Yderlige oplysninger og tilmelding kan ske ved henvend til Raymond Dyndegaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Yderlige oplysninger og tilmelding kan ske ved henvend til Raymond Dyndegaard"

Transkript

1 Så står en ny sæson for døren, og i modsætning til sidste år, ser det ud til at vi har haft e god overvintring, der lover godt for den kommende honninghøst. At bierne har holdt sig i ro i adskillige måneder betyder heldigvis ikke, at biavlerne har det samme. Som sædvanligt er også den mørke årstid præget af stor aktivitet i foreninge Det har været de traditionelle aktiviteter, der er holdt i hævd. Generalforsamlingen, vintermøder, bisløjd kubebinding og kursus for nye biavlere, og derudover er der hovedgeneralforsamlingen, diverse formandsmøder og for dem der ikke kan få nok, har været flere gode kurser fra Danmarks Biavlerforening i vinter. På trods af det officielle Danmarks nedprioritering af biavlen, er der i lokalforeningerne rundt om en positiv stemning og en tro på fremtiden. Der er en fornemmelse af, at der e flere og flere der har får interesse i biavl, og de mange begynderkurser rundt om er et g tegn på det, og vores forening er ikke nogen undtagelse, og vi har haft den glæde at kun byde rigtigt mange nye biavlere velkommen i foreningen de sidste år. Det ændrer desværre ikke ved den kendsgerning at biavlen er trængt i Danmark. Det er vigtigt for os at der sker forskning og forsøg indenfor vores område så vi kan klare de udfordringer der kommer, og som konsulent Flemming Vejsnæs siger: Det er bedre at laver forsøgene og slår nogle bier ihjel, så vi kan fortælle biavlerne hvad de skal gøre o hvad de ikke skal gøre. Og det kan man jo kun give ham ret i. Årets højdepunkt bliver uden tvivl busturen til Lüneburg Heide fra den 15. Til den 19. August. Vi håber at mange medlemmer griber denne enestående chance for at få en oplevelsesrig ferie sammen med ligesindede. Af turens højdepunkter kan nævnes: Besøg hos erhvervsbiavler med 500 stader Walserode fuglepark Burundtur i Celle Besøg på Biinstituttet i Celle Waldcafe kubbiavl på heden Besøg hos stor tysk materielforhandler Mulighed for toldfri indkøb i Bordershop Yderlige oplysninger og tilmelding kan ske ved henvend til Raymond Dyndegaard

2 Sidst år blev begrebet Biernes Dag intoduceret og vi deltog sammen med de øvrige lokalforeninger i Nordsjælland ved at vi holdt åbent hus i vores skolebigårde. Det var en stor succes, og vi havde interesserede gæster i dagens løb, og de andre foreninger havde et tilsvarende antal og der var flere der meldte sig ind i foreningerne. Danmarks Biavlerforening har i år erstattet Biernes Dag med Honningfestivallen i Odense. Vi vil imidlertid gerne prøve at starte en tradition med en form for Biernes Dag i vores forening. Det er i år den 9. Maj. Mors Dag er traditionelt en af de store havedage, og der kommer masser af mennesker på planteskolerne, og nogle af dem vil vi forsøge at komme i kontakt med ved at lave en arbejdende stand på Barkholdt Planteskole i Helsinge, hvor vi vil stille op med lidt kubebinding og et observationsstade, og masser af brochurer. Vi holder åbent hus i skolebigården den efterfølgende onsdag den 12. Maj. Som det er fremgået af Tidskrift for Biavl arrangerer Danmarks Biavlerforening Dansk Honningfestival i Odense den 4. September Der vil være en masse aktiviteter den dag bl.a. forskellige honningkonkurrencer, og det kunne være spændede, hvis der var nogen der var friske til at deltage i dem, og således repræsentere Nordsjællandsk Biavl. Danmarks Biavlerforening håber på at mange biavlere fra hele landet vil finde til Odense den weekend, og hvis der er interesse for det vil vi i samarbejde med de omkringliggende foreninger forsøge at arrangere en fællestur. Afhængigt af hvormange der er interesserede kunne det være en grupperejse med tog eller måske en hel busfuld. Interesserede kan kontakte Annette Remez ! Honningslyngningen vil som sædvanligt finde sted hos Bodil på Hyttegårdsvej 27, Ramløse. Den dag der skal slynges honning er selvfølgelig et af årets højdepunkter i foreningen, og alle er velkomne til at deltage og tag gerne familien med. Når vi er færdige med at klistre med honning følger vi traditionen med at nyde den lækre nyslyngede med pandekager. Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Siden sidst Medlemslisten Skolebigården Dronninger til husbehov Biernes dag 2004 Dansk honningfestival i Odense Voksafhentning og rammevask Fra postkassen Salg og udlån Bustur En god historie Kunstner søges. April Årgang nr.

3 Kronborg Vestre Birks Biavlerforening. Skolebigården Ny Mårumvej Græsted Bestyrelsen: Arne T. Henriksen (Formand), Rosenbakken 8, 3220 Tisvildeleje Grete Hansen (Næstformand), Dønnevældevej 13, 3230 Græsted Bodil Hviid (Kasserer), Hyttegårdsvej 27, Ramløse, 3200 Helsinge Jørgen Faber, Nydamsager 15, 3250 Gilleleje... Vibeke Müller, Smidstrupvej 27, 3230 Græsted Bjarne Petersen, Smidstrupvej 45, 3230 Græsted Jørgen Andersen (Suppleant), Snøreengen 6, 3250 Gilleleje Nina Hansen(Suppleant), Esbønderupvej 59, 3230 Græsted... Grete Kaas (Revisor), Snøreengen 6, 3250 Gilleleje Lillian Møller (Revisor), Søbredden 13, 3200 Helsinge Tage Petersen(Revisorsuppleant), Østergade 90, 3200 Helsinge... Bihusudvalg: Grete Hansen (Næstformand), Dønnevældevej 13, 3230 Græsted Klubhusudvalg Bjarne Petersen, Smidstrupvej 45, 3230 Græsted Haveudvalg: Bodil Hviid, Hyttegårdsvej 27, 3200 Helsinge Redaktionsudvalg: Arne T. Henriksen, Rosenbakken Tisvildeleje Varoaoplysning og vejledning: Jørgen Andersen, Snøreengen 6, 3250 Gilleleje Områdets bisygdomsinspektør: Jørgen Andersen, Snøreengen 6, 3250 Gilleleje Hjemmeside Girokonto (kontingent 2004 inkl. Danmarks biavlerforening kr. 580,00) Ifølge statens sygdomsbekæmpelse, skal bisygdomsinspektøreren indkaldes allerede ved mistanke om udbrud af bipest eller stenyngel. Husk endvidere den lovpligtige synsattest ved flytning eller salg af bifamilier m.v. Flyttesynet kan foretages af alle, der er registrerede som kyndig biavler. Kontakt evt. bestyrelsen, så vil vi være behjælpelige med at få dine bier synet, når det er nødvendigt. *Kyndig biavler "# Nordsjællands Bimateriel (Ja - det er Peter i Gadevang) kører også i år vores rammer til omsmeltning hos Heino i Bihuset i Tappernøje. Rammerne skal afleveres hos Peter på følgende tirsdage: 13. April - 1. Juni - 3. August August September Alle dagene KUN mellem kl 19:00 og 21:00, da han ikke har mulighed for at opbevare dem. Og som sædvanligt er det vigtigt at huske: at rammerne skal emballeres forsvarligt så der ikke kan komme bier til dem (af hensyn til spredning af sygdomme og Peters naboer) at alle pakker skal mærkes tydeligt med navn og adresse både indvendigt og udvendigt (papirslapper kan ikke holde til en tur til Tappernøje på en trailer i regnvejr) at hente sine rammer igen, og betale Peter for ulejligheden (han har bogstaveligt 100-vis uafhentede rammer fra sidste år stående)

4 $ $ LangFredag 9. april 2004 kl 15:00 i Skolebigården Så er det ved at være tid at åbne skolebigården, og vi tyvstarter lidt, for vi skal lige se hvordan vores bier har det og om alt er i orden. Der skal også lige luftes ud i huset, og der trænger vel også til at blive fejet og bordene og bænkene skal osse lige have en tur med en våd klud. % # &'( Ligesom de forgående år mødes vi hver onsdag aften i skolebigården og passer bierne. der sker de enkelte aftener er selvfølgeligt meget afhængigt af vejr og vind. De almindelige klubaftener starter onsdag den 5. maj kl. 19:00 og slutter den 11. augus På disse aftenener passes foreningen omkring 14 bifamilier, og der er mulighed for nye biavlere at følge erfarne biavlere i deres pasning af bierne, og for selv at komme til at prøve. (se mere på bagsiden) Det kan osse være, at der er et par biavlere, der lige skal have fejet det værste støv af hukommelsen inden sæsonen for alvor kommer igang, så er der en mulighed for at komme med de spørgsmål der har samlet sig sammen, og for at diskutere situationen med andre. ## De foregående år har interessen for at lære at lave dronninger været noget begrænset, så derfor vil der i år ikke blive afsat særlige dage til dette. Det betyder imidlertid ikke at interesserede skal snydes for muligheden for at stifte bekendtskab med en af de allermest spændende disipliner indenfor biavl. I år gør vi det på den måde at interesserede tilmelder sig til formanden, og så arranger vi det praktiske afhængigt af hvem og hvormange, der er interesserede. Og dronninger har vi alle brug for, og selvom man er ny biavler har man også ret til at have fredelige og yderige bier så alle kan og bør lære den del af håndværket også. Derudover er det en fordel at have et par ekstra dronninger gående, som kan bruges, hvis der er en der forsvinder. Der er hver år i august nogen der mangler en eller flere dronninger og det kan undgås ved selv at lære at lave dem. ") Onsdag den 21. Juli 2004 stiller Jørgen Andersen, der b er bisygdomsinspektør for vores område og foreningens varroainstruktør op og giver gode råd omkring den forestående varroabehandling. En vellykket behandling afgørende for næste års honninghøst, så det er om at væ om sig, og gøre tingene rigtigt. At Jørgen er varroainstruktør betyder at du kan kontak ham og få hjælp hvis du har problemer med miderne og bekæmpelsen af dem. At han er bisygdomsinspektør bet at du SKAL kontakte ham hvis du har mistanke om at d bier har pest. Jørgen har tlf *+$ Ligesom de sidste 2 år slutter vi sæsonen med en arbejd der bliver lørdag den 11. september kl. 10:00 og varer 3 timer incl. fælles frokost. Sidste efterår beskar vi de store egetræer, så der komme meget mere lys til bierne og til planterne på grunden. Igen i år er det nok beplantningen, der skal gøres mest v men der er også et par af trugstaderne, der trænger til en opfriskning, og klubhuset og vores materiel skal også lig gås efter og gøres klar til vinteren.

5 ( En tidligere biavler i Gilleleje har en del brugt materiel i 12x10 til salg. Der er bla.a. 4 trugstader og 4 opstablingsstader med alt tilbehør Derudover er der en Graze rustfri slynge. Priside 6600,00 kr Henvendelse til Arne,$ ( Foreningen har fået 2 2-sold håndslynger foræret. De er begge af ældre model - så de er kørt til, og skal lige have en kærlig hånd til en grundig rensning indvendigt, men så er kan de godt klare et par sæsoner til hos en nystartet biavler. De udlånes kvit og frit til medlemmer, på den betingelse af de tilbageleveres ved udmeldelse eller når de erstattes af en mere moderne slynge. Henvendelse til Arne Fra postkassen: Der kommer heldigvis en jævn strøm af henvendelser til foreningen fra medlemmer og andre der finder os især på internettet. De fleste kommer på , men ind i mellem dumper der da osse et kort eller et brev ind af brevsprækken. Jeg har her plukket lidt i nogle få af dem. Det må han selvfølgelig gerne Hej Arne, jeg hedder Simon, og er 10 år. Jeg bor... og er interesseret i biavl. Kan jeg få lov at besøge dig? Venlig hilsen... Det er jo rart at høre den slags Hej Arne... Vi har lige kigget til vore 3 stader, og al ud til at være ok. Det var interessant at se, at den lille familie f skolebigården samt den ene sværm med en tilsat dronning - også fra skolebigården -havde renset bundene så ud, at de var pænere end de bunde, vi vi skifte med. Den sidste derimod - som va lille sværm fra Vejby præstegård med en gul Dr. - havde overhovedet intet renset ud. Den Dr. skal skiftes så hurtigt muligt. Hilsen... -%./( Vores skilt til klubhuset er ved at være mærket at tiden og vejret. Malingen er ved at skalle af og de tre bier i rundkreds er ved at være noget blege i det. Det trænger med andre ord til en kærlig hånd og lidt maling, så hvis du selv kan eller kender en der kunne have lyst til at at sætte skiltet i stand hører vi meget gerne fra dig. Er det mon sådan man tænker om os? Kære Arne Hvad laver bierne og avlerne her om vinteren? Snorksover?.. Familien fik lov til at blive boende Hej Arne Jeg står med en "slumstormerfamilie" so nok skal have lidt 1. hjælp, derfor konta jeg dig...

6 0 : (datoerne er kun vejledende, da vejret og trækket kan rykke rundt på planerne) Langfredag 8. april 2004 kl 15:00 Skolebigården åbner for i år Første kik til bierene, vurdering af fodermængde m.v. 5.maj Første alm. klubaften Dronetavler tilsættes og der udvides efter behov udvidelse 9. maj Arbejdende stand på planteskoler 12.maj Åbent hus for alle interesserede bierne passe 19. maj Bierne passes 26. maj Tid til at tilmelde sig dronningeavl bierne passes 2. juni Bierne passes 9. juni Bierne passes 16. juni Bieren passes 23. juni St. Hans aften bierne passes Der gøres klar til slyngning om en uge 30. juni Honningslyngning 7. juli Indvintringen startes det nye yngelleje gøres klar. 14. juli Bierne passes 21. juli Varroainstruktør Jørgen Andersen fortæller om varroabehandling 28. juli Den sidste honning tages fra og slynges. Fodringen starter 4. august Varroabekæmpelsen starter. Vi anvender fri myresyre i 4 dage 12. august Dronningeskift tilsætning af nye dronninger. Oprydning efter varroabehandlingen vurdering af resultatet Afslutning i skolebigården lidt ekstra kage, august Bustur til Lüneburger Heide (se side 3) August Bierne færdigfordres efter behov 4. september Honningfestival i Odense (se side 4) 11. september Arbejdsdag i skolebigården. (se side 5) kl. 10:00 En lun dag i oktober Den sene varroabekæmpelse foretages med oxalsyredrypning 1 $ Der er mange måder at drive biavl på på, men vi har valgt at skolebigården hovedsageligt skal bestå af trugstader og at bierne skal passes efter traditionelle principper med ugentlig gennemgang af yngellejet, dronningegitter og ugentlig udskæring af droneyngel. Fodringen sker udelukkende med perlemelis, og bierne får ca 16 kg ren sukker pr. familie. Varroabekæmpelsen sker med droneyngelfratagelse, fri myresyre i 4 dage og afsluttende med 1 gang oxalsyredrypning i oktober måned. Vi er selvfølgeligt åbne for at prøve andre metoder i enkelte bifamilier, så der også er mulighed for at se mere moderne metoder i praktisk brug.

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Jordbær og Honning...3 Besøg hos en svensk biavler...4 For nye biavlere...5 Sommeren i skolebigården...6 Arbejdet omkring

Læs mere

Kronborg Vestre Birks BiavlerforeningBestyrelsen

Kronborg Vestre Birks BiavlerforeningBestyrelsen Kronborg Vestre Birks BiavlerforeningBestyrelsen 2003-2004 DBF - hvad kan foreningen tilbyde, hvad er fremtiden for DBF (Asger Søgård Jørgensen) Året i min jyske bigård (Klaus Langschwager) Honning, honningbehandling

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen... 2 Siden sidst... 3 Foredrag med Rolf Theuerkauf...3 Foredrag med Robin Kastrup...3 Fra tanke til biavler... 4 Erfaringsudveksling for

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Temaaften om aflæggere...3 Voksklub...4 Bestyrelsen 2009-2010...5 Skolebigården op på væggen...6 Hus og Park...6 Nybegynderkursus

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen... 2 Siden sidst... 3 Åbent Hus på honning-/jordbærdagen... 3 Varroa indsatsen skal øges i 2008...4 Klassebillede 2008... 4 Pollenanalyse

Læs mere

Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften

Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften 1 Bi året 2018 Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften Hver tirsdag aften sommeren igennem er der åbent hus i skolebigården. Det foregår fra kl. 18:00 og til ca. 20:30. Vi starter tirsdag

Læs mere

Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften

Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften Bi året 2017 Den praktiske biavl i skolebigården hver tirsdag aften Hver tirsdag aften sommeren igennem er der åbent hus i skolebigården. Det foregår fra kl. 18:00 og til ca. 20:30. Vi starter tirsdag

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Foredrag med Rolf Theuerkauf...3 Foredrag med Per Jacobsen...3 Starten på erfa-gruppen...4 Nyt navn til foreningen???...4

Læs mere

Hammel & Omegns Biavlerforening Skolebigården / Kursusvirksomhed

Hammel & Omegns Biavlerforening Skolebigården / Kursusvirksomhed Hammel & Omegns Biavlerforening Skolebigården / Kursusvirksomhed 2014/PF/FT Kursus for fortsættere 2014. Kursustilbudet gælder de tre sidste års kursister. Undervisningsaftener: Vi starter med 2 teoriaftener

Læs mere

Hammel & Omegns Biavlerforening, 2015 Skolebigården /Program

Hammel & Omegns Biavlerforening, 2015 Skolebigården /Program Hammel & Omegns Biavlerforening, 2015 Skolebigården /Program 2015/PF/FT 1:Vi har i år et begynderhold, som vi skal undervise i skolebigården. Begynderholdet har betalt kursusgebyr inklusive deltagelse

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen... 2 Siden sidst... 3 Om nytten af allergivaccination.... 4 Vinterens aktiviteter... 5 Sløjd, kubebinding og mjødbrygning...5 Ordinær generalforsamling...

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Vinterens aktiviteter...4 Sløjd, kubebinding og mjødbryg...4 Foredrag med Sven Branner...4 Begynderkursus i biavl...4

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Temaaften om allergi...3 Honningprøver...4 Skolebigården i år...5 Honningslyngning m. konkurrence...6 Dronninger til

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen... 2 Siden sidst... 3 Åbent Hus på honning-/jordbærdagen... 3 Drivfodring af småfamilier... 4 Blomsterduft... 5 Sundhedskontrol... 6 Nyt

Læs mere

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 1. maj 2011 nr. 29

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 1. maj 2011 nr. 29 Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 1. maj 2011 nr. 29 Emnerne: Den nye bifamilie Honningmagasiner Magasin på trugstadet Dronningegitter, hvorfor og hvordan? At

Læs mere

Skolebigården Praktiske del Version 1.0

Skolebigården Praktiske del Version 1.0 Skolebigården Praktiske del Version 1.0 Indhold Indledning...3 Skolebigården...4 Find vej...4 Bistader...4 Stadegruppe...5 Uge 17 - Start i skolebigården...6 God praksis...6 Rengøring af stadebund...6

Læs mere

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening Specialnummer 11. maj 2013 nr. 44

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening Specialnummer 11. maj 2013 nr. 44 Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening Specialnummer 11. maj 2013 nr. 44 Emnerne: Specialnummer for nye biavlere Den nye bifamilie Gamle fodertavler Udvidelsen Honningmagasiner

Læs mere

PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial ::

PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: 1 Dias nummer 1 E1 Ernst; 12-11-2009 Ernst Harder, 67 år Gift med Jessy, har 4 voksne børn, heraf 2 biavlere, en revisor og en kok! Uddannet lærer i 1965. 17 år som skoleleder 19 år som informationschef

Læs mere

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk Program Sommer 2013 Forord ved formanden En lang og kold vinter er nu forbi, der har været god tid til at få materialet gjort i stand og alle ved at gamle tavler bør være smeltet og vasket inden jul og

Læs mere

Nyhedsbrev april 2011

Nyhedsbrev april 2011 Nyhedsbrev april 2011 Kære biavler Fra Hammel & Omegns Biavlerforening Nu summer bierne igen derude og vi skal hjælpe dem til de bedste rammer for at udvikle sig. Her i nyhedsbrevet kan du læse om Arrangementet

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Bisløjd i nye omgivelser...4 Indkøb af bidragt fra England...5 Mere om bier i det offentlige rum...6 Ordinær generalforsamling...7

Læs mere

NYHEDSBREV 3 / Referat generalforsamling

NYHEDSBREV 3 / Referat generalforsamling NYHEDSBREV 3 / 2017 Referat generalforsamling 25.01. 2017 1. Valg af dirigent: Niels Bjerg blev valgt To stemmetællere: Finn og Kenneth valgt, Referent: Vyke. 2. Bestyrelsens beretning: Uddannelsesudvalget:

Læs mere

Nyhedsbrev maj Fra Hammel & Omegns Biavlerforening

Nyhedsbrev maj Fra Hammel & Omegns Biavlerforening Nyhedsbrev maj 2010 Fra Hammel & Omegns Biavlerforening Hej biavler Nu er der ved være godt gang i bierne og foreningen er parat med årets aktiviteter. Her i nyhedsbrevet kan du læse om: Biavlskursus for

Læs mere

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 13. maj 2013 nr. 45

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 13. maj 2013 nr. 45 Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 13. maj 2013 nr. 45 Emnerne: Trækket starter! Fratage fodertavler Sammenlægninger Udvidelsen - hvornår og hvordan Dronetavlen

Læs mere

Alssund Biavlerforening

Alssund Biavlerforening Alssund Biavlerforening Sommer program 2015 APRIL Onsdag den 8/4 kl. 19.00. Sønderborg Roklub Film aften. Pris DKK 25,00 En hygge aften hvor vi ser filmen More than honey. Denne film sætter lup på den

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Biavlerforening

Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Program for begynderkursus 2018 og 2019 (lørdagsholdet) Hele kursusforløbet starter med en introdag, lørdag den 17. februar, med begge begynderhold 2018 med fokus på det

Læs mere

Formandens beretning. 28. januar Generalforsamling i Hammel og Omegns Biavlerforening Den 30. januar 2014 Frijsendal Friskole

Formandens beretning. 28. januar Generalforsamling i Hammel og Omegns Biavlerforening Den 30. januar 2014 Frijsendal Friskole 28. januar 2014 Generalforsamling i Hammel og Omegns Biavlerforening Den 30. januar 2014 Frijsendal Friskole Formandens beretning Skolebigården Årets sæson i skolebigården på Klintholm startede torsdag

Læs mere

April 2014 20. årgang nr. 1

April 2014 20. årgang nr. 1 Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelse... 2 Gang i foråret - ud af starthullerne... 3 Skolebigården leverer data til C.S.I.Pollen-projektet... 4 Dronningekursus... 5 Tidsskrift

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...3 Siden sidst...5 Voksklubbens 2. sæson...6 Tak for denne gang...7 Kåring af Birkets Bedste Honning 2011...8 Introduktion til presning

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelsen...2 Siden sidst...3 Kan du heller ikke finde dronningen?...4 Nyt fra bestyrelsen...5 Ordinær generalforsamling...6 Efter generalforsamlingen...6

Læs mere

Velkommen til. begynderkursus i biavl 2017

Velkommen til. begynderkursus i biavl 2017 Velkommen til begynderkursus i biavl 07 På lune dage i marts flyver bierne og besøger bl.a. erantis, vintergækker, krokus og pil! I by-områder som vores har bierne noget at trække på fra det tidlige forår

Læs mere

Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010

Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010 Honning Tidende Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010 Ringe og omegns biavlerforening Vinterprogram Vinter Vinter så mørk, bli` hvid Vinter, vinter så kold, men dog blid. Vi har sammensat

Læs mere

HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING. Program 2010 2011. Drone. Dronning. Arbejdsbi

HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING. Program 2010 2011. Drone. Dronning. Arbejdsbi HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING Program 2010 2011 Dronning Arbejdsbi Drone Formanden har ordet: Vi har i år haft 17 på begynderkursus, heraf er der 12, som har fået bier - nogle med flere bifamilier,

Læs mere

Den sunde bifamilie:

Den sunde bifamilie: Bisygdomme Den sunde bifamilie: Først på året: Et tørt og rent stade. Døde bier i bunden er almindelige og en stram lugt kan forekomme. Lugten: En rar, varm sødlig og parfumeret voksduft: Lyden: En monoton

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Skolebigårdens slyngerum Malet og ordnet.

Skolebigårdens slyngerum Malet og ordnet. Skolebigårdens slyngerum Malet og ordnet. Formanden har ordet Bestyrelsen: Formand Knud Jensen Åvej 6, Vindinge 5800 Nyborg Tlf: 20 11 71 14 Næstformand Allan Hansen Adelgade 8, 1. 5800 Nyborg Tlf: 20

Læs mere

Undervisningsplan. Skolebigården. frank toftum

Undervisningsplan. Skolebigården. frank toftum 19-02-2017 Undervisningsplan Skolebigården frank toftum 1. Eftersyn af bifamilierne: Det 1. eftersyn af bi familierne kan først finde sted efter at bierne har været på renselsesudflugt, så forstyrrelse

Læs mere

Oplevelser som begynder at opsamle know-how på alle måder. De første møder med bierne hvordan er det?

Oplevelser som begynder at opsamle know-how på alle måder. De første møder med bierne hvordan er det? Ny biavler Oplevelser som begynder at opsamle know-how på alle måder De første møder med bierne hvordan er det? - Min biavl omfang mv. - Valg af stadetype, overvejelser om materiel - erfaringer fra afprøvning

Læs mere

April 2013 19. årgang nr. 1

April 2013 19. årgang nr. 1 Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelse... 2 Klar til en dejlig sommer, blomster og bier?... 3 Rekordtilmelding til årets begynderkursus... 4 Dronningekursus... 4 Sponsorstøtte...

Læs mere

HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING. Program 2014

HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING. Program 2014 HOLSTEBRO OG OMEGNS BIAVLERFORENING Biavlsmateriel REA-DAN stader og styropor stader Ambrosia foderdej og fodersirup Flydende foder tankbil Sukker i 25 kg sække Honningglas og honningbægre Honningbolcher

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø.

Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø. Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø. 1. Valg af dirigent. Helle Theodorsen blev foreslået og valgt. Dirigenten

Læs mere

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 3. marts 2013 nr. 42

Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 3. marts 2013 nr. 42 Odder og Samsø biavl Nyhedsbrev om biavl for Odder og Omegns Biavlerforening 3. marts 2013 nr. 42 Emnerne: Er der liv? Renselsesflugten Foderbeholdning Fodring Rensning af bunde (opstabling) Rensning af

Læs mere

Kursus i biavl Præsentation. Formål. Bitta Uddannelse: Biolog Bier siden 2010 (3 familier i 1 bigård-assisterende)

Kursus i biavl Præsentation. Formål. Bitta Uddannelse: Biolog Bier siden 2010 (3 familier i 1 bigård-assisterende) 1 Kursus i biavl 2016 KABF Aften 1:4 2 Præsentation Bitta Uddannelse: Biolog Bier siden 2010 (3 familier i 1 bigård-assisterende) Morten KABF bestyrelsesmedlem 2013-2015 Kyndig biavler Bier siden 2010

Læs mere

Holstebro og. Omegns Biavlerforening. Program 2017

Holstebro og. Omegns Biavlerforening. Program 2017 Holstebro og Omegns Biavlerforening Program 2017 Dronning Arbejder Drone 1 Bestyrelse: Formand: Kasserer: Knud Sørensen Mogens Nielsen Kongehøjen 45 Hornshøj Østvænget 27 7500 Holstebro 7490 Aulum Tlf.

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er det atter blevet tid til at mødes til generalforsamling og bl.a. gøre status over det året som nu er gået.. 2011 er et lidt specielt år for

Læs mere

Anbefalinger om anskaffelse af udstyr og bifamilie og ønske om mentor. NBV s begynderkursus Bodil Branner

Anbefalinger om anskaffelse af udstyr og bifamilie og ønske om mentor. NBV s begynderkursus Bodil Branner Anbefalinger om anskaffelse af udstyr og bifamilie og ønske om mentor NBV s begynderkursus 2016 Bodil Branner ! Marie Grymer Tholstrup på facebook 1. april 2016 Under og efter bestøvning Vi anbefaler tidlig

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Af Poul Erik Sørensen, Hårby. Kilde: Tidsskrift for Biavl nr. 5, side 131-134. 1994

Af Poul Erik Sørensen, Hårby. Kilde: Tidsskrift for Biavl nr. 5, side 131-134. 1994 Af Poul Erik Sørensen, Hårby Kilde: Tidsskrift for Biavl nr. 5, side 131-134. 1994 I denne artikel gives en beskrivelse af hvordan parringskassetter kan passes, så der i en sæson kan parres op til 4 dronninger,

Læs mere

Beretningen Siden sidste år er der igen skiftet ting i husene og vedligeholdelses arbejde foregår jo hele tiden.

Beretningen Siden sidste år er der igen skiftet ting i husene og vedligeholdelses arbejde foregår jo hele tiden. Beretningen 2018 Først velkommen til de nye beboere der er kommet til siden sidst, og selvfølgelig også velkommen til jer andre og tak fordi I er mødt op her i dag. Siden sidste år er der igen skiftet

Læs mere

Formanden bød velkommen og glædede sig over fremmødet på 24 biavlere, som svarer til ca. 1/3 del af medlemsskaren.

Formanden bød velkommen og glædede sig over fremmødet på 24 biavlere, som svarer til ca. 1/3 del af medlemsskaren. 1 Hammel og Omegns Biavlerforening (HOB) Generalforsamling den 30. januar 2019 kl. 19 i Gjern Kultur- og Idrætscenter Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2013

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2013 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2013 Generelt: Bestyrelsen har, også i år, valgt at lægge generalforsamlingen som en del af Dansk Biavlskonference. Vi mener, at det er en god ide at vise, at

Læs mere

April 2015 21. årgang nr. 1

April 2015 21. årgang nr. 1 Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelse... 2 Vi er friske til en ny sæson. Er du?... 3 Skolebigården leverer data til C.S.I.Pollen-projektet... 4 Honninganalyser KVBB... 6 Kursus

Læs mere

Resultater 2 + aktiviteter 2017

Resultater 2 + aktiviteter 2017 Resultater 2 + aktiviteter 2017 Forslag på Planlægningsmøde Varroastrategi Eksperimenter Sunde familier Sværmhindring Aflæggere Sammenlægning af bifamilier Indvintring (sensommer-projekt) Fodring, sukker/honning

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Holstebro og Omegns Biavlerforening. Program 2019.

Holstebro og Omegns Biavlerforening. Program 2019. Holstebro og Omegns Biavlerforening. Program 2019. 1 Bestyrelse: Formand: Kasserer: Knud Sørensen Mogens Nielsen Kongehøjen 45 Hornshøj Østvænget 27 7500 Holstebro 7490 Aulum Tlf. 97 42 80 82 Tlf.40 20

Læs mere

Opformering af bifamilier baggrund og metoder.

Opformering af bifamilier baggrund og metoder. Opformering af bifamilier baggrund og metoder. Baggrund - vinterdødelighed En naturlig del af biavlen har altid været at sørge for nye bifamilier i god tid, inden de gamle bifamilier bukkede under. En

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

Generalforsamling den 26. januar 2017 kl. 19 i Gjern Kultur- og Idrætscenter

Generalforsamling den 26. januar 2017 kl. 19 i Gjern Kultur- og Idrætscenter Hammel og Omegns Biavlerforening (HOB) Referat fra Generalforsamling den 26. januar 2017. Som en del af referatet ligger Bestyrelsens beretning Generalforsamling den 26. januar 2017 kl. 19 i Gjern Kultur-

Læs mere

Ry roklub INRIGGERINSTRUKTION VELKOMMEN TIL INSTRUKTION Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Jan2018/JLH/EJ

Ry roklub INRIGGERINSTRUKTION VELKOMMEN TIL INSTRUKTION Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Jan2018/JLH/EJ Ry roklub INRIGGERINSTRUKTION VELKOMMEN TIL INSTRUKTION 2018 Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Jan2018/JLH/EJ Kære Inrigger Kanin Du får dette brev, fordi du har udtrykt ønske

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Høst (Tvl) Foder (Lit) 23.04 x x 1 5 4 Dronetavle ikke udbygget. HEJ

Høst (Tvl) Foder (Lit) 23.04 x x 1 5 4 Dronetavle ikke udbygget. HEJ Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Grøn Oprindelse: datter af Tonny Tychsen dronning linie 276, tilsat 27.06.2014 Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre behandling

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Høst (Tvl) Foder (Lit) x x Dronetavle ikke udbygget. HEJ

Høst (Tvl) Foder (Lit) x x Dronetavle ikke udbygget. HEJ Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Grøn Oprindelse: datter af Tonny Tychsen dronning linie 276, tilsat 27.06.2014 Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre behandling

Læs mere

Punkt. 1 Valg af dirigent Hans nr 16

Punkt. 1 Valg af dirigent Hans nr 16 Generalforsamling i grundejerforening Birkevangen d. 16. September 2015 Referent: Per Folmersen nr 15. Deltager. Nr 16, 23,31,9,46,40,27,25,13,42,15,30 Afbud fra nr 24 og 14 Ikke repræsenteret 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,17,18,19,20,21,22,24,26,28,29,32,33,34,35,36,37,38,39,41,42,

Læs mere

Ry roklub INRIGGERINSTRUKTION VELKOMMEN TIL INSTRUKTION Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Feb2019/JLH/EJ

Ry roklub INRIGGERINSTRUKTION VELKOMMEN TIL INSTRUKTION Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Feb2019/JLH/EJ INRIGGERINSTRUKTION Ry roklub VELKOMMEN TIL INSTRUKTION 2019 Kristi himmelsfarts turen til Slåen sø 2017 Inriggerudvalget Feb2019/JLH/EJ Kære Inrigger Kanin Du får dette brev, fordi du har udtrykt ønske

Læs mere

Formanden har ordet. Knud P.s. besøg vores nye hjemmeside!

Formanden har ordet. Knud P.s. besøg vores nye hjemmeside! Formanden har ordet Bestyrelsen: Formand Knud Jensen Åvej 6, Vindinge 5800 Nyborg Tlf: 20 11 71 14 Næstformand Allan Hansen Adelgade 8, 1. 5800 Nyborg Tlf: 20 99 12 10 Sekretær Jette Larsen Lersey Allé

Læs mere

Hørsholm og Omegns Biavlerforening. 28. januar 2015

Hørsholm og Omegns Biavlerforening. 28. januar 2015 Hørsholm og Omegns Biavlerforening 28. januar 2015 Hvem er Danmarks Biavlerforening? Videns- og interesseorganisation for Danmarks 5000 biavlere Ca. 100.000 bifamilier eller 4 mia. bier Medlemsfremgang

Læs mere

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat 27.06.2014) Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre

Læs mere

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen)

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen) Info- & Forældremøde Ungdomsklubben PLUTO indbyder hermed nye som gamle forældre til opstarts Info- & Forældremøde for sæsonen 2012/2013. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Generalforsamling den 31. januar 2018 kl. 19 i Gjern Kultur- og Idrætscenter

Generalforsamling den 31. januar 2018 kl. 19 i Gjern Kultur- og Idrætscenter Hammel og Omegns Biavlerforening (HOB) Referat fra Generalforsamling den 31. januar 2018 Som en del af referatet ligger Bestyrelsens beretning Generalforsamling den 31. januar 2018 kl. 19 i Gjern Kultur-

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2012. Forenings-nyt Foreningen har nu 37 medlemmer, heraf er de tre kun medlem lokalt.

Nyhedsbrev maj 2012. Forenings-nyt Foreningen har nu 37 medlemmer, heraf er de tre kun medlem lokalt. Nyhedsbrev maj 2012 Fra Hammel & Omegns Biavlerforening Kære biavler Nu summer bierne igen flittigt derude, selvom foråret indtil har været en kølig fornøjelse. Det betyder også, at man lige skal holde

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Ulleroden, Juni 2011

Ulleroden, Juni 2011 Ulleroden, Juni 2011 Så er sommeren atter over os og det er blevet tid endnu en udgave af Ulleroden med informationer fra bestyrelsen om diverse arrangementer samt afsluttede og igangværende aktiviteter

Læs mere

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening

Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Medlemsblad for Kronborg Vestre Birks Biavlerforening Bestyrelse og praktisk... 2 Vi tager tilløb til en god sommer... 3 Sådan kan du også tjekke din bifamilie... 4 Sådan afliver du en bifamilie... 4 Dronningeavler

Læs mere

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat 27.06.2014) Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Forårshilsen fra bestyrelsen.

Forårshilsen fra bestyrelsen. Nr. 1 Sæson 2015 Forårshilsen fra bestyrelsen. Dette er årets første udgave af Solstrålen. Vi vil arbejde på, at bladet udkommer to tre gange i løbet af sæsonen og håber på at I alle vil tage godt imod

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år.

Landsbyliv Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. 2018-2019 Landsbyliv 2018-2019 Prisen for medlemskontingentet er 50 kr. pr. person over 18 år. Kontingentet dækker hjemmeboende børn under 18 år. Pengene kan enten betales på vores konto Reg. nr. 9266

Læs mere

Sommer program 2016

Sommer program 2016 1 Sommer program 2016 www.aarhusbiavl.dk Skolebigården ligger på Agerbæksvej 14 i Risskov bag ved Jordbrugets Uddannelsescenters laboratorium. Vi mødes hver mandag aften kl. 19.00 ca. 21.30. fra mandag

Læs mere

Ringe & Omegns Biavlerforening

Ringe & Omegns Biavlerforening Ringe & Omegns Biavlerforening * Foreningens hjemmeside: www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk Kursus i praktisk biavl Kursusstedet er foreningens skolebigård, Sdr. Højrupvejen 104, Søllinge, 5750 Ringe

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

ST RA N DPOSTEN JANUAR 2019 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN JANUAR 2019 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN JANUAR 2019 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE

ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE Tegning: Klaus Langschwager Frontrude af plexiglas, 4-5 mm tykt. 780 x 405 (+ 0-3). Udfræsning - skæring af riller udføres 0,5 mm bredere end glastykkelse.

Læs mere

Sygdomstoleranceprojektet 2010

Sygdomstoleranceprojektet 2010 Tidsskrift for Biavl FORSØGS- RAPPORT 2010 Sygdomstoleranceprojektet 2010 Af Flemming Vejsnæs, Danmarks Biavlerforening UDRENSNINGSTEST - EN VIGTIG AVLSPARAMETER Måling af biernes udrensning af frysedræbt

Læs mere

Ringe & Omegns Biavlerforening

Ringe & Omegns Biavlerforening Ringe & Omegns Biavlerforening * Foreningens hjemmeside: www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk Kursus i praktisk biavl Kursusstedet er foreningens skolebigård, Sdr. Højrupvejen 104, Søllinge, 5750 Ringe

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat 27.06.2014) Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat

Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg Dronning: Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat Stade nr.: 1 Type: 12 x 10 trugstade på varmbyg : Blå Oprindelse: datterdatter af Tonny Tychsen dronning (linie 276, tilsat 27.06.2014) Æg STADE 1. Bemærkninger: bl.a. sværmtendens / myresyre og oxalsyre

Læs mere