ERIKSMINDE KABEL- OG FIBERNET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERIKSMINDE KABEL- OG FIBERNET"

Transkript

1 ERIKSMINDE KABEL- OG FIBERNET ANLÆGSPLAN: KABEL- OG FIBERNETTET ER INDDELT I SEGMENTER - SOM VI KALDER ØER. Eriksminde kabel- og fibernet dækker hele Eriksmindekvarteret. Der er tilslutningsstandere placeret således, at alle boliger kan blive sluttet til gennem at føre et kabel frem på egen grund til en af foreningens tilslutningsstandere (se illustration 2). Vi foretager til stadighed ø-opdelinger. Det gør vi, fordi netkapaciteten er en delt kapacitet og for at sikre, at en tilfældig fejl rammer så få som muligt. Opdelingen sker ved at der føres en selvstændig forbindelse fra hovedstationen ud til et knudepunkt eller et tilslutningspunkt for øen ude i området. Dette punkt kaldes også en node, fra den engelske netværksjargon for en knude. Pr Januar 2015 består nettet af 19 øer. Hver ø har et knudepunkt, og til 3 af øerne har vi kabel fra hovedstationen frem til knudepunktet og til 16 af øerne har vi fiber frem til knudepunktet. Fra knudepunktet og frem til de tilslutningsstandere, som medlemmer er koblet op til, er der kabel. Når vi graver ligger vi udover det nye kabel og rør for senere at kunne få fiber frem. Opdelingen er nødvendig, fordi forbruget i øjeblikket er under hastig forandring fra flow-tv til streaming mv. over nettet, og dette kræver en voldsom løbende behov for at øge kapaciteten. Dette opnås ved at vi med ø-opdelingen opdeler antallet af medlemmer, der deles om kapaciteten på den enkelte ø --- husk på, at alle brugere på en ø deler dennes kapacitet. Det drejer sig altså ikke om at øge den enkeltes kapacitet, men om at stadigt færre deler den samme kapacitet. Herved sikrer vi, at også fremtidens forbrugsmønster til stadighed kan fungere fejlfrit. Og samtidigt at indkredsning af fejl påvirker stadigt færre, og kan gøres stedse mere præcist og hurtigt. Pr Januar 2015 er Eriksminde kabel- og fibernet af hensyn til Internet ændret fra 2 til 8 Internet-øer. Dvs. hver af disse Internet-øer er således en samling af 1-4 fysiske øer, således der er omkring 100 medlemmer på hver af de 8 øer. Det betyder ligeledes at opstår der problemer på en Internet-ø er det kun medlemmer tilknyttet denne som bliver ramt. Hele nettet overvåges løbende af 2 systemer, dels et system der overvåger hver fysisk ø for sig og dels et system der overvåger hver Internet-ø.

2 KORT OVER ERIKSMINDEKVARTERET

3 GENERELT OM STIKLEDNINGEN Husk med din stikledning: Alt, hvad du laver på din egen grund, er du selv ansvarlig for. Din undergrund er ikke jomfruelig jord; der er allerede en mængde andre ledninger, telefon, gas, el, vand, kloak osv. Så det er ikke bare lige at gå i gang med spaden. Stikledningen skal ned og ligge i mindst 45 cm dybde under færdigt terræn, i fint grus uden skarpe sten. Ellers kan du ikke forsikre den. Du skal overholde respektafstand til andre installationer, herunder elektriske ledninger. Og nedlagdes stikledningen klos op ad stærkstrøm, kunne du for øvrigt godt glemme alt om at få Internet igennem. Så altså: Respektafstand Stikledningskablet må maksimalt have en længde på 30 meter, regnet fra tilslutningspunkt i stander- /fordelerskab til kabelafleveringspunkt hos abonnenten. Skal stikledningskablet være længere end 30 m skal benyttes kraftigere dimensioneret kabel, f.eks. til en koteletgrund. Det er fornuftigt at trække den i føringsrør eller flexslange, så den senere nemt kan skiftes. Husk træktråd når røret lægges. Der skal lægges et indikationsbånd i et spadestiks dybde - 20 cm lodret ovenover. Altså 25 cm nede. Det er et orange markeringsbånd med påtrykket "GIV AGT! HERUNDER ANTENNEKABEL". Stikledningskabel er specielt solidt kabel, beregnet til formålet. Alm. antennekabel duer slet ikke. Den må lige som alle andre coax-kabler ikke bukkes skarpt. Mindste bøjningsradius for standard stikledning ca 5 cm. En tykkere stikledning kræver større radius. Det er fornuftigt at lægge en ekstra meters kabel i en sløjfe i jorden uden for huset, til brug for senere reparationer ved eventuelle skader tæt på husets sokkel. Hvor stikledningen føres op ad udvendig mur, skal den beskyttes mod mekanisk overlast, f.eks. af aluminiumsrør, fra 45 cm under færdigt terræn til 190 cm over terræn. Det er indenfor samme private beboelseshusstand tilladt at føre signalet videre fra kabelafleveringspunktet til flere modtagere, såfremt signalet er afsluttet i en TV/FM tilslutningsdåse med indbygget 65 MHz højpasfilter (multimediadåse) eller via et fast monteret 65 MHz højpasfilter til én eller flere TV/FM antennedåser. Dette højpasfilter kan være integreret i en dedikeret lokalforstærker eller i et dataafgreningsfilter. Stikledning må kun tilsluttes (connecteres) i begge ender af vores installatør ikke af dig selv. Du må ikke selv gå i fordelerskabet. Gældende vilkår, forskrifter og anvisninger (som altså ikke står her) skal følges.

4 TV VIA ANTENNEKABLET Siden foråret 2014 sendes alene digitalt tv på Eriksminde kabel- og fibernet. I perioden 2008 til 2014 har der været sendt både analogt og digitalt tv. Før 2008 blev der alene sendt analogt tv. Med digitalt tv menes digitalt transmitteret tv. Det vil sige tv-programmer (film, video m.m.), der overføres fra en sender til et modtagerapparat, som begge benytter digital teknik til at sende og modtage signalerne. Der sendes 4-7 programmer, samt forskellige informationsdata, på én sendefrekvens. Elektronisk programguide - EPG har været tilgængelig i Eriksminde siden Kabel-tv sendes med anvendelse af standarden DVB-C (DVB-C2). DVB-C er en international standard for digitale signaler i kabelnet. Det skal også nævnes at digitalt TV kræver en god kvalitet af kablerne, og det gælder såvel foreningens kabler frem til tilslutningsstanderne, men ikke mindst også tilslutningskabler og komponenterne i husinstallationen. Vi er gået fra billedrørs-tv til større og større fladskærme, og heldigvis har vi også samtidigt fået en bedre billedopløsning/kvalitet med HDTV. Mens HDTV efterhånden er ved at være temmelig udbredt, både i forhold til antal kanaler der findes i HD, og det antal seere der har udstyret til at se det, så går udviklingen nu for alvor mod den næste milepæl nemlig Ultra HD TV. I første omgang er det med en billedopløsning på 3840 x 2160 pixels. Man har altså valgt at fordoble den gamle HDTV 1080p standard (1920 x 1080) både i forhold både vandrette og lodrette pixels, så der nu er 4 gange flere pixels. Man kunne således også omtale 4K Ultra HD som 4 x Full HD eller 2160p. Ude i horisonten ligger også 8K Ultra HD..

5 Udviklingen på fladskærmens billedside stiller løbende større krav til kabelnettet, tilslutningsledningen og husinstallationen.

6 ANTENNEINSTALLATIONEN I HUSET. Der er udarbejdet en generel branchevejledning til husinstallationer. Indendørskabler skal være dobbeltskærmede (alu-folie og tråde i skærm): Kabler i gamle husinstallationer eller velmenende gør-det-selv installationer mangler ofte folien under trådene uden på midter-isolationsstykket (det hvide). Denne folie er her vist som kobber, men kan også udmærket være aluminium. Uden på trådene er her vist en tynd plastfilm, der holder på trådene indenfor selve den her sorte kappe. Denne film er ikke obligatorisk. men det er af afgørende betydning, at der er folie i skærmen. Kvaliteten af folien og antallet af tråde i skærmen afgør til sammen hvor godt kablet er skærmet mod indstråling udefra, af f.eks. elektriske impulser fra andre systemet, lysnet, hus-lys-automatik mv. Coaxialkabler købt i byggemarkeder er typisk for ringe på netop dette punkt. Det er helt misforstået at spare på dette punkt, for netop her (i dårlig afskærmning og ustabil og løs konnektering) ligger en meget vigtig årsag til blips og udfald og små ryk i digitale tv-billeder. DIsse ryk skyldes datatab, der opstår ved indstråling af støjimpulser udefra. Samtidigt er det også uhyre vigtigt ikke at bukke kablet (for) skarpt. En typisk mindste bukningradius er 3,5-5 cm. Hvis man bukker kablet skarpere, så deformeres det hvide midterisolator, og inderlederen skubbes ud i nærheden af skærmlederen, hvorved den elektriske karakteristik for kablet helt ødelægges og nogle kanaler overføres meget dårligt, der kommer ekkovirkninger af signalerne i kablet mm. Af samme grund må man heller ikke bruge stramme klamper eller kramper til fastgørelse af kablet (f.eks. op ad fodpaneler), men skal bruge nogen der ikke det mindste deformerer eller trykker på kablet. Beklager, men dette må man ikke tage let på. Endelig er det vigtigt at kablet ikke ligger lige op ad varmerør, for så vil isolationen omkring inderlederen blive blød pga. varmen, og den deformeres med samme kedelige resultat som ved for skarp bukning. Til sidst: Husk: Antennekablet må ikke fremføres i kanaler direkte sammen med 230 volt kabler!

7 Disse stik med plastik kappe må ikke bruges fordi de "lukker" ikke nok af for de støjkilder vi i dag har i vores hjem. Stik med metal hus anbefales da det kan lukke af for de omkring liggende støjkilder der kan give dårlige billeder f.eks. striber på et analog billede eller udfald på et digital signal. Et stik i metal kan se således ud, dette kan dog godt med tiden give dårligere billeder da fugten i luften kan få stikket til at ire og give dårlig kontakt. Krimbet stik og f-connectoren som er bedst, fordi det er trykket sammen og luft tomt, derved opnås fuld kontakt og INGEN fugt der kan give dårlig kontakt med tiden.

8 Denne samlingsmetode, f-connectoren, må anbefales især, hvor der er fugtighed, på lofter, i vådrum og udendørs. Men er selvfølgelig også en anbefaling til indendørsbrug da der ikke kommer bræk på ledningen. Hvis du mener at din husinstallation er i orden, og du oplever nogle af de ovennævnte problemer, bør du have besøg af en tekniker. Eriksminde Medienet skal levere et korrekt signal med tilstrækkelig signalstyrke til den første antennedåse i din bolig. Vores aftale med foreningens servicefirma dækker signalet helt frem til dig (tilslutningsstander ved skel), og du kan rekvirere en tekniker uden omkostninger for dig. Hvis teknikeren finder at der er noget galt med din interne installation (tilslutningskabel og husinstallation), kan han give dig et tilbud på udbedring af denne.

9 INTERNET VIA ANTENNEKABLET Der opsættes et kabelmodem, som i vort tilfælde faktisk også er en router datanetmæssigt set fra Cisco eller fra andre, i hjemmet. Den hedder EPC3925, EPC3928 eller Motorola Men vi starter allerede ude i vejen, ved din stander. Standeren er lukket med en specialnøgle, og det er ikke meningen, at du selv skal pille i den. Det forbyder vi faktisk idet det er alene foreningen teknikere som må gribe ind i tilslutningsstandere. Standeren er det sted, hvor det tykke fødekabel er forbundet med kablet ind til din husstand. Det sker via en fordeler, som kan have tilslutninger til flere huse og den indeholder tillige en tilpasning af tekniske værdier af væsentlig betydning for signalniveau, sådan at det signal, der sendes ind i huset er det samme, uanset hvor i kæden på fødekablet, standeren er placeret. I den anden ende af din stikledning inde i huset, findes der i dag normalt en fordelingsdåse evt. med forstærker med efterfølgende fordeler til flere antennekabler internt i huset. Her skal der brydes ind og placerer en forgrening - et såkaldt datafilter. Denne forgrening indsættes før første antennedåse og før en eventuel lokal antenneforstærker der måttevære sat op. Datafilter har 2 udgange - den ene er til TV - signalerne og til denne kobles den bestående kabelinstallation for TV - den anden er til Internet, hvorfor der skal føres et nyt kabel fra datafilter frem til det sted hvor Internet kabelmodem skal placeres. På denne måde tillades kun returtrafik fra kabelmodemet. Det er helt afgørende for succes, at dette filter spærrer effektivt, og at lednings-, stik- og forbindelseskvaliteter er i top hele vejen igennem. Gammelt ukurant kabel må ikke bruges, hvis det ikke er af bedste kvalitet og helt tæt overfor støj. Samlinger af antennekabler skal kun udføres med den bedste kvalitet samleled og i form af F- connectors, altså helt tætte og med gevind, så det er tæt forseglet. Sådanne samlinger findes både til inden- og udendørs montage. Og dernæst skal der sikres adgangs- og arbejdsforhold og miljø, så teknikere kan foretage selve tilslutningen. Hvis de skal op på loftet, nytter det ikke, at der skal først lige skal flyttes 5 flyttekasser og en kommode, før vi kan komme til.

10

11 CISCO EPC3925/28 og 3940 HAR FØLGENDE HOVEDTRÆK: Kabelmodem med indtil 8 downstream-kanaler og 4 upstream-kanaler, der kan bundtes. Router / Home Gateway med DHCP USB2-forbindelse til én enhed, såsom en netværksprinter, maks. 480 Mbips Indbygget 4 port ethernet switch, maks. 1 Gbps Indbygget 2 analoge telefonporte (embedded Media Terminal Adapter, emta) Kan køre DOCSIS 3.0 og EuroDOCSIS 3.0 (sidstnævnte bruges i Eriksminde). Trådløst accesspoint efter standarden b/g/n for op til 300 Megabits trådløst lokalnet i dit hus. UPNP - Universal Plug and Play (samme som DLNA) Med EuroDOCSIS kan køres med maks. hastighed down / up: 350 / 80 Mbps

12

13 TIL GØR DET SELV FOLKET På hjemmesiden er der gode råd og vejledninger til gør-det-selv folket, men andre kan også have fornøjelse af at se hvilke materialetyper der anbefales at anvende for at få en optimal billedkvalitet på fladskærmen og udnytte bredbåndsforbindelsen optimalt. Komponenter kan købes hos foreningens antennetekniker. Der er flere vejledninger på nedenstående hjemmeside.

14 BILAG: Vejledende tekniske retningslinier 10.1 februar 2012 AFO vejledning kabel-tv husinstallationer Nye signaler truer dit TV 10 gode råd om sikkerhed (Internet) Godt signal kræver korrekt installation Husinstallationer Eksempel på rørføring i huse Historien om Eriksminde Antenneforening

GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION

GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION GODT SIGNAL KRÆVER KORREKT INSTALLATION (OPDATERET JANUAR 2014) Med anbefalingerne Den gode antenneinstallation vil foreningen sætte fokus på modernisering af husets antenneinstallation. De seneste 25

Læs mere

God billedkvalitet kræver gode stik og kabler!

God billedkvalitet kræver gode stik og kabler! God billedkvalitet kræver gode stik og kabler! For at få mest glæde af din kabel-tv pakke fra Antenneforeningen Horsens Syd kræver det, at du har en korrekt udført antenneinstallation i huset. Det vigtigste

Læs mere

Få hjælp til at opnå et godt signal

Få hjælp til at opnå et godt signal Få hjælp til at opnå et godt signal Her på siden kan du læse mere om hvordan du sikrer dig et godt tv-signal, og hvordan du undgår fejlkilder, der kan føre til pixeleringer eller udfald af billede og lyd.

Læs mere

Billedkvalitet kræver gode kabler

Billedkvalitet kræver gode kabler Billedkvalitet kræver gode kabler Når du indstiller dit nye digitale tv, benyt da følgende: Frekvens. 346Mhz/346000KHz Symbolrate. 6900 Modulation. 64 QAM Netværks ID. 0 Her på siden kan du læse mere om

Læs mere

Det rigtige antennegrej

Det rigtige antennegrej Det rigtige antennegrej Denne guide har til formål at gennemgå det rigtige antennegrej, som kan forbedre din nuværende antenneinstallation. Alt efter hvordan din antenneinstallation er lavet, er der i

Læs mere

Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj

Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj Støjkilder: Fejlkilde Fejl Løsning F-connector F-connector

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Dårligt Internet signal

Dårligt Internet signal Dårligt Internet signal Denne guide har til formål at hjælpe dig med at fejlsøge din egen Internet installation for fejl. Vi anbefaler at man først kigger i guiden Det rigtige antennegrej. Her kan vurdere

Læs mere

Vejledning til privatkunder

Vejledning til privatkunder Vejledning til privatkunder SÅDAN GØR DU Ñ Nedgravning af fiberrør Ñ Træk af kabler Ñ Opsigelse af nuværende abonnementer 2 Vejledning til privatkunder Indholdsfortegnelse 3 Intro 4 Det gør AURA Fiber

Læs mere

FAQ. kabelnetnummer / netværksnummer for Nyborg Almene Antennelaug er: 01449

FAQ. kabelnetnummer / netværksnummer for Nyborg Almene Antennelaug er: 01449 FAQ Hvad er mit kabelnetnummer / netværksnummer? Når du tænder din HD-boks første gang, skal du fortælle den, hvor du bor. I menuen "Konfiguration af netværk" skal du indtaste det kabelnetnummer / netværksnummer,

Læs mere

Nye signaler truer dit tv!

Nye signaler truer dit tv! Signaler truer dit tv fra din forening 1/2012 27 Nye signaler truer dit tv! Hvis din husinstallationer er af dårlig kvalitet, får du sandsynligvis flimmer på skærmen, når nyt mobilt bredbånd tages i brug

Læs mere

Installation af fibernet

Installation af fibernet Installation af fibernet Installation af fibernet de næste skridt Placering af udvendig og indvendig fiberboks Trækning af kabler Opsigelse af nuværende abonnementer Det gør Verdo Fiberbredbånd TV Telefoni

Læs mere

Dårligt TV signal. Fremgangsmåde

Dårligt TV signal. Fremgangsmåde Dårligt TV signal Denne guide har til formål at hjælpe dig med at fejlsøge din egen antenneinstallation for fejl. Vi anbefaler at man først kigger i guiden Det rigtige antennegrej. Her kan vurdere om ens

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND. Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Klargøring inden installationen

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND. Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Klargøring inden installationen INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Klargøring inden installationen HVAD SKER DER NU? Tak for din bestilling af Waoo Fiber. Vi glæder os til at levere

Læs mere

Vejledning til privatkunder

Vejledning til privatkunder Vejledning til privatkunder SÅDAN GØR DU Ñ Nedgravning af fiberrør Ñ Træk af kabler Ñ Opsigelse af nuværende abonnementer 2 Vejledning til privatkunder Indholdsfortegnelse 3 Intro 4 Det gør AURA Fiber

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af computer Der er flere muligheder hvorpå du kan tilslutte din computer til fiberforbindelsen. Vejledning for

Læs mere

SÅDAN GØR DU. Installationsvejledninger til privatkunder. Ñ Nedgravning af fiberrør Ñ Træk af kabler Ñ Opsigelse af nuværende abonnementer

SÅDAN GØR DU. Installationsvejledninger til privatkunder. Ñ Nedgravning af fiberrør Ñ Træk af kabler Ñ Opsigelse af nuværende abonnementer SÅDAN GØR DU Installationsvejledninger til privatkunder Ñ Nedgravning af fiberrør Ñ Træk af kabler Ñ Opsigelse af nuværende abonnementer 2 Vejledninger til privatkunder Indholdsfortegnelse 3 Intro 4 Det

Læs mere

GVD Antenneforening - Internet Gør-Det-Selv Guide

GVD Antenneforening - Internet Gør-Det-Selv Guide GVD Antenneforening - Internet Gør-Det-Selv Guide Forord Tillykke med din Internet forbindelse fra GVD Antenneforening. Denne guide vil hjælpe dig med at installere dit GVD Internet i din bolig. Herudover

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Klargøring inden installationen Waoo leveres af dit lokale fiberselskab HVAD SKER DER NU? Tak for din bestilling

Læs mere

MONTERING AF PARABOLANTENNE

MONTERING AF PARABOLANTENNE MONTERING AF PARABOLANTENNE Vigtig information Vi anbefaler, du benytter dig af en autoriseret installatør, når du skal montere parabolantennen. Det kan være vanskeligt at finde den rette position uden

Læs mere

Modtagelse af Antenne TV i Danmark

Modtagelse af Antenne TV i Danmark Modtagelse af Antenne TV i Danmark Efter at det analoge sendernet i Danmark blev slukket d. 1. november 2009 og erstattet af et nyt digitalt terrestrisk sendernet, har der generelt været meget få problemer

Læs mere

Hvad betyder digitaliseringen krav og muligheder

Hvad betyder digitaliseringen krav og muligheder Hvad betyder digitaliseringen krav og muligheder Tage Lauritsen FDA-Forum 27. April 2008 Hvad betyder digitaliseringen og hvad den kræver teknisk Hvilke tekniske forhold, skal antenneanlæggene forberede

Læs mere

Installation af fibernet

Installation af fibernet Installation af fibernet Placering af udvendig og indvendig boks Trækning af kabler Opsigelse af nuværende abonnementer Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Indhold 4 Installation af fibernet de

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Træk af kabler Waoo leveres af dit lokale energiselskab ENIIG 2017 1 HVAD SKER DER NU? Tak for din bestilling af

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Klargøring inden installationen Waoo leveres af dit lokale energiselskab ENIIG 2017 1 HVAD SKER DER NU? Tak for din

Læs mere

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Din tv-boks kan også optage Din nye tv-boks giver dig tre store fordele: Du kan bruge boksen som digitalt mediebibliotek

Læs mere

Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk

Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk Antennelauget Flimmer http://www.flimmertv.dk Årsberetning 2011 2012 Digitalisering, ved generalforsamlingen 2011 omtalte vi vores arbejde med at indføre Boxers TV kanaler. Dette blev realiseret i november.

Læs mere

3940 Modem med WIFI. Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI.

3940 Modem med WIFI. Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI. 3940 Modem med WIFI Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI. Placer modem rigtigt? Vi har i store træk følgende anbefalinger med hensyn til placering

Læs mere

Kom godt i gang DRG 737v2 Fiberboks Foreningskunde December 2014

Kom godt i gang DRG 737v2 Fiberboks Foreningskunde December 2014 Kom godt i gang DRG 737v2 Fiberboks Foreningskunde December 2014 Fiber Tv Telefoni 02 Indhold Fibernet fra Fibia 03 Tilslutning af kabel-tv og FM-radio 04 Introduktion til din fiberboks 05 Sådan får du

Læs mere

Lyd og lydkvalitet på fiber og kabel TV

Lyd og lydkvalitet på fiber og kabel TV Lyd og lydkvalitet på fiber og kabel TV Fakta om Stofa. Fiber og kabel TV -Teknik. FM radiokanaler. Digital radio. TV og lyd analog. TV og lyd digital. Overordnet hovedstation. WebTV. Fremtiden for fibernet

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2016

Nyhedsbrev marts 2016 Nyhedsbrev marts 2016 Generalforsamling tirsdag 12.4.2016 Bladet er omdelt omkring weekenden 21.-22. marts 2016. Digital TV Det digitale hjem Hurtig bredbånd Eriksminde Medienet - Telefon: 4333 2670 -

Læs mere

Din guide til fibernet

Din guide til fibernet Din guide til fibernet Få lynhurtigt internet, billige telefonsamtaler og knivskarpe billeder på dit tv Det er nemt at få fremtiden ind med fiber. Du kan: gøre det hele selv gøre det selv med hjælp fra

Læs mere

Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager

Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager Brugermanual installation af tv-boks med harddiskoptager TV 1 Din tv-boks kan også optage Din nye tv-boks giver dig tre store fordele: Du kan bruge boksen som digitalt mediebibliotek Din nye tv-boks har

Læs mere

home connect guide Dansk - 1. udgave INSTALLATIONSGUIDE PRI_SDRAFT_C

home connect guide Dansk - 1. udgave INSTALLATIONSGUIDE PRI_SDRAFT_C home connect guide Dansk - 1. udgave INSTALLATIONSGUIDE PI_SDAFT_C indholdsfortegnelse HomeConnect guiden skal hjælpe brugere af kabel nettet med selv at tilkoble udstyr og fordele signaler i hjemmet,

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Analog og digital TV Hurtig og billig bredbånd Telefoni Digital nabohjælp Bladet er omdelt omkring weekenden 21.-22. marts 2015. Foreningens ordinære generalforsamling afholdes torsdag

Læs mere

Møllegårdens Antennelaug. Referat fra generalforsamlingen Den 24. april 2012

Møllegårdens Antennelaug. Referat fra generalforsamlingen Den 24. april 2012 Møllegårdens Antennelaug Referat fra generalforsamlingen Den 24. april 2012 Formanden Kim Troelsted bød velkommen. Pkt. 1 Valg af dirigent Til dirigent blev Kurt Povlsen enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede

Læs mere

Dine muligheder hos Nørhalne Antenneforening

Dine muligheder hos Nørhalne Antenneforening Dine muligheder hos Nørhalne Antenneforening... dit lokale fibernet som kombinerer fremtidens muligheder med nutidens teknologi - information om tv, bredbånd og telefoni Mange valgmuligheder hos Nørhalne

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Eventuelt træk af kabler Waoo leveres af dit lokale fibernetselskab RAH FIBERBREDBÅND 2017 1 HVAD SKER DER NU? Tak

Læs mere

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND - Nordenergi

INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND - Nordenergi INSTALLATION AF FIBERBREDBÅND - Nordenergi Hvad sker der nu? Placering af indvendig boks Klargøring inden installationen Waoo leveres af dit lokale energiselskab 1 HVAD SKER DER NU? Tak for din bestilling

Læs mere

Kom godt i gang med. fibernet i din bolig

Kom godt i gang med. fibernet i din bolig Kom godt i gang med fibernet i din bolig Vejledning til installation af fibernet Installationen af fiberforbindelsen i din bolig starter med, at en montør kommer på besøg og monterer en indvendig fiberboks

Læs mere

Internet. Telefoni. Fra Din Antenneforening ERIKSMINDE MEDIENET

Internet. Telefoni. Fra Din Antenneforening ERIKSMINDE MEDIENET TV Internet ERIKSMINDE MEDIENET er foreningens nye navn, og dermed signaleres at foreningen er parat til udfrodringerne i den digitale verden. Læs om de nye muligheder i 2015 - nogle er tidligere omtalt,

Læs mere

Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks Foreningskunde Oktober 2014

Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks Foreningskunde Oktober 2014 Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks Foreningskunde Oktober 2014 Fiber Tv Telefoni 02 Fiber Tv Telefoni 03 Indhold Indhold Fibernet fra Fibia 03 Tilslutning af kabel-tv og FM-radio 04 Introduktion til din

Læs mere

Kom godt i gang. Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router. med router HG2381

Kom godt i gang. Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router. med router HG2381 Kom godt i gang Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboks/router med router HG2381 Håndværkervej 27 9700 Brønderslev Telefon 98 88 99 90 bredbaandnord.dk Fiberboksens dioder og display Power

Læs mere

Nyhedsbrev april 2013

Nyhedsbrev april 2013 Nyhedsbrev april 2013 Analog og digital TV Hurtig og billig bredbånd Telefoni Digital nabohjælp Bladet er omdelt omkring weekenden 4.-6. april 2013. Foreningens ordinære generalforsamling afholdes mandag

Læs mere

DAB installations guide.

DAB installations guide. Indledning Det har vist sig at modtagelse af (Digital Audio Broadcast) giver - indtil sendenettet er fuldt udbygget - flere problemer end modtagelse af. Der er flere grunde til disse problemer, dels er

Læs mere

NYHEDSBREV Generalforsamling 4. april 2017

NYHEDSBREV Generalforsamling 4. april 2017 NYHEDSBREV Generalforsamling 4. april 2017 Digital TV Det digitale hjem Hurtig bredbånd Eriksminde Medienet afholder den ordinære generalforsamling tirsdag den 4. april kl. 19.00 2017 i salen på Greve

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Fiberboks DKT Comega Placering og tilslutning Opsætning af Fiberboks og Router klarer Bredbånd Nords tekniker i forbindelse med installationen.

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Installation af fiberbredbånd. Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Træk af kabler. Fiberbredbånd TV Telefoni

Installation af fiberbredbånd. Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Træk af kabler. Fiberbredbånd TV Telefoni Installation af fiberbredbånd Hvad sker der nu? Placering af udvendig og indvendig boks Træk af kabler Fiberbredbånd TV Telefoni Hvad sker der nu? Tak for din bestilling af fiberbredbånd. Vi glæder os

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel Tirsdag 30. august 2016 siger vi farvel til Tårn-net TV og goddag til YouSee, som bliver boligorganisationen Tårnbyhuses nye TV-udbyder. Vi forsøger at

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Din antenneforening har valgt Canal Digital

Din antenneforening har valgt Canal Digital Din antenneforening har valgt Canal Digital Nu er det din tur til at vælge tv, internet og telefoni 10464_Brochure_Olstykke.indd 1 23/07/09 8:46:33 Digitalt kabel-tv fra 15. september 2009 Digitalt tv

Læs mere

Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT

Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT GUIDE TIL INSTALLATION AF FIBERNETTET Vi er nu kommet til det tidspunkt, hvor du skal tage stilling til, hvor

Læs mere

SOLAR LIGHTING KITSTM

SOLAR LIGHTING KITSTM GEO SOLAR LIGHTING KITSTM Læs venligst instruktionerne grundigt igennem inden du begynder installationen. Hold hele tiden øje med polariteten: Positiv = Rød; Negativ = Sort. Klargøring af ledninger I løbet

Læs mere

behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening.

behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening. Installation af Zaptor-kort i kortlæser (CA-modul) ved fjernsyn med indbygget DVB-C tuner behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening. Ønsker du derimod at

Læs mere

Orientering Januar 2006

Orientering Januar 2006 Orientering Januar 2006 Indhold: Information fra bestyrelsen Indbydelse til informationsmøde den 1. februar 2006 Internet og telefoni Ny leverandør overtager den 1. april 2006 Hvad gør I, der i dag anvender

Læs mere

Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks. Waoo! Forening April 2014. Få andel i fremtiden SEAS-NVE.DK

Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks. Waoo! Forening April 2014. Få andel i fremtiden SEAS-NVE.DK Kom godt i gang DRG 717 Fiberboks Waoo! Forening April 2014 Få andel i fremtiden SEAS-NVE.DK 02 Indhold Fibernet fra SEAS-NVE 3 Tilslutning af kabel-tv og FM-radio 4 Introduktion til din fiberboks 5 Sådan

Læs mere

Kom godt i gang med. fibernet i din bolig

Kom godt i gang med. fibernet i din bolig Kom godt i gang med fibernet i din bolig Vejledning til installation af fibernet Installationen af fiberforbindelsen i din bolig starter med, at en tekniker kommer på besøg og monterer en indvendig fiberboks

Læs mere

home connect guide koaksialkabel og antenneudstyr

home connect guide koaksialkabel og antenneudstyr Dansk - 1. udgave HOMECONNECT_COAX_V1.1 home connect guide koaksialkabel og antenneudstyr indholdsfortegnelse HomeConnect guiden skal hjælpe brugere af kabel nettet med selv at tilkoble udstyr og fordele

Læs mere

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Denne udskrift fra Digitaliseringen er en orientering om, hvorledes du skal forholde dig i forhold til modtagelse af digitalt tv via kabel tv eller fællesantenne.

Læs mere

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 2 2. DEFINITIONER... 2 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 3 3.1 Kundeinstallation... 3 3.2 Provisionering / aktivering...

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015

Faaborg Vest Antenneforening. Beretning for året 2015 Indledning Antenneforeningen har ved årsskiftet i alt 984 medlemmer, hvilket er et fald på 3 medlemmer i forhold til år 2012. Vi udbyder p.t. 3 tv-pakker og antallet fordeler sig på 293 stk. med grundpakke,

Læs mere

Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT

Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT Installationsguide FIBERNET TIL DIT BEHOV UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT GUIDE TIL INSTALLATION AF FIBERNETTET Vi er nu kommet til det tidspunkt, hvor du skal tage stilling til, hvor

Læs mere

Installations- og betjeningsvejledning. Triax IFA 284/288. radio/tv distributionsforstærker med aktiv returvej 891884A

Installations- og betjeningsvejledning. Triax IFA 284/288. radio/tv distributionsforstærker med aktiv returvej 891884A Installations- og betjeningsvejledning radio/tv distributionsforstærker med aktiv returvej 891884A DK Montagevejledning distributions forstærker Introduktion Læs denne quick-guide helt igennem inden du

Læs mere

Giganet næste skridt for kabel

Giganet næste skridt for kabel Giganet næste skridt for kabel Bredbånd på kabel TV DOCSIS 3.1 GigaNet Hvad gør Stofa? Bredbånd på kabel-tv(og senere digital TV). Juni måned 1996 kom det første bredbånd på kabel-tv. Hastigheden var 512/512kBit/s.

Læs mere

Få tv, radio og internet på en nem måde

Få tv, radio og internet på en nem måde Få tv, radio og internet på en nem måde Campingvogn, båd, sommerhus og flagstang Få tv, radio og internet på en nem måde Vi er efterhånden vant til, at vi har kontakt med hele verden fra vores mobil og

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Scan QR koderne Indholdsfortegnelse Tilslutningsoversigt...4 Fiberboks Lille Fiberboks...6 Stor Fiberboks...8 Internet Opsætning af router...10

Læs mere

Medlemsinformation Juni 2014

Medlemsinformation Juni 2014 Medlemsinformation Juni 2014 ERIKSMINDE MEDIENET KABEL TV - BREDBÅND - TELEFONI - ALARMSYSTEM Digital TV Hurtig og billig bredbånd Telefoni Digital nabohjælp Velkommen til Eriksminde Foreningen byder velkommen

Læs mere

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer Placering og montering eksterne motorer: Ved valg af en løsning med ekstern motor opnås primært to fordele: 1) Nedsættelse af støjniveau fra motor. Op til 50% i bedste fald. 2) Afhængig af anvendt motorstørrelse

Læs mere

Dine muligheder hos Støvring Antenneforening

Dine muligheder hos Støvring Antenneforening Støvring @ntenneforening Dine muligheder hos Støvring Antenneforening - information om tv, bredbånd og mobil Det bedste tv-udbud Hos Støvring Antenneforening får du Danmarks bedste og bredeste udbud af

Læs mere

Fleksibel basisinstallation til nutidens boligbehov

Fleksibel basisinstallation til nutidens boligbehov 80 LK IHC Net Basic 81 8 Fleksibel basisinstallation til nutidens boligbehov LK IHC Net Basic er et distributionssystem for boligens data-, tele- og radio-/tv-signaler. IHC Net Basic-installationen giver

Læs mere

Spørgsmål til OE Kabel TV

Spørgsmål til OE Kabel TV Spørgsmål til OE Kabel TV spørgsmål 1: Hvordan forbruges 12-fiber linierne? Hvordan er de fordelt på telefoni, intranet og TV fordelingsnettet? svar 1: intranet og telefoni kører på samme kabel. Der vil

Læs mere

Modem til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

Modem til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning til dig med fastn og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt nyt produkt hos din bredbåndsudbyder. I den forbindelse har du få tilsendt.

Læs mere

Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning.

Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning. Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning. Året 2012 har igen været et meget aktivt år for Brædstrup Antenneforening. Vi fejrede 40 års jubilæum på Pejsegården, hvor mange af vores medlemmer mødte

Læs mere

Kom godt i gang - med tilslutning af computer, TV og telefon til fiberboksen.

Kom godt i gang - med tilslutning af computer, TV og telefon til fiberboksen. Kom godt i gang - med tilslutning af computer, og telefon til fiberboksen. Scan QR koden - og se videovejledninger på din smartphone. Indholdsfortegnelse Tilslutningsoversigt...4 Fiberboks (Icotera IGW

Læs mere

Antenneteknik - installation af returveje

Antenneteknik - installation af returveje Antenneteknik - installation af returveje og IP-tele INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - Antenneteknik - installation af returveje og IP-tele...3 Antenneteknik - instal. Af returveje og IP-tele -modulationsformer...9

Læs mere

Eriksminde Antenneforening

Eriksminde Antenneforening Eriksminde Antenneforening Nyhedsbrev den 12. oktober 2012 Vigtig information om internetløsningen fra antenneforeningen Nye samarbejdspartnere på internetløsningen fra 20. november 2012 Informationsmøde

Læs mere

Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017

Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017 Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017 Som I kan se, har vi i år prøvet en alternativ generalforsamling på en søndag formiddag, det har vi gjort fordi andre foreninger har

Læs mere

Kom godt i gang Platinum 6810 December 2014

Kom godt i gang Platinum 6810 December 2014 Kom godt i gang Platinum 6810 December 2014 03 Indhold Fibernet fra Fibia 03 Tilslutning af fordelerboks 04 Introduktion til fordelerboksen 05 Sådan får du den bedste forbindelse 06 Ofte stillede spørgsmål

Læs mere

Instruktionsbog. Tilslutningsnet. Opbygning af bredbåndsnet fra ODF til slutbruger

Instruktionsbog. Tilslutningsnet. Opbygning af bredbåndsnet fra ODF til slutbruger Instruktionsbog Tilslutningsnet Opbygning af bredbåndsnet fra ODF til slutbruger Version Dato 2.1 23.maj 2016 Fordelingsnet til slutbruger I dette kapitel beskrives de komponenter, der indgår i det passive

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 Odder Antenneforening, Generalforsamling onsdag den 2. marts 2016 1 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 For snart 40 år flyttede jeg i en lejlighed her i Odder, hvor der var kabel TV med 6 kanaler, DR, tysk

Læs mere

GØR DIT SOMMERHUS EKSTRA ATTRAKTIVT MED HURTIGT OG STABILT INTERNET

GØR DIT SOMMERHUS EKSTRA ATTRAKTIVT MED HURTIGT OG STABILT INTERNET GØR DIT SOMMERHUS EKSTRA ATTRAKTIVT MED HURTIGT OG STABILT INTERNET STÆRKT TILBUD TIL ALLE SOMMER- HUSEJERE Waoo leveres af dit lokale fiberselskab SOMMERHUSE MED HURTIGT INTERNET ER EFTERTRAGTEDE Nutidens

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Vejledning for tilslutning af udstyr Når du skal have installeret en fiberforbindelse i din bolig, starter det med, at Bredbånd

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og Tilslutning - Trin for trin Opsætning af fiberboks og router (Trin 1-3) klarer Bredbånd Nords tekniker i forbindelse med installationen. Fiberboks

Læs mere

Kom godt i gang med. Comega fiberboks

Kom godt i gang med. Comega fiberboks Kom godt i gang med Comega fiberboks Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne lille vejledning finder

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Om fiberboksen Fiberboksen har indbygget router, hvilket betyder at du kan nøjes med tilslutning til én boks, og så er du

Læs mere

Sådan sikrer du dig det bedste antennesignal

Sådan sikrer du dig det bedste antennesignal Sådan sikrer du dig det bedste antennesignal 1 Når man i de gode gamle analoge dage skulle installere en antenne, var det normalt at bruge fjernsynets skærm til at optimere antennens retning og højde.

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Dette er bestyrelsens beretning om, hvad der er sket siden sidste generalforsamling. Ændring i bestyrelsen Bestyrelsesmedlem for boligorganisationer Lars Peter Jensen forlod

Læs mere

Tillykke med din GVDNet internet forbindelse.

Tillykke med din GVDNet internet forbindelse. Tillykke med din GVDNet internet forbindelse. GVDNet GVDNet er en bredbåndsforbindelse til internettet, som fremføres via antennekablet. Det er således ikke nødvendigt at grave et nyt kabel ind, eller

Læs mere

Sådan sikrer du det bedste antennesignal

Sådan sikrer du det bedste antennesignal Lystbåde og campingvogne er af praktiske årsager ofte udstyret med UFO antenner, men de sikrer ikke altid et godt signal. Nyttige links: Interaktive dækningskort: www.dr.dk/retning Frekvenser og polarisering:

Læs mere

Generalforsamlingen den 18. marts 2018

Generalforsamlingen den 18. marts 2018 Generalforsamlingen den 18. marts 2018 Forslag 1: Etablering af fibernet i Grundejerforeningen Ørbækhave Forslaget er indstillet af Grundejerforeningen Ørbækhaves bestyrelse På Grundejerforeningen Ørbækhaves

Læs mere

Installationsguide 1

Installationsguide 1 Installationsguide Indhold i din pakke Følgende udstyr medfølger i din pakke A En router Sagemcom Fast 3890V3. B En strømforsyning (230V). C Et netværkskabel (hvid med gule stik). D Coax kabel (hvid med

Læs mere

500 / 500 Mbit/s internet

500 / 500 Mbit/s internet 500 / 500 Mbit/s internet I 2019 øger vi til 1000 / 1000 Mbit/s 120 kr. pr. måned INTERNET TIL BOLIGFORENINGER Internet til boligforeninger i Storkøbenhavn "Vi leverer internet, som vi selv ville vælge"

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Quick guide til Kabelplus TV boks.

Quick guide til Kabelplus TV boks. Quick guide til Kabelplus TV boks. Tillykke med din nye Kabelplus TV boks. I denne installationsguide får du en gennemgang af, hvordan du kobler din nye TV boks til dit TV samt andre nyttige informationer.

Læs mere

Selv den bedste installation kan blive ødelagt, hvis f.eks. kablet får for skarpe bøjninger og lederen inde i kablet knækker. 1.

Selv den bedste installation kan blive ødelagt, hvis f.eks. kablet får for skarpe bøjninger og lederen inde i kablet knækker. 1. Hvis du sidder og bliver irriteret over at have firkanter, streger, striber eller sne på en kanal, er det højst sandsynligt dit antennekabel og dine antennestik der er problemet. Alt for mange har stadig

Læs mere

Beretning I Faxe har vi opdelt til 4 øer og inden for 3 år med yderligere 4 øer.

Beretning I Faxe har vi opdelt til 4 øer og inden for 3 år med yderligere 4 øer. Beretning 2016 Også i år har der været travlt i foreningen med renovering og modernisering. I oktober blev vi færdige med at opgradere Faxe Ladeplads så det nu kører med 860 Mhz, og anlægget er nu delt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede. Fejlfindings tips. Beskrivelse af analogt og digitalt TV. Kontakt information.

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede. Fejlfindings tips. Beskrivelse af analogt og digitalt TV. Kontakt information. Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Velkomst. Vigtig information til nytilsluttede. Fejlfindings tips. Beskrivelse af analogt og digitalt TV. Kontakt information.

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere