07.39 O.13 27/2013 Side 1. Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger



Relaterede dokumenter
Overenskomst for tandplejere O.13 31/2014 Side 1

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for musikskolelærere O.13 27/2014 Side 1

70.01 O.13 28/2014 Side 1. Overenskomst for syge- og sundhedsplejersker, og sundhed, jordemødre, farmakonomer m.fl.

Cirkulære om rammeaftale om. Nye lønsystemer. Cirkulære af 21. januar 2009 Perst. nr J.nr

50.01 O.15 31/2015 Side 1. Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne

31.01 O.13 34/2014 Side 1. Overenskomst for akademikere ansat i kommuner

Rammeaftale om det sociale kapitel O.11 48/2011 Side 1

Overenskomst for assistenter, mestre og driftsledere m.fl O.13 26/2014 Side 1

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse

Overenskomst for beredskabspersonale i chef-/lederstillinger ved de kommunale redningsberedskaber O.13 26/2014 Side 1

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

MED-HÅNDBOG. Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. Med KL s og SHK s fælles vejledning

Mtale om udligning af udgifter til barsels- og adoptionsorlov

Overenskomst for teknisk personale ved landsdelsorkestrene

MED-HÅNDBOG. Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse. Med KL s og KTO s fælles vejledning 2013

Aftale om ferie for personale ansat i kommuner O.11 27/2012 Side 1

Ledere og lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser (herunder SOSU-skoler)

Overenskomst mellem Landsorganisationen Danske Daginstitutioner og FOA Fag og Arbejde for pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere,

Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område

Forstandere og øvrige chefstillinger ved voksenuddannelsescentre

Cirkulære om. Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

Cirkulære om VISSE ASPEKTER I FORBINDELSE MED TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDSTIDEN

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Akademikere i staten. Cirkulære om overenskomst for. Cirkulære af 1. juli Modst.nr

SYGEPLEJE OVERENSKOMST

Overenskomst med tilhørende protokollater og aftaler mellem Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og Teknisk Landsforbund (TL)

Transkript:

Side 1 Aftale om statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger KL Sundhedskartellet

Indholdsfortegnelse Side 07.39 Side 2 Aftalens område... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen... 3 Lønstatistik... 3 2. Lønstatistik til lokale lønforhandlinger... 3 3. Lønstatistik på kommuneplan... 4 4. Lønstatistik på landsplan... 5 Tvister, ikrafttræden og opsigelse... 5 5. Tvister... 5 6. Ikrafttræden og opsigelse... 5

Side 3 Aftalens område 1. Hvem er omfattet af aftalen Aftalen omfatter alle ansatte inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde, som er ansat 1. i KL s forhandlingsområde, 2. på selvejende institutioner mv., som Københavns Kommune har indgået driftsoverenskomst, og som er omfattet af kommunale overenskomster. Bemærkning til 1: KL s forhandlingsområde er alle kommuner, alle kommunale fællesskaber i henhold til den Kommunale Styrelseslovs 60, trafikselskaber, alle selvstyrehavne og alle selvejende dag- og døgninstitutioner for børn og unge og selvejende institutioner for voksne, som kommunen har indgået driftsaftale med, og hvor løn- og ansættelsesvilkårene er omfattet af Kommunernes Lønningsnævns tilsyn. Lønstatistik 2. Lønstatistik til lokale lønforhandlinger Til brug for de lokale lønforhandlinger foranlediger kommunen at der som minimum fremlægges et lønstatistisk materiale, der er defineret i denne aftale. Materialet udarbejdes mindst én gang om året. Bemærkning til 2, stk. 1: Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) offentliggør månedligt lønstatistikker for de enkelte kommuner, som indeholder de oplysninger, der i henhold til denne aftale som minimum skal fremlægges. Stk. 2 Det lønstatistiske materiale findes på KRL s hjemmeside: www.krl.dk, og kan herfra enten printes eller overføres til regneark. Bemærkning til 2, stk. 2: Den enkelte kommunes forpligtelse til at fremlægge lønstatistik opfyldes ved, at kommunen leverer data til KRL, således at statistikken kan findes på KRL s hjemmeside. Hvis en lokal repræsentant for en organisation fremsætter anmodning herom, skal kommunen udlevere lønstatistikken digitalt eller i papirform.

Side 4 3. Lønstatistik på kommuneplan Statistikkerne udarbejdes for populationen af "alle ansatte eksklusive ekstraordinært ansatte og fleksjobbere". Statistikkerne opgøres for kommunens personale samlet og for overenskomstområder, stillinger og klassificeringer. Det forudsættes, at den enkelte kategori udgør mindst 3 fuldtidsstillinger i hver statistik, før løntallet offentliggøres. Foruden antal fuldtidsbeskæftigede skal angives antal personer pr. personalegruppe. Til en lønforhandling skal kommunen fremlægge to statistikker; 1. en for kommunens personale samlet og 2. en for a. det overenskomstområde eller b. den stillingsgruppe eller c. den klassificering, som den konkrete forhandling omhandler. Bemærkning til 3, stk. 1: Tilsvarende statistikker for populationerne alle ansatte og ansatte begge år i samme stilling kan findes på KRL s hjemmeside, men det er ikke obligatorisk for kommunen at fremlægge disse. Stk. 2 Der skal fremlægges statistik for lønniveau og lønudvikling. Statistik for lønniveau skal indeholde oplysninger om gennemsnitsløn fordelt på løndele (grundløn, centrale tillæg, lokale tillæg, genetillæg, feriegodtgørelse, pension og overarbejde) og gennemsnitslønnen opgjort ved lønbegreberne nettoløn, bruttoløn og samlet løn. Statistik for lønudvikling skal indeholde oplysninger om lønniveau i begge måneder samt stigning i procent. Lønudviklingen skal opgøres for lønbegreberne nettoløn, bruttoløn og for de enkelte løndele bortset fra overarbejde (dvs. grundløn, centrale tillæg, lokale tilllæg, genetillæg, feriegodtgørelse og pension). Lønstatistikkerne skal endvidere være opdelt på køn, og statistikken for lønniveau skal oplyse de kønsmæssige lønrelationer ved angivelse af kvinders løn i procent af mænds løn. Bemærkning til 3, stk. 2: Nettoløn omfatter: Grundløn, centrale tillæg og lokale tillæg. Bruttoløn omfatter: Grundløn, centrale tillæg, lokale tillæg, genetillæg, feriegodtgørelse og pension. Samlet løn omfatter: Grundløn, centrale tillæg, lokale tillæg, genetillæg, feriegodtgørelse, pension og overarbejde. Tillæg omfatter: Tillæg baseret på arbejds- og ansvarsområder, tillæg baseret på kvalifikationer og kompetencer, resultatløn, udligningstillæg, løn ej færdigforhandlet, andre tillæg og overgangstillæg. Tillæg omfatter såvel trin som tillæg.

Side 5 Pension omfatter: Betalte pensionsbidrag, ATP og supplerende pension. Fra og med august 2008 omfatter pension endvidere et beregnet pensionsbidrag for tjenestemænd. Pensionsbidraget for tjenestemænd beregnes på grundlag af det centralt aftalte pensionsbidrag for tilsvarende overenskomstansatte. Stk. 3. Hvis en part ønsker at lade en anden statistik indgå i de lokale forhandlinger, skal en kopi af denne udleveres til forhandlingsmodparten. 4. Lønstatistik på landsplan. Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) opgør månedligt lønniveau og lønudvikling for de enkelte overenskomster, stillinger og klassificeringer, svarende til de kommuneorienterede opgørelser i henhold til denne aftale. Stk. 2. Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) udarbejder mindst én gang om året landsdækkende kommuneorienterede lønstatistikker. Tvister, ikrafttræden og opsigelse 5. Tvister Retstvister/uoverensstemmelser om fortolkning af eller overtrædelse af denne aftale behandles efter aftale vedrørende behandling af retstvister indgået mellem KL og Sundhedskartellet. 6. Ikrafttræden og opsigelse. Aftalen har virkning fra den 1. april 2013. Stk. 2. Aftalen kan opsiges skriftligt med 3 måneders varsel, dog tidligst til den 31. marts 2015. København den 20. juni 2013 For KL: Michael Ziegler / Marianne Brinch-Fischer For Sundhedskartellet Grete Christensen / Helle Varming