HULER, HYTTER OG HUSE - et arkitektureksperimentarium for børn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HULER, HYTTER OG HUSE - et arkitektureksperimentarium for børn"

Transkript

1 HULER, HYTTER OG HUSE - et arkitektureksperimentarium for børn Ridehuset, Vester Allé, Århus fra d. 23. maj - 1. juni 2008 Gratis workshops for de 3-10 årige

2 PROGRAM FOR ÅBNINGSARRANGEMENT Fredag d. 23. maj 2008 kl Kl Kl Kl Rundvisning af Borgmester Nicolai Wammen Rummets indretning og workshops Tale ved Borgmesteren Forfriskning og musikalsk indslag Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

3 HULER, HYTTER OG HUSE et arkitektureksperimentarium for børn Fredag d. 23. maj - søndag d. 1. juni 2008 Ridehuset, Vester Allé, Århus C Kære børn og voksne Velkommen til Børnekulturhusets forårsarrangement Huler, hytter og huse et arkitektureksperimentarium for børn. I eksperimentariet kan børnene prøve kræfter med materialer, former og konstruktioner, og de kan opleve hvordan forskellige rum påvirker dem. I en vekselvirkning mellem sanseoplevelser og workshops vil der blive arbejdet med skala og materialer, former og farver, og børnene vil på den måde blive præsenteret for arkitekturens grundbegreber. Desuden vil kulturskolerne i Århus være repræsenteret med workshops inden for dans, billedkunst og musik, og Børnekulissen vil præsentere deres forestilling Rikkes rare rum. Til indretningen af det gamle fredede Ridehus har vi lagt i hænderne på professionelle fagfolk, arkitekter, kunstnere, m.fl. De står også for sanseoplevelser og workshops. Sanseoplevelser i rummet Ud over de forskellige workshops man kan tilmelde sig, anbefaler vi, at man sætter tid af til de mange sanseoplevelser rummet byder på. Arkitekterne Sidsel Effersøe og Ulla Kjærvang har opbygget rummet ud fra enkle grundbegreber, som appellerer til forskellige sanser. Der er lyde og lugte, og materialernes forskellige strukturer og kontraster appellerer til, at der kan føles og afprøves. Der er små byggeøer og grønne øer, hvorpå man placerer sine huler, hytter og huse, små og store, bløde og hårde, tunge og lette, sorte og hvide, og alle de andre byggeideer, børnene har fundet frem til. Som kontrast til Ridehusets arkitektur er der uden for Ridehuset opstillet en mongolsk ger, et rundt blødt filttelt, hvor der også vil være workshops. Ved at introducere arkitekturens grundbegreber får børnene redskaber til og mulighed for at give udtryk for oplevelser og meninger vedrørende deres fysiske omgivelser. Med forskellige tilgange til formidlingen af arkitektur bliver børnene dermed også deltagere i en demokratisk debat om kulturarven og de rum, der omgiver dem. Børnekulturhuset kan hermed præsentere et bredt program, forhåbentlig til glæde og inspiration for både børn og voksne. TILMELDING, FOTOS MV. Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage ). Når I tilmelder jeres gruppe Huler, hytter og huse et arkitektureksperimentarium for børn indvilliger I automatisk i, at jeres børn kan blive fotograferet, og at billederne kan offentliggøres på hjemmesider, i brochurer, aviser, rapporter og lignende. Såfremt der er børn, som ikke må fotograferes skal der meldes aktivt fra. I er velkomne til at komme før jeres aktivitet starter eller til at blive efter, den er slut. Der er indrettet et madpakkerum i Ridehuset, hvor man kan nyde sin medbragte mad. Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

4 SIDSEL EFFERSØE RUM TIL DYR Hvordan kan en giraf, en hund og en pingvin bo under samme tag? Workshoppen handler om at lave en bolig til 3 forskellige dyr, der gerne vil bo sammen. Hvilke rum skal boligen bestå af? Skal rummene være runde eller firkantede, høje eller lave, hårde eller bløde, lyse eller mørke, ru eller glatte? I Workshoppen arbejdes med funktion og form samt lys, materialer og farver. Mandag d kl Tirsdag d kl Torsdag d kl Fredag d kl Lørdag d kl Onsdag d kl Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

5 MARIANNE THINGHOLM JAPANSKE HUSE En workshop med japanske byggematerialer. De gamle huse i Japan var meget specielle. De brugte ofte papir i skydedøre for at få lyset ind i de lange smalle huse. De havde halve gardiner over indgange, så man ikke kunne se ind uden at bukke sig lidt. Der er også tit et familiealter i de gamle huse. Her er der billeder af de afdøde slægtninge, og der er pyntet med dug og små figurer. Med bambus, japanpapir, sushi-græs og lidt andre byggematerialer skal vi lave japanske huse ud fra små hvide æsker. Bygge op omkring og i husene. Bygge i etager og samle det hele til en stor landsby. Måske får vi fundet frem til en helt ny måde at bo på. En let og luftig by, hvor lyset spiller en stor rolle. Vi har rutsjebaner i stedet for trapper. Hvordan kommer man så op. Det finder vi ud af. Mandag d kl Tirsdag d kl Torsdag d kl Fredag d kl Søndag d kl Onsdag d kl Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

6 HENRIK WESTERGAARD NATUR - KULTUR - NATUR Kulturaffald genopstår som skulpturelle huse. Vi vil arbejde med elementet vand, strandskrot som materiale og limpistoler som værktøjet, der føjer affaldselementerne sammen. Vi vil lege, undersøge og skabe i en cyklus mellem natur og kultur. Fredag d kl kl Tirsdag d kl Onsdag d kl Torsdag d kl Fredag d kl Lørdag d kl Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

7 FLYTBARE BOLIGER - som sneglen med huset på ryggen Foran Ridehuset vil der blive rejst en flytbar bolig. Det er en ger, et filttelt fra Mongoliet. I Mongoliet er vegetationen sparsom, derfor må mange folk leve som nomader og flytte rundt efter afgrøderne til deres dyr. I ger`en foran Ridehuset vil vi eksperimentere os frem til nogle flytbare boliger/ telte. Vi skal arbejde i filt og træ ligesom i Mongoliet, men også tilføje nogle materialer fra vores moderne verden - nylon, metaltråd, gummi, karton og overfladebehandlinger. Vi vil lave vores moderne bud på nomadeboliger. JOHANNA LUDVIGSEN Mandag d kl Tirsdag d kl Torsdag d kl Lørdag d kl Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

8 OLE LINDQVIST BAMBUS - NATURENS LEGO Man kunne godt kalde bambus for naturens lego - bare pinde istedet for klodser. Det er et forbløffende materiale - let og stærkt på samme tid. Alle kan bruge det, alle kan løfte det, og både børn og voksne kan med enkle knuder og fri fantasi bygge alt fra huler til drømmeslotte sammen eller hver for sig. I denne workshop vil vi lege med materialets muligheder: Hvor højt kan vi bygge, hvor meget kan det holde til? Kan vi finde på helt nye og ukendte konstruktioner - lave vores egen arkitektur, eller skal vi bygge en landsby hvor der er plads til alle. Før vi går hjem hejser vi vores eget flag, så alle kan se, hvor vi har været. Fredag d kl kl Lørdag d kl Onsdag d Torsdag d Lørdag d kl Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

9 HELLE BULL SARNING EN LEG MED PIL OG MALERTAPE I denne workshop skal vi bygge selve grundkonstruktionen i huler, hytter og huse. Størrelsesmæssigt fra en skotøjsæske til navlehøjde. Vi skal bygge med tørrede pilekviste vi fæstner med malertape. Pilen er meget fleksibel og kan formes som man ønsker. Med Georg Gearløs i baglommen, skal vi konstruere og lege med materialet. Vi bygger præcist det, vi har lyst til! Skæve, lige, runde, høje, mærkelige rum man kan have lyst til at kravle ind i hvis vi var små nok! Materialet er sjovt! Metoden er ligetil! Alle kan være med! Lørdag d kl Mandag d Onsdag d Torsdag d Søndag d kl Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

10 SOPHUS EJLER JEPSEN MORFAR MAGENTAS FARVERIGE PAPHUS Det ligner et tvillingehus, men det var min MorFars hjem. Som lille havde min MorFar gået i drengeskole og pigeskole og sådan var det blevet ved. I den ene side boede min Mor i den anden min Far, Min MorFar samlede på tørrede penselstrøg, som han dyrkede i sin have. I haven var der væksthuse, højbede, mistbænk og espallier. Der var stavebakker, dyrkningsborde, plantekasser og vandingsanlæg. Min MorFar fandt hele tiden nye måder at dyrke penselstrøgene på. Og de groede og blomstrede mere fantastisk end i nogen have, jeg har set. Når Penselstrøgene var tørre klippede min MorFar dem af og bar dem ind i huset. Han tapetserede hele sit tvillingehus fra gulv til loft, det var som at bo midt inde mellem to blomsterbuketter, der var sat i samme vase. En Mor buket og en Far buket! Fredag d kl kl Tirsdag d kl Onsdag d kl Torsdag d kl Fredag d kl Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

11 PAPIR OG RUM I denne workshop fokuseres på rumlighed med udgangspunkt i papiret som materiale. Børnene skal tegne på store baner papir, som er spændt op på store trærammer. Først føres børnene ind i en anden verden gennem hængende silkestykker, som de kan kravle ind under et drømmested skabes, et sted hvor de hver især kan finde ro, inspiration og ideer. Herefter tegner børnene skitser, som de overfører til de store baner af papir, der er opspændt på rammer. Rummet bagved papirrammerne inddrages ved at nogle af børnenes tegninger skæres ud herved forandrer baggrunden sig hele tiden for de tegninger, der ikke er skåret ud og skaber samtidig en rumlig bevægelse i de store papirflader. FIE TANDERUP Trærammerne udgør et aktivt arkitektonisk element i workshoppen, hvor silkestofferne inviterer til et meditativt blik ind i det enkelte barns eget private rum. Workshoppen er tilrettelagt i samarbejde med ÅRHUS BILLED- OG MEDIESKOLE. Lørdag d kl Mandag d kl Onsdag d kl Torsdag d kl Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

12 ØVRIGE WORKSHOPS RIKKES RARE RUM v/ Børnekulissen Mandag d kl Tirsdag d kl Onsdag d kl Rikke har et rum. Et rum, der hele tiden ændrer sig. Når rummet ændrer sig, ændrer Rikkes humør sig også. Hun kan både være fin og fornem, vild og voldsom og let som en fjer. Med enkle æstetiske virkemidler viser forestillingen sammenhængen mellem form, farve, funktion og følelse. Rikkes komiske univers går lige til hjertet hos både de 3-6 årige og de voksne. Ide, manuskript og spiller: Mariane Siem Varighed: ca. 40 min. Alder: 3 6 år. KREATIV DANS v/ Danseværket Mandag d kl og Tirsdag d kl og Kreativ dans med udgangspunkt i børnenes egne bevægelser og kreativitet. Kreativ dans har fokus på glæden ved dans, velvære, udvikling og kreativitet. Workshoppen varetages af Iben Engberg. Varighed: 45 min. Alder: Kl for de 4-6 årige (børn, der går i daginst.). Kl for de 6-8 årige (børn, der går i skole). ARKITEKTURENS LYD v/ Århus Musikskole Fredag d kl. 9.00, 9.45 og Kom og vær med, når vi sætter lyd til arkitekturen. Oplev hvordan musikken kan give inspiration til alle former for skabende og kunstneriske aktiviteter. Slagtøjsunderviserne Henrik Larsen og Bjørg Lindvad står i spidsen for denne workshop. Varighed: 30 min. Alder: 3-7 år. Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

13 Tak til vores sponsorere og samarbejdspartnere: Colorama, Århus C Malerfirmaet Vagn Zilmer, Skanderborg V1 Flagindustri, Ebeltoft Petersen Tegl A/S, Broager Forbrugerkontakt, Tilst Langenæs Bageriet, Århus C Smurfit Kappa, Varde Kulturhus Århus Børnekulissen Århus Musikskole ÅRHUS BILLED- OG MEDIESKOLE Danseværket Egå Produktionshøjskole Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

14 Fredag d. 23. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Natur- kultur - natur Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Åbningsarrangement starter Natur- kultur - natur Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Lørdag d. 24. maj 9.00 Ridehuset åbner Papir og rum Fie Tanderup En leg med pil og malertape Helle Sarning Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Tirsdag d. 27. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Rum til dyr Sidsel Effersøe Kreativ dans Danseværket Rum til dyr Sidsel Effersøe Rikkes rare rum Børnekulissen Kreativ dans Danseværket Mandag d. 26. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Rum til dyr Sidsel Effersøe Japanske Huse Papir og rum Fie Tanderup Kreativ dans Danseværket Rum til dyr Sidsel Effersøe Japanske Huse Papir og rum Fie Tanderup Rikkes rare rum Børnekulissen Kreativ dans Danseværket Rum til dyr Sidsel Effersøe En leg med pil og malertape Helle Sarning Rum til dyr Sidsel Effersøe En leg med pil og malertape Helle Sarning Onsdag d. 28. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Rum til dyr Sidsel Effersøe Papir og rum Fie Tanderup Rikkes rare rum Børnekulissen Rum til dyr Sidsel Effersøe Papir og rum Fie Tanderup fortsættes på næste side >> Huler, hytter og huse - et arkitektureksperimentarium for børn fra d. 23. maj - 1. juni. Gratis deltagelse for børn i Århus Kommune.

15 Onsdag d. 28. maj (fortsat) En leg med pil og malertape Helle Sarning Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist En leg med pil og malertape Helle Sarning Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Torsdag d. 29. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Rum til dyr Sidsel Effersøe Papir og rum Fie Tanderup Rum til dyr Sidsel Effersøe Papir og rum Fie Tanderup Fredag d. 30. maj 8.30 Ridehuset åbner 9.00 Rum til dyr Sidsel Effersøe Arkitekturens lyd Århus Musikskole 9.45 Arkitekturens lyd Århus Musikskole Rum til dyr Sidsel Effersøe Lørdag d. 31. maj Arkitekturens lyd Århus Musikskole 9.00 Ridehuset åbner Rum til dyr Sidsel Effersøe Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Søndag d. 1. juni Ridehuset åbner Leg med pil og malertape Helle Sarning Papir og rum Fie Tanderup En leg med pil og malertape Helle Sarning Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Papir og rum Fie Tanderup En leg med pil og malertape Helle Sarning Bambus - naturens lego (udendørs) Ole Lindqvist Private er velkomne uden tilmelding, men tilmelding er nødvendig for større grupper på tlf (hverdage )

16 Eksperimentariet, som er en del af modelkommuneforsøget Søge spor sætte spor, præsenteres af Børnekulturhuset i samarbejde med Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder og en række af Århus kulturskoler og børneinstitutioner. Huler, hytter og huse et arkitektureksperimentarium for børn er støttet af Børnekulturens Netværk, Århus Kommune, Danske Initiativpuljer og div. sponsorer. Du kan følge modelkommuneforsøget Søge spor sætte spor på bloggen Børnekulturhuset Frederiks Allé 20A 8000 Århus C / boernekulturaarhus.dk sporiaarhus.dk

KUNSTLAB. transportable. Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015

KUNSTLAB. transportable. Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015 Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015 Børnekulturhuset udbyder en omgang workshops i efteråret med billedkunsterne Ole Grøn, Susi Nyholm og Marianne Thingholm samt musikerne Christian Dietrichsen og

Læs mere

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE HVEM BOR HER? OPGAVE 1 1: Gå på opdagelse i huset og find de 11 dyr, som gemmer sig i husets forskellige rum. du får brug for: 2: Tegn eller skriv dyrene i de forskellige rum på plantegningen efterhånden

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Vi lukker dørene op i uge 36 på Kværkeby Friskole med et nyt program for gymnastikken i Kværkeby. Her kan vi tilbyde hold for både børn og voksne. Vi glæder os til

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Forårstilbud 2010 For 1. -3. klasse Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Det er dejligt at opleve den store interesse for Billedskolens tilbud. På Billedskolen vil børnene eksperimentere og udtrykke

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AVI AKADEMIET FOR WWW. VlSUEL - lnnovatlon. DK designskole for børn INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Gruppe Krop og bevægelse I Skanderborg vil vi understøtte at børn gives mulighed for at vælge sunde livsvaner sikre at der er fokus på kost og bevægelse. Den bedste start

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018

Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018 Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Aktiviteter i vinterferien 2018 for børn og unge Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune SOMMER for børn 2018 Favrskov Kommune Uge 27 BMX-, SCOOT- OG SKATERSKOLE Er du bidt af en gal skater og vil du gerne lære nye tricks? Så kom til 2 dage, hvor den professionelle skater Thomas Tarzan Hansen

Læs mere

SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Workshop - optakt til Aprilfestival

Workshop - optakt til Aprilfestival TILBUD Workshop - optakt til Aprilfestival I dette hæfte finder du tilbud om workshops for børnehavebørn, børn i indskolingen, børn på skolernes mellemtrin samt kurser for lærere og pædagoger Formålet

Læs mere

efter instruktion, og eleven har viden om enkel hus. Eleven kan skitsere eller formulere enkle ideer inden for

efter instruktion, og eleven har viden om enkel hus. Eleven kan skitsere eller formulere enkle ideer inden for 4.- 6. årgang 5-6 lektioner Læringsmål Håndværktøjer og redskaber: Eleven kan vælge grundlæggende værktøjer og redskaber efter hensigt, og eleven har viden om Materialeliste grundlæggende håndværktøjers

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst MATERIALEJAGT Tema: Målgruppe: FAG: Varighed: VI SKAL lære om arkitekturens elementer og materialer opnå en forståelse for materialernes forskellige styrker lære om forskellige strukturer, materialer og

Læs mere

KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP

KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP KIDZ & YOUTH SOMMERCAMP Kidz & Youth Sommercamp er tre (for børn) og 4 (for unge) uforglemmelige dage, hvor selvværd, trivsel og fællesskab bliver styrket hos børn & unge i alderen 6-18 år. Alt sammen

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

Biblioteket Arrangementer for børn. Sommer 2018

Biblioteket Arrangementer for børn. Sommer 2018 Biblioteket Arrangementer for børn Sommer 2018 Sommerbogen 2018 Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere at vide på vores hjemmeside eller kom ind og hent Sommerbogsfolderen på biblioteket.

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum Læs om nyt BILLED fremtid starter her SKO LEN Visuelt Gymnasium din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid starter. Her kommer

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

Overordnet pædagogisk grundlag

Overordnet pædagogisk grundlag BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 4. april 2016 Overordnet pædagogisk grundlag For nybygning og modernisering af daginstitutioner til børn i alderen

Læs mere

Aktiviteter i juni måned Læs under årgangene, der er mange aktiviteter ud af huset i denne måned.

Aktiviteter i juni måned Læs under årgangene, der er mange aktiviteter ud af huset i denne måned. Kære forældre Goddag og Farvel Juni måned er på en skole tiden for velkomst og afsked. Vi har lige budt de kommende 0. klasses børn velkommen ved Forårsprojektet i Mosen. Vi glæder os til at byde dem rigtigt

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2014-2015 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical.

Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical. Hold øje - uge 45 Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical. Zebraer, Ørne og Ulve har de sidste 3 uger arbejdet med temaet sociale medier. Onsdag formiddag var det BØF- børn,

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Profilfag er den nye satsning inden for faglig fordybelse på Vonsild Skole. Profilfag ligger

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

Program. Albertslund Billedskole 18/19

Program. Albertslund Billedskole 18/19 Program Albertslund Billedskole 18/19 Billedskolen i Albertslund er for børn, unge og voksne med lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Kære forældre Håber I alle har nydt en uges vinterferie sammen med familie eller venner. Vi glæder os til at tage imod jeres børn på mandag, til nye aktiviteter

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

nr., dato ttty VELKOMMEN Kære barn og forældre Jeres familie bydes rigtig hjertelig velkommen til KKFO Ørestad Skole.

nr., dato ttty VELKOMMEN Kære barn og forældre Jeres familie bydes rigtig hjertelig velkommen til KKFO Ørestad Skole. VELKOMMEN Til KKFO Ørestad Skole Start tirsdag d. 1. april 2014 April 2014 Highlights Vores åbningstid er kl. 6:30 17:00 alle hverdage. Kl. 6:30-7:30 serverer vi morgenmad for de børn, der måtte have behov.

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse. af Marie Kilsgaard Møller

Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse. af Marie Kilsgaard Møller D E -M O-K R A-T I Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse af Marie Kilsgaard Møller www.quasite ater.dk INDHOLD SIDE 2 Kap. 1: At bestemme - Hvem bestemmer

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

AKTIV VINTER. Aktiviteter i vinterferien for børn og unge i Høje-Taastrup Kommune

AKTIV VINTER. Aktiviteter i vinterferien for børn og unge i Høje-Taastrup Kommune AKTIV VINTER er i vinterferien for børn og unge i Høje-Taastrup Kommune er i vinterferien for børn og unge i Høje-Taastrup Kommune I år kan vi i vinterferien byde velkommen til Aktiv Vinter med en række

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 November 2014 Kære dagtilbud Kulturinstitutionerne, børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen på at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd En workshop for 4. og 5. klasse Indhold Introduktion til projekt Kladdehæftet Mobiltelefonen til optagelse af billede og lyd. Computer til

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

Kære børn og forældre

Kære børn og forældre Kære børn og forældre Så er den danske sommer for alvor kommet over os, og det nyder vi i fulde drag! Så derfor har vi en masse udendørs aktiviteter på programmet i denne måned Mandag den 4. juni tager

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs om Sommerhold og CAMP TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2014 Billedskolens fritidsundervisning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen I Kultur har vi et ønske om, at børn får smag for kunst og kultur i deres hverdag. Smag på kulturen er tænkt som en appetitvækker til

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2016

Nyhedsbrev januar 2016 Nyhedsbrev januar 2016 Kære forældre Godt nytår til jer alle. Så faldt temperaturen og det betyder flyverdragt/overtrækstøj så jeres barn kan holde varmen udenfor. Det betyder også, at der er brug for

Læs mere

BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor?

BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor? BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor? VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER BAGGRUND I anledning af Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling Welcome Home får du nu muligheden for at møde figuren Bibi.

Læs mere

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil?

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil? [Lys] Lyset påvirker vores opfattelser af rum og vores psyke. Lyset er en meget vigtig medspiller når arkitekten skaber gode æstetiske rum til mennesker. Lyset kan langt mere end bare at give lys til mørke

Læs mere

VELKOMMEN. Kære barn og forældre. Jeres familie bydes rigtig hjertelig velkommen til Fritidsinstitutionen ved Ørestad Skole - Melodien.

VELKOMMEN. Kære barn og forældre. Jeres familie bydes rigtig hjertelig velkommen til Fritidsinstitutionen ved Ørestad Skole - Melodien. VELKOMMEN Til Fritidsinstitutionen ved Ørestad Skole - Melodien Start onsdag d. 2. maj 2018 kl. 9:00 MAJ 2018 Highlights Vores åbningstid er kl. 6:15 17:00 alle hverdage. Kl. 6:15-7:30 serverer vi morgenmad

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere