HUSK at der er fællesforældremøde på tirsdag 20 september kl. 18.30 20.00. Se vedhængte dagsorden.



Relaterede dokumenter
UGEBREV nr. 58 uge 02

Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne.

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 77 uge 24

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

UGEBREV nr. 37 uge 23

UGEBREV nr. 79 uge 26

Influenza Der har godt nok været rigtig mange syge børn i denne uge, hvor influenzaen har hærget. Vi håber I alle sammen bliver raske til næste uge.

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 66 uge 11

UGEBREV nr. 23 uge 5 Årgang 7

UGEBREV nr. 65 uge 10

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

UGEBREV nr. 3 uge 35 Årgang 8

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

UGEBREV nr. 24 uge 06 Årgang 6

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 9

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

Hvis I vil se billeder fra Sebastians optræden på skolen, er de lagt ind på skolens hjemmeside.

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 8

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

UGEBREV nr. 22 uge 5 Årgang 8

UGEBREV nr. 32 uge 17

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 1 uge 32 Årgang 7 Nyt skoleår

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 5 uge 36 Årgang 7

UGEBREV nr. 04 uge 36. Årgang 6

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 8

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 31 uge 15

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 30 uge 14

UGEBREV nr. 20 uge 3. Dyb koncentration Se flere billeder på hjemmesiden og facebook

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 11 uge 44

LUS Vi har desværre ikke fået styr på lusene. Jeg vil indtrængende bede alle om at tjekke og evt. behandle her i weekenden.

UGEBREV nr. 12 uge 45

Louise som er i praktik i blå gruppe, har sidste uge i næste uge. Vi siger tak for samarbejdet og dine lune smil.

Venlig hilsen Jørgen. Kalender. September. 22. Bestyrelsesmøde. Oktober

UGEBREV nr. 19 uge 01 Årgang 6

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 76 uge 23

UGEBREV nr. 44 uge 37

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 9

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 29 uge 13

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart

Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Tak... For et godt fælles forældremøde i går aftes. Det var dejligt at se så mange forældre til mødet.

Dagene bliver delt op, så vi er i klasserne noget af tiden og på nogle værkstedshold resten af tiden.

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 40 uge 33

UGEBREV nr. 38 uge 24

Onsdag havde skolen besøg af en fotograf, som tog en masse billeder til en pjece, der skal følge op på de radiospots der kører pt. på Alfa og ABC.

UGEBREV nr. 35 uge 20

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 35 uge 21

UGEBREV nr. 29 uge 14 Årgang 8

UGEBREV nr. 38 uge 25 Årgang 8

Det ville glæde elever og personale at se så mange som muligt til fremlæggelse af temaugernes produkter fredag 9. september kl

UGEBREV nr. 14 uge 47 Årgang 8

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

UGEBREV nr. 20 uge 3. Årgang 3

UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 8

UGEBREV nr. 34 uge 18 Årgang 7

Vi har stadig brug for overskudsfrugt, rødbeder og glas til vores næste temauge kontakt Christine

UGEBREV nr. 27 uge 11 Årgang 8

UGEBREV nr. 24 uge 8. Nummeret er nu Der kan også sendes sms. Det gamle nummer virker stadigvæk i et stykke tid.

UGEBREV nr. 24 uge 8. Banko Støtteforeningen holder bankospil med fine præmier den 7. marts.

UGEBREV nr. 16 uge 49 Årgang 8

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 48 uge 41

Kære forældre Velkommen til Rie, som har sagt ja til at undervise i sprog i Grøn og Blå (tysk) Dejligt du vil hjælpe os.

UGEBREV nr. 14 uge 47

UGEBREV nr. 22 uge 5. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 9

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 9

UGEBREV nr. 33 uge 18

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 6 uge 38 Årgang 8

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

UGEBREV nr. 33 uge 17

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

UGEBREV nr. 33 uge 15 Årgang 9

Aktuelt. Godt Nytår! Forældrerengøringen starter også op igen. Følgende forældre står for rengøringen den kommende periode:

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Fællesspisning Absolut sidste chance for tilmelding til støtteforeningens fællesspisning er mandag morgen.

UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 8

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

Transkript:

UGEBREV nr. 5 uge 37 Kære alle børn og forældre! Årgang 2 Kors, hvor er vi mange når vi samles. Det var rart at opleve, at så mange fandt mulighed for, at følge med i, hvad vi havde brugt de to temauger til. Vi har rester af marmelade og saft, som der stadig bruges af i SFO, og de sidste leverpostejer bliver brugt i Bakkerne. Vi håber, at I har fået lov til, at smage på det de selv havde med hjem. I denne uge har der været for voldsom aktivitet på toiletterne. Til morgensamling fredag tog vi snakken op, og blev enige om at det ikke er en legeplads, og at vi sagtens kunne lave en masse restriktioner, men at vi helst var fri. Håber det er nok, men vi lægger ofte vejen forbi det næste stykke tid, når vi er ude som gårdvagter. Vi har fundet ud af, at vores computere kan bruge de samme hovedtelefoner som de fleste mobiler, derfor vil det være godt, hvis alle elever kunne have et sæt hovedtelefoner i tasken. Vi bruger hovedtelefonerne, når vi kører undervisningsprogrammerne. Når hver enkelt har deres egen hovedtelefoner, slipper vi for at sprede lus. HUSK at der er fællesforældremøde på tirsdag 20 september kl. 18.30 20.00. Se vedhængte dagsorden. Og en reminder: Det er tid for hjemmesko vores gulve er ikke så varme, så vil I undgå snotnæser, vil det være en god idé med hjemmesko. Husk at melde jeres barn syg fra morgen stunden. Så vi ikke bliver nervøse når de ikke dukker op. Mange hilsner Personalet

0. KLASSE (rød gruppe) Kære forældre og børn i rød gruppe Så er vi tilbagevendt i Rød gruppe, efter et par oplevelsesrige temauger rundt på hele skolen blandt nye lærere, og med et meget større kendskab til de ældre børn på skolen. Det er fantastisk at se, hvorledes de store har taget de små til sig og de små har fået nye venner, som de kalder storesøster og storebror. Rød gruppe har de sidste to uger fået mange indtryk, hvilket betyder at de i denne uge har skullet starte lidt forfra med at lære strukturer og normer i 0-klasse at kende igen. Det har vi derfor brugt lidt tid på i denne uge. F.eks. har vi snakket meget om at bruge vores ører. Vi skal lytte til, hvad andre i klassen fortæller vi skal passe på ikke at råbe for højt og afbryde hinanden. Vi skal have respekt for den, der taler og have en oplevelse af, at selvom det ikke lige er barnet selv der taler, er det, der bliver sagt også noget der vedkommer det enkelte barn. Det er ikke ligegyldigt, hvad en klassekammerat siger! Vi startede ugen med at lære to nye bogstavsvæsner fra gyserslottet at kende. Det var ormene og de iltre ildfluer. Vi har danset, snakket, skrevet og været på løb med disse væsner. Vi har haft fokus på m, s, i og o og har ligeledes forsøgt at sætte dem sammen til is, mis, mos, si og so.

Tirsdag var vi i Bakkerne. Her indsamlede børnene nødder, bær, kogler, blade og blomster, som vi brugte til optælling i matematik om onsdagen. Torsdag brugte vi billedkunsttimen på at lave små tegneserier, hvor børnene med børneskrivning skrev teksten under tegningerne. Børneskrivning, betyder at vi ikke ser på stavefejl eller om det bare er kruseduller, alt gælder. I løbet af ugen er der kommet flere breve fra det sure spøgelse og den morsomme mumie. De sender breve fra skoven nu og da. Det sidste brev der kom, var desværre en regning på 7000 kr. Det sure spøgelse mener, at vi har snuset for meget rundt ved mørkeskoven i tirsdags på udeliv og sender derfor denne regning. I morgen fredag vil vi lave pengene selv. Vi vil skrive alle de tal vi kan og lægge dem sammen til 7000. Hernæst sender vi dem i en stor konvolut til det sure spøgelse. I har alle fået nogle papirer skolelægen. Når disse er udfyldt skal de afleveres på kontoret hos Jytte. Sundhedsplejersken skal senere tage syn - og høreprøve på jeres barn, og lægen kommer ligeledes til en helbredsundersøgelse. Børnene skal igennem denne undersøgelse, fordi de er startet i skolesystemet. Undersøgelsen erstatter årlige besøg hos egen læge. Rigtig god weekend hilsen Pia, Lasse og Gunhild 1. - 3. KLASSE (gul gruppe) Kære forældre og børn i gul gruppe! Maxigul skal først ønskes tillykke med pokalerne. Man bliver da stolt af jer sådan en dag. Minigul får chancen for at forsvare pokalerne næste år sammen med maxigul for da er de blevet for gamle i blå til at deltage i stævnet Så er vi tilbage til normalt skema igen, lige med bortset fra ændringen af udedag, som er torsdag frem til efterårsferien. Vi har startet temaet omkring Astrid Lindgren, og alle læser Emil fra Lønneberg. Mini-gul laver diktat med nogle af ordene fra teksten og maxi arbejder med diverse opgaver til teksten. I maxigul er der læsning for til hver dansktime, så husk at tjekke i lektiebogen. Udedagen gik rigtig godt. Børnene skulle i naturen finde geometriske figurer, lave geometriske figurer og lave regnestykker til hinanden. Det var så sjovt, at vi slet ikke nåede at lave en matematikstafet, så den bliver gemt til næste gang. Dagen sluttede med pandekager. Uhm! I næste uge begynder vi på noget nyt i mini gul, ud over at vi har øveord og læsning i dansk hver uge, så får de i matematik, også et par opgaver med hjem. Med venlig hilsen Dorthe, Leif og Maria J.

4. - 5. KLASSE (blå gruppe) Kære børn og forældre! Hvor var det sejt at vinde pokaler med både drengene og pigerne i 3. og 4. klasse. 5. klasserne fik også heppet så flere var hæse. Det er sejt at begge pokaler skal stå hos os det næste års tid, og vores skoles navn skal indgraveres i pokalerne. 5. klasse får så en anden mulighed for at hente pokaler hjem til skolen, idet de er blevet tilbudt at deltage i skoleskydning. Lasse tager af sted med dem en dag i skoletiden, men resten af skydningerne kommer I forældre til at stå for at få ungerne af sted til, idet de ligger om aftenen. Det var godt at komme i gang med vores bog og få noget normal klassetid igen, men vi har godt nok brugt meget tid i denne uge til at afrette sprog og adfærd. Flere ved at der ikke skal ske mere, for så er vi nød til at tage en direkte kontakt til det enkelte hjem. Vi vil ikke blive ved med at bruge tid i gruppen på disse ting, og dermed fortsætte med at lade det gå ud over de elever der godt kender spillereglerne. Vi kan godt mærke at de nærmer sig teenagealderen, så vi har også lidt medfølelse med jer derhjemme. Hjemmeregningen er kommet i gang igen, så der er aflevering på mandag. I dansk har vi brug tid på at lave collager til den tekst vi skal læse. Jeg har læst de første 3 sider højt. De indeholder en meget billedlig beskrivelse af den have, teksten foregår i. Til tirsdag er der de 3 første sider at læse, men det kan I se på læsekortet. Vil I godt binde mapperne ind, så kan de bruges til mere end et hold elever.

Vi har endnu ikke fundet en vikar, så jeg løber ret hurtigt lige nu. Jeg lover, at så snart vi har fundet en person, sender jeg et brev til jer med en beskrivelse af personen, og de ændringer der sker i skemaet. Venlig hilsen Christine og Lasse 6. - 7. KLASSE (grøn gruppe) Kære børn og forældre! Vidensfag/matematik I mandags gik vi fra den ene ende af Nimtofte til den anden (og den tredje) og så på valgplakater. Vi så på hvordan de forskellige partier fremstillede sig selv med farver, bogstaver, kandidater og slagord. Desuden talte vi plakaterne, og fandt frem til hvor stor en brøkdel og procentdel hvert partis plakater udgjorde af den samlede mængde. Sidst men ikke mindst tastede vi tallene ind i regneark og lavede forskellige diagrammer. Det var en både spændende og sjov dag med stort udbytte. Tirsdag og torsdag så vi på de nuværende mandater og ministre, regnede lidt på mulighederne for flertal og lavede gruppearbejde om forskellige ministre og partier. I matematik skal de næste par uger handle om brøker, decimaltal og procent. I vidensfag skal vi beskæftige os med dansk politisk historie. Demokrati, folketinget og kongehuset er på programmet, men elevernes egne interesser og nysgerrighed skal være med til at sætte dagsordnen i dette forløb, som varer frem til efterårsferien. På mandag tager vi dog en politisk pause. Vi skal i bakkerne og tromme! I engelsk har vi taget hul på et forløb om United Kingdom og har set på landets opdeling og hvordan det engelske flag er opstået. De fleste elever er desuden startet på et forløb kaldet read-cover-write, der skal hjælpe med at udvikle deres engelske ordforråd og stavning. Vores polske venner er gået i gang med det første brev og vi glæder os til at høre fra dem. Det kniber stadig lidt med at få lavet afleveringerne. Næste onsdag er det et ark om brugen af a og an. Desværre har der den seneste tid været en del i klassen, der ikke har forstået at bruge deres Ipod hensigtsmæssigt. Så selv om disse egentligt kan bruges på samme måde som mobiltelefonerne i undervisningen (tage billeder, lommeregner, notater m.m.) må vi, for en periode, bede om at Ipods bliver hjemme. Der er også nogen der har udviklet en stor interesse for papirflyvere i en sådan grad, at de har meget svært ved at lægge det fra sig når undervisningen begynder. Vi håber, at I forældre vil hjælpe med at minde jeres børn om, at den slags hobbyer hører til i fritiden. I dansk er vi begyndt på et nyt emne om demokrati, pligt og ret, som vi skal arbejde med de næste 4 uger. I den periode vil vi kigge nærmere på demokratiet og de pligter og rettigheder, det fører med sig. Herunder vil arbejde med at argumentere for det, man mener, måder at vise sin uenighed på og vi vil slutte med at arbejde med mål og ønsker for vores skole i forbindelse elevråd og medbestemmelsen i undervisningen.

I denne uge har det aktuelle folketingsvalg været med til at give emnet en rigtig god start. Vi har haft rig mulighed for at se eksempler på demokratiet som styreform, og eleverne har argumenteret og været lyttende og interesserede i de andres argumenter for forskellige problemstillinger. Vi har også gennemgået nogle ordklasseopgaver, som er lektie til onsdag d. 21. september. God weekend! Maria R. og Annika SFO: Sikke en dejlig uge her i SFO. Det helt store hit i denne uge har været håndbold i gymnastiksalen. Vi har lært om fair play, ikke at blive sur, hvis man taber og de gense håndbold regler ( til dem som ikke kunne spille i forvejen). De første punge lavet af kaffeposer er ved at være færdige de er bare blevet så flotte. Hvis nogle af jer forældre ligger inde med søm og skuer som I ikke bruger vil vi meget gerne have det til sløjd. Vi modtager også gerne fjer fra alverdens fjerkræ. Kaffedag. Første kaffedag efter ferien bliver onsdag den 5. oktober kl 14.00 16.00. Filmdag: Første filmdag onsdag den 28. september. Børnene må gerne i ugen op til filmdagen med tage film, som vi kan vælge mellem. Kontrolleret fremmøde: Der er kontrolleret fremmøde for 0.klasse til og med 3. klasse. Det vil sige, at vi kontakter jer forældre hvis jeres barn ikke kommer ned i SFO en. Så husk lige at give besked hvis jeres barn holder fri, er syg, hentes af andre eller skal med nogen hjem og lege. Vi vil også lige gøre opmærksom på, at vi ikke fører kontrolleret fremmøde for elever i 4. klasse og derover. Det vil sige, at møder jeres barn ikke op i SFO en vil I ikke blive kontaktet. Hvis I ønsker at vi kontakter jer hvis jeres barn ikke kommer i SFO vil vi gerne have en melding om det. Uge 42 Husk vi holder lukket i efterårsferien. Rigtig god weekend Hilsen os i SFO en. God weekend fra os alle! Pia, Lasse, Leif, Marie, Maria J., Maria R., Jørgen K., Jørgen J., Jytte, Janni, Gunhild, Dorthe, Christine, Annika og Bjørg

Dagsorden til fællesforældremøde 20.september 2011 fra 18.30-20.00 Velkomst ved Christine. Sang ved Dorthe Skolen fortæller om: Ros til forældrene Kursustimer Ugebreve skal vi fortsætte? Skal vi ændre? Vi stopper med at takke Bestyrelsen fortæller: Rengøring Arbejdslørdag SFO fortæller: Knækbrødsordning Skiftetøj/hjemmesko Legeaftaler Oprydning Derefter samles grupperne i eget lokale og hører om det der er specifikt for den enkelte gruppe Vi samles til slut i aulaen og synger en afslutningssang. Vi vil bede jer medtage kaffe og te til eget forbrug, men vi skal nok indkøbe en småkage eller to til jer. På gensyn Personalet og bestyrelsen på Midtdjurs friskole