Teknik, kvalitet og miljø 2:101

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik, kvalitet og miljø 2:101"

Transkript

1 Teknik, kvalitet og miljø 2:101 Fjernvarmesystem Vore produkter er opbygget som en sandwichkonstruktion med medierør af stål, polyurentan skumisolering og kapperøret af polyethylen. Denne kombination giver en fast enhed uden relative bevægelser mellem medierøret og kapperøret. Rør og fittings leveres som standard med to kobber alarmtråde for tilkobling til alarmboks, eller et eletronisk alarmovervågnings system. Vi tilbyder et meget bredt program fra enkel alarmbokse til mere avancerede software programmer. Powerpipes rør og fittings er udviklet til at dække et stort anvendelsesområde indenfor fjernvarmerørsystemer så som rør, bøjninger, ventiler, t-stykker, udluft- og aftapningsventiler m.m. Alle komponenter opfylder nedenstående normer og tekniske funktionskrav. Standarder og normer Grundlæggende for Powerpipes virksomhed er de europæiske normer for præfabrikerede rør og fittings. Fjernvarmesystem Præfabrikerede rørsystemer til direkte jordforlægning med fast forbindelse mellem purisolering og medierør til varmvandsanlæg EN 253:2009 EN 448:2009 EN 488:2011 EN 489:2009 EN 13941:2009 EN 14419:2009 EN :2009 Præisolerede fast rørsystem består af ligerør med, medierør af stål, polyurethan isolering (PUR) og kapperør af polyethylen (PE). Præisolerede fittings består af medierør af stål, polyurethan isolering (PUR) og kapperør af polyethylen (PE). Ventiler med medierør af stål, polyurethan isolering (PUR) og kapperør af polyethylen (PE). Muffer til samling af medierør af stål, polyurethan isolering (PUR) og kapperør af polyethylen (PE) Fjernvarme system Konstruktion og installations norm for præisolerede rør med fast forbindelse mellem polyurethan isolering og medierøret respektiv kapperøret. Fjernvarme system for præisolerede rør med fast forbindelse mellem polyurethan isolering og medierøret respektiv kappperøret. Overvågningssystem Fjernvarme system for præisolerede twinrør med fast forbindelse mellem polyurethan isolering og medierøret respektiv kappperøret. Del 1 består at to lige medierør af stål, isolering af hård polyurethanskum (PUR-skum) og kapperør af polyethylen (PE) Desuden findes der nationale standarder og normer som stiller krav til vores virksomhed og vore produkter. Eksempelvis opfylder vi Svenska Fjärrvärmeforenings Tekniska bestemmelser. Disse tekniske bestemmelser korresponderer med EN-normer.

2 Teknik, kvalitet og miljø 2:201 Specifikationer Medierør af stål Såfremt ikke andet er oplyst i ordren, forespørgslen eller tilbuddet leveres følgende stålrørskvalitet som standard. Produkterne er som standard produceret til PN 16. De fleste dimensioner til 25 bar. Kontakt eventuelt STAR PIPE Nordic eller Powerpipe! Ligerør: Længde- eller spiralsvejste stålrør Materiale: For dimensioner DN65 P235GH j.f. EN , EN eller EN For dimensioner DN50 P235TR1 j.f. EN eller EN Certifikat: I henhold til EN10204/ Kan leveres med hver leverance forudsat, at kunden på forhånd har krævet dette. Svejseende: EN ISO Sømløse stålrør (kan leveres efter ønske). Materiale: Normalt P235GH i henhold til EN Certifikat: I henhold til EN 10204/ 3.1. Isolering (PUR) Powerpipes isolering består af polyuretanskum med meget gode isoleringsegenskaber, gode mekaniske egenskaber og god bestandighed imod ældelse. Materiale: Polyurethan produceret af polyol og isocyanat. C-pentan anvendes som drivgas. Produktionen sker i et moderne højtryksproces anlæg. Type værdier: Norm : Powerfoam EN 253:2009 Cellestørrelse, mm 0,20 Andel lukkede celler, % 90,6 Kerne densitet, kg/m3 73 Trykstyrke, MPa 0,39 0,30 Vandabsorbtion, % 3,50 Forskydningsstyrke, MP +23 C, ny 0,30 0, C, ældet 0,14 0, C, ny 0,22 0, C, ældet 0,13 0,08 Varmekonduktivitet, W/mK 0,026 0,029 Maksimal kontinuerlig drifttemperatur C j.f. EN 253:2009

3 Teknik, kvalitet og miljø 2:202 Tekniske specifikationer Kapperør Kapperøret produceres med polyethylen Bimoldat PE 80 eller PE 100 fra egen produktion og følger samtlige krav i EN 253:2009. Produktionen sker i.h.t. til standarden udgivet af Sveriges Plastforbund, Verksnorm Samtlige kapperør er coronabehandlet direkte ved extruderingsprocessen. Materialet opfylder de tekniske funktionskrav som stilles i EN 253 og er stabilieseret for termisk, kemisk, oxidation og anden nedbrydning. Materialet har en høj slagfasthed også ved lavere temperaturer, gode svejsegenskaber og stor modstand mod spændingskorrosion. Rør med en kappediameter 560 mm skal håndteres med speciel varsomhed ved temperaturer mellem 0 og -20 C. Ved temperaturer under -20 C skal rørerne først håndteres efter rådgivning fra STAR PIPE Nordic eller Powerpipe. Materiale: Høj molecular polyethylen (PEH) Densitet: > 944 kg/m3 Godstykkelse: I henhold til EN 253:2009 Fittings Alle fittings komponenter opfylder de tekniske funktionskrav som stilles i EN 448 og er dimensioneret til at klare de belastninger som normal optræder i et fjernvarmenet. Under driften kommer ledningsnettet ud for forskellige antal belastninger, afhængig af, hvilken drifttemperatur og lægningssystem, der anvendes. Disse belastninger påvirker bl.a. T-stykker, bøjninger, ventiler og reduktions fittings, hvorfor disse komponenter er forstærkede for at kunne optage de axiale spændinger der optræder i bl.a. koldforlagte rørnet. Stålbøjninger leveres bukkede eller svejste jf. DIN Materialet er som standard P235TR1 eller P235GH. Powerpipes ventiler leveres som strækgrænseventiler. Det betyder at de skal kunne optage aksialspændingerop til 300 MPa. Muffer Powerpipe tilbyder et komplet muffesortiment som kan anvendes efter installationskrav og kunde ønsker. Mufferne opfylder de tekniske funktionskrav som stilles i EN 489. Svejsemuffer Krympemuffer PEX Dobbeltekspanderende krympemuffer Dobbelttættende krympemuffe (PEH) med krympemanchetter/ krympesvøb Muffematerialet er af high density polyethylene (PEH) og krympematerialer er desuden krydsbundet. De fleste muffetyper installeres ved hjælp af en gasbrænder, medens svejsemufferne monteres med bespændinger og et elektrisk svejseværk.

4 Teknik, kvalitet og miljø 2:301 Et integreret virksomhedssystem Certificeret i henhold til ISO 9001:2008 Siden 1997 har Powerpipe været certificeret i henhold til ISO Dette kvalietssystem sikrer de stillede kundekrav, samt at normer og myndighedskrav opfyldes. Certificeret i henhold til ISO 14001:2004 Powerpipe har altid haft meget focus på miljøet. Siden begyndelsen af 2005 har Powerpipe været certificeret i henhold til ISO 1401:2004. Dette sikrer, at vi kontinuerligt arbejder med forbedringer om, at reducere miljøpåvirkningen fra virksomheden og produktionen. Kvalitetssystem ISO 9001sikrer, at virksomheden opfylder aftalte krav som omfatter organisationen, ansvarsfordeling, rutiner, processer og resouser. Dette betyder, at de producerede produkter har den rette kvalitet og er i overensstemmelse med både kundernes krav og den eksisterende kvalitetskontrol. Kvalitetspolitik Powerpipe skal producere produkter som stemmer overens med de ønsker og krav som kunden stiller, samt de gældende EN normer. Vi skal levere de rigtige produkter og service, i rette tid og på rette sted. Ved at vi stadig forbedrer vore processer, rutiner og vore egne kundskaber, kan vi eliminere antal af fejl. Kontrol Powerpipes egen kvalitetskontrol af produkter og produktionsudstyr sker kontinuerligt for at opfylde kravene fra vores kunder, myndigheder m.fl. Som en del af vort kvalitetsarbejde udføres der kontinuerligt visuel kontrol, samt 100% kontrol af alarmtrådene. Desuden udføres løbende prøvninger af skumdensitet på rør og fittings. Alle prøvninger dokumenteres og følges op. Alle produkter som produceres mærkes efter gældende normer. SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitut (SP) kontrollerer vore produkter en gang pr. år i henhold til funktionskravene i EN 253. Kontrollen udføres på følgende punkter: Vedhæftning Trækprøve Trykstyrke Hulrum og bobler Resultaterne dokumenteres i offentlige rapporter som er frit tilgængelig for inspektion. Svejsninger af stålrørsfittings kontrolleres med røntgen i henhold til EN 448 eller efter kundekrav der ligger udover normen.

5 Teknik, kvalitet og miljø 2:401 Miljø Certificeret i henhold til ISO 14001:2004 I systemet indgår der et kontrolprogram for det ydre miljø. Det beskriver virksomhedens aktiviteter, emission og emission status, besigtigelse/inspektion, affaldshåndtering, inklusiv recycling, intern rapportering til myndighederne. Miljøforvaltningen udfører en gang pr. år en inspektion af fabrikken. Hvert tredje år er der en tredje-parts inspektion. Recycling Ved produktion af præisolerede rør og fittings kommer der noget affald. Det opstår f.eks. ved opstart og afslutning i nogle af vore fremstillinsprocesser i form af restprodukter eller kassationer. Vi har derfor fastlagt rutiner for, hvordan vi håndterer affaldet. PEH materialet regranuleres og genanvendes Stålrør genanvendes til nye rør eller fittings, i den udstrækning det er muligt, ellers sendes det til omsmeltning. Overskydende pur skum sendes til forbrænding, hvor det genererer fjernvarme Alarmtråde sendes til scrap for omsmeltning Farligt affald indsamles og transporteres til en certificeret myndighed for håndtering af farligt affald. Miljø politik Powerpipe Systems AB udvikler, producerer og tilbyder miljøvenlige produkter til fjernvarme, fjernkøling og industrielle formål. Vi leverer energieffektive produkter til samfundet, produkter der har en lang levetid, der bidrager til en langsigtet holdbar udvikling. Vi er overbeviste om, at et aktivt og gennemtænkt miljøarbejde, skaber langsigtet konkurrencekraft og forstærker vort omdømme blandt kunderne. Dette opnår vi ved: at forebygge forurening i luften, jorden og vandet. intern og ekstern transport, at medvirke til at begrænse miljøpåvirkningen. løbende at forbedre produktionen som leder til effektivisering i form af mindre forbrug af energi og materialer. lovgivning og reguleringer vil blive fulgt og tilgodeset.

6 Teknik, kvalitet og miljø 2:501 Certifikater:

Indholdsfortegnelse 1.

Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 1. 1. Indholdsfortegnelse 2. Salling Plast AS 3. Ordliste 4. Muffer 4.1. Lige muffer 4.1.1. Krympemuffe 4.1.2. Svejsemuffe 4.1.3. Oval krympemuffe 4.1.4. Skydemuffe 4.2. Reduktionsmuffer

Læs mere

1. Generelt PREMANT fjernvarmerørsystem er beregnet til direkte jordforlægning. Systemet har været på markedet i årtier og er branchegodkendt.

1. Generelt PREMANT fjernvarmerørsystem er beregnet til direkte jordforlægning. Systemet har været på markedet i årtier og er branchegodkendt. Systembeskrivelse 6.100 1. Generelt MANT fjernvarmerørsystem er beregnet til direkte jordforlægning. Systemet har været på markedet i årtier og er branchegodkendt. Afhængig af anvendelsen leveres MANT

Læs mere

Information Januar 2013

Information Januar 2013 STAR PIPE Nordic ApS Fruetoften 11 7000 Fredericia Tlf. 25 27 39 10 E- mail:starpipenordic@starpipenordic.dk www.starpipenordic.dk Information Januar 2013 STAR PIPE Nordic ApS har indgået et samarbejde

Læs mere

Prærørskontrol 2014 Niels Winther, Teknologisk Institut

Prærørskontrol 2014 Niels Winther, Teknologisk Institut Niels Winther, Teknologisk Institut Prøvningsparametre Fleksibilitet (revner i skum og kapperørsdeformation) Densitet og trykstyrke af isoleringen Uældet varmekonduktivitet? 50 Ældet varmekonduktivitet?

Læs mere

Brugg Pipesystems Prærørstest 2015

Brugg Pipesystems Prærørstest 2015 Brugg Pipesystems Prærørstest 2015 Seite 1 Produktoversigt Central- & Fjernvarme samt Fjernkøling CALPEX Stikledning fjernvarme & centralvarme COOLFLEX Fjernkølingsssystem CALPEX-ALU Stikledning fjernvarme

Læs mere

system Reducerer driftomkostninger og CO 2 udslip med op til 50%

system Reducerer driftomkostninger og CO 2 udslip med op til 50% system Reducerer driftomkostninger og CO 2 udslip med op til 50% systemet - med energieffektivitet i fokus Mindste varmetab Laveste CO 2 udslip Betydelige besparelser på driftsomkostningerne Betydelige

Læs mere

Stålrør 2.1. Rørsystemet. Kapperør. Stålrør. Det præisolerede rørsystem. Isolering. Alarmsystem. Fittings

Stålrør 2.1. Rørsystemet. Kapperør. Stålrør. Det præisolerede rørsystem. Isolering. Alarmsystem. Fittings Stålrør 2.1 et isoplus præisolerede rørsystemer er faste rørsystemer. Rørene består af stålmedierør og et HD, der via polyuretanisoleringen er støbt sammen til en fast sandwichkonstruktion. Stålrør Standardkvalitet

Læs mere

Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2015. Peter Jorsal Produktchef

Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2015. Peter Jorsal Produktchef Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2015 Peter Jorsal Produktchef Agenda Fokus på totalomkostninger Diffusionstæt system Varmetabsberegningen Produkter og design Diffusionsspærrens betydning

Læs mere

Præisolerede HT rør skabt til høje temperaturer

Præisolerede HT rør skabt til høje temperaturer Præisolerede HT rør skabt til høje temperaturer Velegnede i temperaturområdet 140 C-250 C Kan installeres såvel fritliggende som jordforlagte Er 100% tætte for udefra kommende vand Lette at rengøre [ We

Læs mere

FREMTIDENS FLEXSIBLE RØRSYSTEM

FREMTIDENS FLEXSIBLE RØRSYSTEM FREMTIDENS FLEXSIBLE RØRSYSTEM 1 3E PEX/ALUPEX - Flex 3E PEX/ALUPEX-Flex er et rørsystem for transport af flydende medier til f.ex. fjernvarme, brugsvand og kølevæsker. Rørerne kan leveres med to forskellige

Læs mere

Dansk Fjernvarme Seminar. Test Teknologisk Institut Peter Jorsal 6. og 7. December 2017

Dansk Fjernvarme Seminar. Test Teknologisk Institut Peter Jorsal 6. og 7. December 2017 Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2017 Peter Jorsal 6. og 7. December 2017 Kommentarer til årets testresultater Endeafslutninger Der koges stadig suppe på endeafslutningen Snit i endeafslutning

Læs mere

CALPEX. NYT: CALPEX PLUS med 22 % forbedret isolering. Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet. Nou! Ø 125/182 Ø 160/250

CALPEX. NYT: CALPEX PLUS med 22 % forbedret isolering. Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet. Nou! Ø 125/182 Ø 160/250 CALPEX Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet Nou! Ø 125/182 Ø 160/250 NYT: CALPEX PLUS med 22 % forbedret isolering Indhold Udnyt dine fordele 3 Systembeskrivelse 4 6 Tryktab 7 Varmetab 8 Fjernvarmerør

Læs mere

Vi holder hvad vi lover!

Vi holder hvad vi lover! Præisolerede Flexrør Vi holder hvad vi lover! Side 1 INTRODUKTION 3E-Flex er et rørsystem for varme og kolde medier til primært fjernvarme, men kan med fordel også anvendes til brugsvand eller køling.

Læs mere

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer

systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer systemet Et krydsbundet krympemuffesystem til præisolerede rørsystemer det sikreste krympemuffesystem til præisolerede rør Samme muffeteknik til alle samlinger Krympestyrken i den krydsbundne polyethylen

Læs mere

En krydsbunden krympemuffe til præisolerede rørsystemer

En krydsbunden krympemuffe til præisolerede rørsystemer En krydsbunden krympemuffe til præisolerede rørsystemer den sikre og slanke krympemuffe til præisolerede rør Dobbelttætning sikrer fuldstændig tæthed i hele levetiden Høj krympetemperatur sikrer, at muffen

Læs mere

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Supplerende bestemmelser for Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Grundlag under Dancert for certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som

Læs mere

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger.

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger. Fugtovervågning 7:0 Fugtovervågning Formålet med et alarmsystem er: at kontrollere for fugtfejl at lokalisere fugt at konstatere afvigelser ( og sammenholde de fugtrelaterede parametre med de værdier der

Læs mere

Webers svindfri betoner

Webers svindfri betoner Webers svindfri betoner Standardbeton - til boliger, industri og landbrug Svindfri betoner til alle formål Weber er en af Europas største mørtelproducenter. Med et bredt sortiment af svindfri betoner kan

Læs mere

et stærkt valg til transport af naturgas biogas # # # # Wavin PE SafeTech RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555

et stærkt valg til transport af naturgas biogas # # # # Wavin PE SafeTech RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555 Wavin PE SafeTech et stærkt valg til transport af og naturgas biogas RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555 PE SAFETECH OG FITTINGS NORDIC POLY MARK GODKENDT EKSTREMT MODSTANDSDYGTIGT OVER FOR OVERFLADESKADER

Læs mere

Smalle rørgrave Sammenlignet med fastrørsystemet, bruger CALPEX kun 60% af gravsbredden.

Smalle rørgrave Sammenlignet med fastrørsystemet, bruger CALPEX kun 60% af gravsbredden. Udnyt dine fordele CALPEX versus fastrørsystem Sammenlignet med de traditionelle stålsystemer,tilbyder CALPEX højeremodstandsdygtighed overfor kemikalier; det er korrosionsfrit og testet forkompatibiliteten

Læs mere

UPONOR VVS BRUGSVAND OG VARME MLC. Unipipe-røret for brugsvand og varme

UPONOR VVS BRUGSVAND OG VARME MLC. Unipipe-røret for brugsvand og varme UPONOR VVS BRUGSVAND OG VARME MLC Unipipe-røret for brugsvand og varme 01 2010 9001 Unipipe-røret er en rørtype, hvor fordelene ved både plast og metal udnyttes optimalt Unipipe-rørene er lige velegnede

Læs mere

Prærørskontrol Jørn Bech Teknologisk Institut

Prærørskontrol Jørn Bech Teknologisk Institut Jørn Bech Teknologisk Institut Gennemførte prøvninger Bestemmelse af revnedannelse og ovalitet ved bøjning i flexrør Bestemmelse af varmetransmission (U-værdi) i uældede og ældede twinrør og flexrør Bestemmelse

Læs mere

Roth SnowFlex Rørsystem

Roth SnowFlex Rørsystem Roth SnowFlex Rørsystem Planlægning og projektering... living full of energy! 204 Roth SnowFlex Rørsystem Et komplet system som holder arealer fri for sne og is Roth Snowflex anlæg anvendes til at holde

Læs mere

Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2014. Peter Jorsal

Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2014. Peter Jorsal Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2014 Peter Jorsal Agenda Opdateringer/nyheder Diffusionsspærrens betydning Kommentar til Dansk Fjernvarmes test 2014 2 LOGSTOR FlextraPipe Nu op til ø180

Læs mere

Diffusionsspærre TwinPipe systemer Lavenergifjernvarme til lavenergibyggeri

Diffusionsspærre TwinPipe systemer Lavenergifjernvarme til lavenergibyggeri Reduktion af energitab fra rørsystemer Bjarne K. Jepsen 1 Agenda Diffusionsspærre TwinPipe systemer Lavenergifjernvarme til lavenergibyggeri 2 Varmetab λværdier 1 Varmetab Hvad har indflydelse på varmetabet

Læs mere

CALPEX. Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet. Nou! Ø 125/182 Ø 160/250

CALPEX. Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet. Nou! Ø 125/182 Ø 160/250 CALPEX Den bedste løsning til central- og fjernvarmenet Nou! Ø 125/182 Ø 160/250 Indhold Udnyt dine fordele 3 Systembeskrivelse 4 6 Tryktab 7 Fjernvarmerør 8 19 CPX-UNO/DUO 8 Bøjninger 9 Bukserør 10 Gennemføringer

Læs mere

Superflex DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM. TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger

Superflex DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM. TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger Februar December 2010 2007 DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger - når navnet siger det hele er den ideelle løsning til etablering af et præisoleret forsyningsnet.

Læs mere

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand

Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden. Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ: Forsink regnvandet allerede ved kilden Vælg et IQ forsinkelsesmagasin og få en sikker og effektiv løsning til store mængder regnvand Uponor IQ forsinkelsesmagasin Ved at anvende Uponor IQ rør

Læs mere

Fjernvarmesortiment. CALPEX -Fjernvarme. Driftstemperatur: Max. 95 C Driftstryk: Sinusformet korrugeret, extruderet polyethylen (PE-LD)

Fjernvarmesortiment. CALPEX -Fjernvarme. Driftstemperatur: Max. 95 C Driftstryk: Sinusformet korrugeret, extruderet polyethylen (PE-LD) Fjernvarmesortiment CALPEX -Fjernvarme Driftstemperatur: Max. 95 C Driftstryk: 6bar Medierør: Krydsbundet polyethylen PE-Xa med iltspærre(evoh) Isolering: CFC-fri polyurethan skum (PUR) Kappe: Sinusformet

Læs mere

Reliable solutions - safe flow. Termostatisk cirkulationsventil i rødgods

Reliable solutions - safe flow. Termostatisk cirkulationsventil i rødgods Reliable solutions - safe flow Termostatisk cirkulationsventil i rødgods Rossweiner VVC Brugsvandscirkulation Tekniske data Anvendelsesområde: Varmt brugsvandsanlæg Materiale: Ventilhus: Rødgods Pakninger:

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Svendborg Kraftvarme Miljøberetning for 2012 1) Miljøpolitik Gældende for strategiplan 2010-20122012 og virksomhedsplan 2012-2013.

Læs mere

Dansk Fjernvarme Seminar. Test Teknologisk Institut Peter Jorsal 13. og 14. December 2016

Dansk Fjernvarme Seminar. Test Teknologisk Institut Peter Jorsal 13. og 14. December 2016 Dansk Fjernvarme Seminar Test Teknologisk Institut 2016 Peter Jorsal 13. og 14. December 2016 Kommentarer til årets testresultater Endeafslutninger Nu kan der vist ikke koges mere suppe på endeafslutningen

Læs mere

VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR

VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR 2015 Dagens program Velkomst v/distributionsgruppen FORMIDDAGENS PROGRAM PROGRAM 09.00 Registrering og kaffe 09.30 Velkomst ved

Læs mere

Vandinstallationer. Vandnormens krav

Vandinstallationer. Vandnormens krav Vandinstallationer Nedenstående retningslinjer er vejledende og ikke fuldstændige. Når arbejdet projekteres og udføres, skal det altid sikres, at arbejdet udføres i henhold til gældende love, standarder

Læs mere

Kravspecifikation FSO certificering

Kravspecifikation FSO certificering Kravspecifikation FSO certificering Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører fuge- og tætningsarbejde på bygninger FSO/BK /SVC/2016 Rev 08 10.02. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Ansat ved Odense Vandselskab as 1. maj 1998. Renovering og nyanlæg af vandledning

Ansat ved Odense Vandselskab as 1. maj 1998. Renovering og nyanlæg af vandledning Carsten Hammer Ansat ved Odense Vandselskab as 1. maj 1998 Renovering og nyanlæg af vandledning Odense Vandforsyning Grundlagt 1853 Odense Vandselskab as Dannet i 1994 Navneskifte 1. januar 2010 til VandCenter

Læs mere

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet

Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer. systemet Et svejsbart muffesystem til præisolerede rørsystemer systemet det sikreste muffesystem til præisolerede rør Fremstillet af samme materiale som kapperøret Samme muffesystem til både lige rør og afgreninger

Læs mere

Energieffektivitet og fleksibilitet

Energieffektivitet og fleksibilitet Energieffektivitet og fleksibilitet LOGSTOR FlexPipe Fleksible præisolerede rør til fjernvarme Fleksible rørsystemer til store og små fjernvarmeanlæg Det yderste, beskyttende kapperør er fremstillet af

Læs mere

Bilag 2.1. Materialespecifikationer for ledninger af plast

Bilag 2.1. Materialespecifikationer for ledninger af plast Bilag 2.1 Materialespecifikationer for ledninger af plast Tekniske krav: Plastrør skal som minimum overholde kravene i efterfølgende tabeller. Side 2 af 9 Tabel 1.1 - er for Glat PVC rør Reference til

Læs mere

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium Opdag det nye HAKI Light Nu har HAKI fremstillet et helt nyt system til dig, der har brug for et let, men stærkt stillads. Systemet hedder HAKI Light.

Læs mere

Passiv brandsikring. Vejledning. April 2015

Passiv brandsikring. Vejledning. April 2015 Passiv brandsikring Vejledning. Reparation, inspektion og vedligehold af brandmalede stålkonstruktioner. Undersøgelse af ukendt malingstype på stålkonstruktion der skal brandmales. April 2015 SikkerhedsBranchen,

Læs mere

Det intelligente. rørsystem. til boligbyggeriet. roomair friskere kan det ikke gøres!

Det intelligente. rørsystem. til boligbyggeriet. roomair friskere kan det ikke gøres! Det intelligente rørsystem til boligbyggeriet roomair friskere kan det ikke gøres! Fleksibiliteten i højsædet Systemet er nemt at installere uden brug af større værktøj, rørene kan skæres med en hobbykniv,

Læs mere

EPIC. September 2004. Regnvandskassetter LOKAL HÅNDTERING AF REGNVAND - STORE ANLÆG. Afløbssystem

EPIC. September 2004. Regnvandskassetter LOKAL HÅNDTERING AF REGNVAND - STORE ANLÆG. Afløbssystem EPIC B42 X721 September 2004 LOKAL HÅNDTERING AF REGNVAND - STORE ANLÆG Afløbssystem Ligevægt i den naturlige vandbalance I fremtiden bliver det i højere grad vigtigt at beskytte og bevare grundvandet

Læs mere

Vi får tingene til at hænge sammen...

Vi får tingene til at hænge sammen... Vi får tingene til at hænge sammen... lfotech er mere end blot en leverandør. Vi deler vores viden og erfaring med dig. Vi udvikler specifikke løsninger i tilfælde af driftssituationer der ikke dækkes

Læs mere

PE-/uPVC -trykrør og -fittings

PE-/uPVC -trykrør og -fittings Wavin PE-/uPVC drikkevandssystem wavin.dk PE-/uPVC -trykrør og -fittings Sikker transport af drikkevand Wavins PE-/uPVC-rør og fittings sikrer det rene drikkevand under transporten. Vores fire forskellige

Læs mere

Ny fleksibilitet nye muligheder

Ny fleksibilitet nye muligheder Ny fleksibilitet nye muligheder MED LOGSTOR FlextraPipe præisolerede rørsystemer DIFFUSIONS- SPÆRRE Den mest fleksible løsning til nær- og fjernvarmeprojekter Den fleksible forbindelse fra varmekilde til

Læs mere

VERSION 2016/05. XL-BATTERI 300 bar

VERSION 2016/05. XL-BATTERI 300 bar VERSION 2016/05 XL-BATTERI 300 bar Innovation og nytænkning Strandmøllen udvikler hele tiden nye produkter, services og arbejdsmetoder altid med tanke på at skabe værdi for vores kunder, samt at bidrage

Læs mere

Zeparo Cyclone. Udluftningsventil og udskillere Automatiske snavs- og magnetitudskillere

Zeparo Cyclone. Udluftningsventil og udskillere Automatiske snavs- og magnetitudskillere Zeparo Cyclone Udluftningsventil og udskillere Automatiske snavs- og magnetitudskillere IMI PNEUMATEX / Vandbehandling / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone Omfattende sortiment af produkter til separation af

Læs mere

Coestilen. Prisliste GAVATEC A/S - Coestilen Prisliste Version Gavatec A/S, Køgevej 204, 4000 Roskilde Tlf.: Side 1

Coestilen. Prisliste GAVATEC A/S - Coestilen Prisliste Version Gavatec A/S, Køgevej 204, 4000 Roskilde Tlf.: Side 1 Coestilen Prisliste 2016 Version 2016.1 Gavatec A/S, Køgevej 204, 4000 Roskilde Tlf.: +45 70 27 27 15 Side 1 Tekniske informationer & Salgs- og leveringsbetingelser Materiale: Polyethylen high density

Læs mere

AKRALUX ONDA. Gennemsigtige isolerende bølgeplader af Polycarbonat

AKRALUX ONDA. Gennemsigtige isolerende bølgeplader af Polycarbonat AKRALUX ONDA OVENLYS Gennemsigtige isolerende bølgeplader af Polycarbonat Havnepladsen 12 DK-9900 Frederikshavn Tlf. (+45) 98 43 02 44 Fax (+45) 98 43 82 44 info@lumex.dk www.lumex.dk AKRALUX ONDA Bølgede

Læs mere

Kabelrør. Wavin kabelrør. wavin.dk. Solutions for Essentials

Kabelrør. Wavin kabelrør. wavin.dk. Solutions for Essentials Wavin kabelrør wavin.dk Kabelrør Beskyttelse af kommunikation og datatransmission Wavin har et komplet sortiment af kabelrør til beskyttelse af kabler for svag og stærk strøm samt alle former for datatransmission,

Læs mere

et stærkt valg til transport af naturgas biogas Wavin PE SafeTech

et stærkt valg til transport af naturgas biogas Wavin PE SafeTech Wavin PE SafeTech et stærkt valg til transport af naturgas biogas og Rør og fittings i henhold til EN1555 PE SafeTech og fittings Nordic Poly Mark godkendt Ekstremt modstandsdygtigt over for overfladeskader

Læs mere

Kloakering. Opmåling og valg af afløbsmaterialer.

Kloakering. Opmåling og valg af afløbsmaterialer. Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Kloakering. Opmåling og valg af afløbsmaterialer. Uddannelsen indgår i rørlæggeruddannelsen Forord Dette hæfte er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Den sikreste vej mellem to punkter. Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker

Den sikreste vej mellem to punkter. Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker Den sikreste vej mellem to punkter Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker - sikrer fuld kontrol over rørsystemer Kombinerer fordelene fra to teknologier Gør det muligt at

Læs mere

Miljøredegørelse 2013

Miljøredegørelse 2013 1/8 Brødrene A & O Johansen A/S er certificeret efter ISO14001 af Dansk Standard. Følgende adresser er omfattet af certificeringen: Brødrene A & O Johansen A/S, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Brødrene A

Læs mere

Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751.

Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751. Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751 Teknisk Brochure Egenskaber Ex ll 1G EEx ia llc T4 - T6 i overensstemmelse med ATEX

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen 3 6520 Toftlund Side 2 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse TEKNISKE BESTEMMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 4 ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER STRENOV PRODUKTER INFORMATION GussStahl Lienen GussStahl Lienen GmbH & Co. KG (GSL) som blev grundlagt i den tyske by Lienen i 1971, er specialister inden for støbning af komplekst formede stålkomponenter

Læs mere

Juni 2011. Koblingsdåser. Det sikre valg med indbygget garanti for komfort. Solutions for Essentials 3

Juni 2011. Koblingsdåser. Det sikre valg med indbygget garanti for komfort. Solutions for Essentials 3 Juni 2011 Koblingsdåser Det sikre valg med indbygget garanti for komfort Solutions for Essentials 3 Det sikre valg med indbygget garanti for komfort Komforten ved vand og varme tager vi for givet. Den

Læs mere

VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR

VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR VELKOMMEN TIL DISTRIBUTIONSGRUPPENS TEMADAGE OM PRÆISOLEREDE FJERNVARMERØR 2014 Dagens program Velkomst v/distributionsgruppen FORMIDDAGENS PROGRAM PROGRAM 09.00 Registrering og kaffe 09.30 Velkomst ved

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

FITTINGS & VENTILER. EV Standardvareprogram. www.evmetal.dk

FITTINGS & VENTILER. EV Standardvareprogram. www.evmetal.dk FITTINGS & VENTILER Kravefittings Kompressionsfittings Rørgevindfittings Slangenipler Slanger & kobberrør Nåleventiler Kontraventiler Sikkerhedsventiler Oliefyrstilbehør EV Standardvareprogram www.evmetal.dk

Læs mere

Kvalitetssikring og produkttest

Kvalitetssikring og produkttest Kvalitetssikring og produkttest 33 3.0 Kvalitetssikring og produkttest Uponors kvalitetsstyringssystem omfatter alle faser i et produkts levetid. Systemet sikrer således ikke kun det enkelte produkts kvalitet,

Læs mere

Brugg Pipesystems Prærørstest 2017

Brugg Pipesystems Prærørstest 2017 Brugg Pipesystems Prærørstest 2017 Seite 1 Produktoversigt Central- & Fjernvarme samt Fjernkøling CALPEX Stikledning fjernvarme & centralvarme COOLFLEX Fjernkølingsssystem CALPEX-ALU Stikledning fjernvarme

Læs mere

Den sikreste vej mellem to punkter

Den sikreste vej mellem to punkter Den sikreste vej mellem to punkter - sikrer fuld kontrol over rørsystemer Kombinerer fordelene fra to teknologier Gør det muligt at detektere og overvåge lækager, før der opstår større skade Forhindrer

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for konkurrenceudsættelse af facilitering af opgaver forbundet med gennemførsel

Læs mere

GAS ER IKKE BARE GAS 2015/09

GAS ER IKKE BARE GAS 2015/09 GAS ER IKKE BARE GAS GAS I 100 ÅR Gas er ikke bare gas. Det ved vi, fordi vi har produceret og solgt gas i næsten 100 år. Vi ønsker at være med til at give vores kunder mulighed for at skabe konkurrencedygtige

Læs mere

Sikkerhed for godt håndværk. - Rustfri flexslange til: Varme Vand Solvarme Køl

Sikkerhed for godt håndværk. - Rustfri flexslange til: Varme Vand Solvarme Køl Sikkerhed for godt håndværk - Rustfri flexslange til: Varme Vand Solvarme Køl Inoflex-flexslange og FixLock - Det professionelle valg! Inoflex-flexslange FixLock Rustfri flexslange Dimension DN 12-40 VA-godkendt

Læs mere

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Gentofte Fjernvarme (GFj) Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Tlf.: 39 98 81 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk CVR nr:

Læs mere

September 2012. Wavin/AVK ventiler VENTILER TIL BRUG I TRYKRØRSSYSTEMER. Solutions for Essentials

September 2012. Wavin/AVK ventiler VENTILER TIL BRUG I TRYKRØRSSYSTEMER. Solutions for Essentials September 2012 Wavin/AVK ventiler VENTILER TIL BRUG I TRYKRØRSSYSTEMER Solutions for Essentials En vital infrastruktur stiller ekstreme krav under overfladen Wavin/AVK ventilerne indgår som en del af vandforsyningsnettet,

Læs mere

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Fundamenter, vægge, tage, dæk... Førende global teknologi til bæredygtigt byggeri. Den højeste miljømæssige ydelse

Læs mere

Håndbog for VVS-Installatører. Svendborg

Håndbog for VVS-Installatører. Svendborg Håndbog for VVS-Installatører Svendborg Forord Denne pjece er til autoriserede VVS-installatører, som dagligt arbejder med vand-installationer. Vi har samlet en kort beskrivelse af de gældende regler om

Læs mere

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER DANSK BETON CERTIFICERING TILKNYTTET DANSK TEKNOLOGISK INSTITUT SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Dato: 1999-04-01 PRODUKTCERTIFICERING

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER HVORFOR SKAL JEG VÆLGE RECYCLING PLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra GovaPlast, som er markedsleder i Belgien. Recyclingplast

Læs mere

FJERNVARME 2011. Muffer og fittings af plast

FJERNVARME 2011. Muffer og fittings af plast FJERNVARME 2 Muffer og fiings af plas INDHOLDSFORTEGNELSE Muffer Lige muffer Side 4 Krympemuffer Side 5 Svejsemuffer Side 6 Skydemuffer Side 7 Redukionsmuffer Side 9 Ballonmuffer Side 4 Slumuffer Side

Læs mere

Specifikke VA-Prøvnings- og Godkendelsesbetingelser VA PG 817-02

Specifikke VA-Prøvnings- og Godkendelsesbetingelser VA PG 817-02 Specifikke VA-Prøvnings- og Godkendelsesbetingelser VA PG 817-02 For VA-godkendelse af et-grebs blandearmaturer. Page 1 of 11 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 3 ÆNDRINGER OG TILFØJELSER... 3 REFERENCER...

Læs mere

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Xkøbing kommunes tekniske forvaltning skal renovere og udbygge kloakanlægget i kommunen. Kvaliteten af ledningsanlægget skal via planlægning

Læs mere

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen?

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016 Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kravene til en varmtvandsbeholder har ændret sig gennem

Læs mere

Glasfiberrør. fra mm

Glasfiberrør. fra mm Glasfiberrør fra -4000mm Fordele Lang holdbarhed Rørene er designet efter internationale standarder med en levetid på minimum 50 år. Glat indvendig overflade Den glatte indvendige overflade i Superlit

Læs mere

Lægningsanvisninger. projekter kontakt os på 30 544 544. Foamglas hjælper jer ved opstart af nye. CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet!

Lægningsanvisninger. projekter kontakt os på 30 544 544. Foamglas hjælper jer ved opstart af nye. CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet! Lægningsanvisninger CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet! www.foamglas.dk Foamglas hjælper jer ved opstart af nye projekter kontakt os på 0 544 544. FOAMGLAS på betonbjælkelag og profilplader SIDE

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

1.0.0.1 Generelt Oversigt

1.0.0.1 Generelt Oversigt 1.0.0.1 Oversigt Introduktion Dette afsnit indeholder en gennemgang af nogle generelle og overordnede informationer om rørsystemerne fra LOGSTOR. Indhold LOGSTOR 1.1 Produktkataloget 1.2 Kvalitets- og

Læs mere

Supertæt med illmod 600 fugebånd

Supertæt med illmod 600 fugebånd Supertæt med illmod 600 fugebånd Nr. 1 båret af stærke kompetencer 31.876.652 meter illmod 600 forpligter 31.876.652 meter, 31.876.653 meter, 31.876.654 meter, 31.876.655 meter... Fugebånd i lange baner

Læs mere

NeoPres Alu presfittings og rør

NeoPres Alu presfittings og rør NeoPres Alu presfittings og rør Teknisk information Stærkere og mere formfuldendt installation i alt fra vand- til varmeinstallationer NeoPres Alu Presfittings & rør - stærkt, holdbart og fleksibelt pex-installationssystem

Læs mere

Præsentation af Dencker Værktøj

Præsentation af Dencker Værktøj Præsentation af Dencker Værktøj Dencker Værktøj er en moderne virksomhed, der producerer støbe- og prototypeværktøj primært til plast- og trykstøbning. Vi klarer bearbejdning af mindre serier og andre

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt RESSOURCE Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 59 Offentligt AFFALD RESSO Store udfordringer kræver handling 2 En betydelig sektor Affaldsbranchen er én af de største sektorer

Læs mere

EN 1366-4:2006 + A1:2010

EN 1366-4:2006 + A1:2010 DK Produkt Information: PU Brandskum 588 Brandhæmmet polyurethanskum, testet iht EN 1366-4 Produktbeskrivelse & anvendelse: PU Brandskum 588 er en professionel brandhæmmet 1-komponent polyuretanskum. Produktet

Læs mere

Fjernvarme. Hillerød Kraftvarmeværk, Vattenfall A/S

Fjernvarme. Hillerød Kraftvarmeværk, Vattenfall A/S Fjernvarme Sav NAVA helsvejste KUGEVENTIER illerød Kraftvarmeværk, Vattenfall A/S SAV Naval helsvejste kugleventiler 3 SAV Naval helsvejst stålkugleventil 7 SAV Naval helsvejst stålkugleventil, FU BORE

Læs mere

13 Betonsygdomme. Kolding 3. februar 2015. v/ Christian Munch-Petersen

13 Betonsygdomme. Kolding 3. februar 2015. v/ Christian Munch-Petersen 13 Betonsygdomme Kolding 3. februar 2015 v/ Christian Munch-Petersen Dansk betons sundhedstilstand? Generelt god Ny beton udført efter DS 2426 holder Levetiden stigende Færre betonkonstruktioner dør unge

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S

RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S RETNINGSLINJER FOR INSTALLATION OG TILSLUTNING TIL VORDINGBORG VAND A/S Juni 2016 INDLEDNING Nedenstående retningslinjer gælder for arbejder på vandinstallationer, der tilsluttes Vordingborg Vand A/S (fremover

Læs mere

Unit Magnet/posefiltre

Unit Magnet/posefiltre Unit Magnet/posefiltre 1-100 mikron/2,4 210 m 3 /h Heco Magnet/posefilter Units anvendes, hvor der er behov for en komplet løsning for pålidelig fjernelse af magnetiske partikler og kombinerer fordelene

Læs mere

GT1000 Brugervejledning

GT1000 Brugervejledning Brugervejledning Tekniske specifikationer SMS kommando Bemærkning Spænding Strømforbrug GSM frekvenser Antal optokoblet indgange Belastning relæudgang Arbejdstemperatur 7 14 VDC typisk 12VDC 2A (maks)

Læs mere

et stærkt valg til transport af naturgas biogas # # # # Wavin PE SafeTech RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555

et stærkt valg til transport af naturgas biogas # # # # Wavin PE SafeTech RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555 Wavin PE SafeTech et stærkt valg til transport af og naturgas biogas # # # # RØR OG FITTINGS I HENHOLD TIL EN1555 PE SAFETECH OG FITTINGS NORDIC POLY MARK GODKENDT EKSTREMT MODSTANDSDYGTIGT OVER FOR OVERFLADESKADER

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1. Varmt vand 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1. Varmt vand 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1 Varmt vand 0 1 VARMT OG KOLDT VAND VARMT VAND Registrering Registrering af anlæg til varmt brugsvand skal give grundlag for at energiforbrug til varmt vand kan

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Sanitærsortiment. CALPEX -Sanitær. Driftstemperatur: Max. 95 C. Isolering: Sinusformet korrugeret, extruderet polyethylen (PE-LD) CPX-UNO enkeltrør

Sanitærsortiment. CALPEX -Sanitær. Driftstemperatur: Max. 95 C. Isolering: Sinusformet korrugeret, extruderet polyethylen (PE-LD) CPX-UNO enkeltrør Sanitærsortiment CALPEX -Sanitær Driftstemperatur: Max. 95 C Driftstryk: 10 bar Medierør: Krydsbundet polyethylen PE-Xa uden iltspærre(evoh) Isolering: CO 2 blæst, CFC fri polyurethan skum (PUR) Kappe:

Læs mere

Anneks F: Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastkonstruktioner

Anneks F: Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastkonstruktioner Side 0 Ajourført 2002.10.10 : Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastkonstruktioner Dette anneks har samme status som SBC 243. This anneks forms an integral part of SBC 243. Forord Kriterier for

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V)

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V) Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 133 Offentligt J.nr. 001-08288 Den 10. januar 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen

Læs mere