Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig"

Transkript

1 Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

2 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens klima, er det nødvendigt at udfase de traditionelle, fossile brændstoftyper og erstatte dem med nye, miljøvenlige energikilder. Denne opgave involverer i høj grad vores private boliger, som i Europa tegner sig for mere end 40% af det samlede energiforbrug. Solen er naturens egen varmekilde. I Danmark leverer solens stråler årligt, hvad der svarer til ca. 100 liter fyringsolie pr. 1 m 2 jordareal. Vi har i gennemsnit ca solskinstimer om året herhjemme. Det kan omregnes til ca kilowatt-timer energi pr. m 2. Enormt energipotentiale På verdensplan leverer solen hvert år ca gange så megen energi, som hele verdens befolkning forbruger på et år. Solens energipotentiale er med andre ord enormt, og ved at udnytte den gratis energi fra solen, kan der spares meget store pengebeløb samtidig med, at vi mindsker CO 2 udledningen og dermed skåner miljøet.

3 3 Varmetip Går du med tanker om at få en løsning med et solvarmeanlæg, eventuelt i kombination med en primær varmekilde, er det vigtigt, at du kontakter en erfaren installatør eller Gastech-Energi til at bedømme huset og give professionel rådgivning. Det kan spare dig for mange problemer og unødvendige omkostninger. Du kan finde flere oplysninger på vores hjemmeside Her finder du også en oversigt over nogle af de installatører, vi samarbejder med. En god og rentabel investering Den teknologiske udvikling er nået langt, siden man i 1970 erne på grund af oliekrisen begyndte at interessere sig for solenergi. I dag er solvarme en anerkendt energiform, som både teknisk og økonomisk kan konkurrere med traditionelle energiformer. Et moderne solvarmeanlæg kan dække op til 70% af en husstands behov for varmt brugsvand. Desuden kan solvarmeanlægget give et værdifuldt tilskud til rumopvarmningen, når der er slukket for den primære varmekilde i sommermånederne. Bedre energiklassificering af boligen Solvarme kan med andre ord bidrage positivt til boligens samlede energiforbrug. Solvarme giver også mulighed for bedre energiklassificering af boligen noget der kan have stor betydning ved salg. Endelig vil et solvarmeanlæg også kunne bidrage væsentligt til, at et nybygget hus opfylder kravene til energioptimering, som er en del af bygningsreglementet.

4 4 Solvarme Enkel teknik Sådan virker solvarmeanlægget Et solvarmeanlæg omsætter solens stråleenergi til varme. Processen foregår i et simpelt kredsløb uden, at der sendes CO 2 eller andre skadelige stoffer ud i atmosfæren. I sommermånederne kan solvarmeanlægget give tilstrækkelig energi til at producere alt det varme vand, som familien har brug for. Resten af året giver solvarmen et tilskud til boligens energiforsyning ved at forvarme vandet til boligens varmeanlæg. Solfangeren Solens varme opsamles af solfangeren, hvorfra den sendes videre til en akkumuleringstank. Der findes flere forskellige typer af solfangere, men den mest almindelige type er den flade solfanger. Den består af en kerne af kobberplader og rør, som kaldes absorberen. Kernen beskyttes på den side, der vender imod solen af et specielt sikkerhedsglas. På bagsiden og siderne af solfangeren er der en temperaturbestandig isolering. Komponenterne holdes sammen af et stabilt rammehus af aluminium og komposit.

5 5 Varmetip Er det primære varmeanlæg et jordvarmeanlæg eller en luft-til-vand varmepumpe, vil solvarmeanlægget være et godt supplement i en stor del af sommerperioden, hvor varmepumpen typisk står stille. På den måde bidrager solvarmeanlægget til at spare strøm. Teknikken bag Udendørs består et solvarmeanlæg af en eller flere solfangere. Indendørs består anlægget af en regulator med en pumpe og en velisoleret, vandfyldt akkumuleringstank. Absorberen i solfangeren kernen af kobberplader og rør er fyldt med en speciel varmetransporterende væske, som opsamler solvarmeenergien. Regulatoren og pumpen sørger derefter for, at varmen transporteres videre til akkumuleringstanken, hvor varmen via en varmeveksler overføres til beholderens vand. Når den ønskede temperatur er opnået, tømmes væsken af solfangerne og anlægget går på standby. Dette betyder, at anlægget er mere driftssikkert og forhindrer, at væsken begynder at koge. Tømningsfunktionen gør det også muligt at installere flere fangere da kogning undgås. Kombineres med primær varmekilde Et solvarmeanlæg kombineres normalt med en primær varmekilde. Er den primære varmekilde et olie- eller gasfyr, en varmepumpe, et stokerfyr eller fastbrændsel anlæg, vil solvarmeanlægget kunne yde et tilskud til produktion af varme og varmt vand samtidig med, at fyringssæsonen afkortes. På den måde undgås tomgangsfyring og pausetab. Lad solen bidrage til varme og brugsvand

6 6 Solvarme Solvarmeanlæg Anlæg til ethvert behov Gastech-Energi forhandler nogle af markedets førende mærker inden for solvarmeanlæg og varmtvandsbeholdere til solvarmeanlæg. Geminox og CTC producerer højtydende solvarmeanlæg til ethvert behov fra det mindre enfamilieshus til store anlæg til f.eks. skoler eller idrætshaller. Brugsvandsanlæg i kombination med stokerfyr, fastbrændsel, olie eller gas. Solfanger anlæg Primær varmekilde Gas / olie / varmepumpe / stokerfyr / fastbrændsel Solfanger anlæg Varmt vand Primær varmekilde Gas / olie / varmepumpe / stokerfyr / fastbrændsel Varmt vand Rumopvarming Radiator / gulvvarme Brugsvandsanlæg med afledning til det primære varmeanlæg i kombination med stokerfyr, fastbrændsel, olie eller gas. Solvarmeanlæg til ethvert behov

7 CTC 7 Stærke fordele med Geminox og CTC solvarmeløsninger Enkle og effektive konstruktioner Fornuftigt forhold mellem pris og ydelse Kan monteres på alle typer tage, ydermure eller på jorden Lav vægt Lang levetid Automatisk tømning af solfangerne Både til brugsvand og rumopvarmning Mulighed for at sende overskudsvarmen ud i jordslanger til varmepumpe GEM Classic solvarmestyring Solvarmeanlægget kontrolleres af en avanceret styreenhed, der automatisk sørger for at åbne og lukke de relevante ventiler, så varmen overføres til henholdsvis brugsvandsanlægget og varmeanlægget. Styreenheden vægmonteres i nærheden af de indendørs installationer. Det er forsynet med et display, som med en overskueligt animation viser driften af anlægget, herunder pumpestatus, anlægsværdier f.eks. temperaturer, valgte funktioner og eventuelle fejlmeddelelser. Solfanger anlæg Anlæg til produktion af brugsvand og varme i kombination med jordvarmepumpe eventuelt med afledning af overskudsvarme til jordslanger. Jordvarme anlæg Primær varmekilde EcoPart varmepumpe Varmt vand Rumopvarming Radiator / gulvvarme Eksempel på displayvisning på GEM Classic styreenheden.

8 8 Solvarme Solfangere Placering af solfangerne Et solvarmeanlæg består udendørs af en eller flere solfangere, som forbindes med husets akkumuleringstank eller varmtvandsbeholder. Normalt benyttes der to solfangerpaneler til et solvarmeanlæg til en typisk enfamiliesbolig. Varmekapaciteten er derved hverken for stor eller for lille, men det beror i hvert tilfælde på en vurdering af det aktuelle behov. Som en god tommelfingerregel skal der bruges 4-6 m 2 solfangerflade til opvarmning af brugsvandet. Solfangerne kan placeres overalt, blot der er skyggefrit. Udnyttelse af solens energi optimeres, hvis solfangeren er vendt direkte mod syd og monteres med en hældning på mellem 45 og 60 grader. Hvis underlaget er fladt, kan man hæve solfangeren ved hjælp af et særligt stativ. Solfangerne kan også opstilles i haven eller vægmonteres. Geminox FKC solfangerpanelet hører til blandt de mest effektive på markedet med en solfangerydelse pr. år på kwh/m 2, og en forventet levetid på omkring 30 år.

9 9 Varmetip Som regel placeres solfangerne på taget af boligen, fordi der er god plads og sjældent skygge. Men boligens arkitektur bør faktisk spille en central rolle i valget af placering. For ældre boliger er det normalt en mere æstetisk løsning, at placere solfangerne i et hjørne af haven eller andet diskret sted. Drejer det sig om nybyggeri, har man mulighed for at tænke solfangere ind i kombination med ovenlysvinduer, i glasfacader eller placering på udhuse, nedbygget i tag etc.

10 10 Solvarme Akkumuleringstanke Højtydende og driftsikre Geminox leverer også akkumuleringstanke af meget høj kvalitet. Der er to modeller, som hver fås i forskellige størrelse og med forskellig kapacitet afhængig af det aktuelle behov. Begge modeller er velegnede til anlæg, der udelukkende skal producere varmt brugsvand og til anlæg, hvor solvarmeanlægget er installeret i kombination med en primær varmekilde, som for eksempel gasfyr, varmepumpe, fastbrændsel og Stoker. Geminox akkumuleringstanke er veldesignede og økonomisk fornuftige i anskaffelse og drift. To specielt udviklede varmespiraler sikrer højeffektiv opvarmning af både brugsvandet og driftsvandet. Det betyder, at der altid er masser af varmt vand til rådighed. Geminox Aqualios Udført i rustfrit stål. Fås i 200 og 300 liter størrelse. Geminox B Udført i emaljeret stål. Fås i 300, 400 og 500 liter størrelse. Begge modeller er beregnet til gulvmontering og kræver en opstillingsflade på ca. 1 m 2 med ca. 2 m fri højde.

11 11 Kombinationsløsninger En bæredygtig varmeløsning Det er en rigtig god idé at kombinere den primære varmekilde i boligen med solvarme. Uanset om det drejer sig om et olie- eller naturgasfyr, stokerfyr, fast brændsel, varmepumpe eller elvarme, er der gode penge at spare på varmeregningen, samtidig med at miljøbelastningen reduceres til et minimum. I sommermånederne kan solvarmeanlægget levere op til 70% af den energi, der skal bruges til at producere det varme vand. I resten af året vil det være et rigtig godt supplement til den primære varmekilde. Er den primære varmekilde et jordvarmeanlæg, kan eventuel overskudsvarme fra solvarmeanlægget føres tilbage til jordslangerne, så varmenergien udnyttes fuldt ud. Danmarks bedste serviceordning Ikke alene forhandler vi et af markedets bedste løsninger i solvarmeanlæg vi tilbyder også en udvidet garanti og Danmarks bedste serviceordning. Intet mindre! 15 års Total Tryghed Når du køber et solvarmeanlæg hos os, får du tilbudt en tryghedsaftale som kan forlænges i op til 15 år. Aftalen skal tegnes, når anlægget er nyt, og sikrer dig frie servicetilkald inden for normal arbejdstid, frie reservedele og et årligt kontroleftersyn. Du er med andre ord sikret imod uforudsete udgifter til driften af dit solvarmeanlæg. Udvidet serviceaftale Kombinerer du dit solvarmeanlæg med et Geminox gasfyr eller en CTC varmepumpe, har du mulighed for at tegne en udvidet serviceaftale, der ud over solvarmeanlægget også sikrer dig frie servicetilkald i tilfælde af driftsstop og et hovedeftersyn af gasfyret eller varmepumpen. Aftalen skal tegnes når gasfyret eller varmepumpen er nye og kan ligeledes forlænges i op til 15 år. Serviceordning giver tryghed Total Tryghed

12 Varmesupport Gastech-Energi er Danmarks førende leverandør af miljørigtige varmeløsninger til private og erhvervsvirksomheder. Vi er specialister i gasfyr, varmepumper og solvarmeanlæg til private boliger, og vi repræsenterer nogle af verdens førende fabrikater. Til industrien leverer vi avancerede brænderløsninger, som spænder fra simple komponentleverancer til komplette systemløsnin ger både nationalt og internationalt. Vi tilbyder endvidere Danmarks bedste serviceordnin ger med 60 servicemontører til private boliger og 20 industrimontører på vejene, klar til at bistå med service og vedligeholdelse. Kontakt os på telefon eller send os en mail på salg@gastech.dk, hvis du vil høre mere om miljørigtige varmeløsninger eller om Danmarks bedste serviceordning. Gastech-Energi A/S Sindalsvej 8 DK-8240 Risskov info@gastech.dk Vallensbækvej 18F DK-2605 Brøndby Telefon Telefax

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Service. Varmeservice. Varme, trivsel og tryghed

Service. Varmeservice. Varme, trivsel og tryghed Varmeservice Varme, trivsel og tryghed Når uheldet er ude Det danske vejr i vinterhalvåret er hverken særligt gæstfrit eller stabilt. Men én ting kan vi være nogenlunde sikre på: det er koldt! Derfor har

Læs mere

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet Varmeanlæg En af de helt basale ting at få styr på for at få en god varmeøkonomi er dit varmeanlæg. Hvad enten du varmer dit hus op med naturgas, fjernvarme, olie eller noget helt fjerde, er det for det

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme varmepumper Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Service. Varmeservice. Med en serviceaftale med Gastech-Energi er du sikker på at kunne holde varmen

Service. Varmeservice. Med en serviceaftale med Gastech-Energi er du sikker på at kunne holde varmen Service Varmeservice Med en serviceaftale med Gastech-Energi er du sikker på at kunne holde varmen Service Når uheldet er ude Det danske vejr i vinterhalvåret er hverken særlig gæstfrit eller stabilt.

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde Varmepumper Varmepumper fremtidens miljøvenlige varmekilde 2 Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Tekniske installationer Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav Kapitel 8 Ventilationsanlæg Olie-, gas- og biobrændselskedler Varmepumper (luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper

Læs mere

inspiration Jeg bruger stort set ingen energi Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne

inspiration Jeg bruger stort set ingen energi Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne inspiration REN BESKED om REN ENERGI Jeg bruger stort set ingen energi Pump varmen op af jorden Lad el-måleren løbe baglæns Send oliefyret ud i kulden pak huset ind i en varm dyne Få ny energi Miljørigtig

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning Hybrid opvarmning Den superøkonomiske løsning Hvad er hybrid opvarmning? Hybrid opvarmning er en kombination af et naturgasfyr og en luft-til-vand varmepumpe. Her anvender man kun naturgasfyret som suppleringsvarme

Læs mere

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011 Varmepumper Frigør Danmark fra fossile brændsler Dansk Energi februar 2011 Danmark har brug for varmepumper Varmepumper hjælper til at frigøre Danmark fra fossile brændsler og sænke udslippet af CO2. Varmepumpen

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.hstarm.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen 1.800 timer

Læs mere

Neotherm solenergi. Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme

Neotherm solenergi. Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme Neotherm solenergi Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme THE FLOW OF ENERGY Solvarme i vores verden Solenergi en vedvarende energikilde og helt gratis til dig Selvom Danmark ligger på den

Læs mere

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse Solvarmekatalog Indholdsfortegnelse Prisliste...2 Hvorfor vælge en vakuumsolfanger med 3-lags absorber?...5 Hvorfor skal jeg vælge solfangere med Solar Keymark?...5 Dækker et solvarmeanlæg mit behov?...6

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.baxi.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en indlysende god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 02 Solvarme 02 VARMT OG KOLDT VAND 06 Koldt vand

Læs mere

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT 220 250 300 MANUAL VVS-EKSPERTEN A/S MIMERSVEJ 2 8722 HEDENSTED Tlf.: 7589 0303 Fax.: 7589 0709 e-mail: salg@vvs-eksperten.dk www.vvs-eksperten.dk

Læs mere

Profil. Gastech-Energi. Førende i varmeteknologi til boliger og industri

Profil. Gastech-Energi. Førende i varmeteknologi til boliger og industri Profil Gastech-Energi Førende i varmeteknologi til boliger og industri Om os Varme værdier Historien Gastech-Energi A/S er Danmarks førende salgs- og servicevirksomhed inden for varmeløsninger til både

Læs mere

Hoteller CAMPING SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE. wellness og sport. www.sonnenkraft.dk

Hoteller CAMPING SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE. wellness og sport. www.sonnenkraft.dk Hoteller CAMPING WELLNESS OG SPORT SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE Solvarmeløsninger til hoteller, camping, wellness og sport www.sonnenkraft.dk DERFOR ER SOLVARME DEN BEDSTE VARMEKILDE Solen har

Læs mere

FAKTAARK Ordforklaring. Biomasse hvad er det?

FAKTAARK Ordforklaring. Biomasse hvad er det? FAKTAARK Ordforklaring Biomasse hvad er det? Affaldsforbrænding På et forbrændingsanlæg afbrændes det affald, som du smider ud. Varmen herfra opvarmer fjernvarmevand, der pumpes ud til husene via kilometerlange

Læs mere

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse 2007 2009 Leverandør af»hjertet«til vinderprojektet i Solar Decathlon 2007. I 2007 leverede Nilan A/S teknologi til vinderprojektet

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN

JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN JORDVARME VEDVARENDE ENERGI FRA JORDEN Jordvarme og varmepumper i sin helt egen klasse Et anlæg fra DVI Energi er et kvalitetsprodukt, du får glæde af i mange år fremover - det er vedvarende energi i

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg Om Alcon A/S I 1978 trængte ingeniør Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fælleshus Søagerpark 81 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Opvarmning med varmepumpe. Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde

Opvarmning med varmepumpe. Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk

Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk På de næste sider kan du læse fakta om fjernvarme, solvarmeprojektet og varmeværket i almindelighed. Grdl. 1964 Fjernvarme i Danmark 1,6 mill. ejendomme i Danmark

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fladehøj 17 4534 Hørve Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. juni 2013 Til den 13. juni 2023. Energimærkningsnummer 311003689

Læs mere

SECHURBA spørgeskema Figur 1 Kort over det udvalgte område. Den lilla streg angiver det

SECHURBA spørgeskema Figur 1 Kort over det udvalgte område. Den lilla streg angiver det Rubow Arkitekter, Københavns Ejendomme (KEjd) og Cenergia Energy Consultants arbejder sammen på et europæisk projekt, hvis formål er at få en bredere viden om energi effektivitet og mulighederne for etablering

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Stigårdsvej 2 2680 Solrød Strand Bygningens energimærke: Gyldig fra 8. september 2015 Til den 8. september 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nye rækkehuse Kongshvilevej 1A 2800 Kongens Lyngby Bygningernes energimærke: Gyldig fra 14. juli 2014 Til den 14. juli

Læs mere

Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss

Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 346 Offentligt MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss Kim Christensen President Danfoss Heating

Læs mere

Opvarmning med naturgas. Opvarmning med naturgas. Naturgasfyr til ethvert behov

Opvarmning med naturgas. Opvarmning med naturgas. Naturgasfyr til ethvert behov Opvarmning med naturgas Opvarmning med naturgas Naturgasfyr til ethvert behov Opvarmning med naturgas Naturgas - en effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde.

Læs mere

Opvarmning med varmepumpe. Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde

Opvarmning med varmepumpe. Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde Opvarmning med varmepumpe Fremtidens miljøvenlige varmekilde Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

Præsentation af Nordic Energy Group. - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt

Præsentation af Nordic Energy Group. - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt Præsentation af Nordic Energy Group - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt Kort om Nordic Energy Group Nordic Energy Group er producent af design solfangere og har forhandlingen

Læs mere

Danmarks energirejse 1972-2013

Danmarks energirejse 1972-2013 Danmarks energirejse 1972-2013 1972 Oliekrisen ulmer Det er året, før oliekrisen bryder løs, og Danmark er fuldstændig afhængigt af olie til strøm, varme og transport. 92 % af det samlede energiforbrug

Læs mere

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand Condens 6000 W Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand 2 Condens 6000 W Effektiv teknologi Condens 6000 W Fleksibilitet ligger til familien Vil du have en høj standard

Læs mere

Bliver solvarme rentabel og moderne igen?

Bliver solvarme rentabel og moderne igen? Bliver solvarme rentabel og moderne igen? Ianina Mofid, DGC To be or not to be? Hvorfor solenergi og øvrige vedvarende energikilder vil spille en større rolle i fremtiden Stigende oliepriser: Olieprisen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Højgårdsvej 38 4683 Rønnede Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. marts 2014 Til den 5. marts 2021. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østvej 1 Postnr./by: 4880 Nysted BBR-nr.: 376-012074 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt Introduktion til Danfoss Kort om Danfoss Medarbejdere 22.500 Globalt salg Salgsselskaber Fabrikker Tre største markeder Ejerskab Hovedkvarter

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Brobæklunden 101-147 Brobæklunden 101 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. oktober 2012 Til den 12. oktober

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Varmepumpe Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Hvornår bør du overveje en varmepumpe? En varmepumpe er typisk en god forretning, hvis du opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme. Varmepumper

Læs mere

Udskiftning af oliefyr. Hvornår er det en god idé?

Udskiftning af oliefyr. Hvornår er det en god idé? Udskiftning af oliefyr Hvornår er det en god idé? 1 Indhold i oplæg Den energipolitiske virkelighed Energirenovering generelt Hvorfor energirenovering Tendenser og bevægelser Skal det kunne svare sig?

Læs mere

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Ombygning Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav ved ombygning Bygningsdel Ydervægge Terrændæk Loft og tag Komponentkrav: U-værdi / isoleringstykkelse 0,15 W/m 2 K (ca. 250 mm isolering)

Læs mere

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem RING SØPARK - BRÆDSTRUP Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem Ring Søpark-projektet udføres i et samarbejde mellem: Rambøll PlanEnergi ArCon Solvarme Advansor varmepumpeanlæg Danfoss SKALA

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden Fremtidens energi Undervisningsmodul 4 Goddag til fremtiden Drivhuseffekten Fremtidens energi i Gentofte Kommune og Danmark Vi lever i et samfund, hvor kloge hoveder har udviklet alverdens ting, som gør

Læs mere

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg Silkeborg Varme solvarmeanlæg Verdens største solvarmeanlæg Hvorfor solvarme? Solen er den reneste af alle energikilder, og den er den mest kraftfulde af de bæredygtige energikilder. Der udledes ingen

Læs mere

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4 Goddag til fremtiden Indledning Undervisningsmodul 4 fremtidsperspektiverer og viser fremtidens energiproduktion. I fremtiden er drømmen hos både politikere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egernets Kvarter 22 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. april 2013 Til den 16. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Idékatalog for vedvarende energi

Idékatalog for vedvarende energi Idékatalog for vedvarende energi Et samlet overblik Vi skal alle sammen være med til at opnå regeringens mål om at al rumopvarmning skal være fossilfri i 2035. For større etageboligområder findes der

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Gelskovvænget 17 5230 Odense M Bygningens energimærke: Gyldig fra 31. oktober 2012 Til den 31. oktober 2019. Energimærkningsnummer

Læs mere

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN SOL OG LUFT, DEN IDEELLE KOMBINATION MED DEN BEDSTE VARMEPUMPE I SIN KLASSE ET BOOST TIL EKSISTERENDE SOLVARMESYSTEMER * A2/W35 COP 4,02 i henhold til testresultat

Læs mere

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ PLADS TIL GAS Gas mere grøn end træ Er der plads til gas? Fremtidens energiforsyning er baseret på vedvarende energi. Men både el og varme, når vinden vi bruge gas til at producere vejen til den grønne

Læs mere

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Jordvarme Væske/Vand DVI VV45/60/85 kw - endnu lavere energiforbrug DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Intelligent & fleksibelt system Kaskadekobling Produktserien VV45-85 er udviklet med henblik på kaskadekoblig

Læs mere

Opvarmning med naturgas. Opvarmning med naturgas. Grønne gasfyr til ethvert behov

Opvarmning med naturgas. Opvarmning med naturgas. Grønne gasfyr til ethvert behov Grønne gasfyr til ethvert behov Naturgas - en effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan naturgasfyret omsætter energien

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1.658 kwh el -93 kwh el 0,15 Ton træbriketter

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1.658 kwh el -93 kwh el 0,15 Ton træbriketter SIDE 1 AF 9 Adresse: Øbjergvej 5 Postnr./by: 4750 Lundby BBR-nr.: 370-005369-001 Energikonsulent: Jørgen Stuart Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

VARME- KILDER Undervisningsmodul 1. Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune?

VARME- KILDER Undervisningsmodul 1. Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune? VARME- KILDER Undervisningsmodul 1 Hvordan får vi varme i Gentofte Kommune? Hvordan bliver din bolig varmet op? Når vi tænder for radiatorerne, er vi vant til, at der bliver dej lig varmt. Det er især

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Hi 051 Esthersvej 34 2900 Hellerup Bygningens energimærke: Gyldig fra 19. oktober 2012 Til den 19. oktober 2019. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Rostrup Byvej 22 9510 Arden Bygningens energimærke: Gyldig fra 25. marts 2014 Til den 25. marts 2021. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Afd. 1, Mølleparken 1 (1/2) Lillemosevej 4 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 27. juni 2014 Til den 27. juni 2024. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT

Læs mere

Vejledning Stop cirkulationspumpen

Vejledning Stop cirkulationspumpen Vejledning Stop cirkulationspumpen til varmt brugsvand uden for arbejdstid Konstant cirkulation af det varme brugsvand er unødvendigt i langt de fleste kontorbygninger, fordi bygning erne ikke bliver brugt

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Svinget 40 4684 Holmegaard Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. november 2013 Til den 5. november 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

JORDVARME DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S. vedvarende energi - fra naturen. Billede udlånt af KFS-boligbyg

JORDVARME DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S. vedvarende energi - fra naturen. Billede udlånt af KFS-boligbyg JORDVARME Billede udlånt af KFS-boligbyg vedvarende energi - fra naturen DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S DVI energi er blandt de få som har fremstillet varmepumper siden 1979, og har derfor stor viden og

Læs mere

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Sol til vand og varme SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Det handler i høj grad om CO 2 -udslip og hvordan vi forholder os til det. Solvarme skåner miljøet for CO 2... Udnyttelse af solens energi er

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nyportstræde 32 4600 Køge Bygningens energimærke: Gyldig fra 22. april 2014 Til den 22. april 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Varmepumpe Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Hvornår bør du overveje en varmepumpe? En varmepumpe er typisk en god forretning, hvis du i dag opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme.

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

Standardværdikatalog for energibesparelser

Standardværdikatalog for energibesparelser Standardværdikatalog for energibesparelser Version: 5.1 Gyldig fra: 02.02.2016 Standardværdikataloget er udarbejdet i et samarbejde mellem Kataloget er endeligt godkendt af Energistyrelsen Indholdfortegnelse

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmepumper Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. A+ EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Hvordan virker en varmepumpe? Varmepumper er i stand til at hente varmeenergi fra luft eller væske ved hjælp

Læs mere

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmepumper. Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmepumper Bæredygtigt varmt vand til hjemmet og industrien. A+ EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Brugsvandsvarmepumper METRO THERM brugsvandsvarmepumper er den miljøvenlige vej til varmt brugsvand A+ METROAIR

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere

Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere Miljørigtig opvarmning og rentable varmebesparelser Fokus på: Energimærke Hvad er aktuelt? Energibesparelser Fremtiden Uvildigt oplæg ved Carsten Sohl Energitjenesten,

Læs mere

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas Naturlig varme Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas En effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan naturgasfyret

Læs mere

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk Træpillefyr M April 2012 www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr

Læs mere

Varmepumpe - med tilskud

Varmepumpe - med tilskud Varmepumpe - med tilskud Foto: Istock-Photo For rigtig mange boligejere kan det godt betale sig at skifte opvarmningsform. Med en varmepumpe kan du barbare op mod 20.000 kr. af din varmeregning om året.

Læs mere

Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger

Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger Potentialer for energibesparelser i danskernes boliger. Konkrete og enkle energispareforslag fra TEKNIQ din installatør gir dig råd Danskerne og energibesparelser

Læs mere

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2 Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Titel: Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Udarbejdet for: Energistyrelsen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Erantisvej 7 4760 Vordingborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. april 2016 Til den 5. april 2026. Energimærkningsnummer

Læs mere

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse:

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter... 2 Struktur... 2 Refusion af afgifter... 3 Måling af elvarme... 4 Overskudsvarme... 4 Afgiftsbelægning af genbrugsvarme... 4 Regler for afgiftsbelægning...

Læs mere

ELCO Aerotop Mono. A ++

ELCO Aerotop Mono. A ++ Gastech Energi Gastech-Energi er Danmarks førende servicevirksomhed. Vi passer gasfyr og varmepumper for vores 65.000 private kunder, der tænker i miljø og grønne løsninger, og vi sælger nyt til dem, når

Læs mere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere Solvarme Varmt anbefalet af energisparere Komplet ramme af aluminium presset med 200 ton, for nem håndtering og sikker fastgørelse af glasset. Glaslisten med vulkaniserede hjørner for 100 % tæthed. 3,2

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Foreningens formål er at samle fabrikanter af varmepumpeanlæg med henblik på at koordinere de enkelte fabrikanters branchemæssige og merkantile interesse, for herigennem at

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Solsortevej 2 4652 Hårlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 1. juni 2016 Til den 1. juni 2026. Energimærkningsnummer 311180384

Læs mere