Gravsteder Bispebjerg kirkegård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gravsteder Bispebjerg kirkegård"

Transkript

1 Gravsteder Bispebjerg kirkegård

2 Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Bispebjerg Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke forhaste jer med beslutningen. Københavns Kirkegårde tilbyder forskellige valgmuligheder afhængig af, om gravstedet skal bruges til en kiste eller en urne. Vi håber, at denne folder vil hjælpe jer med at træffe det rigtige valg. Vi viser jer gerne de forskellige gravstedsformer ved et møde på kirkegården. Kontakt kirkegårdskontoret på telefon eller inden I kommer og vælger gravsted, så er der en medarbejder til at tage imod jer. Med venlig hilsen Københavns Kirkegårde kirkegaarde@tmf.kk.dk Vær opmærksom på, at der på Bispebjerg Kirkegård også er en række særlige afdelinger for bl.a. nationale og religiøse mindretal: Buddhistisk afdeling Svensk afdeling Katolsk afdeling Mandæisk afdeling Muslimsk afdeling Russisk afdeling Symbolneutral (ateistisk) afdeling Bispebjerg Kirkegård er fra 1903 og blev anlagt, fordi København i perioden omkring forrige århundredeskifte var i voldsom vækst. Ca flyttede til byen de sidste tre årtier af 1800-tallet, og derfor var en ny stor kirkegård nødvendig. Bispebjerg Kirkegård er i dag på godt 43 ha, der foruden gravsteder også giver plads til nogle af nordvestkvarterets smukkeste alléer.

3 Traditionelt kistegravsted Et traditionelt kistegravsted er et gravsted med egen individuel afgrænsning, plantning og valg af gravsten. Indehaveren af gravstedet har selv pligt til at sørge for, at gravstedet bliver vedligeholdt, men kirkegården kan gøre det mod betaling. I kistegravsteder kan der også nedsættes urner. Anlæg af gravstedet Når man køber et traditionelt gravsted, skal man også betale for hæk, muld og perlesten. Gravstedet kan anlægges 6-13 måneder efter begravelsen, og indehaveren vil have modtaget et tilbud på et anlæg forinden. Da fredningstiden er 20 år for en kiste, skal gravstedet købes for mindst 20 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Størrelsen af gravstedet skal være mindst 3 m² med plads til én kiste. en må ikke nå ud over gravstedets areal, og levende hegn skal plantes mindst 15 cm fra gravstedets ydergrænse. Planternes højde skal følge kirkegårdens anvisninger. og indhegning skal være af passende størrelse, og gravstenen skal funderes forsvarligt.

4 Muslimsk afdeling Gravstederne på muslimsk afdeling 23 er kistegravsteder, der er anlagt, så de peger mod Mekka. Indehaveren af gravstedet har selv pligt til at sørge for, at gravstedet bliver vedligeholdt, men kirkegården kan gøre det mod betaling. Anlæg af gravstedet Indehaveren kan vælge mellem tre typer af anlæg: Indhegning med brostenskant, kantsten eller thujahæk. Ved valg af gravsted med hæk betales der for hækklipning i hele perioden. Kirkegården skal udføre anlægget. Da fredningstiden er 20 år for en kiste, skal gravstedet købes for mindst 20 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Størrelsen af gravstedet skal være mindst 3 m² med plads til én kiste. Når man køber gravstedet, betales der samtidig for anlæg af gravstedet. en må ikke nå ud over gravstedets areal. Planternes højde skal følge kirkegårdens anvisning. en skal være af passende størrelse og funderes forsvarligt. Hvis der anvendes marmorplade, skal den være mindst 3,5 cm tyk.

5 Kistefællesgrave Kistefællesgravsted med sten Kistefællesgravsteder er gravsteder i fælles anlæg, der bliver vedligeholdt af kirkegården. Der er græs på hele arealet, og de enkelte gravsteder er ikke afgrænsede. I kistefællesgravsteder kan der også nedsættes urner. Da fredningstiden er 20 år for en kiste, skal gravstedet købes for mindst 20 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Størrelsen af gravstedet skal være mindst 3 m² med plads til én kiste. Der må gerne ligge blomster på gravstedet, og kirkegården kan mod betaling grave en granitvase ned til buketter og gran. Der må kun plantes, hvis der er anlagt et bed ved gravstenen. Sætter man potteplanter på gravstenen eller i jorden uden at bruge vase, bliver de fjernet, når gartneren slår græs. De blomster der er rigtigt anbragt og ikke er visne, bliver sat tilbage i forbindelse med græsslåning. Hvis man ønsker gravsten på gravstedet, skal det være en liggesten i plan med jordoverfladen. Der er betingelser for, hvordan stenen må se ud, hvor stor den må være, og hvilken inskription der må være. Betingelserne kan ses i den erklæring, som indehaveren underskriver ved køb af gravstedet. Kistefællesgravsted uden sten Det er også muligt at købe et kistefællesgravsted i et område, hvor der ikke må anbringes gravsten på gravstederne. Stedet for kistens nedsættelse er dog kendt, og reglerne for køb og fornyelse er de samme som nævnt ovenfor. Ligesom gravsten ikke er tilladt, må der på kistefællesgravsteder uden sten heller ikke anbringes vaser, potteplanter eller lignende. Hvis man lægger en buket blomster på gravstedet, bliver de fjernet og lagt på blomsterpladsen, når der bliver slået græs.

6 Traditionelt Urnegravsted Traditionelt urnegravsted er et gravsted med egen individuel afgrænsning, plantning og valg af gravsten. Indehaveren har som hovedregel selv pligt til at sørge for, at gravstedet bliver vedligeholdt, men kirkegården kan gøre det mod betaling. I urnegravsteder kan der ikke nedsættes kister. Anlæg af gravstedet Indehaveren kan betale kirkegården for at anlægge gravstedet. I nogle urnehaver er der særlige krav om anlæg og vedligeholdelse, som man skriver under på i forbindelse med køb af gravstedet. Da fredningstiden er 10 år for en urne, skal gravstedet købes for mindst 10 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Størrelsen af gravstedet skal være mindst 1 m² med plads til fire urner. Planternes højde må ikke overstige 75 cm, og de må ikke nå ud over gravstedets areal. og indhegning skal være af passende størrelse, og gravstenen skal funderes forsvarligt. På urnegravsteder må gravstenene ikke være højere end 75 cm.

7 Urnegravsted i Lunden Et urnegravsted i Lunden er et græsklædt gravsted på 2 m² anlagt omkring et træ. Man kan selv vælge, om træet skal være et paradisæbletræ eller et japansk kirsebrætræ. Da fredningstiden er 10 år for en urne, skal gravstedet købes for mindst 10 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Gravstedet har plads til fire urner. Prisen er inklusiv vedligeholdelse i hele perioden. Der må intet plantes på gravstedet, og der må ikke lægges blomster eller gran på græsset. Det er kun tilladt at sætte blomster og gran i en nedgravet stålvase, som kirkegården kan levere mod betaling. Der er mulighed for at købe en blanding med forårsløg som en engangsydelse samt granydelser om vinteren. Der må ikke sættes gravsten på gravstedet, men der kan købes et navneskilt i børstet stål med sokkel. Det er kirkegården der hjælper med køb af navneskilt og sørger for inskriptionen. Skiltet er 21 cm bredt og 25 cm højt inkl. soklen. Der må højst sættes to skilte på gravstedet.

8 Urnefælles grave Urnefællesgravsted med sten Urnefællesgravsteder er gravsteder i fælles anlæg, der bliver vedligeholdt af kirkegården. Der er græs på hele arealet, og de enkelte gravsteder er ikke afgrænsede. Til forskel fra askefællesgraven (ukendt) kender man stedet for urnens nedsættelse. Fredningstiden er 10 år for en urne, og gravstedet skal derfor købes for mindst 10 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Størrelsen af gravstedet skal være mindst 1 m² med plads til to urner. Der må gerne ligge afskårne blomster på stenen, og kirkegården kan mod betaling nedgrave en granitvase til buketter og gran. Der må ikke plantes på gravstedet. Sætter man potteplanter på gravstenen eller i jorden uden at bruge vase, bliver de fjernet, når gartneren slår græs. De blomster der er rigtigt anbragt og ikke er visne, bliver sat tilbage i forbindelse med græsslåning. Hvis man ønsker gravsten på gravstedet, skal det være en liggesten i plan med jordoverfladen. Der er betingelser for, hvordan stenen må se ud, hvor stor den må være, og hvilken inskription der må være. Betingelserne kan ses i den erklæring, som indehaveren underskriver ved køb af gravstedet. Urnefællesgravsted uden sten Det er også muligt at købe et urnefællesgravsted i et område, hvor der ikke må anbringes gravsten på gravstederne. Stedet for urnens nedsættelse er dog også her kendt, og reglerne for køb og fornyelse er de samme som nævnt ovenfor. Ligesom gravsten ikke er tilladt, må der på urnefællesgravsteder uden sten heller ikke anbringes vaser, potteplanter eller lignende. Hvis man lægger en buket blomster på gravstedet, bliver de fjernet og lagt på blomsterpladsen, når der bliver slået græs.

9 Askefællesgraven De Ukendtes grav Askefællesgraven eller "de ukendtes grav", som den også kaldes, er et fælles anlæg på kirkegården. Anlægget ligger tæt på Poppelalléen og er genkendelig med sø og plæne. Askefællesgraven er i disse år blevet udvidet med et stort areal i vestlig retning, hvor der også er anlagt en blomsterbakke, hvor bedemænd og pårørende kan lægge blomster. Askefællesgraven er udlagt i græs. Der må ikke plantes på arealet, og der må ikke lægges blomster på græsset, kun på den tilhørende blomsterplads. er ikke tilladt på askefællesgraven. Vigtigt Hvis man ønsker at vælge askefællesgrav, skal man gøre sig klart, at askefællesgraven er en helt anonym fællesgrav. Askens placering markeres ikke, og de pårørende er ikke til stede ved urnenedsættelsen. Ægtefæller bliver ikke begravet ikke ved siden af hinanden. Det er muligt for de nærmeste pårørende at søge om aktindsigt og derved få udleveret et kort over fællesgraven, hvor askens placering er markeret.

10 Kolumbarium Kolumbariet eller urnehallen på Bispebjerg Kirkegård er et smukt bygningskompleks med tre længer tæt på Frederiksborgvej. Gravsteder i kolumbariet er indendørs, og urnerne bliver anbragt i åbne urnepladser. Da fredningstiden er 10 år for en urne, skal gravstedet købes for mindst 10 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. Der er både enkelt- og dobbeltpladser i kolumbariet med plads til henholdsvis en og to urner. Der kan lægges blomster eller anden udsmykning på urnepladsen. Blomster kan leveres af kirkegården mod betaling. Der kan ikke sættes gravsten i urnehallen, her er det selve urnen, der fungerer som monument. Urnerne skal være af keramik eller porcelæn, og der skal være påmalet inskription. Urnemur Tæt ved kolumbariet ligger en urnemur. Her bliver urner anbragt i muren med en marmorplade foran. Der er ligesom i kolumbariet både enkelt- og dobbeltpladser, og reglerne for køb og fornyelse er også de samme. På marmorpladerne skal der være inskription. med køb af gravstedet og får en kopi af den underskrevne erklæring.

11 Gravsteder for børn Et barnegravsted på afdeling Blomsten, Flora eller Bellis består af gravsteder på 1,5 m2 med plads til én barnekiste. Anlæg af gravstedet Gravstederne købes med kant af enten chaussésten eller cortenstål, og indhegningen kan ikke ændres. Da fredningstiden er 10 år for en barnekiste, skal gravstedet købes for mindst 10 år. Gravstedet kan efterfølgende fornyes. I prisen for køb af gravstedet er inkluderet indhegning af gravstedet og vedlige holdelse i hele perioden. på Blomsten Hele arealet er udlagt i græs. Der må gerne ligge afskårne blomster på gravstenen, og kirkegården kan mod betaling nedgrave en granitvase til buketter og gran. Der må ikke plantes på eller omkring gravstedet. på Flora og Bellis På afdeling Flora er gravstederne udlagt med perlesten, mens der er granitskærver på afdeling Bellis. en må ikke nå ud over gravstedets areal, og planterne må maksimalt være 75 cm høje. Der må kun anbringes en liggesten med maksimum mål 50 x 70 cm. Det er tilladt at udforme udboring til en vase. Stenens tykkelse skal være mellem 10 og 15 cm. Stenen skal være af granit og må ikke poleres. Inden for målene kan gravstenen udformes, som man ønsker det. Stenen lægges efter kirkegårdens anvisning i niveau med græsfladen. Andre børnegravsteder Der er også mulighed for at vælge et gravsted, der er udlagt i græs (barnekistefællesgravsted), hvor arealet bliver vedligeholdt af kirkegården. Derudover er der en børneafdeling, hvor gravstederne har fire sider hæk, og hvor der må plantes på gravstedet. Også disse gravsteder købes for en 10-årig periode og kan efterfølgende fornyes.

12 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 2015 Byens Drift Københavns Kirkegårde Layout TMF Design Foto Katrine Rimer, Københavns Kommune

Gravsteder sundby kirkegård

Gravsteder sundby kirkegård Gravsteder sundby kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Sundby Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke forhaste

Læs mere

Gravsteder Assistens kirkegård

Gravsteder Assistens kirkegård Gravsteder Assistens kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Assistens Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke

Læs mere

Gravsteder vestre kirkegård

Gravsteder vestre kirkegård Gravsteder vestre kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Vestre Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke forhaste

Læs mere

Gravsteder Brønshøj kirkegård

Gravsteder Brønshøj kirkegård Gravsteder Brønshøj kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Brønshøj Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Østre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Østre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Østre Kirkegård Horsens Kirkegårde den 14. oktober 2014 Side 1 af 16 Side 2 af 16 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Almen Kirkegårds kapel

Almen Kirkegårds kapel s kapel Kapellet, der er tegnet af arkitekt H.A. Boss, blev opført i 1891 i nyromansk stil af røde mursten med skifertag og ligger med indkørsel fra Hasserisgade. I kapellet findes der 130 siddepladser,

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Nordre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Nordre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Nordre Kirkegård Horsens Kirkegårde, den 14. oktober 2014 Side 1 af 6 Side 2 af 6 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Østre Kirkgårds Kapel

Østre Kirkgårds Kapel Østre Kirkgårds Kapel Kapellet, der er tegnet af arkitekt Logan Nørgaard, blev indviet i 1969. Bygningen er opført i rød tegl. I kapellet findes der 100 siddepladser, og der er installeret teleslynge.

Læs mere

Søndersø Kirkegård - en vejledning

Søndersø Kirkegård - en vejledning 12 Søndersø Kirkegård - en vejledning Vejledning vedrørende gravsteder Denne vejledning vil kort oplyse om de forskellige former for kiste- og urnegravsteder, der i dag findes på SØNDERSØ KIRKEGÅRD, som

Læs mere

på kirkegårdene ved Vig kirke

på kirkegårdene ved Vig kirke på kirkegårdene ved Vig kirke www.vigkirke.dk Gravsteder på kirkegårdene ved Vig kirke Her en orientering og et tilbud til dem, der skal have passet et gravsted. Vig Kirkes menighedsråd vil med denne folder

Læs mere

Søndre Kirkegårds kapel

Søndre Kirkegårds kapel s kapel Kapellet, der er tegnet af arkitekt K.W. Orland, blev opført i 1933. Kapellet er udvendig beklædt med granitkvadre og på østgavlen over hovedindgangen er indhugget en engel af billedhugger Frantz

Læs mere

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for urnegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for urnegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne HØRSHOLM KIRKEGÅRD Beskrivelse af forskellige afdelinger for urnegravsteder Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne URNEGRAVSTEDER Servitutter på urnegravsteder Gravstedet købes for 10 år, som er fredningstiden

Læs mere

En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD

En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD Det rigtige gravsted Denne folder henvender sig til familien, der skal vælge gravsted. Valg af gravsted er en beslutning, som rækker mange år frem,

Læs mere

TAASTRUP NYKIRKE Kirkegårdskontoret Birkedalsvej 2 2630 Taastrup Email: kg@taastrupnykirke.dk Tlf: 70 10 02 16 Fax: 43 99 65 69 Regulativ for kirkegårdens afdeling 11 nr. 001-260. Anvendelse: Afdelingen

Læs mere

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Har et areal på 30.000 m2, og rummer 2850 kistegravsteder og 800 urnegravsteder. Den ældste del af den nuværende kirkegård blev indviet

Læs mere

PRISLISTE. Center for Kirkegårde

PRISLISTE. Center for Kirkegårde PRISLISTE 2013 Center for Kirkegårde 2 Foto: P. Wessel KØB AF GRAVSTED Det er ikke muligt at nævne alle gravstedstyper og størrelser her. De enkelte kirkegårde udvikler i disse år nye gravstedstyper, som

Læs mere

Østre Kirkgårds Kapel

Østre Kirkgårds Kapel Østre Kirkgårds Kapel Kapellet, der er tegnet af arkitekt Logan Nørgaard, blev indviet i 1969. Bygningen er opført i rød tegl. I kapellet findes der 100 siddepladser, og der er installeret teleslynge.

Læs mere

Løgumkloster kirkegård. Klostergade Løgumkloster Tlf.: Mobil tlf..:

Løgumkloster kirkegård. Klostergade Løgumkloster Tlf.: Mobil tlf..: Løgumkloster kirkegård Klostergade 7 6240 Løgumkloster Tlf.:7474 5243 Mobil tlf..: 4084 2494 E-mail: lgkl.kirkegaard@gmail.com Indhold: Indhold 2 Div. Orientering 3 og 4 Uddrag af ordensreglement 5 Alm.

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Vestre Kirkegård Horsens Kirkegårde den 14. oktober 2014 Side 1 af 18 Side 2 af 18 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Løgumkloster kirkegård

Løgumkloster kirkegård Løgumkloster kirkegård Klostergade 7 6240 Løgumkloster Tlf.:7474 5243 Kontortid mandag til fredag fra kl. 9,30 til 10.00 Udover denne tid kan vi træffes på tlf..: 4084 2494 Indhold: Indhold 2 Div. Orientering

Læs mere

Anlæg og pasning af gravsteder

Anlæg og pasning af gravsteder Anlæg og pasning af gravsteder Gravstedstyper På de tre kommunale kirkegårde Almen-, Søndre- og Østre Kirkegård findes følgende gravstedstyper: Traditionelle kistegrave Denne type gravsteder giver mulighed

Læs mere

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE KIRKEGÅRDSKONTORET Borgergade 33-9740 Jerslev J Graver ved Jerslev Kirkegård Carsten Kamper Larsen træffes bedst kl. 9-10 tirsdag til

Læs mere

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Valg af gravsted Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Døden er naturlig, men kan være svær for de efterladte. Der er forskellige praktiske ting, der skal tages stilling til i forbindelse med begravelsen.

Læs mere

GRAVSTED KERTEMINDE KIRKEGÅRD. Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde?

GRAVSTED KERTEMINDE KIRKEGÅRD. Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde? GRAVSTED PÅ KERTEMINDE KIRKEGÅRD Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde? Der er mange ting at tage stilling til i forbindelse med et dødsfald. Oven i sorgen skal der her og nu træffes

Læs mere

Urnegravsted med anlæg.

Urnegravsted med anlæg. Urnegravsted med anlæg. Gravstedstyperne omfatter gravsteder med plads til 2 urner. Gravstedet er 1x 1 meter. Gravstederne er private. Dvs. man må selv stå for pasning. Kirkegården kan mod betaling stå

Læs mere

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE Information om gravsteder BEGRAVELSE OG BISÆTTELSE Handlingen i kirken samt erhvervelse af gravsted i fredningstiden, er gratis for medlemmer af folkekirken, der bor eller

Læs mere

Slangerup Kirkegård Gammel afdeling. Kistegravsted. Urnegravsted Gammel afdeling. Thomas Kingos Have Ny afdeling. Urne med plænesten

Slangerup Kirkegård Gammel afdeling. Kistegravsted. Urnegravsted Gammel afdeling. Thomas Kingos Have Ny afdeling. Urne med plænesten Slangerup Kirkegård Gammel afdeling Gravstederne i denne afdeling er placeret omkring kirken. Kistegravsted Et kistegravsted er et traditionelt gravsted med hæk og individuel beplantning. Man har pligt

Læs mere

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne HØRSHOLM KIRKEGÅRD Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne KISTEGRAVSTEDER Servitutter på kistegravsteder Til én jordbegravelse købes et gravsted

Læs mere

Vejledning ved valg af gravsteder

Vejledning ved valg af gravsteder Vejledning ved valg af gravsteder Valg af nyt gravsted Ved et dødsfald melder der sig mange spørgsmål for de efterladte. I første omgang de rent praktiske, som bedemandsforretningerne kan tage sig af.

Læs mere

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have.

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have. Hjerting Kirkegård Hjerting Kirkegård Livet på kirkegården - Den grønne have. At besøge kirkegården i Hjerting er som at besøge en smuk have. Efter at have passeret det grønne dige, som omkranser kirkegården,

Læs mere

HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium

HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium Side 2 Side 3 INDHOLD SILKEBORG KIRKEGÅRDE OG KREMATORIUM Valg af begravelsesform (kiste eller urne)... 6 Rettigheder

Læs mere

Vejledning om gravsteder

Vejledning om gravsteder Vejledning om gravsteder På de tre kommunale kirkegårde i Aalborg kan du erhverve følgende typer af gravsteder (det er dog ikke alle gravstedstyper, der findes på alle tre kirkegårde): Traditionelt kistegravsted

Læs mere

Vejledning med priser 2015

Vejledning med priser 2015 Vejledning med priser 2015 På Gjellerup Kirkegård findes forskellige gravstedsformer: 1. Traditionelle gravsteder i forskellige størrelser. 2. Plænegrave med og uden mindesten. 3. Urnegrave i særlig indrettet

Læs mere

Nogle afdelinger vedligeholdes af kirkegårdens ansatte, i andre afdelinger må du gerne selv anlægge og vedligeholde gravstedet.

Nogle afdelinger vedligeholdes af kirkegårdens ansatte, i andre afdelinger må du gerne selv anlægge og vedligeholde gravstedet. Hørup kirkegård Denne folder giver et overblik over Hørup kirkegård og gennemgår de forskellige gravstedsformer på kirkegården, med henblik på at du kan træffe det bedst mulige valg for dig og din familie.

Læs mere

Vejledning med priser 2015

Vejledning med priser 2015 Vejledning med priser 2015 På Gjellerup Kirkegård findes forskellige gravstedsformer: 1. Traditionelle gravsteder i forskellige størrelser. 2. Plænegrave med og uden mindesten. 3. Urnegrave i særlig indrettet

Læs mere

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m.

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Løsning kirkegård 2019 Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Ny plan for Løsning kirkegård Lavet 2018 Der er lavet en ny plan for kirkegårdens udseende

Læs mere

Kirkegården Frederikskirken i Skåde

Kirkegården Frederikskirken i Skåde Kirkegården Frederikskirken i Skåde 1 Frederikskirkens kirkegård Kirkegårdskontoret: 86 27 78 68 mandag-fredag kl. 9-12 Kirkegårdsleder: Thomas Brevik tcb@km.dk 40 12 30 10 træffetid tirsdage 9-12.30,

Læs mere

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m.

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Løsning kirkegård Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Begravelsesformer Fredningsperioder Kister25 år, urner 10 år.( Egetræ's kister har dobbelt

Læs mere

Kirkegården Frederikskirken i Skåde

Kirkegården Frederikskirken i Skåde Kirkegården Frederikskirken i Skåde 1 Frederikskirkens kirkegård Hermed en kort orientering om de forskellige former for gravsteder på kirkegården, samt vedtægter m.m. Efter forudgående aftale vil besigtigelse

Læs mere

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE Information om gravsteder BEGRAVELSE OG BISÆTTELSE Handlingen i kirken samt erhvervelse af gravsted i fredningstiden, er gratis for medlemmer af folkekirken, der bor eller

Læs mere

VEDTÆGT FOR MØRKE KIRKEGÅRD Kirkevej 30, 8544 Mørke Syddjurs Provsti, Syddjurs Kommune, Århus Stift

VEDTÆGT FOR MØRKE KIRKEGÅRD Kirkevej 30, 8544 Mørke Syddjurs Provsti, Syddjurs Kommune, Århus Stift VEDTÆGT FOR MØRKE KIRKEGÅRD Kirkevej 30, 8544 Mørke Syddjurs Provsti, Syddjurs Kommune, Århus Stift INDHOLDSFORTEGNELSE A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold B. Gravsteder C. Gravstedernes indhegning D. Bestemmelser

Læs mere

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved Gravsteder ved Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker Orientering om kirkegårdene De fleste af os vil før eller siden skulle tage stilling til forhold vedrørende begravelse eller bisættelse, gravsted m.

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2016 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015 TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015 Indledning Takstoversigt gældende for 2015 for Ikast Kirkegårde. Taksterne er gældende for 1 år og er fastsat på baggrund af satser og retningslinier udgivet af Ikast-Brande

Læs mere

Balle Kirkegård BALLE KIRKEGÅRD

Balle Kirkegård BALLE KIRKEGÅRD Balle Kirkegård BALLE KIRKEGÅRD 1 2 Balle Kirkegård Balle Kirkegård består af 2 afdelinger: Den gamle afdeling, omkring kirken, er traditionelt anlagt med gravsteder, der er indhegnet med stedsegrønne

Læs mere

Begravelser og gravsteder

Begravelser og gravsteder Begravelser og gravsteder Vejledning Denne folder er ment som en hjælp til orientering om forhold og muligheder på Ølstykke Kirkegårde i forbindelse med begravelser og bisættelser. Indhold Begravelser

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd. Februar 2011 Dødsanmeldelsen Dødsfaldet anmeldes til begravelsesmyndigheden snarest og senest 2 dage efter dødsfaldet.

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2015 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

MERN MENIGHEDSRÅD. Kirkegå rdståkster. for Mern kirkegård

MERN MENIGHEDSRÅD. Kirkegå rdståkster. for Mern kirkegård MERN MENIGHEDSRÅD Kirkegå rdståkster for Mern kirkegård Takster gældende for 1. april 2011 31. marts 2012 Taksterne for Erhvervelse og fornyelse samt Begravelse og urnenedsættelse er opdelt i 3 takstgrupper:

Læs mere

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2017

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2017 TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2017 Indledning Takstoversigt gældende for 2017 for Ikast Kirkegårde. Taksterne er gældende for 1 år og er fastsat på baggrund af satser og retningslinier udgivet af Ikast-Brande

Læs mere

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2019

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2019 Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2019 D. Takster Erhvervelse og fornyelse af gravsteder. Fredningstiden er 25 år for kister/15 år for urner. Barnegravsteder 15 år. Egetræskister eller

Læs mere

Snejbjerg kirkegård. - En vejledning

Snejbjerg kirkegård. - En vejledning Snejbjerg kirkegård - En vejledning Indholdsfortegnelse Snejbjerg Kirkegård.2 Gravstedsformer.2 Traditionel gravsteder...3 Kombinations gravsteder..4 Plæne kiste / urnegrave med mindeplade..4 Urnegrave

Læs mere

KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE

KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE Takster gældende fra 1. januar 2015 31. december 2015 GÆLDENDE FOR KIRKEGÅRDENE VED VORDINGBORG KIRKE Taksterne for Erhvervelse og fornyelse, Begravelse og

Læs mere

Kirkega rdstakster. for. kirkega rde

Kirkega rdstakster. for. kirkega rde k2 Indsætte egen kirke/kirker Kirkega rdstakster for Keldby og Elmelunde kirkega rde Takster gældende for 1. januar 31. december 2015 Taksterne for Erhvervelse og fornyelse samt begravelse og urnenedsættelse

Læs mere

Anmodning om begravelse eller bisættelse foretages til Kirkekontoret.

Anmodning om begravelse eller bisættelse foretages til Kirkekontoret. Vejledning Denne vejledning vil kort orientere om de forskellige former for kisteog urnegravsteder, der forefindes på kirkegården ved Grindsted Kirke. Efter forudgående aftale vil besigtigelse og vejledning

Læs mere

L E M V I G K I R K E G Å R D V E J L E D N I N G

L E M V I G K I R K E G Å R D V E J L E D N I N G L E M V I G K I R K E G Å R D V E J L E D N I N G Indholdsfor tegnelse Introduktion INTRODUKTION Side 2 GRAVSTEDSTYPER Side 3-5 OVRSIGTSKORT Side 6-7 Denne vejledning vil kort oplyse om de forskellige

Læs mere

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014 0,4 Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014 D. Takster Erhvervelse og fornyelse af gravsteder. Fredningstiden er 25 år for kister/15 år for urner. Barnegravsteder 15 år. Egetræskister

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd April 2016 Ved et dødsfald er der midt i sorgen mange praktiske ting, der skal tages vare på i forbindelse med bisættelse

Læs mere

Himmelev Sogn. VEDTÆGT for HIMMELEV KIRKEGÅRD 28 Øvrige bestemmelser

Himmelev Sogn. VEDTÆGT for HIMMELEV KIRKEGÅRD 28 Øvrige bestemmelser Himmelev Sogn VEDTÆGT for HIMMELEV KIRKEGÅRD 28 Øvrige bestemmelser Ændringerne indgår efter godkendelse som tillæg til vedtægt af 1991 med efterfølgende ændringer 2001, 2004 og 2005. Til orientering:

Læs mere

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015 0,5 Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015 D. Takster Erhvervelse og fornyelse af gravsteder. Fredningstiden er 25 år for kister/15 år for urner. Barnegravsteder 15 år. Egetræskister eller

Læs mere

Svendborg Provsti. Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2015

Svendborg Provsti. Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2015 Svendborg Provsti Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2015 Dette skema er beregnet med en fredningstid på henholdsvis 10 år for urner og 20 år for kister. Har man andre fredningstider betales forholdsmæssigt.

Læs mere

Vejen Kirkegård, Nørregade 96, 6600 Vejen RIBE STIFT VEDTÆGT. for. VEJEN kirkegård MALT provsti

Vejen Kirkegård, Nørregade 96, 6600 Vejen RIBE STIFT VEDTÆGT. for. VEJEN kirkegård MALT provsti 1 RIBE STIFT VEDTÆGT for VEJEN kirkegård MALT provsti VEJEN kommune Ribe Stift. 2 A: Kirkegårdens bestyrelsesforhold Kirkegården ejes af VEJEN kirke og bestyres af VEJEN menighedsråd. 1 2 Kirkegårdens

Læs mere

Anmodning om begravelse eller bisættelse fortages på Borger.dk.

Anmodning om begravelse eller bisættelse fortages på Borger.dk. Vejledning Denne vejledning vil kort orientere om de forskellige former for kisteog urnegravsteder, der forefindes på kirkegården ved Grindsted Kirke. Efter forudgående aftale vil besigtigelse og vejledning

Læs mere

anlæg og pasning af gravsted

anlæg og pasning af gravsted anlæg og pasning af gravsted Foto: Lars Gundersen Foto: Lars Gundersen anlæg og pasning af gravsted Når du har valgt et gravsted, skal du tage stilling til, hvordan anlægget skal se ud. Det vil sige, hvilke

Læs mere

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Vejledning ved dødsfald og valg af gravsted Juni 2016 Adresser Kirkegårdskontor Maribovej 1, 4990 Sakskøbing. Tlf.: 61 22 18 93 - mail: sakskoebingkirkegaard@mail.dk

Læs mere

Assens Provsti Gias ydelser

Assens Provsti Gias ydelser Assens Provsti Gias ydelser Pleje og Vedligehold (1 års aftaler) Gennemgang ca. hver 3. uge i sæsonen Lugning Almindelig beskæring Indsamling af buketter Rivning og fejning Opsamling af løv Rensning af

Læs mere

Orientering om de praktiske og økonomiske forhold i forbindelse med Bisættelser og Begravelser. Kirkegårdene i Hover Sogn

Orientering om de praktiske og økonomiske forhold i forbindelse med Bisættelser og Begravelser. Kirkegårdene i Hover Sogn En Orientering om de praktiske og økonomiske forhold i forbindelse med Bisættelser og Begravelser På Kirkegårdene i Hover Sogn Orientering Side 3 : Fredningstider Legat begrebet på kirkegårde Side 4 Side

Læs mere

Korning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m.

Korning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Korning kirkegård 2019 Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Menighedsrådet Formand Arne Christensen Næstformand Jette Michelsen Kirkeværge Kasserer

Læs mere

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning Vangen 297 Gravsted: K 1 3 003 Gravstedsbrev Gravstedsrettens indehaver(e): Vangen 297 Indehavers cprnr.: 150842-1542 Gravstedsretten er erhvervet den, med fornyelse den 13. juli 1996, og udløber den 31.

Læs mere

Vedtægter FOR DE KOMMUNALE KIRKEGÅRDE

Vedtægter FOR DE KOMMUNALE KIRKEGÅRDE Vedtægter FOR DE KOMMUNALE KIRKEGÅRDE Indhold Ledelse og administration... 1 Dødsfald... 1 Begravelser og urnenedsættelser... 3 Kister og urner... 3 Gravsteder... 4 Erhvervelse og fornyelse af gravsteder...

Læs mere

KIRKEGÅRDENE Den Fælles Kirkegårdsdrift i Hillerød Provsti.

KIRKEGÅRDENE Den Fælles Kirkegårdsdrift i Hillerød Provsti. Den Fælles Kirkegårdsdrift Takster 2019 KIRKEGÅRDENE Den Fælles Kirkegårdsdrift i Hillerød Provsti. Den Fælles Kirkegårdsdrift er en folkekirkelig driftsvirksomhed, der udfører jordfæstelse samt drifts-

Læs mere

Vedtægter. for. Ballerup Sogns Kirkegårde

Vedtægter. for. Ballerup Sogns Kirkegårde Vedtægter for Ballerup Sogns Kirkegårde Indholdsfortegnelse A. Kirkegårdenes ledelse og administration.. 2 B. Erhvervelse og fornyelse af gravsteder.. 2 C. Om gravpladser 4 Fredningstiden. 4 Kistegrave

Læs mere

Gravstedstyper. Kistefællesplæne med plader i græs. Anonyme kistegravsteder

Gravstedstyper. Kistefællesplæne med plader i græs. Anonyme kistegravsteder Korsløkke Kirkegård Korsløkke Kirkegård Korsløkke Kirkegård blev indviet i 1908 og dækker i dag et areal på ca. 4,2 hektar, som ligger ved Vor Frelsers Kirke på Ejbygade. Kirkegården er meget traditionel

Læs mere

Kirkegå rdståkster. for. Køng Svinø Kirkegå rde

Kirkegå rdståkster. for. Køng Svinø Kirkegå rde Kirkegå rdståkster for Køng Svinø Kirkegå rde Takster gældende for 1. januar 2019 31. december 2019 Taksterne for Erhvervelse og fornyelse samt Begravelse og urnenedsættelse er opdelt i 3 takstgrupper:

Læs mere

HOLSTEBRO KIRKEGÅRDE

HOLSTEBRO KIRKEGÅRDE 1 BESTEMMELSER VEDRØRENDE SØNDRE KIRKEGÅRD: KVT. U8 URNEGRAVE I FÆLLES BEPLANTNING 1. Gravstederne ligger i en fælles bunddækkende beplantning uden afgrænsning mellem gravene. Inden for de ydre modul afgrænsning

Læs mere

Ejby Kirke og Kirkegård

Ejby Kirke og Kirkegård Ejby Kirke og Kirkegård Indhold Om Ejby Kirke... 3 Det traditionelle gravsted... 4 Det traditionelle urnegravsted... 4 Urne- og kistegravplads i fællesgrav... 4 Urne- og kistegravplads under plade i græs...

Læs mere

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Dødsfald Valg af gravsted Valg muligheder af ydelser Prisliste for diverse ydelser 1 Indledning Tanken bag dette informationskatalog er, at kunne give

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Begraves eller bisættes hvad er forskellen? Begravelse Ved en begravelse (også kaldet jordfæstelse) sænkes kisten i jorden. Ceremonien/ højtideligheden kaldes

Læs mere

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Vejledning om Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Indhold Praktiske oplysninger s. 3 Gravsteder s. 4 Anlæg af gravsted s. 5 For kirkegården gælder s. 6 For plænen gælder s. 7 Reservering

Læs mere

Dalum Kirkegård. Dalum Kirkegård danner desuden også rammen om Dalum Klosters begravelsesplads, som giver kirkegården et interessant historisk præg.

Dalum Kirkegård. Dalum Kirkegård danner desuden også rammen om Dalum Klosters begravelsesplads, som giver kirkegården et interessant historisk præg. Dalum Kirkegård Dalum Kirkegård Dalum kirkegård ligger nær Odense Å og er oprindeligt en landsbykirkegård. Den har gennem årene vokset sig så stor, at den i dag minder mest om en bykirkegård, som dog har

Læs mere

NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE

NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE NÅR ET MENNESKE DØR PRAKTISKE INFORMATIONER TIL DE PÅRØRENDE Udarbejdet af: Aalborg, Aarhus og Viborg stifter juridisk afdeling 1. udgave 2018 DØDSFALDET Folkekirken er begravelsesmyndighed i Danmark.

Læs mere

TAKSTBESTEMMELSER GÆLDENDE FOR MENIGHEDSRÅD I HOLBÆK KOMMUNE

TAKSTBESTEMMELSER GÆLDENDE FOR MENIGHEDSRÅD I HOLBÆK KOMMUNE TAKSTBESTEMMELSER GÆLDENDE FOR MENIGHEDSRÅD I HOLBÆK KOMMUNE Nye Grundtakster pr.1/4-2011. Taksterne er opdelt i 3 grupper som følger Tillagt 4,138 % pr. 1.jan. 2013 GÆLDENDEN PR. 1. febr. 2013 TAKSTGRUPPE

Læs mere

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård En vejledning ved valg af gravsted Hvilke tanker gør man sig om valg af gravsted? Nogle har selv valgt deres gravsted, men hvis det ikke er sket. Står de efterladte

Læs mere

Vedtægt for Hvidovre kirkegård

Vedtægt for Hvidovre kirkegård Vedtægt for Hvidovre kirkegård Kirkegårdens bestyrelsesforhold 1 1. Hvidovre kirkegård ejes af Hvidovre Kirke og bestyres af Hvidovre Sogns Menighedsråd. 2. Kirkegårdsudvalget fører på menighedsrådets

Læs mere

Ydelser og takster Aaby kirkegård 2017

Ydelser og takster Aaby kirkegård 2017 Ydelser og takster Aaby kirkegård 2017 Aaby kirkegårdskontor Kirkevej 21-9440 Aabybro Tlf. 98244100 - mandag til fredag kl. 10-11 kirkegaard@aabysogn.dk Erhvervelse og fornyelse af gravsted Man får brugsretten

Læs mere

Ringsted-Sorø Provstis Kirkegårde

Ringsted-Sorø Provstis Kirkegårde Ringsted-Sorø Provstis Kirkegårde Takster gældende pr. 1. januar 2013 Medlem af folkekirken Erhvervelse Gravsted med 1 begravelsesplads - kiste i 30 år Hækklipning 5.511,00 Gravsted med 2 begravelsespladser

Læs mere

Aars Kirkegårde Velkommen til Aars Kirke GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 INTRODUKTIONSFOLDER TIL AARS KIRKE OG KIRKECENTER

Aars Kirkegårde Velkommen til Aars Kirke GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 INTRODUKTIONSFOLDER TIL AARS KIRKE OG KIRKECENTER Aars Kirkegårde GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 GRAVSTEDSTYPER KIRKEGÅRDEN BLÅBÆRDALEN... 3 Lynghaven (park og natur gravsted 2 urnepladser)...3 Stauderhaverne (park

Læs mere

Svendborg Provsti. Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2017

Svendborg Provsti. Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2017 Svendborg Provsti Kirkegårdstakster gældende pr. 1. januar 2017 Dette skema er beregnet med en fredningstid på henholdsvis 10 år for urner og 20 år for kister. Har man andre fredningstider betales forholdsmæssigt.

Læs mere

Takster for. Aabenraa Kirkegård. pr. 1. januar 2014. Aabenraa Sogn. Afregning

Takster for. Aabenraa Kirkegård. pr. 1. januar 2014. Aabenraa Sogn. Afregning Afregning Afregning for kirkegårdens ydelser sker forud for 1/2 år ad gangen, således at fakturaer vedr. vedligeholdelse og blomster udsendes primo året, mens fakturaer vedr. grandækning mv. udsendes medio

Læs mere

Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti

Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti Omkostningsbaserede kirkegårdstakster (Følgende gælder for alle aftaler indgået fra den 1. januar 2011) Kirkegårdstakster skal fremover følge de statslige regler

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2018

FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE. Takster pr. 1. januar 2018 FREDERIKSBERG KOMMUNES KIRKEGÅRDE Takster pr. 1. januar 2018 Takstregulativ jævnfør vedtægt for Frederiksberg Kommunes kirkegårde (Uddrag af takster). Takststigning 0,00% Familiegravsted, erhvervelse af

Læs mere

Vedtægter og Særlige Bestemmelser November 2010

Vedtægter og Særlige Bestemmelser November 2010 Rudersdal kirkegårde Vedtægter og Særlige Bestemmelser November 2010 1 Velkommen til Rudersdal Kirkegårde Velkommen til Rudersdal Kommunes Kirkegårde Rudersdal Kommunes Kirkegårde omfatter fem kirkegårde:

Læs mere

VEDTÆGT. for. Jyllinge Kirkegård, Roskilde Provsti, Roskilde Stift, Roskilde Kommune

VEDTÆGT. for. Jyllinge Kirkegård, Roskilde Provsti, Roskilde Stift, Roskilde Kommune VEDTÆGT for Jyllinge Kirkegård, Roskilde Provsti, Roskilde Stift, Roskilde Kommune 1 A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold 1 Kirkegården ejes af Jyllinge kirke og bestyres af Jyllinge menighedsråd. 2. Kirkegårdens

Læs mere

VEDTÆGT. for. NAZARETHKIRKEGÅRDEN i RYSLINGE

VEDTÆGT. for. NAZARETHKIRKEGÅRDEN i RYSLINGE VEDTÆGT for NAZARETHKIRKEGÅRDEN i RYSLINGE Kirkegårdens bestyrelsesforhold 1 Kirkegården med tilhørende parkeringsplads ejes af Ryslinge Frimenighed og Ryslinge Valgmenighed. 2 Kirkegårdens drift varetages

Læs mere

Vedtægter. for Vejstrup Hejls - Taps Kirkegårde 3

Vedtægter. for Vejstrup Hejls - Taps Kirkegårde 3 Vedtægter for Vejstrup Hejls - Taps Kirkegårde 3 Indhold Gravsteder...side 4 Erhvervelse og fornyelse af gravstedsret...side 5 Gravstedets anlæg...side 6 Gravminder...side 8 Gravstedernes vedligeholdelse...side

Læs mere

TAKSTER Erhvervelse af brugsret til gravsteder: Alle beløb er momsfri. Fornyelse af brugsret til gravsteder:

TAKSTER Erhvervelse af brugsret til gravsteder: Alle beløb er momsfri. Fornyelse af brugsret til gravsteder: TAKSTER 2018 1. januar 2018 Med baggrund i udmeldte retningslinjer fra Thisted provsti fastsættes følgende takster: Erhvervelse af brugsret til gravsteder: Alle beløb er momsfri. Medlemmer af folkekirken:

Læs mere

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård

Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård Bramming kirkegårde Sct. Ansgar Kirkegård En vejledning ved valg af gravsted Hvilke tanker gør man sig om valg af gravsted? Nogle har selv valgt deres gravsted, men hvis det ikke er sket. Står de efterladte

Læs mere

VEDTÆGT. for. A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold. Kirkegården ejes af Vordingborg kirke og bestyres af Vordingborg menighedsråd.

VEDTÆGT. for. A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold. Kirkegården ejes af Vordingborg kirke og bestyres af Vordingborg menighedsråd. VEDTÆGT for Kirkegård: Vordingborg Kommune: Vordingborg Provsti: Stege - Vordingborg Stift: Roskilde A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold. Kirkegården ejes af Vordingborg kirke og bestyres af Vordingborg

Læs mere

Vonge og Øster Nykirke kirkegårde.

Vonge og Øster Nykirke kirkegårde. Vonge og Øster Nykirke kirkegårde. 1 Vejledning. Denne pjece er lavet for at give brugerne af kirkegården indsigt i, hvilke begravelsesformer der kan vælges inden for kistebegravelse og urnenedsættelse

Læs mere

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2012

Takstregulativ for Hjallese provsti. gældende fra 1. januar 2012 Takstregulativ for Hjallese provsti gældende fra 1. januar 2012 Indholdsoversigt: Side Erhvervelse af gravsteder... 2 Reservering af gravsteder... 3 Fornyelse af gravsteder... 3 Forlængelse af brugsret...

Læs mere