Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Page 1 of 18 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 10. maj :30 Kattegatsiloen lokale 5, etage 3a Jørgen Tousgaard i stedet møder Anders Hind Birgit Hansen Hanne Welander Anders Hind Elsemarie Lauvring Jane Olesen Kurt Nielsen Vivi Andersen Gurli Nielsen Else Aaris Hansen Henrik Ekelund

2 Page 2 of 18 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen Åben sag 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Åben sag 3. Procedure vedrørende Handicapråd contra Tilgængelighedsudvalg Åben sag 4. Hvordan prioriteres Handicaprådets budgetbeløb Åben sag 5. Program for temadag den 12. juni 2007 klokken Åben sag 6. Skrivelse fra Center for ligebehandling af handicappede. Åben sag 7. Hvidbog fra temadag for brugere og brugerorganisationer. Rammeaftaler Åben sag 8. Orientering om handicapkørsel med NT Åben sag 9. Tilgængelighedskonference Åben sag 10. Informationsmøder inden budgetmøder i Social- og Økonomiudvalget Åben sag 11. Eventuelt Åben sag

3 Page 3 of Godkendelse af dagsordenen Åben sag Godkendelse af dagsorden til mødet den 10. maj Sagsnr: Dagsorden godkendt.

4 Page 4 of Godkendelse af referat fra sidste møde Åben sag Godkendelse af referat fra mødet den 12. april Sagsnr: Referat godkendt.

5 Page 5 of Procedure vedrørende Handicapråd contra Tilgængelighedsudvalg Handicaprådet skal fremkomme med en procedure imellem Handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget. Tilgængelighedsudvalget vil gerne have udtaleret. Lovgivningen udtaler sig ikke om muligheden for at uddelegere kompetence fra Handicapråd til Tilgængelighedsudvalg. Lovgivningsmæssigt er der derfor ikke noget til hinder for, at Tilgængelighedsudvalget har udtaleret. Åben sag Sagsnr: Socialdirektør Jan Nielsen godkender at Handicaprådet har nedsat et ad hoc udvalg der specifikt vurderer alle nye kommunale projekter med henblik på at sikre tilgængeligheden bedst muligt. Jan Nielsen godkender endvidere at Tilgængelighedsudvalget har udtaleret og påpeger at kommunen har pligt til at sikre, at udvalget bliver hørt. Tilgængelighedsudvalget vil få reference til Handicaprådet. Jan Nielsen påpeger at Handicaprådet skal formalisere proceduren i en beslutning, og at Tilgængelighedsudvalget, i deres udtalelse, skal skrive at de udtaler sig på vegne af Handicaprådet. Indstilling Til beslutning Proceduren mellem tilgængelighedsudvalg og Handicapråd tiltrædes. Det besluttes endvidere at Jane Olsen sørger for at alle i Frederikshavn Kommune informeres om, at Tilgængelighedsudvalget skal høres i alle relevante sager.

6 Page 6 of Hvordan prioriteres Handicaprådets budgetbeløb Åben sag Det blev på Handicaprådsmøde den 12. april 2007 besluttet, at det skulle undersøges hvad Handicaprådets budget for 2007 er, og hvilket beløb der er overført fra sidste år. Sagsnr: Budgettet for 2007 er på kr. Regnskabsresultatet fra 2006 viser et overskud på kr, og hertil kommer det oprindelige budget på Dette giver altså i alt et ikke disponeret beløb på kr. Hvorvidt de kr. fra 2006 kan indgå i den fremadrettede prioritering, afhænger af hvad Teknisk Forvaltning anbefaler i forbindelse med regnskabsaflæggelsen. Teknisk Forvaltning er endnu ikke kommet med nogen anbefaling. Indstilling Til orientering Handicaprådets budget tages til efterretning, og videre oplysninger afventes. Punktet om hvordan Handicaprådets budgetbeløb prioriteres skal medtages som punkt på dagsordenen til Handicaprådsmøde den 14. juni Til mødet den 14. juni undersøges endvidere hvad Handicaprådets budget er ment at blive brugt til, da Handicaprådets medlemmer ikke mener, at det kan være rigtigt at pengene skal bruges til projekter i Teknisk Forvaltning.

7 Page 7 of Program for temadag den 12. juni 2007 klokken rogram for temadag for Handicaprådet den 12. juni 2007 klokken Åben sag Sagsnr: Afholdes på Hotel Viking Frederikshavnsvej 70-72, 9300 Sæby Kl Ankomst og kaffe/thé og frugt Punkt I: kl Rammer omkring kommunens myndighedsopgaver Kl Kl Drøftelse Oplæg om de væsentligste elementer i Serviceloven og Retssikkerhedslovens bestemmelser, der danner rammer omkring kommunens myndighedsopgaver i forbindelse med etablering og udvikling af tilbud til handicappede. Cand.jur. Anne Stær Afdelingsleder Anders Hind Punkt II: kl : Status lokalt: Orientering om handicapområdet, psykiatriområdet m.v. i Frederikshavn Kommune. Kl Status på den nye strukturering af kommunens Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsforvaltning. Socialdirektør Jan Nielsen Kl Kl Kl Kl Kl Sundhedsforvaltningen Chef for sundhed og handicap Gitte Hundstrup Handicapområdet Afdelingsleder Anders Hind Psykiatriområdet Afdelingsleder Ann Stouby Middag 2-retters menu Kaffe/thé Punkt III og IV: kl Status regionalt + de nationale tilbud Kl Status regionalt Socialdirektør Jan Nielsen Chef for sundhed og handicap Gitte Hundstrup

8 Page 8 of 18 Kl De Nationale tilbud, orientering om VISO og tilbudene derfra. Afdelingsleder Anders Hind Kl Opsamling og afslutning Indstilling Til godkendelse Programmet godkendes.

9 Page 9 of Skrivelse fra Center for ligebehandling af handicappede. Center for ligebehandling af Handicappede har gennemført en undersøgelse af de kommunale handicapråds etablering og opstart. Undersøgelsen er baseret på et spørgeskema udsendt til handicaprådene i januar Åben sag Sagsnr: Undersøgelsen viser, at handicaprådene er etableret i overensstemmelse med de lovgivningsmæssige rammer, og at hovedparten har påbegyndt det faktiske rådgivningsarbejde i forsommeren Flertallet af handicapråd oplever at blive hørt i alle de initiativer, som har betydning for mennesker med handicap. I en mindre del af kommunerne er handicaprådene først blevet etableret i løbet af sommeren/efteråret Enkelte handicapråd har haft opstartsvanskeligheder og oplevet en mere problemfyldt opstartsproces. Undersøgelsen viser også, at hovedparten af kommunerne har valgt at sammensætte et råd med ti medlemmer, og at valget af formand og næstformand er faldet ud, så både kommunen og DSI er repræsenteret i formandskabet. Kommunerne har i øvrigt prioriteret en relativ stærk repræsentation fra det politiske niveau. Man kan læse mere om undersøgelsen på hvor det også er muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev, der formidler information omkommunale handicapråd og handicappolitik samt information fra Det Centrale Handicapråd. Indstilling Til orientering Skrivelsen tages til efterretning. Det påpeges af Henrik Ekelund, at giver forkerte oplysninger om navnene på medlemmerne i Handicaprådet i Frederikshavn Kommune. Sekretæren for Handicaprådet kontakter administratorerne bag hjemmesiden og giver dem de rigtige oplysninger.

10 Page 10 of Hvidbog fra temadag for brugere og brugerorganisationer. Rammeaftaler Rammeaftaler på det sociale område og specielskoleområdet er et centralt planlægnings- og udviklingsværktøj i samarbejdet mellem de 11 kommuner i regionen Nordjylland og Region Nordjylland. Aftalerne indgås for et år ad gangen. Åben sag Sagsnr: Det er et væsentligt omdrejningspunkt i Rammeaftalernes tilblivelse, at der i størst mulig omfang sikres dialog og åbenhed imellem kommunerne og Regionen. I Rammeaftalen fra 2007 har kommunerne og Regionen således indgået en aftale om at samarbejdet skal være tæt og tillidsfuldt og præget af gensidige informationer og dialog. Processen har endvidere til formål at sikre medinddragelse og dialog med relevante brugerorganisationer. Dette sker, udover de lovmæssige krav hertil, via aftaler mellem Regionen og kommunerne om en temadag for brugere og brugerorganisationer, hvor formålet er at drøfte mere overordnede udviklingstendenser og ønsker for Regionen mellem relevante brugerrepræsentanter, kommunerne og Region Nordjylland. Kommunerne og Region Nordjylland afholdte dem 6. marts 2007 den første temadag i Aalborg Kongres og Kultur Center med ca. 160 deltagere fordelt mellem brugere og repræsentanter fra brugerorganisationer, kommunale og regionale fagfolk og politikere. Hvidbogen er ment som inspiration eller idékatalog, som alle interesserede frit kan benytte sig af i det videre arbejde med Rammeaftalerne for Indstilling Til orientering Elektroniske bilag: hvidbog.pdf Hvid bogen tages til efterretning.

11 Page 11 of Orientering om handicapkørsel med NT Åben sag Det blev aftalt på sidste Handicaprådsmøde at vi skulle kontakte Jens Hedegaard og bede ham komme og holde et oplæg omkring handicapkørsel med NT. Jens Hedegaard er forhindret i at komme, men foreslår at det vil være en bedre ide enten at henvende os til NT og får en medarbejder derfra til at give en orientering, eller til Teknisk Forvaltning og få den lokale sagsbehandler på området til at give en orientering. Sagsnr: Indstilling Til beslutning

12 Page 12 of 18 Orientering om Handicapkørsel med NT medtages som punkt på dagsordenen til Handicaprådsmøde den 14. juni Medlemmerne i Handicaprådet vil gerne vide noget om reglerne for Handicapkørsel og det blev derfor besluttet at det mest hensigtsmæssige er at bede en sagsbehandler, der sidder med handicapkørsel, komme på et Handicaprådsmøde og holde et oplæg.

13 Page 13 of Tilgængelighedskonference Åben sag Opgaven med tilrettelæggelsen af en Tilgængelighedskonference er strandet i Økonomi og Planlægningsafdelingen. Sagsnr: I Økonomi og Planlægning vil de gerne, for at kunne tilrettelægge dagen bedst muligt, have forskellige ønsker/forslag til tema for en sådan konference. De vil desuden gerne vide hvordan Handicaprådet forestiller sig arbejdsformen skal være. Indstilling Til drøftelse Medlemmerne havde gjort sig mange tanker om både målgruppe og indhold for en tilgængelighedskonference: Else Aaris Hansen spørger hvem målgruppen for konferencen er. Else forestiller sig at det er arkitekter, ingeniører, byggerådgivere og andre der står for den praktiske udførelse af byggerier m.v. Else påpeger desuden at Herning har en rigtig god handicappolitik, og at de kan være et godt eksempel. Henrik Ekelund forestiller sig at målgruppen for tilgængelighedskonferencen er Handicaprådet. Vivi Andersen vil gerne vide om en tilgængelighedskonference omfatter tilgængelighed for børn, og om en handicappolitik også vil omfatte handicappede børn. Vivi påpeger at der er store problemer med tilgængeligheden på for børn på bl. a. skoler. Anders Hind deler Elses holdning om at Herning er foregangskommune for en god handicappolitik. Anders Hind tilføjer at den proces Socialudvalget er i gang med, med debatoplæg om handicapområdet og tilgængelighedskonferencen er en del af den udvikling som også Herning har været igennem. Kurt Nielsen foreslår at tilgængelighedskonferencen afholdes i 2 etaper. Første etape af tilgængelighedskonferencen har Handicaprådets medlemmer som målgruppe, mens anden etape at tilgængelighedskonferencen har arkitekter, ingeniører, byggerådgivere og andre der står for den praktiske udførelse af byggerier m.v. som målgruppe. Jane Olsen foreslår at gammel Skagen og Sæby Kommunes tekniske forvaltninger tages med i 2. etape af tilgængelighedskonferencen, da vi ikke ved hvor godt deres kendskab er til tilgængelighed. Jane påpeger desuden vigtigheden af, at tilgængelighedskonferencen snart bliver afholdt, da det er meget vigtigt at alle i teknisk forvaltning kender til tilgængelighed, så tilgængeligheden ikke bliver tilsidesat i fremtidige arbejder. Hanne Welander påpeger at der er store problemer med tilgængelighed på strande. Godt nok bliver der lagt ramper ud, men de er ikke ret lange, og kørestolsbrugere han ingen mulighed for at komme ned til vandet. Hanne foreslår at dem der beslutter hvor lange ramperne skal være skal prøve at være kørestolsbruger for en dag, da det somme tider giver en anden opfattelse at prøve tingene på egen krop. Det besluttes af medlemmerne i Handicaprådet, at punktet om tilgængelighedskonference medtages som punkt på dagsordenen til

14 Page 14 of 18 Handicaprådsmøde den 14. juni Medlemmerne skal på mødet den 14. juni komme med ideer til tilgængelighedskonferencen. Anders Hind konkluderer at det vil være oplagt, at tilgængelighedsudvalget kommer med ideer til indholdet af tilgængelighedskonferencen. Det ønskes fra Handicaprådet at tilgængelighedskonferencen planlægges i samarbejde med Teknisk Forvaltning. Handicaprådets medlemmer er meget velkommen til at maile eventuelle forslag til tilgængelighedskonferencen til anhe@frederikshavn.dk, så vil de, så vidt det er muligt at nå det, blive taget med i dagsordenen til næste møde den 14. juni.

15 Page 15 of Informationsmøder inden budgetmøder i Social- og Økonomiudvalget Der er endnu ikke fastlagt datoer for de budget-informations-møder der afholdes inden Social- og Økonomiudvalget holder budgetmøder. Informationsmødet inden budgetmødet i Socialudvalget vil formentlig finde sted ultimo juli/primo august. Informationsmødet inden budgetmødet i økonomiudvalget vil formentlig finde sted primo/ultimo august. Handicaprådet skal tage stilling til om de gerne vil deltage i begge informationsmøder eller kun informationsmødet der afholdes inden der er budgetmøde i Socialudvalget. Åben sag Sagsnr: Indstilling Til orientering/beslutning Handicaprådet beslutter at de gerne vil deltage i Socialudvalgets budgetmøde, Sundhedsudvalgets budgetmøde og Børne- og Ungdomsudvalgets budgetmøde. 11. Eventuelt Åben sag Information fra forvaltningen: Ny afdelingsleder på psykiatriområdet, Ann Stouby kommer til Handicaprådsmøde den 10. maj 2007, for at præsentere sig selv. Sagsnr: Jørgen Tousgaards udtræden af Handicaprådet og Anders Hinds indtræden. Det er kommunalbestyrelsen der nedsætter Handicaprådet, og udpeger dets medlemmer. Under normale omstændigheder er det sådan at Handicaprådets virker i en 4 årig periode, svarende til de kommunale råds valgperiode, indtil nye medlemmer indstilles eller udpeges. På grund af reorganisering i Socialforvaltningen skal Jørgen Tousgaard træde ud af Handicaprådet og i stedet skal Anders Hind træde ind. At Anders Hind skal træde ind i Handicaprådet i stedet for Jørgen Tousgaard skal derfor til beslutning på byrådsmøde. Indstillingen kommer på byrådsmøde i maj, indtil da vikarierer Anders Hind for Jørgen Tousgaard. Dem der deltog i konference for Det Kommunale Handicapråd 2007, den 16. april på Hotel Nyborg Strand kan få befordringsgodtgørelse og godtgørelse for fravær fra hjemstedet. Den almindelige diætblanket udfyldes.

16 Page 16 of 18 Ny afdelingsleder på psykiatriområdet, Ann Stouby kommer til Handicaprådsmøde den 10. maj 2007, for at præsentere sig selv. Ny chef for sundhed og handicap Gitte Hundstrup kommer og præsenterer sig selv. Anders Hind oplyser at Søjle 1 nu starter byggeri. Anders Hind oplyser om ungdomsuddannelse. Information om ungdomsuddannelse tages med som punkt på dagsordenen til Handicaprådsmøde den 14. juni. Ny sekretær for Handicaprådet Anni Thomsen, telefon , mail: anth@frederikshavn.dk Handicaprådets sekretær havde en indbydelse med til Statens Byggeforskningsinstituts seminar den 7. juni Tilmeldingsfrist den 31. maj Tilmelding til Anne Stær Hansen på anhe@frederikshavn.dk eller på telefon Information fra Teknisk forvaltning Jane Olsen uddeler folder om gode vilkår for handicappede i trafikken. Information fra Tilgængelighedsudvalget Else Aaris Hansen og Gurli Nilsen er nye medlemmer i Tilgængelighedsudvalget. Til gængelighedsudvalget oplyser om sager de har haft til behandling: 1) Dagtilbudet på Baldersvej 2) Skagen Oddevej, Sct. Laurentii vej og gågade 3) Renovering af perron på Hulsig Station Information fra udvalgsmedlemmerne Else Marie Lauvring oplyser at hun er blevet kontaktet af overtandlægen i Frederikshavn Kommune, der tilbyder at komme og holde et oplæg. Opgaven med tandpleje lå før i Nordjyllands Amt i Hammer Bakker, men nu har Frederikshavn Kommune selv overtaget tandplejen. Handicaprådet takker ja til tilbudet. Else Marie Lauvring sørger for at underrette overtandlægen om Handicaprådets beslutning. Birgit Hansen har været på en handicapkonference hvor der blev delt en skrivelse ud vedrørende politikformulering på handicapområdet. Skrivelsen sendes med ud sammen med referatet. Birgit Hansen ønsker at der for eftertiden serveres sandwich til Handicaprådsmøderne. Birgit Hansen fortæller Socialudvalgets debatoplæg på handicapområdet. Debatoplægget sendes ud sammen

17 Page 17 of 18 med referatet. Har Handicaprådsmedlemmerne kommentarer til oplægget bedes de sendes pr. mail til Birgit Hansen, der samler et høringssvar fra Handicaprådet. Birgit Hansens mailadresse er: Vivi Andersen fortæller, at hun synes det er svært hvordan man som syg/handicappet skal kende alle de forskellige regler der findes om tilskud, hjælp m.v., og vil gerne vide om der er mulighed for at reglerne på en eller anden måde kan synliggøres. Anni Thomsen sender spørgsmålet videre til lederen af hjælpemiddelafdelingen i Sundhedsafdelingen. Til efterretning.

18 Page 18 of 18 Mødet hævet, oplæst kl. 17:00 Til stede: Underskrifter:

Page 1 of 20 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 13. september 2007 15:30 Kattegatsiloen mødelokale 5 etage 3A NB Elsemarie Lauvring forlod mødet kl. 15.55, og deltog

Læs mere

Page 1 of 6 Referat Handicaprådet Ekstraordinært møde Dato Tid Sted 9. august 2007 14:30 Kattegatsiloen, mødelokale 6, etage 3A NB. Fraværende Medlemmer Hanne Welander, Gurli Nielsen i stedet møder Anker

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. oktober 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Grete Kristensen

Læs mere

Page 1 of 19 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 24. april 2008 15:30 Mødelokale 6, etage 3A, Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Jane Olsen, i stedet

Læs mere

Page 1 of 18 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 12. april 2007 15:30 Kattegatsiloen, lokale 6, etage 3a NB. Fraværende Medlemmer Hanne Welander tillige afbud fra stedfortræder Peter Nielsen,

Læs mere

Page 1 of 12 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 17. januar 2008 15:30 Mødelokale 5 etage 3A, i Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Vivi Andersen,

Læs mere

Ekstraordinært Møde. Dato 2. juni Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen

Ekstraordinært Møde. Dato 2. juni Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen Referat Handicaprådet Ekstraordinært Møde Dato 2. juni 2008 Tid 16:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen Stedfortræder Medlemmer Birgit

Læs mere

http://gamle-dagsordener.frederikshavn.dk/handicapraadet_685_14-06-2007_485.htm

http://gamle-dagsordener.frederikshavn.dk/handicapraadet_685_14-06-2007_485.htm Page 1 of 24 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 14. juni 2007 15:30 Kattegatsiloen mødelokale 2, stueetagen NB. Elsemarie Lauvring forlod mødet kl. 16.45, deltog ikke i behandling af punkterne

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 26. januar Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Fraværende

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 26. januar Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 26. januar 2012 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Afbud Jørgen Anker Simonsen - suppleant Dorthe Smidt mødte i stedet. Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. april Tid 15:30. Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen.

Ordinært møde. Dato 29. april Tid 15:30. Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. april 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart

Læs mere

Page 1 of 22 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 27. marts 2008 15:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Else Aaris Hansen, Elsemarie Lauvring, Gurli Nielsen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 14. marts Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB.

Ordinært møde. Dato 14. marts Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 14. marts 2013 Tid 15:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Suppleant Christina Lykke Eriksen var fraværende. For Ulla Verner møder suppleant Torben Pedersen Peter Nielsen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 30. oktober 2008 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 NB. Fraværende Fraværende: Hanne Welander, istedet mødte Peter Nielsen Henrik Ekelund, istedet

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato 25. oktober 2012. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB.

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato 25. oktober 2012. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 25. oktober 2012 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Som suppleant for Bruno Müller deltog Irene Hjortshøj. Flemming Klougart deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. maj Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB Gurli Nielsen, Jane Olesen

Ordinært møde. Dato 28. maj Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB Gurli Nielsen, Jane Olesen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 28. maj 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. 280509 Fraværende Stedfortræder Medlemmer Gurli Nielsen, Jane Olesen Grete Kristensen Birgit S.

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 26. maj 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.28 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt Anders

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Ordinært møde. Dato 26. februar Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. HR Hanne Welander, Henrik Ekelund

Ordinært møde. Dato 26. februar Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. HR Hanne Welander, Henrik Ekelund Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 26. februar 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. HR 26.02.09 Fraværende Stedfortræder Medlemmer Hanne Welander, Henrik Ekelund Grete Kristensen

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Page 1 of 19 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 11. oktober 2007 15:30 Kattegatsiloen mødelokale 5 etage 3A Henrik Ekelund - i stedet mødte Grete Kristensen Birgit

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 067. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 17. november 2011 132

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Ordinært møde. Dato 27. oktober Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 27. oktober Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 27. oktober 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen Steen Møller

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge Mødelokale 2 16. februar 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen,

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

Page 1 of 16 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 23. august 2007 09:00 Kattegatsiloen, lokale 6, etage 3a Mødet afsluttes med spisning kl. 19.00 på "Franks", Kattekatsiloen

Læs mere

Gurli Nielsen, Jane Olesen, Peter Nielsen, Bibi Bording. Grete Kristensen, Jørgen Anker Simonsen, Christina Lykke Eriksen

Gurli Nielsen, Jane Olesen, Peter Nielsen, Bibi Bording. Grete Kristensen, Jørgen Anker Simonsen, Christina Lykke Eriksen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 27. maj 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset mødelokale 0.28 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Gurli Nielsen, Jane Olesen, Peter Nielsen, Bibi Bording Grete Kristensen,

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. april 2009. Tid 16:00. Sted Scandic Hotel, Tordenskjoldsgade, lokale 112 NB.

Ordinært møde. Dato 30. april 2009. Tid 16:00. Sted Scandic Hotel, Tordenskjoldsgade, lokale 112 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 30. april 2009 Tid 16:00 Sted Scandic Hotel, Tordenskjoldsgade, lokale 112 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Henrik Ekelund Grete Kristensen Birgit S. Hansen

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland. Preben Troelsen deltog ikke i pkt. 71-73. 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift Åbne

Læs mere

Referat Ordinært møde

Referat Ordinært møde Vordingborg Kommune Handicaprådet Referat Ordinært møde Dato: Mandag den 24. februar 2014 Tidspunkt: kl. 18.30-21.00 Sted: Mødelokale 2 Vordingborg Rådhus Deltagere: Anders J. Andersen, Else-Marie Sørensen,

Læs mere

Rådgivende Handicapforum

Rådgivende Handicapforum Rådgivende Handicapforum Mandag den 14.11.05 kl. 10-12.30 i mødelokale 2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side RHF1. Godkendelse af referater...2 RHF2. Meddelelser...2 RHF3. Analyse af voksenhandicapområdet...3

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7.

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 8. februar 2011 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. november 2013 Sagsbehandler Susanne Hartvig Telefon direkte 76 16 92 63 Sagsid 2013-26214 Referat Handicaprådsmøde den 14. november kl. 13.00, mødelokale 1, Esbjerg

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard

Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard 7, Aars Indholdsfortegnelse 001. Den Sammenhængende Børnepolitik... 3 002. Orientering

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune Vedtægter for Seniorrådet i Skanderborg Kommune 1.NAVN 1. Seniorrådet er valgt efter reglerne i Lov om retssikkerhed og Administration på det Sociale område. 2. FORMÅL 1. Seniorrådet er et samarbejdsorgan

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Ordinært møde. Dato 25. november Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 25. november Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Stedfortræder Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 25. november 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen Steen

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 1. juni 2015 Tid 17:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Bent H. Pedersen Stedfortræder Medlemmer Bent H. Pedersen (A (Børne- og Ungdomsudvalget)

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Ordinært møde. Dato 21. februar Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB.

Ordinært møde. Dato 21. februar Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 21. februar 2013 Tid 15:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Suppleant Birgit L. Svendsen Jette Bruun Christensen deltog ikke i behandling af punkterne 9-11.

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB.

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 20. december 2012 Tid 15:30 Sted NB. Fraværende Mødelokale 0.27 Stedfortræder Irene Hjortshøj deltog i stedet for Bruno Müller. Irene Hjortshøj deltog ikke i behandling

Læs mere

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Formålet med centerrådet er, at skabe et hørings- og dialogforum,

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A)

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Handicapråd Onsdag den 16.09.09 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Ejendomscentret Anni Kristiansen, Center for Skoler

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Stionen Ll. Sct. Hans Gade 7-9 Mødenr.: 7 Fraværende: NB: Sag nr. 56 blev behandlet som første punkt. Karl Engelbrecht,

Læs mere

http://gamle-dagsordener.frederikshavn.dk/handicapraadet_685_13-12-2007_487.htm

http://gamle-dagsordener.frederikshavn.dk/handicapraadet_685_13-12-2007_487.htm Page 1 of 18 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 13. december 2007 15:30 Mødelokale 5 på 3. etage i Kattegatsiloen Hanne Welander Birgit Hansen Hanne Welander Anders

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Lissy Hammer Mortensen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. december 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Betina Stick i stedet er Poul Poulsen indkaldt. Fraværende Marlene Rye Andersen. Afbud fra formanden

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 23. februar Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Fraværende. Flemming Klougart.

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 23. februar Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Fraværende. Flemming Klougart. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 23. februar 2012 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Flemming Klougart Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 22. februar 2018 kl , Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset.

REFERAT. Møde nr Torsdag den 22. februar 2018 kl , Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. REFERAT Møde nr. 02-2018 Torsdag den 22. februar 2018 kl. 17.00 18.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden nr. 02-2018 den 22.02.2018. 2. Godkendelse

Læs mere

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00 Lukket Referat Ældreråd Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune

Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune Referat Handicaprådet kl. 15:30 Krabben, Slettestrandvej 6, Hjortdal Jammerbugt Kommune Handicaprådet Punkter på åbent møde: 26. Indtræden af nyt medlem samt valg af næstformand i Handicaprådet..1 27.

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Frivilligrådet i Køge Kommune er uafhængigt af partipolitiske interesser. 1 Navn og hjemsted Navnet er Frivilligrådet i Køge Kommune, og hjemstedet er Køge Kommunes

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Ordinært møde. Dato 12. november Tid 15:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6.

Ordinært møde. Dato 12. november Tid 15:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 12. november 2013 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6. Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere:

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. marts 2017 Sagsbehandler Birgit Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 Sags id. 17/567 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 23. marts 2017 kl. 15.00-17.00 Rådhuset,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 30. november 2015 Tid 16:30 Sted Sæby Fritidscenter & Hostel NB. Fraværende Else Schaltz, Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Bent H. Pedersen

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Gæstekantinen på Rådhuset Ingen Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund Indledning Handicaprådet i Albertslund udgiver hermed sin første årsberetning. Årsberetningen skal være med til at sætte fokus på Handicaprådets arbejde generelt og i 2016. Handicaprådet i Albertslund

Læs mere

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO LOV OM RETSSIKKERHED OG ADMINISTRATION PÅ DET SOCIALE OMRÅDE DE BEHANDLEDE EMNER / TEMAER LISTET I VILKÅRLIG RÆKKEFØLGE: Handicapråd Forskellige

Læs mere

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato 9. oktober 2013 Tid 19:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus Der er indkommet følgende skriftlige spørgsmål: 1. Vedr. Vindmøller

Læs mere

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset.

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Referat Møde nr. 04-2018 Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.00 19.30 Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen

Læs mere

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune.

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune. Page 1 of 9 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 7. juni 2005 17:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan

Læs mere

Ordinært møde. Dato 25. juni Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6. Henrik Ekelund, Steen Møller

Ordinært møde. Dato 25. juni Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6. Henrik Ekelund, Steen Møller Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 25. juni 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Ordinært møde Henrik Ekelund, Steen Møller Grete Kristensen

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallen mødelokale 1 Mødenr.: 9 Fraværende: Dennis Møller Hansen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 59 Meddelelser fra formanden 94

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d kl Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus Jørgen Storm Næstformand

Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d kl Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus Jørgen Storm Næstformand Seniorrådet, Egedal Kommune Dagsorden, møde nr. 4. Mandag d. 03.04.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.4.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Dagsorden Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl. 17.00 19.00 Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Deltagere: Steen Christiansen, Bjarke Juul, Hediye Temiz, Hanne Fleinert, Poul Hansen,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 13. oktober 2004 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Renovering af

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 3. december 2009 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Hans Rex Christensen Stedfortræder Medlemmer Jens Hedegaard Kristensen (A) - Formand

Læs mere