Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Gælder KUN kvalifikation til DM

Ungdoms Beach Handball Tour Kerteminde Nordstrand Lørdag den 18/6 2011

Dansk Håndbold Forbund

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Præsentation nye regler 2016

Propositioner Beach Handball i DHF

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Spire Cup Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

JB CUP 2016 JÆGERSBORG BOLDKLUB. Lørdag den 13. august og søndag den 14. august ÅRETS BREDDEKLUB

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

Program og praktiske informationer for Fyns Håndbold Forbunds Beach Handball 2014.

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Firma Cup Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring

14. samt januar

NFH byder velkommen til Bordershop Cup 2014.

Boldklubben B1908 U10 Byder velkommen til Bone s Cup Amager 2017

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

Håndbold NM Håndbold NM Adresse ARENA NORD, Rimmens Allé 37, 9900 Frederikshavn

Stævneprogram. Lørdag den 12. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre. Version II

Begynderguide til MÅLVOGTER HØJRE FLØJ VENSTRE FLØJ STREG PLAYMAKER

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den Side 1 af 5

Stævneprogram. Søndag den 20. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre

Rema 1000 Marienlund Drenge Cup 2015

Hjertelig velkommen til

JB CUP 2015 JÆGERSBORG BOLDKLUB. Lørdag den 22. august & Søndag den 23. august ÅRETS BREDDEKLUB

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Turneringsregler til Firmaidræt Open i fodbold - udefodbold

PROGRAM Værløse Cup 2017 U-5 - U-10 drenge LØRDAG D 14. JANUAR 2017 KL

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Danmarksmesterskabet i

i Skanderborg Kommune

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Velkommen til. Bagger Låse & Alarm Cup Afholdes den november 2016 Vesthallen i Slagelse

Hi Skole Cup Program til Indefodboldstævne. Arrangør: 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen. Hi Fodbold Ungdom. 1 af 5

Transkript:

Program Momenti Beach Cup På Vojens Strand Lørdag og søn øndag den 2. og 3. juni 2018

Velkommen til Beach Handball i Vojens Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8 i samarbejde med Vojens HF kan byde velkommen til årets Beach Handball stævne for Oldies, Senior og U-14. Det er i år 16. gang vi afvikler Beach Handball stævner. Tilmeldingen til de tre stævner blev igen stor, med over 150 tilmeldte hold, og allerede nu med hold på venteliste. Dette program indeholder en udgave af de specielle regler for Beach Handball. Vi beder jer gennemlæse reglerne og sikre, at alle på holdet er fortrolige hermed. Udover de officielle spilleregler er der bagerst i programmet lavet en opsummering af de væsentligste forskelle fra indendørs håndbold til Beach Handball. Sørg for at alle spillere på forhånd har læst denne oversigt, der desuden indeholder praktiske kommentarer om bl.a. kampafvikling. Beach håndboldens filosofi er fairplay, og så skal det være sjovt. For at sikre kvaliteten af stævnerne har dommerne været på kursus arrangeret af DHF. Alligevel gør vi opmærksom på at for nogle dommere og spillere er det første gang de deltager i dette spil, hvilket vi alle bør huske. Puljer og spilleplan kan ses på Håndboldinfo og Håndbold App en. Endnu engang velkommen til tre hyggelige dage i sandet! Med venlig hilsen Turneringsudvalget og Børne- og Ungeudvalget Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8

Info. om Beach Handball Udskiftningsområdet: Begge holds udskiftningsspillere skal opholde sig uden for sidelinien på hver sin side af banen. Udskiftning skal ske i området mellem de to målfelter (15 m.) Målvogtere skal foretage indskiftning over sidelinien i eget holds målfelt, hvorimod udskiftning skal foretages over sidelinien i eget holds udskiftningsområde eller over sidelinien i eget holds målfelt. Spillere: Et hold består af indtil 8 spillere. Der spilles med 3 markspillere og 1 målvogter. Alle 8 spillere kan stå på mål, men kun 2 spillere må på samme tid være iklædt målmandstrøje/overtrækstrøje. Trøjeskift sker i eget holds udskiftningsområde. Principielt spilles med bare fødder. Det er dog tilladt at spille med sokker eller støttebind. Kampens afvikling: Spilletiden er 2 x 10 min. Kampen startes med et dommerkast på midten af banen. Der skal findes en vinder af begge halvlege, så hvis holdene står lige, når halvlegen standses, skal der efter nyt dommerkast fortsættes til ét af holdene scorer (Golden Goal). Det hold, der vinder første halvleg, får 1 point. Vinder et hold begge halvlege, vindes kampen 2-0. Vinder hvert hold én halvleg, afgøres kampen med en Solo-mod-målvogter -runde. Findes vinderen efter en Solo-mod-målvogter -runde, vindes kampen 2-1. Et hold erklæres som tabere af en kamp, hvis holdet reduceres til under 4 spillere i kampens løb. Målscoring: En normal scoring udløser ét point (mål). Scoring uden at målscoreren har haft berøring med underlaget under boldbehandlingen (vip), udløser 2 point. Andre spektakulære mål udløser også 2 point. Scoring af en målvogter udløser altid 2 point. Scoring på straffekast, udløser altid 2 point.

Personlige straffe: Udvisninger er uden tidsangivelse. Dvs. at en udvist spiller igen kan indtræde i spillet eller erstattes af en anden spiller, når der er sket et boldskifte dvs. når det hold, som ikke havde bolden på udvisningstidspunktet, får bolden. Den anden udvisning af samme spiller, skal ledsages af en diskvalifikation, som gælder for resten af kampen (incl. Golden Goal og Solo-mod-målvogteren.) Den diskvalificerede spiller kan erstattes med en ny spiller, når der er sket et boldskifte dvs. når det hold, som ikke havde bolden på udvisningstidspunktet, får bolden. Andre vigtige regler: Begge halvlege startes med et dommerkast. Efter målscoring fortsættes spillet med et opgiverkast fra målfeltet. Det er tilladt at kaste sig efter en liggende eller trillende bold. En liggende eller trillende bold kan altid spilles videre - også fra målfeltet, hvis markspilleren ikke betræder dette. Ved frikast og indkast skal modspillere være mindst 1 m. fra kasteren. Straffekast tages midt foran mål ved målfeltlinien (6 m. fra mål). Solo-mod-målvogter -runden: Hvis hvert hold har vundet én halvleg afgøres kampen med denne særlige straffekonkurrence. Hvert hold udpeger 5 skytter. Hvis et hold udpeger en målvogter som markspiller, skal en anden spiller indsættes som målvogter. Det hold, der efter 5 kast har opnået flest mål, har vundet kampen. En spiller må kun kaste én gang i hver Solo-modmålvogter-runde. Ved starten af runden skal begge målvogtere stå med mindst en fod på egen mållinie. Den spiller, der efter lodtrækning skal starte runden, skal stå med sin ene fod på det punkt, hvor målfeltlinien rammer sidelinien (frit sidevalg). På dommerens signal kastes bolden uden at røre underlaget til egen målvogter. Når bolden har forladt kasterens hånd, må begge målvogtere bevæge sig fremad. Den målvogter, der har modtaget bolden, må ikke forlade sit målfelt. Senest 3 sekunder efter at målvogteren har modtaget bolden, skal han enten kaste bolden direkte mod modstandernes mål eller aflevere den til sin løbende medspiller, der må gribe bolden uden at denne har berørt underlaget og forsøge at kaste den regelret i modstandernes mål. Hvis den angribende målvogter eller markspiller laver en regelovertrædelse, afsluttes angrebet. Hvis den forsvarende målvogter forlader sit målfelt, er det tilladt at gå tilbage i målfeltet, så længe målvogteren ikke er i boldbesiddelse. Regler for antal mål ved scoring følger det øvrige regler for scoring. Hvis holdene efter 5 skudforsøg til hvert hold stadig står lige, udpeges igen 5 spillere til en ny runde. I denne runde er der faldet en afgørelse, hvis der efter lige mange kast til hvert hold er en forskel på ét mål mellem holdene (Golden Goal).

Placering. 3.1 Hvis to eller flere hold efter færdigspillet pulje har opnået samme pointtal, afgøres den endelige placering således: a) Det hold, der har opnået flest points i holdenes indbyrdes kampe, vinder. b) Det hold, der har størst positiv difference mellem vundne og tabte halvlege i holdenes indbyrdes kampe, vinder. c) Det hold, der har bedst måldifference i holdenes indbyrdes kampe, vinder. d) Det hold, der har scoret flest mål i holdenes indbyrdes kampe, vinder. 3.2 Hvis der stadig ikke kan findes en vinder, afgøres den endelige placering mellem de involverede hold, således: a) Det hold, der har størst positiv difference mellem vundne og tabte halvlege i alle kampe, vinder b) Det hold, der har vundet flest halvlege i alle kampe, vinder. c) Det hold, der har bedst måldifference i alle kampe, vinder d) Det hold, der har scoret flest mål i alle kampe, vinder 3.3 Er der efter 3.2 stadig ikke fundet en vinder, afgøres placeringen med afvikling af en shoot out runde efter følgende regler. a) 1. runde: Hvert hold afvikler 5 straffekast, og der trækkes lod om hvilket hold der starter. Er der efter de 2x5 kast ikke difference i resultatet, fortættes til runde 2. b) 2. runde: Der afvikles 1 runde af gangen, indtil der er måldifference mellem holdene. Hver spiller må kun deltage 1 gang pr. runde. Når man i runde 2 alle spillere på holdkortet, startes der forfra. Er der hold der ikke er max. antal spillere, har man færre antal skud. F.eks. er der kun 4 spillere tilbage til runde 1, har holdet kun 4 skud mod modstandernes 5 osv..

Præmier Momenti Beach Cup 2018 I lighed med tidligere år er der kun præmier til vinderen af hver række. God kamp til alle i forsøget på at erhverve sig den legendariske t-shirt til maks. 10 personer pr. vinderhold. Udover t-shirt spilles om retten til at kalde sig Syd- og Sønderjyske Beach Handball mestre 2018. En flot titel som vi er sikre på der vil blive kæmpet hårdt for når vi ses i Vojens. For Old Girls er det samtidig kvalifikation til DM på Nyborg Strand lørdag den 16. juni.

Praktiske kommentarer - uddrag af regler: Vær klar senest 5 minutter før kampstart. Et hold består af maks. 8 spillere, hvoraf 4 er på banen af gangen (1 målvogter og 3 markspillere) Hver halvleg begyndes med et dommerkast. Der spilles 2 x 10 minutter med 1 minuts pause. Hver halvleg skal have en vinder. Ved uafgjort i en halvleg spilles Golden Goal Hvis kampen ender 1-1 (i point for vundne halvlege) spilles der solo mod målvogteren. 5 spillere skyder for hvert hold. Efter scoring gives op fra mål. En normal scoring udløser 1 mål Scoring på vip eller andet der af dommeren vurderes som spektakulært giver 2 mål Scoring på straffekast udløser 2 mål Scoring af målvogter udløser altid 2 mål Hvis en kamp skal afgøres ved solo mod målvogteren opfordrer vi til at denne runde afvikles hurtigst muligt for at undgå forsinkelser. Der er præmier til det vindende hold i hver række (maks. 10 personer) Spørgsmål før stævnet kan rettes til Carsten Glejberg på tlf.: 24 22 54 15

Forplejnings zonen Uden mad og drikke... Vores medarrangørforening Vojens HF vil derfor traditionen tro opstille boder og telte til social samvær mellem spillere, forældre og andet godtfolk! Udbudet er stort Ringridder pølser Pitabrød Burger Sportsboller Drikkevare, kaffe, vand og øl Frugt og grønt Søde sager Støt op om Vojens HF uden deres mange frivillige hjælpere, ingen BEACH HANDBALL!