Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift."

Transkript

1 KL Weidekampsgade København S Sendt pr. brev samt på mail til MIH@kl.dk 15. april 2011 Vedrørende sikkerhedsbrist som følge af KL s overførsel af køreprøvebooking system til en cloud-løsning Datatilsynet Borgergade 28, København K CVR-nr Datatilsynet er via en henvendelse fra Dansk Kørelærer-Union blevet opmærksom på, at der har været en sikkerhedsbrist i køreprøvebooking systemet. Til orientering vedlægges telefonnotater. Telefon Fax E-post dt@datatilsynet.dk J.nr Sagsbehandler Vita Horneman Direkte Datatilsynet er endvidere blevet opmærksom på sikkerhedsbristen via en artikel på Version2: koereproevebooking-paa-glatis-applikationsfejl-faar-kl-ognnit-til-at-droppe-skyen Datatilsynet har drøftet sagen telefonisk med KL den 12. april I henhold til persondatalovens 1 58, stk. 1, påser Datatilsynet af egen drift eller efter klage fra en registreret, at behandling af personoplysninger finder sted i overensstemmelse med loven og regler udstedt i medfør af loven. Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift. Datatilsynet skal i den forbindelse anmode KL om en redegørelse om følgende punkter: 1. Dataansvaret i forbindelse med overførslen til cloud-løsningen Datatilsynet går ud fra, at ansvaret for behandling af personoplysninger i forbindelse med kørekortbooking som udgangspunkt ligger hos de enkelte kommuner. I forhold til overførslen til cloud-løsningen er det Datatilsynets indtryk, at beslutningen er truffet af KL og ikke hver enkelt kommune. Det rejser efter Datatilsynets opfattelse et spørgsmål om, hvorvidt KL reelt har handlet som dataansvarlig 2 i denne henseende. 1 Lov nr. 429 af 31. maj 2000 om behandling af personoplysninger med senere ændringer. 2. I lovens 3, nr. 4, defineres "den dataansvarlige" som den fysiske eller juridiske person, offentlige myndighed, institution eller ethvert andet organ, der alene eller sammen med andre afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af oplysninger.

2 2 KL bedes oplyse, om beslutningen om at overføre systemet til en cloudløsning er truffet af KL, og hvordan KL opfatter sin rolle i den forbindelse. 2. Oplysningernes karakter og antallet af berørte personer Datatilsynet er bekendt med, at der i hvert fald skulle være tale om oplysninger om personnumre, navne og -adresser på kørelærerne samt oplysninger om elevernes personnumre og ikke-beståede og beståede prøver. Datatilsynet har imidlertid ikke et fuldstændigt overblik over, hvilke oplysninger der indgår. KL bedes derfor oplyse, hvilke oplysningstyper der indgår for hver af de to persongrupper, kørerlærere og elever. Indgår der f.eks. både navne, adresser og personnumre på eleverne? Indgår der oplysninger om betalingskort? KL bedes endvidere oplyse, hvor længe oplysningerne lagres i løsningen, og hvor gamle de ældste oplysninger, der har været overført, er, samt hvor mange personer der er berørt af det skete, herunder antal kørelærere og antal elever. 3. Anmeldelsespligten til Datatilsynet Datatilsynet lægger til grund, at de oplysninger, som behandles i forbindelse med ansøgning om kørekort, omfatter fortrolige oplysninger. Dette gælder efter tilsynets opfattelse også oplysningerne i et system til køreprøvebooking, hvori bl.a. behandles oplysninger om beståede og ikke-beståede prøver. Dermed er kommuners behandling af personoplysninger i dette system omfattet af anmeldelsespligten til Datatilsynet efter persondataloven 3. Datatilsynets lægger endvidere til grund, at den kommunale fællesanmeldelse Udstedelse af pas og kørekort omfatter behandlinger af personoplysninger i køreprøvebookingsystemet. Det bemærkes herved, at KL tidligere har fremsendt 4 ændring til fællesanmeldelsen netop vedrørende køreprøve-bookingsystemet. Anmeldelserne til Datatilsynet skal ifølge persondataloven 5 bl.a. indeholde oplysninger om navn og adresse på de databehandlere, der benyttes. Når der sker ændringer i disse oplysninger, er der efter loven også pligt til at anmelde ændringerne 6 til Datatilsynet. I kommunernes anmeldelser af Udstedelse af pas og kørekort ses hverken Microsoft eller NNIT anført som databehandler. 3 Se persondatalovens kapitel 12 4 KL s henvendelse af 6. oktober 2008 (vedr. videregivelse til politiet). 5 Se lovens 43, stk. 2 6 Se lovens 46

3 3 KL bedes oplyse, hvorfor anmeldelserne ikke er ændret ved anvendelsen af Microsoft i Irland som databehandler. KL bedes endvidere tage initiativ til at få opdateret kommunernes fællesanmeldelser Udstedelse af pas og kørekort, således at NNIT anføres som databehandler. 4. Overførsel af personoplysninger til tredjelande? Af fællesanmeldelsen Udstedelse af pas og kørekort fremgår, at der ikke overføres oplysninger til tredjelande. KL bedes fremsende oplysninger om, hvilke fysiske lokationer (adresser) oplysningerne har været behandlet på i forbindelse med anvendelsen af cloudløsningen. Hvis personoplysninger har været behandlet på lokationer uden for EU, bedes KL redegøre for, hvordan man har iagttaget persondatalovens Sikkerhedsbristen Ifølge de oplysninger, som Datatilsynet har modtaget, har oplysninger om samtlige elever og kørelærere været tilgængelige for samtlige brugere af løsningen, herunder alle kørelærerne. KL bedes oplyse, om dette er korrekt og endvidere oplyse, hvor mange brugere der er tale om, og om det alene er kørelærere, eller om der også er tale om ansatte hos kommunerne og/eller politiet? KL bedes endvidere beskrive, hvordan brugeradgangen under normale omstændigheder er indrettet. Da KL telefonisk har oplyst, at løsningen har sammenhæng med flere fødesystemer, muligvis CPR, bedes det oplyst, hvilke systemer der er tale om, herunder om der er adgang til CPR eller kommunale systemer med oplysninger fra CPR. Det bedes endvidere oplyst, hvordan adgangen til data fra sådanne systemer sker, og om de opståede fejl kan have givet nogen uvedkommende mulighed for at tilgå data i fødesystemerne. 6. Gennemgang af loggen Datatilsynet lægger som nævnt under punkt 3 til grund, at løsningen rummer behandling af fortrolige personoplysninger og er omfattet af anmeldelsespligten. Dette indebærer i forhold til sikkerhedskravene, at såvel kapitel 1og 2, som kapitel 3 i sikkerhedsbekendtgørelsen 7 gælder, herunder logningskravet i bekendtgørelsens Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 528 af 15. juni 2000, som ændret ved bekendtgørelse nr. 201 af 22. marts 2001, om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personoplysninger, som behandles for den offentlige forvaltning.

4 4 KL bedes ved hjælp af loggen undersøge, i hvilket omfang personoplysningerne har været tilgået, herunder om der er brugere, som har set oplysninger, som må antages at være dem uvedkommende. 7. Håndtering af persondatalovens og sikkerhedsbekendtgørelsens krav ved overførslen til Microsofts cloud-løsning i Irland KL har telefonisk oplyst, at løsningen har været overført til en cloud-løsning hos Microsoft i Irland (Microsoft Azure). KL bedes redegøre for, hvordan man sikrede sig, at persondatalovens og sikkerhedsbekendtgørelsens krav blev iagttaget ved overførslen til den omhandlede cloud-løsning. Herunder ønskes navnlig følgende belyst: 7.1. Hvilken databehandleraftale blev indgået (kopi bedes fremsendt) Hvordan det er sikret, at alle personoplysninger nu er effektivt slettet hos Microsoft. 8. Orientering af de berørte personer Hvis personoplysninger som følge af en sikkerhedsbrist har været tilgængelige for uvedkommende, vil det afhængigt af de konkrete omstændigheder følge af persondatalovens grundregel i 5, stk. 1, om god databehandlingsskik, at den ansvarlige virksomhed eller myndighed skal underrette de berørte personer. KL bedes oplyse, hvorvidt man har underrettet de berørte personer. Hvis underretning ikke allerede er sket, finder Datatilsynet, at KL må overveje dette, og at det i den forbindelse bl.a. må tages i betragtning, hvilke oplysninger der har været tilgængelige, jf. spørgsmål 2, samt i hvilket omfang oplysningerne har været tilgået, jf. spørgsmål Forholdet til kommunerne Som nævnt under punkt 1 ligger ansvaret for behandling af personoplysninger i forbindelse med kørekortbooking som udgangspunkt hos de enkelte kommuner. KL bedes oplyse, hvorvidt kommunerne er orienteret om det skete. KL bedes endvidere oplyse, hvordan KL fremover vil håndtere de personoplysninger, som indgår i de kommunale løsninger, herunder hvordan det sikres, at det er kommunerne som dataansvarlige, der træffer de væsentlige beslutninger vedrørende behandlingen af personoplysninger.

5 5 Afsluttende bemærkninger Datatilsynet skal anmode om svar senest 3 uger fra dags dato. Kopi af dette brev sendes til Dansk Kørelærer-Union Med venlig hilsen Lena Andersen Kontorchef Bilag: Telefonnotater vedr. samtaler med René Arnt, Dansk Kørelærer- Union og Michael Hald, KL

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dato Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dat0 Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes.

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt til kontakt@regionsyddanmark.dk 4. februar 2013 Vedrørende sikkerhedsbrist i Region Syddanmark Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup 24. september 2010 Vedrørende sikkerhedsforanstaltningerne omkring udstedelse af NemID Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere Odense Kommune Flakhaven 2 5000 Odense C Att.: John Bonnerup Sendt med Digital Post 11. november 2016 Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

Iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler, og den dataansvarliges kontrol med databehandlere.

Iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler, og den dataansvarliges kontrol med databehandlere. Dato Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr. 2015-019-0014 Sagsbehandler Camilla Knutsdotter

Læs mere

Tilsynsbesøget fandt sted den 9. november 2018.

Tilsynsbesøget fandt sted den 9. november 2018. Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Sendt med Digital Post 5. august 2019 Tilsyn med Randers Kommunes behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er

Læs mere

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6 DATABEHANDLERAFTALE Mellem (herefter benævnt Den dataansvarlige ) Og e-studio ApS Albanivej 74 5792 Årslev CVR. nr.: 37074640 (herefter benævnt Databehandleren ) er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup

Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup 14. maj 2012 Orientering om nye regler om private dataansvarliges anmeldelsespligt Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S. Sendt til: mt@etikportalen.dk

Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S. Sendt til: mt@etikportalen.dk Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S Sendt til: mt@etikportalen.dk 14. marts 2013 Vedrørende behandling af personoplysninger hos Etik Portalerne ApS Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Stillingsbesættende virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt Folketinget Udvalgssekretariatet Christiansborg 1240 København K Sendt til: Birgitte.Toft-Petersen@ft.dk 29. august 2014 Vedrørende høring over beretning

Læs mere

Driftskontrakt. Databehandleraftale. Bilag 14

Driftskontrakt. Databehandleraftale. Bilag 14 Databehandleraftale Bilag 14 DATABEHANDLERAFTALE mellem Danpilot Havnepladsen 3A, 3. sal 5700 Svendborg CVR-nr. 30071735 (herefter den Dataansvarlige ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by]

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr

DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr. 29189668 (herefter Kommunen ) og Firmanavn Adresse Postnr. og by CVR.nr. (herefter Leverandøren ) er der indgået nedenstående

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx DATABEHANDLERAFTALE Mellem Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg CVR. nr.: 29189730 (herefter Kommunen ) og XXXXXX xxxxxx xxxx CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der indgået nedenstående

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

artikel 96 eller artikel 97.

artikel 96 eller artikel 97. xxx xxx xxx 24. september 2001 Vedrørende Deres klage over Rigspolitiets afslag på indsigt i Schengen- Informationssystemet Datatilsynet Christians Brygge 28, 4. 1559 København V CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: js@skat.dk 4. oktober 2010 Vedrørende høring over forslag til lov om ændring af skattekontrolloven Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren )

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren ) #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune Boulevarden 13, 9000 Aalborg Databehandleraftale mellem [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.]

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til:

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til: Skatteudvalget 2010-11 L 79 Bilag 7 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: maria.eun@skat.dk 25. november 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til lov

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST5

It-sikkerhedstekst ST5 It-sikkerhedstekst ST5 Identificering af en fysisk person med henblik på udstedelse af faktorer til et personligt login Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST5 Version

Læs mere

Projektanmeldelse. Projektets titel. Dataansvarlig / projektleder. Oplysninger opbevares her

Projektanmeldelse. Projektets titel. Dataansvarlig / projektleder. Oplysninger opbevares her Projektanmeldelse af et offentligt videnskabeligt forskningsprojekt under Aarhus Universitets fællesanmeldelse, J.nr. 2015-57-0002 Centre for Integrated Register-based Research at AU, CIRRAU Projektets

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet )

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab DATABEHANDLERAFTALE Indgået mellem [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) og [Databehandleren: F.eks. en lønbehandler] [Adresse]

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Privat virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger om rent private forhold der foreta- ges for en privat dataansvarlig. Felter markeret

Læs mere

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv.

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. I PenSam passer vi godt på de personlige oplysninger, vi får i forbindelse med, at du søger en stilling hos os. Det gælder også, selvom

Læs mere

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven Til samtlige kommuner, regioner og ministerier (underliggende myndigheder og institutioner bedes venligst orienteret) 28. juni 2007 Orientering til offentlige myndigheder om de nye regler i persondataloven

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Bilag K Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune [Forvaltning] [Center] CVR.nr.: 64 94 22 12 [Adresse] (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.] [Adresse] [Postnummer

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts Bilag 5 Databehandleraftale 1. Overholdelse af gældende regler og forskrifter Databehandleren overholder de til enhver tid gældende regler og forskrifter for behandling af personoplysninger under Kontrakten,

Læs mere

Dansk Supermarked Administration A/S CVR-nr Bjødstrupvej 18, Holme 8270 Højbjerg

Dansk Supermarked Administration A/S CVR-nr Bjødstrupvej 18, Holme 8270 Højbjerg Dansk Supermarked Administration A/S CVR-nr. 89-49-29-12 Bjødstrupvej 18, Holme 8270 Højbjerg 3. juni 2002 Vedrørende tv-overvågning Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Att: Juridisk afdeling Afgørelse efter telelovens 1 76 vedrørende TDC A/S markedsføring om opgradering af bredbånd over for gensolgte bredbåndskunder 20. maj 2008

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER

HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER HÅNDTERING AF HENVENDELSER VEDRØRENDE REGISTREREDES RETTIGHEDER Birthe Boisen bfb@danskfjernvarme.dk Daniel Hartfield-Traun dht@legaltechdenmark.com DEN REGISTREREDES RETTIGHEDER Pligt for den dataansvarlige

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Advarselsregister Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at advare andre

Læs mere

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Kort om Datatilsynet.

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Kort om Datatilsynet. Cloud og persondataloven Forskningsnetkonferencen 2011 Klarskovgaard Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Sten Hansen IT-chef

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter "Databehandleren")

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter Databehandleren) Databehandleraftale Mellem Webdomain CVR 21548995 (herefter "Databehandleren") og CVR 39708914 flex-job.dk IVS Kundenummer 171742 (herefter den "Dataansvarlige") er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde sig til indholdet evt.

Læs mere

Databehandleraftale. Der er indgået denne Databehandlingsaftale ("Aftale") mellem

Databehandleraftale. Der er indgået denne Databehandlingsaftale (Aftale) mellem Oktober 2014 Sagsnr. 013928-0190 cen/dla Databehandleraftale Der er indgået denne Databehandlingsaftale ("Aftale") mellem Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Frdericia CVR-nr.: 69116418 ("Kommunen")

Læs mere

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren )

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Mellem [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) og Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg CVR-nr.: 29943176 (herefter Midttrafik

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi

Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi Indledning Denne aftale er udarbejdet af Dansk Boldspil-Union under henvisning til databeskyttelsesforordningen

Læs mere

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende:

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 74 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsdirektoratet Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Sendt til hlo@adir.dk og ope@adir.dk. 14. juli 2008 Vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren )

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren ) #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Rammeaftalebilag G til udbud på levering af Stomiprodukter Databehandleraftale mellem [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer]

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST2

It-sikkerhedstekst ST2 It-sikkerhedstekst ST2 Overvejelser om sikring mod, at personoplysninger kommer til uvedkommendes kendskab i forbindelse med Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST2 Version

Læs mere

At LLO Horsens på hjemmesiden http://www.llohorsens.dk/skimmelsvamp/skimmelsvamp_liste.html,

At LLO Horsens på hjemmesiden http://www.llohorsens.dk/skimmelsvamp/skimmelsvamp_liste.html, Ejendomsforeningen Danmark Nørre Voldgade 2 1358 København K Att.: Mette Haagensen Sendt med Digital Post til CVR 10390214 19. maj 2016 Vedrørende LLO Horsens' liste over ejendomme Datatilsynet Borgergade

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er

Læs mere

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Denne databehandleraftale (Aftale) er indgået mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa (Kommunen) Dataansvarlig og Leverandør Adresse Postnummer CVR nr.: (Leverandøren)

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren )

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN]

DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN] DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN] Tekst markeret med GRØN, udfyldes inden udsendelse til leverandøren Tekst markeret med TURKIS, udfyldes af leverandøren Side 1/16 Side 2/16 DATABEHANDLERAFTALE

Læs mere

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste. Blankettype: Spærreliste Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår:

Tilladelsen gives på følgende vilkår: Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sendt til: amgros@amgros.dk og cch@amgros.dk 6. april 2016 Vedrørende anmeldelse af behandlingen "Behandling af ESPD dokumentation" Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

Persondatapolitik for BFA LAW

Persondatapolitik for BFA LAW Persondatapolitik for BFA LAW Ansvar Hos BFA Law prioriterer vi beskyttelsen af dine persondata højt, uanset i hvilken sammenhæng de bruges. Denne Persondatapolitik er vedtaget af BFA Law og beskriver,

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger.

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger. GDPR - PROCEDURE/POLITIK FOR PERSONDATABESKYTTELSE Dataansvarlig Vincit Advokater ApS CVR-nr. 29 63 56 33 Trondhjems Plads 3, 4 2100 København Ø (herefter Vincit Advokater ) Tlf.nr.: +45 70 260 264 E-mail:

Læs mere

CIR1H nr 9352 af 23/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. maj Senere ændringer til forskriften Ingen. Journalnummer: Kirkemin., j.nr.

CIR1H nr 9352 af 23/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. maj Senere ændringer til forskriften Ingen. Journalnummer: Kirkemin., j.nr. CIR1H nr 9352 af 23/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. maj 2018 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 7520 Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulære om fælles dataansvar

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet Om Datatilsynet Datatilsynet er den statslige myndighed, der fører tilsyn med lov om behandling af personoplysninger

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Brevdato: 19.08.08 Journalnummer: 2008-632-0034 Datatilsynet vender hermed tilbage til sagen, hvor Forsvarets Personeltjeneste

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017

SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017 SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017 Side 1/19 Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med gul er aftaletekst,

Læs mere

SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017

SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017 SKABELON FOR DATABEHANDLERAFTALER MELLEM KOMMUNER OG IT-LEVERANDØRER - version 1.0 af 3. april 2017 Side 1/16 Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med gul er aftaletekst,

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR.

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR. IT Databehandleraftale Databehandleraftale om [SYSTEMNAVN] mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj CVR. 11 93 13 16 (herefter nævnt som dataansvarlige) Og [behandlernes navn] [behandlerens

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar for visse administrative systemer, som stilles til rådighed af Styrelsen for It og Læring

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar for visse administrative systemer, som stilles til rådighed af Styrelsen for It og Læring Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar for visse administrative systemer, som stilles til rådighed af Styrelsen for It og Læring 1. Indledning 1.1. Denne cirkulæreskrivelse er udarbejdet af Styrelsen

Læs mere

2. Leverandøren er som databehandler forpligtet til følgende:

2. Leverandøren er som databehandler forpligtet til følgende: DPG DATABEHANDLER AFTALE Timengo DPG A/S Lautrupvang 1 2750 Ballerup Denmark Databehandler aftale Databehandler aftalen omfatter Leverandør rolle som databehandler for kunden. Det skal understreges, at

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Datatilsynet skal bemærke følgende:

Datatilsynet skal bemærke følgende: IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Sendt til: oiostandarder@itst.dk 17. juli 2009 Vedrørende høring over OIO identitetsbaserede webservices version 1.0 Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler

Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler 2016-49433 Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler På foranledning af en henvendelse fra en borger har Statsforvaltningen udtalt: Henvendelse

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer CIS nr 9223 af 23/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulæreskrivelse

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 82 Bilag 1 Offentligt København d. 18. september 2018 Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Fremsendt som e-post til mfvm@mfvm.dk, med

Læs mere

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Navn og adresse på organisationen/foreningen: Ansvarlig for databeskyttelse i foreningen: Spørgsmål Eksempler Risikoanalyse

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 21. marts 2016 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: André

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler)

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) Databehandleraftale mellem [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) og Hedensted Kommune Horsens Kommune Odder Kommune Niels Espes Vej 8 Rådhustorvet 4 Rådhusgade

Læs mere

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os?... 4 2. Kontaktansvarlig...

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Kreditoplysning Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig videregivelse

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Koncernservice CVR.nr.: 64 94 22 12 Borups Allé 177 2400 København NV (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.:

Læs mere

Onsdag den 17. oktober 2018

Onsdag den 17. oktober 2018 Onsdag den 17. oktober 2018 NY praksis/arbejdsgang med gule tvangsindlæggelser (behandlingskriteriet). -- Onsdag den 12. september 2018 udsendte jeg brev, at Midt- og Vestjyllands Politi indførte en ny

Læs mere

Databehandleraftale Underleverandør

Databehandleraftale Underleverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L 2 Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: [Indsæt Leverandørens virksomhedsnavn] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: [Indsæt]

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke...

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke... PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 2) Registreredes rettigheder...

Læs mere

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Det er jf. Aftale om forældretilfredshedsundersøgelse på Børn og Unge området i Aarhus Kommune 2015 aftalt, at - leverandørnavn

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland

Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland 1 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland (Overførsel af personoplysninger til tredjeland) 1 I lov om arbejdsskadesikring i Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 75 af 16. januar

Læs mere

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018.

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. Kære bibliotekschefer og kontaktpersoner Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. I den forbindelse gør KOMBITs projekter/løsninger status på deres GDPR-arbejde.

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK OG DATABETINGELSER FOR MAXMEE

PRIVATLIVSPOLITIK OG DATABETINGELSER FOR MAXMEE PRIVATLIVSPOLITIK OG DATABETINGELSER FOR MAXMEE VERSION Dette er Privatlivspolitik og Persondatabetingelser for MaxMee.com og MaxMee App version 1.01 af 21. maj 2018. Når vi modtager personoplysninger

Læs mere