Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Fiskeriafdelingen 3. oktober 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Fiskeriafdelingen 3. oktober 2018"

Transkript

1 Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 12 Offentligt Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon Telefax um@um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Fiskeriafdelingen 3. oktober 2018 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 15. oktober 2018 (fiskeripunkter) 1. Forslag til Rådets forordning om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen - Politisk enighed KOM (2018) 608 s EU/Norge konsultationer om fiskerimuligheder Udveksling af synspunkter KOM-dokument foreligger ikke s Forberedelse af Det årlige møde i Den Internationale Kommission for bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT), det 21. særlige møde, Dubrovnik, Kroatien november Udveksling af synspunkter KOM-dokument foreligger ikke s. 19

2 2 Forslag til Rådets forordning om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen KOM (2018) 608 Revideret genoptryk af grundnotat oversendt til Folketingets Europaudvalg den 27. september Ændringer er markeret i marginen. 1. Resumé Kommissionens forslag om fiskerimuligheder for 2019 omfatter fastsættelse af fiskerimuligheder for de kommercielt vigtigste bestande i Østersøen i form af TAC 1 /kvoter for Kommissionen foreslår en stigning i kvoten for torsk i vestlige Østersø på 31 % kombineret med en begrænsning i det rekreative fiskeri efter torsk på fem stk., som må bringes i land pr. dag pr. person og en reduktion for torsk i østlige Østersø på 15 % kombineret med en lukkeperiode for område 25 og 26. Forslaget indebærer endvidere en meget drastisk reduktion af kvoten for sild i den vestlige Østersø på 63% og for sild i den centrale Østersø en reduktion på 26 %. Forslaget indebærer en mindre stigning på 3 % i kvoten for brisling, for laks i område en stigning på 15 % og for rødspætte en stigning på 43 %. 2. Baggrund Kommissionen har ved KOM (2018) 608 af 31. august 2018 fremsendt forslag til Rådets forordning om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen. Forslaget er oversendt til Rådet den 31. august 2018 i en dansk sprogudgave. Forslaget er fremsat med hjemmel i TEUF artikel 43, stk. 3, og kan vedtages af Rådet med kvalificeret flertal. Sagen er på dagsordenen for rådsmødet (landbrug og fiskeri) den 15. oktober 2018 med henblik på politisk enighed. 3. Formål og indhold Formålet med Kommissionens forslag om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen er at fastsætte fangstbegrænsninger for EU-fiskeriet med henblik på at sikre et bæredygtigt fiskeri på såvel kort som langt sigt. 1 TAC = Total Allowable Catches = samlede tilladte fangstmængder.

3 3 Forslaget bygger på den videnskabelige rådgivning om fiskerimuligheder i Østersøen udarbejdet af Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) under hensyntagen til principperne for TAC-fastsættelse, som fremgår af Kommissionens meddelelse om høring om fiskerimuligheder for KOM (2018) 452. Det fremgår af disse principper, at såfremt der foreligger en forvaltningsplan, skal en sådan danne grundlag for fastsættelse af fiskerimuligheder, og derudover vil Kommissionen foreslå, at TAC og kvoter for 2019 fastsættes på MSY 2 -niveau for bestande med fuld analytisk rådgivning og med MSY-estimater. For bestande, hvor der ikke foreligger en fuld analytisk rådgivning, vil fiskerimulighederne blive foreslået på baggrund af den foreliggende videnskabelige rådgivning og uden at tilsidesætte behovet for bevaring af bestandene. For bestande, hvor der er utilstrækkelig viden om bestandenes tilstand, anvendes metoden for data begrænsede bestande. EU/Rusland EU og Rusland indgik den juli 2006 en aftale om samarbejde på fiskeriområdet og om bevarelse af de levende marine ressourcer i Østersøen. Aftalen blev ratificeret af EU den 4. juni EU og Rusland har ikke opnået enighed om fælles forvaltning for de fælles bestande, hvilket betyder, at EU s rådighedsmængder for bestande fælles med Rusland også i 2019 vil blive fastsat som autonome kvoter. Kommissionen har, hvor det er relevant i forslaget til fiskerimuligheder, reduceret for de teoretiske russiske andele. Fiskerimuligheder ICES giver for fjerde år i træk sin rådgivning for torsk for henholdsvis den vestlige og den østlige torskebestand, og ikke for de to forvaltningsområder i Østersøen. I rådgivningen har ICES indregnet det tyske rekreative fiskeri. Kommissionens forslag indebærer en stigning i kvoten for torsk i den vestlige Østersø på 31 % i forhold til Der er ikke foreslået videreførelse af lukkeperiode for det kommercielle fiskeri fra 1. februar til 31. marts i den vestlige Østersø. Forslaget indeholder fortsat en begrænsning for det rekreative fiskeri i form af en bag limit på fem stk. torsk, som hver person må bringe i land pr. dag hele året rundt. I indeværende år er der også en bag limit på fem stk. torsk, dog kun tre stk. pr. dag i lukkeperioden fra 1. februar til 31. marts. Efter forslaget skal kvoten for torsk 2 Fiskeri på grundlag af det maksimalt bæredygtige udbytte (MSY) er den fiskeriintensitet, der giver det største udbytte fra bestanden på lang sigt uden at reducere bestandens evne til at reproducere sig på kort sigt.

4 4 i den østlige Østersø reduceres med 15 % kombineret med videreførelse af en lukning for dette fiskeri i område 25 og 26 i perioden 1. juli til 31. august for fartøjer over 12 meter, mens fartøjer under 12 meter ikke berøres af lukkeperioden. Kommissionens forslag indebærer en meget drastisk reduktion på 63 % for sildekvoten i den vestlige Østersø og en mindre reduktion på 26 % for sild i den centrale Østersø. Forslaget indebærer en forøgelse i TAC for brisling på 3 % og for laks en stigning på 15 %. Kommissionen foreslår en stigning i TAC for rødspætte på 43 %. Landingsforpligtelsen for fiskerier i Østersøen er fuldt indfaset med indførelse af landingsforpligtelsen for rødspætte fra 1. januar 2017, jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 1380/2013 (grundforordningen). Europa-Parlamentets og Rådets forordning om en flerårig forvaltningsplan for torsk, sild og brisling i Østersøen, forordning (EU) 2016/1139, trådte i kraft den 20. juli ICES rådgivningen for 2019 er baseret på principperne i den flerårige forvaltningsplan, som blandt andet indeholder spænd for værdier for målet for fiskeridødelighed, FMSY, samt værdier for gydebiomasse, SSB, for de relevante arter. Disse værdier er bestemmende for fastsættelse af fiskerimuligheder. Nedenfor er angivet en samlet oversigt over Kommissionens forslag til fiskerimuligheder for 2019 for de vigtigste bestande sammenlignet med kvoten for Art (Område) Sild i den vestlige Østersø (22-24) Rådgivning for 2019 Nul-kvote. Rådgivningen gives på baggrund af MSY tilgangen. Bestanden deles mellem Skagerrak/Kattegat og område med 50 % til hver af de to områder. Bestanden blev grundigt videnskabeligt vurderet (benchmarked) i 2018, hvilket har resulteret i en opjustering af målet for den optimale gydebiomasse, som igen betyder, at TAC 2018 i tons laks i stk (-63 %) Kommissionens forslag 2019 i tons, laks i stk. samt ændring i forhold til 2018 DK andel af EU TAC (%) (14 %)

5 5 Sild i den centrale Østersø (25-27, 28.2, 29 og 32) Torsk i den østlige Østersø (25-32) Torsk i den vestlige Østersø (22-24) Rødspætte (22-32) Laks (22-31) (stk.) Brisling (22-32) bestanden er under B lim3. Tilvækst har været lav de seneste år, og fiskeridødeligheden har ligget en smule højere end F MSY. Fangster mellem tons og tons inden for rammerne af den flerårige plan inkl. andel til Rusland. Fangster større end F MSY, tons, kan kun tages under særlige betingelser. ICES har nedskalleret bestanden og opjusteret F, hvilket har resulteret i et fald i anbefalingen for fangst i Fangster på højst tons af østbestanden inkl. andel til Rusland. Rådgivningen er baseret på metoden for data begrænset tilgang ud fra en forsigtighedstilgang med tilnærmede værdier for bestandsudviklingen. ICES vurderer, at fiskeritrykket ligger over den tilnærmede værdi for F MSY, og at gydebiomassen er lavere end MSY B trigger. Mange torsk er angrebet af parasitter og vokser ikke optimalt. Samlede fangster mellem tons og tons for den vestlige bestand inden for rammerne af den flerårige plan. Fangster større end F MSY, tons, kan kun tages under særlige betingelser. Afhængigt af forvaltningsbeslutninger for rekreative fangster, som antages at være mellem tons og tons, svarer dette til kommercielle fangster mellem tons og tons. Stor rekruttering som følge af en meget stor 2016 årgang. Fiskeridødelighed over F=0,19.Gydebiomasse lige under B lim i 2018, men forventes i 2019 at ligger over MSY B trigger Fangster på maksimalt tons. Rådgivning er baseret forsigtighedsprincippet. Bestanden udvikler sig positivt med stigende gydebiomasse og faldende fiskeridødelighed Fangster på max stk. inklusiv andelen til Rusland. Rådgivningen er givet ud fra MSY tilgangen og uændret i forhold til ICES anbefaler, at forvaltningen tilrettelægges ud fra bestandssituationen i de enkelte floder. Fangster mellem tons og tons inkl. andel til Rusland inden for rammerne af den flerårige plan. Fangster (-26 %) (-15 %) (+31 %) (+43 %) stk stk. (+15 %) (+3 %) (2 %) (22 %) (43 %) (71 %) (20 %) (9 %) 3 B lim er grænsereferencepunktet for gydebiomasse, mens MSY Btrigger er mindstereferencepunktet (En bestand over MSY Btrigger anses for at være i god stand).

6 6 større end F MSY, tons, kan kun tages under særlige betingelser. Gydebiomassen er vel over MSY B trigger værdien. Rekrutteringen varierer årene imellem med 2014 og 2017 med store årgange og mindre årgange i 2015 og Fiskeridødeligheden ligger lidt over F MSY på 0,26. Andre elementer Forslaget indeholder endvidere regler for år-til-år fleksibilitet. Det fremgår heraf, at de hidtidige regler om år-til-år fleksibilitet jf. Rådets forordning (EF) 847/96 kun anvendes, når medlemsstaterne ikke anvender den mulighed for år-til-år fleksibilitet, som fremgår af den nye grundforordning (EU) 1380/2013. Sidstnævnte forordning indeholder tillige bestemmelser om arts-fleksibilitet, som gør det muligt at afskrive fangster på en målart med op til 9 % af kvoten for målarten, når ikkemålarten er inden for sikre biologiske grænser. Samarbejdet i BALTFISH Det bemærkes, at formandskabet for det regionale samarbejde om fiskeri i Østersøen (BALTFISH) i lyset af den foreliggende videnskabelige rådgivning samt Kommissionens forslag om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen har indledt drøftelser om TAC/kvoter for BALTFISH vil frem til rådsmødet den 15. oktober fortsat undersøge muligheder for at finde fælles indstillinger til TAC/kvoter og øvrige foranstaltninger, som foreslået af Kommissionen. Det forventes, at der i et kompromisforslag på rådsmødet inkluderes TAC for sperling i Nordsøen og Skagerrak efter offentliggørelse af ICES rådgivning den 9. oktober. TAC en fastsættes for perioden 1. november 2018 til 31. oktober Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke afgive udtalelse. 5. Nærhedsprincippet Forslaget er et led i gennemførelsen af den fælles fiskeripolitik, hvorfor nærhedsprincippet er tilgodeset. 6. Gældende dansk ret Ikke relevant.

7 7 7. Konsekvenser Forslaget vurderes ikke at have lovgivningsmæssige eller statsfinansielle konsekvenser. Forslaget har ikke konsekvenser for EU s budget. Ifølge Kommissionen indebærer forslaget samlet set en reduktion på 9,7 % i fiskerimuligheder udtrykt i tons sammenlignet med Fastsættelse af fiskerimuligheder har på kort sigt erhvervsøkonomiske konsekvenser. Den foreslåede reduktion af kvoten for sild, særligt i den vestlige Østersø, vil have betydelige erhvervsøkonomiske konsekvenser for de berørte danske fiskere og for lokalsamfundene. Fire lokale fartøjer fra Gilleleje er helt afhængige af dette fiskeri, ligesom filetfabrikken i Gilleleje vil blive hårdt ramt af reduktionen. En reduktion af kvoten på 63 % ved fuld kvoteudnyttelse vil indebære et fald i fangstværdien fra ca. 8,2 mio. kr. til 3,0 mio. kr. Tallet er baseret på afregningspriser for Særligt Gilleleje havn vil blive berørt, da langt størstedelen af de danske landinger af sild fra vestlige Østersø landes i Gilleleje og forarbejdes på den lokale sildefiletfabrik. Gilleleje havn aftager tillige sild fanget i Kattegat, hvor kvoten også forventes væsentlig reduceret i forhold til i år. Dette vil yderligere forværre problemerne for Gilleleje havn, de nævnte fire fartøjer og filetfabrikken, der stort set udelukkende aftager sild fra vestlige Østersø og Kattegat. En ophævelse af lukkeperioden for torsk i den vestlige Østersø vil have en positiv indvirkning i forhold til de erhvervsmæssige konsekvenser for de fiskere, der tidligere har været berørt heraf, idet de fremover inden for de givne rammer kan tilrettelægge fiskeriet efter eget ønske og fiske på mere optimale tidspunkter. Dertil kommer, at kvoten forhøjes i 2019, hvilket vil bidrage til øget indtjening både for fiskerne og i følgevirksomheder i forhold til En stigning af kvoten på 31 % i forhold til 2018 og ved fuld kvoteudnyttelse vil det indebære en stigning i fangstværdien fra ca. 34,4 mio. kr. til 45,2 mio. kr. Tallet er baseret på afregningspriser for Restriktioner med begrænsning af antal torsk, som vil gælde for det rekreative fiskeri, vil fortsat have negative erhvervsøkonomiske konsekvenser for turbåde i det rekreative fiskeri og turismeerhvervet. Kommissionen lægger dog op til en mindre lempelse af reglerne for 2019 sammenholdt med 2018, hvor der fremover og hele året igennem må bringes fem stk. torsk i land pr. person. Denne lempelse vil næppe forbedre indtjeningen for turbåde eller for turisme i de berørte områder, da begrænsningen afholder især udenlandske turister for at tage på lystfiskeri i Danmark.

8 8 Fiskerimulighedernes størrelse har selvsagt også afledte erhvervsøkonomiske konsekvenser for forarbejdningsindustrien og de øvrige følgeerhverv. 8. Høring Forslaget har været i høring i 5-udvalget (fiskeri) og 7-udvalget (rekreativt fiskeri, ferskvandsfiskeri og fiskepleje), og der er indkommet følgende bemærkninger: Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) finder det bekymrende, at Kommissionen tilsyneladende mener, at de politiks vedtagne forvaltningsplaner ikke er bindende i den givne situation med særlig henvisning til torsk og sild i den vestlige Østersø. DFPO er især forundret over, at Kommissionens forslag for torsk i den vestlige Østersø ligger meget under den videnskabelige rådgivning. DFPO er opmærksom på, at der bør udvises forsigtighed ved TAC fastsættelse, og henviser til, at den positive udvikling er baseret på forekomsten af en enkelt stor årgang. ICES har beregnet, at bestanden vil vokse til mere end tons, hvis kvoten fastsættes på baggrund af Fmsy, og derfor finder DFPO, at det vil være fuldt ud forsvarligt at fastætte TAC på Fmsy niveau i overensstemmelse med forvaltningsplanen og dermed kompensere fiskerne for de tab, de har lidt de seneste to år. DFPO udtrykker tilfredshed med, at lukkeperioden i den vestlige Østersø ikke er medtaget i forslaget, og at det er af højeste prioritet for DFPO, at lukkeperioden ikke videreføres, og at der i øvrigt kan opnås enighed om en højere TAC end foreslået af Kommissionen. For torsk i den østlige Østersø ønsker DFPO at sommerlukkeperioden bliver afskaffet. I forhold til undtagelsen for lukkeperioden for mindre fartøjer, ser DFPO gerne, at dybdegrænsen på 20 meter fjernes. For sild i den vestlige Østersø udtrykker DFPO tilfredshed med, at Kommissionens forslag ligger over den nul-rådgivning, som ICES har givet for sildefiskeriet i den vestlige Østersø. ICES rådgivning er mere et resultat af interne procedurer i ICES, end begrundet i en videnskabelig vurdering af konsekvenserne af fiskeriet. DFPO anfører, at Kommissionens forslag er utilstrækkeligt til at sikre erhvervets eksistens og vil have katastrofale konsekvenser for lokale samfund. DFPO henviser til, at ændringen i ICES rådgivningen skyldes, at biologerne har flyttet ambitionsniveauet, og at det ikke er tale om, at bestanden er gået ned. DFPO mener, at de referencepunkter, der er fastlagt i forvaltningsplanen som udgangspunkt er bindende for fastlæggelsen af TAC. DFPO foreslår en mellemløsning med en reduktion på 22 %, som ifølge DFPO vil give

9 9 erhvervet mulighed for at overleve. DFPO understreger vigtigheden af, at den tidligere anvendte fodnote, som gav mulighed for at håndtere uundgåelige bifangster af sild i brislingefiskeriet, genindføres. For sild i den centrale Østersø erindrer DFPO om, at denne bestand er inden for sikre biologiske grænser, og at det fortsat skal være muligt at anvende 9 % reglen med afskrivning. DFPO anfører, at det for fiskeriet efter brisling er afgørende, at muligheden for at afskrive 9 % af bifangsten af sild på kvoten af brisling bevares. Såfremt dette ikke er muligt for vest sild, må den tidligere anvendte fodnote, som gav mulighed for at håndtere uundgåelige bifangster, genindføres. DFPO har ingen bemærkninger til de øvrige arter eller forslag, der omfattet af Kommissionens forslag. DFPO henviser i øvrigt til bemærkninger fra det Rådgivende Råd for Østersøen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) støtter helt overordnet de anbefalinger til fiskerimuligheder i 2019, som er givet af det Rådgivende Råd for Østersøen. For sild i den vestlige Østersø anbefaler DPPO en TAC på tons. En reduktion på 63 %, som Kommissionen foreslår, er meget drastisk i forhold til bestandsstørrelsen, som har været stabil over de seneste år. DPPO anbefaler med baggrund i forvaltningsplanen en mere gradvis overgang til det nye forvaltningsregime. DPPO har inden for samarbejdet i Det Rådgivende Råd for Østersøen taget initiativ til, at der udarbejdes en genopbygningsplan for den vestlige sild med henblik på genopbygning af bestanden. For sild i den centrale Østersø anbefaler DPPO med henvisning til, at rekruttering de seneste år har været stabil en TAC på tons svarende til en reduktion på 20 %. For brisling anbefaler DPPO en TAC på tons og henviser til, at denne mængde ligger inden for forvaltningsplanens øvre grænse, som vil være i overensstemmelse med forvaltningsplanen. DPPO tager afstand fra yderligere reguleringer, der kan forskubbe den relative stabilitet. DPPO anfører, at det er afgørende, at den tidligere anvendte fodnote, som gav mulighed for at håndtere uundgåelige bifangster af sild i brislingefiskeriet, genindføres. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) anfører, at torsken er en meget vigtig art for kystfiskerne og udtrykker tilfredshed med, at en ny stærk årgang er på vej ind i fiskeriet, men er tilsvarende bekymret for udsigterne til størrelsen af de kommende årgange. FSK ønsker, at reguleringen tilpasses på en måde, der giver en robust torskebestand, der kan sikre stabile torskekvoter fremover. I den sammenhæng anbefaler FSK, at det skal sikres, at små torsk ikke fanges i den vestlige Østersø,

10 10 hverken i det direkte fiskeri eller i fiskeri efter eksempelvis rødspætte. FSK anbefaler endvidere, at kvoten for torsk i den vestlige Østersø fastsættes til tons, som anses for balanceret i forhold til at sikre et lokalt kystfiskeri og stabile kvoter. FSK nævner, at der er behov for en ny forvaltningsstrategi, der i højere grad tilgodeser de skånsomme fiskerier i Østersøområdet. Endelig anfører FSK, at der er et udtalt behov for at finde en balance mellem sælbestanden og kystfiskeriet Marine Ingredients Denmark (MID) anfører, at for sild i den vestlige Østersø vil den foreslåede reduktion af kvoten have betydelige erhvervsøkonomiske konsekvenser for de berørte danske fiskere, for forarbejdningsindustrierne og for lokalsamfundene. MID bemærker, at Danmark bør arbejde på at øge kvoten på sild i den vestlige Østersø fra tons, som foreslået af Kommissionen, til tons, som anbefalet af det samlede erhverv i det Rådgivende Råd for Østersøen (BSAC). For sild i den centrale Østersø anbefaler MID, at Danmark bør arbejde for at få den størst mulige kvote. Danmark bør desuden sikre, at der fortsat er mulighed for at afskrive sildebifangster i brislingefiskeriet efter 9 % reglen. For brisling anbefaler MID, at Danmark bør arbejde på at få den størst mulige brislingekvote. Danmark bør desuden arbejde for, at der ikke bliver områdeforvaltning i forbindelse med brislingefiskeriet, da der ikke er dokumenteret viden og beviser for, at det har nogen effekt på torskebestanden at lukke områder for brislingefiskeri. Dansk Amatørfiskerforening (DAFF) er som udgangspunkt positiv over for tiltag, der har til formål at fremme fiskebestande, herunder også eventuelle begrænsninger i udøvelse af fiskeriet. DAFF noterer med tilfredshed, at der er fremgang for torskebestanden i den vestlige Østersø, som udmøntes med forøgelse af kvoten og ophævelse af lukkerperioden. Med lempelse for det kommercielle fiskeri bør restriktionerne for det rekreative fiskeri ligeledes lempes. Konkret foreslår DAFF, at den hidtidige bag limit på torsk ophæves, subsidiært at bag limit forøges til 10 torsk pr. dag. Det er DAFF s opfattelse, at dette tal vil være tilfredsstillende også for turbådserhvervet. Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF) forholder sig alene til den del af forslaget, der omhandler regulering af torsk. DSF anfører, at begrænsninger i 2017 og 2018 i det rekreative fiskeri efter torsk i Øresund har fået store økonomiske konsekvenser for turbådsskippere i Øresund, som har oplevet en dramatisk nedgang i antallet af kunder. DSF anslår en nedgang i indtjening på 1/3. Nedgangen i omsætningen i turbådsfiskeriet betyder ifølge DFS, at der fanges væsentligt færre torsk af sportsfiskere

11 11 end forventet, hvilket forslaget ikke tager højde for. Værdien af turbådsfiskeri anslås ifølge DSF til omkring 80 mio. kr. i Øresundsområdet. DSF finder det rimeligt, at lystfiskere også skal bidrage, når torskebestanden er presset, selv om det ikke er lystfiskerne, der bærer ansvaret for torskens tilstand i store dele af Østersøen. DSF vurderer, at torsken i Øresund ikke er presset i samme grad som i andre dele af de indre farvande, og derfor skal reguleringen i Øresund ikke være den samme som i øvrige farvande. DSF anbefaler, at mindstemålet på torsk i område 22, 23 og 24 generelt sættes op fra de nuværende 35 cm til 45 cm. Ved at øge mindstemålet til 45 cm vil en stor del af de torsk, som tages med i land i dag, kunne genudsættes. En forøgelse af mindstemålet vil efter DSF opfattelse i princippet indebære, at der ikke vil være behov for yderligere reguleringer. DSF mener dog, at en daglige fangstbegrænsning er et godt værktøj til at regulere fiskeriet, og foreslår derfor en daglig fangstbegrænsning i område 22 og 24 (minus Øresund), på henholdsvis fem stk. i månederne februar og marts og otte i resten af året, hvilket vurderes at være bærdygtigt i biologisk henseende og vil kunne sikre økonomien for turbådene. DSF anbefaler, at fangstbegrænsningen i Øresund bortfalder kombineret med en indførelse af større mindstemål. WWF Danmark og Oceana henviser i deres bemærkninger til de fælles NGO bemærkninger, som PEW, Coalition Clean Baltic, FishSec, Oceana, Seas at Risk, Our fish, European Anglers Association, WWF og Soumen luonnonsoujeluliitto har udarbejdet i tilknytning til rådgivningen fra ICES. I de fælles bemærkninger påpeges, at fastsættelse af de årlige fiskerimuligheder er det vigtigste redskab til at nå det maksimalt bæredygtige udbytte, MSY. Endvidere anføres det, at det er afgørende, at fiskerimulighederne fastsættes under MSY værdierne for fiskeridødelighed. NGO erne opfordrer til, at ministrene sikrer, at fiskerimulighederne i Østersøen ikke sættes højere end givet i den videnskabelig rådgivning, og inden for rammerne af forvaltningsplanen for så vidt angår reference værdier. For bestande uden referenceværdier, skal fiskerimuligheder fastsættes ud fra forsigtighedsprincippet. For torsk i den vestlige Østersø anbefales en TAC på tons og for torsk i den østlige Østersø en TAC på tons. For sild i den vestlige Østersø anbefaler NGO erne en nul-tac fog for sild i den centrale Østersø en TAC på tons. Anbefalingen for brisling er tons, for rødspætte en TAC på tons og for laks i område stk. Danmarks Naturfredningsforening (DN) anfører, at Kommissionens forslag til samlede kvoter indebærer, at Kommissionens forslag for så vidt angår sild i den vestlige Østersø og torsk i den østlige Østersø markant overskrider ICES anbefalinger for fangster, hvilket indebærer, at disse

12 12 bestande ikke fiskes på bæredygtig vis. For den centrale sild er den anbefalede fangst fra ICES overskredet uden iagttagelse af særlige betingelser. DN mener, at det er beskæmmende, at Kommissionen ikke har sat bæredygtige kvoter for bestandene, hvilket bidrager til fastholdelse af en suboptimal tilstand både i fangstmæssig og i økologisk henseende. DN noterer, at bestands- og miljømæssige konsekvenser ikke nærmere er beskrevet og er bekymret for, at Danmark vil arbejde for yderligere overskridelser i forhold til Kommissionens forslag for at tilgodese dansk fiskeris kortsigtede interesser. DN anbefaler, at Danmark arbejder for overholdelse af ICES rådgivningen for fangster i 2019 og i øvrigt for, at det bliver muligt at afbøde konsekvenserne for det samlede fiskeri ved omfordeling inden for de danske kvoter. DN henviser i øvrigt til bemærkninger fra en række NGO er herunder Coalition Clean Baltic og Seas at Risk, som DN er medlem af. Der er ingen formel organisering af turbåde, hvorfor det ikke har været muligt at få et samlet høringssvar dækkende hele vestlig Østersø. Udenrigsministeriet har imidlertid gennem kontakter fået høringssvar fra visse turbåde, hvoraf det blandt andet fremgår, at vurderingen er, at den første tid med de nuværende begrænsninger af det rekreative fiskeri har været katastrofal for turbådene. De nuværende restriktioner har betydet et drastisk fald af lystfiskere der har taget på fisketur. Der har været ønske fremsat ønske om kompensation. Opfattelsen er, at det er svært at se logik eller rimelighed i det fremsatte forslag. Vurderingen er, at det rekreative fiskeri med forslaget vil få lov til at fange ca. 7% mere i 2019, modsat erhvervsfiskeriet der står til en fremgang på 31% og ønsket er, at det rekreative fiskeri tildeles en fremgang svarende til det erhvervsmæssige fiskeri. Man ønsker fortsat ikke at fange det samme i februar og marts, som i resten af året, hvorfor der foreslås 5 torsk om dagen i februar og marts måned og 10 torsk om dagen resten af året, eventuelt kombineret med et mindstemål på 45 cm. Et andet forslag er, at turbåde sidestilles med fiskerfartøjer og får tildelt en årskvote. Opfattelsen er, at det er stærkt konkurrenceforvridende, at det kun er området for den vestlige Østersø, hvor det rekreative fiskeri er underlagt en baglimit. Endelig ønskes en slags ophugningsordning for turbåde. 9. Generelle forventninger til andre landes holdninger Formandskabet lægger op til politisk enighed på rådsmødet (landbrug og fiskeri) den 15. oktober Der må forudses vanskelige forhandlinger særligt for så vidt angår fiskerimuligheder for sild i den vestlige Østersø og for torsk for så vidt angår både den vestlige og den østlige Østersø.

13 13 I BALTFISH sammenhæng arbejdes der sideløbende med at finde en fælles henstilling om det foreliggende forslag om fiskerimuligheder for Regeringens foreløbige generelle holdning Regeringen kan generelt støtte hensigten om at sikre et bæredygtigt fiskeri og har noteret sig den positive udvikling for torsk i den vestlige Østersø. Samtidig er man særlig bekymret for sild i den vestlige Østersø og sild i den centrale Østersø samt for torsk i den østlige Østersø. Som generelt princip kan regeringen tilslutte sig, at kvoterne i Østersøen fastsættes på grundlag af forvaltningsplaner, den videnskabelige rådgivning og målsætningen om maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY) i henhold til reformen af den fælles fiskeripolitik. Regeringen finder det vigtigt, at reduktionen i TAC for sild i den vestlige Østersø bliver mindre, end Kommissionen lægger op til. Regeringen vil arbejde for, at der findes en tilfredsstillende samlet løsning for torsk i Østersøen, der indebærer en større stigning i TAC for 2019 for det vestlige forvaltningsområde end Kommissionen har lagt op til. Regeringen kan i den forbindelse tilslutte sig videreførelse af visse restriktioner for det rekreative fiskeri efter torsk i vestlig Østersø, som dog bør balanceres i forhold til den samlede TAC. Regeringen finder det vigtigt, at fiskeriet efter brisling kan opretholdes fuldt ud, og arbejder derfor for, at der findes en løsning, der giver mulighed for passende bifangstmuligheder for sild. Regeringen forholder sig generelt skeptisk over for eventuelle lukkeperioder, og vil arbejde for, at lukkeperioden i den østlige Østersø ophæves. 11. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Grundnotat er oversendt til Folketingets Europaudvalg den 27. september Notatet er ligeledes fremsendt til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

14 14 EU/Norge konsultationer om fiskerimuligheder 2019 KOM-dokument foreligger ikke Nyt notat. 1. Resumé Forberedelse af konsultationer mellem EU og Norge er på dagsordenen for rådsmødet (landbrug og fiskeri) den 15. oktober 2018 for at identificere og drøfte væsentlige emner i de forestående konsultationer med Norge om fastlæggelse af fiskerimuligheder for Baggrund Fiskerisamarbejdet mellem EU og Norge er baseret på en rammeaftale, og parterne har siden 1978 indgået to årlige kvote-aftaler ( protokoller ) for fiskeriet på fælles bestande i Nordsøen og i Skagerrak. Der er tale om aftaler, som sikrer en fælles forvaltning af de vigtigste bestande i de to farvande. Derudover sker der en afbalanceret udveksling af kvoter for en række ikke fælles forvaltede eller eksklusive bestande i farvandene vest for de britiske øer, i Nordsøen, ved Grønland samt i Barentshavet. Årets konsultationer mellem EU og Norge lægges op til for andet år i træk - at foregå over blot en enkelt forhandlingsrunde (i stedet for to) og finder sted den november i Bergen. Sagen er på dagsordenen for rådsmødet (landbrug og fiskeri) den 15. oktober 2018 med henblik på udveksling af synspunkter. 3. Formål og indhold Aftalerne mellem EU og Norge regulerer forvaltningen af de 7 fælles bestande i Nordsøen (torsk, kuller, sej, hvilling, rødspætte, sild og makrel) og Skagerrak (torsk, kuller, hvilling, rødspætte, rejer, sild og brisling). EU og Norge fastsætter i fællesskab en samlet TAC (den samlede tilladte fangstmængde) for disse bestande, der fordeles til hver part efter en fast fordelingsnøgle. Der er for torsk, kuller, hvilling, sej, rejer og sild aftalt langsigtede forvaltningsstrategier eller fælles forvaltningsprincipper, der løbende vil skulle tilpasses, blandt andet i lyset af ny rådgivning og EU's målsætning om en fiskeridødelighed på MSY-niveau (maksimalt bæredygtigt udbytte) senest i Flere af disse strategier er aktuelt under revision, og der forventes ny rådgivning fra ICES i foråret 2019.

15 15 I aftalen udveksler parterne også fiskerimuligheder for en række bestande i Nordsøen så som sperling, havtaske, jomfruhummer og rejer samt blåhvilling i alle farvande og arktisk torsk, rødfisk, arktisk sej og kuller i Norskehavet og Barentshavet, foruden kvoter i grønlandsk farvand. Af betydning for fiskeriaftalen er derfor også de multilaterale forhandlinger mellem EU, Norge, Island og Færøerne om forvaltningen af blåhvilling, sild (atlanto-skandinavisk) og makrel. EU, Norge og Færøerne indgik i marts 2014 efter flere års konflikt en 5-årig aftale om fastsættelse af TAC for makrel og fordeling heraf. Island har ikke tiltrådt aftalen. Da aftalen udløber nu, vil der skulle forhandles om en ny aftale, eller en forlængelse af aftalen. Forventningen er en forlængelse af aftalen på mindst et år. De senere år har kyststaterne ikke opnået enighed om fordelingen af hverken atlanto-skandinavisk sild eller blåhvilling, og der foreligger således ingen aftaler om fordeling. For 2018 var der mellem EU og Norge aftalt gensidig adgang til fiskeri af dele af egne kvoter i hinandens farvande på de to arter. I forhandlinger, som vil finde sted i oktober-november 2018, vil man fortsat forsøge at få aftaler i stand med alle parter gældende fra 2019, men det er næppe realistisk. De senere års mangel på aftaler om kvoteandele, har medført et overfiskeri i forhold til rådgivningen og et fald i bestandene, der for 2019 er særligt markant for makrel. Af de fælles forvaltede bestande er særligt torsk, rødspætte, kuller, mørksej, rejer og sild af betydning for Danmark. Ligeså er fiskeriet efter havtaske, jomfruhummer og andre arter i norsk farvand, hvor Danmark har hovedparten af EU s kvote. For alle fælles forvaltede bestande er rådgivningen fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) for 2019 baseret på MSY tilgang og udgør basis for konsultationerne. For de vigtigste bestande i Nordsøen og Skagerrak rådgiver ICES følgende i forhold til sidste års rådgivning: Torsk - 47 % (fangstrådgivning) Rødspætte + 8,6 % (fangstrådgivning) Mørksej + 21 %(fangstrådgivning) Sild i Nordsøen -51,5 % (fangstrådgivning) Kuller - 27 % (fangstrådgivning) Rådgivningen for rejer kommer først senere i slutningen af oktober og vil kun dække 1. halvår 2019 (opdateret rådgivning for hele 2019 følger i

16 16 marts 2019). ICES vil eventuelt fremlægge opdateret rådgivning for visse bestande den 14. november Landingsforpligtelsen implementeres fuldt ud fra 2019, hvilket indebærer, at udgangspunktet for TAC-niveauerne vil være i overensstemmelse med ICES fangstrådgivning. For fælles forvaltede bestande vil EU s kvote af TAC ifølge Kommissionen blive reduceret efterfølgende med den andel, der discardes, i overensstemmelse med den relevante discardplan. EU s nye flerårige plan for forvaltning af demersale bestande, som blandt andet omfatter torsk, rødspætte og kuller i Nordsøen og Skagerrak, er trådt i kraft i 2018 og finder derfor anvendelse på forhandlingerne om fiskeriet i Denne plan erstatter tidligere flerårige planer for enkelte bestande og skaber ifølge Kommissionen en fleksibel ramme for bæredygtig forvaltning med MSY-mål for de berørte bestande. Dette inkluderer bestande, som er delt og fælles forvaltet mellem EU og Norge. Konsultationer med Norge vil fortsat sikre bæredygtig forvaltning af disse bestande i overensstemmelse med den flerårige plan. ICES rådgivning for sperling i Nordsøen og Skagerrak offentliggøres 9. oktober Der skal derfor snarest fastsættes en foreløbig TAC, som gælder fra 1. november oktober Den endelige EU-TAC gældende for hele perioden vil så kunne fastsættes på rådsmødet i december 2018, hvor også resultatet af de årlige fiskerikonsultationer med henholdsvis Norge og Færøerne er kendt. 4. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke afgive udtalelse. 5. Nærhedsprincippet Konsultationerne er et led i gennemførelsen af den fælles fiskeripolitik, hvorfor nærhedsprincippet er tilgodeset. 6. Gældende dansk ret Ikke relevant. 7. Konsekvenser Sagen har ikke i sig selv lovgivningsmæssige eller statsfinansielle konsekvenser. Danske fiskere fanger en betydelig del af de danske EUkvoter i norsk zone. Aftalen med Norge er den fiskeriaftale, der har størst betydning for dansk fiskeri. Væsentlige ændringer i fangstmulighederne vil derfor have betydning for fiskerierhvervets økonomi.

17 17 Fiskerimulighedernes størrelse har selvsagt også afledte erhvervsøkonomiske konsekvenser for forarbejdningsindustrien. 8. Høring 5-udvalget (fiskeri) er blevet hørt. Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) er bekymret for, at den manglende afklaring om Brexit skaber usikkerhed om de forestående bilaterale forhandlinger mellem EU og Norge om fiskerimulighederne for Den helt overordnede prioritet i dette års forhandlinger med Norge bør derfor være, at få en aftale på plads inden årets udgang, der sikrer, at der fra starten af 2019 er adgang til fiskeri i norsk farvand i Nordsøen og Skagerrak. Særligt hvad angår Skagerrak finder DFPO og deres svenske og norske kollegaer, at uanset Brexit, bør det ikke have indflydelse på den bilaterale aftale for Skagerrak. DFPO finder, at ICES rådgivning om en reduktion af TAC på 47 % for torsk i Nordsøen og Skagerrak fra 2018 til 2019 er alt for drastisk og ønsker, at TAC fastsættelsen baseres på den forvaltningsstrategi, der er aftalt mellem EU og Norge, der begrænser de årlige udsving i TAC til 20 %. Endelig finder DFPO, at en ukritisk anvendelse af den nye EUforvaltningsplan for Nordsøen som grundlag for TAC fastsættelsen under EU-Norge forhandlingerne vil kunne resultere i meget store årlige udsving i TAC er, hvilket man bør undgå. Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) er også bekymret for, at den manglende afklaring om Brexit kan skabe yderligere usikkerhed i forhold til at få en aftale mellem EU og Norge på plads. Marine Ingredients Denmark (MID) deler bekymringen i forhold til Brexit og peger på, at manglende aftaler om fælles forvaltningsstrategier for sperling og blåhvilling vil gøre det svært at opretholde MSC certificering af disse fiskerier. Derudover fremhæves behovet for, at der også i forhold til Norge arbejdes for at sikre, at der sker en korrekt og uafhængig vejning af alle fangster. 9. Generelle forventninger til andre landes holdninger De berørte medlemsstater forventes under drøftelsen af kommende konsultationer mellem EU og Norge om fiskerimuligheder for 2019 at tilkendegive deres holdning til forhandlingerne.

18 Regeringens foreløbige generelle holdning Det er af grundlæggende betydning, at EU-Norge-forhandlingerne om fiskerimulighederne i 2019 afsluttes i 2018, så fiskeriet i norsk zone kan påbegyndes fra årets begyndelse. Dette gælder uafhængigt af andre forhandlinger. Regeringen er positiv over for en drøftelse i Rådet om retningslinjer for EU s forhandlingsposition forud for forhandlingerne med Norge. Regeringen støtter fastsættelse af kvoterne for 2019 på grundlag af videnskabelig rådgivning, målsætningen om maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY) i henhold til reformen af den fælles fiskeripolitik samt forvaltningsplaner. Regeringen arbejder for, at der i forhandlingsløsningerne tages højde for, at EU's landingsforpligtelsen implementeres fuldt ud fra 1. januar Regeringen arbejder for, at balancen i den gensidige udveksling af fiskerimuligheder tilvejebringes ved, at EU ikke køber den fulde mængde torsk i Barentshavet, som Norge, jf. EØS-aftalen, er forpligtet til at tilbyde EU, og at betalingen herfor overvejende sker ved overførsler fra farvandsområder uden for Nordsøen. Regeringen arbejder for at optimere de traditionelle fiskerimuligheder efter blandt andet havtaske, jomfruhummer, lange og andre arter i norsk zone. Regeringen finder, at en vis stabilitet og dermed forudsigelighed er at foretrække ved fastlæggelse af flerårige forvaltningsplaner frem for udelukkende at gå efter en kortsigtet maksimering af udbyttet. Regeringen arbejder for, at der snarest muligt fastsættes en passende foreløbig EU-TAC for sperling under hensyntagen til den biologiske rådgivning fra 1. november og resten af året, så der undgås et stop i fiskeriet midt i sæsonen. 11. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Sagen har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg.

19 19 Forberedelse af Det årlige møde i Den Internationale Kommission for bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT), det 21. særlige møde, Dubrovnik, Kroatien november 2018 KOM-dokument foreligger ikke Nyt notat. 1. Resumé EU er medlem af Den Internationale Kommission for bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT), som er ansvarlig for bevaring af tun og tunlignende arter i Atlanterhavet og Middelhavet. Blandt EU s medlemsstater fisker blandt andet en række sydeuropæiske middelhavslande i området. ICCAT afholder sit særlige møde den november Baggrund Den Internationale Kommission for bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT) afholder sit særlige møde den november 2018 i Dubrovnik, Kroatien. Sagen er på dagsordenen for rådsmødet (landbrug og fiskeri) den 15. oktober 2018 med henblik på udveksling af synspunkter. 3. Formål og indhold EU deltager i en række regionale fiskeriforvaltningsorganisationer, der danner ramme for et regionalt samarbejde om bevarelse og forvaltning af tunbestande. ICCAT er ansvarlig for bevaring af tun og tun-lignende arter i Atlanterhavet og Middelhavet. ICCAT blev etableret i 1969 og har i dag 52 kontraherende parter, herunder EU, Storbritannien og Frankrig (de sidste 2 på vegne af deres oversøiske territorier). EU har været medlem af ICCAT siden november Blandt EU s medlemsstater fisker blandt andet en række sydeuropæiske Middelhavslande i området. Danmark har ingen kvote til fiskeri af almindelig tun og udøver derfor ikke fiskeri efter tun eller andre arter omfattet af ICCAT s reguleringer. Der er fastsat en bifangstkvote for almindelig tun samlet for alle medlemsstater, der ikke har en kvote. Der foregår i øjeblikket i regi af DTU AQUA i samarbejde med bl.a. svenske biologer et forskningsprojekt om mærkning af almindelig tun

20 20 primært i Skagerrak/Kattegat for nærmere at opnå viden om tunens udbredelse. ICCAT har en flerårig genopretningsplan for almindelig tun i det østlige Atlanterhav og Middelhavet, jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning 2016/1627, der indeholder bestemmelser om forvaltningen af denne bestand. Rådet vedtog i en afgørelse af 8. juli 2014 et mandat til Kommissionen med fastlæggelse af EU s holdning på det årlige møde, herunder særlige møder, i ICCAT. Ifølge principperne i mandatet, skal EU inden for rammerne af ICCAT blandt andet: - Forvalte ressourcerne i henhold til forsigtighedsprincippet og målene i forbindelse med det maksimale bæredygtige udbytte som fastsat i den fælles fiskeripolitik. - Søge synergi med den politik som EU følger som led i sine bilaterale fiskeriforbindelser med tredjelande, og sikre sammenhæng med sine øvrige politikker. - Følge Rådets konklusioner af 19. marts 2012 om Kommissionens meddelelse om den fælles fiskeripolitiks eksterne dimension. - Tilstræbe at skabe lige betingelser for EU s fiskeriflåde inden for ICCAT baseret på de samme principper og standarder som dem, der gælder efter EU-retten, og fremme ensartet gennemførelse af henstillinger. EU skal efter retningslinjerne i relevant omfang stræbe efter at støtte vedtagelsen af blandt andet følgende tiltag inden for rammerne af ICCAT: - Foranstaltninger til bevarelse og forvaltning af fiskeressourcerne baseret på den bedste foreliggende videnskabelige rådgivning, herunder samlede tilladte fangstmængder (TAC'er) 4 og kvoter eller indsatsregulering for havets levende biologiske ressourcer reguleret af ICCAT, som resulterer i eller opretholder udnyttelsesgraden for det maksimale bæredygtige udbytte, hvor det er muligt inden udgangen af 2015 og på et gradvis stigende grundlag senest inden udgangen af Foranstaltninger, der skal forebygge, afværge eller standse ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU). - Foranstaltninger til overvågning, kontrol og tilsyn i konventionsområdet. - Foranstaltninger, der skal reducere fiskeriets negative indvirkning på havets biodiversitet og det marine økosystem mest muligt. 4 TAC = Total Allowable Catches = samlede tilladte fangstmængder.

21 21 - Foranstaltninger, der tager sigte på at forbyde fiskeri, der kun har til formål at høste hajfinner, og på at kræve, at alle hajer landes med finnerne på. - Fremme af sammenhængende holdninger med andre regionale fiskeriforvaltningsorganisationer. Endvidere vil EU når det gælder almindelig tun, desuden gennemføre genopretningsplanen for østlig tun under hensyntagen til den seneste videnskabelige rådgivning og bygge videre på disse erfaringer med henblik på at fremme lignende effektive strategier for vestlig tun på en ensartet måde. Endelig fremgår det af mandatet, at der forud for hvert årlige møde (herunder særlige møder) i ICCAT træffes de nødvendige foranstaltninger, således at EU s holdning på disse møder tager hensyn til de seneste statistiske, biologiske og andre relevante oplysninger i overensstemmelse med forhandlingsmandatets principper og retningslinjer. På årsmødet i 2017 blev der vedtaget en række forslag med henblik på at opnå et mere bæredygtigt tunfiskeri. Væsentligst blev der vedtaget en ny TAC for almindelig tun med t for 2018 ( t for 2019 og t for 2020) og en ad hoc-delingsordning for denne periode. Der kunne dog ikke opnås enighed om en overgang fra genopretningsplanen til en forvaltningsplan. Desuden opnåedes visse fremskridt med hensyn til bevarelsesforanstaltninger for Nordatlantisk kortfinnet mako haj. Med hensyn til revisionen af ICCAT-konventionen opfordredes konventionsgruppen til at afslutte arbejdet på et ekstra møde i 2018 og til at fremlægge en tekst til det særlige møde i 2018 med henblik på vedtagelse. På det kommende møde i ICCAT forventes fokus på forslaget om overgang fra genopretningsplanen til en ny forvaltningsplan for almindelig tun. Herudover forventes det, at man bl.a. drøfter forvaltningen af forskellige ICCAT-arter og revision af ICCAT-konventionen. Danmark deltog i ICCAT s årsmøde i 2017 og vil ligeledes deltage i årsmødet i 2018 i Dubrovnik. 4. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke afgive udtalelse.

22 22 5. Nærhedsprincippet Sagen er et led i gennemførelsen af den fælles fiskeripolitik, hvorfor nærhedsprincippet er tilgodeset. 6. Gældende dansk ret Ikke relevant. 7. Konsekvenser Der foreligger ikke information om forslag til nye ICCAT forvaltningsforanstaltninger, der vil kunne have lovgivningsmæssige, statsfinansielle eller samfundsøkonomiske konsekvenser. 8. Høring 5-udvalget (fiskeri) er blevet hørt. Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO), støttet af Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) henviste generelt til gennemførte videnskabelige undersøgelser vedrørende forekomsten af tun og udtrykte interesse for tunfiskeri. DFPO anførte supplerende, at det var vigtigt, at en eventuel mulighed for tunfiskeri ikke måtte begrænses til Skagerrak. Desuden nævnte foreningen bekymring for, om andre medlemsstater med tunkvote kunne blive interesserede i at fiske efter tun i danske farvande. 9. Generelle forventninger til andre landes holdninger Der foreligger endnu ikke informationer om andre landes holdninger. 10. Regeringens foreløbige generelle holdning Regeringen støtter generelt bestræbelserne på at sikre et bæredygtigt fiskeri efter tun og andre bestande inden for ICCAT s forvaltningsområde. Regeringen støtter arbejdet med overgang fra en genopretningsplan til en forvaltningsplan for almindelig tun. Regeringen følger løbende det videnskabelige arbejde med at skabe mere information om tunens udbredelse i Skagerrak/Kattegat. 11. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Sagen har ikke tidligere været forelagt Folketingets Europaudvalg.

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Departementet/Miljøenheden Sagsnr.: 15862/435699 Den 25. september 2012 FVM 070 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 28. september 2015 Sagsnummer: 2015-7673 Dato: 28. september 2015 Klik her for

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 291 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 26. september 2014 Sagsnr.: 26348 FVM 316 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning om fastsættelse for 2015 af fiskerimuligheder

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0545 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0545 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0545 Bilag 1 Offentligt NaturErhvervstyrelsen/ Departementet Den 23. september 2016 MFVM 132 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning om

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.2. Fiskeripolitisk kontor Sagsnr.: 11886 Den 25. oktober 2011 FVM 944 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning om fastsættelse

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 664 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 664 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 664 Offentligt 2 Forslag til Rådets forordning om fordeling af fiskerimuligheder i medfør af protokollen om fastsættelse af de fiskerimuligheder og

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Departementet/Miljøenheden Sagsnr.: 21449/ 578683 Den 20. september 2012 FVM 187 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Europaudvalg København, Sagsnr.: 28928 Dok.nr.: 764850 FVM 361 Folketingets Europaudvalg har i skrivelse af 17.

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr: 28253 Den 31. oktober 2014 FVM 335 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 649 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 649 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 649 Offentligt GRUNDNOTAT Til: Folketingets Europaudvalg J.nr.: 2017-36732 CC: Bilag: Fra: EU og Fiskeriregulering Dato: 26. september 2017 Emne: Forslag

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3487 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt EU og Internationalt Den 28. september 2016 MFVM 138 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 10. oktober 2016 1. Forslag

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 273 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 14. februar 2006 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 18. september 2012 FVM 069 SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012 8.

Læs mere

Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 5. februar 2007 og Fiskeri

Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 5. februar 2007 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 211 Offentligt Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 5. februar 2007 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 21. februar 2011

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 21. februar 2011 Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3068 - landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer 10. februar 2011 FVM

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000017/ Den 13. juni 2014 FVM 292 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 2015/104 for så vidt angår visse fiskerimuligheder

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 2015/104 for så vidt angår visse fiskerimuligheder EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.10.2015 COM(2015) 487 final 2015/0236 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 2015/104 for så vidt angår visse fiskerimuligheder DA DA

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.3.2019 COM(2019) 99 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Fiskerikommissionen

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om fastsættelse for 2015 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om fastsættelse for 2015 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande i Østersøen EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.9.2014 COM(2014) 552 final 2014/0254 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse for 2015 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande

Læs mere

BILAG. til. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.3.2019 COM(2019) 102 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Organisationen

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr.: 2012-02679 27. september 2012 FVM 071 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 1380/2013 om den fælles fiskeripolitik

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 1380/2013 om den fælles fiskeripolitik EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.8.2017 COM(2017) 424 final 2017/0190 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1380/2013 om den fælles fiskeripolitik

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:13-7140-000028/10887524/Dep.sagsnr: 25729 Den 7. maj 2014 FVM 271 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3360 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3360 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3360 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 4. december 2014 FVM 350 SAMLENOTAT

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000010/ Den 13. juni 2014 FVM 291 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) 2018/120 for så vidt angår visse fiskerimuligheder for havbars

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) 2018/120 for så vidt angår visse fiskerimuligheder for havbars EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.9.2018 COM(2018) 613 final 2018/0321 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2018/120 for så vidt angår visse fiskerimuligheder for havbars

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. august 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. august 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. august 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0190 (COD) 11483/17 PECHE 302 CODEC 1282 FORSLAG fra: modtaget: 16. august 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2017 C(2017) 7875 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 30.11.2017 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2015/98 om gennemførelse

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.12.2017 COM(2017) 774 final 2017/0348 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2016/1139 for så vidt angår intervaller

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 252 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 252 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 252 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 9. maj 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3524 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt EU og Internationalt Den 23. februar 2017 MFVM 222 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 6. marts 2017 1. 2. 3. Fremtidens

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000017/ Den 13. juni 2014 FVM 290 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. januar 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. januar 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. januar 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0001 (NLE) 5018/17 PECHE 1 FORSLAG fra: modtaget: 10. januar 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3509 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt EU og Internationalt Den 30. november 2016 MFVM 194 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 12. 13. december 2016 1. 2.

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeripolitisk Kontor Sagsnr.: 13103/321660 Den 11. januar 2012 FVM 002 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

SAMLENOTAT. Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0001 Bilag 1 Offentligt. / Fiskeripolitisk kontor

SAMLENOTAT. Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0001 Bilag 1 Offentligt. / Fiskeripolitisk kontor Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0001 Bilag 1 Offentligt Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den oktober 2013

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den oktober 2013 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 2. oktober 2014 FVM 318 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 13.-14. oktober 2013 1. Forslag til Rådets

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3509 - landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt EU og Internationalt Den 6. december 2016 MFVM 196 REVIDERET SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 12. 13. december 2016

Læs mere

Udenrigsministeriet. SAMLENOTAT, revideret Rådsmøde (fiskeri) den december 2017

Udenrigsministeriet. SAMLENOTAT, revideret Rådsmøde (fiskeri) den december 2017 Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3587 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr: 26857 Den 16. juli 2014 FVM 303 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Kommissionens gennemførelsesforordning

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 16. juni 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012 Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud Hirtshals 14. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og baggrund 2. Status vigtige emner 3. Debat om forslaget 4. Tekniske regler 5. Hvad Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

14173/15 ADD 1 1 DPG

14173/15 ADD 1 1 DPG Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. december 2015 (OR. en) 14173/15 ADD 1 PV/CONS 64 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 3427. samling i Rådet for Den Europæiske Union (ALMINDELIGE ANLIGGENDER), den

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.4.2012 COM(2012) 155 final 2012/0077 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1098/2007 af 18. september

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.6.2018 COM(2018) 453 final 2018/0239 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om forebyggelse af ureguleret fiskeri

Læs mere

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 21. december 2015 TAC og kvoter for 2016 (FORELØBIG OVERSIGT - baseret på konsolideret version af 21. december) Kvoter for Østersøen

Læs mere

Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Fiskeriafdelingen 6. december 2018 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Fiskeriafdelingen 6. december 2018 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0732 Bilag 1 Offentligt Udenrigsministeriet Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33

Læs mere

REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Departementet Sags. nr. 24015 Den 31. januar 2014 FVM 226 REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentet

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.3.2019 COM(2019) 99 final 2019/0049 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Organisationen for Fiskeriet

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 72 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 72 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 72 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 28. november 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Erklæring fra Danmark, Tyskland, Finland, Litauen, Letland, Polen, Estland og Sverige om lystfiskeri af torsk

Erklæring fra Danmark, Tyskland, Finland, Litauen, Letland, Polen, Estland og Sverige om lystfiskeri af torsk Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. oktober 2015 (OR. en, es, fr) Interinstitutionel sag: 2015/0184 (NLE) 13404/15 ADD 1 PECHE 388 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den december 2011

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den december 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 1. december 2011 FVM 964 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 15.-16. december 2011

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0579 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0579 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0579 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2015 COM(2015) 579 final 2015/0264 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse for 2016 af fiskerimulighederne

Læs mere

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 15. juli 2008

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 15. juli 2008 Europaudvalget 2008 2883 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer 30. juni 2008 FVM 554 SUPPLERENDE

Læs mere

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2.

EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. Den 2. december 2016/ EU-Norge resultaterne af forhandlinger om fiskermuligheder for 2017 (efter 2. runde i Bergen, Norge den 28. november-2. december 2016) Danske kvoter med forbehold fastsættes på møde

Læs mere

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0%

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0% Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 16. december 2014 TAC og kvoter for 2015 (foreløbig oversigt) Forslag til endelige TAC er fastsat efter afslutning

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0123 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0123 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0123 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.3.2016 COM(2016) 123 final 2016/0068 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2016/72 for så

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 31.10.2017 L 281/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER RÅDETS FORORDNING (EU) 2017/1970 af 27. oktober 2017 om fastsættelse for 2018 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den december 2012

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den december 2012 Europaudvalget 2012 Rådsmøde 3212 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 6. december 2012 FVM 103 SAMLENOTAT

Læs mere

SKRIFTLIG FORELÆGGELSE AF RÅDSMØDE (LANDBRUG OG FISKERI) DEN 15.-16. DE-

SKRIFTLIG FORELÆGGELSE AF RÅDSMØDE (LANDBRUG OG FISKERI) DEN 15.-16. DE- Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 6 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1 Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 14. december 2011

Læs mere

PINNGORTITALERIFFIK GRØNLANDS NATURINSTITUT GREENLAND INSTITUTE OF NATURAL RESOURCES

PINNGORTITALERIFFIK GRØNLANDS NATURINSTITUT GREENLAND INSTITUTE OF NATURAL RESOURCES PINNGORTITALERIFFIK GRØNLANDS NATURINSTITUT GREENLAND INSTITUTE OF NATURAL RESOURCES Postboks 570 3900 Nuuk Grønland Tlf. 36 12 00 Fax 36 12 12 www.natur.gl Sammendrag af rådgivning for 2018 om fiskeri

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 31.10.2018 L 272/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER RÅDETS FORORDNING (EU) 2018/1628 af 30. oktober 2018 om fastsættelse for 2019 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande og grupper

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.3.2019 COM(2019) 98 final 2019/0048 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Kommissionen for Tunfisk

Læs mere

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation 2018 TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation TAC OG KVOTER 2018 KATTEGAT, SKAGERRAK, NORDSØEN, DE VESTLIGE FARVANDE SAMT

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.3.2019 COM(2019) 96 final 2019/0047 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i partsmødet for fiskeriaftalen

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 78 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 78 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 78 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 8. december 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

0LQLVWHULHWIRU) GHYDUHU/DQGEUXJRJ)LVNHUL

0LQLVWHULHWIRU) GHYDUHU/DQGEUXJRJ)LVNHUL 0LQLVWHULHWIRU) GHYDUHU/DQGEUXJRJ)LVNHUL Internationalt Fiskerikontor Sagsnr.: 10360/325926 Den 29. november 2007 UFSV/MOIM/BRRA Bilag 133 127$77,/ 8'9$/*(7),6.(5, RPIRUVODJWLO5nGHWVIRURUGQLQJRPIDVWV WWHOVHIRUDIILVNHULPXOLJKHGHURJGHUWLO

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22.-23. oktober 2012

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22.-23. oktober 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 8. oktober 2012 FVM 077 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 22.-23. oktober 2012 1. Forslag til Rådets

Læs mere

RETSGRUNDLAG MÅL RESULTATER

RETSGRUNDLAG MÅL RESULTATER BEVARELSE AF FISKERESSOURCERNE Bevarelse af fiskeressourcerne omfatter bl.a. sikring af en miljømæssig bæredygtig udnyttelse af disse ressourcer og sektorens langsigtede levedygtighed. Med det formål at

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 3. december 2012 (04.12) (OR. en) 16889/12 Inte rinstitutionel sag: 2012/0339 (NLE) PECHE 505

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 3. december 2012 (04.12) (OR. en) 16889/12 Inte rinstitutionel sag: 2012/0339 (NLE) PECHE 505 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 3. december 2012 (04.12) (OR. en) 16889/12 Inte rinstitutionel sag: 2012/0339 (NLE) PECHE 505 FORSLAG fra: Europa-Kommissionen dateret: 3. december 2012 Komm.

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 14. marts 2016 Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme

Læs mere

10297/19 ADD 2 REV 1 ag/tm/ak 1 LIFE.2.A

10297/19 ADD 2 REV 1 ag/tm/ak 1 LIFE.2.A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juni 2019 (OR. en, pl) Interinstitutionel sag: 2018/0210(COD) 10297/19 ADD 2 REV 1 PECHE 290 CADREFIN 281 CODEC 1232 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. juli 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. juli 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. juli 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0203 (NLE) 11275/16 PECHE 277 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS FORORDNING

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. januar 2017 (OR. en) 10248/96 DCL 1 PECHE 352 AFKLASSIFICERING af dokument: 10248/96 RESTREINT af: 30. september 1996 ny status: Offentlig Vedr.: Forvaltning

Læs mere

Fiskeriudvalget ARBEJDSDOKUMENT. om fælles regler for gennemførelsen af den fælles fiskeripolitiks eksterne dimension, herunder fiskeriaftaler

Fiskeriudvalget ARBEJDSDOKUMENT. om fælles regler for gennemførelsen af den fælles fiskeripolitiks eksterne dimension, herunder fiskeriaftaler Europa-Parlamentet 2014-2019 Fiskeriudvalget 24.6.2015 ARBEJDSDOKUMENT om fælles regler for gennemførelsen af den fælles fiskeripolitiks eksterne dimension, herunder fiskeriaftaler Fiskeriudvalget Ordfører

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.2. Fiskeripolitisk kontor Sagsnr.: 4345 Den 27. september 2011 FVM 928 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om en flerårig plan for laksebestanden i

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. november 2014 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. november 2014 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. november 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2014/0254 (NLE) 14539/14 PECHE 481 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS FORORDNING

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2015) 212 final.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2015) 212 final. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. maj 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0108 (NLE) 8845/15 PECHE 163 FORSLAG fra: modtaget: 20. maj 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den oktober 2011

SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den oktober 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 6. oktober 2011 FVM 933 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 20.-21. oktober 2011

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Fiskeriudvalget 2016/0192(NLE) 19.9.2016 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Kongeriget Norge om

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 299 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til at indlede forhandlinger med Kap Verde om indgåelse af en protokol til

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3437 - landbrug og fiskeri Bilag 2 Offentligt EU og internationalt Den 2. december 2015 MFVM 458 SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 14. -15. december 2015 1. Forslag

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Fiskeriudvalget. 5. maj 2003 PE / Forslag til forordning (KOM(2002) 739 C5-0030/ /0295(CNS))

EUROPA-PARLAMENTET. Fiskeriudvalget. 5. maj 2003 PE / Forslag til forordning (KOM(2002) 739 C5-0030/ /0295(CNS)) EUROPA-PARLAMENTET 1999 Fiskeriudvalget 2004 5. maj 2003 PE 325.172/37-54 ÆNDRINGSFORSLAG 37-54 Udkast til betænkning (PE 325.172) Seán Ó Neachtain Forvaltning af fiskeriindsatsen, for så vidt angår visse

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 1. april 2008 (OR. en) 7827/08 PECHE 65

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 1. april 2008 (OR. en) 7827/08 PECHE 65 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 1. april 2008 (OR. en) 7827/08 PECHE 65 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS FORORDNING (EF) om tilpasning af de torskekvoter, der skal tildeles Polen

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 374 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 374 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 374 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 4. april 2016 Sagsnummer: 2016-221./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering grundnotat

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0425 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0425 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0425 Bilag 2 Offentligt København 12. april 2013 Til fødevareminister Mette Gjerskov, Folketingets fødevareudvalg samt Europaudvalget Vedr. rådsmøde den 22 23. april. Fremtidens

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og dens

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.1.2018 COM(2018) 1 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at indlede forhandlinger om

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 728 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 728 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del Bilag 728 Offentligt NaturErhvervstyrelsen/Departementet Den 16. juni 2016 MFVM 95 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til plan for indførelse af udsmidsforbuddet

Læs mere

(FISCUS) (KOM(2011)706).

(FISCUS) (KOM(2011)706). Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0706 Bilag 1 Offentligt Notat 9. januar 2012 J.nr. 2011-221-0039 Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om fastlæggelse af et handlings-program

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Den 7. juli 2010 Sagsnr.: 99

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Den 7. juli 2010 Sagsnr.: 99 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Bilag 320 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 7. juli 2010 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. december 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. december 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0386 (NLE) 15029/16 PECHE 457 FORSLAG fra: modtaget: 7. december 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Økologi/DEP/Miljøenheden/ Enheden for EU og internationale forhold Sagsnr.: 11-60111-000001/Dep. sagsnr. 13790 Den 15. marts 2012 FVM

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Budgetudvalget FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001. fra Budgetudvalget. til Fiskeriudvalget

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Budgetudvalget FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001. fra Budgetudvalget. til Fiskeriudvalget EUROPA-PARLAMENTET 1999 Budgetudvalget 2004 FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001 UDKAST TIL UDTALELSE fra Budgetudvalget til Fiskeriudvalget om forslag til Rådets forordning om indgåelse af den fjerde

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 9. december 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri 217 Fiskeri i tal Tac og kvoter 217 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri tac og kvoter 217 I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 216 og 217. Mængderne kan i løbet

Læs mere

FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI

FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI 2017 FISKERI I TAL TAC OG KVOTER 2017 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI TAC OG KVOTER 2017 I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 2016 og 2017. Mængderne kan i

Læs mere