Lyd og Signal Kabler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lyd og Signal Kabler"

Transkript

1 Lyd og Signal Kabler Lyd og kabler kan være en eksplosiv cocktail forstået på den måde, at bølgerne ofte kan gå højt, når musik entusiaster diskuterer Lyd/billede og Kabler. Nogle mener, at kablets kvalitet ikke har den store betydning, mens andre mener, at kabler (især til de bedre anlæg) har stor indflydelse på den samlede billede/lydoplevelse. Hos Dans TV & HiFi Center er vores erfaring og holdning, at især for de bedre anlæg, så er kablernes kvalitet afgjort en vigtig parameter for den samlede lyd/billede oplevelse. Derfor har vi også valgt at give en kort gennemgang af kabel området. Vi vil starte helt overordnet med at give en introduktion til, hvad du skal overveje og lægge vægt på, når du bevæger dig ud i kabel junglen. Efterfølgende vil vi give en kort gennemgang til en række specifikke Lyd og Signal kabler. Helt generelt så er Kabel verdenen indenfor Lyd/billede en jungle, og det er stort set umuligt at generere et fuldstændigt overblik over markedet. Alle producenterne har hver deres fantastiske argumenter for, hvorfor lige netop deres specifikke kabel er fantastisk, og derfor kan man hurtigt blive forvirret over alle de rosenrøde kabel argumenter. Derfor er det også vigtigt, at du bevarer din sunde fornuft, når du bevæger dig ind på kabelmarkedet. Ligesom vin ikke bare er vin, så gælder det samme om kabler. Der er gode og mindre gode kabler. Et kabel består af tre hovedbestanddele, der har indvirkning på signalet og derved kvaliteten af lyden/billedet: Lederen Afskærmningen Stikket. Det er ovennævnte bestanddele, der afgør kablets kvalitet. Lederen Signalkabler består af en eller flere ledere, der transporterer selve lydsignalet. En af de faktorer, der påvirker lyden fra kablet er selve materialet til lederen. Oftest anvendes kobber (i bedre kabler anvendes sølv i lederen), men kobber har forskellig kvalitet. Jo flere urenheder, der er i kobberet, desto mere besværliggøres signalets bevægelse gennem lederen og forringer som følge heraf signalet. Såfremt producenten har arbejdet med kobberet for at minimere mest muligt på disse urenheders indflydelse, så forbedres kobberets evne til at transportere signalet markant.

2 Udover selve materialets kvalitet, så har alle ledere en vis modstand, og jo længere eller tyndere lederen er, jo større er modstanden. Specielt i højttalerkabler ønskes en ens og gerne lav modstand i hele frekvensområdet, idet dette giver et klart bedre signal og derved bedre lyd. Den nærliggende løsning ville så være at bruge et kabel med en tyk leder, men ved tygge kabler opstår der typisk problemet kendt som skin effect. Skin effect opstår, fordi høje frekvenser har en tendens til at løbe nær lederens overflade, hvorimod lave frekvenser løber i midten. Problemet er, at signaler i forskellige dybder i lederen bevæger sig i forskellige hastigheder, hvilket lydmæssigt vil betyde, at man kommer til at miste detaljer og perspektiver i musikken. En løsning på gode kabler kan være, at man anvender en tynd leder, der tvinger det højfrekvente signal ind mod midten, og derved undgås skin effect. Hvis man samtidig vil undgå for stor modstand i kablet, hvilket forbedrer lyden, så skal kablet være konstrueret med flere tynde ledere, som enkeltvis er adskilt af isolering. Herved fås en ensartet og god ledningsevne, samtidig med, at man minimerer modstanden, hvilket, hvilket giver stor ensartet ledningsevne og lille modstand, som netop vigtige kriterier for god lyd/billede. Afskærmningen Idet lederen basalt set virker som en antenne er det meget vigtigt, at kablet er skærmet mod udefrakommende støj og interferens, da dette ellers vil blive opfanget og sendt videre til dit TV/anlæg og vil kunne ses som forringelser på billedet eller tilsvarende i lyden. Derfor er der omkring lederen i kablet lagt forskellige isoleringsmaterialer for at undgå denne støj og interferens. Ved korrekt brug af isolering forhindrer man simpelthen lederne i at påvirke hinanden rent fysisk. Ydermere undgår man også den negative indflydelse fra udefrakommende stråling, der ellers kan påvirke de følsomme signaler med forringet lyd/billede til følge. Som tommelfingerregel kan man sige, at Vakuum er det bedste isoleringsmateriale med en di elektrisk konstant på en. Ved Vakuum pakket kabler oxiderer kablet aldrig, så levetiden er uendeligt lang. Til gengæld er disse kabler væsentligt dyrere. Herefter følger luft og så Teflon. I den modsatte ende ligger PVC, som er noget af det dårligste materiale man kan bruge til lyd/billede kabler. Stikket Et andet vigtigt element i kabler er stikkene, og man bør vælge kabler med gode phone stik, idet der er store lydmæssige forskelle på phone stik. Stikket er den del af kablet, der er i direkte kontakt med dit udstyr og det er vigtigt, at stikket er af en sådan kvalitet, at det sidder godt fast når det er tilsluttet. Mange billige har det med at sidde løst, og dermed forringe det signal, der sendes igennem dem.

3 Umiddelbart lyder det måske lidt nørdet, at stikkene kan have afgørende betydning for lyden, men når man har oplevet det, så kender man forskellen på gode og mindre gode phone stik. Som nævnt så er kabel markedet for lyd og billede en jungle, og bevæger man sig ind på markedet, så brug dine øjne først og så ørene. Start med at spotte nogen kabler ud, som du synes ligner, eller har fået anbefalet som kvalitetskabler/virker interessante. Har du mulighed for at låne kabler fra din forhandler eller HiFi venner, er dette langt at foretrække. På den måde kan du sammenligne kablernes egenskaber, og sammenligning af kabler er ofte vejen til at få netop de kabler, der passer til dit anlæg. Lyt til fagmanden, som du har tillid til, lyt til andre hi fi freaks! Gode råd og erfaringer er alfa omega, når du bevæger dig ud på kabel markedet i lyd/billede verdenen. Overvej hvad kablet skal bruges til. Har du et lavpris anlæg, så skal du ikke bekymre dig om kabler. Det skal også nævnes, at overvejer du at købe et bedre kabel, og er dit anlæg af midi klassen og opefter, så kan et godt kabel helt sikkert være med til løfte dit anlæg lyd/billedemæssigt. Det er dog vigtigt, at du ikke kun fokuserer på teori og data det er langt vigtigere, at du LYTTER og herefter vælger, hvad du foretrækker. Et godt kabel kan som nævnt løfte dit anlæg og køber du et godt anlæg, så vær opmærksom på, at de vedlagte kabler, der medfølger i kasserne til udstyret du køber er af ringe kvalitet. Disse kabler har kun det formål, at du skal kunne høre om dit anlæg virker. Efter denne generelle gennemgang vil vi afslutningsvist kort opliste de mest almindelige typer af kabler til billede og lyd. Man skelner mellem Billedkabler Lydkabler Billedekabler Dit udstyr vil aldrig kunne opnå et bedre resultat end hvad kablerne tillader. Med kabler er det også relevant at bruge det kendte udtryk en kæde er aldrig stærkere end det svageste led. Hvis du bruger kablerne som producenterne har vedlagt i emballagen, og som nævnt, så er det ofte kabler af billig kvalitet. Med de kabler vil du i de fleste tilfælde slet ikke få den glæde af dit udstyr som du fortjener. Såfremt dit anlæg derfor er af en rimelig kvalitet, så lad disse blive kabler liggende i emballagen, og i stedet overvej hvilken type kabel dit udstyr fortjener.

4 Køber du et godt kabel i et anerkendt mærker, vil du opleve, at du kan hente rigtig meget kvalitet både i lyd og billede. Forskellen kan i nogen tilfælde være så stor, at hvis du tilslutter et godt kvalitetskabel til en billig DVD afspiller, så vil denne DVD afspiller kunne give et bedre billede, end en dyrere model med et standard kabel tilsluttet. Indenfor billedkabler taler man typisk om: Composite kabel. S Video Kabel. Scart Kabel. Component Kabel. HDMI Kabel. DVI Kabel. VGA Kabel. Composite Kabel Composite er et enkelt kabel som sender videosignalet analogt, og composite udgangen findes på mange DVD afspillere. Selvom Composite er en af de mest udbredte signalformer, og stort set alt udstyr understøtter Composite kablet, så er det den dårligste løsning til at behandle billedsignaler med. Både S Video, Scart, Component og HDMI giver bedre kontrast, skarphed og flere farvenuancer. Composite kablet overfører kun billede og ingen lyd. S Video Kabel S Video er et enkelt kabel som sender videosignalet analog opdelt i luminans og chrominans. Denne opdeling giver en noget bedre kontrast og skarphed end Composite. S video udgangen findes på de fleste DVD afspillere. S Video overfører kun billede og ingen lyd. Scart Kabel Scart kablet, er kablet som mange af os kender. Scart kablet sender det bedste videosignal i RGB analog, og dette signal udmærker sig ved et farverigt og skarpt billede. Scart kablet er en Europæisk standard, som både kan overføre standard Composite Video, og enten RGB eller S Video med Stereo lyd.

5 Scart kablet har også den funktion, at det kan styrei mellem formater på TV et som f.eks. 4:3 og 16:9. Derudover kan Scart kablet automatisk omskifte til den rigtige video kanal på TV et, så snart der bliver trykket på play på fjernbetjeningen. For at opnå scart kablets gode egenskaber, er det vigtigt, at kablet er konstrueret med individuelle skærme, og at lederne er opstemt korrekt til 75 Ohm. Det er tydeligt at se på billedet, hvis et scart kabel har almindelige ledere/fælles skærm, og dermed ikke lever op til disse krav. De mest almindelige fænomener er støj og skygger i billedet, og overhøring på lydsiden. Overhøring er når man svagt kan høre TV lyden i baggrunden, når man ser DVD film. Scart kablet overfører både billede og lyd. Component Kabel Et Component kabel er et 3 ledet kabel som sender videosignalet i RGB analog format. Med et Component kabel bliver videoinformationen delt op tre signaler og overført i hver sit separate kabel, så de forskellige komponenter ikke påvirker hinanden. Idet Component kablet er et 3 ledet kabel, så giver kablet en mere korrekt farveinformationen, samtidig med, at du får mindre forringelse og forstyrrelse af signalet. Component udgang findes på stort set alle DVD afspillere, og Component kablet leverer det bedste billede blandt de analoge tekniker. Component overfører kun billede men ingen lyd. HDMI Kablet HDMI (High Definition Multimedia Interface) er den nyeste standard indenfor overførelse af videosignal. Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede og lyd 100 % digitalt mellem f.eks. en DVD afspiller og et TV. Med et HDMI kabel undgår du således kvalitetsforringende konvertering af signalet til analog, og tilbage til digital igen. DVD afspillere med HDMI udgang. Et HDMI kabel giver flere detaljer, færre fejl i billedet og en helt overlegen gengivelse af farver og kontraster. Derfor er et HDMI kabel generelt den bedste løsning, og giver en betydeligt bedre billedkvalitet end både Scart og Component. Sommetider skal man dog være opmærksom på, at på nogen DVD afspillere, så har producenten har lavet en ekstraordinær god udgang til Component. På DVD afspillere med sådanne udgange, så giver Component udgangen lige så høj kvalitet som

6 HDMI kabler er bagud kompatible med DVI standarden på billede siden og kan derfor kobles direkte sammen udstyr der har DVI. HDMI bruges i nyere multimedia enheder, så som DVD, HDDVD og BlueRay afspillere, Digital receivere, spillekonsoller, Fladskærme, projektorer, osv. HDMI overfører både billede og lyd. DVI Kablet Et DVI (Digital Video Interface) kabel gør det muligt at overføre signalet 100 % digitalt. Ved en 100 % digital overførelse, undgår du kvalitetsforringende konvertering af signalet til analog, og tilbage til digital igen, og dette kan let ses på resultatet. Et DVI kabel vil give flere detaljer, færre fejl i billedet og en helt overlegen gengivelse af farver og kontraster. DVI standarden kan ikke overføre lyd, og hvis der skulle være behov for dette, skal der trækkes et separat lydkabel. Herudover er DVI standarden forholdsvis følsom over for støj. Dette betyder at der kan opstå problemer ved høje opløsninger og længere kabeltræk. Ved kabeltræk over 5 meter kræver det derfor ekstra gode kabeltyper. DVI overføre kun billede men ingen lyd. VGA Kablet Et VGA kabel har været standard tilslutningen mellem en computer og computer skærm de sidste 10 år. Stikket har 15 ben og kaldes også et D stik efter sin form. Signal kvaliteten af et VGA kabel er svarende til kvaliteten af et Scart kabel. Det vil sige, at signalet bliver overført i RGB analog signal, der udmærker sig ved et farverigt og skarpt billede. VGA kablet overfører kun billede men ingen lyd. Lydkabler Som det er tilfældet ved billedkabler, så er det samme gældende ved lydkabler, at dit anlæg vil aldrig kunne tilbyde et bedre resultat end hvad kablerne tillader. Vi kan derfor bruge det samme udtryk ved lydkabler, som ved billedkabler, at en kæde aldrig er stærkere end det svageste led. Ofte er lydkablerne som medfølger til dit udstyr af den billigste og dårligste kvalitet, og såfremt dit udstyr er af rimelig kvalitet, anbefaler vi, at du lader disse kabler blive liggende i emballagen, og i stedet overvejer, hvilken type kabel dit anlæg fortjener. Køber du et godt lydkabel i et anerkendt mærker, vil du kunne hente meget kvalitet i lyden. Forskellen kan være så stor, at hvis du tilslutter et godt lydkabel til en billig CD afspiller, så vil denne CD afspiller nogen gange kunne give en bedre lyd, end en dyrere model med et standard lydkabel tilsluttet.

7 Indenfor lydkabler taler man typisk om: Optisk Digitalt Kabel. Coaxial Digitalt Kabel. Phono/RCA Stereo Kabel. MiniJack Stereo Kabel. Højttaler Kabel. Optisk Digitalt Kabel Et Optisk Digitalt kabel kan bruges til sammenkobling af Digitalt Audioudstyr (D/A udstyr). Dette kan f.eks være Digital lydoverførelse fra en DVD Afspiller, HD Afspiller eller Digital Parabol til Surround reciever. Den optisk digitale standard overfører lyden digitalt til en D/A konverter. I D/A konverteren bliver det digitale signal konverteret til et analogt signal, som så derefter bliver forstærket op. Et optisk digitalt kabel sender lyden via lysglimt. Fordelen ved denne form for digital overførsel består i, at signalet ikke bliver forstyrret af udefra kommende støj, og der således ikke opstår stelsløjfer. Hvis du skal have lange kabeltræk, vil du opnå det bedste resultat med et optisk digitalt kabel. Coaxial Digital Kabel Et Coaxial Digital kabel kan f.eks bruges til tilslutning mellem din DVD Afspiller, HD Afspiller eller Digital Parabol til surround receiver. Et Coaxial digital kabel sender signalet via elektriske impulser, og fordelen ved denne form for digital overførsel består i en mere ren, naturlig og blød lyd. Det Coaxial Digitale Kabel er dog mere følsom overfor udefrakommende støj, og giver derfor kun det bedste resultat ved kortere kabeltræk. Phono/RCA Kabel Phono/RCA Stereo kablerne bruges til overførsel af analog lyd. Disse kabler bruges normalt mellem en CD, båndoptager eller en pladespiller til en forstærker. Et phono/rca kabel er en analog teknologi, til overførsel af både audio og video. Kablet består oftest af 3 phonokabler, et kabel med gult han phonostik (oftest det phonokabel som overfører composite video, dvs. billedet) og 2 phonokabler med han phonostik (oftest sort og rød eller hvid og rød, som overfører stereo lyden til henholdsvis venstre og højre stereoindgang). Mange Hi Fi entusiaster, hælder stadig til brugen af RCA/phono stereo kabler til overførsel af ren stereo lyd

8 fra f.eks deres CD afspiller til deres forstærker. Grunden til dette er, at den indbyggede D/A converter i CD en ofte er mere veludført end den der sidder i en Surround Forstærker. Minijack Stereo Kabel Minijack kabler bruges ofte til forbindelse mellem PC lydkort eller MP3 afspillere til en forstærker. Subwoofer Kabel Et Subwooferkabel bruges mellem en aktiv subwoofer og en forstærker. Aktive subwoofere skal bruge den bedst mulige signalkvalitet for at sikre optimal lyd. Mens normale analoge signalkabler er fine til brug mellem audio produkter, er det væsentligt anderledes med subwoofere. En aktiv subwoofer har nemlig kun en specifik funktion, nemlig at gengive det lavfrekvente område i billede og lyd korrekt. Derfor skal signalkablet være i stand til at overføre det lavfrekvente signal over lange distancer, og samtidig skal afskærmningen af kablet være effektiv, så brum og støj undgås. Højttalerkabler En højttaler begynder i realiteten allerede ved forstærkeren, hvor du sætter kablerne fast. I de seneste år er der dukket mange kabler op, som hver især hævder at gøre lyden bedre. Interesserede musikentusiaster ved, at det er et faktum, at lyden kan ændres en hel del til det bedre ved det rigtige kabelvalg. Visse forhandlere har forskellige typer kabler, som du kan låne og dermed kan du lytte dig frem til det kabel, der passer bedst til dit anlæg. Det rigtige kabel kan f.eks. blødgøre lyden til det varmere, og eksempelvis kompensere lidt for en ældre CD spiller med tendens til hårdhed. Mange højttalere har desuden tilslutning til to sæt kabler, som du kan trække fra både højttalersæt A og B på forstærkeren (kaldes biwiring). Hvis din højttaler muliggør dette, bør du udnytte det, idet det giver en markant forbedring af lyden. Ved at Biwire vil du typisk få en bedre definition af stemmer og instrumenter, samtidig med at bassen bliver fastere. Sammenfatning vedrørende kabler Kabel verdenen kan som før nævnt være en jungle at begive sig ud i, og et spørgsmål vi rigtig ofte høre er Hvor meget skal man ofre på kabler? Det er klart, at der skal være sammenhæng imellem hvad ens udstyr har kostet, og hvad man bruger på sine kabler, og det vil bestemt ikke være hensigtsmæssigt at bruge det samme beløb

9 på kabler, som man har brugt på resten af sit udstyr. Herudover er det vigtigt at gøre sig klart, at man kun skal begive sig ind i kabel verdenen, såfremt ens anlæg/udstyr har en rimelig kvalitetsmæssig standard. En god tommelfingerregel er, at man kan bruge omkring % af sit udstyrs totale værdi på kabler. Herved vil dit anlægs kvalitetsniveau svare til kablernes, og du vil få mest kvalitet for dine penge. God fornøjelse

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre.

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre. Billedkabler præsentation HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er den nye standard for overførsel af video og audio-signaler mellem forskellige enheder som TV/Fladskærme/DVD-afspiller/PC/DVBmodtagere

Læs mere

Køb af DVD afspiller

Køb af DVD afspiller Køb af DVD afspiller Markedet for DVD afspillere er stort, og der er mange producenter, der udbyder DVD afspillere. Som med meget andet HiFi, så gælder det også for DVD afspillere, at i langt de fleste

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

Quick guide til Kabelplus TV boks.

Quick guide til Kabelplus TV boks. Quick guide til Kabelplus TV boks. Tillykke med din nye Kabelplus TV boks. I denne installationsguide får du en gennemgang af, hvordan du kobler din nye TV boks til dit TV samt andre nyttige informationer.

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager

Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager TV 1 Din tv-boks kan også optage Din nye tv-boks giver dig tre store fordele: Du kan bruge boksen som digitalt mediebibliotek Din nye tv-boks har

Læs mere

Få hjælp til at opnå et godt signal

Få hjælp til at opnå et godt signal Få hjælp til at opnå et godt signal Her på siden kan du læse mere om hvordan du sikrer dig et godt tv-signal, og hvordan du undgår fejlkilder, der kan føre til pixeleringer eller udfald af billede og lyd.

Læs mere

Nye BRAVIA tv med HD-opløsning og overlegen kontrast

Nye BRAVIA tv med HD-opløsning og overlegen kontrast Side 1 af 15 Forum Nyheder Artikler Guides Anmeldelser Links FAQ Nyheds breve Køb salg Hardware Billeder Kontakt Thorvalds 21 marts 2006 Parat til digital modtagelse fra DR og TV2 Nye BRAVIA tv med HD-opløsning

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Til Digital Modtager med harddisk optager Åben kassen med Digital Modtageren og kontroller at alle delene er der. Digital modtager med harddisk Fjernbetjening HDMI kabel Scart kabel

Læs mere

God billedkvalitet kræver gode stik og kabler!

God billedkvalitet kræver gode stik og kabler! God billedkvalitet kræver gode stik og kabler! For at få mest glæde af din kabel-tv pakke fra Antenneforeningen Horsens Syd kræver det, at du har en korrekt udført antenneinstallation i huset. Det vigtigste

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood Installationsguide til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen...4 Installation... 6 Vigtigt...10 Generelt om brug af TV boksen...10 Fjernbetjening...11 Hovedmenu...

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af TV-portal...12

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop DAC Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur

Læs mere

Flerkanals-AV-receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning

Flerkanals-AV-receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning Flerkanals-AV-receiver STR-DN1020 Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning 1 Opsætning af højttalerne 2 Tilslutning af tv og andre enheder 3 Andre tilslutninger 4 Valg af højttalere

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af

Læs mere

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Der eksisterer stadig en del myter vedr. LCD og Plasma fladskærms TV, og vi vil her give et par eksempler på nogen af de påstande vi støder på, når vi arbejder

Læs mere

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Denne udskrift fra Digitaliseringen er en orientering om, hvorledes du skal forholde dig i forhold til modtagelse af digitalt tv via kabel tv eller fællesantenne.

Læs mere

OneRemote EXT controller Installationsvejledning

OneRemote EXT controller Installationsvejledning OneRemote EXT controller 34002995 Converter for B&O betjening af Cisco IPTV modtager TDC, Cisco, Scientific Atlanta, Tatung, Kreatel m.fl. Installationsvejledning 34002995s1dk Indhold EXT-9 EKSTERN KONVERTER

Læs mere

Multi Channel AV Receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning

Multi Channel AV Receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning 1 Opsætning af højttalerne 2 Tilslutning af tv og andre enheder 3 Andre tilslutninger 4 Valg af højttalere

Læs mere

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed Produktkatalog MA4 Industrial Design Design af Thomas Holst Nielsen lyd i alle rum USB Trådløs streaming Mobil enhed Stationær enhed TV Musik er en glæde og fornøjelse - så hvorfor nøjes med at høre favoritsangen

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Din tv-boks kan også optage Din nye tv-boks giver dig tre store fordele: Du kan bruge boksen som digitalt mediebibliotek

Læs mere

Se DR TV på dit fjernsyn

Se DR TV på dit fjernsyn Se DR TV på dit fjernsyn www.dr.dk Du kan se DR TV på dit tv på fem forskellige måder via kabel, trådløst, via app til Apple TV, smart tv eller Playstation 3/4 Du kan se DR TV på dit fjernsyn på fem forskellige

Læs mere

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 HD 2850-ST Kom hurtigt i gang med din HD Entertain Mini Endnu bedre tv 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 resolution 2850 manual 1 Pakkens indhold Kontroller, at pakkens indhold er komplet,

Læs mere

Dette skal du vide, før du køber nyt TV

Dette skal du vide, før du køber nyt TV Dette skal du vide, før du køber nyt TV Det kan være en hård og svær omgang at købe nyt fjernsyn. Du kan læse, hvor godt TV et er på én side, for derefter at læse, hvor dårligt det er på en anden side.

Læs mere

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD Denne guide er lavet for at forklare lidt dybere hvad de enkelte menupunkter betyder, og hvilke fordele der måtte være ved at ændre i dem. Kanal redigering m.m. Under

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Humax BXR-HD u1

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Humax BXR-HD u1 OneRemote INT Converter Type 30012697 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Humax BXR-HD2 30012697u1 Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 OO OK Q*1 Guide E*1 Back W*1*2 P+ R*1*2 P- o1 o2 o3 Media

Læs mere

7460/50A 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 10 SPECIFIKATIONER 10 PROBLEMLØSNINGER. www.argonaudio.com 1

7460/50A 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 10 SPECIFIKATIONER 10 PROBLEMLØSNINGER. www.argonaudio.com 1 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 10 SPECIFIKATIONER 10 PROBLEMLØSNINGER www.argonaudio.com 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en

Læs mere

Din antenneforening har valgt Canal Digital

Din antenneforening har valgt Canal Digital Din antenneforening har valgt Canal Digital Nu er det din tur til at vælge tv, internet og telefoni 10464_Brochure_Olstykke.indd 1 23/07/09 8:46:33 Digitalt kabel-tv fra 15. september 2009 Digitalt tv

Læs mere

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+ previous next Med et ultra tyndt 40" LED TV fra Samsung får du en imponerende billedoplevelse med uovertruffen lysstyrke, farvemætning og kontrastforhold. Nye en mere intensiv billedoplevelse i 1080 p

Læs mere

Internet@TV med Samsung Apps

Internet@TV med Samsung Apps HT-C5500 leverer HD-billede og lyd, der matcher dit Samsung HD TV. Med dette hjemmebiosystem får du fantastiske billeder og mange tilslutningsmuligheder. Internet@TV med Samsung Apps Samsungs eksklusive

Læs mere

Brugervejledning. OneRemote EXT Converter. Beokompatible funktioner

Brugervejledning. OneRemote EXT Converter. Beokompatible funktioner OneRemote EXT Converter Type 34003117 Brugervejledning Beokompatible funktioner AirTies AIR 7100 AirTies AIR 7120 AirTies AIR 7124 AirTies AIR 7130 AirTies AIR 7134 34003117u1 Daglig betjening med Beo4,

Læs mere

Velkommen Vejledning til hurtig betjening

Velkommen Vejledning til hurtig betjening DA Trådløs multimedieadapter SLM5500 Velkommen Vejledning til hurtig betjening 1 Installer Tilslut Nyd det Kartonens indhold Welcome Quick start guide 1 Install Connect Enjoy a. SLM5500 trådløs multimedieadapter

Læs mere

Nye HDMI-kabler fra Sony leverer ultimativ underholdning

Nye HDMI-kabler fra Sony leverer ultimativ underholdning Pressemeddelelse Sony, 2. november 2010 Nye HDMI-kabler fra Sony leverer ultimativ underholdning Sony lancerer en ny serie af højtydende kabler, som understøtter 3D og Ethernet Nye højhastigheds HDMI-kabler

Læs mere

GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION

GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION (OPDATERET JANUAR 2014) Med anbefalingerne Den gode antenneinstallation vil foreningen sætte fokus på modernisering af husets antenneinstallation. De seneste 25

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Maximum XO30 S u1

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Maximum XO30 S u1 OneRemote INT Converter Type 30012668 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Maximum XO30 S 30012668u1 Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille funktioner OO OK Q*1 EPG E*1 Recall W*1*2 CH+

Læs mere

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Håndbog for undervisere og værter FOLKEUNIVERSITETET I KØBENHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE Tilslutning af pc til projektor..side 2 - Via VGA...side 3 - Via HDMI.side

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-209 CX u2

OneRemote INT Converter. Type Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-209 CX u2 OneRemote INT Converter Type 30012714 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-209 CX 30012714u2 Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille og optage betjening OO OK Q EPG E Previous WR

Læs mere

Medicinsk billeddannelse

Medicinsk billeddannelse Medicinsk billeddannelse Introduktion Billedtyper - Opgaver Billedegenskaber Billedbehandling Lars Møller Albrecht Lars.moeller.albrecht@mt.regionsyddanmark.dk Billedtyper Analog f.eks. billeder, malerier,

Læs mere

Audio / Video ordbog

Audio / Video ordbog EDNord Teknisk ordbog AC-3 (Dolby Digital) Dolby Digital (AC-3) dekoder og 5.1 kanal Surround Sound. 5.1 Surround Sound er bygget op omkring 6 lydkanaler en center, en venstre for og bag og en højre for

Læs mere

Hurtig startvejledning

Hurtig startvejledning Digital HD-modtager Hurtig startvejledning BXR-HD Standardadgangskoden er 0000. User's manual Hurtig startvejledning 1. Kontrol af tilbehør Quick Start Guide Fjernbetjening / Batterier Brugsanvisning /

Læs mere

CINEMA SB100 powered soundbar speaker

CINEMA SB100 powered soundbar speaker CINEMA SB100 powered soundbar speaker Brugervejledning Tak, fordi du valgte dette produkt fra JBL JBL Cinema SB100 powered soundbar speaker er et komplet integreret lydsystem, der drastisk vil forbedre

Læs mere

Din guide til digitalt kabel-tv

Din guide til digitalt kabel-tv Din guide til digitalt kabel-tv 1 Digitalt kabel-tv fra 6. januar 2009 Digitalt tv i dag og i fremtiden På generalforsamlingen den tirsdag den 27. maj 2008 besluttede medlemmerne af Jyllinge Kabel-TV Forening

Læs mere

Beokompatible* funktioner med Oneremote Interface Type 3055 Samsung SMT-H3106 / SMT-H3126 YouSee kabel TV

Beokompatible* funktioner med Oneremote Interface Type 3055 Samsung SMT-H3106 / SMT-H3126 YouSee kabel TV Beokompatible* funktioner med Oneremote Interface Type 3055 Samsung SMT-H3106 / SMT-H3126 YouSee kabel TV Beo4 and Beolink 1000 are remote control terminals from Bang & Olufsen. OneRemote supplies interface

Læs mere

Brugervejledning. OneRemote EXT Converter. Beokompatible funktioner. Canal Digital Entertain center Canal Digital Entertain Mini ADB TNR-2850

Brugervejledning. OneRemote EXT Converter. Beokompatible funktioner. Canal Digital Entertain center Canal Digital Entertain Mini ADB TNR-2850 OneRemote EXT Converter Type 34003105 Brugervejledning Beokompatible funktioner Canal Digital Entertain center Canal Digital Entertain Mini ADB TNR-2850 34003105u1 Daglig betjening med Beo4, Beo5 eller

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING TILLYKKE MED DERES NYE MIB. MIB en benyttes til afspilning af musik og video. Udstyret fremsendes til egen installation. Amuseic Danmark er leverandør af MIB en. Såfremt der opstår

Læs mere

Kom godt i gang. Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router. med router HG2381

Kom godt i gang. Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router. med router HG2381 Kom godt i gang Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router med router HG2381 Håndværkervej 27 9700 Brønderslev Telefon 98 88 99 90 bredbaandnord.dk Fiberboksens dioder og display Power

Læs mere

KAN DU LI at blive udfordret, VIL DU ELSKE DET HER Dubai, London, Tokyo og New York. Verden ligger åben som en østers, der pirrer dine sanser uanset hvor du er på vej hen. Arkitektur og design absorberes

Læs mere

Lyskontrol, energibesparelser

Lyskontrol, energibesparelser Lyskontrol, energibesparelser Samsungs HDTV er det nemmeste på jorden - og det mest behagelige for dine øjne. Samsungs unikke Eco Sensor måler, hvor intenst rummets belysning er og indstiller automatisk

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310)

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Installationsguide til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold Velkommen...4 Medfølgende udstyr... 6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...

Læs mere

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2 Brugervejledning OneRemote DVB-T Scart II Modtager MPEG4 HD FTA Type 30012663 B&O betjening 30012663u2 Tastesekvenser til den daglige betjening Beo4, Beo5 eller Beo6 betjening Optage og afspille fra tilsluttet

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Brugervejledning type 34003102

Brugervejledning type 34003102 Brugervejledning type 34003102 EXT Brugervejledning, Dansk OneRemote EXT set top box controller. Alene til brug i forbindelse med et Bang & Olufsen eller kompatibelt TV. Betjen disse apparater med en B&O

Læs mere

Nye signaler truer dit tv!

Nye signaler truer dit tv! Signaler truer dit tv fra din forening 1/2012 27 Nye signaler truer dit tv! Hvis din husinstallationer er af dårlig kvalitet, får du sandsynligvis flimmer på skærmen, når nyt mobilt bredbånd tages i brug

Læs mere

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600 Geemarc DK BRUGERVEJLEDNING Loop Hear LH600 Introduktion Tillykke med din Geemarc LH600 teleslynge. Dette er en kvalitetsteleslynge designet til brug i dit hjem. Den er let at installere og passer ind

Læs mere

Velkommen! Bredbånd, tv og bredbåndstelefoni

Velkommen! Bredbånd, tv og bredbåndstelefoni redbånd, tv og bredbåndstelefoni Telia Quickguide Velkommen! Her er din quickguide til Telia redbånd, Telia TV og Telia redbåndstelefoni. Telia redbånd giver dig trådløst bredbånd til hele hjemmet, og

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af computer Der er flere muligheder hvorpå du kan tilslutte din computer til fiberforbindelsen. Vejledning for

Læs mere

Rammeaftalebilag A Kravspecifikation

Rammeaftalebilag A Kravspecifikation Rammeaftalebilag A Kravspecifikation Mindstekrav (MK): Mindstekrav skal opfyldes for at tilbuddet tages i betragtning. MK-ID Udstyrskategori/Beskrivelse Mindstekrav 1. Interaktiv projektor 1.1 Type Ultra

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type 30012714. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-209 CX. 30012714u1

OneRemote INT Converter. Type 30012714. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-209 CX. 30012714u1 OneRemote INT Converter Type 30012714 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-209 CX 30012714u1 Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille og optage betjening OO OQ OE OW OR e OK EPG

Læs mere

Model 7210. Kom godt i gang med. AirTies TV boks. 1348 - ØST booklet 120x120 tvboks AIRTIES uden harddisk 7210.indd 1

Model 7210. Kom godt i gang med. AirTies TV boks. 1348 - ØST booklet 120x120 tvboks AIRTIES uden harddisk 7210.indd 1 Model 7210 Kom godt i gang med AirTies TV boks 1348 - ØST booklet 120x120 tvboks AIRTIES uden harddisk 7210.indd 1 30-10-2013 10:00:59 Tillykke med din nye TV boks Det er nemt både at installere og indstille

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning

Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning Følg med os ind i en ny epoke med High-Definition underholdning HIGH-DEFINITION VIDEO: DEN NYE STANDARD FOR BILLEDOPLEVELSER High-Definition video fra HDTV transmissioner eller HD medier som Blu-ray discs,

Læs mere

BeoLab 4. Vejledning

BeoLab 4. Vejledning BeoLab 4 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du slutte hele systemet til lysnettet. Indikatorlamperne lyser rødt som tegn på, at højttalerne

Læs mere

Få skarpere, klarere billeder

Få skarpere, klarere billeder Salgsfolder for Danmark () Philips DVD-afspiller HDMI 1080p USB 2.0 DivX Ultra CinemaPlus DVP2880/12 Få skarpere, klarere billeder med HDMI 1080p-upscaling Din drømmeafspiller med fejlfri, virkelighedstro

Læs mere

Beokompatible funktionser OneRemote Interface type 2610 Triax C-HD 415 CX

Beokompatible funktionser OneRemote Interface type 2610 Triax C-HD 415 CX Beokompatible funktionser OneRemote Interface type 2610 Triax C-HD 415 CX Beo4 and Beolink 1000 are remote control terminals from Bang & Olufsen. OneRemote supplies interface modules that allow third party

Læs mere

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a Smart TV kan det dér med film, programmer og applikationer Oplev en helt dimension af fjernsynskigning med Samsung Smart TV og Samsung Apps-platformen. Samsung Apps er en hastigt voksende samling af internetforbundne

Læs mere

Find os på mercodan.dk og prøv vores kabelguide. Kabler & stik. Data. Strøm A/V. Tilbehør. Alt i kabler & stik

Find os på mercodan.dk og prøv vores kabelguide. Kabler & stik. Data. Strøm A/V. Tilbehør. Alt i kabler & stik Find os på mercodan.dk og prøv vores kabelguide Kabler & stik Data Strøm A/V Tilbehør Alt i kabler & stik Data Den bedste præstation og kvalitet til dit netværk KAT 6/5E UTP Patch kabler 2 x RJ45 konnektorer

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Cool scandinavian loudspeakers V.1

Cool scandinavian loudspeakers V.1 Cool scandinavian loudspeakers V.1 Vi elsker musik SA er det eneste højttalermærke, der er grundlagt af en musiker. Ole Witthøft spillede i et band og var skuffet over, at ingen højttalere på markedet

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og Tilslutning - Trin for trin Opsætning af fiberboks og router (Trin 1-3) klarer Bredbånd Nords tekniker i forbindelse med installationen. Fiberboks

Læs mere

1.0 Udpakning DALI KATCH Knapper og Tilslutninger Lyd Indstilling

1.0 Udpakning DALI KATCH Knapper og Tilslutninger Lyd Indstilling DALI KATCH MANUAL INDHOLD 1.0 Udpakning...3 2.0 DALI KATCH Knapper og Tilslutninger.4 2.1 DALI KATCH Knap Oversigt....4 2.2 DALI KATCH Tilslutnings Oversigt...5 3.0 Tænd/Sluk...6 3.1 Tænd...6 3.2 Sluk....6

Læs mere

Internet@TV med Samsung Apps. Nem tilslutning med All Share. Blu-ray-DVD

Internet@TV med Samsung Apps. Nem tilslutning med All Share. Blu-ray-DVD Internet@TV med Samsung Apps Samsungs eksklusive Internet@TV-teknologi åbner op for flere verdener, end du kan forestille dig - og lægger det hele ud på din TVskærm. Uden større problemer kan du tilslutte

Læs mere

Medicinsk billeddannelse

Medicinsk billeddannelse Medicinsk billeddannelse Introduktion Billedtyper - Opgaver Billedegenskaber Billedbehandling Billedtyper Analog f.eks. billeder, malerier, TV billeder Vi ser farven og lysstyrken Kontinuerlig billede

Læs mere

Med Montana Sound kan du få usynlig lyd og skabe optimal opbevaring til dit hi-fi-udstyr.

Med Montana Sound kan du få usynlig lyd og skabe optimal opbevaring til dit hi-fi-udstyr. Montana Sound Med Montana Sound kan du få usynlig lyd og skabe optimal opbevaring til dit hi-fi-udstyr. Montana Sound er en opbevarings løsning, der skjuler kabler og elektronisk udstyr. Modulerne kan

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Installationsguide til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen...4 Installation... 6 Vigtigt...10 Generelt om brug af TV boksen...10 Fjernbetjening...11 Hovedmenu...

Læs mere

Tilslutning af TV boks

Tilslutning af TV boks Tilslutning af TV boks Waoo! TV boks Airties (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Velkommen 5 Medfølgende udstyr 6 Airties (7210 og 7310) 7 Installation

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo TV-boks AirTies 7410X. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo TV-boks AirTies 7410X. Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE Waoo TV-boks AirTies 7410X Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies 7410X...7 Installation...8 Start af TV-portal...12 Generelt

Læs mere

Lyn-vejledning. Medfølgende tilbehør. Diske til optagelse LX7500R. Dansk

Lyn-vejledning. Medfølgende tilbehør. Diske til optagelse LX7500R. Dansk LX7500R Medfølgende tilbehør 1 1 1 1 Lyn-vejledning Dansk 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Dit DVD-optageranlæg leveres med 1 2 front-, 1 center- og 2 baghøjttalere (se side 2) 2 1 subwoofer 3 6 højttalerledninger

Læs mere

DA2 V2 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 06 FORBINDELSER 09 SPECIFIKATIONER 09 PROBLEMLØSNINGER 10 ANBEFALINGER. www.argonaudio.

DA2 V2 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 06 FORBINDELSER 09 SPECIFIKATIONER 09 PROBLEMLØSNINGER 10 ANBEFALINGER. www.argonaudio. 02 BRUGERMANUAL 04 ILLUSTRATIONER 06 FORBINDELSER 09 SPECIFIKATIONER 09 PROBLEMLØSNINGER 10 ANBEFALINGER www.argonaudio.com 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Tilslutning af computeren til et fjernsyn

Tilslutning af computeren til et fjernsyn Tilslutning af computeren til et fjernsyn Din pc har en TV out-udgang, hvilket betyder, at du kan slutte den til et fjernsyn for at se computerens billede på fjernsynet. Med TV-out-funktionen kan du se

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310)

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Installationsguide til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold Medfølgende udstyr...4 AirTies (7210 og 7310)...5 Installation... 6 Hentning af

Læs mere

MONTERING AF PARABOLANTENNE

MONTERING AF PARABOLANTENNE MONTERING AF PARABOLANTENNE Vigtig information Vi anbefaler, du benytter dig af en autoriseret installatør, når du skal montere parabolantennen. Det kan være vanskeligt at finde den rette position uden

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Lydbjælke Installationsvejledning HT-CT770 Indholdsfortegnelse Opsætning 1 Kassens indhold 4 2 Installation 5 3 Tilslutning 6 4 Tænd for systemet 8 5 Lytte til lyden 9 Grundlæggende betjening Oplev lydeffekterne

Læs mere

Information om hørelsen

Information om hørelsen Information om hørelsen Informationen er udarbejdet af en arbejdsgruppe ved de audiologiske afdelinger ved H:S Bispebjerg Hospital Vejle Sygehus Ålborg Sygehus Århus Universitetshospital - 1 - Hørelsen

Læs mere

TP200 TP TUBE. Brugervejledning. HDsx. High Definition Sound Expansion

TP200 TP TUBE. Brugervejledning. HDsx. High Definition Sound Expansion TP200 Brugervejledning HDsx High Definition Sound Expansion TP TUBE Tilslutninger (( ( 230V Kassen indeholder: 1 x TP200 højttaler 1 x Netledning 230V (2m) 1 x Bordstand 1 x Brugervejledning AUX Alle lydkilder

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

Installationsguide til Waoo! TV boks Airties 7120, 7124, 7130 og 7134

Installationsguide til Waoo! TV boks Airties 7120, 7124, 7130 og 7134 Installationsguide til Waoo! TV boks Airties 7120, 7124, 7130 og 7134 December 2013 02 03 Indhold Medfølgende udstyr 6 AirTies 7120, 7124, 7130 og 7134 7 Når du skal installere tv-boksen 8 Når du skal

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Pakkens indhold. Tilslutninger. SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort

Dansk version. Introduktion. Pakkens indhold. Tilslutninger. SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort Introduktion Udsæt ikke Sweex 7.1 eksternt USB lydkort for ekstreme temperaturer. Anbring ikke apparatet i direkte sollys eller i nærheden af varmekilder. Anvend ikke

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: ISB0) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af tv-boksen 4 Anden del Placering af tv-boksen 5 Tredje del Tilslutning af tv-boksen

Læs mere

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL MANUAL SI-707138 DANSK -PAKNINGENS INDHOLD -TEKNISKE SPECIFIKATIONER -HARDWAREINSTALLATION -GARANTI MULTIMEDIA PLAYER 2,5 SATA CASING

Læs mere

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR BeoLab 1 Brugervejledning BeoLab 1 højttaleren leveres i to kasser: Den ene indeholder søjlen, og den anden indeholder bundpladen. Denne betjeningsvejledning beskriver, hvordan du samler BeoLab 1 højttalersøjlen

Læs mere

OneRemote EXT-RCA-J1 Converter. Type 34003116. Brugervejledning. Beokompatible funktioner. Maximum TS-4000 XO-4100. 34003119u2dk

OneRemote EXT-RCA-J1 Converter. Type 34003116. Brugervejledning. Beokompatible funktioner. Maximum TS-4000 XO-4100. 34003119u2dk OneRemote EXT-RCA-J1 Converter Type 34003116 Brugervejledning Beokompatible funktioner Maximum TS-4000 XO-4100 34003119u2dk Daglig betjening med Beo4, Beo5 or Beo6 Afspilning og optagelse OO oq oe ow or

Læs mere

OneRemote Boxer SmartBox. Brugervejledning

OneRemote Boxer SmartBox. Brugervejledning OneRemote Boxer SmartBox TV modtager til modtagelse med tagantenne Kun til betjening med B&O Brugervejledning 30012738u1dk 1 Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 eller BeoOne Når modtageren er installeret

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks 5 Tredje del

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem

Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem Pressemeddelelse Sony, 6. januar 2015 Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem High-Resolution Audio gengiver musikken, som kunstneren oprindelig har tænkt den skulle høres Klar

Læs mere

Kabler & stik. Alt i kabler & stik. Data. Strøm A/V. Tilbehør. Find os på coferrodetail.dk og prøv vores kabelguide

Kabler & stik. Alt i kabler & stik. Data. Strøm A/V. Tilbehør. Find os på coferrodetail.dk og prøv vores kabelguide er en division i Coferro A/S, der har eget lager i Herlev, og kan levere fra dag til dag, hvis varerne er på lager. Med vores erfaring og faglige viden er vi i dag veletablerede på det danske marked. Ud

Læs mere

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer 17112014AS ipad for let øvede modul 10 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås nogle af de muligheder, der er for samspil mellem computeren og ipad'en. På ipad'en findes app'en itunes Store.

Læs mere