Gasforsyningen. Leveringsbestemmelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gasforsyningen. Leveringsbestemmelser"

Transkript

1 Gasforsyningen Leveringsbestemmelser

2 2. 1. Gyldighedsområde lovbindinger og tekniske bestemmelser Gyldighed 1.1 Disse leveringsbestemmelser gælder for gasdistribution eller gasforsyning fra Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne, Gasforsyningen. Fravigelser 1.2 Leveringsbestemmelserne er gældende, medmindre andet skriftligt er aftalt med kunden eller fastsat af Gasforsyningen. Lovbindinger 1.3 Kunden og Gasforsyningen er underkastet de til enhver tid gældende love, bekendtgørelser og reglementer m.v. på området. Som de for tiden vigtigste kan nævnes: Lov nr. 206 af 27. marts 2000 om gasinstallationer og installationer i forbindelse med vand- og afløbsledninger med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 514 af 16. oktober 1981 med senere ændringer - Gasreglementet. Varmeforsyningsloven, lov nr. 382 af 13. juni 1990 med senere ændringer. (Bygningsopvarmning og forsyning med varmt vand) Lov nr. 449 af 31. maj 2000 om naturgasforsyning med senere ændringer. (Distribution og forsyning med naturgas) Tekniske bestemmelser 1.4 I tilknytning til disse leveringsbestemmelser gælder følgende tekniske bestemmelser: Ledningsanlæg Gaskvalitet, datablad Husledninger, rørkvalitet Uddrag af gasreglementets bestemmelser vedrørende ejeren og brugeren. De tekniske bestemmelser fastsættes af Forsyningsudvalget eller rådmanden for Forsyningsvirksomhederne i henhold til konkret delegation. De tekniske bestemmelser reguleres løbende efter den tekniske udvikling. Liste over de til enhver tid gældende tekniske bestemmelser og enkelte tekniske bestemmelser kan rekvireres ved Forsyningsvirksomhederne, Gasforsyningen. 2. Definitioner, oplysninger m.v. Gasforsyningen 2.1 Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne, Gasforsyningen, benævnes i det følgende Gasforsyningen. Oplysninger om Gasforsyningens adresse, telefonnummer, åbningstid, vagtordning m.m. findes på bagsiden af takstbladet. Kundecentret 2.2 Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne, Kundecentret, benævnes i det følgende Kundecentret.

3 3. Betalingskontoret Betaling og restancer 2.3 Aalborg Kommune, Borgmesterens Forvaltning, Betalingskontoret, benævnes i det følgende Betalingskontoret. 2.4 Vedrørende betaling og restanceinddrivelse henvises til Aalborg Kommunes til enhver tid gældende Retningslinier for opkrævning og inddrivelse af forbrugsafgiftsrestancer. Ejendom 2.5 Ved ejendom forstås almindeligvis jord og/eller bygninger på samme matrikelnummer eller på flere matrikelnumre, der i tingbogen er noteret som én ejendom. Ejer 2.6 Ved ejer forstås den, der, ifølge tingbogen, har adkomst til en ejendom, hvor der er placeret gasinstallationer. Hvis der for en ejendom med ejerlejligheder er tinglyst en bestemmelse om, at ejerforeningen hæfter for ejendommens forpligtelser, anses ejerforeningen som ejer efter disse leveringsbestemmelser. Gasforsyning 2.7 Ved gasforsyning forstås distribution og levering af gas. Gasdistribution 2.8 Ved gasdistribution forstås udelukkende distribution af gas. Kunde 2.9 En person, selskab, forening eller virksomhed, der aftager gas direkte eller indirekte fra Gasforsyningen til en ejet, lejet eller fremlejet ejendom eller dele heraf, benævnes i det følgende kunden. Bruger 2.10 En person, forening eller virksomhed, der anvender gas, benævnes i det følgende brugeren. VVS-installatør Danmarks Gasmateriel Prøvning 2.11 Til at udføre arbejde med gasinstallationer, der tilsluttes, eller er tilsluttet gasnettet, skal anvendes en autoriseret VVS-installatør, der i det følgende benævnes VVS-installatøren Danmarks Gasmateriel Prøvning - DGP - er en statslig enhed, der administrerer gasreglementet og udsteder autorisationer til VVSinstallatøren. Takstblad 2.13 Alle afgifter fastsættes og reguleres af Aalborg Byråd. Takstblad kan rekvireres ved Gasforsyningen og Kundecentret. Oplysninger for takstfastsættelse 2.14 Kunden har pligt til at meddele Gasforsyningen alle nødvendige oplysninger af betydning for takstansættelsen, herunder ændringer, som har betydning for beregningsgrundlaget, eller som kan medføre overflytning til anden takst. Kunden er ansvarlig for, at den gas, som aftages gennem hans installation, er omfattet af den takst, der afregnes efter. Bygas til Fast Pris 2.15 Bygas kan leveres til Fast Pris til kunder, der udelukkende anvender bygassen til et enkelt komfur. Leverance til Fast Pris kan kun ske, hvis ejendommens ejer har fået dispensation fra kravet om individuel måling, jfr. bekendtgørelse nr. 891 af 9. oktober 1996, Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand og varme med senere ændringer. Pris for levering efter Fast Pris-princippet fremgår af takstbladet (se afsnit 12).

4 4. 3. Hovedledninger Definition 3.1 En hovedledning er en distributionsledning, der kan forsyne mere end én stikledning. Ejerforhold 3.2 Hovedledninger anlægges, ejes og vedligeholdes af Gasforsyningen. 4. Stikledninger m.v. Definition 4.1 En stikledning er en ledning, der forbinder en hovedledning eller en gasbeholder med en husinstallation. Stikkets afslutning 4.2 Stikledningen afsluttes med en hovedhane umiddelbart inden for ydermuren. Ejerforhold 4.3 Stikledning, inklusive hovedhane, anlægges, ejes og vedligeholdes af Gasforsyningen. Adgang 4.4 Stikledninger skal være tilgængelige for vedligeholdelse, og der må ikke placeres bygninger over disse ledninger. Hovedhanen skal altid være tilgængelig og må ikke indbygges eller tildækkes. Etablering ved hovedledning 4.5 Findes hovedledning af fornøden størrelse i gaden, etableres stikledning på følgende vilkår: Gasforsyningen lægger stikledningen og afholder udgiften indtil 5 meter fra skel ind på grunden. Resten betales af kunden efter regning. Etablering uden hovedledning Yderligere afgrening Kundeejet ejendom Anden mands ejendom 4.6 Findes hovedledning af fornøden størrelse ikke i gaden, etableres stikledning kun efter nærmere aftale med Gasforsyningen. Aftalen indgås kun, hvis tilslutningen, inklusive eventuel ekstrabetaling ud over den i punkt 4.5 nævnte udgift, af Gasforsyningen skønnes at være økonomisk rentabel. 4.7 Gasforsyningen kan udnytte en hoved- eller stikledning til yderligere afgreninger. Der ydes ikke hel eller delvis refusion for ekstrabetaling i henhold til punkt 4.6 i forbindelse hermed. 4.8 Ejer kunden ejendommen, giver denne tilladelse til anbringelse af alle nødvendige, og eventuelt af lejere ønskede, gasinstallationer samt til udførelse af forlængelser og afgreninger, og placering af målerskab med gasflaske(r), der viser sig at være nødvendige. 4.9 Ejer kunden ikke ejendommen, skaffer kunden ejerens tilladelse til forsyningens etablering, jfr. punkt 4.8, og tilladelse til andre kunders senere tilslutning. Placering 4.10 Gasforsyningen fastsætter i overensstemmelse med gasreglementet og efter aftale med kunden og/eller ejeren, hvor stikket skal indføres, og har ret til senere at ændre placeringen, hvis dette skønnes nødvendigt.

5 5. Er en flytning af stikket foranlediget af forhold hos kunden og/eller ejeren, afholder denne omkostningerne herved. Naturgas 4.11 Gasforsyningen har ret til at opsætte målerskab med regulator m.v. til forsyning af en kunde og levering af naturgas, hvis Gasforsyningen finder det hensigtsmæssigt. F-gas 4.12 Gasforsyningen har ret til at opsætte målerskab med gasflaske(r) til forsyning af en kunde og levering af F-gas, hvis Gasforsyningen finder det hensigtsmæssigt. Afbrydelse 4.13 Hvis en stikledning, der er tilkoblet en hovedledning i drift, ikke mere benyttes, jfr. afsnit 19, er Gasforsyningen berettiget til at afbryde stikledningen ved hovedledningen. Afbrydelsen, herunder det tilknyttede gravearbejde, udføres af Gasforsyningen. Ejeren betaler for stikafbrydelsen i henhold til den fastsatte takst. 5. Husinstallationer Definition 5.1 Husinstallationer er gasinstallationer efter stikledning, inklusive hovedhane til og med de gasforbrugende apparater og deres aftrækssystem, jfr. tekniske bestemmelser. Ejerforhold og udførelse af arbejder Love og bestemmelser Færdigmelding godkendelse Installationsændringer af sikkerhedsmæssige årsager Gasforsyningens ansvar Apparaters anvendelse 5.2 Husinstallation, eksklusive måler, jfr. afsnit 8, ejes og vedligeholdes af ejeren eller kunden. Alt arbejde herved skal udføres af VVS-installatøren eller af Gasforsyningen. 5.3 Husinstallationens udførelse og anvendelse skal være i overensstemmelse med gældende regler - herunder det til enhver tid gældende gasreglement, jfr. i øvrigt tekniske bestemmelser. 5.4 Nye installationer eller udvidelser og ændringer må ikke tages i brug, før VVS-installatøren har indsendt færdigmelding og modtaget Gasforsyningens godkendelse. 5.5 Gasforsyningen kan kræve installationer ændret inden for en rimelig frist, hvis det skønnes nødvendigt af sikkerhedsmæssige årsager. Udbedres fejl og mangler ikke inden for en rimelig frist, kan Gasforsyningen lade fejlen rette for kundens og/eller ejerens regning eller afbryde forsyningen, jfr. gasreglementet. 5.6 Gasforsyningen har intet ansvar for husinstallationer eller dele deraf, uanset om Gasforsyningen har prøvet eller efterset disse, jfr. gasreglementet. 5.7 Gasforbrugende apparater m.v. må ikke ved deres anvendelse kunne forvolde skader eller, efter Gasforsyningens skøn, væsentlige ulemper for andre kunders forsyning eller for Gasforsyningen. Hvis en sådan ulempe ikke afhjælpes efter en rimelig frist, forbehol-

6 6. der Gasforsyningen sig ret til at afbryde forsyningen, jfr. gasreglementet. Adgang til gasinstallation 5.8 Ejeren, kunden eller brugeren af en gasinstallation skal til enhver tid give Gasforsyningen adgang til, ved dertil bemyndigede personer, uden retskendelse at tilse og undersøge enhver gasinstallation, jfr. gasreglementet. Ekstraordinære omkostninger i forbindelse med at opnå denne adgang påhviler kunden og/eller ejeren. 6. Driftskvalitet og -forstyrrelser, service og reklamationer Gaskvalitet 6.1 Gasforsyningen leverer én af følgende gasformer: bygas, naturgas eller flaskegas (F-gas). Gassens hoveddata fremgår af tekniske bestemmelser. Ændring af gaskvalitet 6.2 Gasforsyningen kan med rimeligt varsel ændre gaskvalitet. Service 6.3 Gasforsyningen yder service på alle gasforbrugende apparater ved kunder med en installeret effekt under 25 kw. Inden for normal arbejdstid er service gratis, men der skal betales for reservedele og materialer. Uden for normal arbejdstid betales udført service efter regning. Rådgivning 6.4 Gasforsyningen yder rådgivning om anvendelse af den leverede gas. Regelmæssig gasforsyning Ansvar ved driftsforstyrrelser 6.5 Gasforsyningen vil søge at opretholde en regelmæssig gasforsyning. 6.6 I tilfælde af afbrydelse af gassen, eller andre tilfælde af ikke kontraktmæssig levering i forbrugerkøb, gælder købelovens regler. Over for erhvervsdrivende er Gasforsyningen ikke ansvarlig for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab, medmindre der foreligger forsæt eller grov uagtsomhed fra Gasforsyningens side. Erhvervsdrivende anbefales at tegne driftstabsforsikring. Force majeure Produktansvar 6.7 Gasforsyningen påtager sig intet ansvar for følgevirkninger af svigtende levering fremkaldt af naturkatastrofer, krig, oprør, hærværk, brand, eksplosioner, strømsvigt, arbejdskonflikter, installationernes eller anlæggets tekniske havari eller lignende hændelser uden for Gasforsyningens kontrol. Gasforsyningen fritages endvidere i disse situationer for leveringsforpligtelser. 6.8 Volder gassen, som følge af defekt, skade på personer eller ting, gælder dansk rets almindelige regler/lovgivning for skadedækning og ansvar herfor.

7 7. 7. Levering og distribution af gas Enkeltlevering Kollektiv levering 7.1 Gassen leveres eller distribueres normalt til enkeltkunder. 7.2 Gasforsyningen kan undtagelsesvis - efter nærmere aftale - tillade, at gassen eller distributionen afregnes kollektivt. Ejeren/ejerne, eller anden af Gasforsyningen accepteret person, indtræder da som kunde og ansvarlig i henhold til disse leveringsbestemmelser. 8. Målere Opsætning af måler 8.1 Gasforsyningen opsætter måler til brug ved afregning for den gas, der leveres eller distribueres til kunden. Ejerforhold 8.2 Måleren ejes og vedligeholdes af Gasforsyningen. Eventuelt specialudstyr, såsom polet- eller møntindkast, etableres, ejes og vedligeholdes af kunden eller ejeren. Art, placering og tilslutning 8.3 Gasforsyningen bestemmer målerens art og placering. Gasforsyningen kan herunder etablere måler for fjernaflæsning/fjernmåleudstyr, SAF (System til Automatisk Fjernaflæsning). Brug af fjernmåleudstyr sker via ejerens og/eller kundens el- og/eller teleinstallation og for dennes regning. De på og ved måleren etablerede plomber, eller lignende sikkerhedsforanstaltninger, må kun brydes af Gasforsyningen. Flytning 8.4 Gasforsyningen kan kræve måleren flyttet, såfremt det, efter Gasforsyningens skøn, viser sig hensigtsmæssigt. Måleren må ikke flyttes eller nedtages uden tilladelse fra Gasforsyningen. Let tilgængelig 8.5 Kunden har pligt til at sørge for, at måleren til enhver tid er let tilgængelig og let aflæselig. Beskadigelse af måler Underretning om målerfejl og beskadigelse Målernøjagtighed 8.6 Kunden er erstatningspligtig over for Gasforsyningen, hvis måleren beskadiges eller ødelægges som følge af forhold, der ikke skyldes slid og ælde. 8.7 Hvis kunden har formodning om, at måleren er beskadiget, står stille eller på anden måde registrerer forkert, skal kunden straks underrette Gasforsyningen herom. 8.8 Målerens registrering af forbruget anses for korrekt, når målerens fejlvisning ikke er større end eller lig med 5,0%, jfr. afsnit 10. Poletmålere 8.9 Målere med sammenbygget polet- eller møntindkast ejes af Gasforsyningen og vil ved udskiftning blive erstattet af almindelige målere. Herefter må/kan kunden/ejeren selv anskaffe separat polet- eller møntindkast og dertil hørende poletter.

8 8. Uhindret adgang 8.10 Mod forevisning af legitimation skal Kundecentrets og Gasforsyningens personale til enhver tid have uhindret adgang til målerarrangementet. Gasforsyningen og Kundecentret kan anmode om at få en nøgle, der giver adgang til målerarrangementet, hvis der ikke gives anden adgangsmåde. Hindret adgang Forgæves kørkørsel Bygas til Fast Pris 8.11 Gives der ikke adgang til målerarrangementet, og aflæsning eller tilsyn skønnes nødvendigt, kan Gasforsyningen og Kundecentret for kundens regning anmode om fogedens bistand til at opnå adgang Gasforsyningen og Kundecentret kan opkræve betaling for forgæves kørsel ved ikke overholdte aftaler om adgang til målerarrangementet Ved levering af Bygas til Fast Pris er der ikke installeret en måler hos den enkelte kunde. På den monterede afspærringsventil hos kunden er der anbragt et målernummer, der anvendes til identifikation af kundens installation. 9. Måleraflæsning Aflæsning 9.1 Til brug for afregning aflæses måleren på foranledning af Kundecentret eller Gasforsyningen. Selvaflæsning 9.2 Efter anmodning fra Kundecentret eller Gasforsyningen er kunden forpligtet til selv at foretage aflæsning af måleren inden for en given frist og returnere selvaflæsningskortet, som skal være udfyldt, dateret og underskrevet. Flytte- og ophørsaflæsning Rekvireret aflæsning 9.3 Flytte- og ophørsaflæsning foretages som anført i afsnit 18 og Kunden kan mod betaling rekvirere aflæsning af måleren. Fjernaflæsning 9.5 Kundecentret eller Gasforsyningen kan kræve, at gasforbruget aflæses via fjernmåleudstyr, jfr. punkt 8.3. Kontrolaflæsning Skønnet forbrug 9.6 Kundecentret eller Gasforsyningen er til enhver tid berettiget til at foretage kontrolaflæsning. 9.7 Hvis Kundecentret ikke modtager korrekt udfyldt selvaflæsningskort, vil Kundecentret skønne forbruget. Et skønnet forbrug kan normalt først påregnes reguleret i forbindelse med næste afregning. Bygas til Fast Pris 9.8 Måleraflæsning foretages ikke hos den enkelte kunde ved levering af Bygas til Fast Pris. 10. Regulering af forbrug ved målerfejl Justering af måler 10.1 Formodes måleren at vise forkert, kan såvel kunden som Gasforsyningen forlange den undersøgt. Undersøgelsen foretages ved Gasforsyningens foranstaltning.

9 9. Afholdelse af prøveudgifter 10.2 Måleren anses at vise rigtigt, når den målte mængde afviger mindre end 5,0% fra den virkelige gennemløbsmængde, og prøveudgifterne afholdes i så fald af den, der har ønsket afprøvningen i henhold til gældende takster herfor. Hvis fejlvisningen er større end eller lig med 5,0%, afholdes prøveudgifterne af Gasforsyningen. Fejlvisning under 5% Fejlvisning over 5% 10.3 Er fejlvisningen, i henhold til punkt 10.2, mindre end 5,0%, reguleres forbruget ikke Er fejlvisningen, i henhold til punkt 10.2, større end eller lig med 5,0%, herunder ved målerstop, reguleres forbruget. Forbruget kan reguleres indtil forrige aflæsning - dog normalt maksimalt 2 år. Ved målerstop kan reguleringsperioden dog være indtil 5 år. Forbrugsberegning 10.5 Ved fejlvisning fastsættes forbruget på grundlag af det konstaterede forudgående forbrug efter Gasforsyningens skøn samt eventuelt graddageberegnet. Såfremt der ikke foreligger et konstateret forudgående forbrug, skønnes forbruget på grundlag af en forbrugsmåling eller en individuel beregning. 11. Regulering af forbrug som følge af andre forhold Refusion af merforbrug 11.1 Der ydes ikke refusion for merforbrug forårsaget af brud, svigt m.m. i ejerens og/eller kundens gasinstallation. For at undgå merforbrug, bør kunden føre regelmæssig kontrol med gasforbruget. Servicebog kan rekvireres ved Gasforsyningen eller Kundecentret. Regulering af mindreforbrug Regulering ved aflæsningsfejl 11.2 Ved mindreforbrug forårsaget af tekniske forhold, indgreb i de tekniske installationer eller målerudstyret, kan regulering af forbruget ske efter Gasforsyningens skøn og i henhold til de almindelige forældelsesregler Ved fejlagtig måleraflæsning kan forbruget reguleres efter Gasforsyningens skøn og i henhold til de almindelige forældelsesregler. 12. Takster Takster 12.1 Alle takster, jfr. punkterne 4.13, 8.12, 9.4, 10.2, 16.5, 16.6, 16.7, 17.5, 19.6 og 19.7, afsnittene 13 og 14, samt senere vedtagne takster i forbindelse med aflæsning, inddrivelse o.lign. fastsættes af Aalborg Byråd og fremgår af takstbladet. Takstbladet kan rekvireres ved Gasforsyningen og Kundecentret.

10 Abonnement Abonnement 13.1 Der betales et årligt abonnement pr. måler. Betalingsperiode 13.2 Abonnementet betales i det tidsrum, hvor måleren er monteret, se dog afsnit 19. Størrelse 13.3 Abonnementets størrelse fremgår af takstbladet. 14. Forbrug Forbrug 14.1 Den leverede gasmængde eller distribution afregnes i m 3. Størrelse 14.2 Prisen pr. m 3 fremgår af takstbladet. Bygas til Fast Pris 14.3 Ved levering af Bygas til Fast Pris opgøres forbruget ikke individuelt for den enkelte kunde. 15. Opkrævning af abonnement og forbrug Opkrævning og hæftelse 15.1 Opkrævning af abonnement og forbrug sker hos kunden, der tillige hæfter for betalingen. Afregning 15.2 Gasforsyningen og Kundecentret beslutter, om en kunde skal slutafregnes for en periode med eller uden mellemliggende acontoindbetalinger. Acontoratens størrelse Regulering af acontofastsættelsen Grundlag for afregning Forbrugsfordeling Gunstighedsberegning 15.3 En acontorate er normalt beregnet som en forholdsmæssig andel af opkrævningen på abonnement og forbrug Acontoraten kan ændres, hvis Kundecentret skønner, at der vil ske ændring i betalingen for den samlede afregningsperiode, f.eks. som følge af takst- eller forbrugsændring. En sådan berettiget ændring kan også foretages efter kundens anmodning Det opgjorte forbrug afregnes på grundlag af de enhedspriser og/eller graddage, der har været gældende i periodens forløb Afregning baseres på et lineært forbrug i afregningsperioden. For varmekunder afregnes dog efter en graddageberegning I forbindelse med periodeopgørelsen foretages gunstighedsberegning kun, såfremt muligheden herfor direkte fremgår af takstbladet. Ved gunstighedsberegning forstås, at kunden afregnes til den beregnede kombination af takster, som er gunstigst for kunden. 16. Betaling af abonnement og forbrug Betalingspligt 16.1 Kunden er - uanset fejl i, eller misbrug af, installationen - forpligtet til at betale for den gas, der er leveret.

11 11. Betalingssteder 16.2 Betaling af abonnement og forbrug kan betales følgende steder, som oplyst på indbetalingsmaterialet: hos Aalborg Kommunes kasser på posthuset i pengeinstitutter. Betalingsfrist 16.3 Betalingsfristen er den til enhver tid af Aalborg Byråd, Magistraten, godkendte frist. Morarente 16.4 Ved betaling efter sidste rettidige indbetalingsdato tillægges morarente for hver påbegyndt måned regnet fra forfaldsdatoen. Morarenten tillægges næste regning. Rykkergebyr 16.5 Ved fremsendelse af rykkerbreve kan tillægges gebyr for hver gang, der rykkes. Rykkergebyret tillægges næste regning. Rykkergebyrets størrelse fastsættes af Aalborg Byråd. Inddrivelse 16.6 Overskrides betalingsfristen, inddrives det skyldige beløb efter Retningslinjer for opkrævning og inddrivelse af forbrugsafgiftsrestancer. Disse retningslinjer udleveres ved henvendelse på Kundecentret eller Betalingskontoret. Kunden skal betale udgifterne ved inddrivelsen. For restancegebyr gælder Aalborg Kommunes generelle regler. Oplysninger herom kan fås på Betalingskontoret. Udlæg og afbrydelse 16.7 Ved manglende betaling kan der foretages udlæg samt eventuel afbrydelse af leverancen, jfr. i øvrigt Retningslinjer for opkrævning og inddrivelse af forbrugsafgiftsrestancer. Kunden skal betale de hermed forbundne udgifter. Kunden betaler afgift/gebyr efter gældende regler, fastsat af Justitsministeriet, ved lukninger i forbindelse med udlægsforretninger, ligesom der betales for eventuelt ødelagt materiel. Afbrydes forsyningen i overensstemmelse med ovennævnte retningslinjer, er følgerne Gasforsyningen uvedkommende. Selvoplukning 16.8 En kunde må ikke selv forestå oplukning af en afbrudt leverance. Hvis en kunde selv har forestået oplukning af en afbrudt leverance, vil der blive lukket herfor straks. Genoplukning 16.9 Måleropsætning og genoplukning vil blive udført, når den aktuelle restance, inklusive påløbne gebyrer, er betalt, der er indgået en betalingsaftale eller stillet sikkerhed for betaling af fremtidigt forbrug. Gasforsyningen har ret til at få sine omkostninger til måleropsætning og genoplukning dækket ved kunden. Betalingsstandsning Depositum I tilfælde af betalingsstandsning, konkurs m.v. sker inddrivelse af det skyldige beløb, samt fortsat levering ud over datoen for betalingsstandsningen, i henhold til gældende lovgivning herom Kundecentret er berettiget til at forlange depositum eller anden til-

12 12. strækkelig sikkerhed for fremtidige betalinger, når det skønnes, at der er risiko for, at kunden kommer i restance, eller at betalingskrav bliver uerholdelige. Undlader kunden efter påkrav at stille depositum, er Gasforsyningen berettiget til at afbryde leverancen, efter at kunden skriftligt er blevet varslet om afbrydelsen. Eventuelle følger af en afbrydelse af leverancen, foretaget efter ovennævnte fremgangsmåde, er Gasforsyningen uvedkommende. 17. Regningskrav Regningskrav 17.1 Ved regningskrav - jfr. punkterne 4.5, 4.6, 4.10, 5.5, 5.8, 6.3, 6.8, 8.6, 8.11, 16.7 (ødelagt materiel), 16.9 (målergenopsætning m.m.), og fremsendes konkret regning. Betalingssteder 17.2 Betaling af abonnement og forbrug kan betales følgende steder som oplyst på indbetalingsmaterialet: hos Aalborg Kommunes kasser på posthuset i pengeinstitutter. Betalingsfrist 17.3 Betalingsfristen for regningskrav er den til enhver tid af Aalborg Byråd, Magistraten, godkendte frist. Morarente 17.4 Ved betaling efter sidste rettidige indbetalingsdato tillægges morarente for hver påbegyndt måned regnet fra forfaldsdatoen. Rentesatsen fastsættes af Aalborg Byråd, Magistraten, i henhold til gældende bestemmelser. Rykkergebyr 17.5 Ved fremsendelse af rykkerbreve kan tillægges gebyr for hver gang, der rykkes. Rykkergebyrets størrelse fastsættes af Aalborg Byråd. Inddrivelse 17.6 Overskrides betalingsfristen, inddrives det skyldige beløb efter gældende regler. Depositum 17.7 Gasforsyningen er berettiget til at forlange depositum eller anden tilstrækkelig sikkerhed for betaling for udførte arbejder, når det skønnes, at der er risiko for manglende betaling herfor. 18. Ejerskifte/flytning/leverandørskift Aflæsning 18.1 Ved ejerskifte, flytning eller leverandørskift skal den hidtidige kunde sørge for, at måleren aflæses. Skriftlig meddelelse 18.2 Ejerskifte, flytning eller leverandørskift skal meddeles skriftligt til Kundecentret senest 8 kalenderdage, før aflæsning ønskes foretaget. Hæftelse 18.3 Den hidtidige kunde hæfter for betaling af abonnement og forbrug efter gældende takster, indtil ejerskifte, flytning eller leverandørskift er meddelt Kundecentret, og måleren er aflæst.

13 13. Flytteafregning 18.4 Ved ejerskifte, flytning eller leverandørskift vil der efter foretaget aflæsning blive fremsendt flytteafregning. Forpligtelse 18.5 Ved ejerskifte, flytning eller leverandørskift skal den nye kunde tilmelde sig ved Kundecentret og er forpligtet af disse leveringsbestemmelser. Mellemperiode 18.6 Ved mellemperiode forstås tidsrummet mellem to lejemål. I en mellemperiode er Gasforsyningen berettiget til at betragte ejeren, alternativt fremlejeren af et lejemål, som kunde i henhold til disse leveringsbestemmelser. Ejeren, alternativt fremlejeren af et lejemål, hæfter da for betaling af abonnement og forbrug fra kundens afmelding, jfr. punkt 18.4, og indtil konkret tilmelding af og fra en ny kunde foreligger. 19. Ophør Kundens opsigelse Skriftlig meddelelse 19.1 Kunden har med ejerens samtykke ret til at opsige leveringsforholdet med et varsel på 1 måned Opsigelsen, der skal være skriftlig, sendes til Gasforsyningen. Hæftelse 19.3 Kunden hæfter for betaling af alle krav efter gældende takster, indtil opsigelsen er meddelt Gasforsyningen, og måleren er aflæst. Gasforsyningens opsigelse Ophørsafregning 19.4 Gasforsyningen har ret til at opsige leveringsforholdet med et varsel på 3 måneder, hvis der gennem den enkelte stikledning ikke har været forbrug inden for det seneste år Ved opsigelse vil der, efter foretaget aflæsning, blive fremsendt ophørsafregning. Betalte tilslutningsafgifter m.m. refunderes ikke ved ophør. Nedtagning af målerudstyr 19.6 Gasforsyningen nedtager sit målerudstyr på ophørstidspunktet. Kunden betaler for målerens nedtagelse i henhold til den fastsatte takst. Stikafbrydelse 19.7 Har kunden opsagt leveringsforholdet i henhold til punkterne 19.1 og 19.2, og er der ikke andre gasforbrug i ejendommen, eller har Gasforsyningen opsagt leveringsforholdet i henhold til punkt 19.4, er Gasforsyningen berettiget til at afbryde stikledningen. Ejeren betaler for stikafbrydelsen i henhold til den fastsatte takst. Fortsat adgang 19.8 Ved ophør af leveringsforholdet har Gasforsyningen dog ret til at lade ledninger m.v., der betjener anden ejendom/kunde, blive liggende og ret til fortsat adgang, brug, eftersyn og reparation heraf. Til sikring heraf oprettes og tinglyses servitut med den bedst mulige prioritetsstilling. Genoprettelse af forsyning 19.9 Genoprettelse af forsyningen, jfr. punkt 19.7 og 19.8, sker på vilkår, som ved oprettelse af ny forsyning.

14 14. Midlertidigt ophør Er det ved midlertidig ophør af gasforbrug nødvendigt at afbryde stikledninger, vil dette blive foretaget af Gasforsyningen mod betaling af de, ved afbrydelsen samt retableringen af forsyningen, afholdte udgifter efter regning. 20. Misligholdelse Erstatningspligt 20.1 Misligholdes disse leveringsbestemmelser, er kunden forpligtet til at betale erstatning for ethvert tab, der herved påføres Gasforsyningen. Straf 20.2 Overtrædelse af bestemmelser, fastsat i medfør af de under punkt 1.3 nævnte regler, straffes med bøde, alt med hjemmel i disse regler. Den, der uden autorisation hertil udfører arbejde ved installationer og ledninger m.v., som er omfattet af disse bestemmelser, straffes efter lovens 19 med bøde. På samme måde straffes den, der lader de nævnte arbejder udføre af personer, som ikke efter loven er berettiget dertil. 21. Ikrafttræden, ændring m.m. Vedtagelse 21.1 Disse leveringsbestemmelser er vedtaget og ændret af Aalborg Byråd den 14. december 1998, den 26. august 2002 og den 24. november 2003 med gyldighed fra og med henholdsvis den 1. februar 1999, den 1. august 2002 og den 1. januar Tilføjelse af afsnit 2.15, 8.13, 9.8 og 14.3 er vedtaget af Aalborg Byråd den 11. april 2011 med gyldighed fra den 1. maj Senere ændringer 21.2 Aalborg Byråd kan foretage ændringer i disse leveringsbestemmelser. Dette vil blive meddelt kunderne ved annoncering i dagspressen eller ved påtryk på gasregningerne. Tvivlsspørgsmål 21.3 Spørgsmål vedrørende disse leveringsbestemmelser med tilhørende bilag kan rettes til Gasforsyningen eller Kundecentret. Energitilsynet 21.4 Hvis kunden finder de fastsatte takster og betingelserne i disse leveringsbestemmelser urimelige, kan pågældende forelægge sagen for Energitilsynet. AALBORG KOMMUNE FORSYNINGSVIRKSOMHEDERNE Den 28. april Tommy Eggers Rådmand Knud Sloth Direktør

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV).

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR 1 INDHOLD 1. DEFINITIONER... 4 2. EJERSKAB OG VEDLIGEHOLDELSE AF LEDNINGER, HOVEDHANER M.V...5 3. INDLÆGNING AF STIKLEDNING OG HOVEDHANE...6 4. FORHOLD OMKRING

Læs mere

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR A/S. 1. maj 2015

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR A/S. 1. maj 2015 BESTEMMELSER FOR LEVERING AF GAS FRA HOFOR A/S 1. maj 2015 1 1. DEFINITIONER... 4 2. EJERSKAB, ETABLERING OG VEDLIGEHOLDELSE AF LEDNINGER, HOVEDHANER M.V... 5 3. INDLÆGNING AF STIKLEDNING OG HOVEDHANE...6

Læs mere

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m. v. 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning

Læs mere

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra MOU KRAFTVARME A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning Tilslutningsafgift

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME fra Frederiksberg Fjernvarme A/S 1 Indhold 1. Grundlag for bestemmelserne... 3 2. Information... 3 3. Ordforklaring... 3 4. Etablering af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 7

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 7 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Side 1 af 7 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Disse bestemmelser indeholder det egentlige aftalegrundlag

Læs mere

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning. Vedtægt

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning. Vedtægt Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning Vedtægt Juli 2014 Gyldighed og omfang... 3 1 Vedtægtens område... 3 1.1 Geografisk område... 3 1.2 Teknisk område... 3 1.3 Brugere... 3 2 Ledelse... 3 2.1 Bestyrelse...

Læs mere

EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m. v. 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 3 3. Drift

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ØSTBIRK VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v....side 3 2. Etablering og ændring af fjernvarmeforsyning...side

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering FARUM FJERNVARME a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER side 3 Almindelige bestemmelser 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser

Læs mere

Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S

Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Gråsten Varme A/S i det følgende

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ ændring af fjernvarmeforsyning 3. Drift- og vedligeholdelse af anlæg 4. Tariffer

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2 Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 2.1-2.4 Anmodning om tilslutning m.v. 2.6-2.13 Tilslutningsbidrag/Byggemodningsbidrag/

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNINGEN

FJERNVARMEFORSYNINGEN 09.11.2010 GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011 Leveringsbestemmelser FJERNVARMEFORSYNINGEN INDHOLDSFORTEGNELSE Side 0. Ordforklaring... 2 1. Gyldighedsområde og definitioner mv.... 4 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Fjernvarme. Almindelige Bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a.

Fjernvarme. Almindelige Bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Fjernvarme Almindelige Bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Traverskiftet 1 5881 Skårup Fyn Tlf. 62 23 13 48 Fax 62 23 18 35 e-mail: fjernvarme@skaarupmail.dk

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Gældende fra 1/1 2007 Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2. ETABLERING/ÆNDRING

Læs mere

Almindelige bestemmelser. Januar 1998

Almindelige bestemmelser. Januar 1998 Almindelige bestemmelser Januar 1998 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Bjerringbro Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Vejle Fjernvarme a.m.b.a.

Vejle Fjernvarme a.m.b.a. Vejle Fjernvarme a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING (revision oktober 2009) Vejle Fjernvarme a.m.b.a Langelinie 60 7100 Vejle Tlf. 75 82 74 55 INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER

Læs mere

Bestemmelser for levering af GAS. fra Københavns Energi

Bestemmelser for levering af GAS. fra Københavns Energi Bestemmelser for levering af GAS fra Københavns Energi Indhold 1. Definitioner 4 2. Ejerskab og vedligeholdelse af ledninger hovedhaner m.v. 5 3. Indlægning af stikledning og hovedhane 6 4. Forhold omkring

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Tilslutningsbidrag Stikledning/stikledningsbidrag...

INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Tilslutningsbidrag Stikledning/stikledningsbidrag... INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING... 2 GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER...2 ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNINGEN... 2 Tilslutningsbidrag... 3 Stikledning/stikledningsbidrag...

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING NIVÅ FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Nivå Fjernvarme (I/S Nordforbrænding) Savsvinget 2 2970 Hørsholm Tlf. 45 16 05 00 Fax. 45 16 05 11 Version 20016.06 Indholdsfortegnelse ALMINDELIGE

Læs mere

Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser. for. fjernvarmelevering

Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser. for. fjernvarmelevering Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Nærværende almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende

Læs mere

Almindelige bestemmelser. fjernvarmelevering. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A.

Almindelige bestemmelser. fjernvarmelevering. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. www.svendborgfjernvarme.dk Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 2 Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning....

Læs mere

LEVERINGSBESTEMMELSER

LEVERINGSBESTEMMELSER LEVERINGSBESTEMMELSER 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Fuglebjerg Fjernvarme A.m.b.a., i det følgende kaldet

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nyborg Forsyning & Service A/S

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nyborg Forsyning & Service A/S Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nyborg Forsyning & Service A/S 4. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.. 3 2. Etablering/ændring

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDLEDNING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDLEDNING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDLEDNING Disse almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering udgør sammen med "Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering" aftalegrundlaget for levering

Læs mere

AK Fjernvarme ALMINDELIGE BESTEMMELSER OM LEVERING AF FJERNVARME

AK Fjernvarme ALMINDELIGE BESTEMMELSER OM LEVERING AF FJERNVARME AK Fjernvarme ALMINDELIGE BESTEMMELSER OM LEVERING AF FJERNVARME INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v....3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...4 3. Drift og vedligeholdelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG.

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG. FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG. 4 4. TARIFFER. 6 5. MÅLING

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME

Almindelige Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME Almindelige Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME 1 l. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1. 1. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Brovst

Læs mere

Bogense Forsyningsselskab A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering

Bogense Forsyningsselskab A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Bogense Forsyningsselskab A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definationer m.v.. 1 2. Etablering/ændring

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FRA GØRLØSE FJERNVARME a.m.b.a.

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FRA GØRLØSE FJERNVARME a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FRA GØRLØSE FJERNVARME a.m.b.a. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

Leveringsbestemmelser for. fjernvarme

Leveringsbestemmelser for. fjernvarme Leveringsbestemmelser for fjernvarme Indhold Forord... 2 2. Gyldighedsområde og definitioner... 2 3. Etablering og ændring af fjernvarmeforsyning... 2 4. Drift og vedligeholdelse af anlæg... 3 5. Tariffer...

Læs mere

Fælles leveringsbetingelser for Forsyning Helsingør A/S

Fælles leveringsbetingelser for Forsyning Helsingør A/S Fælles leveringsbetingelser for Forsyning Helsingør A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Indledende betingelser... 4 2.1. Oversigt... 4 2.2. Kundens indtræden i aftalen... 4 2.3. Til- og fraflytning...

Læs mere

Kontrakt/Leveringsaftale

Kontrakt/Leveringsaftale Hundslund, den Kontrakt/Leveringsaftale Mellem Hundslund-Oldrup kraftvarmeværk A.m.b.a. og Navn: Adresse: Om fjernvarmeforsyning til ejendommen Beliggende: Matrikelnr.: I henhold til efterfølgende leveringsbetingelser.

Læs mere

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME FRA HOFOR

BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME FRA HOFOR BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME FRA HOFOR 1 INDHOLD 1. DEFINITIONER... 4 2. TILSLUTNING TIL FJERNVARMENETTET...5 3. EJERSKAB OG VEDLIGEHOLDELSE M.V. AF LEDNINGER...6 4. FORHOLD PÅ FORBRUGSSTEDET...7

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Laurbjerg Kraftvarmeværk

Læs mere

Leveringsbestemmelser for Fjernvarme. Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a.

Leveringsbestemmelser for Fjernvarme. Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a. Leveringsbestemmelser for Fjernvarme Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a. Indholdsfortegnelse : Side 1. Gyldighedsområde 1 2. Etablering og ændring af varmeforsyning 2 3. Drift og vedligeholdelse af anlæg.

Læs mere

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba Vindeby Vandforsyning amba Jens Munks Vej 2, Vindeby, 5700 Svendborg Tlf. 62226430 Fax 62226530 info@vindebyvand.dk www.vindebyvand.dk Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme A/S. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME Forsyning Helsingør Varme A/S

Forsyning Helsingør Varme A/S. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME Forsyning Helsingør Varme A/S ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME Forsyning Helsingør Varme A/S Indholdsfortegnelse ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING... 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v... 3 2. Etablering/ændring

Læs mere

Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a.

Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Nykøbing Sj. Varmeværk

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Give Fjernvarme a.m.b.a.

Læs mere

1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V.

1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Nørre-Snede Varmeværk a.m.b.a. i det følgende kaldet værket, og ejeren/ejerne,

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HOBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. LUPINVEJ 21 9500 HOBRO Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Gyldighedsområde og definitioner m.v... 3 Etablering/ændring

Læs mere

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S 1 INDHOLD 1 INDLEDENDE BESTEMMELSER...3 2. VANDFORSYNINGENS STYRELSE... 4 3. RET TIL FORSYNING MED VAND...5 4 FORSYNINGSLEDNINGER...6 5 STIKLEDNINGER...7 6 VANDINSTALLATIONER...

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a.

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a. A.1.1. A1 Gyldighedsområde Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Sindal Varmeforsyning

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING for Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a.

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING for Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING for Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a. INDHOLD 1 Gyldighedsområde og definitioner mv.... side 3 2 Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning side 4 3 Drift og vedligeholdelse

Læs mere

Fjernvarme. ALMINDELIGE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Gældende fra 29. september 2014

Fjernvarme. ALMINDELIGE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Gældende fra 29. september 2014 Fjernvarme ALMINDELIGE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S Gældende fra 29. september 2014 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INDLEDNING... 2 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 2 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

Tilslutnings- og leveringsbetingelser for energi og vand fra. Københavns Lufthavne A/S (CPH), Kastrup

Tilslutnings- og leveringsbetingelser for energi og vand fra. Københavns Lufthavne A/S (CPH), Kastrup Tilslutnings- og leveringsbetingelser for energi og vand fra Københavns Lufthavne A/S (CPH), Kastrup Københavns Lufthavne A/S Energiadministrationen Tlf.: 32 31 32 31 E-mail: energi@cph.dk 20. maj 2015

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 3. Drift og vedligeholdelse af anlæg 4. Tariffer

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 1. januar 2015.

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 1. januar 2015. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 1. januar 2015. Hillerød Varme A/S er en virksomhed i den samlede koncern Hillerød Forsyning, som består

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FOR NORDFORBRÆNDING FJERNVARME OG NIVÅ FJERNVARME

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FOR NORDFORBRÆNDING FJERNVARME OG NIVÅ FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FOR NORDFORBRÆNDING FJERNVARME OG NIVÅ FJERNVARME Nordforbrænding Fjernvarme Nivå Fjernvarme I/S Nordforbrænding Savsvinget 2 2970 Hørsholm Tlf. 45 16 05

Læs mere

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.A.

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.A. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.A. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING JUNI 1997 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende

Læs mere

Almindelige bestemmelser. for fjernvarmelevering

Almindelige bestemmelser. for fjernvarmelevering Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. januar 2015 Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg Tlf. 73 43 50 00 CVR 35 60 23 13 www.sfjv.dk post@sfjv.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

LEVERINGSBESTEMMELSER (ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER)

LEVERINGSBESTEMMELSER (ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER) FREDERIKSBERG BYGAS A/S LEVERINGSBESTEMMELSER (ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER) FREDERIKSBERG ENERGI A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 1.1 LEVERINGSBESTEMMELSER FOR BYGAS... 4 1.2 FREDERIKSBERG

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Vemb Varmeværk a.m.b.a. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 3 3. Drift og vedligeholdelse

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S INDHOLD 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser... 4 3. Forsyning og tilslutning...

Læs mere

Brørup Fjernvarme A.m.b.a.

Brørup Fjernvarme A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for Brørup Fjernvarme A.m.b.a. 1. oplag 31. maj 2011 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Indhold 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 2. Etablering/ændring

Læs mere

Padborg Fjernvarme A.m.b.a FJERNVARME. For fjernvarmelevering

Padborg Fjernvarme A.m.b.a FJERNVARME. For fjernvarmelevering Padborg Fjernvarme A.m.b.a FJERNVARME Almindelige bestemmelser For fjernvarmelevering INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 2 Tilslutningsbidrag..

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser

Almindelige Leveringsbestemmelser Almindelige Leveringsbestemmelser DEC 2012 for fjernvarmelevering fra E.ON Varme Danmark ApS Side 1/5 Indholdsfortegnelse Almindelige Leveringsbestemmelser for fjernvarmelevering 1. Gyldighedsområde og

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2 ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 2. Etablering/ændring

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 5. februar 2015.

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 5. februar 2015. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hillerød Varme A/S Bestemmelserne er gældende fra 5. februar 2015. Hillerød Varme A/S er en virksomhed i den samlede koncern Hillerød Forsyning, som

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. For Gørding Varmeværk Amba

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. For Gørding Varmeværk Amba ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING For Gørding Varmeværk Amba 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 3. Drift og vedligeholdelse af anlæg 4. Tariffer

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...], af 28. november 2004 over Energitilsynet af 10. november 2004 betaling for bortkommen gasmåler Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarme

Almindelige bestemmelser for fjernvarme Almindelige bestemmelser for fjernvarme Varde Varmeforsyning A/S Gældende fra 1. januar 2013 Version: 1.0 - opdateret 23. november 2012 Indhold Kapitel 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 5 1.1

Læs mere

BETALINGSBETINGELSER. Levering af el, fjernvarme og vand Afledning af spildevand. SK Forsyning - dit lokale multiforsyningsselskab

BETALINGSBETINGELSER. Levering af el, fjernvarme og vand Afledning af spildevand. SK Forsyning - dit lokale multiforsyningsselskab BETALINGSBETINGELSER 2018 Levering af el, fjernvarme og vand Afledning af spildevand SK Forsyning A/S og datterselskaber: SK Service A/S SK Varme A/S SK Vand A/S SK Spildevand A/S SK Gadelys A/S Gældende

Læs mere

Bilaget indeholder en oplistning af de typer af takster, Aalborg Varme A/S opererer med:

Bilaget indeholder en oplistning af de typer af takster, Aalborg Varme A/S opererer med: Leveringsbestemmelser pr. 1. oktober 2017 Bilag 5 Takstberegning Bilaget indeholder en oplistning af de typer af takster, Aalborg Varme A/S opererer med: Bidrag: - Byggemodningsbidrag - Investeringsbidrag

Læs mere

1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Skørping Varmeværk

Læs mere

SALG AF NATURGAS DONG ENERGY'S ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF NATURGAS

SALG AF NATURGAS DONG ENERGY'S ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF NATURGAS SALG AF NATURGAS DONG ENERGY'S ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF NATURGAS 1. maj 2015 1. Generelle bestemmelser Disse leveringsbetingelser gælder for levering af naturgas fra DONG Energy Salg & Service

Læs mere

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Almindelige bestemmelser for Fjernvarmelevering

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Almindelige bestemmelser for Fjernvarmelevering FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Almindelige bestemmelser for Fjernvarmelevering Februar 2006 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v... 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Almindelige bestemmelser

Almindelige bestemmelser Almindelige bestemmelser Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING April 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Side 2 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning - 2 3. Drift og vedligeholdelse

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Andelsselskabet Sdr. Felding Varmeværk. Sdr. Felding

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Andelsselskabet Sdr. Felding Varmeværk. Sdr. Felding Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Andelsselskabet Sdr. Felding Varmeværk Sdr. Felding ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Thorsminde Varmeværk A.M.B.A Havnevej 11, Thorsminde INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning

Læs mere

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning BilagKB_110426_pkt.17_02 Udkast Almindelige Leveringsbestemmelser for vand Hvidovre Forsyning 2011 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser...

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1.

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. 1 Indholdsfortegnelse SIDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 5 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 6 3. Drift og vedligeholdelse af anlæg 11 4. Tariffer 13 5. Måling af fjernvarmeforbrug,

Læs mere

Bestemmelser om tilslutning og adgang til benyttelse af det kollektive elnet (Netbenyttelsesaftale) for VORDINGBORG ELNET

Bestemmelser om tilslutning og adgang til benyttelse af det kollektive elnet (Netbenyttelsesaftale) for VORDINGBORG ELNET Bestemmelser om tilslutning og adgang til benyttelse af det kollektive elnet (Netbenyttelsesaftale) for VORDINGBORG ELNET Side 1 af 26 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Forord... 3 1. Netkundens

Læs mere

Handelsbetingelser for levering af naturgas fra DCC Energi A/S

Handelsbetingelser for levering af naturgas fra DCC Energi A/S Handelsbetingelser for levering af naturgas fra DCC Energi A/S Handelsbetingelserne er gældende pr. 10. januar 2014. Disse betingelser er gældende for levering af naturgas fra DCC Energi A/S, herefter

Læs mere

Februar 2012. Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a.

Februar 2012. Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Februar 2012 Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Indholdsfortegnelse Side 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Hæftelse for betaling af lejeres/andelsbolighavers løbende betalinger kan ikke pålægges ejendommens

Hæftelse for betaling af lejeres/andelsbolighavers løbende betalinger kan ikke pålægges ejendommens ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet mellem Græsted Fjernvarme

Læs mere

LEVERINGSBESTEMMELSER

LEVERINGSBESTEMMELSER FREDERIKSBERG BYGAS A/S LEVERINGSBESTEMMELSER (ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER) EN VIRKSOMHED I FREDERIKSBERG KOMMUNE Januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 1.1 LEVERINGSBESTEMMELSER FOR BYGAS...

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering St. Merløse Varmeværk Jyderup Varmeværk Holbæk Forsyning, Kalvemosevej 1, 4300 Holbæk Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering, Jyderup og St Merløse

Læs mere

Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015

Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015 Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015 ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring

Læs mere

Generelle betalingsbetingelser. For Morsø Forsyning A/S

Generelle betalingsbetingelser. For Morsø Forsyning A/S Generelle betalingsbetingelser For Morsø Forsyning A/S Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hæftelse... 2 Fakturering og betaling... 2 Årsopgørelse og selvaflæsning... 3 Fraflytning og flytteafregning...

Læs mere

1.Gyldighedsområde m.v.

1.Gyldighedsområde m.v. 1.Gyldighedsområde m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Egtved Varmeværk A.m.b.a., i det følgende kaldet VÆRKET, og ejeren/ejerne af ejendomme, der

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X. X 2012. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s hjemmeside:

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. december 2013. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand

Læs mere

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering Almindelige Bestemmelser For Fjernvarmelevering INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Indledning. 2 1. Gyldighedsområde og definitioner.. 3 2. Etablering / ændring af fjernvarmeforsyning. 3 3. Drift og vedligeholdelse

Læs mere

Almindelige bestemmelser for Bredebro Fjernvarme

Almindelige bestemmelser for Bredebro Fjernvarme Almindelige bestemmelser for Bredebro Fjernvarme Bredebro Varmeværk A.m.b.a. SIDE NR. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Indledning... 3 Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 4 Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Disse redigerede Almindelige Bestemmelser er gældende fra 1. Januar 2013. De er anmeldt til Energistyrelsen.

Disse redigerede Almindelige Bestemmelser er gældende fra 1. Januar 2013. De er anmeldt til Energistyrelsen. Disse redigerede Almindelige Bestemmelser er gældende fra 1. Januar 2013. De er anmeldt til Energistyrelsen. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Indhold 1. Gyldighedsområde 2. Etablering/ændring

Læs mere

Almindelige leveringsbestemmelser for fjernvarme. Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Almindelige leveringsbestemmelser for fjernvarme pr.

Almindelige leveringsbestemmelser for fjernvarme. Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Almindelige leveringsbestemmelser for fjernvarme pr. Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Almindelige leveringsbestemmelser for fjernvarme pr. 01-06-2013 Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 2. Etablering/Ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. 12. 2014. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 2009

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 2009 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 2009 Løgstrup Varmeværk A.m.b.a. Kølsenvej 14 A 8831 Løgstrup tlf. 86 642579 40 559928 www.loegstrup-fjernvarme.dk Mail: loegstrup.fjernvarme@tdcadsl.dk

Læs mere

Almindelige leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a.

Almindelige leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Almindelige leveringsbestemmelser for Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Januar 2011 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Side 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING VINDERUP VARMEVÆRK A.M.B.A SEVELVEJ 67 A 7830 VINDERUP 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse Side 2 af 19

Indholdsfortegnelse. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse Side 2 af 19 Indholdsfortegnelse Side 2 af 19 Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning... 4 3. Drift og vedligeholdelse af anlæg... 8 4. Tariffer...

Læs mere

Solrød Fjernvarmeværk a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering

Solrød Fjernvarmeværk a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Solrød Fjernvarmeværk a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 29-04-2008 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere