LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede, undtagen: Birgitte Hannibal var fraværende. Lene Kaspersen (C) deltog under behandlingen af pkt. 5. Endvidere deltog: Børne- og Fritidsdirektør Ulla Agerskov, Kultur- og Udviklingschef Birgit Sørensen, Bibliotekschef Susanne Rømeling og Fritids-og Idrætschef Flemming Juhl Knudsen

2 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sag nr: Side: 01 Kulturfonden. Ansøgning om støtte til Spil Dansk Dagen d. 28. oktober Lyngby-Taarbæk Musikforening. Kontrakt. 03 Lyngby Kunstforening. Kontrakt. 04 Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune. Kontrakt. 05 Stadsbibliotekets grafiksamling. 06 MEDDELELSER OKTOBER anslået regnskab - realisering af 0,7 mio. kr. i kapacitetstilpasning på klubområdet

3 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.3 Kulturfonden. Ansøgning om støtte til Spil Dansk Dagen d. 28. oktober Indstilling Det foreslås, at det ansøgte bevilges. Sagsfremstilling Lyngby Sangskriver Klub søger om kr. til afholdelse af Spil Dansk Dagen. Spil Dansk Dagen afvikles for 10. gang d. 28. oktober De fleste år har der været arrangementer i Lyngby og i år er det Lyngby Sangskriver Klub, der står i spidsen for et arrangement i Kulturhuset. Arrangementet starter kl. 15 og har et varieret program med sange for både børn og voksne. Økonomiske konsekvenser Der resterer kr. i Kulturfonden i Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Kulturfonden. Ansøgning om støtte til Spil Dansk Dagen d. 28. oktober 2010 Godkendtes at bevilge et tilskud på kr. Udvalget foreslår at entréindtægten hæves. Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

4 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.4 Lyngby-Taarbæk Musikforening. Kontrakt. 2 Indstilling Forvaltningen foreslår, at udvalget godkender kontrakten for perioden Sagsfremstilling Indtil 2001 indgik tilskuddene til de kulturelle foreninger i en samlet pulje med faste tilskud, som blev udbetalt hvert år af Biblioteks- og Kulturområdet. På foranledning af en henvendelse fra amtet blev det i 2001 besluttet at indgå kontrakt med Teaterforeningen og efterfølgende er der arbejdet med kontrakter med de øvrige kulturelle foreninger. I 2002 blev den første aftale indgået med Lyngby-Taarbæk Teaterforening og dette blev senere fulgt op med kontrakter med Lyngby-Taarbæk Jazzklub og Lyngby-Taarbæk Musikforening. Lyngby-Taarbæk Musikforening, som siden 1994 har modtaget støtte fra kommunen, indgik i 2007 aftale med Lyngby-Taarbæk Kommune om tilskudsvilkårene i den kommende 3-årige periode. Kontrakten udløber ved udgangen af 2010 og der er i samarbejde med Musikforeningen udarbejdet et forslag til en fornyet kontrakt. Økonomiske konsekvenser Beløbet indgår i Kulturfonden. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Lyngby-Taarbæk Musikforening. Kontrakt Kontrakten godkendtes for perioden Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

5 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.5 Lyngby Kunstforening. Kontrakt. 3 Indstilling Det foreslås at udvalget godkender kontrakten for perioden Sagsfremstilling Indtil 2001 indgik tilskuddene til de kulturelle foreninger i en samlet pulje med faste tilskud, som blev udbetalt hvert år af Biblioteks- og Kulturområdet. På foranledning af en henvendelse fra amtet blev det i 2001 besluttet at indgå kontrakt med Teaterforeningen og efterfølgende er der arbejdet med kontrakter med de øvrige kulturelle foreninger. I 2002 blev den første aftale indgået med Lyngby-Taarbæk Teaterforening og dette blev senere fulgt op med kontrakter med Lyngby-Taarbæk Jazzklub og Lyngby-Taarbæk Musikforening. Tilskuddet til Lyngby Kunstforening, blev i 2002 overført fra en konto med foreningstilskud i økonomiafdelingen til kulturområdet. Foreningen havde indtil 2005 sit primære udstillingslokale på Lyngby Hovedgade 26, men på grund af huslejeudgifterne, som skulle afholdes, efter at kommunen i 2001 havde solgt bygningen, valgte man at flytte Kunstforeningen til Jernbanepladsen 22. I forbindelse med overvejelser om anden udnyttelse af lokalerne på Jernbanepladsen, undersøges mulighederne for at stille andre udstillingsfaciliteter til rådighed til brug ved foreningens 8 udstillinger i Lyngby. Kunstforeningen har desuden aftale om benyttelse af Cobrarummet ved Sophienholm og arrangerer den årlige septemberudstilling i selve Sophienholms hovedbygning. Økonomiske konsekvenser Beløbet indgår i Kulturfonden. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Lyngby Kunstforening. Kontrakt Kontrakten godkendtes for perioden Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

6 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.6

7 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.7 Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune. Kontrakt. 4 Indstilling Det foreslås at udvalget godkender kontrakten for perioden Sagsfremstilling Indtil 2001 indgik tilskuddene til de kulturelle foreninger i en samlet pulje med faste tilskud, som blev udbetalt hvert år af Biblioteks- og Kulturområdet. På foranledning af en henvendelse fra Amtet blev det i 2001 besluttet at indgå kontrakt med Teaterforeningen og efterfølgende er der arbejdet med kontrakter med de øvrige kulturelle foreninger. I 2002 blev den første aftale indgået med Lyngby-Taarbæk Teaterforening og dette blev senere fulgt op med kontrakter med Lyngby-Taarbæk Jazzklub og Lyngby-Taarbæk Musikforening. Tilskuddet til Historisk-topografisk Selskab, blev i 2002 overført fra en konto med foreningstilskud i Økonomiafdelingen til kulturområdet. Historisk-topografisk Selskab blev stiftet i 1927 og har siden 1928 udgivet Lyngby-bogen med artikler om stort set alle områder af kommunens historie fra slotte til rensningsanlæg. Historisk-topografisk Selskab har sekretariat på Frieboeshvile og arbejder tæt sammen med Stadsarkivet bl.a. om udgivelse af Lyngby-bogen. Økonomiske konsekvenser Beløbet indgår i Kulturfonden. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune. Kontrakt Kontrakten godkendtes for perioden Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

8 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.8

9 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.9 Stadsbibliotekets grafiksamling. 5 Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at auktionen med lokal deltagelse sker i et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og Auktionshuset Bruun-Rasmussen, og at auktionen finder sted som en event på Stadsbiblioteket i første halvdel af Udvalget tager efterfølgende stilling til anvendelse af indtægter, som måtte overstige 0,2 mio. kr., som er indsat som forventet indtægt i Budget Kultur- og Fritidsudvalget, den 18. august 2010: 1. Udvalget besluttede at iværksætte model A, hvor en del af grafiksamlingen, herunder navnlig værker med lokal tilknytning placeres på Sophienholm, bør have første prioritet. 2. Forvaltningen undersøger, hvordan der kan afholdes en auktion med lokal deltagelse. 3. Udvalget tager efterfølgende stilling til provenuets anvendelse. Sagsfremstilling Der var på mødet den 18. august enighed i Kultur- og Fritidsudvalget om, at borgerne ikke længere kan låne grafik fra Stadsbiblioteket. Samlingen omfatter godt 2500 værker og udover et udlånstilbud til borgerne, er en del værker udlånt til udsmykning på Rådhuset, i Administrationsbygningens kontorer og i institutioner i kommunen. Der bør tages stilling til, om disse værker helt eller eventuelt delvist skal indgå i afvikling af samlingen. Desuden bør de juridiske forhold vedrørende auktion over samlingen afklares i overensstemmelse med regelsæt for salg af offentlig ejendom. Endelig er der via Auktionshuset Bruun-Rasmussen sat 173 værker til auktion i løbet af 2010, jf. vedlagt redegørelse til sagen.

10 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.10 Økonomiske konsekvenser Salg af grafiksamlingen, eller dele af den, vil indbringe en indtægt. I 2009 blev der indarbejdet en forventet indtægt til dækning af lokalerenovering i det tidligere Sorgenfri Bibliotek, som delvist involverer grafiksamlingen. Desuden er der i forbindelse med Budget 2011 indsat en forventet indtægt på 0,2 mio. kr. Herudover kan der muligvis forventes et yderligere provenue fra salget. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Godkendtes som foreslået af forvaltningen. Kultur- og Fritidsudvalget udtrykte stærk kritik af forløbet i sagen, hvilket forvaltningen tog til efterretning og beklagede. Forvaltningen forelægger en sag for Kultur- og Fritidsudvalget i december 2010, så udvalget kan tage stilling til det videre forløb, omkring salg af den resterende del af grafiksamlingen, herunder anvendelse af indtægten. På baggrund af de fremlagte oplysninger om værker af Per Kirkeby besluttede udvalget, at værkerne trækkes tilbage. Birgitte Hannibal (V) var fraværende.

11 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.11 MEDDELELSER OKTOBER Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at sagen tages til efterretning. Sagsfremstilling Meddelelser fra formanden og forvaltningen Udstillingsplan for Sophienholm 2011 Udstillingsplan 2011 for Sophienholm er udsendt til kommunalbestyrelsens medlemmer 2. Kulturkonference 12. november Invitation til kulturkonference udsendes 1. oktober til borgmestre, kommunaldirektører og kulturdirektører/chefer der distribuerer til kulturudvalgene. Konferencen rettes primært mod kulturpolitikerne. Konferencen afholdes i København kl Templet - kommunefuldmagtstilskud fra Kulturministeriet Notat af er udsendt til kommunalbestyrelsens medlemmer. Sag med udkast til kontrakt forelægges udvalget i november mødet. 4. Forslag til ny lejekontrakt med Lyngby Boldklub A/S forelægges udvalget i november mødet 5. Sagen vedrørende ny klubstruktur forelægges udvalget i november. Sagen er p.t. i høring med høringsfrist 14. oktober. 6. Sag vedrørende nedsættelse af Tænketank på Folkeoplysningsområdet forelægges i november mødet. 7. Datoer for besøg på Ungdomsskolen, klubber og Club 10 Forvaltningen medbringer forslag til datoer på mødet den 13. oktober. Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Taget til efterretning. Udvalget tager på besøg i klubber og på Ungdomsskolen den 9. november, kl Forvaltningen udsender program for dagen.

12 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.12 Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

13 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s anslået regnskab - realisering af 0,7 mio. kr. i kapacitetstilpasning på klubområdet. 7 Indstilling Udvalget drøfter sagen med henblik på om udvalget ønsker at opretholde den oprindelige beslutning eller om udvalget ønsker at give tillægsbevilling til klubområdet på 0,7 mio. kr. på baggrund af redegørelsen. Sagsfremstilling Forvaltningen har i 1. og 2. anslået regnskab vurderet kapacitetstilpasningen på klubområdet i lyset af et vigende medlemstal i skoleåret 2009/2010. I forbindelse med 2. anslået regnskab har kommunalbestyrelsen bedt forvaltningen vurdere Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling, nemlig at klubområdet selv skal afholde de 0,7 mio. kr i aktivitetsåret 2010/11.I forbindelse med 2. anslået regnskab 2010 besluttede Kultur- og Fritidsudvalget, at "udvalget tager redegørelsen vedrørende 2. anslået regnskab til efterretning og anbefaler overfor Økonomiudvalget at afvigelserne, der fremgår af 2. anslået regnskab godkendes, dog således at afvigelsen på 0,7 mio. kr. på Fritid, Klub Lyngby, finansieres af klubområdet i aktivitetsåret 2010/2011." Økonomiudvalget besluttede, at ".. de 0,7 mio. kr. afholdes inden for udvalgets ramme, idet der efterfølgende foretages en vurdering af, hvorvidt klubområdet kan bære denne merudgift." Kommunalbestyrelsen godkendte sagen den 27. september 2010, i overensstemmelse med Økonomiudvalgets bemærkninger. I Budget er der foretaget kapacitetstilpasning i 2010 svarende til en reduktion på 0,7 mio. kr. I forbindelse med 1. anslået regnskab 2010 blev det besluttet, at der på Klub Lyngby skulle indarbejdes en budgetreduktion på 1,0 mio. kr., mens 0,7 mio. kr. skulle placeres i en reservepulje til imødegåelse af eventuelle stigninger i medlemstallet. Kapacitetstilpasning, der blev vedtaget i forbindelse med Budget , burde rettelig have været modregnet i forbindelse med 1. anslået regnskab. Baggrunden for beslutningen om at kapacitetstilpasse i forbindelse med 1. anslået regnskab var et vigende medlemstal på klubområdet. Budgetgrundlaget for 2010 hvilede på en antagelse om medlemmer i fritidsklub og 750 medlemmer i

14 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.14 ungdomsklub. Udviklingen i årets første 5 måneder viste dog en lavere medlemstilslutning, på hvilken baggrund det blev vurderet, at der skulle foretages en budgetkorrektion. På daværende tidspunkt skønnede forvaltningen, at der i 2010 i gennemsnit ville være medlemmer i fritidsklub og 512 medlemmer i ungdomsklub. Set i lyset af, at der kunne være en vis usikkerhed forbundet med skønnet af medlemstallet i efteråret 2010, blev det foreslået, at der blev indarbejdet en budgetreduktion på 1 mio. kr., mens de resterende 0,7 mio. kr. skulle placeres i en reservepulje til imødegåelse af eventuelle stigninger i medlemstallet. I forbindelse med 2. anslået regnskab kunne det imidlertid konstateres, at klubområdet havde realiseret besparelsen på 1 mio. kr., men ikke foretaget korrektion i forhold til de 0,7 mio. kr. som således er forbrugt af klubberne. Med baggrund i medlemstallene for august 2009 til juli 2010 har der været indskrevet børn i fritidsklub beregnet som et gennemsnit over året. I ungdomsklub har der været indskrevet gennemsnitligt 489 unge. Ses således på medlemstallene i den periode, der blev budgetreguleret i forbindelse med 1. anslået regnskab, så holder forvaltningens antagelser om medlemstal stik. Der burde således have været budgetreguleret i alt 1,7 mio. kr. i skoleåret 2009/2010 på klubområdet. Ses på medlemstallene fremadrettet, dvs. fra august 2010 har de rettet sig, dvs. at der igen er et relativt højt medlemstal i klubberne - på niveau med medlemstallene før august 2009: Indmeldte FK august 2009: medlemmer. Indmeldte FK august 2010: medlemmer. Indmeldte UK august 2009: 345 medlemmer. Indmeldte UK augsut 2010: 599 medlemmer. Skulle klubberne selv finansiere de 0,7 mio. kr. som ikke er hjemtaget i kapacitetstilpasning, ville det, set i lyset af de høje medlemstal fra august 2010, blive vanskeligt, hvilket forvaltningen også vurderede i forbindelse med 2. anslået regnskab. Forvaltningen kan ligeledes oplyse, at der arbejdes på en ny ressourcetildeingsmodel på klubområdet. I denne forbindelse vil forvaltningen ændre perioden for ressourcetildeling fra at følge skoleåret til at følge kalenderåret. Konsekvensen er, at ressourcetildelingen fastlægges ved årsskiftet, således at denne udelukkende foretages på baggrund af forventningerne til de fremtidige medlemstal. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen

15 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.15 Kultur- og Fritidsudvalget, den 13. oktober 2010: Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at klubområdet kompenseres de 0,7 mio. kr., som finansieres inden for det samlede udvalgs område. Birgitte Hannibal (V) og Lene Kaspersen (C) var fraværende.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 Redegørelse vedr. 2. anslået regnskab aktivitetsområde FRITID Budget I forbindelse med Budget blev der indarbejdet en kapacitetstilpasning på klubområdet på baggrund af Befolkningsprognosens forudsigelser om faldende børnetal. Kapacitetstilpasningen var på 0,7 mio. kr. I forbindelse med 1. anslået regnskab 2010 vurderede forvaltningen, at der i den første del af skoleåret 2009/10 havde været et vigende medlemstal på fritids- og ungdomsklubområdet, svarende til en kapacitetstilpasning på i alt 1,7 mio. kr. Det vil sige, at der i forbindelse med 1. anslået regnskab var indarbejdet en kapacitetstilpasning på i alt 2,4 mio. kr. på klubområdet. Kapacitetstilpasningen burde, jf. medlemstallene, rettelig have været på 1,7 mio. kr. Medlemstal Budgetgrundlag anslået regnskab Gennemsnit skoleåret 2009/10 Medlemstal pr. august 2010 Fritidsklub Ungdomsklub Som det kan ses ovenfor, hviler budgetgrundlaget for 2010 på et relativt højt medlemstal i forhold til det antal medlemmer der faktisk var indskrevet i skoleåret 2009/10. Det kan ligeledes ses, at det faktisk indskrevne antal medlemmer i skoleåret var mindre end antaget i forbindelse med 1. anslået regnskab. Det kan ligeledes ses, at medlemstallet pr. august 2010 har rettet sig igen og nu ligger på et højere niveau end budgetgrundlaget for Beregningen af kapacitetsjusteringen på 1,7 mio. kr. holder således i forhold til skoleåret 2009/2010. Normeringsprincip Klubberne normeres for et skoleår af gangen. Kapacitetstilpasningen indarbejdes hvert år i april måned for det kommende skoleår. Ungdomsklubberne har som praksis, at der skal være to voksne på arbejde, begrundet i sikkerhedsmæssige aspekter.

33 På denne baggrund kan det hævdes, at med en kapacitetstilpasning i forbindelse med 1. anslået regnskab er det ikke muligt at hjemtage reduktionen både fordi der er opsigelsesvarsler og fordi princippet om at der skal være to voksne på arbejde i ungdomsklubberne, ikke kan overholdes Hvorfor en yderligere kapacitetstilpasning i forbindelse med 1. anslået? Årsagen til, at der blev foretaget en kapacitetstilpasning i forbindelse med 1. anslået regnskab var, at der var et vigende medlemstal i klubberne. Samtidig er den kommunale økonomi stærkt under pres, hvorfor alle områder må bidrage, når det kan iagttages, at budgetgrundlaget skrider. Økonomiudvalgets spørgsmål til forvaltningen kan klubområdet bære at afholde de 0,7 mio. kr. Som det kan ses af tallene ovenfor, så er medlemstallet i klubberne steget igen. Ser vi således på kapacitetstilpasningen, som er foretaget for det skoleår der netop er gået, så det forvaltningens vurdering, at det, set i lyset af de høje medlemstal fra august 2010, ville blive vanskeligt for klubberne at hjemtage de 0,7 mio. kr.

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 18-08-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 18. august 2011 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17. januar 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 24-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 01-02-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 1. februar 2011 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden 26-06-2014 kl. 16:45 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Dorthe la Cour Hanne Agersnap Søren P. Rasmussen Ib Carlsen Jens Timmermann Finn Riber Rasmussen Henrik Bang Ekstraordinært

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 30-04-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 30. april 2013 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 01-11-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Mandag den 1. november 2010 kl. 15:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 05-09-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Onsdag den 5. september 2012 kl. 08:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres Møde i den 29.05.2007, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Konstituering af formand i ferien. 2 3... Institutionernes udviklingsplaner3 4... Musikfest 2007 - endelig

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat 25. september 2017 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 Ekstraordinært møde Indkaldelse Bodil Kornbek Finn Riber Rasmussen Curt Købsted Karsten Lomholt Hanne Agersnap Aase Steffensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag kl Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag kl Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 4.01.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Kultur- og Fritidsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = KFU = SSU = TMU = BEU = Børne- og Skoleudvalget Kultur- og

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Protokol 15-01-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Birgitte Hannibal Bodil Kornbek Mette Hoff Henriette Breum Henrik Bang Mette Schmidt Olsen Karsten Lomholt Morten Normann

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt.

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 10) Meddelser a) Stistik over samtlige børn i aldersgruppen 10-17 år i Ballerup Kommune opdelt på skoledistrikter Børnestistik opdelt i skoledistrikter

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Dagsorden Under punkt 1 deltager vidensbydirektør Caroline Arends Tirsdag den 11. juni 2013 kl.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 16. november 2006 Mødelokale: Løgumkloster Rådhus, udvalgsværelse 1 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 16:00 Fraværende: Johan Sørensen 16. november 2006

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 11. juni 2013 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i udvalgsværelse

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Protokol 21-04-2015 kl. 17:00 Kommunalbestyrelsens spisestue Medlemmer Morten Rauff Torben Sørensen Tom Jensen Ole Bennetzen Anni Frisk Carlsen Anders Ravn Sørensen Britta Pedersen

Læs mere

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring.

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 12) Meddelelser a) Præsention af Medborgerhuset v/susanne Barfod b) Forslag til ændring af Lov om støtte til Folkeoplysning c) Høringssvar vedrørende

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 1 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indstilling om godkendelse af regnskabet for 2003 * 1. Indstilling om

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 18. august 2016 Side: 1 Referat af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina

Læs mere

Budgetbilag. Resume Via de stående udvalg foreligger nu resultatet af den 1. egentlige budgetopfølgning for regnskabsåret 2011.

Budgetbilag. Resume Via de stående udvalg foreligger nu resultatet af den 1. egentlige budgetopfølgning for regnskabsåret 2011. Til: 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 4 ØKONOMI & PLANLÆGNING Do: 13. april 2011 Tlf. dir.: 4477 2202 Kontakt: Robert Jensen Sagsnr: 2011-3820 Dok.nr: 2011-63929 Budgetbilag Første egentlige budgetopfølgning

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

REFERAT. Kultur og Fritidsudvalget. Tirsdag den 2. oktober 2007 kl

REFERAT. Kultur og Fritidsudvalget. Tirsdag den 2. oktober 2007 kl REFERAT Tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 16.00 i mødelokale F7 (lokale E303 bunkerne) Frederikssund Rådhus Torvet 2, Frederikssund. Mødedeltagere: Grethe Olsen, Kenneth Jensen, John Schmidt Andersen og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. december 2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: 215, Mødelokale Medlemmer: Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants Nielsen,

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling *

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 7. oktober 2003, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Problemer med

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 14-06-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Tirsdag den 14. juni 2011 kl. 10:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus.

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 17-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Mandag den 17 maj 2010 kl 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Fritidsrådet Beslutningsprotokol

Fritidsrådet Beslutningsprotokol Fritidsrådet sprotokol 27-08-2014 16:00 Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Lokale 1 Afbud fra: Ivan Greve Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 20-03-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 20. marts 2012 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Byplanudvalget Dagsorden åben Mødedato 19. september 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse Byplanudvalget den 19. september

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 27. maj 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 12-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Onsdag den 12. december 2012 kl. 15:00 afholdt Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 15-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 15. januar 2013 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere