Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr november og december årgang. Foto: Frederik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang. Foto: Frederik"

Transkript

1 Aasum Sogneblad Nr november og december årgang H.C. Andersen Skoven Foto: Frederik

2 Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Præsterne har ordet Side 4 Gudstjenester Side 6 Nyt fra menighedsrådet Side 8 Arrangementer i Aasum Side 9 Siden sidst i Aasum Side 11 Arrangement i Seden Side 12 Aktivitetskalender Side 14 Aasum Sogns Beboerforening Side 18 Vinterbilleder Side 20 H.C. Andersen Skoven Side 22 Læserbrev Side 24 Aasum Bylaug Side 25 Aasum Idrætsforening Side 26 Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar Reitz, Fichstræde 2, tlf (ansvarshavende) Sinnet Bunde, Væverstræde 3, tlf Per Lind-Thomsen, Walthervænget 6, tlf Redaktionens adresse: Per.Lind-Thomsen@skolekom.dk Annoncer: Alex Hold, Åsum Bygade 4, tlf Poul Poulsen, Gartnervænget 17, tlf Deadline for næste nummer, der udkommer i begyndelsen af januar 2006, er d. 12. december. Indlæg optages i bladet i det omfang, der er plads (udskydes evt. til næste nummer). Stof, der bringes i bladet, er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens meninger eller holdninger.

3 Nyt fra redaktionen På et møde mellem redaktionen og de foreninger, råd og laug, der støtter Aasum Sogneblad, blev det besluttet, at Aasum Sogneblad fra 1. januar 2006 kun skal udkomme fire gange årligt mod nu fem. Ændringen skyldes, at Kirke Nyt i Seden fra denne dato også skal udkomme fire gange årligt. Det vil blive noget besværligt, hvis bladene skal udkomme forskudt af hinanden, især med hensyn til annoncering af gudstjenestelister, arrangementer osv. Aasum Sogneblad vil blive omdelt i den første uge i hvert kvartal. Hidtil er Aasum Sogneblad udkommet 5 gange årligt. 3 numre har hver dækket 2 måneder, og 2 numre har hver dækket 3 måneder, så ændringen er ikke så stor. Annoncepriserne vil stadig være de samme. 500 kr. for fire gange og 175 kr. for en enkelt gang. Vi håber, den lille ændring bliver til at leve med. Og husk, at bladet altid har plads til din mening i form af et læserbrev. Selv om der her sidst i oktober er næsten 2 måneder til jul, vil redaktionen ønske alle en glædelig jul og et godt nytår!

4 Præsterne har ordet FRIHED OG NÆSTEKÆRLIGHED De sætter valgplakater op i disse dage. Smilende og pæne sidder kandidaterne og kikker ned på os. Men når man ser på de venlige og smilende ansigter, må man uvilkårligt tænke: Hvilken værdi har det egentlig at vide, hvordan de ser ud, hvis man ikke ved, hvad de står for. En valgplakat skal ganske kort angive kandidatens grundholdning, ellers er den intet værd. Jeg tænkte ved mig selv, at nu går jeg ud og sætter en plakat op for den kristne tro. I nattens mulm og mørke spænder jeg traileren bag min bil, tager en trappestige med og kører ud og hænger plakater op for den kristne tro. Der skulle være et billede af en kirke. Og så skulle der kun stå to ord. Frihed og næstekærlighed. For det er, hvad man som kristen får som et tilbud og møder som et krav. Frihed til at leve sit liv som man vil, blot man derved ikke skader andre. Frihed fra alle snærende bånd og livsindskrænkende forskrifter. Frihed fra religiøse påbud og forbud. Du skal, eller du må ikke. Frihed fra tvang og åndelig undertrykkelse fra religion, ideologi og stat. Frihed fra alt det som snærer og indskrænker, ødelægger, undertrykker og holder folk fast. Frihed til at leve som man vil, blot man derved ikke skader andre. Friheden fra alt det gamle. Jesus var jøde. Og de jødiske lovlærde, som var eksperter i jødernes religiøse forskrifter, havde talt det hele op. I jødedommen var der et hav af forbud og påbud.

5 Der var regler om, hvordan man skulle klæde sig, hvad man måtte spise, om ægteskabet og skilsmisse, om familielivet i detaljer, om køb og salg, om religiøs adfærd, om rent og urent, om faste, om bønner og valfart, færdsel i synagoge og i tempel osv. osv. Og de skriftkloge, farisæerne og rabbinerne fandt hele tiden på mere, og den ramme, man skulle leve sit liv i, blev mere og mere snæver. Jesus brød op med det hele. Bort med alt det gamle. En ny tid er begyndt. Frihedens og næstekærlighedens epoke. Ja, vil nogle sikkert indvende. Men hvor er håbet? Og vi må svare: Håbet er noget alment menneskeligt. Noget universelt. Alle religioner taler om håbet blot med forskellige billeder og forskellige ord. Og tror man på Gud, så må man komme frem til, at alle mennesker er Guds børn. Og at der ingen forskel er på, om man er født i Indien eller i Danmark, men den måde, som vi tackler denne tro på, er meget forskellig. En klog mand har engang sagt, at alle religioner dybest set handler om det samme, men de ytrer sig forskelligt. Og han brugte et billede: Alle mennesker har brug for vand, og derfor graver de en brønd. Men grundvandet, som de når ned til, er det samme. Der er forskellige brønde, men vandet, som de drikker af, er det samme. Ved hver brønd udvikler der sig et samfund, og disse samfund er forskellige og udvikler sig forskelligt. Sådan opstår også de forskellige religioner. Men dybest set handler alle religioner om det samme, ligesom vandet, der hentes op fra brøndene, er det samme. Troen på Gud er derfor fælles for en lang række religioner og også for den kristne. Men det ytrer sig på forskellig måde, og den bedste religion er efter min mening den, som giver størst mulig frihed, og som tydeligst kalder os til kærlighed og fællesskab med hverandre. Og for mig er det entydigt den kristne tro. Og fremtiden. Fremtiden, den lægger vi trygt i Guds hånd, for om det, der ligger ud over dette liv, kan vi mennesker intet vide. Kun håbe og tro.

6 November Gudstjenester i Seden og Aasum Seden Aasum Søndag den 6. kl kl Allehelgen MN MN Seden Aasum Søndag den 13. kl kl s.e.trin NHE NHE Seden Aasum Søndag den 20. kl kl s.e.trin NHE NHE Sidste søndag i kirkeåret Seden Aasum Søndag den 27. kl kl s. i advent Kirkefrokost MN MN December Seden Aasum Søndag den 4. kl kl s. i advent NHE NHE Seden Aasum Søndag den 11. Se Aasum kl s. i advent Fælles koncert MN

7 Gudstjenester i Seden og Aasum Seden Aasum Søndag den 18. kl kl s. i advent NHE NHE Seden Aasum Lørdag den 24. kl Juleaften kl kl kl kl MN NHE Seden Aasum Søndag den 25. kl Kl Juledag NHE NHE Seden Aasum Mandag den 26. kl kirkebil til Seden 2. juledag NN Januar Seden Aasum Søndag den 1. kl kl Nytårsdag NHE NHE Seden Aasum Søndag den 8 kl kl Helligtrekonger MN MN NHE MN Nils Holger Ellekilde Marianne Nørsøller Kirkebil bestilles ved henvendelse til kirkekontoret, tlf.: fredag inden kl.12.

8 Nyt fra Menighedsrådet Undskyld det roder Selv om håndværkerne er gode til at holde det pænt og ryddeligt omkring kirken og på kirkegården, kan det ikke undgås, at det roder lidt hist og her, og at beplantningen er hvid af kalkstøv, men det skal nok blive godt igen. Vi håber, at håndværkerne bliver færdige inden vinteren sætter ind og så tidligt, at de berørte grave kan blive grandækket. Målet har været, at der skulle være tag på kirken til første søndag i advent. Desværre er arbejdet levet lidt forsinket af forskellige årsager. Først havde håndværkerne problemer med at skaffe stilladser nok, dernæst opdagede de, at de tre øverste kamtakker på den østlige side af tårnet var løse, så der i en storm eller orkan var risiko for nedstyrtning. Derfor skal kamtakkerne mures om. Det betød ekstra ventetid, for menighedsrådet skulle først skaffe penge til ommuringen. Dernæst betyder det, at man ikke kan gøre taget på skibet færdigt, så længe der er stilladser på tårnets østside.. Kirken den er et gammelt hus, står, om end tårnene falde Foto: Ib Holdt

9 Heldigvis blev det opdaget, at murværket var løst, inden det styrtede ned og ødelagde taget på kirken, orglet og i værste fald lemlæstede nogen. Derfor er det ikke sikkert, at vi kan overholde vores målsætning, men håndværkerne vil gøre, hvad der er muligt blandt andet ved at sætte ekstra mandskab på. Arrangementer i Aasum Tirsdagscafe den 29. november kl I stedet for det traditionelle bankospil med gløgg og æbleskiver, har vi valgt at leje en bus og køre til Humlemagasinet i Harndrup. På Humlemagasinet er der mulighed for at se Humlemuseet, Sigfred Pedersen Museet, udstillingen med ca. 40 forskelligt pyntede juletræer samt drikke kaffe med dertil hørende prinsesse Marie lagkage i de private stuer, der er møbleret som omkring år Bustur, entre og kaffe koster 50 kr. Tilmelding senest den 22. november til Lene Bjørn tlf eller Inger Reitz, tlf Fælles julekoncert i Aasum Kirke Søndag den 11. december kl I koncerten, der er en fælleskoncert for Seden og Aasum Sogne, medvirker Odin Koret under ledelse af Carsten Hessum. Koret har tidligere sunget i Aasum Kirke til jule- og forårskoncerter. Der er Luciaoptog af spejderne fra Seden under ledelse af Hjørdis Poulsen, derudover medvirker kirkesanger Niels Kryger og organist Hans Brehm. Efter koncerten er menighedsrådene vært ved et glas gløgg i Rytterskolen.

10 Sogneaften Igen i år er Beboerforeningen og Menighedsrådet gået sammen om at planlægge nogle sogneaftner, der afvikles her i den mørke tid. Sogneaftnerne afholdes i Rytterskolen, hvor vi mødes kl Programmet byder på foredrag eller et andet underholdende indslag, og der serveres altid kaffe og kage. Aftenerne slutter ca. kl Denne sæsons første arrangement er: Syng-sammen aften d. 9. november, hvor Annie Leth og Hans Brehm vil slå tonen an. Det bliver en aften, hvor du selv kan få lov til at synge med på kendte og elskede sange fra Højskolesangbogen, men også gamle slagere og nyere evergreens vil være på programmet. Alle er velkommen, ud fra ordsproget om, at hver fugl synger med sit næb. Under alle omstændigheder har Annie Leth en meget smuk stemme, som du kan glæde dig over.

11 Døbte i Aasum Siden sidst i Aasum 21. aug Anna Sofia Nelleborg Knudsen, Biskorupvej aug Johanne Moody Kristensen, Lunden okt Fie Reiflin Christensen, Borsvinget 17 A. Viede i Aasum 20. aug Stine Thykjær og Ulrik Schat-Petersen, Åsumvej 459, 27. aug Tanya Mariager Jakobsen og Anders Rune Hansen, Engtoften 16, Agedrup 24. sept Winnie Pilegaard og Thomas Baden Jørgensen, Staupudevej 5. Døde og bisatte i Aasum 27. aug Mary Alfreda Jørgensen, Hyldegårdsvej aug Carl Sigurd Bang Christensen, Fridasholmvej okt Birthe Hansen, Staupudevej 14 B. 21. okt Ella Jørgensen, Fridasholmvej 10 B.

12 Arrangementer i Seden Ingemann-aften i Seden Kirke Torsdag den 17. nov. kl Stort lys, lyd og billedshow i Seden Kirke om salmedigteren B.S.Ingemann ved Lars Thorkild Bjørn. Vi hører Ingemanns liv genfortalt, ser de steder, hvor han boede og virkede, og hører de kendte sange og salmer, som han skrev. Alle fra begge sogne er velkomne Bernhard Severin Ingemann Lidt dog store, mindre små, kan til gavns fuldbringe; viljen ser Vorherre på giver kraften vinge.

13 Tlf ÅSUM BYGADE ODENSE NØ TLE FAX Tlf Mobil LUNDEN 10 AASUM 5320 AGEDRUP Tlf Fax

14 Aktivitetskalender for Aasum Sogn November onsdag Sogneaften, syngsammen Annie Leth og Hans Brehm søndag Gudstjeneste NHE søndag Gudstjeneste NHE tirsdag Menighedsrådsmøde søndag Gudstjeneste MN tirsdag Tirsdagscafé bustur til Humlemagasinet i Harndrup onsdag Andespil i Idrætsforeningen Ta ud og hæng op

15 Aktivitetskalender for Aasum Sogn December søndag Gudstjeneste NHE søndag Fælles julekoncert MN mandag Deadline til Aasum Sogneblad tirsdag Menighedsrådsmøde søndag Gudstjeneste NHE lørdag Juleaftensgudstjeneste NHE Juleaftensgudstjeneste NHE søndag Juledags gudstjeneste NHE Januar søndag Gudstjeneste NHE søndag Gudstjeneste MN Alle arrangementer er omtalt andetsteds i bladet

16 al vognmandskørsel udfføres ffordi ingenting kommer aff sig selv Kranbil 8-35 t/m kran m/u grab 3-4 akslet lastbil m/u kærre - kærretræk m/u kran Sættevogn t/m kran m/u flyjib Badekar / affaldscontainer 3-25 m3 Salg af al slags grus - sten - muldjord Strandsand - flis - knust beton - Piksten - brosten - m.v. Ring Mobil OKSEKØD SÆLGES Oksekød i halve eller kvarte dyr, slagtet og udskåret efter eget ønske Nærmere oplysninger Tlf Hanne & Viggo Føns

17 Aasum Bygade 6 mail@salonhelle.dk Tlf SNEDKERIET V/ FLEMING RASMUSSEN ALT I BYG OG INVENTAR Fraugde Kærbyvej 35 Tlf Mobil Åsum Forsamlingshus Selskabslokaler / Diner Trans-portable Tlf. : / Tlf Privat Fax EL-FIRMAET KAY CHRISTENSEN v/ Preben V. Christensen SMEDEJERN Altaner - Gelændere Trapper - Lamper Porte - Møbler Ejlskovsgade Odense C Tlf Livin Vi sælger vin, cognac, portvin, champagne, gaveæsker, egne etiketter og tilbehør Torben Bentsen Toftevænget Ringe Tlf.nr.:

18 Livet er for kort til at ærgre sig eller Græd ikke over spildt æblemost Søndag d. 9. oktober var æblemostpresseren, som annonceret, sat op foran Rytterskolen kl Desværre fik kun tre familier glæde af at få presset deres æbler til dejlig most. Det synes vi er for lidt, tiden og besværet med at stille det hele an taget i betragtning. Vi havde lånt et meget effektiv apparatur, hvilket betød, at vi var hurtigt færdige med de ca. 75 liter most, det i alt blev til.. Senere har vi erfaret, at nogle kom sidst på eftermiddagen, - men da var mosteriet allerede pakket sammen. Til næste år vil vi derfor bede om tilmelding for at vurdere interessen og for at vide hvem, vi evt. skal vente på. Vi opgiver nemlig ikke så let, da det er en dejlig og relativ let opgave at hjælpe hinanden med at få fryseren fyldt op med god og sund most. Bestyrelsen

19 NYT FRA TRAFIKUDVALGET. V/ Poul Poulsen Onsdag d. 7. september holdt trafikudvalget møde med Park- og Vejafdelingen i Odense Kommune. Vi udtrykte vores utilfredshed med kommunens håndtering af genåbningen af Staupudevej uden, at der blev etableret chikaner eller hastighedsbegrænsninger. Desuden var der ikke megen ros for anlæggelsen og placeringen af rundkørslen. Det virker meget besynderligt, at kommunen ønskede nedsat et lokalt trafikudvalg, og når der så skal ske noget væsentlig, er det uden at informere os. Repræsentanten fra Odense Kommune holdt sig til, at det var en politisk beslutning, og at Park- og Vejafdelingen havde andet at tage sig af end Aasum. Odense Kommune har dog søgt politiet om tilladelse til at etablere hastighedsbegrænsning på Staupudevej på 60 km/t. Efterfølgende har trafikudvalget skrevet til og haft møde med Poul Weber, formand for amtets Trafik- og miljøudvalg. Vi mener, at amtet med åbning af 1. del af RING 3, belaster Aasum yderligere med gennemgående trafik., og det derfor vil være rimeligt, at de anlægger trafikdæmpende foranstaltninger på Staupudevej. Poul Weber kunne godt se det rimelige i det, men vi har ikke fået noget tilsagn endnu. Åbningen af RING 3 s 1. del er planlagt til 12. dec.

20 Vinterbilleder. Nu, da aftensmørket tager til, efterårets regn gør alting vådt og gråt, og vinteren nærmer sig, da kan vi vel godt nyde nogle af de vinterbilleder, vi har fået til Aasum Sogneblad. Heldigvis er der flere, der har afleveret billeder fra Aasum til os. Hvis du har noget, billeder eller en fortælling, som kan bruges, vil vi meget gerne have eller låne det. Her er et morgenstemningsbillede fra engen langs Odense Aa.. Foto: Lone Bangsgaard

21 I samme forbindelse fik vi billeder af disse natugleunger, som sad i skoven ved busstoppestedet. Natugler yngler meget tidligt, og ungerne forlader reden, inden de er flyvefærdige. Udsatte og hjælpeløse må mange af dem lade livet til rovdyr og andre fjender. Dødeligheden er for deres første år mindst 60%. Den ene af ungerne på billedet blev fundet død nogle dage efter, at billedet blev taget. Natugler kan blive år gamle. Foto: Lone Bangsgaard

22 H. C. Andersen Skoven. På bladets forside er der et billede fra H.C. Andersen Skoven. Det sidste træ blev plantet d. 6. oktober af Hans kongelige højhed kronprins Frederik.. Det største træ var gemt til denne lejlighed. En 30 år gammel eg, som for fremtiden skal kaldes Kongens Eg. Der var mødt en stor flok mennesker op fra Aasum og fra de nærliggende byer. Kronprinsen vurderede hullets størrelse, hvorefter han sammen med publikum hørte på rådmandens tale, inden han ved hjælp af lastvognens lift lempede træet ned i hullet. Da kronprins Frederik forlod stedet, spillede et jazzorkester op til fornøjelse for de få, der ikke fulgte med i rundvisningen. Vejret viste sig fra sin bedste side, så prinsen gik hele vejen rundt om skoven og fik en grundig beskrivelse af ideen og planterne. Tilbage ved udgangspunktet blev det til en tur i pariserhjulet, så han kunne se det hele fra oven.

23 Bagefter var der igen travetur til den modsatte side af skoven til et telt, hvor der var stående frokost for prinsen samt de indbudte gæster fra Odense. Vi kan glæde os til at komme i skoven. Til foråret lige før løvspring vil det vælde op med diverse forårsblomster fra de mange hundrede løg, som er blevet lagt der i årets løb.

24 Debatten der døde Det er nok en helt forkert overskrift, jeg har brugt til dette læserbrev. For debatten kom mig bekendt aldrig i gang. Så en mere korrekt overskrift ville nok være: Debatten der blev væk. På beboerforeningens generalforsamling lagde formanden, Sinnet Bunde, op til en debat/refleksion over foreningens formål. Det er 2 i beboerforeningens vedtægter. 2. Foreningens formål er: - at varetage beboernes fælles interesser, såvel indbyrdes som overfor tredjemand, eks. amt og kommune. - at værne om sognets historiske, landskabelige, og miljømæssige værdier. Formanden lagde op til en debat med ordene: Alle er velkommen til at komme med deres ideer og udlægninger af, hvad de forstår ved at værne om sognets historiske, landskabelige og miljømæssige værdier. Det forekommer mig lidt underligt, at slet ingen har gjort sig tanker om denne paragrafs betydning! Debatten kunne have været ført her i bladet. Men måske er det bare debatten, der blev væk. Hjalmar Fichstræde 2

25 Indkaldelse til generalforsamling. Aasum Bylaug Afholder ordinær generalforsamling torsdag den 26. januar 2006, kl i Aasum Forsamlingshus. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der: Spisning og selskabeligt samvær. Der serveres på sædvanlig vis gule ærter og pandekager med is. Pris pr. kuvert kr. 125,00. Af hensyn til spisningen bedes forudbestilling foretaget senest torsdag den 19. januar 2006 til oldermanden Mogens Burmølle tlf eller til næstformanden Hans Jørgen Nielsen tlf Bestyrelsen Selvom der er længe til, så kunne du jo allerede nu reservere aftenen og tilmelde dig generalforsamlingen. Vi sidder klar ved telefonen.

26 Aasum Idrætsforening Aasum Idrætsforening afholder andespil i klubhuset onsdag d. 30. november kl Der spilles om 20 ænder, 2 hele svinekamme og flere ekstragevinster. Klubbens vinterarrangementer er: Gymnastik mandag kl Badminton mandag og torsdag, og der er stadig ledige timer. Lancier hveranden torsdag kl Altsammen i Aasum Forsamlingshus. Vi vil gerne gøre noget for byens mange børn, og vi agter at tilmelde et par fodboldhold til turneringer, der starter i Som vi ikke har lagt skjul på, skal vi bruge ledere, der har lyst til at hjælpe med denne opgave. Vi har også mulighed for gymnastik / leg for de mindste i Forsamlingshuset, men det kræver igen, at der er interesserede, der vil stå for det praktiske. Al henvendelse vedr. tider og arrangementer i Idrætsforeningen kan ske til Preben Schack på tlf

27 Adresseliste for Aasum Sogn Kirkekontoret Sognepræst, kirkebogsfører, Ellen Rasmussen vielses- og begravelsesmyndighed Mindelundsvej 110 N. H. Ellekilde Tlf Mindelundsvej 45 Tirsdag, torsdag og Tlf fredag kl Tirs., ons., fre. kl , tors Sognepræst Graver Marianne Nørsøller Poul Erik Isaksen Fynshovedvej 322 Tlf Tlf Mobil Træffes efter aftale. kl undt. man. Menighedsrådet Organist Formand Hans Brehm Alex Hold Egholmen 7 Åsum Bygade 4 Tlf Tlf Beboerforeningen Bylauget Formand Oldermand Sinnet Bunde Mogens Burmølle Væverstræde 3 Staupudevej 10 Tlf Tlf Forsamlingshusets bestyrelse Idrætsforeningen Formand Formand Henning Larsen Preben Schack Gartnervænget 4 Ryttervejen 14 Tlf Tlf Klubhuset tlf Forsamlingshuset Ryttervejen 19 Tlf

28 Foto: Poul Udsigt over byens tage fra kirketårnets top

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang Aasum Sogneblad Nr. 25 2007 Oktober, november og december 2007 6. årgang Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Aasum Sogns Beboerforening Side 14 Aktivitetskalender Side 16 Aasum Sogns Beboerforening

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Aasum Sogneblad Nr. 29 2008 September, oktober og november 2008 7. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget:

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang Aasum Sogneblad Nr. 30 2008 December, januar og februar 2009 8. årgang Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget:

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat. Nr. 18 December/Januar 2017/18

Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat. Nr. 18 December/Januar 2017/18 Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat Nr. 18 December/Januar 2017/18 EH: Eva Heyn DH: Dorte Hedegaard TJ: Torben Jørgensen * = se under specielle gudstjenester DATO STADAGER BRARUP VÅLSE KIPPINGE GYLDENBJERG

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang Aasum Sogneblad Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang Indhold i dette nummer: Meddelelser fra kirken Side 3 Aasum Forsamlingshus Side 9 Oplevelser og minder under besættelsen Side 10 Aktivitetskalender

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes!

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: Betina Gregersen på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp på tlf.

Læs mere

Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang

Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang Indhold i dette nummer: Sognebladet Side 3 Meddelelser fra kirken Side 5 Aktivitetskalender Side 10 Aasum Sogns Beboerforening Side 12 Portræt af en aasumbo

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang Aasum Sogneblad Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Meddelelser fra kirken Side 4 Bylauget Side 11 Aktivitetskalender Side 14 Aasum Sogns

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang Aasum Sogneblad Nr. 33 2009 September, oktober og november 2009 8. årgang Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Fra kirken Side 4 Aasum Sogns Beboerforening Side 14 Arrangementer i Seden Side

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Eftermiddagstur. Mandag den 17. juni kl. 14.00 besøger vi sammen med Medborgerklubben 2 haver på Rosenalle i Videbæk.

Eftermiddagstur. Mandag den 17. juni kl. 14.00 besøger vi sammen med Medborgerklubben 2 haver på Rosenalle i Videbæk. Eftermiddagstur Mandag den 17. juni kl. 14.00 besøger vi sammen med Medborgerklubben 2 haver på Rosenalle i Videbæk. Den første have er japansk inspireret med mange store sten. Her må vi også se det åbne

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten Støt vores Sponsorer de støtter os Lions Club Stenløse-Veksø Oticon PEOPLE FIRST Egedal Kommune Opt m sten Vi planlægger aktiviteter et halvt år frem i tiden. Første gang i måneden er der fællesspisning

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 13 2005 Februar og marts 2005 3. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 13 2005 Februar og marts 2005 3. årgang Aasum Sogneblad Nr. 13 2005 Februar og marts 2005 3. årgang Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Meddelelser fra kirken Side 4 Aktivitetskalender Side 14 Portræt af en Aasum-virksomhed Side

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Aasum Sogneblad. Sprøjtehuset i septembersol

Aasum Sogneblad. Sprøjtehuset i septembersol Aasum Sogneblad Nr. 21 2006 oktober, november og december Sprøjtehuset i septembersol 2006 5. årgang Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Aktiviteter i Seden Side 14 Aasum Bylaug Side 15 Gadespejlet

Læs mere

ARENDSE NYT Januar 2017

ARENDSE NYT  Januar 2017 ARENDSE NYT Januar 2017 Indholdsfortegnelse Januar 2017 Forside Indholdsfortegnelse En lille jule hilsen Velkommen Sidste tanke Ny Fodterapeut Referat af Beboermøde Ann Jensen Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, mobil 2386 9786, dv.aadum@gmail.com Aadum Husholdningsforening Juletur

Læs mere

Flot hæder til Gunnar Lund

Flot hæder til Gunnar Lund Garder 4NR. 2004 OKT KVARTAL NytGarderforeningen for Fredericia og Omegn Flot hæder til Gunnar Lund På repræsentantskabsmødet i Kolding fik Gunnar overrakt De Danske Garderforeningern s Hæderstegn. Tillykke

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

April Besøgshunden Canis og Ulrikke

April Besøgshunden Canis og Ulrikke April 2018 Besøgshunden Canis og Ulrikke Oversigt over aktiviteter i april: Tirsdag d. 3.4 kl. 10.15 Torsdag d. 5.4 kl. 10.15 Tirsdag d. 10.4 kl. 10.15 Torsdag d. 12.4 kl. 10.15 Tirsdag d. 17.4 kl. 10.15

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere