Side. 1. Tavlhøjcenteret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side. 1. Tavlhøjcenteret"

Transkript

1 Side. 1 6 Tavlhøjcenteret

2 Side. 2 Folketællinger Hvad er en folketælling? En folketælling er en grundlæggende registrering af befolkningen efter bopæl i et givet år. Folketællinger giver således et øjebliksbillede af befolkningen, og hver person i en husstand er registreret lige fra husfaderen og hans familie til tjenestefolk og logerende. Om hver person er der registreret en række oplysninger såsom navn, køn, alder, ægteskabelig stilling, stilling i husstanden samt erhverv. Fra 1845 voksede antallet af kolonner i de fortrykte folketællingsskemaer, og der blev derved plads til at angive en række nye oplysninger om hver person; det væsentligste nye var, at hver persons fødested blev registreret.

3 Side. 3 Den første egentlige folketælling blev holdt i 1787 i kongeriget. Herefter fulgte folketællinger i 1801, 1834 og fra 1840 i faste intervaller frem til I de sønderjyske landsdele og oversøiske områder blev der også afholdt folketællinger, men det skete ikke altid i de samme intervaller som i kongeriget. Folketællinger for hele landet opbevares på Rigsarkivet. Mikrokort, mikrofilm eller original? De ældste og mest brugte folketællinger hentes ikke længere frem fra magasinerne. I stedet kan du se dem på mikrokort eller mikrofilm på filmlæsesalen. Til hver folketælling findes et register, som henviser til numrene på mikrokortene/ mikrofilmene

4 Side. 4 Det skal du vide på forhånd: For at du kan finde en person i en folketælling, skal du kende navnet og vide, hvor den pågældende opholdt sig på det tidspunkt, hvor folketællingen blev afholdt. Det bedste udgangspunkt er, hvis du kender sognenavnet eller eventuelt, hvilken by han/hun boede i. Der findes forskellige hjælpemidler, der kan være nyttige at kende: Hele landet: - Postadressebogen for kongeriget Danmark - Ejerlavsfortegnelse - Trap Danmark (5. udgave) har stedregister Særligt vedr. de sønderjyske landsdele: - Postadressebogen for De sønderjyske Landsdele - Specialregistratur over slesvigske, holstenske og lauenburgske folketællinger Særligt vedr. København: - Evan Bogan: Københavns gadenavne fra Kokkedal til Karlslunde og Dragør til Værløse (2003) - Bent Jørgensen (udg.): Storbyens Stednavne (1999)

5 Side. 5 Folketællinger på internettet I Dansk Demografisk Database finder du en del folketællinger, som du kan søge i. Folketællingerne for hele landet fra 1801 og 1845 er registreret færdigt i databasen, andre årgange er endnu ikke registreret fuldt ud. På hjemmesiden arkivalieronline findes stadig flere originale folketællinger; de er skannet ind og du kan bladre i de originale skemaer. Det er ikke muligt at søge efter personer. Vigtige www-adresser: Bemærk inden du bestiller... - at større byer og købstæder kan stå for sig selv i registrene og kan være inddelt efter kvarterer eller gadenavne. Kun første og sidste gadenavn på hver film er nævnt i filmfortegnelserne. Hvad må jeg se? Folketællinger indeholder personfølsomme oplysninger og er først tilgængelige, når de er 75 år gamle. Du skal derfor søge om adgang til at benytte folketællingerne fra 1940 og 1950 til egen slægtsforskning.

6 Side. 6 Hvilke oplysninger finde i folketællingerne?

7 Side. 7 Folketællingerne fra 1940 og 1950 er ikke umiddelbart tilgængelige, men du kan søge om adgang til at benytte dem til egen slægtsforskning. Ved skranken på læsesalen kan du få et ansøgningsskema. Når du har læst vilkårene for brugen af folketællingerne og udfyldt skemaet med navn og adresse samt underskrift, skal skemaet afleveres ved skranken igen.

8 Side. 8

9 Side. 9 Det skal du være opmærksom på. Se alle de folketællinger igennem, hvor personen har levet. Familieforholdene ændre sig op gennem tiden. Hvad er det for en ejendom, et hus, en gård, har ejendommen et nummer eller et navn så vi kan finde den på et geodætisk kort. Hvor mange er der i husstanden, er der mange eller få personer. Det fortæller lidt om størrelsen af husholdningen. Er mand og konen gift, ugifte, enker. Det fortæller om vi skal lede efter tidligere ægteskaber eller dødsfald. Antal børn, deres navne, alder og fødested. Er der huller i aldersrækken, så skal vi ind og se om der er børn der er døde som små. Børnenes navne skal vi vurdere, hvorfor hedder de som de gør. Er et barn opkaldt efter et dødsfald, en bedsteforældre, den ældste måske efter den mest velhavende bedsteforældre, præsten, en velhavende bekendt, for at få en arv. Der kan være mange grunde som bør overvejes. Husfader eller husmoderens stilling, for at vurdere deres sociale status i lokalsamfundet.

10 Side. 10 Er der flere familiemedlemmer i husstanden, søskende, søskendebørn eller forældre, som vi skal have med i vores optegnelser. Er der aftægtsfolk, så skal vi have fundet aftægtskontrakten, så vi kan se deres forpligtelser. Er der nogle fattiglemmer, så skal vi undersøge hvad de har modtaget af hjælp. Eller se om de er eller har været på fattighuset. Er der plejebørn, fra familieforhold eller nogle der er betalt af sognet fra auktioner. Er der tjenestefolk og hvor mange. Det fortæller noget om ejendommens størrelse. I nogle af folketællingerne er der flere oplysninger som bør vurderes nøje. Det kan være matrikel nr. så vi kan finde ejendommen i realregisteret. Det kan være hvordan personen blev transporteret til og fra arbejde. Derfor skal I være opmærksomme.

11 Side. 11 FOLKEREGISTRE Historie: 1924 I alle kommuner blev oprettet folkeregistre, hvor enhver indbygger blev registreret. Registrene ajourførtes med hensyn til persondata og ved fra- og tilflytninger Indenrigsministeriet oprettede et centralt personregister CPR, hvortil kommunerne skal indsende de oplysninger, som de modtager i folkeregisteret. Mod et gebyr og mod identifikation af den person, som man søger, kan man på det lokale folkeregister få oplysning om en borgers nuværende navn, nuværende adresse og evt. død, forsvinden eller udrejse af landet. Dersom der er tale om en afdød person, og de oplysninger, der søges, er mere end 30 år gamle og ikke findes i CPR, kan man yderligere få oplyst fødselsdato og -sted, ægteskabelig status, til- og fraflytningsdatoer og -adresser, dødsdato og -sted. Væsentlige kildegruppe: Folkeregisterkort, tilgangsog afgangsprotokoller. Arkivregistraturer: Købstadskommuner. Ordnet alfabetisk efter købstad, Landkommuner. Ordnet efter amtsrådskreds.

12 Side. 12 Ordliste Avlsmand Landbruger, især om købstad borger, der ernærede sig af landbrug. Byfoged Indtil retsformen 1919 underdommer i købstæderne, tillige politimester. I mange byer fungerede byfogeden også som magistrat (se dette). Civilstand Oplysninger om en persons stilling, ofte ægteskabelig stilling: gift, ugift, enke- (mand), fraskilt. Civiløvrighed (stift)amtmand, magistrater, byfogeder, herredsfogeder. Degn Præstens medhjælper, ofte om landsby- skolelærer, der også var kirkesanger. Demografisk undersøgelse Undersøgelse af befolkningsforhold, her- under gennemsnitsalder og aldersfordeling, børnetal, ægteskabsalder og -hyppighed, dødelighed osv. Erhvervsbetegnelse Angivelse af persons erhverv.

13 Side. 13 Erhvervsgruppe Samle betegnelse for en række beslægtede". erhverv, omfattende eksempelvis de forskellige typer af handlende eller håndværker eller embedsmænd, evt. igen under- inddelt i håndværkere inden for nærings- og nydelsesmiddelproduktion, jern- og metal osv. Erhvervstopografi Fordelingen af personer i de forskellige erhverv/ erhvervs grupper geografisk over et by- eller landområde. Gevorben Hvervet, især om fremmed, ikke-indfødt lejesoldat. Hovedperson Ejer eller bestyrer af en virksomhed, i modsætning til medhjælpere eller funktionærer og arbejdere. Husbond Person, der står i spidsen for en husstand, egentlig en fast bosat, selvstændig mand. Husmand Mand af landarbejderklassen, der som ejer, fæster eller lejer bebor et hus med el- ler uden jord på landet. Interval Mellemrum, stedligt eller i tid.

14 Side. 14 Jurisdiktion Domsmagt, doms myndighed eller retsområde, retskreds. Konsumtionsafgift En ophævet indenlandsk forbrugsafgift, især om afgift på fødevarer indført fra landområder til byerne. Kopskat Hovedskat, skat lagt på de enkelte individer, idet børn under år dog ofte var undtaget; denne skatteform ramte alle lige, men var dog normalt med graduerede satser for forskellige befolkningsklasser. Madmoder Husmor, den, der stod for husholdningen og sørgede for tjenestefolkenes mad. Magistrat Øvrighed i købstad, i de større byer be- stående af en eller to borgmestre og et an- tal rådmænd, i de mindre af byfogeden. Mandtal Optælling af individer inden. for et område, evt. ved lister og ofte til brug for skatteopkrævning. Fra anden halvdel af årene især om de hel- eller halvårlige kommunale tællinger.

15 Side. 15 Navneliste Liste over indbyggere i en købstad eller et landsogn, udarbejdet til brug for beskatning. Rodemester Person med forskellige kommunale hverv i et bykvarter, således skatteopkrævning. Rådstue Oprindelig om mødesalen for byens råd, senere om rådhuset, hvor også byens arkiv, rådstuearkivet, opbevaredes. Skoleholder Skolelærer. Socialgruppe Gruppe af personer, der i et vist omfang socialt (og økonomisk) er ens stillet, som f.eks. i den grove gruppedeling overklas- se, mellemklasse og underklasse. Socialtopografi Fordelingen af de forskellige socialgrup- pers medlemmer geografisk ud over et by- eller landområde. Tyende Tjenestefolk. Vognmand Erhvervsdrivende, der udfører person- eller arbejdskørsel.

16 Side. 16 John Rasmussen

Folketællinger 1787-1950 Folder nr.

Folketællinger 1787-1950 Folder nr. Folketællinger 1787-1950 Folder nr. 01 Rigsarkivet Folketællinger Hvad er en folketælling? En folketælling er en grundlæggende registrering af befolkningen efter bopæl i et givet år. Folketællinger giver

Læs mere

1 Appendiks 5: Eksempler på skemaer til afskrift af indførsler

1 Appendiks 5: Eksempler på skemaer til afskrift af indførsler 1 Appendiks 5: Eksempler på skemaer til afskrift af indførsler For at lette arbejdet på arkiverne gives herefter nogle eksempler på skemaer til afskrift af kirkebøger efter 1814 og af folketællinger. -

Læs mere

JENS KRISTIAN MADSEN

JENS KRISTIAN MADSEN JENS KRISTIAN MADSEN Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter - Mads Jensen - Jens Kristian Madsen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS KRISTIAN MADSEN "1 Jens Kristian Madsen *1853-1941 Jens Kristian

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 4 Tavlhøjcenteret Side. 2 Kirkebøger En kirkebog er en protokol med oplysninger om de kirkelige handlinger i et sogn. Kirkebøger fra før 1892 findes på mikrofilm på alle landsarkiverne. Kirkebøger

Læs mere

Københavnske skiftearkivalier generelt 1

Københavnske skiftearkivalier generelt 1 Københavnske skiftearkivalier generelt 1 Københavnske skiftearkivalier generelt Her kan du finde oplysninger om de københavnske skifter, der findes på Arkivalieronline. Du kan finde oversigter over forskellige

Læs mere

Personrapport for Jeppe Christensen HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1

Personrapport for Jeppe Christensen HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1 Personrapport for Jeppe Christensen - 1388 - HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1 Navn: Køn: M Også kendt som: Født dato: 1781 Sted: Udby, Tuse, Holbæk 2 Adresse: Udby, landsby i Udby sogn Dåbsdato: 23 dec.

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Slægtsforskernes Bibliotek er en del af foreningen DIS- Danmark, Slægt & Data. Det er et special-bibliotek med værker, der er en del af vores fælles

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Agenda Hvad er specielt ved 1900-tallet? Folkeregister Folketællinger Aviser og vejvisere Søgemaskiner Lokalarkiver Detektiven og eksempler

Læs mere

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Mandtal over et besat Danmark Den 5. november 1940 var der folketælling i Danmark. Syv måneder før var landet blevet besat af tyske tropper. Folketællingen

Læs mere

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone)

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Else Jensdatter Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Forældre Børn : nr. 134 Jens Christensen og nr. 135 Anna Nielsdatter. : Anna Andersdatter, Kjiersten Andersdatter,

Læs mere

BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN

BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN DISPOSITION 1. Indledning 2. Begravelser i kirker og på kirkegårde 3. Landet: eksempel fra Gelsted sogn

Læs mere

Trolovelse og vielse

Trolovelse og vielse Trolovelse og vielse Trolovelsen var en kirkelig ceremoni, der fandt sted forud for vielsen, altså kirkens velsignelse af ægteskabet. Den var juridisk bindende og kunne kun ophæves ved dom, hvis den var

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Om mig.. Næstformand, Danske Slægtsforskere Slægtsforskernes Bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk:

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk: Slægtsforskning Kilder Der er mange muligheder for at finde information om slægten. En vigtig og spændende kilde er fortællinger og oplysninger fra ældre familiemedlemmer. Kirkebøger og folketællinger

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især skifter indtil 1919 Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

No. 66. : Anders Nielsen (Smed). Tegning fra ca F. Larsen prospect.

No. 66. : Anders Nielsen (Smed). Tegning fra ca F. Larsen prospect. Anders Nielsen (Smed) Tegning fra ca. 1800 - F. Larsen prospect. Frihedsstøtten rejst i perioden 1792-1797 af Kong Frederik den 6. som monument til minde om stavnsbåndets ophævelse i 1788. Forældre Børn

Læs mere

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline Sådan finder du Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline RIGSARKIVET SIDE 2 TRIN 1: Vælg Find din slægt for at finde skifter På Arkivalieronline kan du finde skifter fra forskellige myndigheder

Læs mere

Peder Nielsen og Maren Christoffers datter

Peder Nielsen og Maren Christoffers datter Peder Nielsen og Christoffers datter Peder Nielsen Født: 15/5-1818 i Magleby Død: 24/3-1846 i Magleby Gift med: Børn: se Christoffers datter. Født: 20/8-1813 i Hyllested Død: Gift med: Peder Børn: 14 Ellen

Læs mere

DAISY eksempler på søgning

DAISY eksempler på søgning side 1 af DAISY eksempler på søgning Ulrich Alster Klug 2011 dannebrog@dk-yeoman.dk www.dannebrog.biz Mange synes, det er svært at søge i DAISY, og derfor vil jeg i denne note give nogle eksempler på,

Læs mere

1. Dansk Demografisk Database

1. Dansk Demografisk Database 1. Dansk Demografisk Database Ulrich Alster Klug 2008. 1.1. Dansk Data Arkiv Dansk Data Arkiv er et af statens arkiver. Det har bl.a. til formål at gøre oplysninger fra statens andre arkiver tilgængelige

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Grønholtvej 49, Vågemosegård

Grønholtvej 49, Vågemosegård Grønholtvej 49, Vågemosegård Matrikelnumre: Matr.nr. 6, nu 6 a og 8 Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 19.6222 m2. Der er tale om en firlænget gård, hvor dele af bygningerne til landbrugsproduktion er

Læs mere

www.ao.salldata.dk Kirkebøger, Folketællinger, Borgerlige vielser Sønderjyske personregistre, Fødselsstiftelsen Skifter, Bygningshistorie, Brandforsikringer Lægdsruller, Erindringsmedaljer 1848-1850,1864

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 22 Tavlhøjcenteret Side. 2 Fæster ved godserne Mange af vore forfædre havde fæstet en ejendom ved en godsejer, det være sig ved et privat gods, krongods eller ryttergods. Godserne tog sig af mange

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Født 19 Jun. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Dåb 28 Jul. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Død 25 Sep. 1875 Soderup,

Læs mere

1.3. Mette Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave METTE OLESDATTER "1

1.3. Mette Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave METTE OLESDATTER 1 Mette Olesdatter Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave METTE OLESDATTER "1 METTE OLESDATTER "2 Mette Olesdatter *1789-1880 Mette Olesdatter blev født den 1. november

Læs mere

1.3.1 MADS JENSEN. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter - Mads Jensen. Eva Kristensen Marts udgave MADS JENSEN "1

1.3.1 MADS JENSEN. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter - Mads Jensen. Eva Kristensen Marts udgave MADS JENSEN 1 MADS JENSEN Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter - Mads Jensen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave MADS JENSEN "1 Mads Jensen *1817-1886 1. Mads Jensen Mads blev født den 10. maj 1817 i Esbøll, han

Læs mere

Slaget ved Dybbøl 18. april Lægdsruller

Slaget ved Dybbøl 18. april Lægdsruller Slaget ved Dybbøl 18. april 1864 Lægdsruller Hvad er lægdsruller? Fortegnelser over de mænd, der skulle udskrives til militærtjeneste i hæren Fortæller hvor og hvornår en værnepligtig opholder sig Lægdsruller

Læs mere

2 Overskrift Tekst spalte

2 Overskrift Tekst spalte 2 Overskrift Tekst spalte Når kirkebøgerne mangler Når kirkebøgerne mangler Hvis man er interesseret i at spore bestemte personers familieforhold, kan man komme ud for, at kirkebøgerne ikke går langt

Læs mere

WORKSHOP SKIFTER. Opfølgning på foredrag af Michael Dupond den 5. februar 2015

WORKSHOP SKIFTER. Opfølgning på foredrag af Michael Dupond den 5. februar 2015 WORKSHOP SKIFTER Opfølgning på foredrag af Michael Dupond den 5. februar 2015 Hvordan finder du det rigtige skifte? Er skiftet behandlet i København eller i provinsen? Dødsfald bliver registreret i dødsanmeldelsesprotokollen

Læs mere

Oldvejen 16. Oldenhuset, arvefæste. Matrikelnummer

Oldvejen 16. Oldenhuset, arvefæste. Matrikelnummer Oldvejen 16 Oldenhuset, arvefæste Matrikelnummer Matrikel nr. 25 Lønholt By, Grønholt sogn. Oprindelig matr.nr. 3d og 25 Lønholt by, Grønholt sogn, nu sammenlagt til matr.nr. 25 Lønholt by, Grønholt sogn.

Læs mere

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter Kristen Kirsten 64 år, Kristen Andersen, gift, husbonde, bonde og gårdbeboer. 77 år, Kirsten Knudsdatter, gift, hans kone 31 år,

Læs mere

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen. Ane Cathrine Pedersdatter Veie En hyrdepige med sit horn Forældre Børn : nr. 142 Peder Pedersen Veie og nr. 143 Maren Eskilsdatter. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

Læs mere

Lutmann og Alexander Danmark

Lutmann og Alexander Danmark 25. august 2014 Lutmann og Alexander Danmark Vores nyeste barnebarn har mange spændende forfædre, og her vil jeg skrive om et par af dem, som fik det usædvanlige og flotte navn Danmark. Familiesammenhæng

Læs mere

Sådan finder du et sted

Sådan finder du et sted Sådan finder du et sted Ejendomsforholdene i Dansk Vestindien var i princippet meget lig dem, som fandtes i Danmark på samme tidspunkt. Det meste af jorden og andet af værdi var ejet af en lille overklasse,

Læs mere

Vejledning til indtastning af Mindeblade

Vejledning til indtastning af Mindeblade 1 Vejledning til indtastning af Mindeblade Mindebladene er standardiserede mindeskrifter over sønderjyder, der faldt under Første Verdenskrig, indsamlet af Vælgerforeningen for Nordslesvig. Mindebladene

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Arbejder i DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Med-redaktør på Slægt & Data Moderator for

Læs mere

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER "1

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER 1 Maren Olesdatter Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave MAREN OLESDATTER "1 Maren Olesdatter *1789-1853 Maren Olesdatter blev født den 1. november 1789 i Lydum. Hun

Læs mere

Formål med foredraget 1

Formål med foredraget 1 Erik Kann Skifter Formål med foredraget 1 Om gennemgangen Hvad er et skifte? Skifter på det genealogiske landkort Hvordan finder du frem til skifter, første angrebsbølge? Hvordan finder du frem til skifter,

Læs mere

VREDENS BØRN. Danmark for 125 a r siden

VREDENS BØRN. Danmark for 125 a r siden Danmark for 125 a r siden Danmark var for 125 år siden et lille land med 2,5 millioner indbyggere. Langt de fleste boede på landet, men mange var begyndt at flytte til de store byer som København og Århus

Læs mere

No. 8. : Rejnhardt Harry Godtfred Christian Nielsen

No. 8. : Rejnhardt Harry Godtfred Christian Nielsen Rejnhardt Harry Godtfred Christian Nielsen Forældre Børn : nr. 16 Jens Nielsen og nr. 17 Nielssine Christine Jensen : nr. 4 Egon Christensen Navn Født Døbt Faddere Gift Stilling Død Dødsårsag : Rejnhardt

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Bekendtgørelse om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel BEK nr 1323 af 27/11/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin.,

Læs mere

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Indholdsfortegnelse 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation 5. generation Navneindeks 1 1 2 3 4 5 6 Udskrift fra Legacy 1. generation 1. Jeppe Christensen

Læs mere

Behandling af dødsboer i Frankrig

Behandling af dødsboer i Frankrig Behandling af dødsboer i Frankrig Af Ann-Sofie Kold Christensen, Advokat En fransk ejendom er underlagt franske arveregler og skifte uanset om ejeren er fast bosiddende i Frankrig eller ej og ejerens nationalitet.

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1 Mand Jens Pedersen 1 Født Omkr 1781 2 Dåb 7 Jan. 1781 Søndersted, Merløse, Holbæk 3 Død 7 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Begravet 9 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Ægteskab

Læs mere

Sørupvej 11 Sørup, Fredensborg

Sørupvej 11 Sørup, Fredensborg Sørupvej 11 Sørup, Fredensborg Sørup Vaskeplads set mod Esrum Sø ved indkørslen til Sørupvej 62, 1918. Fotograf ubekendt. Matrikelnummer Ejendommen omfatter i dag arealerne på matr.nr. 1bt, 1bu, 1 eo,

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31 Grønholtvej 31 Vennekilde Matrikelnummer: Matr.nr. 6a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård, som er på 189954 m2, heraf vej 8160 m2. Det var oprindelig gård nr. 5. Vennekilde har engang sammen med

Læs mere

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1 Mand Anders Jørgensen 1 Født Omkr 1716 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Død Før 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Begravet 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Far Jørgen Andersen

Læs mere

Side a. I Skærbækhus

Side a. I Skærbækhus Side. 1 11a I Skærbækhus 2018 Side. 2 Ejendomshistorie Når vi leder efter oplysninger om en ejendoms historie, så skal vi benytte flere kildetyper på Landsarkiverne. Vi skal ind og undersøge: Ejerens navn,

Læs mere

Faderskabssager (indtil 1919)

Faderskabssager (indtil 1919) Børn født uden for ægteskab - Hvordan finder vi de udlagte barnefædre? Disposition: 1. Indledning 2. Børn født uden for ægteskab - definition, kirkegangskone og stå åbenbart skrifte 3. Straffe 4. Lovgivning

Læs mere

Magtens hierarki. Den retslige kommandovej. Retsbetjentarkiver - en guldgrube for slægtsforskere. På opdagelse i retskilder før 1919

Magtens hierarki. Den retslige kommandovej. Retsbetjentarkiver - en guldgrube for slægtsforskere. På opdagelse i retskilder før 1919 På opdagelse i retskilder før 1919 Disposition: 1. Indledning 2. Retssager hvad skal du vide, før du starter? herunder den administrative opbygning og administrationens sagsbehandling og søgemidler 3.

Læs mere

Enkestanden i Danmark 1801

Enkestanden i Danmark 1801 Enkestanden i Danmark 181 En analyse af en specifik social gruppes leveforhold baseret på den komplette 181 folketælling. 1 Af Nanna Floor Clausen, DDA Baggrund Danmark råder nu over den komplette indtastning

Læs mere

Arbejdsform. Introduktion til Ejendomshistorie ved Peter Korsgaard side 1. Tingbog. idag. Skatteliste, Almindelig vurdering. urtid

Arbejdsform. Introduktion til Ejendomshistorie ved Peter Korsgaard side 1. Tingbog. idag. Skatteliste, Almindelig vurdering. urtid Arbejdsform Når man arbejder med ejendomshistorie, ligegyldigt om det er i form af slægtsforskning, gårdshistorie eller som lokalhistoriker ser på en hel landsby, er identifikationen at den enkelte ejendom

Læs mere

Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård. Matrikelnummer:

Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård. Matrikelnummer: Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård Matrikelnummer: matr.nr. 7b Lønholt by, Grønholt var oprindelig et arvefæste, som udgjorde en parcel fra Nydamgården. I dag hører matrikelnumret sammen med matr.nr.

Læs mere

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013 Slægtsforskning Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013 Slægtsforskning Tirsdag d. 10. sep.: kursus Tirsdag d. 17. sep.: kursus Torsdag d. 19. sep. klubmøde 13-16 Tirsdag d. 24. sep.:

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før DET NYE ARKIVALIERONLINE - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før FIND DIN SLÆGT De bedste kilder til slægtsforskning - udover kirkebøger og folketællinger - finder du samlet her. NYT

Læs mere

Tak fordi I har besluttet jer for at ansøge om at blive tilknyttet Familieplejen i Ballerup Kommune.

Tak fordi I har besluttet jer for at ansøge om at blive tilknyttet Familieplejen i Ballerup Kommune. Til Ansøger Tak fordi I har besluttet jer for at ansøge om at blive tilknyttet Familieplejen i Ballerup Kommune. Neden for kommer en kort beskrivelse af den procedure som går i gang, når I sender en ansøgning

Læs mere

Jens Peder Rasmussen

Jens Peder Rasmussen Jens Peder Rasmussen Maren Nielsdatter ældste søn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS PEDER RASMUSSEN "1 Jens Peder Rasmussen *1786-1834 Marens ældste søn Jens Peder Rasmussen blev født 21. marts

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 14 Tavlhøjcenteret Side. 2 Skattelister Hvis vi er interesseret i hvor meget vore aner tjente, kan en af vejene være at se efter hvad de betalte i skat. I den her forbindelse tænker jeg ikke på

Læs mere

Familiegrupperapport for Lars Hansen og Anne Jensdatter Side 1 Mand Lars Hansen 1

Familiegrupperapport for Lars Hansen og Anne Jensdatter Side 1 Mand Lars Hansen 1 Familiegrupperapport for Lars Hansen og Anne Jensdatter Side 1 Mand Lars Hansen 1 Født Omkr 1731 2 Død Før 16 Dec. 1797 Nørre Åby, Vends, Odense 2 Begravet 16 Dec. 1797 Nørre Åby, Vends, Odense 2 Ægteskab

Læs mere

Arv Gave Testamente. April 2015

Arv Gave Testamente. April 2015 Arv Gave Testamente 1 April 2015 Indholdsfortegnelse Hvem arver dig side 3 Hvordan fordeles arven side 4 Ugift samlevende side 5 Testamente side 6 7 Særeje side 8 Gave side 9 Andet side 10 Stikordsregister

Læs mere

Lykke Mathilde Hansen

Lykke Mathilde Hansen Anne Clausdatter født ca. 1769. Anne Clausdatter formentlig død før 1814. Kan ikke eftervises i DDD 1834 Langelands Nørre Herred og kan ikke eftervises begravet i perioden 1814-1834 i Tullebølle. Side

Læs mere

Arv og begunstigelse gift og har børn. Begunstigelse

Arv og begunstigelse gift og har børn. Begunstigelse ARV OG BEGUNSTIGELSE GIFT OG HAR BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse gift og har børn Begunstigelse Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Bekendtgørelse om personregistre

Bekendtgørelse om personregistre Bekendtgørelse om personregistre I medfør af 4 og 5, stk. 2, i lov nr. 225 af 31. maj 1968 om anmeldelse af fødsler og dødsfald og 4, jf. 43, i lov 258 af 28. juni 1920 om indførelse af dansk personret,

Læs mere

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42.

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42. Ane 4 og 5 Niels Hansen og Johanne Elisabeth Pedersen Niels Hansen var født 12 feb 1849 på Pileagergård i Årslev, Sorø amt, som ældst i en søskendeflok på 6, han var søn af gårdmand Hans Hansen (1819-1896)

Læs mere

No. 79. : Anne Christensdatter.

No. 79. : Anne Christensdatter. No. 79 Anne Christensdatter Anne Christensdatter Forældre Børn : nr. 158 Christen Mortensen og nr. 159 Anna Christensdatter : Mette Kirstine Christensen (39), Ane Cathrine Christensen, Maren Christensen

Læs mere

Aner til Niels Ipsen HA50

Aner til Niels Ipsen HA50 Aner til Niels Ipsen HA50 Indholdsfortegnelse Aner til Niels Ipsen HA50 1. generation Navneindeks 1 1 3 Udskrift fra Legacy Aner til Niels Ipsen HA50 1. generation 1. Niels Ipsen døde mellem 1779 og 1787.

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Rådstuearkiver og deres brug Indlæg om rådstuer efter pjece af Ole Degn Statens Arkiver 1994

Rådstuearkiver og deres brug Indlæg om rådstuer efter pjece af Ole Degn Statens Arkiver 1994 Rådstuearkiver og deres brug Indlæg om rådstuer efter pjece af Ole Degn Statens Arkiver 1994 Grundlag for købstaden Fra katolicisme til protestantisme Chr.3 1537 Chr. 4 købstadsforordning 1619 Frederik

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1801-1851 KB Hagested (Holbæk) 1801 op 207 Jens Nielsen døbt 4/10 18. Sønd: efter Trin: den 4. Octobr havde huusmand i Gurede Niels Pedersen en Søn, som blev kaldet Jens, til Daaben i Hagested Kirke. Faderens

Læs mere

Personrapport for Maren Olsdatter HE7 Side 1 Maren Olsdatter 1

Personrapport for Maren Olsdatter HE7 Side 1 Maren Olsdatter 1 Personrapport for Maren Olsdatter - 13 - HE7 Side 1 Maren Olsdatter 1 Navn: Køn: K Også kendt som: Født dato: Adresse: Dåbsdato: Dødsdato: Adresse: Begravelsesdato: Dødsårsag: 23 Okt. 1846 Sted: Ølstykke,

Læs mere

No. 64. : Laurs (Lauritz) Christensen

No. 64. : Laurs (Lauritz) Christensen Laurs (Lauritz) Christensen Laurs Christensen var far til 9 børn 7 drenge og 2 piger - hvor kun een af dem blev voksen, og det var særdeles heldigt for vores slægt, at det var hans uægte barn, Niels Christian

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Matr.nr. 13-b - V. Egede By

Matr.nr. 13-b - V. Egede By Matr.nr. 13-b - V. Egede By Matr.nr. (1808) Status (1808) 1808: Matr.nr. 13-b, Vester Egede Fæstehus med jord Ejer: Gisselfeld Kloster Jordareal 1808: 19.640 Alen 2 = 7.700 m 2 1950: Ca. 7 ha. 2015: 1.399

Læs mere

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter Jens Forældre Børn : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Arv og begunstigelse enlig uden børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1

Arv og begunstigelse enlig uden børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1 ARV OG BEGUNSTIGELSE ENLIG UDEN BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse enlig uden børn Begunstigelse Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

4 Søren Rich og Kathrine Margrethe Jørgensen

4 Søren Rich og Kathrine Margrethe Jørgensen 4 Søren Rich og Kathrine Margrethe Jørgensen Kathrine Margrethe Jørgensen, død 1854 C 554 A-009, Aal sogn, Vester Horne Herred, Ringkøbing Amt, dødekvinder 1854, s. 187 1854, nr. 9, død 14. september,

Læs mere

Vejledning i kildeindtastning

Vejledning i kildeindtastning Vejledning i kildeindtastning Af Hans Martin Laustsen og Hans Jørgen Marker Baggrund I 1992 blev Vejledning i Kildeindtastning udsendt som DDANyt nr. 65. Denne vejledning var såvel en generel vejledning

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept. 2019. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent &

Læs mere

Skøde- og panteprotokoller

Skøde- og panteprotokoller Skøde- og panteprotokoller 5. okt. 2015 Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen Side 1 Aftaler om køb og salg af jord og ejendomme skal nedfældes i skøder og tinglyses. Tinglysningen finder sted i retterne

Læs mere

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres og vedligeholdes.

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Per Andersen www.familiesogning.dk per@andersen1.dk Agenda Hvad er specielt ved 1900-tallet? Folkeregister Folketællinger Aviser og

Læs mere

Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik

Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik Matrikelnummer Matr.nr. 43 Grønholt by, Grønholt sogn, som er på 808 m2. Bygget nyt hus, som ligner et gammelt hus med stråtag. I 1930 var der købmandsforretning

Læs mere

Proveniens. Datadokumentation MGR-lite

Proveniens. Datadokumentation MGR-lite Datadokumentation MGR-lite Proveniens... 1 Sammenkøring af data... 3 Rensning af data... 3 CPR-numre... 3 Håndtering af dubletter... 4 Tildeling af henvisningsnumre i CPR 1968 og 1969... 5 Sammenligning

Læs mere

Ejendomshistorie. Michael Dupont

Ejendomshistorie. Michael Dupont Ejendomshistorie Michael Dupont Hvad kan vi nå Matriklen 1844 Tingbøger på AO Udtagne skødegenparter Skøde- og panteprotokoller Brandtaksationer Fæsteprotokoller (kun landet) Udskiftningsforretninger (kun

Læs mere

Grønholtvangen 27 Gammel Torp

Grønholtvangen 27 Gammel Torp Grønholtvangen 27 Gammel Torp Matrikelnummer Matr.nr. 6c og 6m Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæste, parcel fra Vennekilde. Matr.nr. 6c er på 4.0407 m2 Matr.nr. 6m er på 4628m2 Ejendommen er vistnok nedbrændt

Læs mere

2013 statistisk årbog

2013 statistisk årbog 2013 statistisk årbog Befolkningen 1. Størrelse og vækst Størrelse og vækst Der bor 56.370 personer i Grønland (pr 1. januar 2013), hvilket har været befolkningens samlede størrelse +/ 1000 personer igennem

Læs mere

Personrapport for Lise Jensdatter HA7 Side 1 Lise Jensdatter 1

Personrapport for Lise Jensdatter HA7 Side 1 Lise Jensdatter 1 Personrapport for Lise Jensdatter - 1384 - HA7 Side 1 Lise Jensdatter 1 Navn: Køn: K Også kendt som: Født dato: 19 jul. 1837 Sted: Hagested, Tuse, Holbæk 2 Adresse: Gurede, landsby i Hagested sogn Dåbsdato:

Læs mere

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b.

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Kongevejen 79 eksisterer ej længere Matrikel nummer Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Er i dag lagt under Kildegården, Kongevejen 79, 3480 Fredensborg Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Landmand

Læs mere

Matr.nr Hus midt i landsbyen

Matr.nr Hus midt i landsbyen Matr.nr. 20 - Hus midt i landsbyen Matr.nr. (1808-1859) Status (1811) Jordareal (1808-1859) Huset (1871) Beliggenhed 20, Vester Egede by og sogn Fæstehus under Gisselfeld Kloster Grund i byen på 2.490

Læs mere

Helga Poulsens aner. HP Anders Jørgensen, Søsum. Anders Jørgensen født: ca ingen KB i Stenløse før 1736

Helga Poulsens aner. HP Anders Jørgensen, Søsum. Anders Jørgensen født: ca ingen KB i Stenløse før 1736 HP 24-1716 Anders Jørgensen, Søsum Anders Jørgensen født: ca. 1716 ingen KB i Stenløse før 1736 KB Stenløse 1793 op 199 nr 12 Anders Jørgensen begravet 3/6 Navn: Anders, alder: 77 Aar, sted: Søsum, begravet:

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1834-1919 KB Hørby (Holbæk) 1834 op 26 nr 9 Anders Jeppesen født 17/7 Født: 17. Juli 1834, Anders Jeppesen, døbt i Kirken 29. Juli, Forældre: Gmd Jeppe Christensen og Hustr Mette Jensdr. af Uglerup KB

Læs mere