Eksternt organisationscirkulære nr. 10. Valg af tillidsrepræsentant og suppleant

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksternt organisationscirkulære nr. 10. Valg af tillidsrepræsentant og suppleant"

Transkript

1 Eksternt organisationscirkulære nr. 10 1/5 Valg af tillidsrepræsentant og suppleant Formålsbestemmelse Tillidsrepræsentanterne spiller en afgørende rolle for Socialpædagogernes kollektive og individuelle interessevaretagelse p de socialpædagogiske arbejdspladser, og det er derfor afgørende at sikre, at der vælges tillidsrepræsentanter p alle arbejdspladser, hvor det i henhold til kollektive aftaler er muligt. Formålet med nærværende organ isatfonscirkulære er at udfylde vedtægternes 8, stk. 3, vedrørende kredsenes ansvar, således at: Det tydeligt fremgår, hvem der har ansvaret for at sikre valg af tillidsrepræsentanter p socialpædagogiske arbejdspladser. Det tydeligt fremgr, hvordan valgproceduren er, og at denne er en fælles valgprocedure p tværs af alle kredse. Det tydeligt fremgår, at valg til tillidsrepræsentant afspejler og hviler p de samme principper, der er gældende for alle øvrige valg til tillidshverv i forbundet. Valg af tillïdsrepræsentant og suppleant Det er kredsenes opgave at sikre, at der p de arbejdspladser, hvor Socialpædagogerne har medlemmer, og hvor indgåede aftaler mellem Socialpædagogerne og de modstende arbejdsgiverparter giver mulighed herfor, vælges tillidsrepræsentant(er) og suppleant(er). Vaigbarhed og vaigperiode Der kan vælges tillidsrepræsentant og suppleant i henhold til indgåede aftaler mellem Socialpædagogerne p den ene side og de modstende arbejdsgiverparter p den anden side. Valgbare er ordinære medlemmer. Ordinært TR-valg afholdes hvert andet r. Genvalg kan finde sted. Fratræder tillidsrepræsentanten før vaigperiodens udløb, indtræder suppleanten som tillidsrepræsentant frem til førstkommende TR-valg. Ordinært TR-valg Kredsen tilbyder at yde bistand i forbindelse med gennemførelse af valghandlingerne. Indkaldelse til valg skal ske med mindst 14 dages varsel og annonceres p en sådan made, at det sikres, at samtlige ansatte indenfor tillidsrepræsentantens valgomrde kan gøre sig bekendt hermed. Indkaldelsen skal indeholde oplysninger om tid og sted for valghandlingen og vilkår for opstilling af kandidater.

2 2/3 Det bør ved afholdelsen af valget sikres, at alle ansatte har lige adgang til at deltage i valget, f.eks. ved arbejdspladser med store geografiske afstande mellem de enkelte enheder. Valget foregår skriftligt, og stemmeafgivelse foregår ved personligt fremmøde. Den kandidat, der opnår højest stemmetal, betragtes som valgt. Den kandidat, der opnår næsthøjest stemmetal, betragtes som valgt som suppleant. Ved stemmelighed blandt to eller flere kandidater foretages omvalg blandt disse. Hvis der herefter fortsat konstateres stemmelighed, foretages lodtrækning. Såfremt der kun er opstillet en kandidat, er pågældende dog valgt uden afstemning. Hvis suppleantposten er ubesat, foranlediger tillidsrepræsentanten snarest afholdt valg af ny suppleant. Valget anmeldes af tillidsrepræsentanten til kredsen, der anmelder valget over for arbejdsgiveren og registrerer valget i forbundets medlemssystem, ALMA. Anmeldelsen skal ske p de af Socialpædagogerne udarbejdede skemaer og fremsendes elektronisk eller pr. brev til kredsen. Ekstraordïnært TR-valg Ekstraordinært valg skal afholdes, nr mindst halvdelen af de stemmeberettige indenfor tillidsrepræsentantens valgomrde fremsætter skriftligt begrundet begæring herom til kredsen med kopi til TR. Indkaldelse til ekstraordinært valg skal ske med 14 dages varsel til afholdelse senest 3 uger efter, at kredsen har modtaget begæring herom. Kredsen er ansvarlig for indkaldelse til ekstraordinært valg og gennemførelse af vaighandlingen. Kredsen kan ikke egenhændigt foranledige ekstraordinært valg. Såfremt en kreds oplevet, at en tillfdsrepræsentant misligholder sine forpligtelser overfor Socialpædagogerne, kan kredsen dog vælge at tilbagekalde uddelegerede kompetencer til tillidsrepræsentanten til at agere p Socialpædagogernes vegne. Nyoprettede arbejdspladser, arbejdspladser uden TR eller sammenlægning af arbejdspladser Ved nyoprettede arbejdspladser samt arbejdspladser uden tillidsreptæsentant indkalder kredsen til medlemsmøde med henblik p at forberede afholdelse af ordinært TR-valg. Kredsen er ansvarlig for indkaldelse til ordinært valg og gennemførelse af vaighandlingen.

3 3/3 Ved sammenlægning al flere arbejdspladser, hvor der allerede er en eller flere fungerende tillidsrepræsentanter, indkalder kredsen disse til møde med henblik p forberedelse al ordinært TR-valg for den nye sammenlagte arbejdsplads. Kredsen bistr tillidsrepræsentanterne med indkaldelse og gennemførelse af valghandlingen. Hovedbestyrelsen besluttede den 3. december 2015, at der i en forsøgsperiode frem til kongressen i 2018 indføres mulighed for at dispensere fra bestemmelserne i eksternt organisationscirkulære nr. 10. Afgørelsen om dispensation træffes af kredsbestyrelsen.(se vedhæftede bilag) Eksternt orga nisationscirkulære Besluttet på HB møde 3. december 2015 Bilag til eksternt organisationscirkulære 10 Kontakt: Hanne Krogh Olsen hko@sl.dk 8. feb 2016 Dispensation fra eksternt organisationscirkulære nr. 10 vedr. afstemningsformer ved valg af TR mv. I det følgende redegøres for de overvejelser, der l til grund for HB s beslutningstagen om dispensations for eksternt organisationscirkulære nr. 10 den 3. december Hovedbestyrelsen besluttede den 3. december 2015, at der i en forsøgsperiode frem til kongressen i 2018 indføres mulighed for at dispensere fra bestemmelsen i eksternst organisationscirkulære nr. 10 om, at stemmeafgivelse ved TR-valg foregår ved personligt fremmøde, således at det i stedet er op til kredsene selv at fastlægge afstemningsformen ved TR-valg. Hermed imødekommer Hovedbestyrelsen kongressens vedtagelse af forslag 7.3 fra kongressen i 2014, hvormed:

4 Side 4 af 5 Hovedbestyrelsen pålægges at drøfte og træffe beslutning om en mere fleksibel løsning end den nuværende med hensyn til, at TR-valg foregår på et mere tidsva rende grundlag, der sikrer medlemmerne reel mulighed for deltagelse i valghandlin gen. Dispensationsmuligheden medfører, at hvor der er særlige omstændigheder herfor, kan kredsene lokalt vælge, at valg til TR kan foregå som flere enkeitstende valghandlinger p de enkelte enheder som forskudte vaighandlinger, eller at valg til TR kan foregå ved brevafstemning. Særlige omstændigheder kan være store geografiske afstande mellem de enkelte enheder eller arbejdstidstilrettelæggelse, som umuliggør fysisk fremmøde. Det er dog en forudsætning for at opnå dispensation, at kredsen har afsøgt alle muligheder for afholdelse af TR-valget efter de almindelige bestemmelser. Sgdanne muligheder kan være, at: kredsen har forsøgt at indgå vilkrsaftaler med arbejdsgiveren om ret for alle ansatte til at deltage i valghandlingerne i arbejdstiden. Det skal i den forbindelse bemærkes, at arbejdsgiveren har en forpligtelse til at medvirke til, at valg aftr sker under forsvarlige omstændigheder og p en forsvarlig måde (Ole Hasselbalch: Tillidsmandsret og repræsentation, s. 58). kredsen har forsøgt at indgå lokale aftaler om, at der p store arbejdspladser med flere selvstændige afdelinger med lokal ledelse kan vælges TR for de enkelte afdelinger, såfremt de ikke kan defineres som institutioner jf. MED-rammeaftalen 10, stk. 1, der hjemler ret til valg af TR. En forudsætning for at opnå dispensation fra eksternt organisationscirkulære nr. 10 er, at kredsen forpligter sig til at følge nedenstående retningslinjer: 1. Kredsen er ansvarlig for indkaldelse og afvikling af TR-valget og skal sikre, at TR-valget foregr efter de almindelige foreningsretlige principper samt bestemmelserne i eksternt organisationscirkulære nr Kredsen skal sikre, at samtlige ansatte indenfor tillidsrepræsentantens valgomrde kan gøre sig bekendt med, at der afholdes TR-valg. 3. Kredsen skal sikre, at alle ansatte indenfor tillidsrepræsentantens valgomrde fr mulighed for at deltage i afstemningen. Dette kan ske ved, at kredsen fra arbejdsgiveren fr udleveret kontaktoplysninger p samtlige ansatte, eller via opslag p arbejdspladsen, der er tilgængelige for alle ansatte, hvor det oplyses, hvordan man kan deltage i valget ved at indsende sine kontaktoplysninger til kredsen.

5 Side 5 af 5 4. Indkaldelse af kandidater, som ønsker at opstille til TR-valget, skal ske med mindst tre ugers varsel. 5. Annoncering af TR-valget med angivelse af opstillede kandidater samt beskrivelse af afstemningsprocedure og frister skal ske med mindst to ugers varsel. 6. Kredsen er ansvarlig for modtagelse og opbevaring af de afgivne stemmer. 7. Kredsen er efter afstemningsfristens udløb ansvarlig for, at valgresultatet meddeles samtlige ansatte indenfor tillidsrepræsentantens valgomrde, og ligeledes at valget anmeldes overfor arbejdsgiver og registreres i forbundets med lemssystem. 8. Kredsen indsender efter valget en redegørelse til FU med angivelse af årsagen til, at der er dispenseret fra eksternt organisatfonscirkulære nr. 10, samt med de erfaringer, den har gjort sig om afvikling af valget. Redegørelsen skal indeholde oplysninger om, hvordan valget er afviklet og eventuelle udfordringer, der mgtte være opstået i forhold til at overholde de udstukne retningslinjer. Evaluering af fors øgsordn ingen Hovedbestyrelsen skal ved udløb af forsøgsperioden evaluere, om muligheden for dispensation fra eksternt organisationscirkulære nr. 10 har opfyldt sit forml med at imødekomme kongressens beslutning. I evalueringen indgår kredsenes erfaringer med afholdelse af valg ved forskudte vaighandlinger og brevafstemning. P baggrund af evalueringen tager Hovedbestyrelsen stilling til, om erfaringerne skal medføre ændringer af eksternt organisationscirkulære nr. 10. Da det er kongressen som har foranlediget processen, skal Hovedbestyrelsen også tages stilling til en tilbagemelding til kongressen. TR-udvalget fr til opgave at forberede Hovedbestyrelsens evaluering.

BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A.

BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A. BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET Hjemmel for valget, valgperiode og valgkredse: 1 Valg af repræsentantskab sker i henhold til

Læs mere

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND).

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). Vedtægt for DM KULTUR & SAMFUND Navn og formål 1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). 2 KULTUR & SAMFUNDs overordnede

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Valgregulativ V A L G T I L R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T O G B E S T Y R E L S E N S Y D E N E R G I A. M. B. A.

Valgregulativ V A L G T I L R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T O G B E S T Y R E L S E N S Y D E N E R G I A. M. B. A. 1 af 7 Valgregulativ V A L G T I L R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T O G B E S T Y R E L S E N I S Y D E N E R G I A. M. B. A. 2 af 7 VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET Hjemmel for valget, valgperiode og valgkredse:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening 1.1 Vedtægter for Kreds 37 VEDTÆGTER FOR KREDS 37 Danmarks Lærerforening 19. januar 2015 Side 1 af 5 1.1 Kredsens navn er Fjordkredsen. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

Bilag 1. Valgregulativ - Repræsentantskabet

Bilag 1. Valgregulativ - Repræsentantskabet Bilag 1 Valgregulativ - Repræsentantskabet 1. Indledning 1.1 Dette valgregulativ har til formål at fastlægge den nærmere valgprocedure, definitioner af valgområder og regler for valg til Selskabets repræsentantskab.

Læs mere

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013.

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. 1. Kredsens navn er Sønderborg Lærerkreds. Den udgør kreds 91 af Danmarks Lærerforening og omfatter Sønderborg

Læs mere

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a.

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I ENIIG A.M.B.A. 1 Formål og definitioner 1.1 Nærværende valgregulativ (herefter Valgregulativet ) beskriver regler og procedurer

Læs mere

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a.

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I ENIIG A.M.B.A. 1 Formål og definitioner 1.1 Nærværende valgregulativ (herefter Valgregulativet ) beskriver regler og procedurer

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Midt- og Vestjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling København

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling København Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling København Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling København 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling København har som virkeområde

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Midt- og Vestjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Fyn

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Fyn Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Fyn Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Fyn 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Fyn dækker de fynske kommuner,

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Syd- og Sønderjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne.

1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne. Vejledende forretningsorden for KLF-afdelingerne Forslag: 1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne. Lærere med tilknytning til flere skoler er medlem af KLF-afdelingen

Læs mere

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 VALGHÅNDBOG for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER - ET OVERBLIK... 4 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER: IDÉLISTE

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Fyn

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Fyn Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Fyn Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Fyn 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Fyn dækker de fynske kommuner,

Læs mere

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S Valgregulativ Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Nærværende regulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Midt- og Vestjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Midt- og Vestjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Valgregulativ. Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige. CVR-nr. 71 97 35 14

Valgregulativ. Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige. CVR-nr. 71 97 35 14 Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige CVR-nr. 71 97 35 14 Januar 2015 Valgregulativ Pensionskassen for Sundhedsfaglige Indhold 1. Tidspunkt for afholdelse af valg 2 2. Valgbarhed 2 3. Antal

Læs mere

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer.

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer. 1 Sektionens navn er DM s Pensionistsektion 2 Som medlemmer af sektionen optages pensionister og efterlønsmodtagere, der i deres aktive arbejdsliv har været medlem af én af DM s sektioner, hhv. sektorer

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Nordjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordjylland har

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Syd- og Sønderjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening VEDTÆGTER FOR Frederikssund Lærerkreds Danmarks Lærerforening Kreds 37 Side 1 af 5 Kredsens navn er Frederikssund Lærerkreds. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks Lærerforening.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland

VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland VEDTÆGTER FOR ØHAVETS LÆRERKREDS Ærø Svendborg - Langeland 2014 1 1 Lærerkredsen udgør kreds 86 af Danmarks Lærerforening og omfatter Ærø, Langeland og Svendborg kommuner. Kredsen har hjemsted i Svendborg.

Læs mere

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 1 Navn Navnet er Skolelederforeningen, (Kommunenavn) afdeling. Medlemsberettiget er enhver, som

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Nordsjælland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Nordsjælland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Nordsjælland

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Sjælland/Lolland-Falster 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S VALGREGULATIV for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S 1. Formål og baggrund 1.1. Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Egedal Vandforsyning

Læs mere

VALGPROCEDURE. - ved elektronisk valg i PLO-Syddanmark. Godkendt af PLO Syddanmark 3. juni 2014

VALGPROCEDURE. - ved elektronisk valg i PLO-Syddanmark. Godkendt af PLO Syddanmark 3. juni 2014 VALGPROCEDURE - ved elektronisk valg i PLO-Syddanmark Godkendt af PLO Syddanmark 3. juni 2014 efterfølgende tilrettet med aktuelle data til 2016 valget Sagsnr. 2010-2492 Dok.nr. 935519 2 Tidspunkt for

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

1.2 Selskabets forbrugere har ret til, ved et valg til selskabets bestyrelse, at vælge 3 bestyrelsesmedlemmer og op til 10 suppleanter.

1.2 Selskabets forbrugere har ret til, ved et valg til selskabets bestyrelse, at vælge 3 bestyrelsesmedlemmer og op til 10 suppleanter. Valgregulativ for valg af forbrugerrepræsentanter til Fanø Vand A/S 1. Indledende bestemmelser 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Fanø Vand A/S, CVR. Nr. 32571360 selskabet.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ÅRHUS LÆRERFORENING DLF KREDS 133

VEDTÆGTER FOR ÅRHUS LÆRERFORENING DLF KREDS 133 VEDTÆGTER FOR ÅRHUS LÆRERFORENING DLF KREDS 133 Marts 2015 Kredsens navn 1. Kredsens navn er Århus Lærerforening. Den udgør kreds 133 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Århus kommune. Kredsens

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke

Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke 1 Formål Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde over nationale og kulturelle grænser at

Læs mere

Valgregulativ for Danske Advokater fastsat. i medfør af vedtægtens 7, stk. 11.

Valgregulativ for Danske Advokater fastsat. i medfør af vedtægtens 7, stk. 11. Vedtaget den 18. februar 2014 Valgregulativ for Danske Advokater fastsat i medfør af vedtægtens 7, stk. 11. 1. Tidspunkt for valg Danske Advokater afholder ordinær generalforsamling i perioden 1. september

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN REGIONALE TV 2-VIRKSOMHED, TV 2/FYN

VEDTÆGTER FOR DEN REGIONALE TV 2-VIRKSOMHED, TV 2/FYN NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 TV 2/FYN er en af de otte regionale TV 2-virksomheder, der er selvstændige institutioner, og hvis vedtægt fastsættes af kulturministeren jf. den til enhver tid gældende bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S.

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Lolland-Falsters Lærerforening

Vedtægter for Lolland-Falsters Lærerforening Vedtægter for Lolland-Falsters Lærerforening 1 Navn Kredsens navn er Lolland-Falsters Lærerforening, kreds 68 af Danmarks Lærerforening. Foreningen omfatter Guldborgsund kommune og Lolland kommune. Foreningens

Læs mere

Valgregulativ for valg af investorrepræsentant til bestyrelsen i ID-Sparinvest A/S. Februar 2013

Valgregulativ for valg af investorrepræsentant til bestyrelsen i ID-Sparinvest A/S. Februar 2013 Valgregulativ for valg af investorrepræsentant til bestyrelsen i ID-Sparinvest A/S Februar 2013 Indhold Baggrund... 3 Indkaldelse og opstilling af kandidater... 3 Valgret og udøvelse af stemmeret... 3

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen Dato: 07.12.2018 Tid: Sted: Ref.: kl. 09:00 13:00, herefter frokost Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Afbud Anders Røn Kallesøe Lene Skovsager René

Læs mere

1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening.

1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening. Herlev Lærerforenings vedtægter, Vedtaget på generalforsamlingen 14. marts 2018 1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening. 2,

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke

Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke Vedtægter for Mellemfolkeligt Samvirke 1 Formål Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde over nationale og kulturelle grænser at

Læs mere

Regionalforeningen SydØstjyllands Dyrlægeforening.

Regionalforeningen SydØstjyllands Dyrlægeforening. Regionalforeningen SydØstjyllands Vejledende vedtægter for regionalforeningen stiftet d. 22/4-2015 ved genforening af Vejle Amts Dyrlægeforening samt Horsens og Omegns Foreningernes fælles historie er

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Cyklistforbundets vedtægter

Cyklistforbundets vedtægter Notat 18. december 2015 Cyklistforbundets vedtægter Navn og formål 1. Forbundets navn er Cyklistforbundet. 1. Forbundets binavn er Dansk Cyklist Forbund. 2. Cyklistforbundets formål er: 1. At skabe større

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

SSP Samrådets vedtægter

SSP Samrådets vedtægter Gældende vedtægter SSP Samrådets vedtægter Forslag til ændringer 1. NAVN. Foreningens navn er SSP-Samrådet. Foreningens navn er SSP-Samrådet. 2. FORMÅL. At være kontaktorgan mellem medlemmerne. At holde

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER Forslag 1: Udvidelse af repræsentantskabet og indførelse af dialogmøde mellem

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør kreds 52 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Holbæk kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 GUL skrift = nuværende ordlyd BLÅ skrift = forslag til ny ordlyd 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør

Læs mere

Vedtægter for SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed

Vedtægter for SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf.: 35 24 07 50 www.sind.dk Vedtægter for SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed September 2015 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning.

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

Valgregulativ Forbrugervalg

Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Dato 25-08-2017 Sagsnr. 2017-4158. Dok.nr. 2017-002915. Sagsbehandler Connie Brix Direkte telefon 76363631 E-mail jeco@bluekolding.dk Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand Valgregulativ for Repræsentantskabet til Fonden Djurs Vand 1. Indledende bestemmelser 1.1 Dette valgregulativ er udfærdiget i medfør af pkt. 9.3 og 11.4 i vedtægter for Fonden Djurs Vand (i det følgende

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019 Regler for delegeretmødets afvikling Delegeretmøde 2019 VELKOMMEN TIL DELEGERETMØDE I DANSK JOURNALISTFORBUND Denne folder er udarbejdet for at gøre det lettere for dig at sætte dig ind i de vigtigste

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Risskov civile Hundeførerforening.

Risskov civile Hundeførerforening. Bankkonto: 7110-1096775 Adresse på træningsplads: Viengevej 7, 8240 Risskov. Cvr. nr.: 34175640 Forslag til ændring af landsforeningens vedtægter 5,7,10,12 og 14 stk 1. vedrørende ansættelse og godkendelse

Læs mere

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Forslag til ny Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult og der er indsat bemærkningsfelter, som forklarer baggrunden for ændringerne) Styrelsesvedtægt

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske,

Læs mere

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Bilag til love for Schæferhundeklubben for Danmark Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Kreds 30 Greve 1 Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted... 3 2. Kredsens formål... 3 3. Medlemskab...

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet VEDTÆGTER for Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet 1 Navn Foreningens navn er»dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet«(DSS). På engelsk»danish Association

Læs mere

Funder Kirkeby Vandværk I/S

Funder Kirkeby Vandværk I/S Funder Kirkeby Vandværk I/S Vedtægter for Funder Kirkeby Vandværk I/S. Navn og hjemsted Selskabet er et interessentskab, hvis fulde navn er Funder Kirkeby Vandværk I/S. 1 Selskabet har hjemme i Silkeborg

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Valgregulativ. for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a.

Valgregulativ. for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a. Valgregulativ for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a. Indhold 1. Formål og baggrund... 3 2. Selskabets vedtægter... 3 3. Valggrupper... 3 4. Valgperiode... 4 5. Stemmeret... 4 6. Valgbarhed...

Læs mere

HVORDAN AFHOLDES VALG TIL

HVORDAN AFHOLDES VALG TIL HVORDAN AFHOLDES VALG TIL FORÆLDRERÅD OG DAGTILBUDSBESTYRELSER? EN VEJLEDNING Århus Kommune Børn og Unge FORORD Byrådet har vedtaget en ny styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud, hvor rammerne for

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2012 2 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt.

TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik for Socialpædagogerne Lillebælt. TR politik, vedtaget på Kredsbestyrelsesmødet den 13. juni 2016 Socialpædagogerne Lillebælt forfølger, at TR-strukturen skal matche organisationsstrukturen i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

Valgregulativ. Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018

Valgregulativ. Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018 Valgregulativ Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018 Godkendt af bestyrelsen for DIN Forsyning den 18. december 2017 Side 1 Indhold 1. Indledende

Læs mere