TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012"

Transkript

1 TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan Den 25. juni 2012 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og -pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland M014 og M036, Brabrand INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning Planlægningsforhold Kloakforhold Vejvand Miljømæssige konsekvenser Indvirkning på miljøet Miljøvurdering Økonomiske konsekvenser Tilbagebetaling af tilslutningsbidrag Økonomiske konsekvenser for Aarhus Vand A/S Økonomiske konsekvenser for grundejer Ikrafttræden Indledning Tillæg nr. 1 til Aarhus Kommunes Spildevandsplan er udarbejdet med henblik på at skabe mulighed for at ophæve tilslutningsretten og pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland M014 og M036, Brabrand, jf. Miljøbeskyttelseslovens 32 stk. 1 nr Planlægningsforhold Områder, hvor håndteringen af overfladevand med miljømæssig, teknisk og økonomisk fordel kan overlades til de enkelte grundejere, og hvor kommunen derfor er indstillet på at ophæve tilslutningsretten og pligten, skal udpeges i spildevandsplanen. Jf. spildevandsbekendtgørelsens 11 stk. 1 nr. 2 kræves der enighed mellem grundejeren og kommunen, for at en ejendom kan træde helt eller delvist ud af kloakforsyningen. Dette plantillæg ophæver således ikke i sig selv tilslutningsretten og pligten, men giver Aarhus Vand, Aarhus Kommune og grundejerne mulighed for at indgå aftale herom, hvis alle parter vurderer, at det er teknisk, miljømæssigt og økonomisk hensigtsmæssigt at lade grundejerne i de berørte kloakoplande træde ud jf. Miljøbeskyttelseslovens 32 stk. 1 nr. 2.

2 3. Kloakforhold Aarhus Kommune er indstillet på at ophæve tilslutningsretten og pligten for afledning af overfladevand, fra følgende kloakoplande: M014 Brabrand M036 Brabrand Den geografiske placering af de enkelte oplande fremgår af bilag 1. De 2 oplande er i dag fælleskloakerede, og skal ifølge separeringsstrategien i spildevandsplan have påbegyndt etablering af separatkloak i planperioden Der åbnes med dette tillæg op for, at Aarhus Kommune, Aarhus Vand A/S og grundejerne i de 2 kloakoplande, kan gå i dialog og få undersøgt, hvor vidt det er teknisk, økonomisk og miljømæssigt hensigtsmæssigt, at grundejeren selv håndterer regnvandet internt på grunden, som alternativ til, at Aarhus Vand A/S etablerer en traditionel separatkloak i området. De miljømæssige konsekvenser af at håndtere regnvandet lokalt er nærmere beskrevet i afsnit 4, og de økonomiske konsekvenser ved at lade grundejerne træde ud af kloakforsyningen, er beskrevet i afsnit 5. Jf. Aarhus Kommunes spildevandsplan (se bilag 2) er der registreret følgende befæstede arealer / antal ejendomme i de to oplande: Kloakopland Befæstet areal (ha) Antal boligejendomme Antal erhvervsejendomme M014, Brabrand 5, M036, Brabrand 1, I alt 6,53 ha 83 4 Tabel 1. Data for kloakopland, udtræk fra Aarhus Kommunes digitale spildevandsplan, GI- DAS Der er næsten udelukkende tale om at lade almindelige boligejendomme udtræde af kloakforsyningen for så vidt angår overfladevand, idet der er registreret 83 boligejendomme og kun 4 erhvervsejendomme i oplandene. Samlet set har de 2 kloakoplande et befæstet areal på 6,53 ha Vejvand Jf. Aarhus Vand s betalingsvedtægt af 2. marts 2011, skal Aarhus Kommune, Trafik og Veje, betale 8% af anlægsudgifterne til spildevandsanlæggene, for at aflede vejvand fra kommunale veje og private fællesveje, via Aarhus Vands kloakledninger.

3 Ophævelsen af tilslutningsretten og pligten berører ikke Trafik og Veje, idet evt. vejvand fra kloakopland M014 og M036, Brabrand, fortsat til blive afledt via Aarhus Vands kloaksystem, eller via eksisterende vejvandsledninger tilhørende Trafik og Veje. 4. Miljømæssige konsekvenser 4.1. Indvirkning på miljøet Ved at håndtere regnvandet lokalt nedsættes belastningen på kloakanlæggene, og de vandområder, der modtager overfladevandet. Herudover medvirker lokal nedsivning af regnvand også til at øge dannelsen af grundvand/drikkevand. Ved at lade vandet nedsive, i stedet for at aflede det via en traditionel regnvandsledning, opnås endvidere en mere naturlig afstrømning, som mindsker oversvømmelsesrisikoen. Der opnås også en rensning af overfladevandet i jordmatricen, hvilket er med til at sikre et forbedret vandmiljø i nærtliggende vandløb og søer Sikring af grundvand/drikkevand Det skal sikres, at en nedsivning af overfladevand ikke udgør en risiko overfor grundvandet/drikkevandet. Dette gøres ved at foretage en konkret vurdering af grundvandsressourcens sårbarhed og overfladevandets kvalitet for hvert enkelt kloakopland. På denne baggrund kan der være arealanvendelser/områder, der vurderes at være uegnede til nedsivning, og som derfor ikke udlægges som sådan i spildevandsplanen. Alternativt kan der i visse områder stilles krav om anvendelse af specifikke LAR-metoder (LAR=Lokal Afledning af Regnvand), f.eks. nedsivningsmetoder, hvor den organiske zone bibeholdes, til tilbageholdelse/nedbrydning af de miljøfremmede stoffer, der kan findes i overfladevandet (kan f.eks. være nedsivning i et regnbed eller en græslavning) Jordbundsforhold Såfremt grundejerne i et givet område viser interesse for at udtræde af kloakforsyningen med hensyn til overfladevand, gennemfører Aarhus Vand A/S en undersøgelse af området, for at sikre, at det er egnet til nedsivning. Såfremt det viser sig, at området ikke er egnet til nedsivning, vil Aarhus Vand etablere en separat regnvandsledning til afledning af overfladevandet Miljøvurdering Ifølge Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. September 2009) 3 stk. 2 skal der ikke gennemføres miljøvurdering, hvis planer (eller ændringer heri) omfattet af 3 stk. 1 nr. 1. fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan, eller alene omfatter mindre ændringer i planen, som ikke vurderes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

4 Det vurderes, at plantillæget kun fastlægger anvendelse af mindre områder (samlet set 6,53 ha jf. tabel 1) på lokalt plan, set i forhold til Århus Kommunes samlede kloakopland på ca ha. Jf. afsnit 4.1. vurderes tillægget endvidere ikke at få væsentlig (negativ) indvirkning på miljøet, idet det sikres, at nedsivningen ikke udgør en risiko overfor grundvandet/drikkevandet (jf. afsnit 4.1.1), samt at jorden er egnet til nedsivning (jf. afsnit ). På baggrund af ovenstående kriterier vurderes der ikke at skulle foretages miljøvurdering af plantillægget i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. 5. Økonomiske konsekvenser 5.1. Tilbagebetaling af tilslutningsbidrag Såfremt en boligejer udtræder af kloakforsyningen med hensyn til regnvandsafledning åbnes der op for at tilbagebetale et beløb, som maksimalt svarer til ejendommes tilslutningsbidrag for regnvand, som pt. er på ,96 kr. inkl. moms. Tilbagebetalingen kan maksimalt svare til 40% af standardtilslutningsbidraget, på det tidspunkt hvor ejendommen udtræder af kloakforsyningen. Såfremt en erhversejendom udtræder af kloakforsyningen med hensyn til regnvand åbnes der op for at tilbagebetale et beløb, som maksimalt svarer til ejendommes tilslutningsbidrag for regnvand på pt ,96 kr. inkl. moms pr. påbegyndt 800 m². Tilbagebetalingen kan maksimalt svare til 40% af standardtilslutningsbidraget. Det er samtidig væsentligt at bemærke, at der, jf. spildevandsbekendtgørelsens 11, kun kan gives tilladelse til at træde ud af kloakforsyningen, hvis der ikke sker en væsentlig forringelse af forsyningens økonomi. Jf. vejledning til spildevandsbekendtgørelsen er det således vigtigt at kloakforsyningen fortsat økonomisk kan fungere og at der ikke sker en sådan forringelse af økonomien, at omkostningerne for de tilbageblevne brugere enten bliver ubetalelig eller udtræden sker på bekostning af nødvendige renoverings- og fornyelsestiltag af ledningsnet og renseanlæg indenfor kloakforsyningen Økonomiske konsekvenser for Aarhus Vand A/S Såfremt regnvandet fra de 2 kloakoplande håndteres lokalt, kan Aarhus Vand A/S undgå en række investeringer i nye spildevands- og regnvandsledninger, samt vejarbejde i forbindelse med en traditionel separatkloakering. Besparelsen på spildevands- og regnvandsledninger samt vejarbejde, skal holdes op mod en udgift til tilbagebetaling af tilslutningsbidraget for regnvand. Aarhus Vand foretager først en konkret økonomisk beregning, når der er udført nærmere tekniske undersøgelser i de enkelte oplande.

5 5.3. Økonomiske konsekvenser for grundejer Efter nærmere tekniske undersøgelser (herunder udførelsen af nedsivningstests), vil det blive vurderet, om tilbagebetaling af hele eller dele af tilslutningsbidraget, kan dække udgiften til etablering af LAR-løsninger på den enkelte grund, og om det således kan betale sig for grundejer at udtræde af kloakforsyningen. Udgiften til LAR-løsninger bør endvidere holdes op mod den besparelse, der opnås i forhold til ikke at skulle etablere separat kloak med regnvandsledning på egen grund. Denne omkostning er meget forskellige fra ejendom til ejendom, men kan jf. erfaringerne fra separeringsprojektet i Risskov gennemsnitligt set forventes at beløbe sig til kr. inkl. moms. 6. Ikrafttræden Nærværende tillæg til spildevandsplanen har været fremlagt i 8 ugers offentlighedsfase i perioden fra d. 14. marts til 9. maj 2012, og er herefter godkendt endeligt af rådmanden fra Teknik og Miljø d. 23. juni 2012, hvorefter det er trådt i kraft.

6 BILAG 1 Kloakoplande, hvor kommunen er indstillet på at ophæve tilslutningspligten M036, Brabrand. Eksisterende fælleskloakeret område. Udlagt til planlagt separatkloakeret opland. Ændres til spildevandskloakeret opland med lokal afledning af regnvand, hvis grundejere, Aarhus Vand A/S og Aarhus Kommune bliver enige herom, ellers fortsat separatkloakeret.

7 M014, Brabrand. Eksisterende fælleskloakeret område. Udlagt til planlagt separatkloakeret opland. Ændres til spildevandskloakeret opland med lokal afledning af regnvand, hvis grundejere, Aarhus Vand A/S og Aarhus Kommune bliver enige herom, ellers fortsat separatkloakeret.

8 BILAG 2 Data for kloakoplande, hvor der bliver mulighed for at ophæve tilslutningspligten for overfladevand. Udtræk fra Aarhus Kommunes digitale spildevandsplan, GIDAS. Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

9

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013-2016. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland Q007A, Risvangen/Vorrevangen. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. NOTAT Notat om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag.

TEKNIK OG MILJØ. NOTAT Notat om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag. TEKNIK OG MILJØ NOTAT Notat om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag. Dato: 8. august 2012 Sagsbehandler: admlv Indledning Teknik- og Miljøudvalget har på mødet den 25. juni 2012 bedt om en redegørelse

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Tillæg 6 til Spildevandsplan

Tillæg 6 til Spildevandsplan Tillæg 6 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand til Hedensted Spildevands kloakanlæg for ejendomme på Askansvej og Remmerslundvej

Læs mere

Tillæg 13 til Spildevandsplan

Tillæg 13 til Spildevandsplan Tillæg 13 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Jernbanegade i Løsning omfattet af lokalplan 1123

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen, forslag

Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen, forslag Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen, forslag Separatkloakering i et område ved Stationsvej i Årslev November 2013 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord...3 2. Sagsfremstilling...3 2.1 Status...3 2.2

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen

Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen - Tillæg nr. 2013/1 til spildevandsplanen Separatkloakering i et område ved Stationsvej i Årslev November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD... 3 2. SAGSFREMSTILLING... 3 2.1 STATUS... 3 2.2 PLAN... 3

Læs mere

Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes. Spildevandsplan. Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande

Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes. Spildevandsplan. Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes Spildevandsplan Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande April 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 2. BESKRIVELSE... 2 2.1 Forlængelse

Læs mere

Tillæg 10 til Spildevandsplan

Tillæg 10 til Spildevandsplan Tillæg 10 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme i området ved Horsensvej i Hedensted

Læs mere

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område.

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2020. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 2. PLANLÆGNINGSFORHOLD...

Læs mere

Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup. Dato: Sags nr.

Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup. Dato: Sags nr. Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for 2012-2020 Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup Dato: 02-11-2016 Sags nr. 820-2016-21640 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Forslag Stålmosen Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2010-2020 Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft Udarbejdet den 18. oktober 2017. Vedtaget i Byrådet den 13. marts 2018.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr Mulighed for udtræden for regnvand fra forsyningsselskabets kloaksystem. By- og Udviklingsforvaltningen

Spildevandsplan Tillæg nr Mulighed for udtræden for regnvand fra forsyningsselskabets kloaksystem. By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 20 - Mulighed for udtræden for regnvand fra forsyningsselskabets kloaksystem By- og Udviklingsforvaltningen Dato 13. juni 2017 Journalnummer 17/1184 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen. Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen

Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen. Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen Tillæg nr. 2013/4 til spildevandsplanen Inddragelse af nye oplande i spildevandsplanen Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 2 2.SAGSFREMSTILLING... 2 2.1 INDDRAGELSE AF BOLIGOMRÅDET SAUGSTEDVANG

Læs mere

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Forslag Vindinge Øst Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2019 TIL XX. XXX 2019

SPILDEVANDSPLAN FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2019 TIL XX. XXX 2019 SPILDEVANDSPLAN Tillæg 10 til Spildevandsplan 2012-2020 Delrevision af separatkloakering Strøby Egede Etape B samt regnvandsbassin i og for Nimgården og Strandroseparken FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2019

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan E R H V E R V O G M I L J Ø Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2022 Varmeværk på Energivej i Auning jf. Lokalplan 079-707 8. maj 2018 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan 2008-2015 Kloakering af nyt boligområde ved Ølsted 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 3 5. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Hvorfor Lolland Forsyning A/S? Alle Lolland Kommunes forsyningsvirksomheder er med virkning fra 1. januar 2007 udskilt

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 8 Administrative forhold Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 BETALINGSVEDTÆGT... 4 1.1 Generelt... 4 1.2 Betalingsvedtægtens indhold... 4 2

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010 2019. Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. REGNVANDSAFLEDNING FRA GAMMEL KLAUSDALSBROVEJ 4 4. FREMRYKNING AF KLOAKERING AF TIBBEVANGEN

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02) Forslag til tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2011-2014 for Brønderslev Kommune. Boligområder ved Skelbakken og Østermarken i Hjallerup (Skelbakken II, lokalplan 03-B-14.01 og Østermarken, lokalplan 03-B-14.02)

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan Forslag til kloakering af Hanstholm Havn. Januar 2019

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan Forslag til kloakering af Hanstholm Havn. Januar 2019 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2016-2021 Forslag til kloakering af Hanstholm Havn. Januar 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Forslag til tillæg nr. 4... 4 3.1 Området...

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg nr. 2012/3 til spildevandsplanen

Tillæg nr. 2012/3 til spildevandsplanen Tillæg nr. 2012/3 til spildevandsplanen Separatkloakering af et område ved Violstræde og Assensvej i Faldsled Februar 2012 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Sagsfremstilling...3 Status...3 Plan...4

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2027 Erhvervsområde ved Omfartsvejen, Gørlev Forslaget er fremlagt fra 25. april 20. juni 2018 Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1-3.2. Opland 940.15 FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. XXX 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

Spildevandsplanen

Spildevandsplanen Spildevandsplanen 2016-2020 Den nye spildevandsplan indeholder en kortlægning af nuværende spildevandsforhold, samt en plan for udbygningen af spildevandsanlæg frem til 2020. Denne udgave af spildevandsplanen

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget 3 1.3 Lovgrundlag 4 2 Fremtidig

Læs mere

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2007-2012 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag 4 2.1 Lovgrundlag 4 2.2 Plangrundlag 4 3 Administrative forhold 6 3.1 Betalingsvedtægt

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 6 Tillægget omfatter: Nyt kloakopland til institution ved Søndre Boulevard i Grindsted Syd 1. Indledning Tillægget er en ændring af Spildevandsplan

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - VEDTAGET Tillæg nr. 19 til spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af arrangementsplads ved Bygholm Landbrugsskole TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg - Vedtaget nr.

Læs mere

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010 2021 Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille Brogaard

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2020 Opdateringer i Videbæk Godkendt af Byrådet den 9.10.2012 T i l l æ g n r. 2 t i l s p i l d e v a n d s p l a n S i d e 2 I

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

Tillæg nr. 11 Spildevandsplan Vejen Kommune

Tillæg nr. 11 Spildevandsplan Vejen Kommune Tillæg nr. 11 Spildevandsplan 2008-2011 LAR på kommunens materielgård og genbrugsplads i Brørup Kongeåen ved Vejen Brørup Renseanlæg Drift og vedligehold Slamminiralisering Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018 Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2016-2021 Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Tillæg nr. 2... 4 3.1 Området... 4 3.2

Læs mere

Strategi for håndtering af regnvand

Strategi for håndtering af regnvand 2015 Strategi for håndtering af regnvand Teknik og Miljøcente 01 01 2015 Indhold Hvorfor en strategi vedrørende regnvand s.2 Byrådets vision s.3 Vandets kredsløb s.4 LAR, Lokal Afledning af Regnvand s.

Læs mere

PROJEKT REGNVAND TIL VEJLEN. SEPARATKLOAKERING

PROJEKT REGNVAND TIL VEJLEN. SEPARATKLOAKERING PROJEKT REGNVAND TIL VEJLEN. SEPARATKLOAKERING Langeland Kommune og Langeland Forsyning er i gang med at forbedre miljøet i vandløb, søer og havet. Det gør vi bl.a. ved at forny kloaksystemet. Dit nærområde

Læs mere

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Notat Dato: 02. oktober 2013, revision 14. januar 2016 Emne: Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Til: Niels Møller Jensen Fra: Benny Nielsen, Plan og Projekt Herning Vand A/S Ålykkevej

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller.

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2016-2021 Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3.

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 3 af 2017 Spildevandskloakering

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for 2011-2021 Forslag Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Forslag til separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup December 2017

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Forslag til separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup December 2017 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2016-2021 Forslag til separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup December 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Forslag til tillæg nr. 1...

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev

Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Østervang - Gørslev Forslag til Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2012-2016 Østervang - Gørslev November 2016 Resumé 1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg 1 Indledning 2 Plangrundlag 3 Lovgivning 3 Lokalplan 3 Miljøvurdering

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort Udarbejdet den 3. marts 2016 T i l l æ g n r. 12 t i

Læs mere

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup Spildevandsplan 2012-2015 FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2012-2015 Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup 1 - Forside Forslag Troelstrupgade TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 1 af 2017 Delvis udtræden -

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 4 af 2017 Separatkloakering

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Asminderødhave i Fredensborg Februar 2017 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 4 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted Torsted Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af ejendomme omkring Torsted Udarbejdet den 25. oktober 2013 T i l l æ g n r. 7 t i l s p i l d e v a n d s p l a

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes spildevandsplan Afledning af regnvand

Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes spildevandsplan Afledning af regnvand Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes spildevandsplan 2006-2015 2016 Afledning af regnvand 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Afledning af regnvand... 4 3. Lovgivning... 8 4. Ikrafttræden... 9 2 1. Indledning

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 6 Regnbetingede udløb Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt 4 2 Regnvandsudløb fra separatkloakerede oplande 4 2.1 Regnvandsudledning

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2008-2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 4 5. Anvendelse... 4 6. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag Allerød Kommune Tillæg V til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune Præcisering af tidligere Tillæg II til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune fsva. opland VasNOE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund 3.1. Opland VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund 3.1. Opland VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1. Opland 940.15 SPILDEVANDSPLANTILLÆG VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX.XXX 2019 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 1999-2013 Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Nu skal du snart separatkloakere på din grund

Nu skal du snart separatkloakere på din grund Nu skal du snart separatkloakere på din grund KLAR PARAT KLOAKERING Hvorfor denne pjece? Esbjerg Kommune og Esbjerg Forsyning A/S er i fuld gang med at forbedre miljøet i vandløb, søer og havet. Det gør

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan. Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34

Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan. Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34 Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34 1 Baggrund 2 Lovgrundlag 3 Indhold Oplandsforhold Oplandsareal Afledning af

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2008-2015 Udvidelse af kloakopland ved JYSK A/S centrallager i Uldum Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Lovgrundlag...3 3. Plangrundlag...3 4. Areal og ejerforhold...3

Læs mere

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION?

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? HVORFOR SEPARATKLOAKERE? GODT FOR MILJØET Provas og Haderslev

Læs mere

Endeligt forslag

Endeligt forslag Endeligt forslag 4-05-2017 ROSKILDE KOMMUNE Endelig forslag til Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2015-2021: Udvidelse af kloakopland OF4 Vindinge Vest Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag

Læs mere

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune 1 INDLEDNING...2 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG...2 2.1 LOVGRUNDLAG...2 2.2 MILJØVURDERING...2 3 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...2 3.1 KOMMUNEPLANEN FOR HORSENS KOMMUNE...2 3.2 VANDOMRÅDEPLANERNE...2 3.3 FORTIDSMINDEBESKYTTELSESLINJE...3

Læs mere

Tillæg nr. 5. Til Spildevandsplan Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov

Tillæg nr. 5. Til Spildevandsplan Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov Tillæg nr. 5 Til Spildevandsplan 2010-2015 Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov 1 Tillæg nr. 5 til Varde Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 Udgiver: Varde Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup April 2018

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup April 2018 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2016-2021 Separatkloakering af del af Kirkevej, Hurup April 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Forslag til tillæg nr. 1... 4 3.1 Området...

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 7 Det åbne land Vedtaget 15 maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND 4 1.1 Udpegning af vandområder 4 1.2 Ejendomme 4 1.3

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for 2012-2020 Strandvejen 37-49, Hvalpsund Dato: 31. august 2015 Sags nr. 820-2014-40229 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Aabenraa Kommune Separering af fælleskloak i Hovslund St. By Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan juni 2013 Udgivelsesdato : juni 2013 Projekt : 14.9500.96 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

Myndighedsbehandling for spildevand fra røgvasker. - Udtrædelse af kloakopland - Udledning til vandområder - Kravvrærder for Cadmium

Myndighedsbehandling for spildevand fra røgvasker. - Udtrædelse af kloakopland - Udledning til vandområder - Kravvrærder for Cadmium Myndighedsbehandling for spildevand fra røgvasker - Udtrædelse af kloakopland - Udledning til vandområder - Kravvrærder for Cadmium Bo Skovmark, Naturstyrelsen 17. marts 2015 PAGE 1 Mulige løsninger for

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2014 FORSLAG: Tillæg nr. 4 til spildevandsplan 2012-2015. Separatkloakering af Nansensvej, Horsens TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

Forslag til Tillæg nr Frivillig kloakering af 11 ejendomme i det åbne land

Forslag til Tillæg nr Frivillig kloakering af 11 ejendomme i det åbne land SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Solrød Kommunes Spildevandsplan 2014-2026 Forslag til Tillæg nr. 1-2016 Frivillig kloakering af 11 ejendomme i det åbne land Forslag til tillæg har været i høring fra XX

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes Spildevandsplan. Afledning af regnvand

Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes Spildevandsplan. Afledning af regnvand Tillæg nr. 4 til Glostrup Kommunes Spildevandsplan 2016 Afledning af regnvand 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Afledning af regnvand... 4 3. Lovgivning... 8 4. Ikrafttræden... 9 2 1. Indledning På grund

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside vedtaget Tillæg nr. 15 til spildevandsplan 2012-2015, Kloakering i forbindelse med udvidelse af Fjernvarme Horsens Horsens Kommune Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon:

Læs mere

Aarhus Kommune. LAR-metodekatalog. Indledning. Oktober 2011. Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S

Aarhus Kommune. LAR-metodekatalog. Indledning. Oktober 2011. Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S Aarhus Kommune Aarhus Kommune LAR-metodekatalog Indledning Oktober 2011 Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S 1. INDLEDNING Som følge af klimaændringer må det forventes, at der i byerne bliver hyppigere og

Læs mere

Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Separatkloakering i Ravnstrup

Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Separatkloakering i Ravnstrup Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Separatkloakering i Ravnstrup Dato: 22-08-2017 Sags nr. 820-2016-67324 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse af

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest.

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest. OCMO ApS Mariagerfjord Vand a s Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-5-13 Ref.: Jens Kalør

Læs mere