Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen"

Transkript

1 Høng Gymnasium og HF ABC Kostafdelingen Skoleåret

2 Indledning Den 16. december 2015 Høng Gymnasium og HF har en lang tradition for at mange elever bor på skolen som kostelever. Vi bestræber os meget på, at dagligdagen skal forløbe som en normal dag, som man kender hjemmefra. Men at bo tæt på hinanden kræver meget af alle. Man må derfor i fællesskabet acceptere og respektere hinanden inden for de fælles rammer. Vores kostafdeling består af mange små huse. De ligner for manges vedkommende normale hushold, idet disse tidligere har fungeret som almindelige familiebeboelser. Skolen råder i øjeblikket over følgende huse: Tages hus (6 værelser) Hovedbygning (18 værelser) Valhal (22 værelser) Villaen (6 værelser) 3 Kosthuse (24 værelser) Pavillon (10 værelser) Til varetagelse af det daglige opsyn med kosteleverne har skolen ansat 4 gymnasielærere, som på skift bor på et vagtværelse. Skolens pedel indgår ligeledes i et vist omfang i dette arbejde. Joan Egede Rather er ansat som kostpædagog, hun træffes på tlf Kostlæreren fører det daglige tilsyn med eleverne og hjælper med at løse eventuelle problemer. Kostlæreren kan træffes på mobilnr efter kl Forældre og andre pårørende kan altid kontakte kostlæreren i tilfælde af akutte meddelelser. Skolens kontor træffes i skolens åbningstid på telefon Skolens telefon vil blive viderestillet til kostlærerens mobiltelefon efter kl Rektor har det overordnede ansvar for hele institutionen, og han kan derfor altid kontaktes i tilfælde af en akut situation, hvor kostlæreren ikke er at træffe på sin telefon. Den normale arbejdsfordeling for skoleåret : - mandag: Rasmus Hansen (Tages hus, Pavillon, Villaen) - tirsdag: Peter Dybdal Larsen (Valhal) - onsdag: Jens Njor Pedersen (Munkegangen, Nonnegangen) - torsdag: Lykke Andersen (Hus 1, Hus 2, Hus 3)

3 ABC - information Advarsler / sanktioner Såfremt elever overtræder skolens regelsæt eller ikke lever op til deres forpligtigelser, og det har en sådan karakter, at rektor skønner, det bør føre til en reaktion, gives en advarsle. Gentage eller grove overtrædelser kan medføre bortvisning. Overtrædelsen kan være så grov, at eleven bortvises straks (f.eks. stofmisbrug). Alkohol Enhver form for indtagelse af alkoholiske drikke (kun øl, vin og færdigblandet alkoholsodavand ikke spiritus) må kun finde sted i tidsrummet fra fredag kl til og med lørdag. Dog kan der dispenseres fra denne regel i forbindelse med fester/arrangementer, som skolen forestår. Tilladelse skal gives af vagthavende kostlærer. Indtil introfesten er der alkoholforbud på kostskolen. Det samme gælder i eksamensperioden. I forbindelse med indtagelse af alkoholiske drikke forventer skolen, at dette kun sker i et begrænset omfang. Kostlærerne har ret til at skride ind, såfremt de vurderer, at grænsen er overskredet. Opbevaring af alkohol i husene på normale skoledage er ikke tilladt, med mindre der er lavet en aftale med kostlæreren. Tomme flasker skal fjernes inden søndag kl Aviser Skolen abonnerer på diverse aviser, som hver morgen placeres i spisesalen. Aviserne må ikke fjernes fra dette lokale og skal efter brug lægges på plads i avisholderen. Brand I tilfælde af brand skal man straks ved råb sørge for, at elever på andre værelser i huset bliver gjort opmærksom på dette, og man skal sikre sig, at alle har forladt bygningen. Herefter ringes 112 efter brandvæsenet og kostlæreren kontaktes. Derefter kan ildslukning påbegyndes ved hjælp af ildslukningsudstyr, som forefindes i huset, hvis branden er af beskedent omfang. Man er forpligtiget til at læse brandinstruksen, som forefindes i de enkelte huse. Husk at pulverslukkerne er til brand og ikke til leg. Vi skal kunne være helt sikre på, at de virker. Evakueringsøvelser afholdes mindst en gang om året. Skolens pedel efterser alle brandalarmer incl. dem på værelserne 1 gang om måneden. Brandalarm Brandalarmerne er en vigtig del af skolens sikkerhedssystem. Der må derfor ikke på nogen måde pilles ved dem. Hvis en brandalarm er blevet hindret i sin funktion (ved fx tildækning), vil den ansvarlige elev blive bortvist fra skolens kostafdeling. Den enkelte elev er ansvarlig for, hvad der foregår på hans / hendes værelse. Hvis brandalarmen bliver udløst, og brandvæsnet rykker ud, og det konstateres, at der har været pillet ved varslingsudstyret, vil den ansvarlige elev blive pålagt at dække skolens udgift hertil (pt. ca kr.) Billedkunst Billedkunstlokalet kan lånes efter aftale med kostlæreren. Billedkunstlokalet afleveres i rengjort stand. Kostafdelingen råder over sine egne materialer. Bordtennis I kælderen forefindes bordtennisbord. PAS på bat og bolde.

4 Cykler Eleverne opfordres til at medbringe cykler på skolen, og de skal anbringes på det af kostlæreren anviste sted. Dyr Bortset fra akvariefisk er det ikke tilladt at holde dyr på værelserne. E-cigaretter Det er ikke tilladt at ryge e-cigaretter indendørs, hverken på skolen eller på kostafdelingen. Hvis en brandalarm bliver udløst som følge, af at en elev har røget på en e-cigaret, kommer eleven til at betale for brandvæsnets udrykning. Vi stiller ikke krav om, at man skal forlade skolens matrikel for at ryge på en e-cigaret. Det kan således godt foregå på skolens områder, så længe det foregår udendørs. Erstatningsansvar Det forventes, at skolens udstyr behandles omhyggeligt. I tilfælde af misbrug, hærværk, ødelæggelser, osv. vil den ansvarlige blive pålagt et erstatningskrav. Kostelever holdes ansvarlig for deres gæsters evt. ødelæggelser. Facebook Der er oprettet en gruppe på facebook, Kostskolen Høng. Ferieplan Der udarbejdes hvert år en årsplan, der angiver årets ferier. Kostafdelingen er lukket i de store ferier (efterårs-, jule-, vinter-, påske- og sommerferie). Man kan derfor ikke opholde sig på kostafdelingen i disse perioder. Inden ferien skrives der opholdssted på den ophængte ferieliste, og når man kommer tilbage efter ferien, skal man huske at krydse sig af på den samme seddel. Fester Hvis man ønsker at holde fest i weekenden på sit værelse eller i sit hus, skal man altid senest fredag kl. 18 udfylde og aflevere festansøgning til den kostlærer, som har vagten den pågældende weekend (blanketten udleveres hos kostlæreren). Der skal altid være en kostelev, som har ansvaret for festen, og som sørger for, at husreglerne overholdes, samt at man ikke generer naboerne. Antallet af deltagere må ikke overstige 12, heraf max. 6 ikke-kostelever. Fester skal lukkes kl Oprydning skal være foretaget senest næste dag inden kl. 12. Flytning internt I den første måned kan kostelever ikke bytte værelser eller flytte internt. Herefter vil ledige værelser blive slået op. Alle flytninger skal foregå gennem kontoret. Folkeregister Det anbefales straks ved tilflytning at foretage tilmelding til folkeregistret i Kalundborg Kommune (lægehjælp, ungdomsskole/klub m.m.). Adresseændring sker via Forsikring Det er jeres egen forsikring, der skal dække evt. tyveri, brand o.l. Check om I har en forsikring eller er dækket af jeres forældres forsikring. Husk at tyveriforsikringen kun dækker, hvis døre og vinduer har været lukket og låst.

5 Fraflytning Ved fraflytning fra kostafdelingen skal værelset altid synes af den ansvarlige kostlærer sammen med eleven. Eventuelle mangler eller defekter noteres, og eleven kvitterer for evt. mangler. Ved fraflytning skal eleven fjerne alle personlige ejendele, husk også at tømme skab og køleskab i fællesområdet. Eventuelle efterladte effekter vil blive bortskaffet af skolen efter 30 dage. For afgangselever er der fraflytning senest på dimissionsdagen kl. 15. Man skal huske, at meddele flytning til folkeregister og posthus (blanketter findes på kontoret). Udmeldelse i løbet af skoleåret skal ske skriftligt. Der betales herefter løbende måned (måneden ud) fra udmeldelsesdatoen, samt yderligere en måned. Fritidsaktiviteter I løbet af året planlægger kostskolen et antal kulturelle og sociale arrangementer. Disse er normalt gratis for eleverne og kan også foregå uden for skolens område. Kostskolen bidrager i et vist omfang til kontingent til lokale foreninger (op til 250 kr. pr. ½ år, dog max. 50 % af kontingentet). Fællesstuerne i Hovedbygningen Kostafdelingen har en fællesstue på 1. sal i hovedbygningen, hvor man ud over at se fjernsyn kan have hyggeligt samvær. Fællesstuerne må ikke benyttes i skoletiden. Eleverne har pligt til at rydde op efter sig, og HUSK det er ikke et festlokale. Gæster På hverdage kan man normalt ikke have overnattende gæster. Besøgende skal være ude senest kl I weekenden kan man have 1 gæst boende (madrasser kan lånes hos kostlæreren). Kostlæreren skal forinden have meddelelse om navn på gæsten. Kosteleven er ansvarlig for, at gæsten overholder skolens regler. Gæster kan spise med ved måltiderne. Hash og andre euforiserende stoffer Enhver form for besiddelse af eller brug af euforiserende stoffer medfører øjeblikkelig bortvisning. Kosteleven er ansvarlig for, hvad der foregår på værelset. Hvis skolen har mistanke om, at en elev har indtaget hash eller andre euforiserende stoffer, kan eleven blive pålagt at lade sig teste hos en læge. Nægter eleven dette, betragtes det som en tilståelse af at have overtrådt skolens regler på området, og eleven bortvises. Indflytning Ved indflytning skal værelset synes af eleven og den ansvarlige kostlærer for defekter, og der skal kvitteres på en inventarliste. Inventar Inventar på værelset må ikke flyttes til andre værelser uden aftale med skolens pedel samt kostlæreren (indflytningskvittering skal ændres), skabe, nedfiringsreb og andet inventar må ikke nedtages. Skolens inventar i fællesområderne må ikke flyttes derfra. It Der er adgang til computere og printer både på skolen og på skolens bibliotek. I læsesalen kan der tilsluttes Lan (netværksboks) Kontoret Det er Malene på kontoret, som i skolens åbningstid kan kontaktes angående nøgler, flytning, betaling af kostophold m.v.

6 Kostpædagog Der er mulighed for at tale med Joan om små og store problemer. Joan har tavshedspligt. Joan træffes på tlf Køkkentjans Oprydning/opvask efter aftenkaffe påhviler eleverne kollektivt - en plan for ansvarsfordeling udarbejdes halvårligt. Tilsvarende regler gælder også for fremsætning, oprydning og opvask i forbindelse med forplejning i weekender og på helligdage. Som kostelev har man pligt til at udføre køkkentjanser. Hvis man udebliver fra aftalen, bliver der opkrævet en afgift, og det kan få konsekvenser for opholdet. Er du forhindret, bytter du på forhånd, og giver kostlæreren besked. Køleskab Som udgangspunkt er ikke tilladt at have eget køleskab på værelset. Køleskabe der er opstillet i køkkenerne i de enkelte huse kan benyttes. Hvis skolen skønner, at el kapaciteten kan klare et køleskab, kan tilladelse til at have et på eget værelse dog gives. Læsetid og ro i husene Det er vigtigt, at ingen elever i husene føler sig generet af andre elever eller deres gæster. I tidsrummet skal der være ro, så der kan læses lektier uden forstyrrelser. Der må derfor ikke spilles høj musik i dette tidsrum. Den vagthavende kostlærer er normalt behjælpelig med lektielæsning. Vi opfordrer stærkt til, at man benytter sig af den hjælp, lærerne kan give. Desuden er der Cafe Einstein fra kl (mandag, tirsdag og torsdag). Der SKAL være ro i kosthusene kl på hverdagene. Medicin I tilfælde af at en elev har behov for at tage lægeordineret medicin, skal den ansvarlige kostlærer orienteres herom, således at medicinen kan opbevares forsvarligt. Hvis nogen har alvorligere og/eller kroniske sygdomme skal skolen orienteres. Medielicens Ifølge lovgivningen skal elever betale licens, hvis de har eget tv/computer på værelset (skolen betaler for tv på fællesarealerne). Se mere på Motionsrum Skolen råder over et motionsrum, der bliver åbnet hver dag kl og lukkes kl. 23. Rummet kan kun benyttes af kostskolen. Ophold i motionsrummet og brug af redskaberne er på eget ansvar. Husk at rengøre maskinerne efter brug og sætte vægtene på plads. Musik Det er tilladt at have musikanlæg på værelserne, men afspilning af musik skal altid ske under hensyntagen til de øvrige elever og naboerne. Se også afsnit om "læsetid og ro i husene". Skolen har et musikøvelokale, der kan benyttes af elever efter skoletid efter henvendelse hos kostlæreren. Nøgler Nøgler til elevværelserne og yderdørene skal altid opbevares så andre ikke kan komme i besiddelse af disse. For at undgå tyveri eller mistanke om dette skal værelset altid aflåses, når man forlader det. Af samme grund må andre elever ikke opholde sig i værelset, hvis beboeren ikke selv er til stede. Hvis en nøgle bortkommer, skal dette straks meldes på kontoret. Hvis dette medfører ekstraudgifter for skolen, vil eleven blive draget til ansvar. Vær opmærksom på, at det er systemnøgler, som koster ca. 500 kr.

7 Opslagstavler På gangen ved spisesalen og i de enkelte huse er der opslagstavler, hvor både generelle og interne meddelelser kan ophænges. Det er alle kostelevers daglige pligt at se på den store opslagstavle ved spisesalen, om der er meddelelser. Her vil tilmeldingslisterne til weekenderne være ophængt og oversigten over køkkentjanserne - alle elever skal senest på det af køkkenet angivne tidspunkt have påtegnet deres ønsker for den kommende weekend evt. ændringer skal straks meddeles kostlæreren. Overvågning Der er videoovervågning på kostskolens område af hensyn til elevernes sikkerhed. Pool / billard Skolen har et pool-bord i fællesstuen i hovedbygningen. Pas på udstyret. Post Den daglige post uddeles normalt kun ved middagsspisningen af kostlæreren. Eventuel pakkepost vil blive meddelt i Lectio, pakken afhentes på kontoret. Det er meget vigtigt i forbindelse med fraflytning, at der skriftligt gives besked til postkontoret om flytning og dermed omadressering, idet skolen ikke forpligtiger sig til at eftersende post. Rengøring Det er den enkelte elevs pligt at holde orden og foretage den daglige rengøring på værelset samt oprydning i fællesområderne. Herudover indgår man i en turnusordning (udarbejdes sammen med den ansvarlige kostlærer) for renholdelse af fællesområderne i husene. Der er mødepligt til rengøringen, som skal foregå umiddelbart efter aftensmaden på den ugentlige dag, hvor huslæreren har kostvagten. Kostlæreren overvåger opgaven. Rengøringsmidler, m.m. skal afhentes af skafferen en gang om ugen, (mandag kl i vaskekælderen). Husk, at der skal afleveres brugte klude. Rygning Ifølge gældende lov må der slet ikke ryges på skolens område. Hverken inden- eller udendørs. Hvis en brandalarm bliver udløst som følge, af at en elev har røget indendørs, kommer eleven til at betale for brandvæsnets udrykning Skolefester Efter skolefester, der afholdes på selve skolen, gælder de samme regler som for fester internt i husene. Der må ikke være høj musik og larm efter kl Der må ikke holdes efterfester i kostafdelingen. Ønsker man overnattende gæster, skal dette aftales inden skolefesten med den vagthavende kostlærer. Spisning/måltider Spisetider: morgenmad formiddagskaffe middag aftensmad aftenkaffe I weekenden er morgenmad, formiddagskaffe og middag erstattet af et kombineret morgen/frokostbord, også kaldet mokost, i tidsrummet Eftermiddagskaffe kl Der er mødepligt til det varme måltid kl , idet der bliver givet informationer og delt post ud. Der forventes normal bordskik, og den indbefatter bl.a., at man først forlader bordet efter kl

8 I de weekender hvor man har tilmeldt sig, er der selvfølgelig mødepligt. Hvis man akut bliver forhindret i at komme, skal dette meddeles kostlæreren straks, evt. telefonisk. Efter alle måltid er der fællesoprydning (afrydning og aftørring af bordene). I tilfælde af sygdom skal man skrive sig på husets sygeliste inden kl , og maden vil blive bragt ud til værelset i huset - man skal dog sørge for, at evt. service straks bliver returneret til køkkenet. Elever, der er vegetarer eller har fødevareallergi, kan efter aftale med køkkenet få serveret særlig mad. Men beslutningen skal tages ved starten af skoleåret og skal overholdes konsekvent. Af hensyn til hygiejne /sikkerhed skal man have tøj på over- og underkrop samt fodtøj på til hver spisning. Sygdom I tilfælde af sygdom og i særdeleshed, hvis sygdommen er af en sådan karakter, at man ikke kan forlade værelset for at spise og gå i skole, skal man skrive sig på sygelisten inden kl Kostlæreren vil i samråd med eleven afgøre, om læge / sygehus skal kontaktes. Telefon Husk at meddele kontoret, når du skifter telefonnummer. Vask Under kontorbygningen er der vaskekælder, hvor der kan benyttes vaskemaskiner og tørretumbler. Eleven skal selv sørge for vaskemiddel. Det forventes, at alle elever medbringer en vasketøjskurv, så der ikke ligger tøj på gulvet. Ved hver ferie bliver vaskekælderen tømt for efterladt tøj. Værelseskontrol Skolen forbeholder sig ret til at kontrollere elevernes værelser, fx. i forbindelse med manglende oprydning eller ved mistanke om overtrædelse af reglerne om hash og andre euforiserende stoffer. Våben Det er ikke tilladt, at have våben/knive på sit værelse. Weekendsedler Hver uge hænges der sedler op på opslagstavlen, hvor du er forpligtiget til at oplyse, hvilke måltider i weekenden du deltager i, samt et tlf.nr. hvorpå du kan træffes i weekenden.

9 Læs ABC-en nøje igennem, og spørg, hvis der er noget, du er i tvivl om, inden underskrift. Undertegnede bekræfter hermed med min underskrift, at jeg har fået ABC-informationen udleveret, og at jeg har læst den. Denne side skal afleveres til Malene på kontoret. Navn: Dato: Underskrift:

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen Høng Gymnasium og HF ABC Kostafdelingen Skoleåret 2014-2015 Indledning Den 3. september 2014 Høng Gymnasium og HF har en lang tradition for at mange elever bor på skolen som kostelever. Vi bestræber os

Læs mere

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen Høng Gymnasium og HF ABC Kostafdelingen Skoleåret 2017 2018 1 Indledning Den 7. februar 2018 Høng Gymnasium og HF har en lang tradition for at mange elever bor på skolen som kostelever. Vi bestræber os

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt

Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt Forsorgshjemmet Aas er et tilbud i henhold til Servicelovens 110 der tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte og ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset

Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset Velkommen til Hvidovre og Brøndby-Huset Værelset: Du tildeles eget værelse og på værelset forefindes: - Seng, dyne, pude, rullemadras samt sengelinned - Et lille bord - En billedhylde - Et klædeskab med

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen. Praktiske Oplysninger Råd og Regler

SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen. Praktiske Oplysninger Råd og Regler SORØ AKADEMIS SKOLE Livet på Kostskolen Praktiske Oplysninger Råd og Regler R E K T O R Vibeke Margrethe Hansen Velkommen til kostskolen på Sorø Akademis Skole Vores kostskole er både moderne og traditionsrig.

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 37 www.plejecentretsjaelsoe.dk Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder ---------------------------------- 46

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D.

Velkommen Til Plejecentret Sjælsø. Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Velkommen Til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 33 A D. Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder----------------------------------- 46 11 16 10 Afdelingsleder

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

HF-Cold Hawaii. Tillæg. Skoleåret 2016-2017

HF-Cold Hawaii. Tillæg. Skoleåret 2016-2017 HF-Cold Hawaii Tillæg Skoleåret 2016-2017 Indhold 1. Surfkollegiet... 3 1.1 Ordensregler på surfkollegiet... 4 1.2 Værelsesindretning... 4 1.3 Overnattende gæster... 4 1.4 Oprydning og rengøring af fællesarealer...

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Breumgård. - hvor mennesket er i centrum

Breumgård. - hvor mennesket er i centrum - hvor mennesket er i centrum Hæftet er tænkt som en information til beboere og pårørende, så der er mulighed for at orientere sig om de tilbud, som centret har at byde på. 1 , - hvor mennesket er i centrum!

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2011) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Med henvisning til bekendtgørelse nr. 1222 af 4.12.2006 og senere. INDLEDNING 2 OM STUDIE- OG ORDENSREGLERNE 2 1. AKTIV DELTAGELSE I UNDERVISNINGEN 3 2. PROCEDURE VED SNYD I FORBINDELSE

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring FACEBOOK.COM/SKOLEHJEM Velkommen På EUC Nord

Læs mere

VELKOMMEN. i aflastning/genoptræning eller fast beboer LÆSØ PLEJEHJEM 2015. Læsø Døgnpleje. Doktorvejen 1A, Byrum 9940 Læsø Tlf.

VELKOMMEN. i aflastning/genoptræning eller fast beboer LÆSØ PLEJEHJEM 2015. Læsø Døgnpleje. Doktorvejen 1A, Byrum 9940 Læsø Tlf. VELKOMMEN i aflastning/genoptræning eller fast beboer LÆSØ PLEJEHJEM 2015 Læsø Døgnpleje Doktorvejen 1A, Byrum 9940 Læsø Tlf. 98 49 14 22 Pr. 01-01-2015 Genoptræning / aflastning eller som ny beboer -

Læs mere

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Patientinformation www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Vi vil gerne byde dig og din familie

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

Almindelig orden og samvær 4. Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen 9. Skriftligt arbejde 13. Oprykning til næste klassetrin på hhx 15

Almindelig orden og samvær 4. Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen 9. Skriftligt arbejde 13. Oprykning til næste klassetrin på hhx 15 Almindelig orden og samvær 4 Rygning... 4 Alkohol og euforiserende stoffer... 4 Fester... 4 IT-regler... 6 Lokaler... 7 Almen orden og samvær - Sanktioner... 8 Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 86 11 02 88 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Velkommen Du skal snart flytte ind i kollegiet i Det

Læs mere

Velkommen til Aabenraa Kommunes Special- og Rehabiliteringscenter

Velkommen til Aabenraa Kommunes Special- og Rehabiliteringscenter Velkommen til Aabenraa Kommunes Special- og Rehabiliteringscenter Velkommen Vi vil gerne byde dig velkommen til dit ophold på Aabenraa Kommunes Special- og Rehabiliteringscenter (SRC). Vi arbejder ud fra

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til

Læs mere

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensreglerne gælder med virkning fra 1. maj 2005. De har deres baggrund i gældende love og bekendtgørelser for gymnasiet, herunder 3 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer

Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer SOLRØD KOMMUNE DAGPLEJEN Velkommen til dagplejen Et trygt tilbud i små miljøer Du og dit barn bydes velkommen i den kommunale dagpleje. I pjecen her finder du alle de vigtigste oplysninger om dagplejen.

Læs mere

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer.

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer. Værd at vide om SFO. Aflevering/afhentning: Når I afleverer jeres barn om morgenen, er det vigtigt, at l lige kommer ind og siger godmorgen, så vi ved, hvem vi har i huset. Ligeledes at sige farvel ved

Læs mere

Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne.

Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne. Studie - og ordensregler for Gentofte Studenterkursus Generelle regler: Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen

Læs mere

Dit barn og Dagplejen

Dit barn og Dagplejen Sæson 11/12 Dit barn og Dagplejen Nyttig information for Forældre Skole og Børneforvaltningen DIT BARN OG DAGPLEJEN- NYTTIG INFORMATION FOR FORÆLDRE Den kommunale dagpleje Den kommunale dagpleje er et

Læs mere

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej Beboermappe - til dig som bor på Næstvedvej Indhold Næstvedvej... 3 Vores kerneydelser... 4 Info mappe... 4 Forventninger til dig, der bor på Næstvedvej... 4 Morgenmad og frokost... 6 Husregler... 7 Type

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

Mobil til vagthavende kostlærer Tlf. 2323 7175. Oldfrue Birgit Clausen (indtil kl. 15) Tlf. 2362 4732

Mobil til vagthavende kostlærer Tlf. 2323 7175. Oldfrue Birgit Clausen (indtil kl. 15) Tlf. 2362 4732 Telefonnumre Kostlærer Peter Henrik Rasmussen, Skjalm Hvide Tlf. 3583 3439 Kostlærer Marianna Winfeldt, Skjalm Hvide Tlf. 5612 9056 Kostlærer Meiske von Holck, Hauchs Hus / Holbergs Hus Tlf. 2688 1803

Læs mere

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf. 74 83 20 62 www.kostskolen.dk Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder

Læs mere

Hørhus Kollegiets husorden

Hørhus Kollegiets husorden Hørhus Kollegiets husorden 1: Generelt. Beboere må under deres udfoldelse på Hørhus Kollegiet respektere de rammer, som hensynet til de øvrige beboeres trivsel og til kollegiets forsvarlige drift kræver.

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 8611 0288 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Revideret medio marts 2019 Velkommen Du skal snart flytte

Læs mere

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Alle ejere og lejere er forpligtet

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

Velkommen til TAK. FSBbolig. Blågården og Prater. Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N

Velkommen til TAK. FSBbolig. Blågården og Prater. Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N Velkommen til TAK FSBbolig Blågården og Prater Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N På Boligkontoret er vi Borehammer 1 Driftsleder 1 Ejendomsmester På Boligkontoret har vi borehamre, som

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

Husorden for T13 - Silergården

Husorden for T13 - Silergården Formålet med denne husorden er at sikre, at alle lejere kender de regler, der er vedtaget på beboermødet, så alle ved, hvordan man tager hensyn til de omkringboende, og hvordan de skal tage hensyn til

Læs mere

Dronningegården Husorden

Dronningegården Husorden Dronningegården Husorden 1. VELKOMMEN TIL DRONNINGEGÅRDEN 3 2. INDLEDNING OG FORMÅL 3 3. HUSDYR 3 4. CYKLER/KNALLERTER 3 5. KØRESTOLE 4 6. DØRE 4 7. TRAPPER 4 8. BØRN 4 9. ALTANER 4 10. GÅRDMILJØ 5 11.

Læs mere

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017

H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 H U S O R D E N for Skolen for Gastronomi, Musik & Design 2016/2017 KONTORTID: Skolens kontor har åbent for elever: Mandag torsdag: kl. 12.30 13.30, fredag kl. 12.30 13.00, hvor skolens forstander for

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Velkommen i Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Menighedsvuggestuen er en afdeling af den selvejende institution, Lemvig Menighedsbørnehave og vuggestue, Børnehaven, Skolevej 7 og

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 5 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 5 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012

Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 Husorden for andelsboligforeningen Lersøgaard af 2012 1 Tilsidesættelse af god skik og orden 2 Ansvar 3 Husdyr 4 Toiletter og afløb 5 Skadedyr 6 Høj musik og støj 7 Brug af maskiner etc. 8 Trappeopgange,

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Til nye beboere og deres pårørende. Velkommen til Haven

Til nye beboere og deres pårørende. Velkommen til Haven Til nye beboere og deres pårørende Velkommen til Haven Indhold Velkommen til Haven...3 Personalet...3 Elever...3 Havens værdigrundlag...4 Du skal opleve en god hverdag...4 Traditioner og arrangementer...4

Læs mere

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve

Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Information til prøvedeltagere om Prøve i Dansk 2014/Brev om skriftlig prøve Generelle oplysninger Alle prøver består af en mundtlig og en skriftlig del og omfatter fire områder: læseforståelse, skriftlig

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn FACEBOOK.COM/FRHSKOLEHJEM Velkommen På

Læs mere

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med.

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med. Husorden Det er vigtigt, at du læser denne husorden omhyggeligt igennem, da gentagne overtrædelser vil kunne medføre en opsigelse eller ophævelse af dit lejemål. Er du/i forældre, vil det være af stor

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk 1 Praktiske oplysninger: Vi er en integreret institution, normeret til 40 vuggestuebørn og 110 børnehavebørn. Åbningstider i Hedemarken: Mandag

Læs mere

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Som EUD-elev på Skovskolen er der nogen generelle ordensregler du skal følge i hverdagen. Reglerne er vedtaget for at skabe det bedst mulige studiemiljø. Vi forventer,

Læs mere

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring facebook.com/ skolehjem Velkommen Kollegiet er en del af skolehjemmet på EUC Nord i Hjørring. Kollegianerne er primært elever på hhx, htx samt lærlingeuddannelserne.

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Information til patienter og pårørende. Øjenafsnit E. Om ophold på Patienthotellet. Patienthotellet ved Odense Universitetshospital

Information til patienter og pårørende. Øjenafsnit E. Om ophold på Patienthotellet. Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Information til patienter og pårørende Øjenafsnit E Om ophold på Patienthotellet Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Fra Patient til gæst Velkommen til Øjenafsnit E på Patienthotellet. Med

Læs mere

DR. MARGRETHE KOLLEGIETS ABC * * * Maj 2016 www.kglteater.dk

DR. MARGRETHE KOLLEGIETS ABC * * * Maj 2016 www.kglteater.dk Maj 2016 www.kglteater.dk DR. MARGRETHE KOLLEGIETS ABC I det følgende gives en række informationer om praktiske forhold på Dr. Margrethe Kollegiet og om de regler, som eleverne skal efterleve, når de bor

Læs mere

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO

INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO INFOFOLDER SKOLEHJEMMET I AUDEBO AMU Audebo afdelingen Audebo Skolevej 6B, 4300 Holbæk 2 3 VELKOMMEN TIL SKOLEHJEMMET Vi håber, du får et godt kursusophold på EUC Nordvestsjælland. Du skal have et godt

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014 Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole 1. december 2014 1. Indledning Du skal have maksimalt udbytte af at gå på Handelsgymnasiet. Det mål nås kun ved, at din tid på skolen ses som

Læs mere

Patientinformation PATIENTHOTELLET. - et alternativ til sygehusindlæggelse. Velkommen til Vejle Sygehus

Patientinformation PATIENTHOTELLET. - et alternativ til sygehusindlæggelse. Velkommen til Vejle Sygehus Patientinformation PATIENTHOTELLET - et alternativ til sygehusindlæggelse Velkommen til Vejle Sygehus 1 Patienthotellet Patienthotellet ved Vejle Sygehus tilbyder overnatning til selvhjulpne patienter

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby

Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkomstpjece Dagplejen Toubro Børneby Velkommen til den kommunale dagpleje Toubro Børneby Dagplejekontorets personale: AfdelingsLeder Birgitte Chalmer Rasmussen Tlf. : 89592572/2750 Mobil: 31544500 Email

Læs mere

DM Årgang Langbane INDKVARTERINGSPLAN FREDAG D. 24. JUNI TIL TIRSDAG D. 28. JUNI 2016

DM Årgang Langbane INDKVARTERINGSPLAN FREDAG D. 24. JUNI TIL TIRSDAG D. 28. JUNI 2016 Indholdsfortegnelse (opdateret 22. juni) Kontaktpersoner og ansvarlige... 1 Late Night Adult Swim... 1 Beredskabsplan... 2 Ansvar og ledelse... 2 Indkvartering... 2 Forplejning... 2 Modtagelse... 2 Adgang

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2015

Eksamen forår og sommer 2015 Eksamen forår og sommer 2015 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit

Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit Børne- og Ungdomspsykiatri, Esbjerg Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit Patient- og pårørendeinformation Når du indlægges Når du skal indlægges i Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit U1 Velkommen til

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere