DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR HK POST & KOMMUNIKATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR HK POST & KOMMUNIKATION"

Transkript

1 1 DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR HK POST & KOMMUNIKATION Information om tillidsvalgtes behandling af persondata under ansættelsesforholdet i PostNord Danmark 1. Dataansvarlig for behandling af medarbejderens personlige oplysninger er HK Post & Kommunikation, c/o HK Hovedstaden Service, Svend Aukens Plads 11, 2300 København S, CVR-nr Klubben vil opbevare og behandle en række almindelige personoplysninger om medarbejderen i forbindelse med medarbejderens ansættelsesforhold. Det kan være oplysninger, der er nødvendige for opfyldelse af ansættelseskontrakten, herunder navn, adresse, oplysninger om ansættelsesretslige forhold herunder lønforhold, pensionsforhold, stillingsbetegnelse, uddannelse og kurser, personalegoder, ferieafvikling, og evt. fraværsoplysninger helbredsoplysninger, m.v. Endvidere har HK Post & Kommunikation en legitim interesse i at behandle almindelige personoplysninger om medarbejderen i relation til medarbejderens ansættelse i PostNord Danmark. 3. Behandlingen vil som udgangspunkt ikke omfatte følsomme personoplysninger, med mindre det er nødvendigt for at overenskomstmæssige hhv. individuelle rettigheder eller retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. Dette kan være oplysninger om medarbejderens helbredsforhold i forbindelse med eksempelvis sygefravær, refusion, arbejdsmiljø og relevante foranstaltninger i den forbindelse. 4. Medarbejderens personlige oplysninger vil kun være tilgængelig for tillidsvalgte i PostNord Danmark til formål, der ligger inden for den overenskomstmæssige interessevaretagelse og ansættelsesaftalens rettigheder og forpligtigelser. 5. Medarbejderens personlige oplysninger vil ikke blive videregivet til andre dataansvarlige, med mindre det er påkrævet i henhold til lovgivning, eller til brug for opfyldelse af overenskomstmæssige hhv. individuelle rettigheder eller retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. 6. Tillidsvalgte er som ansatte i en postvirksomhed derudover pålagt lovbestemt tavshedspligt i henhold til kapitel 5 i Lov om postvirksomhed.

2 2 1. Hvordan ser arbejdspladsen ud? I Post Danmark A/S, Hedegaardsvej 88, 2300 København S er jeg Eigil Johannesen, klubformand med Karin Lauritsen som klubnæstformand. Derudover kan der i henhold til Industriens Funktionæroverenskomst samt lokalaftaler i Post Danmark vedr. HK Post & Kommunikation være valgt lokale tillidsrepræsentanter med stedfortrædere (databehandlere). Endvidere kan der være valgt arbejdsmiljørepræsentanter (databehandlere). Der er ansat ca. 650 medarbejdere i selskabet, som er omfattet af overenskomstens dækningsområde, hvoraf ca. 500 er medlemmer. Tillidshverv udføres på arbejdspladsens udstyr, og til hver en tid i øvrigt underlagt PostNords gældende politikker. Ellers anvendes HK s Tillidsvalgteportalen, især når der skrives til medlemmets private mail. Tillidsvalgte bør ikke udlevere deltagerlister ved arrangementer og i så fald kun med individuelt tilsagn. Tillidsvalgte bør ikke anvende sociale medier til medlemsinformation. Tillidsvalgte bør under ingen omstændigheder flytte data på eksterne lagerenheder f.eks. USBsticks. Tillidsvalgte sender kun informationer og invitationer målrettet medlemmer, hvor den enkelte er bcc (anonymiseret). 2. Tillidsvalgtes opgave med at bistå kolleger 2.1. Hvem har tillidsvalgte oplysninger om? Tillidsvalgte behandler en række oplysninger om vore kolleger både medlemmer og ikkemedlemmer af HK Hvilke oplysninger har tillidsvalgt? Tillidsvalgte behandler oplysningerne blandt andet,

3 3 - fordi vi skal sikre overholdelse af de gældende overenskomster, - fordi vi skal kunne forhandle lokalaftaler, - fordi vi skal kunne hjælpe kolleger, hvis de har det svært i deres ansættelse eller ønsker bistand til en konkret forhandling af deres vilkår, og - fordi vi er HK s lokale repræsentant og skal fortælle om fagforeningen og organisere nye medlemmer, så fagforeningen står så stærkt som muligt 2.3. Hvem udveksler tillidsvalgte oplysninger med? Tillidsvalgte er overvejende tilknyttet HK, og derfor i en løbende dialog med omkring løn og ansættelsesvilkår, herunder selskabets lokale aftaler og overenskomstmæssige vilkår. Tillidsvalgte er helt opmærksomme på, at vi skal passe godt på oplysningerne, så de ikke kommer til uvedkommendes kendskab, og at vi kun skal registrere, behandle og videregive oplysninger, når det er nødvendigt for vort arbejde som tillidsvalgt, og når det er nødvendigt for vores fagforenings vigtige og centrale opgave. Tillidsvalgte har oplysninger om deres kolleger. Nogen gange indgår også oplysninger om andre eksempelvis kollegaens chef, familiemedlemmer, bekendtskaber og tidligere tillidsrepræsentanter. I sjældne tilfælde kan der også indgå oplysninger om diverse sagsbehandlere og lægelige behandlere, som eksempelvis egen læge eller sagsbehandlerne ved kollegaens hjemkommune. Tillidsvalgte indhenter de oplysninger som er nødvendige for at hjælpe og bistå deres kolleger, og for at kunne opfylde deres funktion som tillidsvalgt herunder sikre overholdelsen af overenskomster, lokalaftaler og arbejdsmiljølovgivningen. Oplysninger om kolleger kan omfatte - ikke-følsomme oplysninger (artikel 6 i databeskyttelsesforordningen), - cpr-numre reguleret i databeskyttelseslovens 11, og - følsomme oplysninger (artikel 9 i databeskyttelsesforordningens artikel 9) Oplysninger om andre kan også omfatte både følsomme og ikke følsomme oplysninger. Det kommer helt an på sagen og den konkrete opgave. Til gengæld vil tillidsvalgte om sagsbehandlere og læger mv. kun behandle navn og stillingsbetegnelse, fordi de kun indgår i sagen på grund af deres funktion. Tillidsvalgte indsamler oplysningerne overvejende over mail, mundtligt eller ved fysisk overlevering af materiale (ansættelseskontrakter mv.) fra mine kolleger og fra arbejdsgiver samt min fagforening.

4 4 Tillidsvalgte udveksler kun oplysningerne med arbejdsgiver, mine kolleger, andre tillidsvalgte og med min fagforening. Det er vigtigt, at tillidsvalgte behandler oplysninger om deres kolleger, hvis de skal kunne løse alle deres opgaver som tillidsvalgt. Tillidsvalgte behandler oplysningerne blandt andet, - fordi vi skal sikre overholdelse af de gældende overenskomster, - fordi vi skal kunne forhandle lokalaftaler - fordi vi skal kunne hjælpe vore kolleger, hvis de har det svært i deres ansættelse eller ønsker bistand til en konkret forhandling af deres vilkår, - fordi vi er HK s repræsentant og skal arbejde for fællesskabet, herunder organisere nye medlemmer, så fagforeningen står så stærkt som muligt - fordi vi skal varetage alle mine kollegers kollektive interesser over for ledelsen og - fordi vi forhandler individuel løn og andre arbejdsvilkår - fordi vi skal sikre en sundhedsmæssigt forsvarligt arbejdsmiljø 2.4. Hvilke regler mener tillidsvalgte gælder for deres arbejde? Tillidsvalgte er overvejende tilknyttet HK, og det er også vigtigt at vi kan være i løbende dialog med dem omkring vores arbejdsplads lokale aftaler og overenskomstmæssige vilkår. Tillidsvalgtes behandling er derfor omfattet af adgangen til at behandle oplysninger herunder til at indsamle, registrere og videregive oplysninger som gælder i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, og artikel 9, stk. 2, samt i databeskyttelseslovens 7-8 og 12. Tillidsvalgte behandler almindelige oplysninger fordi, - det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt, som den registrerede er part i (artikel 6, (1) litra b), eller - for at forfølge en legitim interesse, der overstiger den registreredes interesse (artikel 6 (1) litra f). Tillidsvalgte behandler følsomme oplysninger, fordi - det er nødvendigt for at overholde bl.a. arbejdsretlige forpligtelser og specifikke rettigheder (artikel 9 (2) litra b), - behandlingen foretages af en forening og som led i foreningens legitime aktiviteter (artikel 9 (2) litra d), eller fordi - det er nødvendigt for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares (artikel 9 (2) litra f).

5 5 Derudover er tillidsvalgtes behandling også omfattet af 12 i lov om supplerende bestemmelser til databeskyttelsesforordningen. Tillidsvalgte er helt opmærksomme på kun at behandle oplysninger, der er nødvendige for deres konkrete behandling, og er også helt opmærksom på, at alle oplysningerne skal være rigtige, jf. artikel 5 i databeskyttelsesforordningen. Hvis tillidsvalgte får oplysninger, der ikke er nødvendige, bliver de slettet med det samme. Hvis det er originale dokumenter, vil vi aflevere dem til afsenderen igen, så de ikke går tabt. 3. Tillidsvalgtes organisationsarbejde 3.1. Hvem har tillidsvalgte oplysninger om? 3.2. Hvilke oplysninger har tillidsvalgte? 3.3. Hvem udveksler tillidsvalgte oplysninger med? Tillidsvalgte behandler oplysninger om hvorvidt de pågældende er medlemmer eller ej. I forbindelse med planlægning af diverse møder og arrangementer udveksles oplysninger med HK i form af deltagerlister. Hvis eksterne udbydere tilbyder medlemsfordele, vil kollegerne selv tage kontakt til udbyderen. Oplysningerne behandles til brug for at orientere om medlemsfordele og for at arrangere medlemsmøder, medlemskurser og fælles arrangementer, samt også for at administrere lokale klubber og lave aktivitetsplaner for medlemmerne Hvilke regler mener tillidsvalgte gælder for deres arbejde? Tillidsvalgte behandler derfor almindelige oplysninger fordi, - det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt, som den registrerede er part i (artikel 6, (1) litra b), eller - for at forfølge en legitim interesse, der overstiger den registreredes interesse (artikel 6 (1) litra f). Tillidsvalgte behandler følsomme oplysninger, fordi - det er nødvendigt for at overholde bl.a. arbejdsretlige forpligtelser og specifikke rettigheder (artikel 9 (2) litra b), - behandlingen foretages af en forening og som led i foreningens legitime aktiviteter (artikel 9 (2) litra d), eller fordi

6 6 - det er nødvendigt for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares (artikel 9 (2) litra f). HK Post & Kommunikation henviser også til hjemlen i databeskyttelseslovens 12. Tillidsvalgte videregiver ikke oplysninger om medlemskab til andre end min fagforening uden samtykke. Hvis vi undtagelsesvis uddeler en deltagerliste, sker det derfor også med samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a og artikel 9, stk. 2, litra a. 4. Hvordan oplyser HK Post & Kommunikation om behandling? 4.1. Hvordan sørger HK Post & Kommunikation for at oplyse kolleger og andre, de tillidsvalgte er i direkte kontakt med? HK Post & Kommunikation har offentliggjort denne databeskyttelsespolitik på klubbens hjemmeside. HK Post & Kommunikation har offentliggjort Industriens Funktionæroverenskomst samt Lokalaftaler i Post Danmark vedr. HK Post & Kommunikation, som oplyser udveksling af oplysninger f.eks. kopi af ansættelseskontrakt, på klubbens hjemmeside. PostNord Danmark har offentliggjort Industriens Funktionæroverenskomst samt Lokalaftaler i Post Danmark vedr. HK Post & Kommunikation, som oplyser udveksling af oplysninger f.eks. kopi af ansættelseskontrakt, på koncernens intranet Hvordan sørger tillidsvalgte at oplyse andre, der indgår i materiale tillidsvalgte får? 4.3. Hvornår giver tillidsvalgte ikke oplysning om den pågældendes behandlinger? I udgangspunktet giver tillidsvalgte ikke nogen oplysning til eventuelle sagsbehandlere, læger og andre lignende personer, når de kun indgår i sagen, fordi de har behandlet en kollegas sag. Tillidsvalgte giver heller ikke oplysning til nogen, hvis den pågældende mener det vil ødelægge muligheden for at bistå en kollega bedst muligt, eller hvis hensynet til en kollegas integritet og fortrolighed gør, at andre ikke skal vide, at en kollega har en sag. Det vil eksempelvis være, hvis tillidsvalgte hjælper en kollega, der har været langvarigt syg, og som skal have hjælp til drøftelser om hendes/hans fortsatte ansættelsesvilkår, eller hvis jeg hjælper en kollega i en sag om mobning. Her vil jeg passe på med at give oplysning til andre, der indgår i

7 7 sagen, hvis jeg vurderer, at det vil være ødelæggende for sagen, eller hvis jeg vurderer at der er et væsentligt hensyn til min kollegas integritet. 5. Hvordan passer tillidsvalgte på oplysninger? 5.1. Hvor har tillidsvalgte deres oplysninger? Når tillidsvalgte løser opgaver, arbejder vi i følgende systemer I lokale drev på selskabets system f.eks. de lokale X-drev til udveksling med kode I Outlook Derudover har tillidsvalgte en del fysisk materiale, som ligger i aflåst skab, og hvor materiale er sorteret og lagt i hver deres chartek, mappe eller faneblad i et ringbind Hvordan sørger tillidsvalgte for at have et overblik over deres oplysninger? Tillidsvalgte har sørget for, at alle kolleger, som de har hjulpet, har deres egen mappe på et lokalt drev, som er låst med en kode. Fysisk materiale er samlet i et aflåst skuffe/skab, og papirerne er ordnet sådan, at hver kollega har sit eget chartek/sin egen mappe/sin egen fane i et ringbind Hvordan har tillidsvalgte teknisk beskyttet deres oplysninger? Min arbejdsgiver har sat firewall op, så systemet er beskyttet, og mine TR-oplysninger ligger på en mappe, der er låst med en kode, så kun jeg har adgang. Selskabet foretager back-up og logging af andre drev end C hhv. G. Tillidsvalgte foretager back-up af C hhv. G drev, og logging er lagret på computeren. Tillidsvalgte der undtagelsesvis anvender sin private computer, skal sikre den med et anerkendt antivirusprogram, og alle oplysninger skal være gemt i en låst mappe på drevet, som familiemedlemmer m.v. ikke har adgang til. Derudover sikrer tillidsvalgte back-up og logging. Tillidsvalgte er også altid opmærksomme på mails fra modtagere, som den pågældende ikke umiddelbart kender. Dem åbner tillidsvalgte ikke, medmindre den pågældende føler sig overbevist, om at de er sikre. Tillidsvalgte kigger altid på afsenderadressen herunder også på, om en umiddelbart kendt og officiel adresser fra myndigheder og selskaber, er ændret bare en lille smule for at skjule en mail med malware og virus. Tillidsvalgte åbner aldrig mails, som mistænkes at være spam eller virus.

8 Hvordan sørger tillidsvalgte for at beskytte de fysiske oplysninger? Tillidsvalgte benytter pull-print, og sørger ellers altid for at hente alt print med det samme, og sørger også for, at fysisk dokumentation/print, bliver sendt til makulering, når det ikke længere skal bruges. Hvis tillidsvalgte holder medlemsmøder eller andre arrangementer, og der indgår fortrolige oplysninger (eksempelvis deltagerlister), sørger den pågældende for, at alt materiale i mødelokaler, kantine mv. ikke bliver efterladt, men at det tages med med det samme, når arrangementet er slut Hvordan sørger tillidsvalgte for at sende sikkert over mail? Tillidsvalgte sørger for så vidt muligt kun at kommunikere med mine kolleger og andre i arbejdsgivers mailsystem, som er beskyttet af en firewall. Hvis tillidsvalgte skal sende oplysninger til en kollega på en privat mail, sker dette som hovedregel via HK s tillidsvalgte Hvornår og hvordan sørger tillidsvalgte for at slette oplysninger, der ikke er nødvendige mere? Tillidsvalgte sletter oplysningerne, når de ikke længere er nødvendige for den pågældendes arbejde som tillidsvalgt. Som hovedregel destrueres f.eks. kopi af ansættelseskontrakt umiddelbart efter fratræden. Undtagelsesvis slettes oplysningerne om kolleger, vi har hjulpet, først 10 år, for at kunne tage hensyn til vort og vor fagforenings rådgiveransvar. Oplysninger, som hænger sammen med forhandlinger af lokale aftaler m.v., slettes ikke, før de er ikke længere er nødvendige for at dokumentere parternes fælles forståelse af aftalerne. Korrespondance med kontaktpersoner mv. som vi har haft i forbindelse med diverse arrangementer og intern uddannelse, slettes senest 1 år efter, at arrangementet er gennemført. Når opbevaringsperioden er udløbet altså senest når der er gået 10 år siden kollegaen fratrådte sin stilling slettes alle oplysningerne knyttet til kollegaens sag. Tillidsvalgte sørger også for at foretage behørigt krydstjek i form af søgninger på navn/cpr-nr. mv. for at sikre, at der ikke kommer noget frem.

9 9 Mine fysiske sager sørger jeg for at makulere samtidig med, at de elektroniske oplysninger slettes, når opbevaringsbehovet er udløbet. Angående back-up, slettes disse løbende i forbindelse med overskrivning med ny backup. 7. Hvordan opfylder HK Post & Kommunikation rettighederne? 6.1. Hvordan behandler HK Post & Kommunikation en henvendelse om indsigelse, berigtigelse m.v.? Tillidsvalgte ved, at kolleger og andre, som vi behandler oplysninger om, har en række rettigheder. HK Post & Kommunikation er opmærksom på uden unødig forsinkelse og i alle tilfælde senest en måned efter modtagelse af en anmodning, skal oplyse kollegaen eller andre der har gjort brug af deres rettigheder om, og i så fald hvordan, HK Post & Kommunikation vil besvare deres anmodning. HK Post & Kommunikation sørger også altid for at oplyse dem om, at de kan klage til Datatilsynet. HK Post & Kommunikation orienterer selskabet om henvendelser om indsigelse, berigtigelse m.v Hvornår og hvordan giver HK Post & Kommunikation indsigt? Tillidsvalgte ved, at kolleger og andre, vi behandler oplysninger om, har ret til at få tilsendt de oplysninger, der behandles om dem, og at de også har ret til at få oplyst, hvorfor den pågældende behandler oplysningerne, og hvem der har fået oplysningerne, hvis den pågældende ved det. Tillidsvalgte sørger for at søge på navn og andre relevante søgeord, for at finde alt frem og sende til den pågældende, hvis der bliver bedt om indsigt. HK Post & Kommunikation sender også kopi af eventuelt fysisk materiale. Derudover sørger HK Post & Kommunikation for at skrive, hvorfor den pågældende behandler oplysningerne, og hvem de er sendt til. Dog giver HK Post & Kommunikation ikke indsigt, hvis det er vigtigt at holde oplysningerne fortrolige for eksempel fordi en indsigt til en anden kollega kan ødelægge den pågældendes mulighed for at bistå i sagen på bedst mulig vis - eller fordi der er et fortrolighedshensyn at tage til andre i sagsmaterialet. Det kan være relevant i både sager om langvarigt sygdom, om fortrolige lønforhandlinger og om mobning eller sex-chikane. HK Post & Kommunikation er opmærksom på, at den pågældende nok sjældent vil kunne undtage en person fra sin ret til indsigt, og at der derfor skal noget til.

10 10 Under alle omstændigheder sørger HK Post & Kommunikation for at strege navne og oplysninger over, hvis ikke de vedrører den, der anmoder om indsigt. Tillidsvalgte ved, at kolleger og andre den pågældende behandler oplysninger om, har ret til få rettet oplysninger, der ikke er korrekte, idet vi samtidig også selv sørger for, at rette oplysninger, den pågældende bliver opmærksom på er forkerte. Tillidsvalgte vil dog kun rette objektive oplysninger. Tillidsvalgte vil ikke rette den pågældendes egne vurderinger af sagens beviser og af en kollegas mulighed for at få ret i et krav, pågældende har stillet. Tillidsvalgte vil også sørge for, at oplyse eventuelle modtagere, at der efterfølgende er sket en rettelse af oplysninger, de tidligere har fået. Tillidsvalgte ved, at kolleger og andre, vi behandler oplysninger om, har ret til at gøre indsigelse mod en behandling den pågældende foretager, hvis den pågældende kun foretager den, fordi den pågældende mener at have en berettiget interesse, der overstiger kollegaens. Tillidsvalgte foretager altid en konkret vurdering, men det vil i øvrigt være sjældent, at tillidsvalgte skal stoppe deres behandling af oplysninger, hvis der kommer en indsigelse, fordi behandlingerne i de fleste tilfælde er afgørende for, at tillidsvalgte og HK kan løse vores opgaver Hvornår og hvordan begrænser tillidsvalgte deres behandling, hvis der bedes om det? Tillidsvalgte ved, at kolleger og andre, den pågældende behandler oplysninger om, har ret til at bede om at få begrænset behandlingen til færre oplysninger eller til kun at vedrøre konkrete formål. Retten gælder i de følgende tilfælde: Hvis kollega mener, at oplysningerne er forkerte, men kun indtil der har været mulighed for at vurdere, om oplysningerne er forkerte eller korrekte Hvis behandling er ulovlig, og kollega hellere ønsker behandlingen begrænset end slettet Hvis den pågældende ikke længere har brug for oplysningerne til behandlingen, men de alligevel er nødvendige for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares Hvis kollega har protesteret mod behandlingen, men kun indtil det har undersøgt, om væsentlige og rimelige interesser går forud for kollegaens interesser

11 11 Eksempelvis kan de bede om, at tillidsvalgte begrænser behandling til kun at vedrøre kerneopgaven for tillidsvalgte og HK (lønforhandlinger og forhandlinger af lokalaftaler, overenskomster mv.). Tillidsvalgte vil i så fald sørge for at begrænse behandlingen til dette, medmindre den pågældende kan argumentere for, at have væsentlige og rimelige grunde til at fortsætte sin behandling vedrørende eksempelvis organisering og medlemspleje, eller hvis den pågældende mener, at behandlingen er nødvendig for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. Tillidsvalgte foretager altid en konkret vurdering, men det vil i øvrigt være sjældent, at jeg skal stoppe min behandling af oplysninger, hvis der kommer en indsigelse, fordi behandlingerne i de fleste tilfælde er afgørende for, at jeg og min fagforening kan løse vores opgaver Hvornår og hvordan sletter jeg oplysninger, når der bedes om det? Tillidsvalgte ved, at en registreret har ret til at bede om at få slettet alle oplysninger om sig selv ( retten til at blive glemt ). Tillidsvalgte foretager altid en konkret vurdering, men det vil i øvrigt være sjældent, at jeg skal stoppe og slette alle mine behandlinger af oplysninger om en kollega eller andre, hvis der kommer en anmodning om sletning, fordi behandlingerne i de fleste tilfælde er afgørende for, at jeg og min fagforening kan løse vores opgaver. Tillidsvalgte er dog opmærksomme på, at det ikke er en alt eller intet bestemmelse. Hvis en kollega beder om at blive slettet fra en mailliste, som fx vedrører en klub eller et arrangement, vil den pågældende derfor vurdere, om ikke kollegaen kan slettes. Tillidsvalgte er opmærksomme på, at vi har pligt til at underrette Datatilsynet uden unødig forsinkelse og om muligt senest inden for 72 timer, hvis der går noget galt, og oplysninger, som den pågældende behandler, derfor er blevet tilgængelige for uvedkommende. Tillidsvalgte ved, at sikkerhedsbrud omfatter alt, og at der ikke er nogen bagatelgrænse for, hvad der er et sikkerhedsbrud, og at alt skal noteres af den pågældende selv, men at alt dog ikke skal anmeldes. Tillidsvalgte vil herefter ikke anmelde mindre sikkerhedsbrud, hvor der ikke er nogen risiko for, at oplysningerne rent faktisk er blevet set af uvedkommende. Til gengæld vil tillidsvalgte i alle tilfælde sørge for at undersøge forholdet nærmere og notere bruddet til sin egen dokumentation, ligesom den pågældende vil sørge for at bringe forholdene i orden igen (eksempelvis kontakte modtageren der ved en fejl har modtaget en mail, eller kontakte

12 12 nogen, der kan hjælpe med at finde en computer eller en taske med papirer, som den pågældende måtte have mistet). Tillidsvalgte vil samtidig med, at jeg undersøge forholdet nærmere, hele tiden overveje, om den pågældende skal underrette om bruddet til Datatilsynet og om den pågældende også skal underrette de registrerede. Hvis det vurderes nødvendigt, er den pågældende forpligtet til at orientere HK Post & Kommunikation, så det kan anmeldes inden 72 timer. HK Post & Kommunikation vil som Datatilsynet kræver det foretage sin anmeldelse på virk.dk. Tillidsvalgte vil underrette de registrerede via mail kan det ikke gøres på i selskabets mailsystem eller HKs tillidsvalgteportalen (og altså beskyttet ved firewall) vil den pågældende sende oplysningen i en neutral mail vedlagt en kodet PDF-fil, idet den pågældende oplyser om koden på en SMS til deres mobilnummer. Eigil Johannesen (sign) HK Post & Kommunikation København, den 26. september 2018 Revideres januar måned 2019

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 2. DATAANSVARLIGES KONTAKTOPLYSNING 3 3. FORMÅL MED BEHANDLINGEN 4 4. RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN 4 5.

Læs mere

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Ansøgere hos ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1.

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1. PRIVATLIVSPOLITIK Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S Version 1.0 april 2018 Som dataansvarlig virksomhed gør vi opmærksom på, at vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi

Læs mere

Oplysningspligt under ansættelsen

Oplysningspligt under ansættelsen Oplysningspligt under ansættelsen Behandling af persondata i tilknytning til din ansættelse Når du er ansat hos os, modtager og behandler vi en række personoplysninger om dig. Det gør, at vi er dataansvarlige

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om ansøgere og om vores medarbejdere.

Læs mere

Persondatapolitik for Aalborg Handelsskole

Persondatapolitik for Aalborg Handelsskole Persondatapolitik for Aalborg Handelsskole INDLEDNING Denne persondatapolitik informerer om, hvordan Aalborg Handelsskole (AH) udviser dataansvarlighed og dermed beskytter personoplysninger om studerende,

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger.

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger. ADVOKAT MORTEN RIISE-KNUDSEN Møderet for Højesteret Havnegade 41, 1., 1058 København K Telefon: 3333 9042 * Mobil: 2788 1024 * e-mail: morten@mr-k.dk * www.mr-k.dk Danske Bank 9541-2505 672 618 * CVR-nr.

Læs mere

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger.

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger. Persondatapolitik Behandlingen af personoplysninger er reguleret af EU s Databeskyttelsesforordning (GDPR) og Databeskyttelsesloven og gælder for direkte personoplysninger eller personhenførbare oplysninger

Læs mere

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER 1.1 Formål 1.1.1 Hos Jysk Tagpap ApS (herefter "Selskabet") vil vi løbende komme til elektronisk/automatisk at behandle

Læs mere

Dokument nr. Bilag GDPR Versionsnr. 1 Dokumenttype Bilag Gyldighedsdato Udarbejdet af TTO Godkendt /ansvarlig NMH

Dokument nr. Bilag GDPR Versionsnr. 1 Dokumenttype Bilag Gyldighedsdato Udarbejdet af TTO Godkendt /ansvarlig NMH Privatlivspolitik Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til databeskyttelseslovgivningen.

Læs mere

PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER

PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER Persondatapolitik Opdateret maj 2018 1. Generelt a) Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvordan Pålsson Arkitekter AS ("Tegnestuen", "os", "vores", "vi") indsamler

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Revideret privatlivspolitik for politikere Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Side 1 af 5 I denne privatlivspolitik

Læs mere

Hillerød Affaldshåndtering A/S

Hillerød Affaldshåndtering A/S Hillerød Affaldshåndtering A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan

Læs mere

Som dataansvarlig behandler og opbevarer Ø/strøm A/S forskellige personoplysninger, alt afhængigt af hvilken kontakt vi har med dig.

Som dataansvarlig behandler og opbevarer Ø/strøm A/S forskellige personoplysninger, alt afhængigt af hvilken kontakt vi har med dig. Persondatapolitik Ø/strøm A/S Spodsbjergvej 141, 5900 Rudkøbing CVR: 29 68 57 46 Tlf.: 62 51 10 55 Mail: lef@lef.dk Web: www.lef.dk Generelt Som dataansvarlig behandler og opbevarer Ø/strøm A/S forskellige

Læs mere

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte Persondata-vejledning Til Djøf Privats tillidsvalgte Tillidsrepræsentanter og persondata... 2 1. Indledning... 2 2. Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant... 2 3. Hvornår er persondata omfattet

Læs mere

Pharmadanmarks privatlivspolitik

Pharmadanmarks privatlivspolitik 1 Pharmadanmarks privatlivspolitik 1. Behandling af personoplysninger De personoplysninger, som du giver Pharmadanmark i forbindelse med dit medlemskab, bliver indsamlet og behandlet i Pharmadanmarks medlemssystem.

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM SAMARBEJDSPARTNERE OG LEVERANDØRER I REFA DATTERSELSKABER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM SAMARBEJDSPARTNERE OG LEVERANDØRER I REFA DATTERSELSKABER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM SAMARBEJDSPARTNERE OG LEVERANDØRER I REFA DATTERSELSKABER 1. INTRODUKTION 1.1 Denne informationsskrivelse har til formål at oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger,

Læs mere

Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger

Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger Urmagerne og Optikerne er dataansvarlig Som fagforening indsamler og behandler vi dine personoplysninger med det formål at kunne

Læs mere

Hillerød Spildevand A/S

Hillerød Spildevand A/S Hillerød Spildevand A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan vi behandler

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke...

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke... PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 2) Registreredes rettigheder...

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Sådan behandles dine personoplysninger De relevante persondataretlige regler, som på nuværende tidspunkt gælder for min behandling

Læs mere

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER PN Entreprise Steensbergsvej 25, 3230 Græsted Oplysninger om Persondata til vores kunder. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse

Læs mere

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger.

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger. GDPR - PROCEDURE/POLITIK FOR PERSONDATABESKYTTELSE Dataansvarlig Vincit Advokater ApS CVR-nr. 29 63 56 33 Trondhjems Plads 3, 4 2100 København Ø (herefter Vincit Advokater ) Tlf.nr.: +45 70 260 264 E-mail:

Læs mere

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER Industri-Automatik A/S Sundsnæs 6A, 6300 Gråsten 1 Oplysninger om Persondata til vores kunder. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse

Læs mere

Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS.

Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS. Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS. Thommysminde ApS håndterer løbende en række forskellige personoplysninger om vores medarbejdere. Thommysminde ApS Hvejselvej 63 7300 Jelling

Læs mere

GPDR Vejledning for Tillidsrepræsentanter

GPDR Vejledning for Tillidsrepræsentanter GPDR Vejledning for Tillidsrepræsentanter DP har udarbejdet denne vejledning til dig, der er tillidsvalgt for DP, så du altid ved, hvordan du skal håndtere dine kollegers personoplysninger. Denne vejledning

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1 GENERELT 2 HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI OG MED HVILKET FORMÅL. HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører

PERSONDATAPOLITIK 1 GENERELT 2 HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI OG MED HVILKET FORMÅL. HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører PERSONDATAPOLITIK HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører 1 GENERELT 1.1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvordan HELLUM + HAIK arkitekter og ingeniører

Læs mere

Information om Willis Towers Watsons indsamling og behandling af personoplysninger

Information om Willis Towers Watsons indsamling og behandling af personoplysninger Information om Willis Towers Watsons indsamling og behandling af personoplysninger April 2018 Information om Willis Towers Watsons indsamling og behandling af personoplysninger Med denne skrivelse informeres

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ANSATTE. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for ansatte i, CVR-nr. (herefter Selskabet ).

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ANSATTE. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for ansatte i, CVR-nr. (herefter Selskabet ). Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab PRIVATLIVSPOLITIK FOR ANSATTE Retningslinjer for behandling af personoplysninger for ansatte i, CVR-nr. (herefter Selskabet ). Som følge af din ansættelse

Læs mere

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER)

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER) OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE (HERUNDER BEBOERE OG BOLIGFORENINGER) Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører BM Maler A/s ( selskabet

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE

PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab J.nr. 64-45629 Dato 17. maj 2018 PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE Retningslinjer for behandling af personoplysninger for medlemsvirksomheder

Læs mere

HORESTAs Persondatapolitik

HORESTAs Persondatapolitik HORESTAs Persondatapolitik HORESTA håndterer som branche- og arbejdsgiverforening dagligt mange personoplysninger. Det drejer sig bl.a. om personoplysninger om medlemmer, medlemmers ansatte, kontaktpersoner

Læs mere

Persondatapolitik. For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber

Persondatapolitik. For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber Persondatapolitik For ansøgere og medarbejdere hos Milton Huse A/S og koncernforbundne selskaber Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata

Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata I forbindelse med at vi driver advokatvirksomhed, kan det være nødvendigt at behandle personoplysninger om dig, hvis du er involveret i en

Læs mere

Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter

Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter I dit arbejde som tillidsrepræsentant håndterer du oplysninger om medlemmer af Dansk Magisterforening (DM). Oplysningerne kan både være helt almindelige personlige

Læs mere

Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning

Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning Privatlivspolitik Ansøgere og medarbejdere hos Sønderborg Forsyning Indholdsfortegnelse Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os... 2 Kontakt vedrørende databeskyttelse... 2 Vores behandlinger af personoplysninger...

Læs mere

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage.

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. PERSONDATA Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. EcoVillage tager som dataansvarlig beskyttelsen af dine persondata alvorligt. Vi vil altid gøre vores

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og persondata Indledning Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant Hvornår er persondata

Tillidsrepræsentanter og persondata Indledning Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant Hvornår er persondata Tillidsrepræsentanter og persondata... 2 1. Indledning... 2 2. Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant... 2 3. Hvornår er persondata omfattet af databeskyttelsesreglerne... 3 4. Databeskyttelsesreglerne...

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDSPARTNERE Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder og leverandører i med Anker Hansen og Co. A/S ( AHC ) CVR-nr. 11 57 33 47.

Læs mere

Privatlivspolitik kundeoplysninger

Privatlivspolitik kundeoplysninger Den 25. maj 2018 Privatlivspolitik kundeoplysninger Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik

Læs mere

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger.

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger. Privatlivspolitik 1. Indledning Beskyttelse af dine Personoplysninger har Selskabets højeste prioritet. Selskabet behandler Personoplysninger og har derfor vedtaget denne personoplysningspolitik, der fortæller

Læs mere

Vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning.

Vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Hillerød Varme A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan vi behandler

Læs mere

Som dataansvarlig behandler og opbevarer VEKSEL A/S forskellige personoplysninger, alt afhængigt af hvilken kontakt vi har med dig.

Som dataansvarlig behandler og opbevarer VEKSEL A/S forskellige personoplysninger, alt afhængigt af hvilken kontakt vi har med dig. Persondatapolitik VEKSEL A/S Spodsbjergvej 141, 5900 Rudkøbing CVR: 25 38 71 63 Tlf.: 62 51 10 55 Mail: post@lef-net.dk Web: www.lef.dk Generelt Som dataansvarlig behandler og opbevarer VEKSEL A/S forskellige

Læs mere

Persondatapolitik for Grakom og Grakom Arbejdsgivere

Persondatapolitik for Grakom og Grakom Arbejdsgivere Persondatapolitik for Grakom og Grakom Arbejdsgivere I henhold til persondataforordningen skal Grakom og Grakom Arbejdsgivere give dig en række oplysninger om, hvordan vi behandler oplysninger omkring

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV- OVERVÅGNING

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV- OVERVÅGNING BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV- OVERVÅGNING 1. INDLEDNING 1.1 Boligforeningen Århus Omegn (herefter "Boligorganisationen") foretager tv-overvågning af en række arealer mv., hvilket

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER 1. INTRODUKTION 1.1 Denne informationsskrivelse har til formål at oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, som vi har

Læs mere

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse med opfyldelse af aftale hos CVR-nr. 15281545 AJ Consult A/S. (herefter Selskabet) Som følge

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO

PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV MatchWork A/S (herefter Udbyder ) tager behandling af dine persondata alvorligt. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

Provas Privatlivspolitik

Provas Privatlivspolitik Indhold Baggrund for beskyttelse af privatlivet... 3 Kontaktoplysninger for selskaberne... 3 Vi behandler følgende oplysninger... 3 Afbrydelse af vand (vandselskabet)... 4 Afdragsordninger... 4 Lovovertrædelser...

Læs mere

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 3 Formål... 3 Definitioner... 3 Ansvarsfordeling... 4 Ansvarlighed... 4 Lovlighed, rimelighed

Læs mere

Vi passer på dine persondata

Vi passer på dine persondata Vi passer på dine persondata Herunder kan du læse mere om, hvordan vi generelt behandler personoplysninger, hvilke rettigheder du har til f.eks. indsigt og sletning og hvordan du giver samtykke og evt.

Læs mere

Privatlivspolitik Danske Regioner som sekretariat for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

Privatlivspolitik Danske Regioner som sekretariat for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) Privatlivspolitik Danske Regioner som sekretariat for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) Denne politik handler om Danske Regioners behandling af personoplysninger. Du kan blandt andet læse om, hvilke

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

Behandling af persondata under ansættelsen Chauffører ved Dania Trucking A/S version 1.1

Behandling af persondata under ansættelsen Chauffører ved Dania Trucking A/S version 1.1 Behandling af persondata under ansættelsen Chauffører ved Dania Trucking A/S version 1.1 Aarhus, 25.5.2018 ABC/- Behandling af persondata i tilknytning til din ansættelse Når du er ansat hos os, modtager

Læs mere

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER Det er vigtigt for Norddjurs Kommune, at alle, som har givet Norddjurs Kommune personoplysninger, kan være trygge ved, at Norddjurs Kommune behandler

Læs mere

1.3 Nedenfor fremgår de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adga ng til

1.3 Nedenfor fremgår de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adga ng til Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab J.nr. 63-47115 Dato 26. november 2018 OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG ØVRIGE SAMARBEJDS- PARTNERE Retningslinjer for behandling af personoplysninger

Læs mere

Privatlivspolitik for ansatte

Privatlivspolitik for ansatte Privatlivspolitik for ansatte Anlægsgartner Torben Jensen & Søn, Aps CVR 36465573 Databeskyttelsesforordningen Forord Hvad er databeskyttelsesforordningen? Forordningen stiller krav til hvordan personoplysninger

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR:

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR: Databehandleraftale Mellem Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: og Databehandleren Virksomhed: OnlineFox CVR: 38687794 Adresse: Pilagervej 32 Postnummer & By: 4200 Slagelse

Læs mere

Standardvilkår. Databehandleraftale

Standardvilkår. Databehandleraftale Standardvilkår Databehandleraftale 1 Indhold 2 Vilkårenes status... 2 3 Baggrund for databehandleraftalen... 2 4 Formål med databehandlingen... 2 5 Personoplysninger omfattet af databehandleraftalen...

Læs mere

Privatlivspolitik for Skagen Varmeværk

Privatlivspolitik for Skagen Varmeværk Privatlivspolitik for Skagen Varmeværk 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Som leverandør af fjernvarme til vores kunder tager vi din databeskyttelse alvorligt. Vi behandler personoplysninger

Læs mere

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 2. DATAANSVARLIGES KONTAKTOPLYSNING 3 3. FORMÅL MED BEHANDLINGEN 3 4. RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN 4 5.

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING 1. INDLEDNING 1.1 AlmenBo Aarhus (herefter "Boligorganisationen") foretager tv-overvågning af en række arealer mv., hvilket indebærer, at

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA

PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA PERSONDATAPOLITIK OM HÅNDTERING AF PERSONDATA 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV Som led i en rekrutteringsproces (både på baggrund af et opslag eller en uopfordret ansøgning) modtager og behandler [Gustaf

Læs mere

POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE

POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE Denne politik gælder for dig, der er valgt som tillidsrepræsentant. I maj 2018 trådte de opdaterede regler for behandling af persondata i kraft. Med de nye regler

Læs mere

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Juridisk kontor Regionssekretariatet Skottenborg 26 8800 Viborg Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Når regionen behandler oplysninger om borgere, har borgerne nogle rettigheder,

Læs mere

Orientering om behandling af personoplysninger 1

Orientering om behandling af personoplysninger 1 Orientering om behandling af personoplysninger 1 Formålet med og det retlige grundlag for behandling af personoplysninger om dig Som led i indgåelse og den løbende administration af dit ansættelsesforhold

Læs mere

Tv-overvågning i BoVendia

Tv-overvågning i BoVendia Tv-overvågning i BoVendia 1. Indledning 1.1 BoVendia (herefter "Boligorganisationen") foretager tv-overvågning af en række arealer mv., hvilket indebærer, at der optages (behandles) personoplysninger.

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER I FORBINDELSE MED TV-OVERVÅGNING 1. INDLEDNING 1.1 Boli.nu, Danmarksgade 81, 7000 Fredericia (herefter "Boligorganisationen") foretager tv-overvågning af en række arealer

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA HVILKE PERSONOPLYSNINGER LIGGER I INDE MED? Side 1 af 10 Oktober 2018 BESKYTTELSE AF PERSONDATA - DET ER OGSÅ JERES ANSVAR Som beboerrepræsentanter

Læs mere

2. HVILKE OPLYSNINGER VI INDSAMLER FORMÅL OG RETSGRUNDLAG

2. HVILKE OPLYSNINGER VI INDSAMLER FORMÅL OG RETSGRUNDLAG INFORMATION OM CAREMORE PRIVAT AGENTUR OG FORSIKRINGSAGENTURET CAREMORES INDSAMLING OG BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Med denne information vil vi fortælle om, hvilke oplysninger vi indsamler om dig,

Læs mere

Orla Hansen & Søn A/S, aut. Gas-og Vandmestre Cvr

Orla Hansen & Søn A/S, aut. Gas-og Vandmestre Cvr Orla Hansen & Søn A/S, aut. Gas-og Vandmestre Cvr. 29398763 I det følgende kaldet Selskabet Vilkår og Persondatapolitik. 1. INDLEDNING. 1.1. Selskabet har til formål at drive entreprenørvirksomhed, fortrinsvis

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

Privatlivspolitik Thisted Vand

Privatlivspolitik Thisted Vand Privatlivspolitik Thisted Vand Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan

Læs mere

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus 1. Indledning Fonden Musikkens Hus og Musikkens Spisehus ApS (herefter Musikkens Hus ) værner

Læs mere

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN 1. INDLEDNING 1. Databeskyttelse 1. I forbindelse med udøvelse af Håndbold behandler Ajax København personhenførbare oplysninger (persondata) om [personkreds]

Læs mere

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Skoleforeningernes fælles arbejdsgruppe vedrørende persondatalovgivningen har udarbejdet en tekst

Læs mere

Datapolitik/databehandlingsrapport

Datapolitik/databehandlingsrapport Datapolitik/databehandlingsrapport En databehandlingsrapport er en skriftlig beskrivelse af skolens praksis og retningslinjer for behandling af persondata, herunder indgåelse af databehandleraftaler, hvor

Læs mere

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER IHT. DATABESKYTTELSESFORORDNINGEN Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole Vinde Helsingevej 41, 4281 Gørlev CVR-nummer: 57 24 02 10

Læs mere

Privatlivspolitik - Salling Fondene

Privatlivspolitik - Salling Fondene Privatlivspolitik - Salling Fondene Version: 1, 30-07-2018 Indhold 1. Din databeskyttelse bliver taget alvorligt 2. Dataansvarlig og kontaktoplysninger 3. Databehandling sker på oplyst grundlag 4. Data

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf.

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf. Persondatapolitik Dataansvarlig ITD Forsikringsmægler A/S Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 38725440 1. Introduktion Denne persondatapolitik (herefter benævnt Politikken") beskriver, hvordan ITD

Læs mere

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen NY PERSONDATALOV - til dig i afdelingsbestyrelsen Den 25. maj 2018 blev den danske persondatalov og sikkerhedsbekendtgørelsen erstattet af EU's nye databeskyttelsesforordning (GDPR). Dette betyder nye

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder. Nuværende og tidligere gæster hos Royal Scandinavian Casino I/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer

Læs mere

Vilkår og privatlivspolitik

Vilkår og privatlivspolitik Vilkår og privatlivspolitik 1. Ansvar Beskyttelse af dine persondata har vores højeste prioritet, uanset om disse data handler om dig, dine transaktioner, dine produkter eller dine serviceydelser. Vi behandler

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ! Rørmosevej 101 A, 3200 Helsinge CVR: 25918398 +45 2970 4149. email:hh@hannehannibal.com Høbjerg, 23.05.2018 Behandling af personoplysninger i Hanne Hannibal Zoneterapi CVR: 25918398 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger I Dit stille rum D. 22.maj 2018 Susanne Glending Terapi * Dit stille rum * Hauchsvej 13. st, 1825 Frederiksberg C * 28971315 * susanneglending.@gmail.mail.com Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Version: 24-05-2018 Din databeskyttelse bliver taget alvorligt Vi har vedtaget denne privatlivspolitik, som danner grundlag for vores behandling af

Læs mere

Privatlivspolitik for Molis ApS

Privatlivspolitik for Molis ApS Privatlivspolitik for Molis ApS Indholdsfortegnelse KONTAKTOPLYSNINGER... 2 DATAANSVAR VI TAGER DIN DATABESKYTTELSE ALVORLIGT... 2 VI SIKRER FAIR OG TRANSPARENT DATABEHANDLING... 2 BEHANDLING AF PERSONDATA...

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige. Databehandleren. ErhvervsHjemmesider.dk ApS CVR Haslegårdsvej 8.

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige. Databehandleren. ErhvervsHjemmesider.dk ApS CVR Haslegårdsvej 8. Databehandleraftale Mellem Den dataansvarlige og Databehandleren ErhvervsHjemmesider.dk ApS CVR 36944293 Haslegårdsvej 8 8210 Aarhus V DK 1 Indhold 2 Baggrund for databehandleraftalen... 3 3 Den dataansvarliges

Læs mere

Persondatapolitik om håndtering af persondata ved rekruttering

Persondatapolitik om håndtering af persondata ved rekruttering Persondatapolitik om håndtering af persondata ved rekruttering Version 1.0 2. november 2018 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV Som led i en rekrutteringsproces (både på baggrund af et opslag eller en uopfordret

Læs mere

Har du spørgsmål vedrørende vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål vedrørende vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte os. PRIVATLIVSPOLITIK For kunder og potentielle kunder hos Flemming Svendsen VVS ApS. Som dataansvarlig virksomhed ligger data beskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, vi håndterer,

Læs mere

hvortil din løn skal anvises, ferie, omsorgsdage (herunder CPRnumre på børn under 8 år)

hvortil din løn skal anvises, ferie, omsorgsdage (herunder CPRnumre på børn under 8 år) 1: Oplysninger som skolen altid behandler Som led i indgåelse og den løbende administration af dit ansættelsesforhold indsamler og behandler Allerød Gymnasium personoplysninger om dig, jf. artikel 6, stk.

Læs mere

Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit

Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit Generel oplysningspligt Inden Jyske Realkredit agerer som dataansvarlig, skal du efter Databeskyttelsesforordningen have oplyst hvordan og hvornår,

Læs mere

Landsforeningen Lænkens Databeskyttelsespolitik

Landsforeningen Lænkens Databeskyttelsespolitik Landsforeningen Lænkens Databeskyttelsespolitik Vedtaget maj 2018 Indhold 1. Lænkens retningslinjer for overholdelse af GDPR... 3 2. Lokalafdelinger... 3 2.1 Medlemskort og medlemslister... 3 2.2 Bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018].

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018]. Baggrund for persondatapolitikken Nykøbing Katedralskoles persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Databehandleraftale mellem. Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej Aarhus N Cvr: (i det følgende HL eller databehandleren)

Databehandleraftale mellem. Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej Aarhus N Cvr: (i det følgende HL eller databehandleren) Databehandleraftale mellem Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej 47 8200 Aarhus N Cvr: 29394458 (i det følgende HL eller databehandleren) og Kunden (i det følgende kunden eller dataansvarlig) [1/5] 1. Baggrund

Læs mere