Kunsten på Silkeborg Højskole - en online kunstregistrant

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunsten på Silkeborg Højskole - en online kunstregistrant"

Transkript

1 GRAFISK DESIGN Design af responsiv hjemmeside til Silkeborg Højskoles nye kunstregistrant. Oprettelse af ny side på Silkeborg Højskoles primære hjemmeside.

2 Kunsten på Silkeborg Højskole - en online kunstregistrant OPGAVEN I samråd med Silkeborg Højskole og Zebra Media udarbejdede jeg et responsivt design til hjemmesiden Kunsten på Silkeborg Højskole. Silkeborg Højskole ønskede, som et supplement til deres primære hjemmeside, en ny side, hvorpå de kunne registrere skolens omfattende kunstsamling. Den nye hjemmeside skulle afspejle et tilhørsforhold til Silkeborg Høskoles primære hjemmeside, men skulle også kunne stå alene på en seperat platform. Kunsten på Silkeborg Højskole skulle have som hovedformål, at være et opslagsværktøj til underviserne (og med tiden, eleverne) på Højskolen. Lærerne skulle kunne bruge hjemmesiden i deres undervisning. Derforuden skulle den kunne fungere som en dataregistrering af kunstværkerne i et forsikringsøjemed. Se hjemmesiden her Brugernavn: test Password: test_sh PROGRAMMER Bridge, Camera Raw og Photoshop CC til billedbehandling. Dreamweaver CC til programmering. XAMPP Apache server program. FileZilla til upload af Html og PHP filer.

3 AFSENDER Silkeborg Højskole har med tiden samlet næsten 300 kunstværker, som er udstillet på skolens ejendom. Samlingen består af både nationale og internationale kunstværker, som Silkeborg Højskole blandt andet har erhvervet sig på deres mange uddannelsesrejser. MÅLGRUPPE Målgruppen er et meget begrænset antal undervisere på Silkeborg Højskole. Idet adgang til siden kræver et log-in, ved vi præcist hvilken målgruppe vi henvender os til. Det er undervisere / pædagogiske formidlere ansat på Højskolen. Mænd og kvinder med en akademisk baggrund, i alderen 30+ og Mac brugere. BUDSKAB Let tilgængelig søgefunktion og visuel oversigt over højskolens kunstsamling.

4 WIREFRAME SKITSER Skitser og overvejelser vedr. struktur og layout af hjemmesiden. Udgangspunket er et layout med 3 kolonner med responsiv højde og bredde deraf procentsatserne i skitserne. Ved visning af et stort billede inddrages to kolonner og bliver til én. I nederste højre hjørne ses udkast til en thumbnail visning. Og i nederste venstre hjørne ses en alternativ menustruktur, som dog blev sorteret fra pga. tvivlsomt brugervenlighed.

5 VIDEREUDVIKLING AF LAYOUT I PHOTOSHOP Her ses mine skitser og overvejelser vedr. struktur og layout af hjemmesiden. Logoet er videreført fra Farven er bibeholdt for at skabe genkendelighed til hovedsiden. Den håndskrevne font i headeren blev fravalgt, til fordel for en mere ren header med en moderne og simpel font. Det store orange søgefelt nedtones of placeres længere nede på siden. Tekstfelte, links og tjekbokse defineres og placeres udfra overvejelser omkring brugervenlighed.

6 FORM Hjemmesidens format er som udgangspunkt 1024 px i bredden. Højden er relativ. Siden er designet i procenter således, at den automatisk tilpasses enhver skærmstørrelse. Layoutmæssigt er siden delt op i 3 kolonner. Dog bliver de to kolonner længst til højre, til én kolonne når et stort billede skal vises på siden. DESIGNMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDR. TEKNISK INDHOLD Indeksering / kategorisering Søge- og browsefunktioner Vis antal søgeresultater Vis brødkrumme sti Log-in Beskrivende tekst om kunstneren og mulighed for relevante links til andre sites Scrollfunktion i hver kolonne (hvis nødvendigt) Slideshow Thumbnails Zoomfunktion Fuld skærm Brugerens personlige mappe med printfunktion Sitet er programmeret i et CMS således, at brugerne på Silkeborg Højskole selv kan varetage input af nytilkomne kunstværker.

7 BILLEDER & ILLUSTRATIONER Sitets store omdrejningspunkt er billederne af kunstværkerne fra Silkeborg Højskole. Billederne har højskolens ansatte selv taget, og efterfølgende sendt til mig til videre behandling. Jeg har beskåret og farvekorrigeret billederne i Photoshop. Gemt i en stor jpg format, så der senere kan zoomes ind på billederne uden forringelse og så de kan printes ud i en høj opløsning. Nogle af kunstværkerne er afbilledet fra forskellige vinkler og der var derfor for behov for at illustrere for brugeren, at der er flere billeder af samme værk. Dette gjorde jeg, ved at lave et thumbnails galleri under det store billede. Der er desuden mulighed for at bladre og zoome ind og ud på det store billede. Dette er illusterert ved hjælp af pile i hver side af billedet og zoom ind og ud ikoner nedenunder. Derforuden er det også muligt at vise billedet i fuld skærm ved et enkelt klik. Denne funktion er tiltængt en undervisningssituation, hvor man ikke ønsker at vise den beskrivende tekst i højre side. Til sitets forside har jeg lavet 8 collager, som roterer tilfældigt ved siden af en velkomsttekst. Således får brugerne et indblik i nogle af de værker der findes på hjemmesiden. Silkeborg Højskoles logo forelå allerede i en Illustrator fil, så den skulle skaleres til sitet. Jeg har ændret logoet og sat et K for Kunst ind, og lavet faviconer til almindelige skærmstørrelser, tablets og smartphones og gemt dem som.ico fil ved hjælp af et plug-in i Photoshop. Yderligere iconer, såsom print knappen, zoom ind og ud symbolerne mv. er gemt som png-filer. De mørkegrå streger under headeren giver en visuel adskillelse af overskrifter og indhold. Den tykke streng giver en god kontrast til den hvide baggrund. Og den tynde streg umiddelbart ovenover, tilføjer den tykke streg en lethed.

8 ØVRIGE DESIGNOVERVEJELSER Her ses et udsnit af de øvrige overvejelser i designprocessen. I øverste venstre hjørne ses det endelige favicon til hjemmesiden. De efterfølgende to billeder viser udkast til fuldskærmsvisning. Det endelige resultat blev en fuldskærmsvisning med sort baggrund, som den afbilledet i midten. Da dette giver den mest neutrale visning, således at brugeren udelukkende fokuserer på billedet. Nedenfor ses mine noter til valg af fonte, overvejelser vedr. Log-in funktion, page 404 error, print-resultater m.v.

9 Farvevalg #FF9933 # #F2F2F2 FARVER Den hvide baggrundsfarve skaber simplicitet og enkelthed. Hvilket jeg vurderer, skaber ro og omslutter en række, til tider, meget brogede kunstværker. Jeg har valgt at lade det orange logo fra højskolens primære hjemmeside gå igen på Kunsten på Silkeborg Højskole og dermed lade orange være primærfarven i designet. Orange symboliserer en munterhed og en kreativitet, som jeg finder passende for netop dette site, idet det er et nøgleord i samlingen af Højskolens kunstværker. Derforuden har jeg valgt en lys grå til kolonnerne og en mørkere grå til brødtekst og headeren. Iconerne er ligeledes grå og linksene orange. Grå, hvid og orange er for mig en sofistikeret og moderne farvekombination, men med en kant af råhed. Kombinationen af den kølige grå og den varme orange skaber en nødvendig kontrast i indholdet og bringer liv i designet. Det er farvekombinationer som er gode i sig selv, men som også fungerer godt, når man bringer nye farver ind, f.eks. i form af billederne af kunstværkerne.

10 CENTURY GOTHIC aabb123 TYPOGRAFI Jeg har brugt 3 forskellige fonttyper: Century Gothic, Verdana og Helvetica. Alle grotesk (sans-serif) og alle web safe. Century Gothic med sine rene, geometriske linjer er brugt i headeren og på knapperne. En relativ tynd font solid, men samtidig elegant og letlæselig. Century Gothic er udelukkende brugt i versaler, hvilket beriger det stærke og enkle udtryk. Fontstørrelsen for headeren er relativ, idet den skal kunne tilpasses forskellige skærmstørrelser, men udgangspunktet er 38 pt., 90% vertical scale og 200 tracking. Verdana har en god læsbarhed på computerskærmen, blandt andet pga. størrelsen og mængden af luft mellem karakterne. Derfor er den moderne og enkel fonttype valgt til brødteksten i 10 pt. Helvetica er udelukkende brugt til PDF udskrifterne. Da læsevenligheden på tryk er god med denne font. Den er ren, effektiv og samtidig smuk. Minimalistisk, klassisk og moderne. Jeg har med skrifttyperne, valgt at holde designet så enkelt så muligt. Ligeledes har Silkeborg Højskoles ønske om en vis genkendelighed fra deres primære site, dannet grundlag for brugen af Verdana til brødteksten. ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå $%#!? / VERDANA aabb123 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå $%#!? / aabb123 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå $%#!? / HELVETICA aabb123 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå $%#!? /

11 FORSIDE Forsiden er beskyttet af et log-in. Jeg har brugt et af Silkeborg Højskoles kunstværker som baggrundsmotiv til forsiden. Den øverste er den endelige. KVALITETSVURDERING Arbejdsprocessen har været spændende og udfordrende. Fra idé til færdigt koncept er der gået lang tid og websitet er endnu ikke helt færdigt. En af udfordringerne har været arbejdet vedr. programmeringenprocessen. Denne proces var / er en ekstern opgave, og dette giver nogle naturlige begrænsninger i forhold til kommunikationen. Men alt i alt en lærerig proces. Hjemmesiden er meget tung og langsom om at loade. Dette er ikke hensigtsmæssigt, men nødvendigt fordi billederne skal ligge i en høj opløsning, således at de kan bruges i undervisningsøjemed. Jeg er godt tilfreds med resultatet og det er kunden også. Hjemmesiden kan betragtes som en beta-model og der vil nu være en periode med et testforløb af sitet og derefter en evaluerende opfølgning, hvor brugerne kan komme med ønsker til forberinger. Dette med henblik på at kunne forbedre denne hjemmeside, men også at kunne sælge konceptet videre til større virksomheder som er i besiddelse af en større kunstsamling eller andet de ønsker at registrere digitalt. Se hjemmesiden her Brugernavn: test Password: test_sh

12 HTML, PHP & CSS Fra Højskolen primære side ønskede man at kunne henvise til den nye Kunstregistrant. Derfor oprettede jeg en ny side til deres eksisterende hjemmeside, som skal have til formål at informere læseren om kunstregistranten. Dette gjorde jeg ved at oprette en ny Html side og kalde den silkeborghojskole_kunsten.php Silkeborg Højskoles hjemmeside er et stort site bygget op i Html sider, med en overordnet PHP struktur. PHP-delen kalder indhold fra databasen som f.eks. skolens nyheder og kalendersystem. Ligeledes inkluderer PHP funktionen et overordnet CSS og menusystem. Teksten skrives ind i et div-tag (id= content ) Jeg er opmærksom på at bruge specialtegn for bl.a. æ, ø og å (œ / ø / å), da disse bogstaver, i nogle browsere kan skabe visningsproblemer. Billederne sættes ind med <img scr=> Størrelsen på billedet defineres med width= 560. Den resterende kode laves i filerne: inc.conf.php og inc.sec_menu.php, som styrer hvor i menustrukturen siden placeres og delvist hvordan siden styles.

13 I FILEN INC.CONF.PHP DEFINERER JEG: Overskriften / titlen på den pågældende side I hvilken række i primær menuen linket til siden placeres Referencen til placeringen i sekundær menuen Referencen til placeringen i tertiær menuen (i dette tilfælde ingen - 00) Det overordnede farvetema for siden (overskrift, links, menu) Henvisningen til billedfrisen I FILEN INC.SEC_MENU.PHP DEFINERER JEG: Hvordan linket til den pågældende side vises i den sekundære menu Hvad der sker ved mouse over af linket Bullit punkterne Frisen til siden, laves i PhotoShop og gemmes ned i jpg format.

14 XAMPP & FILEZILLA På grund af sitets størrelse og kompleksitet, har jeg valgt at arbejde med Xampp og en visning i en localhost. Dette gør jeg for at kunne teste de rettelser jeg har lavet i filerne inden jeg uploader via FileZilla og kører live. ADMINISTRATION På Silkeborg Højskoles administrationsside skal informationen omkring Kunstregistranten ligeledes foreligge. Derfor går jeg ind Admin mappen i strukturen og finder index. php. Her opretter jeg et ny menupunkt og indsætter den relevante tekst. Således har det administrative personale på Højskolen altid adgang til de (for udefra kommende) hemmelige log-in koder.

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

PDF Modul & Online Markedsføring

PDF Modul & Online Markedsføring Danmarks Tekniske Universitet IMM 23. Januar 2009 PDF Modul & Online Markedsføring Af Frederik Christian Heerup-Larsson IMM-B.Eng-2009-53 Side 1 1. Abstract Denne rapport omhandler design og udvikling

Læs mere

Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu

Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu OKTOBER 2013 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu BRUGERVEJLEDNING TIL VEDLIGEHOLDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Mindmapping med FreeMind. En Introduktion til programmet FreeMind

Mindmapping med FreeMind. En Introduktion til programmet FreeMind En Introduktion til programmet FreeMind Jan Leffers 2006 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Hvad er et mindmap...2 Mindmap guidelines...3 Download og installation...3 Kom hurtigt i gang...4 Det første

Læs mere

Gecko - The live travel guide

Gecko - The live travel guide Gecko - The live travel guide Vejleder: Marc Kluge Anslag: 32111 Startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 MULB http://avna.dk/gecko/index.php Augusta Lindskov Naundrup-Jensen

Læs mere

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Vejledere: Ditlev Vestergaard Skanderby Frederik David Tang Ian Wisler-Poulsen Ivan Rosenvinge Frederiksen Jesper Hinchely

Læs mere

TYPO3 CMS. Redaktør manual. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk. Dato: Juli 2009. TYPO3 version 4.2.0. E-mail: info@cmshouse.

TYPO3 CMS. Redaktør manual. CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk. Dato: Juli 2009. TYPO3 version 4.2.0. E-mail: info@cmshouse. TYPO3 CMS Redaktør manual CMShouse Boulevarden 17 7100 Vejle www.cmshouse.dk Dato: Juli 2009 TYPO3 version 4.2.0 E-mail: info@cmshouse.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Generelt om TYPO3...3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft URL: http://lasseegholm.com/beerfestival/index.html NAVNE: Emil Jansen, Troels Brandt Partoft, Jacob Oldenborg Voetman, Lasse Gottenborg Egholm DATO: 31 Maj 2012 HOLDNR.: tr11mul02 INSTITUTION: Copenhagen

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

1 Indledning...4. 2 Arbejdsfordeling...4. 3 Læsevejledning...5

1 Indledning...4. 2 Arbejdsfordeling...4. 3 Læsevejledning...5 1 Indledning...4 2 Arbejdsfordeling...4 3 Læsevejledning...5 4 Problemstilling...6 4.1 Baggrund...6 4.1.1 Idegrundlaget...6 4.1.2 Kunden...8 4.1.3 Storytelling...8 4.2 Problemformulering...9 4.3 Afgrænsning...10

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

(Første del af rapporten til og med afsnittet markedet er lavet som en gruppeproces. Denne del er udviklet i samarbejde med Jacob Using)

(Første del af rapporten til og med afsnittet markedet er lavet som en gruppeproces. Denne del er udviklet i samarbejde med Jacob Using) (Første del af rapporten til og med afsnittet markedet er lavet som en gruppeproces. Denne del er udviklet i samarbejde med Jacob Using) Til at starte med lavede vi en forundersøgelse for at finde frem

Læs mere

innovating communication

innovating communication innovating communication Multimediedesigneruddannelsen, 2. semester Eksamensprojekt, maj 2010 Erhvervsakademiet København Nord, Trongårdsvej 44, Lyngby Indholdsfortegnelse 1.0 Introduktion 1.1 Indledning

Læs mere

OpenPublic Web. Brugermanual. OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0

OpenPublic Web. Brugermanual. OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0 OpenPublic Web Brugermanual OpenPublic Web - Brugermanual Version 2.0 Indhold Sådan kommer du i gang... 3 Log ind... 3 Redigeringsvinduet... 3 Opret, Gem og Udgiv indhold... 3 Forskellige muligheder for

Læs mere

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering...

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering... Indhold Indhold... 1 Titelblad... 4 Forord... 5 Ansvarsfordeling... 5 Indledning... 6 Problemfelt... 6 Problemstilling... 6 Problemformulering... 7 Afgrænsning... 7 Research & Analyse... 8 Målgruppe...

Læs mere

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING PRBLEMSTILLING UCN act2learn er en virksomhed, der udbyder kurser og videreuddannelser og som bl.a. arbejder med udvikling af medarbejdere, virksomheder og organisationer. Hos UCN act2learn har de mange

Læs mere

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF Where there is love there is life All you need is love LOVE is when you look into someones eyes and see everything you need LIFE IS A GIFT To love is to receive a glimpse of heaven TRUST YOUR- SELF The

Læs mere

Vejleders navn: Birgitte Ryelund

Vejleders navn: Birgitte Ryelund IT Eksamensprojekt Virksomhed: Morisco International A/S 3 5 2013 Vejleders navn: Birgitte Ryelund Problemformulering Morisco International A/S Oneliner: Kan en professionel hjemmeside og en tilhørende

Læs mere

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen 2014 Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen Lærene: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler- Poulsen Jesper Hinchely Merete Geidemann Lützen Morten Rold Thomas Hartmann Erhvervsakademiet

Læs mere

Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html

Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html Eksamensprojekt 2. semester maj-juni 2014 Multimediedesigner Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html Anslag: 72.013 Vejledere: Frederik Tang og Thomas Hartmann Gruppe B1 -

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011 Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....3 Oprettelse af brugere.....4 Organisationer og personer.....6 Aktiviteter.....7 E-mails.....8 Tilbud salgspipeline.....9 Enkle tilpasninger... 10

Læs mere

SHADE IT markisen IT-arbejdsplads. Sideantal: Værksted: Klasse: Årgang: Vejledere: Karl Bjarnasson Jens Andersen. Udarbejdet af:

SHADE IT markisen IT-arbejdsplads. Sideantal: Værksted: Klasse: Årgang: Vejledere: Karl Bjarnasson Jens Andersen. Udarbejdet af: Titelblad Roskilde Tekniske Gymnasium Titel: Tema: Projektperioden: Sideantal: Fag: SHADE IT markisen IT-arbejdsplads 24. august til d. 30. september 2005 1. Service & Kommunikation Udarbejdet af: Resumé

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING 20 3SVENDEPRØVE TYPOGRAFI & OMBRYDNING Danielle Mandix Jensen Svendeprøve 2013 Opgavebeskrivelse Ombrydning og layout af magasinet Salat Bladet, et madmagasin der fokuserer på hverdagsmad, samt sundhed,

Læs mere

2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi. Pilot projekt. 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO

2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi. Pilot projekt. 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO 2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi Pilot projekt 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO INLEDNING 03 Indledning Afgrænsninger 04 Formål Problemformulering

Læs mere

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt 2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 3. semester eksamensprojekt 1 2 FACT SHEET PROJEKTTITEL: EKSAMENSPROJEKT 3. SEM - CSR LINK TIL WEBSITE: CHRISTIANDEVRIES.DK/NOVO/INDEX.HTML LINK TIL BANNER:

Læs mere

Gruppenummer 1, Klasse: MulA, årgang: 2012-2014, initialer på vejledere: THA, MORO, JHI, IWPO, IRF, FDTA og DSK.

Gruppenummer 1, Klasse: MulA, årgang: 2012-2014, initialer på vejledere: THA, MORO, JHI, IWPO, IRF, FDTA og DSK. Projekt titel: Sommerens store dille Projekt navn: X-fly eventsite URL: http://cph47.webkn.dk/xfly5/index.html Gruppe medlemmer: Lasse Bruun Overgaard, www.lbodesign.dk/... Mark Halding, http://haldingweb.dk/...

Læs mere

T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint

T a r g e t G r u p p e n  Microsoft SharePoint T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Microsoft SharePoint...1 Versioner...1 SharePoints opbygning... 3 Site...3 Indholdselementer...4 Sider...4 Biblioteker...4

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere