Rejsebrev nr. 7/ august 2018 til 15. september Havet langs den Italienske vestkyst og Korsika

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejsebrev nr. 7/ august 2018 til 15. september Havet langs den Italienske vestkyst og Korsika"

Transkript

1 Rejsebrev nr. 7/ august 2018 til 15. september 2018 Havet langs den Italienske vestkyst og Korsika Vi har sejlet 5912 sømil siden vi forlod Danmark. 17. august 2018 Vi ligger ved Nautilus marina på Tiberen ved byen Fuimicino (Rom s havneby). Nautilus Marina er et af de ældste familie ejede værfter på Tiberen og har super gode forhold. Vi har brugt dagen på at handle og aflevere vasketøj inden Louise lander sent i aften. Vi forsøgte at leje en bil for at køre til Pompei i morgen, men forsikringen og selvrisiko er rimelig dyr, når vi vil køre i Napoli området, så det dropper vi. Kl ankommer Louise. Skønt at se hende igen. Vi fik hygget os i cockpittet og det blev lidt sent før vi gik til ro. 18. august Efter at have hentet vores vasketøj, sejlede vi fra Tiberen og op ad kysten til Ponte Romano og kastede krogen ud for en lille hyggelig by. Byen er super hyggelig med masser af liv, musik og sang i gaderne. Påhængsmotoren vil ikke starte, så jeg måtte ro ind med Cody. I morgen sejler vi videre da de har lovet tordenvejr og vi skal ligge et sted med bedre læ fra NW. 19. august Vi sejlede tidligt i dag. Kl var jeg inde og lufte hunden og kl tog jeg ankeret. De to sovetryner blev i køjen i endnu et par timer. Det var en dejlig sejltur på 50 sm med nogen vind. Vi kastede ankeret i en dejlig stor ankerbugt ved Poggio Pertuso, med læ for alle retninger undtagen syd. Vi har badet og slappet af og havde egentlig besluttet os for at sejle ud til øen Giglio i morgen, da tordenvejret ser ud til at blive inde langs kysten. Men vejrmeldingen ændrede sig, så vi bliver liggende her i læ for NW. Så kan jeg få skilt og renset karburatoren på påhængsmotoren. Det tager nok lidt tid, da jeg ikke har prøvet det før. Men det lykkedes med hjælp fra Louise og youtube. Nu spiller motoren igen, men man skal godt nok have små fingre for at komme til. I eftermiddag kan vi sejle ind til byen alle tre. Det lovede tordenvejr trak dog sammen og vi besluttede os til at blive på båden til det var overstået. Det var en god beslutning for inden for en time vendte vinden 180 grader og kom direkte ind i bugten. I tre timer stod himmel og jord i et og vi lå og gyngede 17 s/m vind og 2 meter høje bølger. Da vi lå kun på 3-4 meter vand så jeg turde ikke lægge mere kæde ud. På et tidspunkt gik stævnen under vand i en bølge. Det har jeg godt nok ikke prøvet for anker før. Men vores gode Rocna og 35 m kæde holdt som sædvanligt fint. Der var flere både omkring os som rev sig løs. Men vi lå heldigvis alle med god afstand til hinanden. Kl

2 stilnede det af igen og vi kunne få lidt kold aftensmad. Hele natten rullede vi i dønningerne fra et uroligt vand. 21. august I dag sejler vi videre til Porto Azzurro på Isla D Elba. Elba er mest kendt for øen hvor Napoleon blev sendt i eksil efter han blev afsat som Frankrigs hersker i april Elba er en Italiensk ø, men Italien var på dette tidspunkt i historien en del af det franske rige. Han blev guvernør over Elba og satte et stort præg på øen i den korte tid han regerede over den. Bla. er infrastrukturen på øen stort set stadig, som Napoleon planlagde den. Han flygtede fra Elba i februar 1815 og genvandt magten over Frankrig. Dog kun for at miste den igen, efter at have tabt slaget ved Waterloo i juni Her efter han blev sendt i Eksil på øen St. Helena i det sydlige Atlanterhav. Sejlturen til Elba var som de fleste i Middelhavet. Lidt for sejl og mest for motor. Sejlene kommer op/ned 4-5 gange om dagen når der kommer noget vind. På vejen fik vi selskab af en stor flok delfiner, som svømmede og legede under stævnen. Møder med delfiner bliver vi aldrig trætte af. Ankerbugten ved Porto Azzurro er rimelig stor og der ligger mange både for svaj. Vi ligger fint inde på ca. 8 meter vand lidt i fred for byen. Her er virkelig dejligt og byen er super hyggelig. Vi bliver her et par dage oplever øen. Byen er rigtig hyggelig med musik og fest i gaderne. 23. august sejler vi videre rundt om Elba. Vi sejler til Portoferrario, som er hovedbyen på øen. Vi kastede ankeret og gik i land for at se hvor Napoleon regerede mens han var på Elba. Hvilket fantastisk sted. Man kan undre sig over at han valgte at flygte herfra. Byen er autentisk og virkede på mange måder urørt i de sidste 100 år. På toppen med udsigt over byen og havet ligger Napoleons hus. Efter nogle spændende timer i byen sejlede vi om i læ, på sydvest siden af øen. Vi lagde os i bugten ved Spiaggia de Fetovaia. Vandet her var utroligt klart. Vi lå godt nok i læ for vinden, men der kom temmelig mange dønninger ind igennem natten. Tina lagde sig i cockpittet og sov sammen med Cody.

3 24. august sætter vi kursen mod Korsika. Den har vi glædet os til at se. Det er Napoleons føde ø. Kl tager vi ankeret. Der er fin vind og sejlene er sat det meste af vejen. Vi går i havn i Port Macinaggio på Cape Corse. De lover 25 s/m de næste to dage, så er det rart at have fortøjninger i land. De næste par dage nyder vi byen og stranden. Der er meget tang på stranden, men vandet er super klart og lækkert. Den megen tang på Korsikas strande er tegn på at havbunden har det godt. Man bruger efterhånden mange ressourcer i både Frankrig og Italien på at beskytte områder på havbunden med søgræs. Der er mange steder langs kysten hvor der kun må kastes anker i bestemte zoner og hvor der er fiskeri forbudt, hastigheds begrænsning for motor eller fuldstændig sejlads forbudt. Nu er vi Frankrig igen, så havnepriserne er halveret i forhold til Italien. Vi ender med at blive her i fire dage indtil stormet har raset af. Vi har brugt tiden på at læse, bade, spise og drikke. Livet er hårdt Puha!! 28. august Vi sejler rundt om nordspidsen (Cape de Corse) og ned til en ankervig ved Lille- Rousse. Selv om vi sejlede først mod Nord, så mod vest og sidst mod syd, havde vi vinden imod os hele dagen. Så det passer med at den mest fremherskende vindretning er modvind Der har ikke været mange bølger, så turen var nu fin alligevel. Vi kastede anker imellem et mooringfelt og land. Men blev smidt væk og måtte kaste ankeret lidt længere væk. Her lå vi nu også meget godt. Vi var en tur inde og se byen, som var rigtig hyggelig. 29. august sejler vi til Calvi for at hente Tinas søster Sophie, som lander kl Det er en kort tur på 15 sømil. Vi kaster ankeret udenfor byen. Og samler Sophie op med gummibåden inde på stranden. Vi havde egentligt planlagt at forsætte ned ad vest kysten og rundt om sydspidsen af Kosikai de næste 5 dage, indtil Sophie og Louise skal afmønstre. Men vejret er ikke med os i øjeblikket og de lover temmelig megen vind på syd og vest kysten af øen. Vi vælger derfor at sejle tibage nord om øen. Calvi bugten er temmelig urolig og en mooring koster 110 euro/nat. Så vi letter anker og sejler tilbage til Lille-Rousse for natten. Vi kaster ankeret imellem mooringfeltet og bykajen og her bliver vi ikke smidt væk. Nok fordi mooring manden har fyraften Havnen har sjovt nok deres egen version af den lille havfrue.

4 30. august stod jeg tidligt op for at sejle nord om øen. De lovede en del vind senere på dagen, vi ville gerne nå rundt i læ af Korsika. Men allerede efter et par timer rullede der store bølger fra siden. Dog uden at vinden var kommet. Sophie var ved at dø. Tror hun tænkte, at det ville blive sådan her de næste 5 dage. Vi havde vinden imod os hele dagen, men den faldt heldigvis på øst siden. Vi kastede krogen i bugten ved Porticciolo. Her er skønt og vi har badet, SUP et og hygget. Grillen blev tændt på fordækket og vi håber på en nat uden dønninger. 31. august viser vejret sig fra den gode side og efter en dejlig hyggelig morgen med en svømmetur og en god kop kaffe, sejlede vi langs kysten mod Bastia. De lover igen meget vind, så i morgen lejer vi en bil og kører sydpå til Bonifacio. Bastia Vieux Port er rigtig hyggelig. Capitainerie stod og tog imod os og anviste plads. Vi spiste Crepês på havne, men det var ikke den store succes men det skal jo prøves når man er i Frankrig. 1.september Vi lejede en bil og korte den lange tur sydpå til Bonefacio. Vi kørte ad kystvejen hele turen. Det var fantastisk flot. Korsika har en flot og rå natur. Bonefacio er utrolig smuk med høje hvide klipper og den store fæstningsby på toppen, med små krogede gader. Vi ville virkelig gerne have sejlet hertil, men med vejrudsigten for de næste par uger, så når vi det ikke. På vejen nordpå igen, stoppede vi ved en strand i en lille hyggelig vig og fik en badetur. Sjovt nok lå det er en dansk sejlbåd for svaj i bugten. Vi kørte en lille svingtur op i bjergene og blot 10 km fra kysten var klimaet helt anderledes. Temperaturen faldt fra 28 til 18 grader, der var fugtigt og bjergvejen snoede sig igennem skov og klipper. Når man ser denne kontrast kan man godt forstå at Korsika er så frodig. Vi spiste pizzaer til aften og sjovt nok har de spejlæg på alle deres pizzaer her på Korsika.

5 2. september sejler vi kun lige ud af havnen og lægger os for svaj, da vejret er for godt til at være i havn. Louise og Sophie skal flyve hjem fra Bastia i overmorgen, så vi sejler ind igen i morgen, så de kan komme godt af sted tirsdag morgen. 4. september Efter en hyggelig aften med Moules Fritês i store mængder fik vi sendt Louise og Sophie af sted til lufthavnen. Vi vænner os aldrig til at sige farvel, når vores børn tager tilbage til Danmark. Vi bliver lidt triste. Men vi elsker at have besøg. Vi får lige handlet lidt og sejler sydpå ned langs kysten. Vi vil gerne nå at se lidt mere af Korsikas kyst inden vi sætter kursen mod Italien. Vi kaster anker ud for Port Taverna. 5. september Vi sejler ned til bugten ved Pinarellu. Her er dejligt krystalklart vand og strand hele vejen rundt. Der er ikke megen vind, så vi har mest gået for motor. Vi er så småt ved at finde ind i vores tosomhed igen efter at have haft besøg i nogen uger. Solen skinner, 35 grader og vandet er 29 grader, så der er ikke meget at klage over. Måske kun lige de evindelige dønninger om natten. 6. september Vi er nu på vej til bugten Santa Giulia. Vi har fået den anbefalet, som et meget smukt sted. Vinden er med os og vi kan gå for sejl hele vejen. Hele bugten er stort set spærret af for at kaste eget anker, så vi tager en bøje i et mooring felt og ligger fantastisk godt helt inde ved klipperne. Vi fik snorklet en del om eftermiddagen og tog gummibåden ind til den lille by. Det er en lille ferieby med et lille marked og vi er sikret frisk brød til i morgen tidlig. Og Tina var glad, for det var første gang hernede, at vi har kunnet få Twister is. 7. september De lover blæsevejr med regn og torden fra Nord om nogle dage, så vi sejler nordpå langs kysten igen og vender næsen mod Italiens kyst igen. Der er ikke mange gode steder med læ her, så vi lægger os op nord for Taverva, som er rimeligt åbent, men der er ikke meget vind, så det skulle være sikker nok. Der kom et stort tordenvejr forbi da vi kastede ankeret, men vi fik heldigvis kun lidt regn fra udkanten. Men Kl vågnede vi. Båden rullede temmelig meget. Der var ikke meget vind, men der lå nok noget vind længere ude, som sendte pæne dønninger ind til os. Tina var så søsyg, at jeg måtte hjælpe hende op i cockpittet, så hun kunne få det bedre. I cockpittet lykkedes det så, at få lidt mere søvn. Efter at være inde og lufte hunden og hente frisk morgenbrød lettede vi anker og sejlede til Macinaggio. Det var en skøn tur og Tina glæder sig til en rolig nat i havn

6 9. september sejler vi til Pisa, en tur på 55 sm. Det er dejlig tur med skønt vejr. Som det oftest er i Middelhavet går turen for en kombination af sejl og motor. Pisa er en stor lystbådehavn, veldrevet men lidt kedelig, som de store lystbådehavne jo gerne er. Havnen er rimelig i pris for en italiensk havn. Man kan også sejle op ad Arno floden og ligge ved et af værfterne langs med floden. Næste dag tog vi bussen til Pisa og sammen med hundredevis af andre turister, fik vi set det skæve tårn og taget de obligatoriske fjolle billeder. Da vi sad og fik en pizza i byen, fik Tina en Snap fra Janne og kunne se, at hun og min mor var på en lille ferie i De Lucca små 20 km fra Pisa. Så blev der handlet hurtigt. De pakkede en par overnatningstasker og tog bussen ud til os. Vi havde en super hyggelig aften og morgen på båden. Skønt med et lille overraskende besøg. Vi sejlede videre og Mor og Janne tog på sightseeing i Pisa. 11. september Kursen er sat mod Portovenere små 15 sm op ad kysten. Vi har rimelig god vind på vejen og det blæser 13 s/m, da vi ankommer til svajpladsen ud for byen. Heldigvis finder vi en god plads i læ for vinden og med den fantastiske udsigt over byen. Vi har været her før og elsker virkelig dette sted. Vi bliver her en ekstra dag og får hygget os i den lille by, med den storslåede udsigt. Får shoppet lidt af deres lokale specialiteter og nyder en drink på kajen. Byen ligger helt ude på spidsen af en tange, hævet over vandet med udsigt over Middelhavet på den ene side og La Spezia bugten på den anden. Tina får sig en lille snak med Moder Natura, skænket af Pave Poul VI. Portovenere er den sydligste af byerne på kyststrækningen, som går under betegnelsen CinqueTerra. Det er en af Italiens smukkeste kyststrækninger og er på Unescos verdensarv liste.

7 13. september lagde vi ud fra Portovenere i fantastisk vejr og sejlede op langs Cinque Terra. Hold nu op hvor er der smukt. Det er små maleriske bjergbyer, som klynger sig til bjergsiderne. Det er et af de ældste områder, der har været beboet og den lokale befolkning har tjent til livets ophold ved dyrkning af vin og oliven på de stejle bjergskråninger. Der er ankring forbudt langs det meste af kysten, men der er lagt mooring bøjer ud man kan benytte. Her vælger vi dog at prioritere vores nattesøvn ift. de mange dønninger, som ruller ind langs kysten. Vi fortsætter til Santa Margarita de Liguria. Her ved vi, at vi kan ligge godt for anker lige foran byen. Byer er en rigtig skøn hyggelig italiensk by. Bjergsiderne rundt om byen er beboet af de rige og de meget rige. Portofino 8 km herfra er for de endnu mere rige. Næste morgen efter morgenmad og hundeluftning, tager vi jollen ind til kajen for at tage bussen til Portofino. Vi har kun lige bundet jollen fast, da himlens sluser åbner sig og det vælter ned med kaskader af regn. Selvom vi har paraplyer med, så er det bare ikke nok. Vi søger ly og venter på at det regner af, så vi kan gå de 500 m til bussen. Busturen til Portofino var faktisk noget af det flotteste, da den snor sig på vejen langs det yderste af klippesiden hele vejen. Portofino skuffede ikke. Den er smuk og idyllisk med kæmpe mega yachts i den lille havn. Turen op til den lokale kirke er stejl, men hold da op en udsigt, der oppe fra. Vi spiste frokost på torvet, men det var nu en skuffelse. Turist menuer og dårlig mad. Til gengæld var priserne skruet op til det dobbelte. Men bestemt et besøg værd.

8 I morgen gård turen videre til Genua, som engang var en af Europas vigtigste havnebyer. Kun overgået af Venedig. Må i alle få en fantastisk uge, det regner vi med at få. Atilou og besætning

Rejsebrev nr september Vi ligger for anker ved den græske ø Paxos syd for Korfu.

Rejsebrev nr september Vi ligger for anker ved den græske ø Paxos syd for Korfu. Rejsebrev nr. 8-2. september 2017 Vi ligger for anker ved den græske ø Paxos syd for Korfu. Vi har sejlet 2663 sømil, gået 553 motortimer siden vi forlod Danmark. Der er sket meget siden sidste rejsebrev.

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

Rejsebrev nr. 6/ august 2018 til 16. august Havet langs den Italienske syd og vestkyst. Vi har sejlet 5178 sømil siden vi forlod Danmark.

Rejsebrev nr. 6/ august 2018 til 16. august Havet langs den Italienske syd og vestkyst. Vi har sejlet 5178 sømil siden vi forlod Danmark. Rejsebrev nr. 6/2018 1. august 2018 til 16. august 2018 Havet langs den Italienske syd og vestkyst Vi har sejlet 5178 sømil siden vi forlod Danmark. 1. august 2018 sejler vi fra Othonoi mod Santa Maria

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Korsika. Bådudlejning På Korsika

Korsika. Bådudlejning På Korsika Korsika Bådudlejning På Korsika Korsika er en smuk ø med lange kridhvide strande, vilde klippekyster, majestætiske bjerge i horisonten, hyggelige små landsbyer og gæstfrie øboer. Mange spændende oplevelser

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Korsika. Bådudlejning På Korsika

Korsika. Bådudlejning På Korsika Korsika Bådudlejning På Korsika Korsika er en smuk ø med lange kridhvide strande, vilde klippekyster, majestætiske bjerge i horisonten, hyggelige små landsbyer og gæstfrie øboer. Mange spændende oplevelser

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø.

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. OPLEVELSESRIG MOTIONSCYKLING PÅ KORSIKA KORSIKA FRA NORD TIL SYD Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. Det kan du glæde dig til På denne cykelferie til Korsika kan du

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Korsika efter dit hoved... vandring i bjergene, dasen på stranden - du kan selv sammensætte turen efter dine behov. Inkl. billeje.

Korsika efter dit hoved... vandring i bjergene, dasen på stranden - du kan selv sammensætte turen efter dine behov. Inkl. billeje. RUNDTUR I BIL OPLEV KORSIKA MED HOTEL Korsika efter dit hoved... vandring i bjergene, dasen på stranden - du kan selv sammensætte turen efter dine behov. Inkl. billeje. Rundtur i bil Korsikansk roadtrip

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Fortsat fra forsiden:

Fortsat fra forsiden: Fortsat fra forsiden: (Læs også allersidste nyt på www.bluedaneatlantic.blogspot.dk) Historisk set, har øen været beboet, ligesom de andre øer her i Caribien af Caribindianerne, og de kaldte øen Madinia

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Rejsebrev nr. 2/ marts til 8. april Det Ægæiske hav - Grækenland. Vi har sejlet 3752 sømil siden vi forlod Danmark.

Rejsebrev nr. 2/ marts til 8. april Det Ægæiske hav - Grækenland. Vi har sejlet 3752 sømil siden vi forlod Danmark. Rejsebrev nr. 2/2018 17. marts til 8. april 2018 Det Ægæiske hav - Grækenland Vi har sejlet 3752 sømil siden vi forlod Danmark. 19. marts 2018 Vi har ligget de sidste par dage på øen Poros i det Saroniske

Læs mere

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle".

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - Den Gemte Perle. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT I MAJ Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle". Nordøen rundt på Korsika med guide Du har nu mulighed

Læs mere

Klassisk korsikansk vandreferie mellem små landsbyer på halvøen Cap Corse i den nordligste del af Korsika.

Klassisk korsikansk vandreferie mellem små landsbyer på halvøen Cap Corse i den nordligste del af Korsika. VANDREFERIE PÅ EGEN HÅND PÅ KORSIKA VANDRING RUNDT OM CAP CORSE  Klassisk korsikansk vandreferie mellem små landsbyer på halvøen Cap Corse i den nordligste del af Korsika. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Vandring i Cinque Terre, 7 dage

Vandring i Cinque Terre, 7 dage Vandring i Cinque Terre, 7 dage Syv dages vandretur i Ligurien, langs Italiens mest dramatiske kyststrækninger, gennem vinmarker og farvestrålende fiskerlandsbyer. I besøger de historiske byer Levanto,

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2

Juni - september. Nr. 2 Ribe-Nyt Årgang 2 Juni - september I starten af juni måned var vi alle inviteret til at fejre Mortens 40 års fødselsdag i Odense. Vejret var fint, og børnene legede med William, Marie-Louise og Caroline Senere på måneden

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Naturen som social løftestang Logbog

Naturen som social løftestang Logbog Naturen som social løftestang Logbog Så har vi været i gang i to uger, fået skurvognen sat og fundet stedet der skal være vores base igennem projektets løbetid. Stedet er som et rigtigt godt udgangspunkt

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Wayfarersejlads fra Doverodde En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Vores første ferieuge gik med et af årets Wayfarerhøjdepunkter, Rantzausmindetræffet i det Sydfynske Øhav. Kan man tænke

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Samsø, september 2012

Samsø, september 2012 Samsø, september 2012 Torsdag morgen ringer vækkeuret lidt før kl. 4. Jeg har aftalt med Jacob at vi kører kl. 4.30, da jeg har været lidt for kvik og booket færgen til Samsø kl. 6.50. Hvad pokker, så

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Det gode skib Freja Hvor har vi glædet os til dette års sommerferie, hvor vi rigtig skulle lære den nye båd at kende. Lørdag den 30. juli var det blevet

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Børne & Familie Flotille Af: Mads Lillelund, Bogense

Børne & Familie Flotille Af: Mads Lillelund, Bogense Børne & Familie Flotille 2018 Af: Mads Lillelund, Bogense Herhjemme var vi (far og mor) blevet enige om, efter at have set foreningens opslag om Familie-flotillen 2018, at sommerens sejlerferie skulle

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS FREDAG 4.MARTS Vi besøger Rolf og Lone der har inviteret på aftensmad så vi kan se deres lejlighed og sammenligne den med vores. De har beklaget sig en smule over at de kom senere end os, så udbudet af

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

REJSEBREV 4. FORÅR 2013.

REJSEBREV 4. FORÅR 2013. REJSEBREV 4. FORÅR 2013. Den 27. marts triller vi ud af Portimao. Efter sigende skulle der være en super camperplads i Alvor kun 7 km. herfra. Og det ville jo være en passende køretur på en ellers kedelig

Læs mere

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, ,

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, , Angra dos Reis Sejlads mellem de 365 øer en eventyrverden Syd for Rio de Janeiro by ligger havnebyen Angra Dos Reis, som har aner tilbage til den portugisiske kolonitid. Ud for byens kyst ligger der omkring

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere