Forslag til rev. Stambogsreglement 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til rev. Stambogsreglement 2015"

Transkript

1 Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Avlsberettigede heste 4. Kåringer generelt 5. Afkomskåringer 6. Bedækningstilladelser 7. Mærkning og afstamningskontrol 8. Gebyrer 9. Overtrædelse af stambogsreglementet og ankemuligheder 10. Avlsværdivurdering og grundlag herfor 11. Publikationer 12. Ikrafttrædelse og overgangsbestemmelser 1. Avlsmål, ledelse og organisation 1.1 Avlsmål Den islandske hest skal være robust, sund, modstandsdygtig og udholdende. Den skal være letbygget og velrejst, have god vilje og et godt sind, samt have gode rideegenskaber. I avlsmålet indgår egenskaber knyttet til eksteriør (bygning) og brugsegenskaber (rideegenskaber). Vægtningen mellem eksteriør og rideegenskaber følger altid FEIF s regler. 1.2 Avlen skal foregå med ubetinget renracede islandske heste, der i alle slægtsled kan føres tilbage til Island. 1.3 Ledelse Avlen af islandske heste i Danmark ledes af Dansk Islandshesteforening (DI) gennem DI s Avlskomité i overensstemmelse med foreningens vedtægter. Det er DI s Stambogskontor, herefter kaldet Stambogskontoret, som varetager stambogsføringen af islandske heste i Danmark. 1.4 Organisation DI er tilsluttet den internationale føderation af islandshesteforeninger (FEIF) og er dermed underlagt det til enhver tid gældende FIZO-reglement vedrørende avl og bedømmelse af islandske heste. DI har den ministerielle godkendelse som EU-anerkendt stambogsførende avlsorganisation og er dermed underlagt den til enhver tid gældende EU-og nationale lovgivning på området. DI s bestyrelse har det overordnede ansvar for Stambogskontoret. DI s Avlskomité udarbejder og vedligeholder et stambogsreglement. Avlskomiteen fremlægger forslag til ændringer til godkendelse på generalforsamlingen. Efter anvisninger og delegation fra Avlskomitéen har Stambogskontoret ansvaret for administrative opgaver med stambogsarbejdet herunder udstedelsen af nødvendige dokumenter. 1.5 DI ejer og har brugsretten til samtlige dokumenter og data om islandske heste, som findes på Stambogskontoret. DI kan under hensyn til persondataloven og til almindelig anderkendte hensyn til privatlivet, frit anvende dokumenter og data om islandske heste, deres tidligere og nuværende ejere. Registrerede data kan ikke, heller ikke ved udmeldelse af DI, kræves slettet. Stambogskontoret indberetter relevante oplysninger og ændringer til den Centrale Database for Heste.

2 1.6 Avlskomitéen er ansvarlig for at uddanne og videreuddanne avlsdommere og andre kåringsofficials, der er nødvendige for at afvikle kåringer i overensstemmelse med internationale standarder for området. 2. Optagelse i Stambogen 2.1 Alle renracede islandske heste i Danmark registreres i den internationale stambog WorldFengur. Til heste optaget i stambogen for islandske heste i Danmark udstedes ejercertifikat og hestepas i overensstemmelse med gældende regler for området. Hestepas skal dog som minimum indeholde A. UELN nummer B. FEIF/Worldfengur registreringsnummer C. hestens navn og oprindelsessted D. chipnummer, E. Grafisk signalement inklusiv eventuelle frysemærker, jf. gældende lovgivning, F. Evt. importår, G. Avler- og ejerforhold, H. afstamning i mindst 4 led I. Afstamning skal altid kunne føres tilbage til Island i alle led. For heste født 1999 eller tidligere stilles der ikke krav om chipmærkning Avlskomitéen kan dispensere fra dele af disse oplysninger hvad angår afstamningsoplysninger for heste importeret fra Island, herunder også moderlivsimport. Avlskomitéen kan fastsætte yderligere regler for, hvilke informationer hestepasset skal indeholde. Avlskomitéen fastsætter regler for udstedelse af hestepas for føl efter dansk registrerede hopper, der bedækkes i udlandet. Avlskomitéen fastsætter regler for udstedelse af hestepas for føl efter heste for hvilke, der ikke er beskrevet regler i nærværende reglement. For moderlivsimporter gælder i øvrigt reglerne under Der kan udstedes hestepas til alle renracede islandske heste under forudsætning af at krav om afstamning er dokumenteret jf DI s Avlskomité fastsætter særlige regler for udformning af hestepas på heste avlet på ikke avlsberettigede heste. 2.3 Under særlige omstændigheder, og kun for heste, der er importeret fra Island, kan der dispenseres fra reglerne for optagelse i Stambogen og udstedelse af hestepas. Skriftlig, begrundet ansøgning fremsendes til Stambogskontoret, som derefter fastsætter den nødvendige dokumentation, som dispensationsansøgeren skal fremlægge. Optagelse i stambogen på dispensation vil under alle omstændigheder forudsætte et bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA efter stambogsførte islandske heste. Alle udgifter, uanset sagens udfald, afholdes af ansøgeren. Der betales et dispensationsgebyr, der fastsættes således, at dispensationsansøgeren ikke opnår økonomisk fordel ved optagelse i Stambogen på dispensation. Avlskomitéen fastsætter dispensationsgebyrets størrelse. 2.4 Islandske heste skal navngives af avleren med et islandsk navn efterfulgt af "fra (fødestedets navn f.eks. gård, by, område). Føl skal indberettes til Stambogskontoret. Navngivne heste kan ikke skifte navn og fødested uden avlerens skriftlige tilladelse. Alle navne på WorldFengur s navneliste kan benyttes. Andre navne skal godkendes af Avlskomitéen. 3. Avlsberettigede heste Hingste med en af Stambogskontoret udstedt bedækningstilladelse benyttes i avlen, jf. pkt. 6.

3 Hopper der er fyldt tre år. Alle heste skal opfylde kravene under pkt Islandske heste, der er registreret i Worldfengur må ikke anvendes til avl med andre heste. 4. Kåringer generelt 4.1 Ved kåring forstås en fuldbedømmelse af heste hvori indgår både eksteriørbedømmelse og ridebedømmelse i overensstemmelse med FEIFs regelsæt FIZO. Hingste, hopper og vallakker der er fyldt 4 år kan kåres. Hestens alder regnes fra 1. januar i fødselsåret Ved eksteriørkåring forstås en bedømmelse af hesten hvori der ikke indgår en ridebedømmelse. Der gælder i øvrigt samme regelsæt som ved fuldbedømmelser. Hingste 3 og 4 år gamle kan eksteriørkåres (Udgår pr 31/ ) Hingste 3 år gamle kan eksteriørkåres (Træder i kraft pr 1/1 2017) Hopper 3, 4 og 5 år gamle kan eksteriørkåres 4.3 DI arrangerer hvert år kåringer. Som udgangspunkt fra 3 til 5 kåringer hvert år. FIZO regler følges. 5. Afkomskåringer 5.1 Hingste og hopper kan afkomskåres. Ved afkomskåring forstås, at en hingst eller en hoppe, med et nærmere bestemt antal afkom, der er bedømt ved en FIZO kåring, får vurderet sin avlsværdi på grundlag af sit avlsindeks/ BLUP værdi. Afkomskåringen sker administrativt på grundlag af data fra Worldfengur. Ved afkomskåring med præmiering og domsord forstås, at hingsten eller hoppen skal fremstilles ved en ordinær kåring med et nærmere bestem antal afkom. Kun heste, der er i live kan afkomskåres. 5.2 Generelt vedrørende afkomskåringer. I forbindelse med fremstilling af afkomsgrupper, gælder der samme regler med hensyn til sko- og udstyr, sundhedstjek, hovlængder, doping etc., som til andre avlsbedømmelser under FIZO regler. Dog kan Avlskomitéen i enkelttilfælde vælge at dispensere fra skoningsreglerne hvor pågældende hest deltager i en konkurrence ved samme arrangement. Denne dispensationsmulighed gælder udelukkende heste, der kun deltager i gruppefremvisningen og ikke heste, der også stiller til individuel bedømmelse. 5.3 Følgene minimumskrav for en afkomskåring: Hingste. Førstepræmie for afkom: BLUP på mindst 118 på bedømmelsestidspunktet og mindst 15 bedømte afkom Ærespræmie for afkom: BLUP på mindst 118 på bedømmelsestidspunktet og mindst 35 bedømte afkom Hopper Førstepræmie for afkom:

4 BLUP på mindst 116 på bedømmelsestidspunktet og mindst 4 bedømte afkom. Ærespræmie for afkom: BLUP på mindst 116 på bedømmelsestidspunktet og mindst 6 bedømte afkom. Jf ovenstående afkomskåres hestene administrativt og navnene offentliggøres på foreningens hjemmeside mindst én gang om året i september-oktober. 5.4 For en egentlig afkomskåring med præmiering og domsord kræver det at hesten fremstilles med afkom ved en ordinær kåring. Følgende krav skal være opfyldt for hingste: Førstepræmie: Mindst 8 afkom under rytter, hvoraf mindst 4 er bedømt. Ærespræmie: Mindst 15 afkom under rytter, hvoraf mindst 8 skal være bedømt. Hingsten skal være tilstede, men kan vises ved hånd. Følgende krav skal være opfyldt for hopper: Førstepræmie: Mindst 3 afkom under rytter, hvoraf mindst 2 skal være bedømt Ærespræmie for afkom: Mindst 5 afkom under rytter, hvoraf mindst 3 skal være bedømt. Hoppen skal være tilstede, men kan vises ved hånd. Udover ovennævnte, kan hoppeejer vælge at fremstille hoppen med et eller flere afkom, der vises ved hånd. Hvis hoppen har føl fra pågældende år skal føllet være mindst halvanden måned gammelt. 6. Bedækningstilladelser 6.1 Kun hingste med bedækningstilladelse må benyttes i avlen. 6.2 Ansøgning om bedækningstilladelse indsendes til Stambogskontoret. Avlskomitéen fastsætter et gebyr for bedækningstilladelsen. Gebyret kan fastsættes for ét år, for et nærmere bestemt antal år eller for resten af hestens levetid. 6.3 Hingsteejeren/holderen forpligtiger sig til kun at modtage avlsberettigede hopper til bedækning samt at følge gældende retningslinjer for indberetning af bedækningsdata. Stambogskontoret fastsætter nærmere regler for indberetning af bedækningsdata. 6.4 Forudsætninger for at der kan udstedes bedækningstilladelse: - hingsten via DNA har bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol og at dette er registreret i WorldFengur - hingsten er bedømt ved en FIZO kåring og fundet egnet; jf. punkt hingsten er dyrlægeundersøgt og fundet fri for grove defekter eller arvelige og mistænkt arvelige lidelser. - hingsten efter bedømmelse og dyrlægeundersøgelse findes egnet til avl - hingsten i øvrigt opfylder de af FEIF fastsatte krav, herunder krav om spat røntgen. 6.5 Minimumskarakterer for at kunne ansøge om bedækningstilladelse 4 år 7,75 5 år 7,85 6 år 7,95

5 7 år og ældre 8, Bedækningstilladelser opdeles i følgende kategorier: Dansk afsnit og Internationalt afsnit. Dansk afsnit Hingsten optages på hingstelistens danske afsnit, når den har opnået bedækningstilladelse på grundlag af betingelserne i 6.4 og 6.5, eller 6.7 eller 6.8. Internationalt afsnit Hingstelistens internationale afsnit omfatter hingste, som kan få bedækningstilladelse på baggrund af hingstens bedækningstilladelse i et andet EU-land og som ikke opfylder de kåringsmæssige og/eller sundhedsmæssige krav til optagelse på hingstelistens danske afsnit. Stambogskontoret vedligeholder en opdateret hingsteliste. 6.7 Tilladelse til unghingste. Kun unghingste, der er fundet egnet til avl, kan ansøge om bedækningstilladelse. Krav for at kunne ansøge om bedækningstilladelse til 3 og 4 års hingste, der er eksteriørbedømt (Udgår pr 31/ ): Krav for at kunne ansøge om bedækningstilladelse til 3 års hingste, der er eksteriørbedømt (Træder i kraft pr 1/1 2017): Bedækningstilladelse til 2 hopper: Begge forældrene er kåret. Gennemsnittet for mor og far skal være min 7,90 og ingen af dem må være kåret med under 7,75. Hingsten skal på ansøgningstidspunktet have et BLUP på minimum 110. Ingen af forældrene må på ansøgningstidspunktet have et BLUP mindre end 105 Bedækningstilladelse til 4 hopper: Begge forældrene er kåret. Gennemsnittet for mor og far skal være min 8,00 og ingen af dem må være kåret med under 7,85. Hingsten skal på ansøgningstidspunktet have et BLUP på minimum 115. Ingen af forældrene må på ansøgningstidspunktet have et BLUP mindre end 109 Bedækningstilladelse til 8 hopper: Begge forældrene er kåret. Gennemsnittet for mor og far skal være min 8,10 og ingen af dem må være kåret med under 7,95 Hingsten skal på ansøgningstidspunktet have et BLUP på minimum 120. Ingen af forældrene må på ansøgningstidspunktet have et BLUP mindre end 112 Hingste for hvilke der ansøges om bedækningstilladelse under 6.7. skal have opnået en eksteriørbedømmelse på minimum 7:95 og ingen enkelt karakter må være mindre end 7, karakteren for man og hale dog undtaget. Bedækningstilladelsen er étårig og der kan kun ansøges om bedækningstilladelse for det år, hvor hesten er bedømt. 6.8 Krav for at kunne ansøge om bedækningstilladelse til 2 års hingste. For hingste, der er 2 år kan der ansøges om begrænset étårig bedækningstilladelse til 2 hopper når begge forældrene er kåret og gennemsnittet for mor og far er min 8,10 og ingen af dem er kåret med under 7,95 Hingsten skal på ansøgningstidspunktet have et BLUP på minimum 120. Ingen af forældrene må på ansøgningstidspunktet have et BLUP mindre end 110. Hingsten skal have anmærkningsfri afstamningskontrol via DNA Bedækningstilladelsen udstedes administrativt. Avlskomitéen kan vælge at forlange hestens almene sundhedstilstand undersøgt af en dyrlæge inden bedækningstilladelsen udstedes. Bedækningstilladelsen gælder kun i det pågældende år.

6 7. Mærkning og afstamningskontrol 7.1 Identitetsmærkning med chip og besigtigelse foregår efter gældende EU forordning. 7.2 Besigtigelse og chipmærkning udføres af autoriseret chipmærker fra SEGES P/S, Agro Food Park, Århus eller evt af autoriseret dyrlæge. 7.3 Chipmærkning af føl udføres mens føllet fortsat går med moderhoppen indenfor fødselsåret eller inden føllet fylder 6 måneder. For øvrige heste gælder, at i de tilfælde, hvor der ikke kan findes en gyldig microchip i hesten, skal den besigtiges og re-chipmærkes. Dokumentation for chipmærkning samt hestepas og ejercertifikat skal indsendes til Stambogskontoret. Heste, der ikke kan identificeres via chip afstamningskontrolleres via DNA 7.4 Der udtages DNA fra alle føl. DNA udtages i forbindelse med besigtigelse og chipmærkning af føllet. Der kan samtidig udtages DNA fra de følhopper, der endnu ikke er registreret med DNA. Avlskomitéen fastsætter nærmere regler for hvilke DNA analyser der skal foretages. DNA udtages som hår- og/eller salvieprøve. Hesteejer kan vælge at lade dyrlæge udtage blodprøve i stedet (gældende fra 1/1 2017) DI s Avlskomité og Stambogskontoret kan ved mistanke om forkert angivne afstamningsoplysninger eller som stikprøve forlange DNA afstamningskontrol. (Udgår pr. 31/ ) Der udtages altid DNA fra føl, der ikke er besigtiget og chipmærket indenfor fristen. Der udtages altid DNA fra føl født ved brug af insemination. (udgår pr 31/ ) 7.5 I forbindelse med avl med embryotransplantation gælder følgende regler: A. Både donorhoppe og rugemor/surrogathoppe skal være renracet islandsk og opfylde kravene under 2.1 B. Både donorhoppe og rugemor/surrogathoppe skal have anmærkningsfri afstamningskontrol. C. Føl der avles via embryotransplantation skal afstamningskontrolleres via DNA D. Der må maximalt transplanteres embryo til to hopper pr. år. Der må desuden trækkes et føl via naturlig drægtighed (to føl hvis det er tvillinger) på donorhoppen; dvs. i alt 3(4) føl pr. år E. Det skal klart fremgå i WorldFengur hvilke føl, der fødes via embryotransplantation F. Heste, der er fremkommet via kloning optages ikke i WorldFengur G. Genmanipulation er ikke tilladt i avl med islandske heste Der henvises i øvrigt til FEIF s regler på området 8. Gebyrer For de forskellige funktioner i stambogsarbejdet opkræver DI s Avlskomité eller i visse tilfælde SEGES, gebyrer, som i alt væsentligt skal dække de med avlsarbejdet, herunder avlsfremmene foranstaltninger, forbundne udgifter. De gebyrer, som ligger under DI s Avlskomités ansvarsområde, fastsættes af DI efter oplæg fra Avlskomitéen og Stambogskontoret. Meddelelse om gebyrernes størrelse fremgår af DI s hjemmeside.

7 9. Overtrædelse af Stambogsreglementet og ankemuligheder 9.1 Overtrædelse af Stambogsreglementet eller andre af DI tiltrådte regler vedrørende avl og registrering af føl, herunder afgivelse af urigtige oplysninger, misbrug af udstedte dokumenter o. lign. samt bevidst avl med heste, som ikke er optaget i avlsklassen, kan medføre advarsel, bøde eller eksklusion af DI eller i særligt grove tilfælde, udelukkelse af nærmere bestemte heste fra avlsklassen efter de til enhver tid gældende vedtægter for DI. Afgørelser om fratagelse af bedækningstilladelse, eksklusion og udelukkelse fra avlsklassen kan gøres livsvarig eller tidsbegrænset. Afgørelser fra Avlskomitéen kan ikke ankes og er således endelige. 9.2 Følgende afgørelser kan ankes: afslag på ansøgning om optagelse i stambog på dispensation afslag på ansøgning om bedækningstilladelse beslutning om begrænsning i bedækningstilladelse beslutning om udelukkelse af avlsklassen beslutning om udelukkelse af stambogen 9.3 Anken skal ske skriftlig senest 30 kalenderdage efter Avlskomitéens skriftlige afgørelse er modtaget. Anken sendes til Avlskomiteen, der kan vælge at genbehandle sagen eller videresende klagen til DI s ordensudvalg. DI fastsætter et gebyr, der skal indbetales inden klagen behandles. 10. Avlsværdivurdering og grundlag for herfor Avlsværdivurderinger efter BLUP-metoden, udtrykt i avlsværdital, udregnes løbende for avlsheste ud fra kåringsresultater for afkom, andre beslægtede heste, samt hestens egne kåringsresultater. 11. Publikationer Foreningens Stambogsreglement En opdateret kåringsvejledning Løbende opdatering og publikationer af regler og retningslinjer, der er vigtige for danske avlere En opdateret hingsteliste indeholdende de hingste, der må virke i avlen i Danmark. Listen skal være klart opdelt i hhv. et dansk afsnit og et internationalt afsnit. Komplet liste med gebyrer og disses størrelse Oversigt over Stambogskontorets forventede sagsbehandlingstider Oversigt over sundhedsmæssige kriterier for avlsgodkendelse af hingste Regler for udstedelse af hestepas 12. Ikrafttrædelse. Dette stambogsreglement træder i kraft med følgende overgangsbestemmelser: Punkt 4.2 linje 3 Hingste 3 og 4 år gamle kan eksteriørkåres ændres fra og med til Hingste 3 år gamle kan eksteriørkåres Punkt 6.7, tredje linje ændres fra og med 1/ fra: Krav for at kunne ansøge om bedækningstilladelse til 3 og 4 års hingste, der er eksteriørbedømt: til Krav for at kunne ansøge om bedækningstilladelse til 3 års hingste, der er eksteriørbedømt Punkt 7.4, første afsnit træder i kraft fra og med 1/1 2017, andet og tredje afsnit udgår pr 31/

Stambogsreglement 2012

Stambogsreglement 2012 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

Forslag til revision af stambogsreglement

Forslag til revision af stambogsreglement Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for

stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Heste Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering 4

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

Hingstekåringsregler 2019

Hingstekåringsregler 2019 10.01.2019 Hingstekåringsregler 2019 Tekst markeret med rød skrift udgår. Tekst markeret med grøn skrift er ny. Tekst markeret med lilla skrift er forklaringer til medlemmerne om de opdateringer, som AU

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

INFORMATION OM EU FORORDNING 2015/262 HVORNÅR ER DER KRAV OM REGISTRERING?

INFORMATION OM EU FORORDNING 2015/262 HVORNÅR ER DER KRAV OM REGISTRERING? HVORNÅR ER DER KRAV OM REGISTRERING? Ansvaret for registreringen ligger hos hestens bruger og fristen er 30 dage efter import eller pasudstedelse Hvor er din hest født? Danmark Andet EU-land Udenfor EU

Læs mere

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register 2016-2017 Meget tidligt i foreningsåret 2015-2016 besluttede vi i avlsudvalget (AU) at vi efter den travle udstillingssæson skulle

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark bemærk ændringer i år markeret med (nyhed). Ejere/lejere af de tilmeldte heste er ansvarlige for at underrette

Læs mere

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber:

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber: Indholdsfortegnelse: Registrering 1. Sekretariatet 2 2. Medlemskab 2 3. Ejerskifte 2 4. Bedækning af arabiske fuldblodshopper med arabiske fuldblodshingste 2 5. Bedækning af hopper af anden race med arabiske

Læs mere

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Landscentret Heste Udkærsvej 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering

Læs mere

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database.

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. Alle hovedmedlemmer af Dansk Islandshesteforening har gratis adgang til WorldFengur, som er den internet-baserede internationale islandsheste-database.

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Side 1 af 6 Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 702 af 25/06/2004 (Gældende) LOV Nr. 351 af 19/05/2004 Lovgivning som forskriften vedrører Senere

Læs mere

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Baggrund I DI arbejde har der gennem flere år været en diskussion om foreningen skulle overtage større eller mindre dele af

Læs mere

Avlsgodkendelse og licenshingste

Avlsgodkendelse og licenshingste Avlsgodkendelse og licenshingste Welsh hingste, som skal anvendes i avlen, skal være godkendt hertil. Der er forskellige måder at opnå en avlsgodkendelse på. Den ene er kåring (eller etårig avlsgodkendelse

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indhold AVLSMÅL...2 REGLER FOR REGISTRERING OG KÅRING...2 1. Generelle kåringsregler...2 2. Farveselektion...2

Læs mere

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling.

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Afdelingens navn er Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl, Shagya-, Sports- og Angloaraber afdelingen. Afdelingen har til formål at fremme og støtte

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Dyresundhed Sagsnr.: 2013-14-221-01845/Dep sagsnr: 24371 Den 29. januar 2014 FVM 224 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2015

VEDTÆGTER OG REGLER 2015 VEDTÆGTER OG REGLER 2015 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Værd at vide om Hingstekåring

Værd at vide om Hingstekåring Værd at vide om Hingstekåring Fjordhesten Danmark har i mange år haft hingstekåring i august-september. For år tilbage var det i september, i de senere år har det været i august. 2018-kåringen finder sted

Læs mere

Stambogs & Kårings Reglement for DFF

Stambogs & Kårings Reglement for DFF Stambogs & Kårings Reglement for DFF 1. Avlsmål 2 2. Registre / Stamtavle registrering 2 2.1 Hovedstambog 2 Register a; Stambog for hingste 3 Register b; Stambog for hopper 3 Register c; Følbog 3 Register

Læs mere

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1)

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1) BEK nr 16 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste.

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Find ud af, om din hest er omfattet i dette skema: 2. Ændringer

Læs mere

Kåringsvejledning 2013

Kåringsvejledning 2013 Kåringsvejledning 2013 Vejledningen bedes grundigt gennemlæst, da der er ændringer i forhold til tidligere. Det drejer sig primært om, at hesten skal have opdateret hestepas, at der i år ikke er et kåringspas

Læs mere

O P D A T E R E T 2015

O P D A T E R E T 2015 O P D A T E R E T 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1 - FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN, HJEMSTED, BOMÆRKE OG ORGANISATORISK TILKNYTNING... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL 2 - FORENINGENS MEDLEMMER...

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017. Version: 20171213.

Læs mere

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Sekretariat: Ashøjgade 35, 7760 Hurup Thy FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Telefon på dyrskuepladsen: 51 90 16 92 Dyrskuets CHR-nummer: 077037 Indhold Almindelige bestemmelser...

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB FORENINGENS VEDTÆGTER 1 Navn, hjemsted og bestemmelser Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Connemara Pony Selskab (DCPS) og er stiftet d. 15. januar 2011. Stk. 2. Foreningens hjemsted følger den til enhver

Læs mere

10. PONYER OG PONYMÅLING

10. PONYER OG PONYMÅLING 10. PONYER OG PONYMÅLING En pony er en hest, som er målt i henhold til Dansk Ride Forbunds regler for måling af ponyer og som har et stangmål på maksimalt 148 cm uden sko. Målingen foretages fra den højeste

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK Side Moderforbundet, Dartmoor Pony Society... 2 Regler for registrering i Avlsforeningen for Dartmoorponyer i Danmark...

Læs mere

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Juli og hoppe-/vallakkåring hører sammen, der er i år planlagt tre regionale pladser. Torsdag den 12. juli er der kåring i Aalestrup (på rideskolen). Fredag

Læs mere

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste (Januar 2000) Forord: Flere organisationer og instanser har haft indflydelse på udformningen af Reglerne for Kunstig Insemination. WAHO (World

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1)

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1) BEK nr 1398 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-14-31-00121 Senere

Læs mere

Værd at vide om regionalkåring af hopper og vallakker 2019

Værd at vide om regionalkåring af hopper og vallakker 2019 Værd at vide om regionalkåring af hopper og vallakker 2019 Ingen regel uden undtagelser siger man, og det kan vi sige om dette års hoppe- og vallakkåring. Kåringen er nemlig flyttet til slutningen af juni.

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013 og 2014. Indholdsfortegnelse... 1 Regler om registrering

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009.

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Værd at vide om Hingstekåringen 2019

Værd at vide om Hingstekåringen 2019 Værd at vide om Hingstekåringen 2019 Fjordhesten Danmark har i mange år haft hingstekåring i august-september. For år tilbage var det i september, i de senere år har det været i august. 2019-kåringen finder

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...].

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Energiklagenævnet har ved brev

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2011

VEDTÆGTER OG REGLER 2011 Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark VEDTÆGTER OG REGLER 2011 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret for landbrug, Heste og ICCPS. Foreningens

Læs mere

Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby

Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby Hvordan får vi flere heste frem til kåring? Bjarne: Kort oplæg om hingstenes afkomskåring, - Papirafkomskåring, da hestene ikke behøver at stille op til en samlet

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden VEDTÆGTER 2019 DANSK SPORTS PONYAVL Et Forbund For Ponyer & Fremtiden Forord Tankerne med DSP er i korte træk, at avle en dansk ridepony. Der findes ikke i Danmark noget Avlsforbund for en ridehest i en

Læs mere

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 TID OG STED Følskuet afholdes d. 4. september 2016 i forbindelse med Hesten i Fokus På Skive Trav, Flyvej 2, 7800 Skive og Skive Rideklub, Flyvej 18, 7800 Skive Info

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 DANSK ISLANDSHESTEFORENING (DI) er en landsorganisation. Stk. 2 Foreningens sekretariat/kontor udgør DI s hjemsted. 2 FORMÅL Stk. 1 Det fælles overordnede formål er

Læs mere

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2017

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2017 Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2017 Juli og hoppe-/vallakkåring hører sammen, der er i år planlagt tre regionale pladser. Fredag den 14. juli er der eftermiddagskåring på Sjælland (nærmere bestemt

Læs mere

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber.

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Abc for købere Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Uanset hvem der sælger hvad, så vil nogle sælgere

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009 og 2011. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og )

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og ) BEK nr 1295 af 24/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-32640-000009 Senere

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Udkast til bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Udkast til bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere I medfør af 2, stk. 2 og 3 a, stk. 2, i lov nr. 351 af 19. maj 2004 om en brancheadministreret registreringsordning

Læs mere

Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport

Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport Indkaldelse til Ordinær generalforsamling Lørdag den 22. marts 2014 Hansenberg Organia Vranderupvej 113, 6000 Kolding Fjordhesten Danmark indkalder hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering BEK nr 793 af 18/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2018 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-23749 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskudsordning

Læs mere

2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN

2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN Resultatopgørelse FOR PERIODEN 01.10.2013-30.09-2014 Note Regnskab Regnskab Budget Budget 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN Kontingenter 2.454.638 2.359.163 2.438.000 2.439.000 Sponsorer

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2008

VEDTÆGTER OG REGLER 2008 VEDTÆGTER OG REGLER 2008 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Landscentret

Læs mere

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogrammet er revideret i februar 2017 Motiveringen herfor findes i det øgede sædsalg fra ca. 2.500 til 10.000 doser årligt og stadig stigende. Sædsalget

Læs mere

DTH s 34. KÅRING. Tid og sted: lørdag, den 3. august 2019 kl. 13:00 på Askov Ridecenter, Askovvej 49, Askov, 4733 Tappernøje

DTH s 34. KÅRING. Tid og sted: lørdag, den 3. august 2019 kl. 13:00 på Askov Ridecenter, Askovvej 49, Askov, 4733 Tappernøje Juni 2019 DTH s 34. KÅRING Tid og sted: lørdag, den 3. august 2019 kl. 13:00 på Askov Ridecenter, Askovvej 49, Askov, 4733 Tappernøje søndag, den 4. august 2019 kl. 10.00 på Revsø og Omegns Rideklub, Revsø

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2019

VEDTÆGTER OG REGLER 2019 VEDTÆGTER OG REGLER 2019 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder xx. xxx 2019 EM 2019/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder Kapitel 1 Godkendelse af registrering som socialøkonomisk virksomhed Ansøgning

Læs mere

Bliver du truet med at miste din autorisation?

Bliver du truet med at miste din autorisation? Bliver du truet med at miste din autorisation? I Social- og sundhedssektoren får vi rigtig mange henvendelser, der handler om, at ledere truer med at fratage social- og sundhedsassistenternes autorisation,

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) 07. marts 2011 1. Foreningens navn er avlsforeningen Europæiske og Amerikanske Miniatureheste, og dens hjemsted bestemmes af den

Læs mere

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Dagsorden: A Valg af dirigent og referent B Bestyrelsen aflægger beretning C Fremlæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Information om nyt indeks for HD Schæferhundeklubben 2010. Kevin Byskov Dansk Kvæg Team for avlsværdivurdering

Information om nyt indeks for HD Schæferhundeklubben 2010. Kevin Byskov Dansk Kvæg Team for avlsværdivurdering Information om nyt indeks for HD Schæferhundeklubben 2010 Kevin Byskov Dansk Kvæg Team for avlsværdivurdering Disposition Grundlæggende forskelle på ny og gammel model Teoretisk del Aktuelle data Præsentation

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen Vedtægter for Islandshesteklubben THOR 1. Klubbens navn er Islandshesteklubben THOR. Dens hjemsted er Lejre kommune. 2. Klubbens formål er at fremme interessen for den islandske hest. 3. I klubben kan

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012 Dansk Varmblods Avlsplan mod år 2012 Januar 2004 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Avlsmål, typebeskrivelse og funktionsbeskrivelse side 3 Kapitel 2: Dressurhesteavlen side 5 Kapitel 3: Springhesteprogram

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

EAMH NYHEDSBREV - September 2014 / 4

EAMH NYHEDSBREV - September 2014 / 4 EAMH NYHEDSBREV - September 2014 / 4 Læser du nyhedsbrevet? Hvad er godt/dårligt? Vil du hellere have, at oplysningerne kan findes på hjemmesiden under de forskellige faner i stedet for et fysisk eksemplar

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. I medfør af 5, 6, stk. 1 og stk. 2, 8, stk. 1, 9, 12 og 15, stk. 2 i landstingslov nr. 5 af 2. maj

Læs mere

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Bilag 05 Avlskommissorium med forlag til rettelser Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlskommissorium vedtaget på generalforsamlingen 7. april 2018-28. april 2019 1 Formål og formalia

Læs mere

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten:

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten: Forslag til ændring af regler ved NF generalforsamling 2016 Bemærk: I nedenstående forslag -Tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten -Ændring til forslaget skrives med grønt og understreges

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer 1)

Udkast til bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer 1) Udkast til bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer 1) I medfør af 24, stk. 2-4, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 15. maj 2014, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING VEDTÆGTER for DANSK ISLANDSHESTEFORENING 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er DANSK ISLANDSHESTEFORENING. Foreningens binavn er DANSK ISLANDSHESTE FORBUND. Dansk Islandshesteforening er en medlemsorganisation

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indholdsfortegnelse AVLSMÅL...2 Avlsplan PSA 2013-2017...2 Fokus i avlsplanen 2013-2017...2 REGLER

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2017

VEDTÆGTER OG REGLER 2017 VEDTÆGTER OG REGLER 2017 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

Vedtægter for Ry Rideklub

Vedtægter for Ry Rideklub Vedtægter for Ry Rideklub Vedtægter for Ry Rideklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er: Hjemsted: Ry Rideklub. Ry Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at fremme interessen for hestesporten ved afholdelse

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere