Vaccinationsanbefalinger til Afrika

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vaccinationsanbefalinger til Afrika"

Transkript

1 Overskrift: Vaccinationer Vaccinationsanbefalinger til Afrika Algeriet Inden afrejse til Algeriet anbefales det, at man bliver vaccineret. Det kan være meget individuelt, hvilke vaccinationer, der bliver anbefalet, da vaccinationsanbefalingerne bl.a. afhænger rejsens længde, gøremål og opholdssteder i Algeriet. Dog gælder det alle, at man bør starte på sine vacciner mindst en måned før afrejse, da nogle vacciner skal gives mere end en gang. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Bør overvejes til rejsende med en større risiko for smitte, hvilket kan skyldes ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller kontakt med blod, som er forurenet med virusset. Kontakten kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Bør overvejes til rejsende med en øget risiko for smitte ved f.eks. at spise meget lokalt som fra gadekøkkener og/eller opholde sig under dårlige hygiejniske forhold på rejsen. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Tyfus: Bør overvejes til rejsende med en øget risiko for smitte ved f.eks. at spise meget lokalt som fra gadekøkkener og/eller opholde sig under dårlige hygiejniske forhold på rejsen. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Rabies: Kan overvejes til de rejsende, der hyppigt skal opholde sig i nærkontakt med de lokale hunde, da smitten sker ved bid eller krads fra en smittet hund. Smitten kan også ske ved slik på ikke-intakt hud som rifter og sår.

2 Tuberkulose: Det er sjældent, at turistrejsende bliver tilrådet til vaccinen. Vaccinationen bør dog overvejes til rejsende, der stammer fra Algeriet, og som rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner. Krav angående gul feber-vaccination Ifølge myndighederne i Algeriet, er det et krav, at man som rejsende kan fremvise dokumentation for gul feber-vaccinen, hvis man kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber, eller hvis man har opholdt sig i mere end 12 timer i en lufthavn i et land med risiko for gul feber. For vaccinen gælder det, at den skal gives mindst 10 dage før afrejse for at være beskyttet fra dag et. Derefter giver vaccinationen en beskyttelse på 10 år. Der er ikke risiko for smitte med malaria i Algeriet. Overskrift: Vaccinationer Ækvatorialguinea Det er vigtigt at være opmærksom på, at det tilrådes, at man bliver vaccineret som rejsende til Ækvatorialguinea. Dog er vaccinationsanbefalingerne individuelle, fordi de bl.a. afhænger af rejselængde og opholdssteder i Ækvatorialguinea, men alle bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, da nogle vacciner skal gives i flere omgange. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Man skal være opmærksom på, at gul feber-vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Man skal være opmærksom på, at gul feber-vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Hepatitis B: Anbefales til rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller komme i kontakt med blodprodukter, som er smittet med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing.

3 Tyfus: Anbefales til de rejsende, som skal spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener i Ækvatorialguinea og/eller opholde sig under ringe hygiejniske forhold. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og gul feber. Man skal være opmærksom på, at gul febervaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Tyfus: Anbefales til de rejsende, som skal spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener i Ækvatorialguinea og/eller opholde sig under ringe hygiejniske forhold. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, tyfus og gul feber. Man skal være opmærksom på, at gul febervaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Rabies: Bør overvejes til rejsende, der hyppigt kan komme til at opholde sig i nærkontakt med de lokale hunde, da smitten sker ved bid eller krads fra en smittet hund. Smitten kan også ske ved slik på ikke-intakt hud som rifter og sår. Tuberkulose: Det er sjældent, at turistrejsende bliver tilrådet til vaccinen. Vaccinationen bør dog overvejes til rejsende, der stammer fra Ækvatorialguinea, som rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner. Krav angående gul feber-vaccination Det er et krav, at man skal kunne fremvise gul feber-dokumentation, hvis man kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber. Dette skal være opfyldt, før man kan få indrejsetilladelse til landet. Hvad angår gul feber-vaccinationen skal den gives mindst 10 dage før afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før den har fuld beskyttende effekt. Herefter beskytter vaccinen imod gul feber i 10 år. Der er høj risiko for malariasmitte hele året rundt i hele Ækvatorialguinea. Derfor bør alle rejsende hertil tage en forebyggende malariatabletbehandling for at undgå smitte. Man skal være særlig opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i landet. Yderligere bør man anvende myggenet og spray for at mindske risikoen for myggestik. Overskrift: Vaccinationer Benin

4 Alle rejsende til Benin anbefales at blive vaccineret. Hvilke vaccinationer, der er nødvendige afhænger bl.a. af rejsetype og -længde. Dog bør alle starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, da nogle vacciner skal gives i flere omgange for at beskytte imod sygdom. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte fra rejsens start. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte fra rejsens start. Hepatitis B: Bør anbefales til rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er forurenet med virusset. Dette sker typisk under tatovering, piercing og hospitalsophold. Tyfus: Bør anbefales til rejsende, som skal spise meget lokalt i Benin som f.eks. fra gadekøkkenerne, eller hvis man skal opholde sig under ringe hygiejniske forhold. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte fra rejsens start. Tyfus: Bør anbefales til rejsende, som skal spise meget lokalt i Benin som f.eks. fra gadekøkkenerne, eller hvis man skal opholde sig under ringe hygiejniske forhold. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis, tyfus og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte fra rejsens start. Rabies: Anbefales til de rejsende, der ofte kan komme til at opholde sig i tæt kontakt med de lokale hunde, da smitten sker ved bid eller krads fra en syg hund. Smitten kan også ske ved blot slik på ikke-intakt hud som rifter og sår. Tuberkulose: Vaccinationen anbefales sjældent til turistrejsende, men oftest til rejsende, som stammer fra Benin og nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner.

5 Krav angående gul feber-vaccination Myndighederne i Benin kræver, at alle rejsende ældre end 1 år skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccinationen for at få indrejsetilladelse. Vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da vaccinen først virker beskyttende efter denne tidsperiode. Herefter er man beskyttet i 10 år. I hele Benin er der høj risiko for smitte med malaria hele året rundt, hvorfor alle rejsende bør tage forebyggende malariatabletter for at undgå at blive smittet. Man skal være særlig opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodiun Falciparum, lever i Benin. Det tilrådes også, at man anvender myggenet og spray på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte. Overskrift: Vaccinationer Botswana Som rejsende til Botswana anbefales det, at man blive vaccineret. Hvilke vaccinationer, der tilrådes, er dog individuelt, da det bl.a. afhænger af rejsens længde, formål og hvornår på året man rejser dertil. Alle bør starte på vaccinerne senest en måned før afrejse, da nogle vacciner kræver at blive givet mere end en gang for at virke beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Anbefales til de rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet forurenet med virusset. Dette kan ske ved tatovering, piercing og hospitalsophold. Tyfus: Anbefales til de rejsende, der skal opholde sig under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i Botswana. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Tyfus: Anbefales til de rejsende, der skal opholde sig under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i Botswana.

6 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Rabies: Anbefales til de rejsende, der er i risiko for ofte at være i nærkontakt med de lokale hunde, eftersom smitten sker ved bid eller krads af hunde, der selv er smittet. Smitten kan også ske ved slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en syg hund. Tuberkulose: Det er sjældent, at turistrejsende bliver anbefalet vaccinen. Det er oftest rejsende, som stammer fra Botswana, og som nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner, der bliver tilrådet vaccinen. Krav angående gul feber-vaccination Ifølge myndighederne i Botswana er det et krav, at alle rejsende, der kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber, skal kunne fremvise dokumentation for gul feber-vaccinen for at få indrejsetilladelse. Vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, så man er beskyttet imod smitte fra dag et, hvorefter man er beskyttet i 10 år. I den nordlige og vestlige del af Botswana er der risiko for smitte med malaria fra november til og med juni. Smitten findes i områderne Boteto, Tutume, Ngamiland, Okavango og Bovirwa. Man skal være særlig opmærksom på malariasmitte, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, findes i Botswana. Eftersom smitterisikoen er varierende i landet tilrådes det, at man gennemgår sin rute med en certificeret vaccinatør på apoteket for at undersøge om de forebyggende malariatabletter er nødvendige. Ellers anbefales det, at alle rejsende anvender myggenet og spray på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte. Spar 10 % på dine vaccinationer hos apoteket Det er nu muligt at bestille tid til vaccination og konsultation på apoteker rundt omkring i Danmark. På apoteket får du professionel rådgivning og hjælp af specialuddannet personale. Rejsende hos Penguin Travel får 10 % rabat på vaccinationerne. Læs mere her og book tid: Cameroun Vi foreslår, at I indsætter teksten her:

7 Overskrift: Vaccinationer Det tilrådes, at alle rejsende til Cameroun bliver vaccineret før afrejse. Det kan dog variere, hvilke vaccinationer man bliver anbefalet, da vaccinationsanbefalinger f.eks. afhænger af rejsens længde og gøremål. Dog bør alle starte senest en måned før afrejse, fordi nogle vacciner kræver at blive givet flere gange for at have en optimal beskyttende effekt. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte imod sygdommen fra dag et på rejsen, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte imod sygdommen fra dag et på rejsen, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Hepatitis B: Vaccinationen anbefales til rejsende, der har risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet kontamineret med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinationen anbefales til de rejsende, som skal rejse under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte imod sygdommen fra dag et på rejsen, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Tyfus: Vaccinationen anbefales til de rejsende, som skal rejse under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener.

8 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis, tyfus og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at beskytte imod sygdommen fra dag et på rejsen, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Rabies: Bør overvejes af rejsende, der er i risiko for hyppigt at komme i nærkontakt med de lokale hunde, da smitten sker ved bid eller krads af en smittet hund. Smitten kan også ske ved blot slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Tuberkulose: Turistrejsende anbefales sjældent denne vaccine. Vaccinationen bør dog overvejes til rejsende, som stammer fra Cameroun, og som rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner. Krav angående gul feber-vaccination Myndighederne i Cameroun kræver, at alle rejsende ældre end 9 måneder skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccination for at få indrejsetilladelse. Selve vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er sikret at være beskyttet fra dag et på rejsen. Derefter er man beskyttet i 10 år. I hele Cameroun er der høj risiko for smitte med malaria hele året rundt. Man skal være ekstra opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i landet. Derfor anbefales det, at alle rejsende tager forebyggende malariatabletter for at beskytte sig imod sygdommen. Derudover bør man anvender myggenet og spray for at mindske risikoen for myggestik. Spar 10 % på dine vaccinationer hos apoteket Det er nu muligt at bestille tid til vaccination og konsultation på apoteker rundt omkring i Danmark. På apoteket får du professionel rådgivning og hjælp af specialuddannet personale. Rejsende hos Penguin Travel får 10 % rabat på vaccinationerne. Læs mere her og book tid: Eritrea

9 Overskrift: Vaccinationer Alle rejsende til Eritrea bør blive vaccineret. Det kan dog variere, hvilke vaccinationer der er nødvendige, da vaccinationsanbefalinger bl.a. afhænger af rejsens længde og destinationer i det pågældende land. Alle bør dog starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før rejsestart, da nogle vacciner skal gives i flere omgange for at virke beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog er der ingen risiko for smitte i hovedstaden Asmara. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og meningitis. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog er der ingen risiko for smitte i hovedstaden Asmara. Hepatitis B: Vaccinationen tilrådes rejsende med en større risiko for smitte ved f.eks. at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet kontamineret med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinationen tilrådes rejsende, som skal rejse under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og meningitis. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog er der ingen risiko for smitte i hovedstaden Asmara. Tyfus: Vaccinationen tilrådes rejsende, som skal rejse under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som f.eks. fra gadekøkkener.

10 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og tyfus. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog er der ingen risiko for smitte i hovedstaden Asmara. Rabies: Bør overvejes af rejsende, som er i risiko for hyppigt at komme i tæt kontakt med de lokale hunde, fordi smitten sker ved bid eller krads af en smittet hund. Smitten kan også blot ske ved slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Tuberkulose: Det er sjældent, at turistrejsende bliver tilrådet vaccinen. Vaccinationen bør dog anbefales rejsende, som stammer fra Cameroun, og som rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner. Krav angående gul feber-vaccination Det er et krav fra myndighederne side af, at alle rejsende, der kommer direkte fra et land med risiko for gul feber og/eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber i mere end 12 timer, skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccination. Det gælder for vaccinen, at den skal gives mindst 10 dage før afrejse, da vaccinationen først virker beskyttende efter disse dage. Hele året rundt er der højrisiko for malariasmitte i Eritrea. Dog er der ingen risiko for smitte i hovedstaden Asmara. Man skal være opmærksom på, at den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i Eritrea. Rejsende, som skal opholde sig i områder med risiko for malariasmitte, anbefales at tage forebyggende malariatabletter. Ydereliger anbefales det, at alle rejsende anvender myggenet og spray for at beskytte sig imod myggestik. Hvis man er i tvivl, om det er nødvendigt med tabletterne anbefales det, at man gennemgår sin rute med en certificeret vaccinatør på apoteket, som kan give professionel rådgivning og hjælp. Overskrift: Vaccinationer Etiopien Hvis man har bestilt en rejse til Etiopien anbefales det, at man bliver vaccineret. Det afhænger bl.a. af rejsens længde, hygiejniske forhold og specifikke destinationer, hvilke vacciner der anbefales. Dog gælder det for alle, at man bør starte på sine vacciner senest en måned før afrejse, da nogle vaccinationer skal gives i flere omgange for at have en beskyttende effekt. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for

11 smitte. Dog anbefales vaccinen til alle, som skal opholde sig i hovedstaden Addis Abeba. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og meningitis. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog anbefales vaccinen til alle, som skal opholde sig i hovedstaden Addis Abeba. Hepatitis B: Tilrådes rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet forurenet med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, piercing og tatovering. Tyfus: Tilrådes rejsende med øget risiko for smitte ved bl.a. at leve under dårlige hygiejniske forhold på rejsen og/eller ved at spise meget lokalt som fra de etiopiske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og meningitis. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog anbefales vaccinen til alle, som skal opholde sig i hovedstaden Addis Abeba. Tyfus: Tilrådes rejsende med øget risiko for smitte ved bl.a. at leve under dårlige hygiejniske forhold på rejsen og/eller ved at spise meget lokalt som fra de etiopiske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og tyfus. Vaccination imod gul feber anbefales til de rejsende, som er i særlig risiko for smitte. Dog anbefales vaccinen til alle, som skal opholde sig i hovedstaden Addis Abeba. Rabies: Vaccinen tilrådes rejsende, der er i risiko for ofte at komme i nærkontakt med de lokale hunde på sin rejse, da virusset oftest smitter ved bid og krads af en hund, som selv er smittet med rabies. Smitten kan endda også ske ved slik på ikke-intakt hud som sår og rifter fra en smittet hund.

12 Tuberkulose: Turistrejsende anbefales sjældent vaccinen. Det er oftest rejsende, der selv stammer fra Etiopien, og som nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner, der tilrådes vaccinen. Krav angående gul feber-vaccination De etiopiske myndigheder kræver, at man skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul febervaccine, hvis man kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller, hvis man har opholdt sig mere end 12 timer i en lufthavn i et land med risiko for gul feber. Hvad angår vaccinen bør den gives mindst 10 dage før afrejse for at have en beskyttende effekt fra rejsens start, hvorefter man er beskyttet imod gul feber i 10 år. Der er høj risiko for malariasmitte hele året rundt i hele Etiopien med undtagelse af hovedstaden Addis Abeba. Man skal være ekstra opmærksom på smitte, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i Etiopien. På grund af den høje risiko for smitte anbefales det, at alle rejsende til Etiopien tager forebyggende malariatabletter inden afrejse. Derudover anbefales det, at man anvender myggestiksprofylakse som myggenet og spray for at mindske risikoen for myggestik. Overskrift: Vaccinationer Gambia Det anbefales, at alle rejsende til Gambia bliver vaccineret. Selve vaccinationsanbefalingerne er individuelle og kan derfor varierer, da de bl.a. bygger på rejsens længde, formål og specifikke destinationer i Gambia. Alle bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, da nogle af vaccinerne skal gives flere gange for at virke beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Vaccinen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer denne periode, før vaccinen har en beskyttende virkning. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, meningitis og gul feber. Vaccinen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer denne periode, før vaccinen har en beskyttende virkning.

13 Hepatitis B: Vaccinen bør overvejes til de rejsende, der har en øget risiko for smitte ved f.eks. at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person på rejsen og/eller ved at komme i kontakt med blod, der er kontamineret med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing i Gambia. Tyfus: Vaccinen bør overvejes til de rejsende med en højere risiko for smitte ved f.eks. at leve under ringe hygiejniske forhold på rejsen og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i landet. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber. Vaccinen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer denne periode, før vaccinen har en beskyttende virkning. Tyfus: Vaccinen bør overvejes til de rejsende med en højere risiko for smitte ved f.eks. at leve under ringe hygiejniske forhold på rejsen og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i landet. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis, tyfus og gul feber. Vaccinen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer denne periode, før vaccinen har en beskyttende virkning. Rabies: Vaccinationen bør overvejes til de rejsende, der er i risiko for hyppigt at være i nærkontakt med de lokale hunde, fordi smitten primært sker ved bid eller krads af en smittet hund. Smitten kan dog også ske ved slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Tuberkulose: Turistrejsende anbefales sjældent vaccinen. Det er oftest rejsende, som selv stammer fra Gambia, og som nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner, der tilrådes vaccinen. Krav angående gul feber-vaccination Ifølge myndighederne i Gambia skal alle rejsende, der kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber, kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccination. I forhold til vaccinen så bør man blive vaccineret mindst 10 dage før afrejse for at være beskyttet fra rejsens start. Herefter er man beskyttet i 10 år.

14 I hele Gambia er der høj risiko for malaria hele året rundt. Ydereligere skal man være særlig opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i Gambia. Det anbefales derfor, at alle rejsende til Gambia tager forebyggende malariatabletter for at undgå at blive smittet. Derudover bør man anvende myggenet og spray på sin rejse for at mindske risikoen for myggestik. Overskrift: Vaccinationer Ghana Alle rejsende til Ghana bør blive vaccineret inden afrejse. Det er dog individuelt hvilke vaccinationer, man bliver anbefalet, da vaccinationsanbefalinger afhænger af rejselængde, -formål og specifikke destinationer i landet. For alle gælder det, at man bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, da nogle vacciner skal gives over flere omgange for at have fuld beskyttende effekt. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Vaccinationen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, meningitis og gul feber. Vaccinationen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Hepatitis B: Anbefales til de rejsende, som har en øget risiko for smitte ved f.eks. at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person på sin rejse og/eller ved at komme i kontakt med blod, som er blevet forurenet med virusset. Dette kan ske under f.eks. hospitalsophold og tatovering. Tyfus: Anbefales de rejsende, der har en større risiko for at blive smittet ved f.eks. at opholde sig under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i Ghana.

15 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber. Vaccinationen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Tyfus: Anbefales de rejsende, der har en større risiko for at blive smittet ved f.eks. at opholde sig under ringe hygiejniske forhold og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne i Ghana. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis, tyfus og gul feber. Vaccinationen imod gul feber skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Tuberkulose: Det er næsten kun rejsende, som stammer fra Ghana og nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner, der bliver anbefalet vaccinen. Rabies: Vaccinen anbefales rejsende, der er i risiko for ofte at opholde sig i nærkontakt med de lokale hunde, da smitten primært sker ved bid og krads fra en smittet hund. Smitten kan også ske ved slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination Ifølge myndighederne i Ghana skal alle rejsende ældre end 9 måneder kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccinen uanset, hvilket land man kommer fra. Vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer dette tidsrum, før vaccinen får sin fulde beskyttende effekt. Herefter er man beskyttet imod gul feber de næste 10 år. Hele året rundt er der højrisiko for malariasmitte i hele Ghana. Man skal være ekstra opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i Ghana. Det anbefales, at alle rejsende til Ghana tage en forebyggende malariatabletbehandling for at undgå at blive smittet. Samtidig tilrådes det, at man anvender myggenet og spray for yderligere at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte. Overskrift: Vaccinationer Madagaskar

16 Det tilrådes, at alle rejsende til Madagaskar bliver vaccineret inden afrejse. Eftersom vaccinationsanbefalinger bl.a. afhænger af rejselængde og formål, kan det være forskelligt fra rejse til rejse, hvilke vaccinationer man bliver anbefalet. Det gælder dog for alle, at man bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, fordi nogle vacciner skal gives mere end en gang for at give optimal beskyttelse. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Vaccination anbefales til alle, som er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller komme i kontakt med blod, der er forurenet med virusset, hvilket kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinen anbefales til de rejsende, der skal leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise lokalt som fra gadekøkkenerne i landet. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Tyfus: Vaccinen anbefales til de rejsende, der skal leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise lokalt som fra gadekøkkenerne i landet. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Tuberkulose: Det er primært rejsende, som stammer fra Madagaskar og nu rejser hjem for at besøge og bo hos familie og venner, der bliver tilrådet vaccinen. Rabies: Vaccination tilrådes rejsende, der er i risiko for ofte at komme i tæt kontakt med de lokale hunde, da virusset primært smitter via krads, bid eller slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund.

17 Krav angående gul feber-vaccination Myndighederne i Madagaskar kræver, at man skal kunne vise gyldig dokumentation for gul febervaccination, hvis man kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber i mere end 12 timer. Hvad angår vaccinen skal den gives mindst 10 dage før afrejse, da den først virker beskyttende efter dette tidsrum. Herefter er man beskyttet imod gul feber i 10 år. Der er risiko for at blive smittet med malaria året rundt på hele Madagaskar. Derudover lever den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, på Madagaskar. Det anbefales, at alle rejsende tager en forebyggende malariatabletbehandling. Samtidig tilrådes det, at alle rejsende anvender myggespray og net for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte på rejsen. Overskrift: Vaccinationer Marokko Inden rejsen går til Marokko tilrådes det, at man bliver vaccineret. Selve vaccinationsanbefalingerne afhænger af rejsens varighed, sanitære forhold og specifikke rejsemål i landet. Alle bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, fordi nogle af vaccinerne skal gives over flere gange for at virke fuldt beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Vaccinen anbefales til de rejsende, der er i risiko for at komme i kontakt med forurenet blod, hvilket kan ske under hospitalsophold og tatovering. Vaccinen anbefales også til rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person på rejsen. Tyfus: Vaccinationen tilrådes de rejsende, der skal leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise steder, hvor der er ringe hygiejniske vilkår som f.eks. i de marokkanske gadekøkkener.

18 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Tyfus: Vaccinationen tilrådes de rejsende, der skal leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise steder, hvor der er ringe hygiejniske vilkår som f.eks. i de marokkanske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Tuberkulose: Det er hovedsageligt kun rejsende, der stammer fra Marokko og nu tager hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner, der bliver anbefalet vaccinen. Rabies: Vaccinen tilrådes rejsende, der hyppigt kan komme til at opholde sig i tæt kontakt med de lokale marokkanske hunde. Det skyldes, at smitten primært sker ved bid, krads eller slik på ikke-intakt som sår og rifter af en smittet hund. Der er ingen risiko for malariasmitte i Marokko, hvorfor det ikke er nødvendigt at tage forebyggende malariatabletter. Overskrift: Vaccinationer Mauretanien Det anbefales, at man som rejsende til Mauretanien bliver vaccineret, men hvilke vaccinationer, der er nødvendige, afhænger f.eks. af rejsens længde, hygiejniske standarder og specifikke destinationer i Mauretanien. Alle bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, fordi nogle af vaccinerne skal gives mere end en gang for at virke fuldt beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Gul feber: Der er høj risiko for gul feber i dele af Mauretanien, hvilket er særligt i den sydlige del af landet nær grænserne til Mali og Senegal. Hvis man skal opholde sig i områder med smitterisiko anbefales det at blive vaccineret. Vaccinen skal

19 gives mindst 10 dage før afrejse, før man er sikret at være beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Gul feber: Der er høj risiko for gul feber i dele af Mauretanien, hvilket er særligt i den sydlige del af landet nær grænserne til Mali og Senegal. Hvis man skal opholde sig i områder med smitterisiko anbefales det at blive vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er sikret at være beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Hepatitis B: Vaccinen anbefales til de rejsende, der har en øget risiko for smitte ved at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person eller komme i kontakt med blod, som er blevet forurenet med virusset, hvilket kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinen tilrådes rejsende, der skal opholde sig under ringe sanitære forhold og/eller spise fra steder, hvor der er dårlige hygiejniske forhold som f.eks. fra gadekøkkenerne i landet. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Gul feber: Der er høj risiko for gul feber i dele af Mauretanien, hvilket er særligt i den sydlige del af landet nær grænserne til Mali og Senegal. Hvis man skal opholde sig i områder med smitterisiko anbefales det at blive vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er sikret at være beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Tyfus: Vaccinen tilrådes rejsende, der skal opholde sig under ringe sanitære forhold og/eller spise fra steder, hvor der er dårlige hygiejniske forhold som f.eks. fra gadekøkkenerne i landet.

20 Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Gul feber: Der er høj risiko for gul feber i dele af Mauretanien, hvilket er særligt i den sydlige del af landet nær grænserne til Mali og Senegal. Hvis man skal opholde sig i områder med smitterisiko anbefales det at blive vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er sikret at være beskyttet fra første rejsedag. Derefter er man beskyttet i 10 år. Tuberkulose: Vaccinen tilrådes oftest de rejsende, der stammer fra Mauretanien, og som nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos venner og familie. Rabies: Vaccinen bør overvejes til rejsende, der er i risiko for hyppigt at komme i tæt kontakt med de lokale hunde, fordi smitten hovedsageligt sker via bid, krads eller slik på ikkeintakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination Det er et krav, at de rejsende, der kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber, skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccinen. Vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det varer dette tidsrum, før vaccinationen har sin fulde beskyttende effekt. Herefter er man beskyttet i 10 år imod gul feber. I Mauretanien er der risiko for smitte med malaria året rundt i hele landet med undtagelse af den nordlige del af landet i områderne Dakhlet-Nouadhibou og Tiris-Zemour. I Adrar og Inchiri findes malariarisikoen kun fra juli til og med oktober måned. Man skal være klar over, at der i Mauretanien lever den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum. Det anbefales, at de rejsende, der skal opholde sig i et malariarisikoområde, tager en forebyggende malariatabletbehandling. Derudover tilrådes alle rejsende at anvende myggespray og net på deres rejse for at mindske risikoen for myggestik. Spar 10 % på dine vaccinationer hos apoteket Det er nu muligt at bestille tid til vaccination og konsultation på apoteker rundt omkring i Danmark. På apoteket får du professionel rådgivning og hjælp af specialuddannet personale. Rejsende hos Penguin Travel får 10 % rabat på vaccinationerne. Læs mere her og book tid:

21 Namibia Overskrift: Vaccinationer Når rejsen går til det afrikanske land Namibia anbefales det, at man bliver vaccineret før rejsens start. Det afhænger bl.a. af rejsens varig, hygiejniske forhold og destinationer i landet, hvilke vaccinationer man bliver anbefalet. Alle bør starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før rejsen starter, da nogle vacciner kræver at blive givet i flere doser, før de har fuld effekt. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Vaccination tilrådes rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blodprodukter, som er kontamineret med virusset. Dette kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccination tilrådes rejsende, der skal leve under ringe sanitære forhold på sin rejse og/eller spise lokalt som f.eks. fra de namibiske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Tyfus: Vaccination tilrådes rejsende, der skal leve under ringe sanitære forhold på sin rejse og/eller spise lokalt som f.eks. fra de namibiske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Tuberkulose: Vaccinationen tilrådes næsten kun rejsende, der stammer fra Namibia og nu rejser hjem for at besøge og opholde sig hos lokal familie og venner.

22 Rabies: Vaccinen bør overvejes til de rejsende, der er i risiko for hyppigt at være i nærkontakt med de lokale hunde, da smitten hovedsageligt sker ved krads, bid eller slik på ikkeintakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination Ifølge myndighederne i Namibia er det et krav, at de rejsende, der enten kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber, skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul feber-vaccinen. Gul feber-vaccinationen skal gives 10 dage før afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før vaccinen har sin beskyttende effekt. Herefter er man beskyttet imod gul feber de næste 10 år. I den nordlige del af Namibia, som grænser op imod Angola og Botswana, er der høj risiko for malariasmitte. Samtidig er det den farligste af de fire malariatyper kaldt Plasmodium Falciparum, som lever i Namibia. Det tilrådes, at de rejsende, som skal opholde sig i risikoområderne, tager en forebyggende malariatabletbehandling. Da risikoen er varierende tilrådes det, at man får gennemgået sin rute med en certificeret vaccinatør på apoteket for at undersøge om tabletterne er vigtige til ens rejse. Derudover bør alle rejsende anvende myggenet og spray på sin rejse for at beskytte sig imod myggestik. Overskrift: Vaccinationer Senegal Rejseforberedelser til Senegal bør indbefatte vaccination. Det kan være forskelligt fra rejse til rejse, hvilke vaccinationer man bliver anbefalet, da vaccinationsanbefalinger bygger på rejsens længde, sanitære forhold og destinationer i Senegal. Men det gælder for alle, at man bør starte på sine vacciner senest en måned før afrejsedato, da nogle af vaccinationerne skal gives i flere omgange for at virke fuldt beskyttende. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før vaccinen har sin fulde effekt, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før

23 afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før vaccinen har sin fulde effekt, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Hepatitis B: Vaccinationen bør overvejes til de rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet kontamineret med virusset. Dette kan ske under tatovering, piercing og hospitalsophold. Tyfus: Vaccinationen bør ovevejes til de rejsende, der skal leve under dårlige hygiejniske forhold på rejsen og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før vaccinen har sin fulde effekt, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Tyfus: Vaccinationen bør ovevejes til de rejsende, der skal leve under dårlige hygiejniske forhold på rejsen og/eller spise meget lokalt som fra gadekøkkenerne. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis, tyfus og gul feber. Gul feber-vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, da det ca. varer dette tidsrum, før vaccinen har sin fulde effekt, hvorefter man er beskyttet i 10 år. Tuberkulose: Det er oftest kun rejsende, der stammer fra Senegal, og som rejser hjem for at besøge og opholde sig hos venner og familie, der bliver tilrådet vaccinen. Rabies: Vaccinen bør overvejes til de rejsende, der har en øget risiko for at blive smittet ved ofte at opholde sig i nærkontakt med de lokale hunde på rejsen. Det skyldes, at smitten primært sker via bid, krads eller slik på ikke-intakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination

24 Myndighederne i Senegal kræver, at alle rejsende, der enten kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber, skal kunne fremvise gældende dokumentation for gul feber-vaccination for at få indrejsetilladelse. Vaccinationen skal gives mindst 10 dage før afrejse for at have beskyttende effekt fra dag et på rejsen, hvorefter man er beskyttet i 10 år. I hele Senegal er der højrisiko for smitte med malaria året rundt. Man skal yderligere være opmærksom, da den farligste af de fire malariatyper, Plasmodium Falciparum, lever i landet. Derfor bør alle rejsende til Senegal tage en forebyggende malariatabletbehandling for at beskytte sig imod sygdommen. Derudover bør alle rejsende også anvende malariaprofylakse i form af myggenet og spray for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte. Overskrift: Vaccinationer Sudan Før afrejse til Sudan anbefales alle rejsende at blive vaccineret, hvor vaccinationsanbefalingerne afhænger af rejsens sanitære forhold, varighed og destinationer i landet. Alle bør starte med sine vacciner senest en måned før rejsens start, fordi nogle af vaccinationerne skal gives mere end en gang for at give den fulde beskyttende effekt imod sygdom. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Gul feber: Der er højrisiko for gul feber i den sydlige del af Sudan. Det anbefales, at de rejsende, som skal opholde sig i et risikoområde, bliver vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Herefter er man beskyttet i 10 år. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og meningitis. Gul feber: Der er højrisiko for gul feber i den sydlige del af Sudan. Det anbefales, at de rejsende, som skal opholde sig i et risikoområde, bliver vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Herefter er man beskyttet i 10 år.

25 Hepatitis B: Der anbefales vaccination til de rejsende, der er i øget risiko for smitte ved at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, der er blevet kontamineret med virusset som f.eks. under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinen tilrådes rejsende, der har en øget risiko for smitte ved at leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise fra steder med ringe hygiejniske forhold som f.eks. de sudanske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og meningitis Gul feber: Der er højrisiko for gul feber i den sydlige del af Sudan. Det anbefales, at de rejsende, som skal opholde sig i et risikoområde, bliver vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Herefter er man beskyttet i 10 år. Tyfus: Vaccinen tilrådes rejsende, der har en øget risiko for smitte ved at leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise fra steder med ringe hygiejniske forhold som f.eks. de sudanske gadekøkkener. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B, meningitis og tyfus. Gul feber: Der er højrisiko for gul feber i den sydlige del af Sudan. Det anbefales, at de rejsende, som skal opholde sig i et risikoområde, bliver vaccineret. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Tuberkulose: Oftest er det kun rejsende, der stammer fra Sudan og nu rejser hjem for at besøge og bo hos lokal familie og venner, som bliver anbefalet vaccinen. Rabies: Vaccinen bør overvejes til rejsende, der er i risiko for hyppigt at opholde sig i tæt kontakt med de lokale hunde, da smitten hovedsageligt sker ved krads, bid og slik på ikkeintakt hud som sår og rifter af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination

26 For at få indrejsetilladelse til Sudan er det et krav, at alle rejsende, der enten kommer rejsende fra et land med risiko for gul feber eller har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber i mere end 12 timer, skal kunne fremvise gældende dokumentation for gul feber-vaccinen. Vaccinen skal gives mindst 10 dage før afrejse, før man er beskyttet fra dag et på rejsen. Efter vaccinationen er man beskyttet i 10 år imod gul feber. I Sudan lever den farligste af de fire malariatyper kaldt Plasmodium Falciparum, hvor der samtidig er risiko for malariasmitte i hele landet året rundt. Derfor tilrådes alle rejsende til Sudan at tage en forebyggende malariatabletbehandling. Ellers bør man som rejsende også anvende myggespray og net for at mindske risikoen for myggestik og dermed smitte. Overskrift: Vaccinationer Sydafrika En af de vigtige rejseforberedelser til Sydafrika er at blive vaccineret, hvor det er meget individuelt hvilke vacciner, der anbefales, da vaccinationsanbefalinger bl.a. afhænger af rejsens længde, sanitære forhold og destinationer i Sydafrika. Dog bør alle starte på sit vaccinationsprogram senest en måned før afrejse, fordi nogle vacciner skal gives i flere omgange for at have fuld beskyttende effekt. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Hepatitis B: Vaccinen anbefales til rejsende med øget smitterisiko ved at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i nærkontakt med blod, der er blevet forurenet med virusset, hvilket kan ske under hospitalsophold, tatovering og piercing. Tyfus: Vaccinen anbefales til de rejsende, som har en øget smitterisiko ved f.eks. at spise lokalt som fra gadekøkkenerne og/eller leve under ringe hygiejniske forhold på rejsen. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B.

27 Tyfus: Vaccinen anbefales til de rejsende, som har en øget smitterisiko ved f.eks. at spise lokalt som fra gadekøkkenerne og/eller leve under ringe hygiejniske forhold på rejsen. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A, hepatitis B og tyfus. Tuberkulose: Det er primært rejsende, som stammer fra Sydafrika og nu rejser hjem til familie og venner for at besøge og opholde sig hos dem, der bliver anbefalet vaccinen. Rabies: Vaccinen bør overvejes til rejsende, der er i risiko for hyppigt at være i tæt kontakt med de lokale hunde, fordi smitten oftest sker via slik på ikke-intakt hud som sår og rifter, krads eller bid af en smittet hund. Krav angående gul feber-vaccination Myndighederne i Sydafrika kræver, at man skal kunne fremvise gyldig dokumentation for gul febervaccine, hvis man kommer rejsende direkte fra et land med risiko for gul feber eller, hvis man har opholdt sig i en lufthavn i et land med risiko for gul feber i mere end 12 timer. Før vaccinen er beskyttende fra dag et på rejsen, skal den gives mindst 10 dage før afrejse. Derefter er man beskyttet imod gul feber i 10 år. Hele året rundt er der malariarisiko i de lavtliggende områder i Mpumalanga- og Limpopo-provinsen inklusiv Kruger Nationalpark. Risikoen findes også i det nordøstlige KwaZulu-Natal. Smitterisikoen er højest fra oktober til og med maj. Det anbefales, at rejsende får gennemgået sin rute med en uddannet vaccinatør på apoteket for at undersøge, om det er nødvendigt at tage forebyggende malariatabletter til ens rejse. Ellers anbefales alle rejsende at anvende myggenet og spray på sin rejse for at mindske mængden af myggestik og dermed risiko for smitte. Overskrift: Vaccinationer Tanzania Inden afrejse til Tanzania bør alle rejsende blive vaccineret. Det kan dog variere fra person til person, hvilke vaccinationer man bliver anbefalet, da vaccinationsanbefalinger bl.a. bygger på rejsens sanitære forhold, varighed og rejsedestinationer i Tanzania. Man bør starte på vaccinationsprogrammet senest en måned før afrejse, fordi nogle vacciner kræver at blive givet i flere doser for at være fuldt beskyttende imod sygdom.

28 Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Gul feber: Det anbefales, at rejsende med øget risiko for smitte ved bl.a. at opholde sig i risikoområder i landet bliver vaccineret. Ifølge WHO anbefales gul feber ikke generelt. Dette betyder, at risikoen for gul feber er lav, men findes i landet. Eftersom gul feber er en alvorlig sygdom, og selve vaccinen er billig, sikker og beskytter i 10 år anbefales det, at personer under 60 år, som skal rejse til Tanzania bliver vaccineret imod gul feber ligegyldigt, hvor i landet man skal opholde sig. Difteri-Stivkrampe (Tetanus) og hepatitis A. Gul feber: Det anbefales, at rejsende med øget risiko for smitte ved bl.a. at opholde sig i risikoområder i landet bliver vaccineret. Ifølge WHO anbefales gul feber ikke generelt. Dette betyder, at risikoen for gul feber er lav, men findes i landet. Eftersom gul feber er en alvorlig sygdom, og selve vaccinen er billig, sikker og beskytter i 10 år anbefales det, at personer under 60 år, som skal rejse til Tanzania bliver vaccineret imod gul feber ligegyldigt, hvor i landet man skal opholde sig. Hepatitis B: Vaccinen tilrådes rejsende, der er i risiko for at have ubeskyttet seksuel kontakt med en smittet person og/eller komme i kontakt med blod, som er blevet forurenet med virusset, hvilket kan ske under hospitalsophold, piercing og tatovering. Tyfus: Vaccinen tilrådes rejsende, der skal leve under dårlige sanitære forhold og/eller spise lokalt fra f.eks. gadekøkkenerne i Tanzania. Difteri-Stivkrampe (Tetanus), hepatitis A og hepatitis B. Gul feber: Det anbefales, at rejsende med øget risiko for smitte ved bl.a. at opholde sig i risikoområder i landet bliver vaccineret. Ifølge WHO anbefales gul feber ikke generelt. Dette betyder, at risikoen for gul feber er lav, men findes i landet. Eftersom gul feber er en alvorlig sygdom, og selve vaccinen er billig, sikker og beskytter i 10 år anbefales det, at

Vaccinationsanbefalinger til Sydamerika

Vaccinationsanbefalinger til Sydamerika Vaccinationsanbefalinger til Sydamerika Bolivia En del af rejseforberedelserne indbefatter vaccination. De anbefalede vaccinationer afhænger f.eks. af rejsens varighed, destinationer i Bolivia og hygiejniske

Læs mere

Vaccinationsanbefalinger til Nordamerika

Vaccinationsanbefalinger til Nordamerika Vaccinationsanbefalinger til Nordamerika El Salvador Når ens rejse er bestilt til El Salvador betyder det også, at man bør få styr på sine vaccinationer. De anbefalede vacciner afhænger af rejsens længde,

Læs mere

Vaccinationsanbefalinger til Asien

Vaccinationsanbefalinger til Asien Overskrift: Vaccinationer Vaccinationsanbefalinger til Asien Armenien Rejseforberedelse til Armenien bør indbefatte vaccination. Vaccinationsprogrammer er ret individuelle, hvorfor det tilrådes, at man

Læs mere

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Namibia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Namibia Hovedstad Indbyggere Sprog Windhoek 2,2 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Namibisk dollar 824.268 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Etiopien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Etiopien Hovedstad Indbyggere Sprog Addis Abeba 99,5 mio. Amharisk, tigrinnya, oromo, somali og flere andre Religion Valuta Areal Kristendom

Læs mere

Libyen. Selvstændighed år 1951 Antal indbyggere Befolkningstilvækst 1,9 % Arealstørrelse km 2. Største by (Tripoli)

Libyen. Selvstændighed år 1951 Antal indbyggere Befolkningstilvækst 1,9 % Arealstørrelse km 2. Største by (Tripoli) Egypten Libyen Tunesien Kairo Tripoli, Tunis Selvstændighed år 1922 Antal indbyggere 97.583.002 Befolkningstilvækst 1,95 % Arealstørrelse 1.001.450 km 2 76.600 kr. 2629 m Største by (Kairo) 7.734.614 72,51

Læs mere

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54 mio. Religion Valuta Areal

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Brasilien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Brasilien Hovedstad Indbyggere Sprog Brasilia 204 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme, indianske religioner Real

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Mexico Rejs med hjerte, hjerne & holdning Mexico fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Mexico City 121 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.967.183 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

Værd at vide om. Ecuador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Ecuador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Ecuador Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Ecuador Hovedstad Indbyggere Sprog Quito 15,8 mio. Spansk og quechua Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Amerikansk dollar Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Belize. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Belize. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Belize Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Belize Hovedstad Indbyggere Sprog Belmopan 350.000 Spansk, kreolsk, div. mayaindianske dialekter Religion Valuta Areal RomerskkatolskBelizisk

Læs mere

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Guatemala Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Guatemala Hovedstad Indbyggere Sprog Guatemala City 15 mio. Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og oprindelige maya-religioner Quetzal

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

Værd at vide om. Maldiverne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Maldiverne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Maldiverne Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Maldiverne Hovedstad Indbyggere Sprog Malé 390.000 Divehi Religion Valuta Areal Sunni-Islam Maldiviske rufiyaa samt amerikanske dollars

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Værd at vide om. El Salvador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. El Salvador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om El Salvador Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta El Salvador Hovedstad Indbyggere Sprog San Salvador 6,1 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk USD 21.040 km2 Herunder kan

Læs mere

Hvorfor skal hunden VACCINERES?

Hvorfor skal hunden VACCINERES? Hvorfor skal hunden VACCINERES? Derfor skal hunden vaccineres Hunden skal vaccineres for at beskytte den mod alvorlige sygdomme, som man ikke har nogen effektiv behandling imod, hvis den bliver smittet.

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

Rejsevejledning og udenlandsvaccination

Rejsevejledning og udenlandsvaccination Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farvedesignet og vælg Applicér på valgte slides Rejsevejledning og udenlandsvaccination

Læs mere

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Cuba Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Cuba Hovedstad Indbyggere Sprog Havanna 11,2 mio. Spansk Religion Valuta Areal Katolicisme Peso convertible (CUC) Herunder kan du læse en række

Læs mere

Værd at vide om Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54,3 mio. Religion Valuta

Læs mere

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Borneo Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Borneo Statshovedstæder Indbyggere Sprog Kuching & Kota Kinabalu Sunni-islam og buddhisme 20 mio. Malaysisk, Religion Valuta Areal Ringgit

Læs mere

Værd at vide om. Filippinerne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Filippinerne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Filippinerne Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Filippinerne Hovedstad Indbyggere Sprog Manila 101 mio. Filipino Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Filippinsk peso 300.000 km2

Læs mere

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Brasilien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Brasilien Hovedstad Indbyggere Sprog Brasilia 204 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme, indianske religioner Real

Læs mere

Den danske Malariastrategi anno 2008 Søfartsstyrelsens malaria vejledning udgivet 2001 er under revision. Følgende ændringer er undervejs:

Den danske Malariastrategi anno 2008 Søfartsstyrelsens malaria vejledning udgivet 2001 er under revision. Følgende ændringer er undervejs: Den danske Malariastrategi anno 2008 Søfartsstyrelsens malaria vejledning udgivet 2001 er under revision. Følgende ændringer er undervejs: Risikovurdering Personlig information Forebyggelse Diagnostik

Læs mere

Søfartsstyrelsens Malaria-strategi -vejledning til forebyggelse og behandling

Søfartsstyrelsens Malaria-strategi -vejledning til forebyggelse og behandling Søfartsstyrelsens Malaria-strategi -vejledning til forebyggelse og behandling Marts 2015 Indholdsfortegnelse: Om myggen...- 1 - Ondartet versus godartet malaria...- 1-...- 1- Strategien.... - 2 - Forebyggelse

Læs mere

Værd at vide om. Thailand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Thailand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Thailand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Thailand Hovedstad Indbyggere Sprog Bangkok 67 mio. Thai Religion Valuta Areal Buddhisme Baht 513.116 km2 Herunder kan du læse en række

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Værd at vide om. Botswana. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Botswana. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Botswana Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Botswana Hovedstad Indbyggere Sprog Gaborone 2,2 mio. Engelsk og setswana Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Pula 581.730

Læs mere

GEOS. 1.1 Libyen og vandet (1) DEN BLÅ PLANET VAND BETINGELSEN FOR LIV OASER

GEOS. 1.1 Libyen og vandet (1) DEN BLÅ PLANET VAND BETINGELSEN FOR LIV OASER DEN BLÅ PLANET VAND BETINGELSEN FOR LIV OASER 1.1 Libyen og vandet (1) Formål: At placere Libyen på verdenskortet. Materialer: Atlas og internet. Du skal hente oplysninger om Libyen i et atlas og på internettet.

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Laos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Laos Hovedstad Indbyggere Sprog Vientiane 6,9 mio. Lao Religion Valuta Areal Theravadabuddhisme Kip Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Burma. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Burma. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Burma Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Burma Hovedstad Indbyggere Sprog Naypyidaw 56 mio. Burmesisk Religion Valuta Areal Hinayanabuddhisme Kyat Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Honduras. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Honduras. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Honduras Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Honduras Hovedstad Indbyggere Sprog Tegucigalpa 8,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk Lempira (La) 112.000 km2 Her kan du

Læs mere

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Jordan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Jordan Hovedstad Indbyggere Sprog Amman 8,1 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam Dinar 97.740 km2 Herunder kan du læse en række

Læs mere

Flygtningelande 2007

Flygtningelande 2007 Flygtningelande 2007 Dækningsgrad på baggrund Asylprocent Danmarks Statistik har dannet en ny variabel for indvandrere og efterkommere, som det er nærmere beskrevet i i Danmark 2008, kapitel 2. For at

Læs mere

Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt

Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 15.6.2001 KOM(2001) 306 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares.

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 350 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 11.6.2004 KOM(2004) 424 endelig. Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Singapore Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Singapore Hovedstad Indbyggere Sprog Singapore 5,4 mio. Engelsk, kinesisk, tamil og malajisk Religion Valuta Areal Buddhisme, islam og

Læs mere

SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1

SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1 SLUTAKT AF/ACP/CE/2005/da 1 AF/ACP/CE/2005/da 2 De befuldmægtigede for: HANS MAJESTÆT BELGIERNES KONGE, PRÆSIDENTEN FOR DEN TJEKKISKE REPUBLIK, HENDES MAJESTÆT DANMARKS DRONNING, PRÆSIDENTEN FOR FORBUNDSREPUBLIKKEN

Læs mere

3. oktober 2014. St. Elisabeth

3. oktober 2014. St. Elisabeth 3. oktober 2014 Rejsebrevet: Turen går til Tanzania Arusha. Modul 13 - sygeplejestuderende Mie Fuglsang Hansen, Ditte Buus Hansen, Sidse Petersen & Thilde Clemmensen hold S11S. Vi er fire piger, som gennem

Læs mere

Værd at vide om Chile. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Chile. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Chile Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Chile Hovedstad Indbyggere Sprog Santiago 17,5 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Chilenske peso 756.102 km2 Herunder kan

Læs mere

Vaccination og anden forebyggelse for søfarende

Vaccination og anden forebyggelse for søfarende og anden forebyggelse for søfarende September 2007 vaccinationdk.indd 2 24/07/07 15:15:27 Indholdsfortegnelse Indledning 1 Børnelammelse (polio) 3 Denguefeber 4 Difteri 5 Fugleinfluenza 6 Gul feber 7 HIV

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Værd at vide om. Vietnam. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Vietnam. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Vietnam Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Vietnam Hovedstad Indbyggere Sprog Hanoi 94,5 mio. Vietnamesisk Religion Valuta Areal Taoisme. buddhisme og romerskkatolicisme Dong 331,210

Læs mere

Værd at vide om Kenya. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Kenya. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Kenya Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Kenya Hovedstad Indbyggere Sprog Nairobi 44 mio. Swahili Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Kenya shilling Herunder kan du læse en række

Læs mere

Værd at vide om. Peru. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Peru. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Peru Rejs med hjerte, hjerne & holdning Peru fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Lima 30,4 mio. Quechua og spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Sol Her kan du læse en række forskellige

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydkorea Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydkorea Hovedstad Indbyggere Sprog Seoul 49 mio. Koreansk Religion Valuta Areal Buddhisme og kristendom Won 100.210 km2 Herunder kan du

Læs mere

100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1

100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1 100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT AF/ACP/CE/2005/da 1 2 von 11 100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer

Læs mere

Hygiejne. Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010

Hygiejne. Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010 Hygiejne Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010 Hygiejne Kommer fra den græske gudinde Hygieia, der var sundhedens gudinde. Hygiejne er en videnskab omkring menneskets

Læs mere

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr, hvor vi sammen med dig, nøje gennemgår dit kæledyrs helbred og vaccinerer efter behov.

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr, hvor vi sammen med dig, nøje gennemgår dit kæledyrs helbred og vaccinerer efter behov. Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr, hvor vi sammen med dig, nøje gennemgår dit kæledyrs helbred og vaccinerer efter behov. Der findes i dag en bred vifte af vacciner til hund. På

Læs mere

Prisliste Kat Alle priser er incl. moms. Priser kan variere afh. af vægt og medicinpriser

Prisliste Kat Alle priser er incl. moms. Priser kan variere afh. af vægt og medicinpriser Prisliste Kat Alle priser er incl. moms. Priser kan variere afh. af vægt og medicinpriser YDELSE Konsultation Sundhedsundersøgelse med vaccination. HVAD ER INDEHOLDT I PRISEN Din kat vil blive undersøgt

Læs mere

Værd at vide om Cambodja. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Cambodja. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Cambodja Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Cambodja Hovedstad Indbyggere Sprog Phnom Penh 15,9 mio. Khmer Religion Valuta Areal Theravadabuddhisme Riel 181.035 km2 Herunder kan du

Læs mere

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst fordelt på udrejseform i forbindelse med den seneste registrerede udrejse/udsendelse i perioden ' '` 1 Afghanistan 3 52 26 373 6 103 2 16 37 544 Albanien... 1. 3... 4 Algeriet. 6 4 83 1 46 1 1 6 136 Armenien.

Læs mere

Værd at vide om. Nepal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nepal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nepal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nepal Hovedstad Indbyggere Sprog Kathmandu 31,5 mio. Nepali og lokalsprog Religion Valuta Areal Hinduisme Nepalesisk rupee 147.181 km2 Her

Læs mere

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Forenede Arabiske Emirater Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om De Forenede Arabiske Emirater Hovedstad Indbyggere Sprog Abu Dhabi 5,9 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam

Læs mere

Værd at vide om Egypten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Egypten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Egypten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Egypten Hovedstad Indbyggere Sprog Cairo 88,5 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam Egyptisk pund 1.001.449 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Oman Rejs med hjerte, hjerne & holdning Oman fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Muscat 3,3 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Ibadit-islam Rial omani 309.500 km2 Her kan du læse en række

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlændinges adgang til Danmark på grundlag af visum

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlændinges adgang til Danmark på grundlag af visum BEK nr 202 af 27/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2017 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2016-7734 Senere ændringer til

Læs mere

Værd at vide om. Costa Rica. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Costa Rica. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Costa Rica Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Costa Rica Hovedstad Indbyggere Sprog San José 4,8 mio. Spansk Religion Valuta Areal Katolicisme Costaricansk colon 51.100 km2 Herunder

Læs mere

Kina Østens perler 17-dages rundrejse

Kina Østens perler 17-dages rundrejse Kina Østens perler 17-dages rundrejse På en rundrejse i Kina, vil du opleve et land i bevægelse. I de store byer mod øst går udviklingen stærkt, og de mange millioner cykler får selskab af flere og flere

Læs mere

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Dansk Vestindien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Dansk Vestindien Hovedstad Indbyggere Sprog Charlotte Amalie 104.000 Engelsk Religion Valuta Areal Protestantisme Amerikansk dollar

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016. i et Afghanistan 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Albanien 3,16 7,32 7,32 11,20 4,12 3,20 60,00 Algeriet 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Amerikanske Jomfruøer 3,16 * 9,56 * 9,56 11,20 9,56

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om lægers anmeldelse af smitsomme sygdomme m.v.

Bekendtgørelse for Færøerne om lægers anmeldelse af smitsomme sygdomme m.v. Nr. 596 10. juni 2014 Bekendtgørelse for Færøerne om lægers anmeldelse af smitsomme sygdomme m.v. Kapitel 1 Individuelt anmeldelsespligtige sygdomme Kapitel 2 Anmeldelse af gonoré og syfilis Kapitel 3

Læs mere

Hvorfor skal hunden. vaccineres?

Hvorfor skal hunden. vaccineres? Hvorfor skal hunden vaccineres? Hvorfor skal hunden vaccineres? Hunden skal vaccineres for at beskytte den mod sygdomme, som man ikke har nogen effektiv behandling imod. Hundesyge Hundesyge skyldes et

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014. fra Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88

Læs mere

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 23,5 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Australsk dollar Herunder kan du læse

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00

Læs mere

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Tellio Free - Gruppe 2 - A-E Afghanistan Albanien Algeriet Andorra Angola Anguilla Antigua &

Læs mere

Fastnet til UDLAND. Land Opkaldsafgift Minutpris. Gælder fra 1. september 2015 Priser i kr. og inkl. moms

Fastnet til UDLAND. Land Opkaldsafgift Minutpris. Gælder fra 1. september 2015 Priser i kr. og inkl. moms Gælder fra 1. september 2015 Land Opkaldsafgift Minutpris Afghanistan 0,20 14,74 Albanien 0,20 3,93 Albanien Mobil 0,20 5,53 Algeriet 0,20 5,24 Algeriet Mobil 0,20 6,84 Andorra 0,20 2,34 Andorra Mobil

Læs mere

Pjece om Børnevaccinationsprogrammet. Danmark

Pjece om Børnevaccinationsprogrammet. Danmark Pjece om Børnevaccinationsprogrammet i Danmark 1 Di-Te-Ki-Pol Hib OPV MFR Di-Te Børneundersøgelse 5 uger 3 mdr. 5 mdr. 12 mdr. 15 mdr 2 år 3 år 4 år 5 år 12 år Di-Te-Ki-Pol: Difteri-Stivkrampe-Kighoste-Polio

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende de nye regler for rejser med selskabsdyr og pas til selskabsdyr

Spørgsmål og svar vedrørende de nye regler for rejser med selskabsdyr og pas til selskabsdyr Spørgsmål og svar Nye regler for rejser med selskabsdyr og pas til selskabsdyr for EU-borgere, der rejser i eller uden for EU Indledning Fra den 29. december 2014 ændres lovgivningen for så vidt angår

Læs mere

INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117.

INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117. INTERVIEWGUIDE FOR SPØRGSMÅL 1-117. 3. INTERVIEW. De fleste af disse spørgsmål er gengangere fra de prænatale interview. Forklaringer til spørgsmål som er helt uændrede fra interview 1 og 2 er ikke gentaget

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20 6,00 2,50 60 kr. Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20

Læs mere

Isumaginninnermi Pisortaqarfik Socialdirektoratet

Isumaginninnermi Pisortaqarfik Socialdirektoratet Isumaginninnermi Pisortaqarfik Socialdirektoratet CIRKULÆRE OM FORHOLDSREGLER MOD SMITSOMME SYGDOMME I DAGPLEJEHJEM SAMT I DAG- OG DØGNINSTITUTIONER FOR BØRN. Nr. 188 1. I samråd med Landslægen i Grønland

Læs mere

BILAG. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

BILAG. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2018 COM(2018) 139 final ANNEXES 1 to 4 BILAG Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af listen over de tredjelande, hvis statsborgere

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015. samtaler Afghanistan 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Albanien 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80 2,00 48,00 Algeriet 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Andorra 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80

Læs mere

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde Dansk ICYE Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk STePs programmet 4 til 16 ugers frivilligt arbejde www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015. Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 100,00 Angola

Læs mere

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Månedsabonnement Oprettelse Telefonadapter Opkald Danmark fastnet Danmark mobil Skandinavien,

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.6.2010 KOM(2010)342 endelig 2010/0189 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING (EU) Nr..../... om fastsættelsen af de justeringskoefficienter,

Læs mere

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.12.2015 COM(2015) 597 final ANNEXES 1 to 5 BILAG til Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om oplysninger om indvirkningen på budgettet af den årlige

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017. Bruge data Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 2. marts 2017 Kontor: Enheden for Internationalt Politisamarbejde Sagsbeh: Sofie Anne Marner Sagsnr.: 2017-0030-5247

Læs mere

Bidt af en gal hund. Rabies. Matthias Giebner Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Bidt af en gal hund. Rabies. Matthias Giebner Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Bidt af en gal hund Rabies Matthias Giebner Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Sygehus Sønderjylland, Aabenraa matthias.giebner@rsyd.dk 1 Hvad har Nessie og rabies til fælles? 2 Rabies Infektionssygdom,

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 14.12.2006 KOM(2006) 800 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor Juli 2013 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to væsensforskellige opgørelser, én om etnisk oprindelse og én om statsborgerskab.

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION SYDNEY

PRAKTISK INFORMATION SYDNEY PRAKTISK INFORMATION SYDNEY FORBEREDELSE PAKKEN Der vil i god tid inden afrejse blive inviteret til en forberedelsesdag, hvor du vil få lejlighed til at møde både studerende, der tidligere har været på

Læs mere

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2016 samt religionsfordeling i hjemlande

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2016 samt religionsfordeling i hjemlande statsborgere, herkomst og efterkommere. januar 06 samt religionsfordeling i hjemlande EU Belgien 986.56 3 Majoritet Bulgarien 8.040 8.476 53 84% 7,8% Cypern 08 95 6 94%,8% Estland.4.56 30 9% Finland.670

Læs mere