Grønt Budget høringssvar Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønt Budget 2013-2016 -høringssvar Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Grønt Budget høringssvar Indholdsfortegnelse Høringssvar med tilhørende svar og kommentarer O BH Enghøj O BH Krogen O BH Stenen O BH Tryllestien O BH Æblehaven O Dansborgskolen O Engstrandskolen O FC Atlantic O FH Simonshøj O Frydenhøjhallen O Historiens Hus O Holmegårdsskolen O Hovedbiblioteket O Ældre- og Handicapafdelingen O Risbjergskolen O Vej og Park O Vuggestuen Bulderby

2 Hej Jeg har et par uafklaret spørgsmål som jeg håber jeg kan få besvaret inden jeg udfærdiger et høringssvar i forbindelse med Grønt Budget. 1. I rapporten står Børnehuset Enghøj opført som Børnehuset Enghøj-Svalen, der bør står Børnehuset Enghøj, er det muligt at få dette rettet? Om ikke anden så i næste års rapport. 2. Jeg kan ikke i rapporten se om der er taget højde for at bygningen Bødkerporten 2c er indregnet i budgettet eller ej? Bygningen er nedrevet den 1/5-12, jeg kan derfor ikke gennemskue om det udmeldt budget er det jeg reelt skal tage stilling til. 3. Jeg kan læse at der i beregninger i forbindelse med nøgletallene er taget hensyn til den enkelte bygnings tilstand. Men jeg kan ikke gennemskue hvordan der er taget højde for at det er to meget forskellige bygninger i meget forskellig stand, og har derfor svært ved at gennemskue om tallene derfor er korrekte. 4. Som det fremgår af hjemmesiden Klima.hvidovre.dk koster et toilet der løber flere tusind kroner hvert år. I Børnehuset Enghøj har vi flere toiletter der løber og selv om jeg gentagende gange har påpeget dette har det ikke været muligt at løse problemet. Problemet er størst med de små børnetoiletter og åbenbart et problem der ikke umiddelbart kan løses. Det er for mig at se meget selvmodsigende, og vi ser os derfor desværre ikke i stand til at holde vores vandforbrug på et acceptabelt niveau. Dette må jeg selvfølgelig påpege i et høringssvar hvis jeg ikke kan får problemet løst inden da. Med venlig hilsen Leder Tina Lerche Børnehuset Enghøj Bødkerporten 2a/Byvej Hvidovre Tlf

3 Grønt Budget svar på høringssvar Børnehuset Enghøj: Navnet Børnehuset Enghøj-Svalen vil blive rettet til Børnehuset Enghøj. I Grønt Budget har Børnehuset Enghøj været opført som Enghøj-Svalen og som én bygning. Som det er påpeget er henholdsvis Enghøj og Svalen to forskellige bygninger. Dette vil blive skilt ad, så nøgletallene for Børnehuset Enghøj vil blive et gennemsnit af de to bygningers nøgletal. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Ved opmåling kan det konstateres at Bødkerporten 2c også er opført i budgettet, og dette areal vil nu blive fratrukket. Der har været taget højde for de ubenyttede lokaler med et fradrag, men ved opdeling til to institutioner vil el-nøgletallet forblive på 28 kwh/m 2 og varme-nøgletallet vil stige fra 140 til 166 kwh/m 2. Dog vil det samlede budget falde på grund af det mindre areal.

4 Til rette vedkommende. Hermed Krogens høringssvar vedrørende Grønt budget Vedrørende el-budgettet: Jeg stiller mig undrende over med hvilken begrundelse budgettet for 2013 er på kr. mens budgettet for kun er på kr. Vores nye belysning, som vi fik sat op i efteråret 2011 vil vel på sigt ikke give en større besparelse.. Ellers har jeg ingen kommentarer. Med venlig hilsen Kirsten Sonnenschein Leder Konstitueret leder Børnehuset Krogen Kirsebærhuset Ejby Allé 35 Idrætsvej Hvidovre 2650 Hvidovre Tlf: Tlf:

5 Grønt Budget svar på høringssvar Børnehuset Krogen: Børnehuset Krogens el-nøgletal er reduceret fra 37 til 29 kwh/m 2 på grund af ny belysning i institutionen. Belysningen fungerede uhensigtsmæssigt efter installation på grund af forkert indstillede bevægelsessenorer, men ved justering af elektriker skulle det nu fungere som efter hensigten. Viser det sig at forholde sig anderledes, vil vurderingen atter bliver taget op til revision. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Samtidigt er varme-nøgletallet sat op fra 127 til 139 kwh/m 2 på grund af mindre varmetilskud fra belysningen.

6

7 Grønt Budget svar på høringssvar Børnehuset Stenen: Børnehuset Stenens el-nøgletal er reduceret fra 37 til 30 kwh/m 2 på grund af ny belysning i institutionen. Belysningen fungerede uhensigtsmæssigt efter installation på grund af forkert indstillede bevægelsessenorer, men ved justering af elektriker skulle det nu fungere som efter hensigten. Viser det sig at forholde sig anderledes, vil vurderingen atter bliver taget op til revision. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Samtidigt er varme-nøgletallet sat op fra 127 til 139 kwh/m 2 på grund af mindre varmetilskud fra belysningen.

8 Høringssvar vedr. grønt budget Børnehuset Tryllestien Pottemagerporten 1 Tlf / Sagsansvarlig: Annette Bonibay bob@hvidovre.dk Høringssvar vedr. grønt budget for for Børnehuset Tryllestien sammenlagt af de tidligere institutioner Haren og Pindsvinet pr Vedr. budgetteret elforbrug: Det forventes, at det foreslåede budget vil kunne overholdes. Dog er det vigtigt, at der tages forbehold for indtruffen force majeure, som f.eks. i forbindelse med oversvømmelsen af kælder i Pindsvinet juli 2011 medførte en kraftig stigning i elforbruget mange måneder, pga. opsætning af affugtere. Når KAB Lukker for varmen i maj mdr. så har vi nogle varmepatroner der varmer vandet op til den rette temperatur. I denne periode stiger vores elforbrug markant. Vi kunne evt. på sigt få sat solpaneler op der kunne varme vores vand op i denne periode. Vedr. budgetteret vandforbrug: Det budgetterede vandforbrug accepteres. Vedr. budgetteret varmeforbrug: Det budgetterede varmeforbrug opleves sat lavt og som umiddelbart svært at overholde. Vi oplever, at der i ingen af husene er specielt varmt og at det er svært at skrue 4 termostater ned pr. stue, når der skal luftes ud og få rummet varmt igen efterfølgende ved justering af termostater. Samtidig er her fodkoldt og der kommer meget kold luft ind, hver gang et barn eller voksen går ud eller ind på legepladsen, som vi dagligt benytter, idet gangen ligger lige op af stuen. Desuden er der placeret udgang fra en stue tæt på kontoret i hvert hus, hvilket giver træk og kulde både på kontoret og ikke mindst på stuen i hus 2, som rummer vuggestuegruppen, hvor størstedelen af børnene leger på gulvet. Vedr. budgetteret udledning af CO2. Den udmeldte beregningsmetode accepteres, men det er i øvrigt svært for os at vurdere, hvilke tal, der er realistiske.

9 Med venlig hilsen Annette Bonibay Leder af Børnehuset Tryllestien

10 Grønt Budget svar på høringssvar Børnehuset Tryllestien: De to børneinstitutioner Haren og Pindsvinet, der blev lagt sammen i til Børnehuset Tryllestien i 2011, ejes af lejeselskabet KAB og er udlejet til kommunen. Bygningerne minder meget om hinanden i størrelse og opbygning, og har begge nøgletal på henholdsvis 39 kwh/m 2 i el og 114 kwh/m 2 i varme. Pindsvinet overholder sine nøgletal, hvorimod Haren først havde et elforbrug tre gange så højt. Det skyldtes el-opvarmede varmeflader i ventilationsanlægget, og efter udskiftning til fjernvarme-opvarmede varmeflader faldt el-forbruget til det normerede niveau. Herefter steg varmeforbruget til gengæld med 50 %. Dette giver foranledning til at tro, at ventilationsanlægget er den primære opvarmningskilde, hvor det burde være radiatorerne, der bærer grundlasten. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Derfor vil Teknisk Forvaltning forsøge at indregulere begge systemer og skabe den nødvendige balance, for at Harens varmeforbrug kan komme ned på normeret niveau. Forslaget om at bruge vedvarende energi til kommunens institutioners energiforbrug, ligger fint i tråd med den nuværende udvikling, hvor det er efterhånden er blevet rentabelt at opsætte disse, og Teknisk Forvaltning vil også i fremtiden være meget mere orienteret mod sådanne løsninger, men når det drejer sig om lejede bygninger, investerer kommunen ikke i disse. Vedrørende ekstraordinært elforbrug ved opsætning af affugtere, falder dette uden for rammere af grønt budget, der er baseret på bygningsdata og institutionstype. Ved opsætning af affugtere er det vigtigt, at timetallet for driften noteres, så elforbruget kan finansieres af rette puljer.

11

12 Grønt Budget svar på høringssvar Børnehuset Æblehaven: Børnehuset Æblehaven bor til leje i Lejerbos bygninger, og det har kunne konstateres i vinterperioden, at det er en stor udfordring at opretholde et tåleligt indeklima for børn og personale. Derfor blev der tildelt BH Æblehaven til imidlertidigt tillæg for 2012, som skulle tages ved overvejelse ved den kommende renovering. Da renoveringen er udskudt, og man ikke ved hvornår den bliver iværksat, anbefales det at institutionen beholder sit tillæg, som yderligere forhøjes, så varmenøgletallet stiger fra 145 til 165 kwh/m 2. Efter en kommende renovering vil tillæggene herefter komme op til revision. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

13 Dansborgskolen Sollentuna Alle Hvidovre Tlf: dansborg@hvidovre.dk cog/ Til klima@hvidovre.dk Høring vedrørende Grønt Budget I dette forår har Dansborgskolen fået et udvidet areal til anvendelse i undervisningen: De tidligere kontorlokaler til hjemmeplejen på førstesalen i skolens sydvestlige hjørne er blevet tillagt skolen og skal anvendes i undervisningen til indskolings-/børnehaveklasser. Dette giver en arealforøgelse på omkring 2 %, og det forventede større forbrug på varme, el og vand må vi bede om at få indregnet. Desuden må vi pege på at Dansborgskolen gennem de seneste år har haft et jævnt stigende elevtal i det kommende skoleår forventes elevtallet at være 706 elever mod elevtallet 696 primo 2011/12. Desuden er der i dette skoleår etableret sambrugsordninger med fritidshjemmene hvilket giver en øget belastning i 5 af skolens lokaler via - lys og el i tidsrummet øget elforbrug til Active Boards. På Dansborgskolen oplever vi endvidere en del weekend-belastning i kraft af overnattende stævner arrangeret af bl.a. håndboldklubben. Kan dette indregnes, eller er det fremsendelse fra aktivitet til aktivitet? Med venlig hilsen Anne Marie Andersen Skoleleder

14 Grønt Budget svar på høringssvar Dansborgskolen: Dansborgskolen har fået tillagt hjemmepleje Syd & Midts tidligere kontorlokaler på skolen, og dette areal vil fremover indgå i skolens samlede areal. Ved fritidshjemmenes øget belastning af skolens lokaler anbefales et el- og varmetillæg, som tildeles skolen. Samlet set vil el-nøgletallet stige fra 20 til 21 kwh/m 2 og varme-nøgletallet stige fra 94 til 104 kwh/m 2. Grønt budget tager ikke højde for personbelastning, og ved weekendbelastning og lignende arrangementer, der ikke er en del af skolens kerneaktiviteter, skal der søges tilskud hos den relevante forvaltning. Grønt budget er baseret på bygningsdata og institutionstype og ikke aktiviteter. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

15 Engstrandskolen Hvidovrevej Hvidovre Tlf: Telefax: Skoleleder Henrik Rømer Nielsen Tlf Høringssvar vedr. grønt budget Skolebestyrelsen må Engstrandskolen finder Grønt Budget 2013 godt. Især er vi, som tidligere nævnt glade for, at i har givet point til bygningernes kvalitet og udfra det beregnede et budget. En bemærkning vil vi gerne tilføje. Engstrandskolen ønsker rigtigt meget en automatisk tænd- og slukfunktion på belysningen. Vi er en skole med store fælles- og gangarealer og et højt forbrug af aftenskoler m.v. Vi er derfor sikre på, at der kan spares en del strøm her og vi ønsker os brændende sådan en tænd/sluk funktion Skolebestyrelsen tager GrøntBudget 2013 til efterretning På vegne af skolebestyrelsen Bent Roldgaard, Formand

16 Grønt Budget svar på høringssvar Engstrandskolen: Da samtlige af kommunens skoler skal indgå i en ESCO-screening med energibesparende tiltag til følge senere på året, fortager Teknisk Forvaltning ingen tiltag, før der er kommet en afklaring på dette felt. Ellers ingen kommentarer. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

17 Hvidovre Kommune Bygningsafdelingen Teknisk Forvaltning Høvedstensvej Hvidovre Hvidovre d.6/ Høringssvar fra Fritidscentret Atlantic på Grønt Budget Fritidscentret Atlantic skal hermed afgive høringssvar på Grønt Budget , og på det høringsmateriale, der er sendt til ud institutionerne. På Fritidscentret Atlantic ser vi os ikke ramt af de store forandringstiltag i det fremsendte oplæg omkring Grønt Budget , og vi er derfor som udgangspunkt positiv indstillet over for de anviste budgettal for årene , da vi gerne vil medvirke aktivt til en fornuftig energiadfærd og et formindsket energiforbrug. Der skal dog tages højde for, at Fritidscentret Atlantic er fysisk placeret på en nedslidt skole, hvor der snarest skal laves forbedringer og vedligeholdelseskrævende opgaver på energibesparende tiltag i institutionens lokaler, hvis ikke udgiftssiden skal være højere på varme- og elektricitetssiden i årene fremover. Der trænger i den grad til udskiftninger og reparationer på vinduer, døre, radiatorer og lysarmaturer, som er påkrævet i overensstemmelse med driftsforholdene på Fritidscentret Atlantic og i overensstemmelse med intentioner bagved Grønt Budget. Der skal derudover også tages højde for i budgettallene for , at der fremover er mere sambrug imellem Gungehusskolen og fritidshjemmet i institutionens lokaler, p.g.a den ændrede skolestruktur, og derved også langt mere brug af lokaler, vand, varme og elektricitet, som helt naturligt vil give større energirelaterede udgifter. En udgiftsstigning kan ligeledes imødeses, når og hvis børn fra Rosenhøj fritidshjem fra 1. august 2012 eller pr. 1. august skal tilknyttes fælles morgenåbning på Atlantics fritidshjem sammen med Lejerbo fritidshjem. 1

18 Det bliver man nødt til at tage højde for i den kommunale budgetplanlægning, og sørge for at tage højde for de ekstraudgifter, der er forbundet med den ændrede skolestruktur og den ændrede fritidshjemsstruktur. Vi skal derfor skal derfor med nærværende høringssvar pointere over for Hvidovre Kommune og Teknisk Forvaltning, at Grønt Budget også afspejler og tilgodeser de energibehov, de bygningsmæssige og byggetekniske forhold og de driftsbehov, der er på Fritidscentret Atlantic, og som tager højde for i sine forbrugstal, at Fritidscentret Atlantic er i en forandringssituation p.g.a ændrede skolestrukturforhold og ændrede fritidshjemsforhold. En forandringssituation som vil medføre flere energiudgifter, efter vores opfattelse, og som kommunen på forventelig ansvarlig vis skal være bevidst om. Fritidscentret Atlantic skal sikres en ordentlig kommunal ramme for at arbejde med energibesparende tiltag, og det kræver at Grønt Budget også er baseret på de rigtige beregninger og de driftsmæssige udgiftsforhold på energiforbrug, som Fritidscentret Atlantic har i årene Det vores håb, at Grønt Budget kan og vil være medmotiverende for energibesparende projekter på vores institution. Med venlig hilsen Formand for Forældrebestyrelsen Maria Durhuus Institutionsleder Flemming Busk Knudsen 2

19 Grønt Budget svar på høringssvar Fritidscentret Atlantic: Der er opmærksomhed på skolernes generelle tilstand, også Gungehusskolen hvor Fritidscentret Atlantic er beliggende, det kommende år vil medføre flere tiltag på skolen af forskellig art. Men Grønt Budget tager højde for den alder og tilstand skolen er i, og derfor er budgettet tilpasset dette. Forbedres forholdene, ændres Grønt Budget i overensstemmelse med ændringerne. Da Fritidscentret Atlantic ikke har nogle bimålere, der kan registrere det øgede energiforbrug ved sambrug af lokaler, vil dette belaste skolens målere. Derfor anbefales det, at tildele Gungehusskolen et tillæg: el-tillægget er så lille, at nøgletallet ikke ændrer sig, og varmenøgletallet ændrer sig fra 125 til 126 kwh/m 2. Grønt Budget tager ikke højde for personbelastning, det er baseret på bygningsdata, institutionstype og åbningstider. Som udgangspunkt ændres budgettet kun ved ændring af disse faktorer. Fortages der aktiviteter såsom ombygning eller lignende, skal det ekstra energiforbrug finansieres af midlerne til dette.

20 Oplysning fra FH Simonshøj Hej Yuri & Charlotte I forbindelse af Afd. Simonshøj udvides pr. d Skal der fastsættes budget for varme, el og vand - udvidelse er på 2 sal i alt 170 m 2 for budget 2013 I telefonsamtale med Yuri d har Yuri oplyst mig, at BUF skal lave en tillægs bevillig for 2012, glædende for perioden til Har i spørgsmål er velkommen til at kontakte mig Med venlig hilsen Daglig leder Gert Skjoldborg Fritidshjemmet Simonshøj Hvidovre Enghavevej 2 opg. F 2650 Hvidovre Tlf Mobil EAN nr:

21 Grønt Budget svar på høringssvar Fritidshjemmet Simonshøj, 3høje Fritidshjemmet Simonshøj er blevet udvidet med 170 m 2, og det anbefales derfor at nøgletallet ændres for el fra 17 kwh/m 2 til 18 kwh/m 2 og for varme fra 126 kwh/m 2 til 169 kwh/m 2. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

22 Vi gør hvad vi kan for at spare på energien, men da hele Frydenhøjhallen s område bliver opvarmet med varm luft, som blæses ind af store ventilationsanlæg, vil en yderligere beskæring af vores elbudget betyde koldere gymnastiksale og hal, da vi i forvejen har sænket rumtemperaturerne til et minimum. Det er et problem for de mindste klasser, hvis temperaturen bliver så lav, at de ikke kan holde varmen og det er et problem for mange af vores ældre aftenbrugere, når de skal ligge på gulvet og lave øvelser. Jeg har tidligere haft sænket temperaturen i bestræbelserne på at spare, men måtte hæve den igen, på grund af massive klager. Bliver vi pålagt yderligere besparelser, med deraf følgende klager, må jeg henvise til denne indsigelse. Med venlig hilsen Henrik Poulsen Teknisk serviceleder

23 Grønt Budget svar på høringssvar Frydenhøjhallen: Frydenhøjhallen er blevet renoveret i 2011 med nye vindues og indgangspartier, og i 2012 er der sket yderligere forbedringer med ny udendørs belysning samt CTS-anlægget er opdateret, så en bedre regulering er mulig. Ved betragtning af Agenda 2100 ses det, at el-forbruget halvvejs inde i 2012 er reduceret med 18 % i forhold til 2011 og med 24 % i forhold til 2010, og der er formodning om, at det fastsatte budget kan overholdes uden gene for brugerne. Dette gælder også for varmebudget og forbrug. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Det reducerede energibudget svarer til de afledte besparelser, og yderligere justering af budgettet anbefales ikke.

24 Bygninger: Fægtesalen Elektricitet Det Grønne budget forudsætter, at forbruget af elektricitet falder i Fægtesalen. Salen er et brugsrum, hvor der kun bruges el, når der er aktiviteter. Museet er sat i verden for netop at lave aktiviteter og med ansættelsen af en cirkusartist (fondsfinansieret) fra det kommende efterår skal aktiviteterne i salen vokse. Det er derfor mere end svært at se, hvordan et mindre forbrug skal opnås. Samtidig er der krav til et vist antal lumen for at man kan lave aktiviteter. Så vi vil gerne have TF s bud på, hvordan en øget aktivitet kan give et mindre forbrug i el. Allerede i 2012 er budgettet skåret drastisk i forhold til forbruget i Officersmessen (Historiens Hus) Elektricitet Budgettet er skåret betragteligt i 2012 i forhold til forbruget i Antallet af ansatte er vokset, hvilket betyder, at der er flere arbejdspladser i brug. Med mindre vi vender tilbage til analoge hjælpemidler er det svært at se, hvordan vi kan spare så voldsomt i elforbruget samtidig med, at institutionen rummer flere medarbejdere. Yderligere er 1.sal underforsynet med lys i forhold til den nuværende anvendelse, et forhold der skal rettes op med merforbrug til følge. Også her har vi brug for TKF s bud på løsninger. Badeanstalten Varme En difference på 40% i mellem forbrug og budget gør, at vi må ophøre med at udlåne huset til ikkebetalende brugere, som primært er chefgrupperinger indenfor det kommunale system.

25 Grønt Budget svar på høringssvar BBR 18, Gymnastikhuset og BBR 20, Varmecentral Siden det grønne budget baseret på bygningsdata blev indført i 2011, har de to sammenliggende bygninger haft det samme budget hele tiden. Budgettet er på intet tidspunkt blevet ændret. De første energiregistreringer blev fortaget i 2010 og dermed er 2011 det første hele år energiforbruget kendes. Ejendomsafdelingen har i 2011 i forbindelse med et klimatjek, kunne konstatere at ventilationsanlægget kørte fra kl til kl , uanset om der var nogen til stede eller ej. Derfor blev der sat en CO 2 -føler op, så ventilationsanlægget kun er i drift, når der reelt er behov for det. Endvidere var der sat varmeblæsere op, da man følte, der var for koldt, hvilket er helt uacceptabelt. Det blev konstateret, at gulvvarmeanlægget der varmer Gymnastikhuset op ikke fungerede som det burde. Dette så blandt andet ved, at malingen på gulvet var skallet af. Den flyvende varmemestre fik det indreguleret, og ved betragtning af varmeforbruget i Agenda 2100, ses det at det er faldet betragteligt. El-forbruget er faldet en smule. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Hvis aktivitetsniveauet øges, ville det være gavnligt at blive informeret, så man i samråd med den relevante forvaltning kunne imødekomme dette. BBR 5, Officersmessen: Det skal understreges, at det grønne budget er baseret på bygningsdata og beregnet ud fra, hvor meget bygningen bør bruge, og ikke hvad institutionen plejer at bruge. Så derfor er budgettet ikke reduceret i forhold til forbruget, men der er differens. Også her ville det være gavnligt med information, således at Ejendomsafdelingen i samråd med den relevante forvaltning kunne imødekomme eventuelle udfordringer. BBR 7 A, Badeanstalten og BBR 7 B, Varmecentral: De 40 % procents differens er i mellem varmebudget og forbrug, hvoraf den sidste kan ses på målingerne i Agenda Men denne dækker både over BBR 7 A og B, da dette kan betragtes som én bygning, og derfor skal budgetterne for begge slås sammen. Derved er el-budgettet 28 % højere end forbrug 2011 og varmebudgettet 21 % højere end forbrug Dermed skulle der stadig være grundlag for at udlåne huset til brugere.

26 Holmegårdsskolen Den 6. juni 2012 Høringssvar Grønt Budget Vi vil gerne starte med at rose Teknisk forvaltning for deres opbygning af Grønt Budget. Budget for så stort et område, med så forskelligartet bygningsmasse samt brug, er en opgave der kræver tydelige parametre for budgettildeling. Nøgletallet anser vi som det bedste bud på en regulering institutionerne imellem i forhold til de opstillede Nøgletalsfaktorer. Vi mener dog ikke at budgettildelingen er helt retvisende, og Holmegårdsskolen har kommentarer til områderne vand og varme. Varme: Budgettet for 2013 er sat til (kwh), hvilket er en reduktion på (kwh) i forhold til budget 2012 og en reduktion på (kwh) i forhold til forbruget i Denne voldsomme reduktion begrundes i ny varmvandsbeholder og andre faktorer i nøgletallene. Vi er uforstående overfor reduktionens størrelse, særligt når vi ser på de øvrige skoler, hvor ingen anden skole er reduceret i en grad som Holmegårdsskolen set i forhold til forbruget i Vi formoder at overgangen til fjernvarme i sommeren 2012 kan være grunden til den budget nedskrivelsen, men denne ændring er ikke anført i bemærkningerne! Holmegårdsskolen en skole, som har mange aftenbrugere i Hallen og i skolens øvrige lokaler, men grundet skolens opbygning er det svært at lukke ned for varmen i særlige områder. Mig bekendt er det teknisk heller ikke en mulighed pt. Elektricitet : På dette område har også svært ved at se sammenhængen mellem Holmegårdsskolens tal og de øvrige skolers. Vi har forståelse for at forbruget/budgettet skal nedbringes, hvilket vi forsøger at leve op til, men hvis vi eksempelvis ser på Præstemoseskolens budget, som er en mindre (elevtal) og nyere skole, og der har nyt CTS- og ventilationsanlæg, men alligevel har de et budget på (kwh) højere end Holmegårdsskolens. 1

27 Vores ventilationsanlæg kører på nuværende tidspunkt i et meget kort tidsinterval hver dag, og det er derfor ikke er muligt at nedbringe forbruget yderligere end vi gør nu med CTS en. Igen må vi pointere at skolen er i brug mange eftermiddage og aftener, hvor der selvfølgelig også bliver brugt elektricitet. Vi forsøger at holde vores forbrug på alle områder nede, men samtidig har vi som gammel og meget benyttet skole vilkår som gør at vores forbrug ikke kan komme på niveau med nyere og mindre anvendte skoler. Venlig hilsen Skolebestyrelsesformand Holmegårdsskolen Skoleleder Holmegårdsskolen Michael Mikkelsen Søren Trier Høisgaard 2

28 Grønt Budget svar på høringssvar Holmegårdsskolen Holmegårdsskolen havde i 2005 et varmeforbrug på kwh og dermed et varmenøgletal på 182 kwh, som må betegnes værende meget højt. Siden da er forbruget dalet støt og havde i 2011 et forbrug på og et nøgletal på 141 kwh. En flot reduktion, som er sket i kombineret indsats mellem skolen og Teknisk Forvaltning. Men nøgletallet ligger stadigt højt for en bygning som Holmegårdsskolen, og man har i Teknisk Forvaltning til stadighed vurderet, at der har potentiale for videre energireduktioner. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Dette har i både 2011 og 2012 medført forskellige tekniske tiltag såsom udskiftning af varmtvandsbeholder, teknisk isolering af centralvarmesystemet samt en opdatering af skolens CTS-system, hvor flere tekniske systemer nu er tilkoblet. Endvidere konverteres skolens varmekilde fra ældre gaskedler til fjernvarme medio 2012, hvilket vil reducere forbruget yderligere. Hvad angår eksterne bruger af skolens faciliteter udenfor åbningstid, tager grønt budget ikke højde for dette. Åbningstiderne er fastsat efter den tid, skolen benyttes til dens kerneaktivitet. Menes der at aktiviteter med eksterne brugere påvirker skolens energiforbrug i væsentlig grad, må den relevante forvaltning indgå i en dialog med Teknisk Forvaltning og dokumentere graden af belastning. Det skal nævnes, at efter konvertering til fjernvarme vil det være muligt at regulere varmeforbruget i de forskellige fløje. Ved sammenligning af Holmegårdsskolen og Præstemoseskolen skal det tages med i vurderingen, at Præstemoseskolen har en væsentligt større ventilationskapacitet, næsten en halv gange større, og derfor også et større nøgletal. Skolens alder har ingen særlig betydning for el-nøgletal. Ved konstant vedligehold og justering af CTS-anlægget, opnås den mest optimale udnyttelse af energi.

29 Tak for invitationen til at give høringssvar om Grønt Budget Da det ikke er muligt at se de oplysninger som ligger til grund for nøgletallene, vil det være ønskeligt at få afklaret, om Hovedbibliotekets ændrede og forøgede åbningstider er blevet noteret. Medborgerhuset høje kælder blev oversvømmet ved skybruddet i juli Dette medførte opstilling af affugtere, der kørte i døgndrift i flere måneder. Er der taget højde for dette? Samt den el, der er gået til at håndværkerne e har reetableret den høje kælder til sit vante brug? Og hvad med den ombygning af forvaltningsdelen, samt renovering af ventilationen og varmeanlægget? Både arbejdet med at gøre og den efterfølgende drift? Til orienteret så er Medborgerhuset ikke blot et folkebibliotek, som det fremgår af tabellen i afsnittet Elektricitet. Medborgerhuset består af Hovedbibliotek, Medborgersal, Bibliotekscafe, PPR og forvaltningsafdelinger. Det vil være ønskeligt, at dette fremgik i kolonnen Bemærkninger. I afsnittet Varme forstår jeg ikke teksten i kolonnen Bemærkninger. Forbrug 2010 er fordelt efter bygningsdata mellem Bibliotekscafeen og Medborgerhuset, som omfatter bibliotek, administration og Medborgersal. Jeg undrer mig over, hvor PPR er henne i forhold til Medborgerhuset. I afsnittet Vand står der i kolonnen Bemærkninger udfor Medborgerhuset: Deler måler med Bibliotekscafeen. Her mener jeg, det bør fremgå, hvilke enheder, der er i Medborgerhuset. Endelig finder bemærkningen i indledningen om, at budgettet er beregnet ud fra, hvor meget energi institutionen bør bruge, og ikke hvad den plejer at bruge, uheldig. Det ud fra min stol på Hovedbiblioteket, så kan andre af husets beboere påvirke Hovedbiblioteket energiforbrug uden at Hovedbiblioteket kan gøre noget. Med venlig hilsen Kim Rømer Krogh Bibliotekschef HvidovreBibliotekerne Hvidovrevej 280, 2650 Hvidovre mail: krk@hvidovre.dk Tlf. direkte:

30 Grønt Budget svar på høringssvar Hovedbiblioteket, Medborgerhuset: Hovedbibliotekets åbningstider blev udvidet med 2 timer dagligt i forbindelse med Grønt budget Åbningstiderne blev oplyst af Lars Hørdum og herefter blev der tillagt et beregnet gennemsnit. Grønt Budget er et budget, det vil sige, at det er fremadrettet, og kan derfor ikke tage højde for hvad der skete sidste år. Budgettet er baseret på bygningsdata, institutionstype og åbningstider og tager ikke højde for ekstraordinære begivenheder. Her skal andre puljer søges, såsom for eksempel forsikringspuljer. Ved ombygning, reparationer og lignende er det bygherrens ansvar at budgettere et energiforbrug samt opsætte byggetavle op hvis muligt. Ændres bygningen så det giver anledning til ændring i Grønt Budget, vil dette naturligvis ske. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 PPR hører under kategorien Administration ligesom forvaltningsafdelingerne. Grønt Budget er beregnet ud fra hvor meget institutionen bør bruge, men der er bygninger, hvor dette er en udfordring på grund af eksterne brugere. Der er dog forsøgt at tage højde for det i den bagvedliggende beregningsmodel.

31 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Ældre- og Handicapafdelingen Høringssvar til Grønt Budget 2013 Overordnet er der ingen bemærkninger fra Ældre- og Handicapafdelingen til Grønt Budget Sagsbehandler: Anne Moebius /amo Afdelingen formoder, at der i budgettet er taget højde for 24-timers drift på de store institutioner, det vil sige, at forbruget skal ses i forhold til både drift og sikkerhed, når medarbejdere og beboere færdes på arealerne. Det samme gør sig gældende for forbruget i forbindelse med køkkenproduktion, hvor der er særlige krav til rengøring, som ikke kan sidestilles med rengøring i en almindelig husholdning, af maskiner og øvrige arealer. Ligeledes formodes det, at der i beregningerne er taget højde for at forvaltningen er ansvarlig for servicearealerne og beboerne for boligen. Beboerne på plejecentrene har selvstændige huslejekontrakter, og det er derfor den enkelte beboer, der er ansvarlig for forbruget af el, vand og varme i lejemålet, der også dækker de store gangarealer på fællesområderne. Det skal dog bemærkes, at personalet selvfølgelig er opmærksom på, at hjælpe beboerne til at minimere forbruget ligesom det sker på servicearealerne. Anne Moebius Ældre- og Handicapchef Der er aftalt løbende dialogmøder med Klima om grønt budget på plejehjemmene, hvilket erstatter et decideret svar på høringssvar fra Ældre- og Handicapafdelingen..

32 Høringssvar til forslag Risbjergskolen Risbjergvej Hvidovre Tlf: Telefax: Risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen ved Risbjergskolen har behandlet Hvidovre Kommunes forslag til Grønt Budget Skolebestyrelsen støtter udarbejdelsen af et grønt budget for kommunens institutioner, anerkender målsætningerne og kan anbefale det fremsendte forslag. Vi vil dog samtidig appellere til, at der tages højde for og gives et ekstra råderum i forbruget i forbindelse med usædvanlige situationer. Med venlig hilsen Allan Petersen Fung. formand Skolebestyrelsen Risbjergskolen

33 Grønt Budget svar på høringssvar Risbjergskolen: Grønt Budget er et energibudget baseret på bygningsdata, institutionstype og åbningstider og tager ikke højde for usædvanlige situationer. I tilfælde af disse, må andre puljer søges. Ellers ingen kommentarer. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

34 Hej Michael Indsigelse grønt budget. Vi har tidligere finansieret underskuddet på el-forbruget via overskud på varme forbruget. Nu er varme budgettet nedjusteret i 2011 og 2012, så det er tæt på det forventede forbrug, mens el budgettet er næsten uændret. Derfor mener vi er nødt til gøre indsigelse, så vi kan få vurderet om el budgettet er for lille eller vi er elendige til at passe på el forbruget.

35 Grønt Budget svar på høringssvar Vej & Park Materielgården er en meget forskelligartet institution indeholdende både administration, værksteder og garager. Der blev i 2008 og 2009 iværksat forskellige tekniske energibesparende tiltag, der reducerede forbruget væsentligt, som siden har stabiliseret sig. Der er stadig potentiale for både tekniske og adfærdsmæssige forbedringer, men det anses for at være temmelig vanskeligt at nå det nøgletal, som Grønt Budget angiver. Det anbefales derfor at tildele Materielgården et til tillæg på 4 kwh/m 2. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496

36 Hvidovre d. 4. juni 2012 Høringssvar vedr. Grønt Budget Vi kan se i Grønt budget at vores budget for 2013 er faldet fra til kwh, altså et fald på kwh. Vi ser denne besparelse som en meget stor udfordring, da vi i forvejen igennem vores kontraktmål har haft fokus på at spare på vores strømforbrug. Derudover er alle vores gamle lysstofrør i vinteren 2011 skiftet ud med nye energisparende rør, men dette har Yuri Urlic Skov oplyst mig ikke har indflydelse på tallet for budget 2013 Vores varmeforbrug ville vi kunne reducere væsentligt, hvis vi fik sat termostater med lås på, på alle vores radiatorer i alle vores børnerum. Dem vi har nu kan børnene selv gå og indstille, hvilket betyder at de ofte står på højeste trin, med en masse varmespild som resultat. Vores vandforbrug kan vi ikke forholde os til, da vi kun kan se vores vandforbrug for 2011 i Grønt budget. Der er ikke indsat hverken tal eller kommentarer for de kommende år. Dette har jeg orienteret Yuri Urlic Skov om pr. mail d. 30. maj 2012 Maiken Ransby Hørning Souschef Vuggestuen Bulderby Hvidovre Enghavevej Hvidovre Tlf rsy@hvidovre.dk

37 Grønt Budget svar på høringssvar Vuggestuen Bulderby: Vuggestuen Bulderby har ikke fået reduceret sit budget på noget tidspunkt. El-forbruget for 2011 var på kwh, og budgettet har været på kwh siden Som et forsøg er de oprindelige lysstofrør udskiftet med LCD-rør (Liquid Crystal Diode); dette er gjort for at indhente erfaringer med denne nye lyskilde, men det er endnu for tidligt at sige, hvilke erfaringer vi vil opnå med disse. NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Ejendomsafdelingen Sagsbehandler: Yuri Rudolf Urlic Skov /yrs Sag: 12/25496 Udfordringen med pavillonen, som institutionen har til huse i, er det meget sparsomme lysindfald, hvilket gør der er et behov for lyskilder i hele åbningstiden. Derfor anbefales det, at tildele institutionen et el-tillæg på 10 kwh/m 2. Indkøb af nye radiatortermostater er institutionens eget ansvar, eller kan planlægges i samarbejde med Ejendomsafdelingens driftsteam.

Ejendoms- og Arealudvalget

Ejendoms- og Arealudvalget Referat Dato: Onsdag den 28. august 2013 Mødetidspunkt: 16:15 Møde afsluttet: 16:40 Mødelokale: Medlemmer: Atletikklubbens klublokale. Anders Wolf Andresen, Steen Ørskov, Arne Bech, Mikkel Dencker, Ømer

Læs mere

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt Hvidovre Kommunes bygninger i alt 12.714.154 12.219.288 11.790.111 12.047.512 Skole- og Kulturforvaltningen 8.732.406 8.415.858 7.987.650 8.174.854 Idræts- og svømmehaller 3.806.134 3.563.245 3.526.890

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø Københavns Energi A/S Varme & Bygas Salg og Service Telefon Fax Direkte E-mail Dato Journal nr. +45 3395 3395 +45 3395 2012

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvendingen 7 A 2700 Brønshøj BBR-nr.: 101-689603 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kildeagervej 14 Postnr./by: 2690 Karlslunde BBR-nr.: 253-051639 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenlyparken 13 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-125799 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Frejasvej 11 Postnr./by: 4640 Fakse BBR-nr.: 320-006490 Energikonsulent: Ejvind Endrup Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Murbyg ApS

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Askevænget 17 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-007408 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærkning nr.: 100135720 Gyldigt 5 år fra: 28-09-2009 Energikonsulent: Frank Scholkman Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen

Energimærkning nr.: 100135720 Gyldigt 5 år fra: 28-09-2009 Energikonsulent: Frank Scholkman Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Allingvej 62 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-001742 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Næstvedvej 315 Postnr./by: 4760 Vordingborg BBR-nr.: 390-020122 Energikonsulent: Kurt Mieritz Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Mieritz-Consulting

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Kastaniealle 001B 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-004835 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nymarksvej 10 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-105580 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lavgade 32A 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-019219 Energikonsulent: Robert Knak Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Korsnæbsvej 52 Postnr./by: 4673 Rødvig Stevns BBR-nr.: 336-006987 Energikonsulent: Niels T. Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østerbrogade 29 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-001290 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vadebrovej 27 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-005973 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvangen 19 B 8444 Balle BBR-nr.: 706-014119 Energikonsulent: Steffen Andersen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bredekærs Vænge 154 Postnr./by: 2635 Ishøj BBR-nr.: 183-003879 Energikonsulent: Ole Børs Petersson Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

GRØNT REGNSKAB Kommunale bygninger TEMARAPPORT. Energiforbrug og byggeri

GRØNT REGNSKAB Kommunale bygninger TEMARAPPORT. Energiforbrug og byggeri GRØNT Kommunale bygninger Energiforbrug og byggeri INDLEDNING... 3 ENERGIFORBRUG - EL, VAND, VARME OG CO 2...4 Statusopgørelse i forhold til målene...4 Skoler...5 Daginstitutioner...6 Administrationsbygninger...7

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Jernbanealle 4B 3050 Humlebæk BBR-nr.: 210-001691 Energikonsulent: Ole Søndergaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: RIOS

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Fuglebækvej 14 Postnr./by: 8570 Trustrup BBR-nr.: 707-029382 Energikonsulent: Jørn Stig Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lille Byskovvej 8 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-014057 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hallssti 37 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8000 Århus C BBR-nr.: 751-155514 Energikonsulent: Jens Kierstein Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Elme Alle 6A 8963 Auning BBR-nr.: 707-114253-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Varmerør isoleres 80 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Varmerør isoleres 80 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Centervej 18N Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-114548 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere varmerør i kælder. 2220 kwh Fjernvarme 1120 kr. 1210 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere varmerør i kælder. 2220 kwh Fjernvarme 1120 kr. 1210 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndre Ringgade 63 Postnr./by: 8000 Århus C BBR-nr.: 751-484313 Energikonsulent: Carsten Stig Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mølleparken 446 Postnr./by: 7190 Billund BBR-nr.: 530-002467 Energikonsulent: Steen Paarup Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østvej 1 Postnr./by: 4880 Nysted BBR-nr.: 376-012074 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Brannersvej 1A 2920 Charlottenlund BBR-nr.: 157-016962-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Energimærke. Oplyst varmeforbrug. Rentable besparelsesforslag. Besparelsesforslag ved renovering

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Energimærke. Oplyst varmeforbrug. Rentable besparelsesforslag. Besparelsesforslag ved renovering SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: C. F. Møllers Allé 28-40 Postnr./by: 2300 København S BBR-nr.: 101-610900 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for

Læs mere

Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Arkitekt Niels Møller Jensen

Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Arkitekt Niels Møller Jensen SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Primulavej 31 Postnr./by: 8800 Viborg BBR-nr.: 791-080398 Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Jensen Energimærkning oplyser om

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Østvænget 97A 7490 Avlum BBR-nr.: 657-902875 Energikonsulent: Mogens Thomsen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Rubinvej 14 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013830-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kløvervænget 001 Postnr./by: 4863 Eskilstrup BBR-nr.: 376-013843 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Blichersvej 012 Postnr./by: 8723 Løsning BBR-nr.: 766-000135 Energikonsulent: Brian Aaboe Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Aaboe Arkitekt

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirkevænget 3 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-195055 Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Cedervangen 61 Postnr./by: 3450 Allerød BBR-nr.: 201-061415 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Gl. Evetoftevej 1 Postnr./by: 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-013502-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Tunderup Strandvej 14 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-024367 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

1 Efterisolering af loft til 300 mm ved renovering 2.7 MWh Fjernvarme 1130 kr.

1 Efterisolering af loft til 300 mm ved renovering 2.7 MWh Fjernvarme 1130 kr. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndergade 68 Postnr./by: 6520 Toftlund BBR-nr.: 550-20913 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Østergade 96 Postnr./by: 4340 Tølløse BBR-nr.: 316-027477-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning nr.: 200011317 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning nr.: 200011317 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Fangel Bygade 73 Postnr./by: 5260 Odense S BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nyvej 4 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-006979 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: RL Byggerådgivning

Læs mere

Energistrategi Evaluering 2013

Energistrategi Evaluering 2013 Energistrategi Evaluering 2013 Nærværende dokument summerer resultaterne for 2013, for den af byrådet vedtagne energistrategi for de kommunale ejendomme. I 2013 er der gennemført tekniske energibesparelsesprojekter

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Nørrevang 14A 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004728 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vesterkærsvej 16 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-112870 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Arnakkegårds Alle 46 Postnr./by: 4390 Vipperød BBR-nr.: 316-008220 Energikonsulent: Stig Tange Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: factum2

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Møllevej 25 Postnr./by: 4990 Sakskøbing BBR-nr.: 376-019222 nr.: 100205091 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8900 Randers C BBR-nr.: 730-009955-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

BBR-nr.: 190-002079 Energimærkning nr.: 100074514 Gyldigt 5 år fra: 10-04-2008 Energikonsulent: Henrik Fried Firma: A1 Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 190-002079 Energimærkning nr.: 100074514 Gyldigt 5 år fra: 10-04-2008 Energikonsulent: Henrik Fried Firma: A1 Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mosegård Park 66 Postnr./by: 3500 Værløse BBR-nr.: 190-002079 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkeparken 24 Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præstevænget 115 Postnr./by: 7280 Sønder Felding BBR-nr.: 657-910590 Energikonsulent: Gunner Lund Sørensen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Vollsmose Alle 16 Postnr./by: 5240 Odense NØ BBR-nr.: 461-514359-003 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lærkevej 35A 8882 Fårvang BBR-nr.: 740-003998 Energikonsulent: Jørgen Christensen Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kærskiftevej 63 Postnr./by: 2500 Valby BBR-nr.: 101-007281 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: hasselhaven 14 Postnr./by: 3500 Værløse BBR-nr.: 190-006122-001 Energikonsulent: Carsten Hørling Nielsen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lynghøjen 031 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-162436 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

GRØNT REGNSKAB VA 59 Galgebakken

GRØNT REGNSKAB VA 59 Galgebakken GRØNT REGNSKAB 215 VA 59 Galgebakken Introduktion Kommenteret grønt regnskab for VA 59 Galgebakken. Regnskabet udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for varme, vand og el samt den afledte

Læs mere

Udarbejdet af Byggeri og Natur. CO2 opgørelse 2012

Udarbejdet af Byggeri og Natur. CO2 opgørelse 2012 Udarbejdet af Byggeri og Natur CO2 opgørelse 2012 2 Indledning Denne opgørelse omhandler forbrugsåret 2012. Frederikssund kommune blev klimakommune i maj 2010. Efter aftale med DN er 2009 udgangsåret.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Lysager 2A 3250 Gilleleje BBR-nr.: 270-006568 Energikonsulent: Peter Høeg Hagen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Peter

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Toftevænge 1 Postnr./by: 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-109725 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ærtebjergvej 65 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-114369 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Langballevej 154 Postnr./by: 8320 Mårslet BBR-nr.: 751-754248 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 2270 kwh Fjernvarme. 5970 kwh Fjernvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 2270 kwh Fjernvarme. 5970 kwh Fjernvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Willemoesgade 25 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8200 Århus N BBR-nr.: 751-552270 Energikonsulent: Jens Kierstein Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Der udføres dagslysstyring 0 kr. 0 kr. år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Der udføres dagslysstyring 0 kr. 0 kr. år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Julsøvej, Risskov 40 - Postnr./by: 8240 Risskov BBR-nr.: 751-86916-9 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hovedgaden 87 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-108312 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af letvæg i vindfang 2732 kwh Elvarme 5470 kr. 2400 kr. 0.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af letvæg i vindfang 2732 kwh Elvarme 5470 kr. 2400 kr. 0. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Idrætsvej 6 Postnr./by: 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-112010 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Blankegaardsvej 1 Postnr./by: 5466 Asperup BBR-nr.: 410-014922 Energikonsulent: Jørn Olsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OT consult

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Dronning Sofies Vej 111 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-015751 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: P.N. Lagonis Vej 1 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-017746 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ejby Smedevej 6A Postnr./by: 2600 Glostrup BBR-nr.: 161-102970 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Liljevej 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj BBR-nr.: 306-012220-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Stamblad for Aabybro Skole praktisk miljøledelse

Stamblad for Aabybro Skole praktisk miljøledelse Data fra spørgeskema Allerede igangsatte aktiviteter Kontrol af forbrug Affaldssortering Ikke igangsatte aktiviteter Grøn ordning Miljøretningslinjer og -plan Inddrage børnene i at spare på forbrug Grønne

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Holbækvej 71 Postnr./by: 4200 Slagelse BBR-nr.: 330-026568 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

BBR-nr.: 615-114693 Energimærkning nr.: 200004551 Gyldigt 5 år fra: 29-01-2008 Energikonsulent: Ib Frandsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 615-114693 Energimærkning nr.: 200004551 Gyldigt 5 år fra: 29-01-2008 Energikonsulent: Ib Frandsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Spedalsø 11 Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-114693 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Potetevej 14 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-114252 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

BBR-nr.: 316-014199 Energimærkning nr.: 913738 Gyldigt 5 år fra: 25-01-2007 Energikonsulent: Eigil Radoor Firma: OBH Ingeniørservice AS

BBR-nr.: 316-014199 Energimærkning nr.: 913738 Gyldigt 5 år fra: 25-01-2007 Energikonsulent: Eigil Radoor Firma: OBH Ingeniørservice AS SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Regnbuen 35 Postnr./by: 4300 Holbæk BBR-nr.: 316-014199 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 214/215 Statusrapport for forbrugsåret 214 Solrød Kommune tilsluttede sig Danmarksnaturfredningsforenings klimakommune aftale

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Højen 9B 4700 Næstved BBR-nr.: 370-006003 Energikonsulent: Jesper Elin Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek Næstved

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ingemannsvej 21 Postnr./by: 7000 Fredericia BBR-nr.: 607-052727 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Elmevang 2 Postnr./by: 4970 Rødby BBR-nr.: 360-026892-001 Energikonsulent: Søren Funch Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Klosterbanken 34 Postnr./by: 4200 Slagelse BBR-nr.: 330-019831 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energi i Egedal de kommunale ejendomme

Energi i Egedal de kommunale ejendomme Energi i Egedal de kommunale ejendomme Status på arbejdet med energi i egne bygninger 2013 2020 Mål for Egedal Kommune Egedal Kommune har som mål at reducere energiforbruget og CO2-udslippet i egne bygninger

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenbakken 25 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-008838 Energikonsulent: Knud Midtgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Knud

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Abildlunden 49 Postnr./by: 3460 Birkerød BBR-nr.: 230-012644 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bøgebjerg 17 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8400 Ebeltoft BBR-nr.: 706-016334 Energikonsulent: Bodolf Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Solbakken 6 Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-003077 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: PJ Arkitekt-

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 for følgende ejendom: Adresse: Præstevej 35 Postnr./by: 3200 Helsinge BBR-nr.: 270-023803 nr.: 100127609 Energikonsulent: Anders Dahl Mogensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Bronzealdervej 22A 8210 Århus V BBR-nr.: 751-908326-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Oversigt høringssvar Grønt Budget 2014

Oversigt høringssvar Grønt Budget 2014 Oversigt høringssvar Grønt Budget 2014 Køkken Individuelle svar 1. Børnehuset cirklen 2. Børneinstitution Kirsebærhuset 3. Kastanjehuset og Solgården 4. Strandhuset Diverse 1. Afklaringsteamet Lodsvej

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Stadionvej 6 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-007727 Energikonsulent: Jesper Elin Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vibevej 3 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-008157 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere