Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne.

Relaterede dokumenter
UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 79 uge 26

Hvis I vil se billeder fra Sebastians optræden på skolen, er de lagt ind på skolens hjemmeside.

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 1 uge 32 Årgang 7 Nyt skoleår

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

Influenza Der har godt nok været rigtig mange syge børn i denne uge, hvor influenzaen har hærget. Vi håber I alle sammen bliver raske til næste uge.

UGEBREV nr. 3 uge 35 Årgang 8

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 37 uge 23

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

UGEBREV nr. 32 uge 17

UGEBREV nr. 24 uge 8. Nummeret er nu Der kan også sendes sms. Det gamle nummer virker stadigvæk i et stykke tid.

HUSK at der er fællesforældremøde på tirsdag 20 september kl Se vedhængte dagsorden.

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

Venlig hilsen Jørgen. Kalender. September. 22. Bestyrelsesmøde. Oktober

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 8

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 20 uge 3. Dyb koncentration Se flere billeder på hjemmesiden og facebook

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 23 uge 5 Årgang 7

UGEBREV nr. 54 uge 48

Louise som er i praktik i blå gruppe, har sidste uge i næste uge. Vi siger tak for samarbejdet og dine lune smil.

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 22 uge 5 Årgang 8

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 30 uge 14

UGEBREV nr. 24 uge 06 Årgang 6

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 44 uge 37

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 04 uge 36. Årgang 6

LUS Vi har desværre ikke fået styr på lusene. Jeg vil indtrængende bede alle om at tjekke og evt. behandle her i weekenden.

Onsdag havde skolen besøg af en fotograf, som tog en masse billeder til en pjece, der skal følge op på de radiospots der kører pt. på Alfa og ABC.

UGEBREV nr. 76 uge 23

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

UGEBREV nr. 5 uge 36 Årgang 7

UGEBREV nr. 35 uge 21

UGEBREV nr. 35 uge 20

UGEBREV nr. 19 uge 01 Årgang 6

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 46 uge 39

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 65 uge 10

UGEBREV nr. 20 uge 3. Årgang 3

UGEBREV nr. 16 uge 49 Årgang 8

UGEBREV nr. 29 uge 13

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

Dagene bliver delt op, så vi er i klasserne noget af tiden og på nogle værkstedshold resten af tiden.

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 12 uge 45

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 8

UGEBREV nr. 36 uge 21 Årgang 9

UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 8

UGEBREV nr. 19 uge 2. Årgang 2. Kære alle børn og forældre! Kære alle

UGEBREV nr. 66 uge 11

UGEBREV nr. 29 uge 14 Årgang 8

UGEBREV nr. 38 uge 24

UGEBREV nr. 27 uge 11 Årgang 8

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 9

UGEBREV nr. 14 uge 47 Årgang 8

Ugebrev 36 Indskolingen 2014

Vi har stadig brug for overskudsfrugt, rødbeder og glas til vores næste temauge kontakt Christine

UGEBREV nr. 33 uge 17

Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Tak... For et godt fælles forældremøde i går aftes. Det var dejligt at se så mange forældre til mødet.

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 8

UGEBREV nr. 05 uge 37. Årgang 6

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 14 uge 47

UGEBREV nr. 33 uge 18

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 9

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming friskolenilemming@mail.dk Ugebrev 43

UGEBREV nr. 40 uge 33

UGEBREV nr. 22 uge 5. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

UGEBREV nr. 34 uge 18 Årgang 7

UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 9

Det ville glæde elever og personale at se så mange som muligt til fremlæggelse af temaugernes produkter fredag 9. september kl

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 9

UGEBREV nr. 38 uge 25 Årgang 8

UGEBREV nr. 6 uge 38 Årgang 8

UGEBREV nr. 33 uge 18 Årgang 8

UGEBREV nr. 32 uge 17 Årgang 8

UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 8

UGEBREV nr. 33 uge 15 Årgang 9

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 31 uge 16 Årgang 8

Transkript:

UGEBREV nr. 6 uge 38 Årgang 2 Kære alle børn og forældre! Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne. I denne uge har vi alle sagt goddag til en ny voksen. Det er Gert som læser nogle af Bjørgs og Christines timer. Vi ser frem til samarbejdet med Gert. Tak for en hyggelig tirsdag aften det var rart at opleve den store opbakning til vores arbejde på skolen. Alle burde have fået et referat af den fælles del af mødet tilsendt på mail. Vi skifter fredagsværksteder i dag, og hvis I vil følge med I hvor jeres unger skal være de næste tre uger, er der ophængt et skema på døren ved mælkekøleskabet. Dem der er på dans/drama holdet skal huske idrætstøj og håndklæde hver gang. Vi har stadig brug for poser fra kaffe og frostvarer til at sy og flette af så gem endelig så mange som muligt til os. Vi minder om, at jakker og trøjer skal have klippet snore af, så vi undgår ulykker. Kunne der komme navn i jakker og fodtøj, ville det lette vores job med at få børn og udstyr til at passe sammen. Vi vil opfordre jer til at kigge på billeder i aulaen. Det er blå gruppe som har lavet collager i sidste uge -til en tekst af Helle Stangerup som hedder Kanariefuglene. Mange weekend hilsner Personalet

0. KLASSE (rød gruppe) Kære forældre og børn i rød gruppe Jeg vil starte med at sige tak for vores gode, men alt for korte snak i Rød gruppe i tirsdags. Nogle af jer gav udtryk for, at I havde oplevet nogle urolige og højtråbende børn dels til fødselsdag og dels om morgenen. I sidste ugebrev skrev jeg, at jeres børn har fået rigtig mange oplevelser den sidste måned. Dels med opstart i O-klasse og dels to emneuger, hvor alle nyindlærte strukturer var vendt totalt på hovedet. En reaktion efter disse uger må bestemt forplante sig i deres hoveder. Jeg fornemmer, at børnene synes ugerne har været spændende men nu er hovederne fyldt op! Derfor oplever jeg, at børnene på nogle områder skal styres mere end de plejer, netop for at holde fast i skolestrukturen. Men jeg oplever samtidig, at de lige nu har brug for at lege mere frit, for at få alle deres oplevelser bearbejdet. Vi skal også huske på, at de nu er de små i skolen, hvor de før var de store i børnehaven med overblik og erfaring. Vores børn er heldigvis forskellige, og det kommer naturligvis også til udtryk i deres adfærd. Med adfærden fortæller børnene os, hvordan de har det. Så er det op til os voksne at tolke deres adfærd. Måske er der nogle, der råber mere for tiden, måske er der nogle, der falder og græder mere end de plejer, måske er der nogle, der bliver vrede og grædende råber: DET ER ALDRIG MIG, DER BLIVER VALGT. Nogle lukker ørerne og ser triste ud, andre ligger sig ned under bordet. Andre bliver lettere hidsige og slår Vores børn reagerer på alt det, de har oplevet! Vi bruger tid på i klassen, at lytte til hinanden og snakke om, hvordan vi skal opføre os overfor hinanden. Jeg tror, at børnene nok skal falde mere til ro igen, hvis vi har en stabil hverdag. Men hvor der er mennesker, vil der også altid være konflikter ; ) Og så synes jeg i øvrigt, at vi har haft en rigtig god uge med mange nye oplevelser - børnene har været aktive og nysgerrige, det de kunne holde til. Vi har leget forskellige lege dels til gymnastik i mandags, dels ude og inde. Dejlig dag i bakkerne, hvor børnene selv lavede bålmad skrællede kartofler og rev gulerødder. Vi har været på K og A- stafet, skrevet mange ord, lavet egne historier og genfortalt, hvad vi sagde om hinanden i den gode stol. Nu håber jeg I får en dejlig weekend og husk I altid bare kan maile eller ringe. Kærlig hilsen Pia, Janni og Gunhild

1. - 3. KLASSE (gul gruppe) Kære forældre og børn i gul gruppe! Ugen startede i musik med intro til Sebastians musical Ronja Røverdatter lavet over Astrid Lindgrens bog af samme navn. Det er den bog, vi for tiden læser højt af i Maxi Gul og musikken skaber nogle rigtig gode billeder til universet i bogen. Vi kommer til at høre flere af hans sange de næste uger, og tale om, hvordan musik kan bruges til at skabe billeder og stemninger. Børnene var også selv komponister og skrev og klappede deres egne rytmer til de første takter af en af Sebastians sange. En god rytmefornemmelse er i øvrigt vigtig, når man lærer at læse, så også på denne måde hænger dansk og musik sammen! I dansk læser vi Emil og arbejder med opgaver til det læste. I Maxi Gul foregår dette med opgaver på tre niveauer, så alle har noget at arbejde med, der passer lige til, hvad de kan og har brug for at lære nu. Tirsdag handlede det f.eks. om at finde navneord i teksten, og onsdag var der fokus på stavning. Læselektien er til hver dansktime og står på sedlen bagerst i Emil-mappen (eller i besked-mappen, hvis man har fået bogen). I Minigul har vi denne uge haft sjovt dansk hvor vi har lavet bogstavsalat og klap et bogstav. Derudover har vi været på biblioteket, hvor børnene har lånt bøger til at kigge og læse i, både her og derhjemme. Og så lige en reminder ØVEORD er altid til fredag. I matematik har de fået de første lektier, 14 regnestykker som de har en uge til at lave, dvs. at de skal laves til mandag. I billedkunst maler Maxi Gul for tiden kæmpe-billeder af frække Emiler og Emilier på størrelse med dem selv. Dem kommer de til at skulle skrive en historie om senere i forløbet. Lektie til engelsk onsdag er at stave sit eget navn på engelsk. Er man ikke selv for stærk i det engelske alfabet, kan der hentes hjælp her: http://www.learningplanet.com/act/fl/aact/index.asp I bakkerne lavede vi denne gang matematikløb, børnene fik et regnestykke hver de skulle hænge op et sted, og derefter skal alle regnestykkerne ud og regnes. Vi lavede også motorik øvelser, hvilket var lidt svært, men det øver vi os på fremover. Leif lavede en lækker tomatsuppe med pasta skruer til over bålet. Uhmmm. Mvh. Dorthe, Leif og Maria J. 4. - 5. KLASSE (blå gruppe) Kære børn og forældre! Vel kommen til Gert det bliver rart at få lidt mere tid til de opgaver jeg også skal nå. Husk at hver torsdag er biblioteksdag.

Når vi læser Kanariefuglene, læser vi ikke højt i klassen, men arbejder på at huske teksten. Det lærer jeg dem forskellige metoder til. Vi er i gang med at lave huskekort, som er en visuel metode til at tage notater til en tekst, så man både husker indhold og rækkefølge. Den næste uge skal der laves huskekort til hver lektie. De får også tid heroppe til det, for i begyndelsen tager det lang tid at lave dem. Der er sodukoer med hjem til dansk, 15 minutter er den tid jeg regner med, at de bruger på dem. Tager det længere tid er det selvvalgt arbejde. Jeg er tilfreds med 15 min. Husk hjemmeregning til mandag afleveres til Gert. Hvis I syntes jeres børn gerne må det vil vi anbefale en hjemmeside der hedder www.spil.nu/matematik/ Husk at cyklerne skal være klar 3. oktober til cykeltræning i udelivstimerne 10. oktober kommer politiet og laver cyklistprøve. Vi mangler stadig at få en melding om hvilke forældre der kan være med den dag fra ca. kl 9.00 11.00. Cyklerne kan opbevares låst inde på skolen mellem den 3. og 10. oktober. Hilsen Gert, Lasse og Christine 6. - 7. KLASSE (grøn gruppe) Kære børn og forældre! I dansk har vi set filmen Midt om natten og i arbejdet med filmen snakket videre om demokrati, pligt og ret. Især har vi haft fokus på dem, der går imod de demokratisk besluttede regler og vi har snakket om Christianias opståen og sammenlignet med filmens handling. Vi har også nået at lave diktatforberedelse og at have diktat. På forældremødet nåede jeg ikke at fortælle, at vi vil arbejde med diktat og stavetræning en gang om ugen og at vi fremover har ugelektier, der skal være færdige til onsdag hver uge. Til næste onsdag har alle fået en tekst om elevrådsarbejde, som skal læses. I mandags havde vi matematik i bakkerne. Vi snakkede om noder og brøker og så trommede og fløjtede vi helnoder, halvnoder, fjerdedelsnoder, ottendedelsnoder og sekstendedelsnoder. Der var også tid til at spille lidt vendespil med noder og brøker. Tilbage i klassen har vi regnet med decimaltal. I vidensfag arbejder vi med bogen Danmarks vej til demokrati. Side 49-55 skal læses til på tirsdag og der skal tages noter til hvert afsnit. I Engelsk har vi rettet hjemmeopgave. For en gangs skyld havde (næsten) alle fået lavet den til tiden. I næste uge er det en opgave om navneord i flertal. Den er nok lidt sværere og der kan blive brug for ordbog. På mandag skal vi i bakkerne igen, så husk fornuftigt fodtøj, så I undgår våde tæer.

Tirsdag starter 7. klasserne til konfirmandforberedelse, så efter morgensang og nogle timer frem har 6. klasse lærerne for sig selv. Vi skal starte på et nyt spændende projekt, som I får mere at vide om på tirsdag. Vi er ved at planlægge årets første filmaften, som kommer til at ligge i næste uge, fredag d. 30/9, og hvor vi overnatter på skolen. Filmlister er blevet sendt med hjem, men der er kommet to nye forslag: Hot Fuzz og Elitepædagogen. Elitepædagogen er tilladt fra 7 år, men Hot Fuzz har en aldersgrænse på 15, så I må meget gerne lige sende en seddel med i skole, hvor der står om det er i orden vi ser den. Hvis I er i tvivl, om I vil give tilladelse til en film, fordi I ikke kender den, så prøv at kigge på www.medieraadet.dk. I deres Filmvurderingsdatabase kan man læse aldersgrænserne på de forskellige film og begrundelserne for dem. God weekend! Maria R. og Annika SFO: Nu er de første tasker/ punge blevet færdig og er kommet med hjem. Vi vil senere lave en lille udstilling, med alle de fine ting lavet af kaffeposer, slikposer og lignede. Ellers er ugen blevet brugt på leg inde og ude, besøg i sløjd, bagt kage til forældremøde og meget andet. Husk lige skiftetøj, regntøj og gummistøvler på rummet. Filmdag: Husk vi holder filmdag på onsdag. Børnene må meget gerne tage film med fra mandag. Opfølgning fra fælles forældremøde: Skiftetøj: Vi modtager gerne skiftetøj. Men det er ikke ens betydende med at børnene ikke skal have tøj med selv. Madordning: Vi vil i næste uge diskuterer på vores p- møde hvordan en evt. madordning kan fungerer. Herefter skal forslaget sendes videre til bestyrelsen, da en madordning vil få betydning for prisen. Mobiltelefon for 4. klasse og op: I næste uge vil vi også diskuterer om 4. klasse og derover skal have lov til at medbringe deres mobiltelefoner. Kærlig hilsen os i SFO`en. God weekend fra os alle! Pia, Lasse, Leif, Marie, Maria J., Maria R., Jørgen K., Jørgen J., Jytte, Janni, Gunhild, Dorthe, Christine, Annika, Gert og Bjørg