Hovederhvervet er turisme, dyrkning af bananer og andet frugt og grønt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovederhvervet er turisme, dyrkning af bananer og andet frugt og grønt."

Transkript

1 Kilde: Alt om Alanya Apotek: Apotek hedder på tyrkisk Eczane og findes overalt i byen. Normalt er der åbent fra , men der findes altid et apotek med døgnåbent. Priserne med håndkøbsmedicin er væsentlig lavere end i Danmark og Norge, og mange køber smertestillende medicin, Viagra og p-piller med større besparelser. Badning: Solen er stærk, så husk solcreme, når turen går til stranden. Hav respekt, hvis rødt flag er oppe. I de senere år har der været flere drukneulykker i forbindelse med, at nogle ikke har taget advarslerne seriøst. Husk at drikke rigeligt med vand. Helst på flaske, da postevandet har en anden bakterieflora, end vi er vant til i Skandinavien. Business: Hovederhvervet er turisme, dyrkning af bananer og andet frugt og grønt. Der produceres årligt kg bananer, kg appelsiner, kg tomater og kg agurker. Credit Card: De fleste internationale kreditkort accepteres, og der er fint med hæveautomater. Der kan også veksles kontanter i de små gule vekselbutikker og hos PTT(posthuset).

2 Dolmus: Dolmus er navnet på de små minibusser, der primært kører på hovedvejene i Alanya. På Otogar (busstationen) kan du finde oversigter også til bl.a. Dim Cay, Tepe, Bektas og andre steder. Prisen for en billet er typisk 2 tl. Drikke: Vand er billigt. Sodavand, øl og vin koster cirka det samme som i Danmark. Der kommer flere og flere gode tyrkiske vine prøv f.eks. at købe 20 tl. pr. flaske. Quattro, Trio eller Angora vinene i Migros eller Metro til ca. Drikkepenge: Det er god kutyme at give ca. 10 % i drikkepenge. Elektricitet: Der benyttes 220 volt. Medbring evt. adapter til elektriske apparater med 3 benet stik, da stikdåserne ofte kun er tobenet. Kan også købes i Metro og i de lokale byggemarkeder. Fodbold Alanyaspor er Alanyas stolthed og spiller efter oprykning i 2014 nu i landets næstbedste række. Klubben spiller på det forholdsvis nye stadion i Oba med plads til godt tilskuere. Tyrkerne går meget op i fodbold, og selvom Istanbul

3 ligger langt væk fra Alanya, har mange af de herboende deres favoritklub der. Bl.a. Fenerbache, Galatasaray og Besiktas. Forsikring: Det er vigtigt, at du tegner en rejseforsikring. Den offentlige sygesikring dækker ikke længere i Tyrkiet, så det kan blive dyrt, hvis uheldet er ude. Husk at tegne en forsikring, der dækker verden, da Tyrkiet ikke er med i EU. Golf: Det forventes, at den første af 5 planlagte golfbaner vil stå klar ved Gold City i Indtil da må man tage køreturen til Belek. Det tager ca. en time, men så kan man også spille på nogle af Europas flotteste baner. Handicap: Alanya by har gjort meget for at gøre byen mere handicap venlig. Der skal være handicap toiletter på restauranter. Der er lavet mange passager ved de høje kantsten. Lysreguleringer i midtbyen er med speciallyde for handicappede, og bybusserne kan medtage passagerer i kørestole. Hospitaler: Byen har 3 hospitaler. De fleste danskere benytter privathospitalet, Anadolu Hospital, eller Baskent Universitetshospital. Begge steder er der altid dansk/norsktalende personale og meget kompetente og hjælpsomme medarbejdere. Husk altid dine rejseforsikringspapirer eller kort samt dit pas, når du tager på hospitalet. Du kan også tilmelde din lejlighed hos hospitalet, så en evt. ambulance udrykning nemt og hurtig kan finde frem til din bopæl.

4 Indbyggere: De seneste befolkningsopgørelse pr 31/ fortæller, at der i Alanya bor personer. I Tyrkiet er det samlede befolkningstal: ifølge den seneste opgørelse. Internet: Der findes efterhånden internet på alle hoteller, restauranter og komplekser. Står du og mangler en trådløs forbindelse, kan cafeen midt i indkøbscentret Alanyum anbefales. Jul: Hvert år i december holdes der et stort julemarked på havnen i Alanya.

5 Kendt for: Kendt for Kleopatrastranden, den gamle borgfæstning, smuk natur og et livligt byliv. Kirkegård: I Alanya er der siden 1990 begravet 198 udlændinge på kirkegården for udlændinge i Alanya. Der er nu kun to pladser tilbage, og derfor har Alanya Kommune givet 2000 m2 jord til en ny kirkegård i Cikcilli til udlændinge, der bor i Alanya. Den nye kirkegård har kapacitet til 500 gravpladser. Den første udlænding blev begravet i Alanya for omkring 40 år siden, men i 1990 dannede man den første kirkegård for udlændinge. I modsætning til Danmark, hvor man betaler for sin gravplads, stiller Alanya Kommune gravpladserne gratis til rådighed for udlændinge, der bor i Alanya. Lufthavne: Lufthavnen i Antalya ligger ca. 140 km væk, og det tager ca. 2 timer at tilbagelægge turen. Alanyas nye lufthavn i Gazipasa er i fuld gang, og der vil være mange muligheder fremover for at få afkortet rejsetiden væsentligt. Det tager ca. 30 min i bil fra Alanya centrum til den nye lufthavn, hvortil der er 39 km. Læge: Vi anbefaler Doctor Asuman Caylar på Ataturk gaden. Tlf.: Hun taler engelsk og norsk.

6 Mad: Et måltid koster typisk mellem 50 og 150 danske kroner. Lidt dyrere på havnen og i centrum. Men hvis man besøger de små sidegader, kan man få fantastiske madoplevelser til ganske få penge. 2 voksne og 2 børn kan sagtens få et fint måltid for 250 kr. alt inklusive. Bonfile er blevet meget dyrt og koster nu cirka. 70 tl pr. kilo, hvilket har betydet en vis stigning på priserne rundt i hele Tyrkiet. Kylling og lam er fortsat yderst rimeligt. Markeder: Hver dag kan du finde et marked i og omkring Alanya. Se oversigten over markeder under Seværdigheder på Nødsitiuationer: Det Danske Generalkonsulat i Istanbul. +90 (212) istghl@um.dk Den Danske Ambassade i Tyrkiet. +90(312) ankamb@um.dk De lokale tlf. numre findes på telefonlisten bagerst i bogen. Oplevelser: Læs mere under seværdigheder og aktiviteter. Du skal prøve en bådtur og opleve solnedgangen fra Borgen! Posthus: Posthuset i Alanya hedder PTT og er gult. PTT ligger bl.a. midt på Atatürk gaden, på hovedgaden i Oba og på torvet i Tosmur. Her kan du sende breve, købe frimærker og for øvrigt også veksle kontanter til en fin kurs.

7 Prisniveau: 1,5 l. kildevand koster mellem 5 og 8 danske kroner, en kop kaffe 8 10 kr. En Big Mac menu koster ca. 30 dkk. Du kan gøre en god handel ved guld, lædervarer, tæpper og også tøj. Vær opmærksom på, at mange af produkterne er kopivarer. Rejsetips: Gå ikke glip af et tyrkisk bad, et rigtigt tyrkisk måltid eller den smukke udsigt fra Borgen. Rygning: Siden 2009 har det været forbudt at ryge indendørs på restauranter og offentlige steder. Det er fortsat tilladt at ryge udendørs på cafeer og barer. Bliver man taget i at ryge, hvor det er forbudt, koster det ca. 30 euro. Slanger og kryb: Alanya har jo et andet klima og derfor også andre dyr bl.a. slanger og skorpioner. Heldigvis er det yderst sjældent, at man har hørt om dødsfald i forbindelse med bid fra disse. I Tyrkiet lever ca. 50 slangearter, hvoraf 9 karakteriseres som farlige. I Alanya området er det kun 3 arter, der er farlige, men ikke dødelige, hvis man kommer i hurtig behandling, slangerne hedder: Kafkas Engeregi, Viper Erivanensis og Côl Kobrasi De 2 slags skorpioner, man skal passe særligt på, er Kara Akrep (stor og sort) og Maurus Palmatus. Uanset hvilket bid man udsættes for, anbefales det, at man ringer efter ambulancen(112) og bliver kørt til Devlet Hospital, der efter sigende, er de eneste, der har modgiften mod diverse bid. Devlet ligger bag 35 metervejen i krydset, hvor 25 metergaden starter og den tre etagers lampebutik.

8 Sprog: Tyrkisk. Mange taler engelsk og tysk. I Tyrkiet kommer man desuden langt med et smil og godt humør. Sæson: Alanya kan besøges hele året. Men selve højsæsonen er fra maj til november. Tandlæge: Der kan opnås store besparelser på tandlægebesøg i Alanya helt op til 60 %. De arbejder med det mest moderne udstyr, er veluddannede, og mange har haft en rigtig god oplevelse hos den lokale tandlæge. Trafik: Hastighedsgrænserne er i byerne 50 km/t, på landevejen 90 km/t og på motorveje 130 km/t. Man skal køre med sikkerhedssele, og alkoholpromillen må ikke overstige 0,5(i ulykkestilfælde dækker forsikringen kun ved en promille på 0). Skiltningen svarer til de europæiske standarder. Hold godt øje med medtrafikanterne, der både kan komme indenom og udenom og kør rimelig defensivt. Og allervigtigst: lej en bil med kasko og forsikring i orden hos et seriøst udlejningsfirma. F.eks. Alanya Eurodan i Tosmur eller Onur Rent a Car. Tro: Ca. 98 % er muslimer. Tyrkerne er generelt afslappede i forholdet til religion, og siden Ataturks reformer i 1920èrne og 1930èrne har religion og stat været adskilt.

9 Taxa: På tyrkisk Taksi der er mange af dem, og langt de fleste kører på taxameter. Men det kan sagtens være en god ide, at prøve at aftale en fast pris inden turen starter. Det kan også være en god ide at praje en taksi, hvis man vil en tur på Borgen eller til DimCay. Mange af dem er gode guider, og her kan man altid opnå en fast pris. Valuta: Tyrk Lirasi(TL). En lira er ca. 2,3 kr.(oktober 15). Medbring danske kroner og Euro. Du kan veksle overalt til fornuftige kurser. De bedste kurser finder du som regel på posthuset PTT og i banker. Du kan benytte kreditkort langt de fleste steder, men vi anbefaler kontanter til det daglige forbrug og besøg i basaren. Vejledning: Udenrigsministeriets rejsevejledning finder du på Visum: Visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt i 6 måneder ved indrejse i Tyrkiet. Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes. EU-nødpas skal være viseret. Den danske ambassade i Ankara er, af det tyrkiske Udenrigsministerium, blevet gjort opmærksom på følgende ændringer i de tyrkiske pasregler, når en udlænding ved ind- og udrejsen af Tyrkiet ikke har flere tomme sider i sit pas: Efter den vil rejsende, der ikke har flere tomme sider i passet, blive nægtet indrejse i Tyrkiet.

10 Øvrigt: Det er forbudt at udføre historiske og arkæologiske fund fra Tyrkiet.

Alanya ALT OM THE BOOK DIN GUIDE TIL ALANYA FRA A-Z ALT OM ALANYA THE BOOK INDLEDNING

Alanya ALT OM THE BOOK DIN GUIDE TIL ALANYA FRA A-Z ALT OM ALANYA THE BOOK INDLEDNING Alanya ALT OM THE BOOK 1 1 DIN GUIDE TIL ALANYA FRA A-Z ALT OM ALANYA THE BOOK INDLEDNING Alanya ALT OM THE BOOK DIN GUIDE TIL ALANYA FRA A-Z Alanya ALT OM THE BOOK INDHOLD 07 Forord 13 Alanya fra a-z

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Spanien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Spanien Hovedstad Sprog Indbyggere Madrid Romerskkatolicisme Spansk, catalansk, galicisk og baskisk Euro 48 mio. Religion Valuta Areal Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Namibia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Namibia Hovedstad Indbyggere Sprog Windhoek 2,2 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Namibisk dollar 824.268 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydkorea Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydkorea Hovedstad Indbyggere Sprog Seoul 49 mio. Koreansk Religion Valuta Areal Buddhisme og kristendom Won 100.210 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Singapore Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Singapore Hovedstad Indbyggere Sprog Singapore 5,4 mio. Engelsk, kinesisk, tamil og malajisk Religion Valuta Areal Buddhisme, islam og

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Oman Rejs med hjerte, hjerne & holdning Oman fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Muscat 3,3 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Ibadit-islam Rial omani 309.500 km2 Her kan du læse en række

Læs mere

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Frankrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Frankrig Hovedstad Indbyggere Sprog Paris 63 mio. Fransk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Dansk Vestindien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Dansk Vestindien Hovedstad Indbyggere Sprog Charlotte Amalie 104.000 Engelsk Religion Valuta Areal Protestantisme Amerikansk dollar

Læs mere

Værd at vide om. Svalbard. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Svalbard. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Svalbard Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Svalbard Hovedstad Indbyggere Sprog Longyearbyen Ca. 2.500 Religion Valuta Areal Kristendom Norske kroner, NOK Norsk og russisk 61.022

Læs mere

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Østrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Østrig Hovedstad Indbyggere Sprog Wien 8,5 mio. Tysk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 83.859 km2 Her kan du se fakta og praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Maldiverne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Maldiverne. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Maldiverne Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Maldiverne Hovedstad Indbyggere Sprog Malé 390.000 Divehi Religion Valuta Areal Sunni-Islam Maldiviske rufiyaa samt amerikanske dollars

Læs mere

Værd at vide om. Mongoliet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Mongoliet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Mongoliet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Mongoliet Hovedstad Indbyggere Sprog Ulan Bator 3 mio. Mongolsk Religion Valuta Areal Taoisme, konfucianisme og buddhisme Mongolsk tugrik

Læs mere

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien Praktiske oplysninger Pas/visum Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldig i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som

Læs mere

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Borneo Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Borneo Statshovedstæder Indbyggere Sprog Kuching & Kota Kinabalu Sunni-islam og buddhisme 20 mio. Malaysisk, Religion Valuta Areal Ringgit

Læs mere

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Mexico Rejs med hjerte, hjerne & holdning Mexico fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Mexico City 121 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.967.183 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rusland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rusland Hovedstad Indbyggere Sprog Moskva 142 mio. Russisk Religion Valuta Areal Russiskortodoks Rubel 17.075.000 km2 Her kan du læse en

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

22/12-2013 Navn: Se hotel og pris, samt aftale om depositum på efterfølgende sider.

22/12-2013 Navn: Se hotel og pris, samt aftale om depositum på efterfølgende sider. Klubnavn/virksomhed: KB Tennis Dato: 22/12-2013 Navn: Claus Møller Petersen Email: cmollerpetersen@hotmail.com Telefon: 23338502 Tilbud på træningslejr til Tyrkiet (18/04-14 til 25/04-14) Hermed fremsendes

Læs mere

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Cuba Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Cuba Hovedstad Indbyggere Sprog Havanna 11,2 mio. Spansk Religion Valuta Areal Katolicisme Peso convertible (CUC) Herunder kan du læse en række

Læs mere

Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014

Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014 Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014 Klub: Frederikssund tennis klub Art: Jesper Friese Tlf: +45 40452574 Mail: bane@frederikssund-tennis.dk Hermed fremsendes et tilbud på rejse til Tyrkiet. Tilbuddet

Læs mere

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Laos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Laos Hovedstad Indbyggere Sprog Vientiane 6,9 mio. Lao Religion Valuta Areal Theravadabuddhisme Kip Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Værd at vide om Chile. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Chile. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Chile Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Chile Hovedstad Indbyggere Sprog Santiago 17,5 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Chilenske peso 756.102 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54 mio. Religion Valuta Areal

Læs mere

Værd at vide om. England. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. England. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om England Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta England Hovedstad Indbyggere Sprog London 64 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Britiske pund 130.395 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Forenede Arabiske Emirater Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om De Forenede Arabiske Emirater Hovedstad Indbyggere Sprog Abu Dhabi 5,9 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Italien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Italien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Italien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Italien Hovedstad Indbyggere Sprog Rom 62 mio. Italiensk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 23,5 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Australsk dollar Herunder kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Etiopien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Etiopien Hovedstad Indbyggere Sprog Addis Abeba 99,5 mio. Amharisk, tigrinnya, oromo, somali og flere andre Religion Valuta Areal Kristendom

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 56.200 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Jordan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Jordan Hovedstad Indbyggere Sprog Amman 8,1 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam Dinar 97.740 km2 Herunder kan du læse en række

Læs mere

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts Studietur Berlin mandag d. 9 - Fredag d. 13 Mandag d. 9 Afrejse fra Horsens Gymnasium Kl. 08.00 Forventet ankomst i Berlin kl. 15.00 Indkvartering på værelser Tirsdag d. 10 Onsdag d. 11 9-11 Besøg i bydelen

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Guatemala Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Guatemala Hovedstad Indbyggere Sprog Guatemala City 15 mio. Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og oprindelige maya-religioner Quetzal

Læs mere

Værd at vide om. Ecuador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Ecuador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Ecuador Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Ecuador Hovedstad Indbyggere Sprog Quito 15,8 mio. Spansk og quechua Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Amerikansk dollar Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Japan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Japan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Japan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Japan Hovedstad Indbyggere Sprog Tokyo 127 mio. Japansk Religion Valuta Areal Shintoisme, buddhisme og kristendom Yen Herunder kan du læse

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Sabanci University Land: Tyrkiet Periode: Fra: 01.09.12 Til: 15.01.13 Udvekslingsprogram: Erasumus

Læs mere

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland Informationsfolder om for A-holdet Swim Team Vestsjælland Deltager: Vi er 24 personer, der skal med på træningslejren, heraf er der 18 svømmere. Vi tager af sted i tre forskellige grupper i perioderne

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

Værd at vide om. Canada. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Canada. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Canada Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Canada Hovedstad Indbyggere Sprog Ottawa 35 mio. Engelsk og fransk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme og dollar Canadisk protestantisme

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Lærerudveksling - Sygeplejeuddannelsen University Colleges Sjælland & Baskent University Ankara Tyrkiet

Lærerudveksling - Sygeplejeuddannelsen University Colleges Sjælland & Baskent University Ankara Tyrkiet Lærerudveksling - Sygeplejeuddannelsen University Colleges Sjælland & Baskent University Ankara Tyrkiet I november 2013 besøgte Malene Elrond & Minna Therkildsen Baskent Universty og Baskent Hospital i

Læs mere

Værd at vide om. Peru. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Peru. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Peru Rejs med hjerte, hjerne & holdning Peru fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Lima 30,4 mio. Quechua og spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Sol Her kan du læse en række forskellige

Læs mere

Værd at vide om. Thailand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Thailand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Thailand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Thailand Hovedstad Indbyggere Sprog Bangkok 67 mio. Thai Religion Valuta Areal Buddhisme Baht 513.116 km2 Herunder kan du læse en række

Læs mere

Værd at vide om. Kroatien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Kroatien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Kroatien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Kroatien Hovedstad Indbyggere Sprog Zagreb 4,5 mio. Kroatisk Religion Valuta Areal RomerskkatolskKroatisk kuna 56.600 km2 Herunder kan

Læs mere

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme.

Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. USPOLERET PÅ 1. KLASSE TYRKIET - FRA KASTRUP OG BILLUND Ingen madlavning, opvask eller rengøring. Dog dejlig stemning på grund af hotellets og personalets charme. Hav, strand og lækker mad I Güzelcaml?

Læs mere

Værd at vide om. Belize. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Belize. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Belize Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Belize Hovedstad Indbyggere Sprog Belmopan 350.000 Spansk, kreolsk, div. mayaindianske dialekter Religion Valuta Areal RomerskkatolskBelizisk

Læs mere

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015!

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015! Kære alle medlemmer af Greve Golfklub. Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD 8. - 15. April 2015 SIDSTE TILMELDINGSFRIST, DEN 20. FEBRUAR 2015 På vegne af

Læs mere

into india oktober dages rejseeventyr i det nordlige Indien Into India Brogårdsvej 20, kld. tv Gentofte

into india oktober dages rejseeventyr i det nordlige Indien Into India Brogårdsvej 20, kld. tv Gentofte into india 16 dages rejseeventyr i det nordlige Indien 4. 20. oktober 2017 Sådan rejser vi Så snart vi påbegynder indflyvningen i Delhi, trænger Indien sig på. Det karakteristiske gullige lys, lugten af

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Værd at vide om Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 22,8 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Protestanter og katolikker Australsk dollar 7.686.848

Læs mere

Værd at vide om. Honduras. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Honduras. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Honduras Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Honduras Hovedstad Indbyggere Sprog Tegucigalpa 8,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk Lempira (La) 112.000 km2 Her kan du

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Velkommen til skimøde 2016

Velkommen til skimøde 2016 Velkommen til skimøde 2016 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2016 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

into india 21 dages rejseeventyr i det nordlige Indien marts 2017

into india 21 dages rejseeventyr i det nordlige Indien marts 2017 into india 21 dages rejseeventyr i det nordlige Indien 4. 25. marts 2017 benytter Selected Tours ApS som teknisk arrangør. Rejsegarantifondnr. 2469 Sådan rejser vi Så snart vi påbegynder indflyvningen

Læs mere

Værd at vide om. Burma. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Burma. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Burma Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Burma Hovedstad Indbyggere Sprog Naypyidaw 56 mio. Burmesisk Religion Valuta Areal Hinayanabuddhisme Kyat Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Tvedestrand Fjordhotell

Tvedestrand Fjordhotell Tvedestrand Fjordhotell Ved sydlandskysten, kun 2 km fra E18-motorvejen, glitrer det hvidmalede Tvedestrand Fjordhotel med udsigt til skærgåden lige uden for. Hotellet har en skøn beliggende ved havnen

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Værd at vide om Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54,3 mio. Religion Valuta

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Værd at vide om. El Salvador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. El Salvador. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om El Salvador Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta El Salvador Hovedstad Indbyggere Sprog San Salvador 6,1 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk USD 21.040 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Brasilien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Brasilien Hovedstad Indbyggere Sprog Brasilia 204 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme, indianske religioner Real

Læs mere

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00.

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00. Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis. Krydser grænsen

Læs mere

Værd at vide om. Botswana. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Botswana. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Botswana Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Botswana Hovedstad Indbyggere Sprog Gaborone 2,2 mio. Engelsk og setswana Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Pula 581.730

Læs mere

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell Skinnarbu Nasjonalparkhotell Tilbring en aktiv ferie i de norske fjelde. Den imponerende natur indbyder til mange aktiviteter i det fri og området omkring hotellet er specielt egnet til jagt og fiskeri.

Læs mere

2. rejsebrev fra London

2. rejsebrev fra London 2012 2. rejsebrev fra London Malene Dyhrman Flou Nielsen Hopes & Dreams Montessori Nursery School 04-06-2012 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Malene Dyhrman Flou Nielsen

Læs mere

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli 248.000 Euro Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere