Onsdag havde skolen besøg af en fotograf, som tog en masse billeder til en pjece, der skal følge op på de radiospots der kører pt. på Alfa og ABC.



Relaterede dokumenter
UGEBREV nr. 22 uge 5. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

Louise som er i praktik i blå gruppe, har sidste uge i næste uge. Vi siger tak for samarbejdet og dine lune smil.

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

UGEBREV nr. 32 uge 17

UGEBREV nr. 23 uge 5 Årgang 7

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 79 uge 26

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

UGEBREV nr. 24 uge 06 Årgang 6

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

Influenza Der har godt nok været rigtig mange syge børn i denne uge, hvor influenzaen har hærget. Vi håber I alle sammen bliver raske til næste uge.

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

Hvis I vil se billeder fra Sebastians optræden på skolen, er de lagt ind på skolens hjemmeside.

UGEBREV nr. 22 uge 5 Årgang 8

UGEBREV nr. 19 uge 2. Årgang 2. Kære alle børn og forældre! Kære alle

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

UGEBREV nr. 36 uge 21

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 20 uge 3. Dyb koncentration Se flere billeder på hjemmesiden og facebook

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 24 uge 8. Nummeret er nu Der kan også sendes sms. Det gamle nummer virker stadigvæk i et stykke tid.

UGEBREV nr. 1 uge 32 Årgang 7 Nyt skoleår

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne.

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 04 uge 36. Årgang 6

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 37 uge 23

UGEBREV nr. 3 uge 35 Årgang 8

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

UGEBREV nr. 66 uge 11

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 35 uge 21

UGEBREV nr. 35 uge 20

UGEBREV nr. 5 uge 36 Årgang 7

Dagene bliver delt op, så vi er i klasserne noget af tiden og på nogle værkstedshold resten af tiden.

UGEBREV nr. 16 uge 49 Årgang 8

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 9

UGEBREV nr. 12 uge 45

Kære forældre Velkommen til Rie, som har sagt ja til at undervise i sprog i Grøn og Blå (tysk) Dejligt du vil hjælpe os.

UGEBREV nr. 19 uge 01 Årgang 6

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 8

Venlig hilsen Jørgen. Kalender. September. 22. Bestyrelsesmøde. Oktober

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 40 uge 33

UGEBREV nr. 29 uge 13

UGEBREV nr. 14 uge 47

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

LUS Vi har desværre ikke fået styr på lusene. Jeg vil indtrængende bede alle om at tjekke og evt. behandle her i weekenden.

UGEBREV nr. 05 uge 37. Årgang 6

UGEBREV nr. 38 uge 24

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 20 uge 3. Årgang 3

UGEBREV nr. 11 uge 44

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 25 uge 9 Årgang 8

UGEBREV nr. 14 uge 47 Årgang 8

UGEBREV nr. 65 uge 10

UGEBREV nr. 24 uge 8. Banko Støtteforeningen holder bankospil med fine præmier den 7. marts.

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 9

UGEBREV nr. 76 uge 23

UGEBREV nr. 34 uge 18 Årgang 7

UGEBREV nr. 33 uge 18 Årgang 8

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Tak... For et godt fælles forældremøde i går aftes. Det var dejligt at se så mange forældre til mødet.

UGEBREV nr. 30 uge 14

UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 8

UGEBREV nr. 48 uge 41

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

UGEBREV nr. 38 uge 25 Årgang 8

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas Kl: Tilde 3.kl: Selma.

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 8

UGEBREV nr. 44 uge 37

UGEBREV nr. 33 uge 18

HUSK at der er fællesforældremøde på tirsdag 20 september kl Se vedhængte dagsorden.

Det ville glæde elever og personale at se så mange som muligt til fremlæggelse af temaugernes produkter fredag 9. september kl

UGEBREV nr. 33 uge 17

Aktuelt. Godt Nytår! Forældrerengøringen starter også op igen. Følgende forældre står for rengøringen den kommende periode:

UGEBREV nr. 32 uge 17 Årgang 8

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 3. Kære alle børn og forældre! Skolestart

UGEBREV nr. 29 uge 14 Årgang 8

UGEBREV nr. 6 uge 38 Årgang 8

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 13 uge 46 Årgang 8

UGEBREV nr. 26 uge 10 Årgang 8

UGEBREV nr. 10 uge 41. Årgang 7

UGEBREV nr. 27 uge 11 Årgang 8

UGEBREV nr. 31 uge 16 Årgang 8

Transkript:

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 2 Kære alle børn og forældre! Første værkstedsperiode i de nye forårsværksteder er ovre, og vores indtryk er at alle har lært en masse nyt. Begreber som kolonner og celler vælter ud af munden på meget unge elever, kineserlyde og skøjteture på lyde kommer fra andre, spil til brug i frikvarterene er blevet vist frem og forklaret, og begreber som tidsperioder i kunsten, hulemalerier og egyptisk kunst myldrer frem fra andre. I dag har alle skiftet til et nyt værksted, så hvis I vil følge med i, hvad netop jeres barn er i gang med, må I hellere spidse ørerne. Som vanligt hænger skemaet for værkstederne på døren ved mælkekøleskabet. I løbet af de sidste uger er der blevet uddelt forskelligt materiale, med forslag til aktiviteter i vinterferien. Her er mange gode forslag, og de fleste forslag er meget billigere i vinterferien, end de ellers er. I lokalaviserne tilbydes også alverdens muligheder så der er ingen grund til at kede sig i ferien. Vi er også sikre på, at en grundig oprydning af skoletaskerne og opfyldning af pennalhuse, for mange elever vil være en god ide. Onsdag havde skolen besøg af en fotograf, som tog en masse billeder til en pjece, der skal følge op på de radiospots der kører pt. på Alfa og ABC. Husk at fastelavnsfesten ligger den første dag, vi vender tilbage til skolen efter ferien. Kig nærmere på invitationen fra SFO. Ellers vil vi ønske jer alle en god vinterferie. Hilsen Personalet

0. KLASSE (rød gruppe) Kære forældre og børn i rød gruppe En dejlig uge er netop forbi og vi har i klassen afrundet ugen ved at tale om drillerier, mobning samt det at være forskellige. Vi snakkede om at være gode ved hinanden, fordi vi alle er som små lys, der hver især er gode til noget derfor kan og skal vi også bruge hinanden og lære af hinanden. Denne snak var en afslutningssnak efter at have læst Ole Lund Kirkegårds historie om Gummitarzan og efterfølgende set filmen Gummitarzan fra 1986. På vores udelivsdag fik jeg en seddel i hånden fra et barn, hvor der stod: Gunhild, der er -21,6 frostgrader udenfor. Det tolkede jeg som et vink med en vognstang om, at vi skulle blive hjemme. Da jeg fortalte børnene at vi blev hjemme råbte de alle JAAAAAAA! Vi lavede dog alligevel lidt udendørslege herhjemme: Børnene var delt i 4 hold og skulle ud at finde poster, der svarede til gruppernes navne: Kat, bil, sol, hus. Hernæst øvede vi hoppetal. F.eks. hvor mange hop er der fra 4 8? og børnene lavede opgaver om dette emne. Onsdag legede vi popcornsleg, der gik ud på at åbne krøllet papir med små ord og placere dem ved det rette billede. En leg med masser af bevægelse. Ellers er vi er stadig i gang med læsningen samt spil med lyde og bogstaver, leg ved computer, butik og postkontor. Efter vores snak fredag fik vi også tid til at komme i musiklokalet og lave noget musik og dans. Fx: Vi spiller alle sammen, Trylletrold, Hvem vil ind at vrikke? Troldebørn i troldeland Karneval i gården Rigtig god ferie Venlig hilsen Pia, Jannie, Lasse og Gunhild

1. - 3. KLASSE (gul gruppe) Kære forældre og børn i gul gruppe! MiniGul: I denne uge har vi arbejdet med engelske vendespil, og værksteder i de forskellige fag. Fredag så vi film, fordi de har været så gode til at arbejde det sidste stykke tid. I matematik arbejde vi videre med at låne og sætte i mente. Lektier i ferien:der skal læses mindst 10 min hver dag, og det ville være rigtig godt hvis de øver sig i at læse højt! MaxiGul: Ud over at arbejde med skraldeemnet, er vi gået videre med at blive klogere på de forskellige historiske perioder. Vi har set filmen Vølvens forbandelse, hvor to børn ved hjælp af en tidsmaskine rejser tilbage i tiden og oplever vigtige begivenheder i vikingetiden og middelalderen. Filmen genopfriskede nogle af de ting, vi allerede har arbejdet med, og så fungerede den også som oplæg til den stil 3. klasse har for til onsdag efter vinterferien. Stilen skal indeholde: En eller flere hovedpersoner en tidsrejse til en af de tider, vi har arbejdet med indtil nu (istid renæssancen) 3 ting som er typiske for den tidsperiode, hovedpersonen rejser tilbage til (hvis middelalder f.eks. at landet er blevet kristent, at landet ofte er i krig, pestens komme) Udeliv: Vi gjorde fælles hytten rent og drengene arbejdede videre med deres hus. Vi fik svensk pølseret og varm kakao:) Matematik: Vi har i den seneste tid arbejdet med omkreds og areal af rektangler. Da det har vist sig at det tager længere tid en forudset, at gange højde og grundlinje, har vi brugt lidt tid på at øve tabeller. Det vil være en stor hjælp hvis I kunne øve lidt på tabellerne derhjemme, bare 5 minutter dagligt. Musik: Vi har set den færdige STOMP-film, og den er ærligt talt blevet rigtig god:o) Vi har desuden lavet flere skønne STOMP-rytmer til ære for fotografen, og så har vi spillet videre på Fætter Mikkel med nye børn på pauker og ukulele. Rigtig god vinterferie! Dorthe, Maria J, Leif, Mads Peter

4. - 5. KLASSE (blå gruppe) Kære børn og forældre! Så blev vi færdige med at læse Ørnens øje, så de ti siders daglig læsning er i selvvalgt bog. Efter vinterferien fortsætter vi med at skulle skrive stil i middelalderen. Der skal dagligt arbejdes på opgaven heroppe, så det er vigtigt at skrivehæftet er i tasken hver dag. Klassen er efterhånden ret gode til at tage notater til mine oplæg i vidensfag. I dag kom de sidste i gang med at tegne og skrive, mens jeg fortalte. Det var der, vi gerne skulle nå hen. Der er undervist i vidensfag stort set dagligt de sidste mange uger for at træne den evne, og så er det rart at se, det bærer frugt. Flere elever i klassen mangler i den grad BLYANTER og andet skrivegrej det er ikke skolen der skal holde dem med den slags, så fyld op i vinterferien, og ryd endelig også op i tasken det ville ikke være pral at gøre det for manges vedkommende. Matematik: Vi har lavet statistik over elevfødselsdage, søskende, kæledyr og mange andre ting. Resultaterne er blevet vist i søjlediagrammer, hvilket alle elever har rigtig godt styr på nu. Der er blevet uddelt ekstraopgaver til de der var hurtige, eller havde lyst til at lave mere derhjemme. Engelsk: Vi er næsten blevet færdige med vores sangtekster. Der er blevet arbejdet flittigt med oversættelserne og vi afslutter dem lige efter ferien. Vi har også lavet en præsentationsrunde, hvor eleverne har fortalt lidt om dem selv, familie, fritidsaktiviteter osv. Pia Ribberholt er begyndt som støtte i klassen onsdag og torsdag i andet modul, idet en elev har fået bevilliget støtte her midt i året. God ferie Hilsen Christine, Pia, Mads Peter og Lasse. 6. - 7. KLASSE (grøn gruppe) Kære børn og forældre! I dansk har vi afsluttet vores arbejde med at skrive fortællinger ud fra kendte gamewolds og med at lave egne computerspil. Vi har også læst artikler, set dokumentar og snakket om børns online liv, med de fordele og ulemper, der er. Vi har især haft fokus på mobning på nettet og over mobiltelefonen, da det er noget, de fleste kender til. Lektien til onsdag efter vinterferien er at læse det antal sider, der er skrevet i læseloggen.

I vidensfag har vi afrundet vores forløb om de store opdagelsesrejser, med opdagelsen af Australien og New Zealand. Efter ferien begynder vi at læse om vand, som optakt til de kommende temauger. Vi har arbejdet med tabeller, gange- og divisionsstykker i matematik, samt lavet farvede mønstre på sømbrætter. Disse er blevet til en flot udstilling, som kan ses på gangen uden for vores lokale. I engelsk er der blevet skrevet filmanmeldelser. Efter ferien skal vi i gang med at skrive breve til Polen. Der er ingen lektier hen over ferien, udover at læse breve fra Polen. God ferie Annika og Maria R. SFO: Kære børn og forældre Tak for den store opbakning til vores kaffedag i tirsdags. Hvor er det dejligt at så mange forældre havde tid og lyst til en kop the/ kaffe og kage. Børnene havde glædet sig hele dagen. I onsdags lavede vi svensk pølseret over bål. Børnene fra mini gul hjalp med at skære pølser og kartofler i skiver. Vi spiste udendørs i det dejlige vejr. Vi holder fastelavn for alle skolens elever mandag efter vinterferie. Se indbydelsen der er vedhæftet ugebrevet. Rigtig god weekend og god vinterferie til dem som har det :0) Hilsen alle os i SFO en. God weekend fra os alle! Pia, Lasse, Leif, Marie, Maria J., Maria R., Jørgen K., Jørgen J., Jytte, Janni, Gunhild, Dorthe, Christine, Annika, Mads Peter og Bjørg