Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flydebeton til betonelementindustrien. Avancerede tilsætningsstofløsninger"

Transkript

1 Flydebeton til betonelementindustrien Avancerede tilsætningsstofløsninger

2 2 Flydebeton til betonelementindustrien Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine specifikke byggetekniske behov. Vores globale erfaring og omfattende netværk bidrager til din succes både i dag og i morgen. Master Builders Solutions Med varemærket Master Builders Solutions har BASF samlet al sin ekspertise for at skabe løsninger til nybyggeri, vedligeholdelse, reparation og renovering af konstruktioner. Master Builders Solutions bygger på mere end hundrede års erfaring i byggebranchen. Knowhow og erfaringer fra BASF s verdensomspændende netværk af byggeeksperter udgør kernen i Master Builders Solutions. Vi kombinerer de rette elementer fra vores portefølje for at løse netop dine bygningsmæssige udfordringer. Vi samarbejder på tværs af fagområder og regioner og trækker på vores erfaringer fra utallige byggeprojekter over hele verden. Vi udnytter globale BASF-teknologier såvel som vores dybdegående viden om lokale bygningsmæssige behov til at udvikle innovationer, der bidrager til din succes og til at fremme bæredygtigt byggeri. Den omfattende portefølje under varemærket Master Builders Solutions indeholder betonadditiver, cementadditiver, løsninger til underjordiske konstruktioner, løsninger til vandtætning, forseglinger, løsninger til reparation og beskyttelse af beton, specialmørtler samt epoxy- og polyuretanbelægninger.

3 Flydebeton til betonelementindustrien 3 Zero Energy System og Crystal Speed Hardening Branchestandarden for fremstilling af betonelementer Kendetegnende for betonelementindustrien er, at den består af mange forskellige typer komponenter og produktionsprocesser: uarmeret, forspændt, ikke-forspændt, efterspændt næsten alt er muligt. Trods denne store mangfoldighed stræber betonelementindustrien efter det samme mål produkter, der løser de fire største udfordringer for en bæredygtig byggeindustri: effektive processer energibesparelser optimeret materialebrug specifikationer af høj kvalitet I nutidens konkurrenceprægede miljø, især i perioder med en svag makroøkonomi, er industriens største bekymring at skabe en balance mellem disse mål og den størst mulige omkostningseffektivitet og fleksibilitet i produktionen. Derfor er accelereret betonhærdning i den tidlige fase et værktøj til at spare tid og penge. Betonelementproducenterne skal opretholde deres rentabilitet til trods for stigende omkostninger til materialer, arbejdskraft og udstyr i en tid med faldende priser og hurtigt tilpasse deres aktiviteter til de vanskelige økonomiske betingelser. En høj tidlig styrkeudvikling er afgørende for betonelementproducenterne. I en kapitalkrævende industrialiseret produktionsproces med en stor kvalitetskontrol er de kritiske økonomiske faktorer en hurtig genanvendelse af forskallinger samt en høj, kontinuerlig og fleksibel produktionsvolumen med den lavest mulige produktionsindsats. En hurtig styrkeudvikling forudsætter den bedst egnede betonproportionering. Til betonelementer anvendes hovedsagelig CEM I 52,5 R, mens den europæiske cement- og betonindustri tilstræber at anvende mere og mere bindemiddel med et reduceret klinkeindhold. For at imødekomme alle disse delvist modstridende krav tilbyder vi industrien to nye løsninger koncepterne Zero Energy System og Crystal Speed Hardening, der er baseret på unikke teknologier. Et indgående kendskab til betonelementindustrien Vores team hjælper dig med realistiske løsninger, der er udviklet specifikt til betonelementindustrien. Som supplement til vores flydende betonløsninger tilbyder vi også armeringsløsninger med MasterFiber, et stort sortiment af formslipmidler med MasterFinish samt beskyttelses- og reparationsløsninger med MasterKure, MasterLife, MasterProtect og MasterGrout. Dette komplette produktprogram gør BASF til den ideelle leverandør af løsninger til betonelementindustrien.

4 4 Flydebeton til betonelementindustrien Zero Energy System MasterGlenium ACE Vores Zero Energy System fra Master Builders Solutions tilgodeser alle aspekter i betonelementproduktionen. Zero Energy System eliminerer vibrering, reducerer energiforbruget og den nødvendige arbejdskraft samt øger betonens holdbarhed. Systemets hovedelement er MasterGlenium ACE, et højtydende PCE-superplastificeringsmiddel af den nyeste generation, som er specialudviklet af vores specialister i betonelementer. Betegnelsen»Zero Energy«afspejler reduktionen af samtlige energiressourcer, der mobiliseres til betonelementproduktionen, dvs. som indgår i det færdige betonelement. Det er således ikke kun fossile brændstoffer og elektricitet, der skal betragtes som energi, men også aspekter som arbejdskraft, materiale-forbrug og produktivitet. Molekylerne i MasterGlenium ACE adsorberes hurtigt på cementkornenes overflade og fungerer ved at dispergere de individuelle cementpartikler. Polymerers molekylestruktur er afgørende for en høj tidlig styrkeudvikling. Med traditionelle PCE-superplastificeringsmidler dækker molekylerne hele cementkornets overflade og danner en barriere mod kontakt med vand, hvilket hæmmer hydratiseringsprocessen væsentligt. Den unikke, navnebeskyttede molekylestruktur i MasterGlenium ACE blotlægger en større del af cementkornenes overflade, så den kan reagere med vand. Dette gør det muligt at opnå en tidligere udvikling af hydratiseringsvarmen, en hurtigere udvikling af hydratiseringsprodukterne og dermed en højere styrke i en meget tidlig alder. Denne fordel kan udnyttes selv ved lave temperaturer.

5 Flydebeton til betonelementindustrien 5 Crystal Speed Hardening Master X-Seed Vores Crystal Speed Hardening-koncept gør det muligt at opnå en mere bæredygtig betonproduktion takket være den unikke teknologi Master X-Seed en ny hærdningsaccelerator. Den sætter betonindustrien i stand til at spare tid og penge og samtidig reducere CO ² -emissionerne. Master X-Seed består af syntetisk fremstillede nanopartikler suspenderet i en væske der fremmer betonblandingens hærdeegenskaber. Hvor traditionelle accelereringsmetoder, f.eks. opvarmning, eller almindelige hærdningsacceleratorer typisk påvirker betonens pris og bearbejdelighed, tilfører Master X-Seed betonblandingen en hærdningsacceleration, der fremmer den naturlige hydratisering og de langsigtede funktionsegenskaber, og giver et overordnet potentiale for omkostningsbesparelser. En hidtil uopnåelig hærdningsacceleration uanset temperaturniveauet opnås allerede i en tidlig alder (6-12 timer) takket være den effektive podning i proportioneringen, som også fremmer de endelige egenskaber i den specificerede beton. F.eks. gør Master X-Seed det muligt at fremstille et nyt betonprodukt, som kun skal bruges til et enkelt projekt, uden at der skal foretages større investeringer i varmebehandlingsudstyr. Det betyder, at industrien kan planlægge sin produktion efter markedsefterspørgslen på en meget mere fleksibel og økonomisk måde end før. Det åbner op for nye muligheder i betonelementindustrien. Crystal Speed Hardening-konceptet overgår og styrker alle eksisterende løsninger til industriens vigtigste behov og er fuldt kompatibelt med andre produkter fra Master Builders Solutions, f.eks. MasterGlenium og MasterFiber. Vores reference i Tjekkiet: Broen over floden Rybný

6 6 Flydebeton til betonelementindustrien Virkemåde Master X-Seed Ved almindelig hydratisering af cement reagerer de vigtigste klinkerfaser C ³ S og C ² S med vand, så der dannes kalciumsilikathydratkrystaller (CSH-krystaller) og kalciumhydroxid. CSH-krystallernes kimdannelse er en eksotermisk reaktion, der finder sted på cementkornets overflade og kræver overvinding af nogle aktiveringsbarrierer for yderligere vækst. Varmeudvikling acceleratoreffekt (380 kg / m 3 CEM I 52,5 R) Varmeudvikling (J/g.h) (J g -1 h -1 ) Master X-Seed Traditionel accelerator Uden accelerator Kimkrystal podning Med Master X-Seed er det muligt at suspendere ekstra fine, syntetisk fremstillede CSH-krystaller i en brugsklar suspension af tilsætningsstoffer og bruge dem som podningsmateriale i poreopløsningen mellem cementkornene. De aktive CSH-krystaller kan vokse stort set uden nogen energibarriere. Denne metode kaldes kimkrystal podning. Det er påvist, at krystallerne udviser en præferentiel vækstadfærd mellem cementkornene og ikke på cementkornenes overflade. Derfor vokser krystalstrukturen langt hurtigere, og der observeres en tidligere hærdning og styrkeudvikling. Den færdige, hydratiserede cementpasta udviser ingen mikrostrukturelle forandringer i forhold til almindelig hydratiseret cement. CSH-krystallernes densitet kan rent faktisk øge kvaliteten af den hærdede cementpasta og fremme holdbarheden Tid (h) 4 timer uden Master X-Seed 4 timer med Master X-Seed 2 x tidlig styrke Vand Cement CSH Skematisk præsentation af CSH-krystaller i poreopløsning bestående af cement og vand. CryoSEM af Master X-Seed: Aktive krystaller vokser i mellem cementkornene Den unikke Master X-Seed-teknologi giver en uovertruffen fremskyndelse af hydratiseringsprocessen og er et resultat af en lang række produktionsprocesser. Den er baseret på en navnebeskyttet teknologi fra BASF, som sikrer en stabil suspension af syntetisk fremstillede krystalline CSHnanopartikler. Disse partikler fungerer som aktive krystalkim i betonblandingen. Master X-Seed er aktivt ved alle betontemperaturer, både sommer og vinter, samt under damphærdningsforhold.

7 Flydebeton til betonelementindustrien 7 Fordele Produktivt, økonomisk, vibrationsfrit Øget produktivitet Produktiviteten i betonelementindustrien er direkte afhængig af, hvor hurtigt betonen hærder, uanset hvilken produktionsproces der anvendes. MasterGlenium ACEs unikke reaktion med cementpartiklerne øger hydratiseringskinetikken væsentligt uden at forstyrre hydratets morfologi. Den naturlige eksotermiske varme, der produceres i de første par timer, kan fremskynde krystalliseringsprocesserne og dermed udvikle en hurtigere materialestyrke. De væsentligt forbedrede egenskaber i sammenligning med traditionelle superplastificeringsmidler optimerer således blandingens effektivitet og forkorter produktionscyklussen med potentiale for en fordobling af produktionsvoluminen! Tidlig styrkeudvikling (flydebeton 350 kg / m 3 CEM I 52,5 20 C) Minimeret varmehærdning Den nødvendige energi til varmehærdning er en af hovedparametrene i beregningen af omkostningerne til betonelementer. Den udgør dermed en vigtig økonomisk faktor. Et af formålene med Zero Energy System er at optimere den mængde energi, der er nødvendig til produktionscyklussen for at opnå specifikationskravene. Effekten af den unikke MasterGlenium ACE polymer kombineret med Master X-Seed samt styring af produktions- og udstøbningsparametre muliggør en optimal brug af den naturlige energi til hydratisering, så den finder sted tidligere. Tilførslen af ekstern energi kan således reduceres eller elimineres, da der ikke er noget behov for varmehærdning. Denne egenskab ved Zero Energy System sparer ikke kun penge den styrker også betonens holdbarhed ved at begrænse eventuelle mikrorevner, som kan opstå ved varmehærdning (varmechok, temperaturgradient, udtørring m.m.). Vibrering unødvendig Den nødvendige energi til udstøbning af betonen er endnu en hovedfaktor i beregningen af omkostningerne til betonelementer. Vibrationer er samtidig en anerkendt belastningsfaktor støjgener for arbejderne og de omkringboende samt en fysisk belastning for dem, der udstøber betonen. 80 MasterGlenium ACE Traditionelt PCE Endnu en fordel ved Zero Energy System er, at det eliminerer behovet for energi til udstøbning af elementbetonen. Trykstyrke (N / mm 2 ) MasterGlenium ACEs flydeevne og vandreducerende virkning muliggør en robust og direkte formulering af selvkompakterende betontyper, som kan udstøbes uden vibrering, når de kombineres med en kompatibel produktionsproces Tid (h)

8 8 Flydebeton til betonelementindustrien Fordele Omkostningseffektivt, energibesparende, bæredygtigt Hurtig og fleksibel proces: Den vigtigste funktionsmæssige fordel ved dette innovative koncept er en hurtig styrkeudvikling ved hjælp af fremskyndet hydratisering ved lave omgivelses- og varmehærdnings-temperaturer. En øget produktivitet har direkte indvirkning på omkostningseffektiviteten. Fleksibiliteten til at øge kapaciteten i en fart er især nødvendig, når der opstår uventede krav om store volumener. Med Master X-Seed er det ikke nødvendigt med ekstra installationer for at nå dette mål. Og i tider med krise eller lav efterspørgsel er optimering af produktionskapaciteten essentiel. Master X-Seed fremskynder dine processer og øger din produktionsvolumen med det almindelige produktionsudstyr. Dobbelt rotation kan føre til en tilpasset formbrug, så der er brug for færre forme, eller de eksisterende forme kan bruges oftere. Styrkeudvikling acceleratoreffekt (flydebeton med 380 kg / m 3 CEM I 52,5 R) Trykstyrke (MPa) 1 time 6 t. 12 t. 1 døgn 3 døgn 7 døgn 28 døgn Hærdning Master X-Seed Traditionel accelerator Uden accelerator Hærdningsfordele energibesparelser: Varmehærdning er en energi- og omkostningstung metode til at opnå en høj tidlig styrkeudvikling, hovedsagelig i vinterperioden, eller når der er brug for flere produktionscyklusser for at efterkomme en stor efterspørgsel. Den direkte eller indirekte opvarmning af betonen skal imidlertid være velkontrolleret, hvis holdbarhedsrisici skal minimeres (indre spændinger, forsinket ettringitdannelse). Med Master X-Seed kan du eliminere eller reducere den supplerende varmehærdning af betonen og således spare installationsudgifter til varmehærdningsudstyr og reducere CO ² -emissionerne. Styrkeudvikling temperatureffekt (flydebeton med 380 kg / m 3 CEM I 52,5 R) Trykstyrke (MPa) 1 time 6 t. 12 t. 1 døgn 3 døgn 7 døgn 28 døgn Hærdning 60 C og Master X-Seed 20 C och Master X-Seed 60 C 20 C 5 C og Master X-Seed 5 C

9 Flydebeton til betonelementindustrien 9 Hærdningsfordele materialeoptimering: Kompositcement og brug af supplerende cementholdige materialer er vigtige redskaber til optimering af proportioneringerne, når der skal opfyldes krav om specifikke egenskaber. Dette er dog typisk på bekostning af den tidlige styrkeudvikling, der er nødvendig for betonelementer, og der må derfor kompenseres med en øget mængde bindemiddel. Master X-Seed gør det muligt at optimere brugen af bindemiddel, uden at det går ud over den tidlige styrke eller egenskaberne i den friske beton. Dette har en målbar positiv effekt på slutstyrken og bidrager til at nedbringe fabrikkens CO ² -emissioner. Optimale proportioneringer opnås i henhold til retningslinjerne i den nyeste betonteknologi og ved tilsætning af Master X-Seed. Styrkeudvikling cementeffekt (flydebeton med 380 kg / m 3 CEM I 52,5 R) Trykstyrke (MPa) 1 time 6 t. 12 t. 1 døgn 3 døgn 7 døgn 28 døgn Hærdning CEM I 52,5 R og Master X-Seed CEM II/A-LL 42,5 R og Master X-Seed CEM I 52,5 R CEM II/A-LL 42,5 R Hurtig cement Hærdningsfordele specifikationer af høj kvalitet: Master X-Seed styrker vedhæftningen mellem partiklerne på grund af den stærke krystaldannelse i de aktive CSHkrystalkim. Dette modvirker svind og revnedannelse og nedsætter vandoptagelsesevnen. Kombineret med supplerende cementholdige materialer styrker det betonens holdbarhed og øger betonens samlede levetid. Betonspecifikationer af høj kvalitet inkluderer i stigende grad miljømæssige aspekter og kræver en optimeret økoprofil (afbalancerede miljømæssige fordele i forhold til økonomiske omkostninger over hele produktets levetid). Med Master X-Seed har betonproducenten alle muligheder for at bidrage til en mere bæredygtig betonproduktion, som er dokumenteret i den certificerede, dybdegående analyse BASF SEEBALANCE (SEE = SocioEcoEfficiency eller socio-/økoeffektivitet). SEEBALANCE Eliminering af damphærdning ved brug af Master X-Seed Miljøbelastning (standard) Økoeffektivt produktprogram (SEE) Socioeffektivt produktprogram (SEE) 0,5 1,0 1,5 1,5 1,0 0,5 Omkostninger (norm.) 1,5 1,0 0,5 Omkostninger (norm.) Social belastning (norm.) Reference: 400 kg / m 3 CEM I og damphærdning Mulighed uden damphærdning: 400 kg / m 3 CEM I og Master X-Seed (2,5 % bundet vandindhold)

10 10 Flydebeton til betonelementindustrien Samarbejde på ethvert plan Vores mission Vores mission hos BASF er at udvikle materialer, der imødekommer slutbrugerens behov. Vi tilfører vores kunder værdi gennem kontinuerlig målrettet forskning og udvikling. Vores forsknings- og udviklingsteams samarbejder med partnere, der er anerkendt verden over for deres førende position inden for kemi, viden om proportionering og uovertrufne anvendelsesmuligheder. Med konstant fokus på kundens behov har vores specialister i Master Builders Solutions fra BASF hævet standarden for betonens funktionsmæssige egenskaber gennem grundig forskning fra molekyle til færdig løsning. Betonelementindustrien har et konstant behov for at forbedre den overordnede proces, øge kvaliteten og produktiviteten inden for stramme produktionsplaner og samtidig styre omkostningerne. Under brandet Master Builders Solutions har vi udviklet et omfattende sortiment af produkter og systemer, der løser disse udfordringer ved at omdefinere branchestandarderne for kvalitet, sikkerhed og produktions-effektivitet inden for elementbeton. Vores reference i Barcelona (Spanien): Hvælvingssten, metrostationen La Sagrera

11 Notater

12 Master Builders Solutions fra BASF til byggeindustrien MasterAir Løsninger til beton med kontrolleret luftindhold MasterBrace Løsninger til betonforstærkning MasterCast Løsninger til betonvareindustrien MasterCem Løsninger til cementproduktion MasterEmaco Løsninger til betonreparation MasterFinish Løsninger til formslipmidler MasterFlow Løsninger til arbejde med grouts MasterFiber Løsninger til fiberforstærket beton MasterGlenium Løsninger til selvkompakterende beton MasterInject Løsninger til betoninjektion MasterKure Løsninger til beskyttelse mod udtørring af nyudstøbt beton MasterLife Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterMatrix Løsninger til at forbedre betonens rheologi MasterPel Løsninger til vandtæt beton MasterPolyheed Løsninger til beton MasterPozzolith Løsninger til forbedrede betonegenskaber MasterProtect Løsninger til overfladebehandling af beton MasterRheobuild Løsninger til beton med høj styrke MasterRoc Løsninger til underjordiske konstruktioner MasterSeal Løsninger til vandtætning og kunststofbelægning MasterSet Løsninger til hærdningskontrol MasterSure Løsninger til ekstraordinær bearbejdelighed MasterTop Løsninger til fugefri industriog erhvervsgulve Master X-Seed Løsninger til styrke acceleration af beton Ucrete Gulvløsninger til ekstreme påvirkninger BASF A/S (Danmark) Hallandsvej 1 DK-6230 Rødekro Danmark Tlf.: Fax: denmark@basf.com Oplysningerne i denne publikation er baseret på vores aktuelle viden og erfaring, og er således ikke en garanti for produktets kontraktmæssige aftalte kvalitet. Da arbejdsforhold og anvendelsesområderne hos brugeren ligger uden for vores kontrol, kan BASF A/S ikke påtage sig et ansvar for de resultater, som en bruger måtte opnå ved anvendelsen af produktet. Brugerne er således ikke fritaget fra at udføre egne undersøgelser og tests. Produktets kontraktmæssige aftale kvalitet på tidspunktet for risikoens overgang er udelukkende baseret på oplysninger på det tekniske datablad. Alle beskrivelser, tegninger, fotografier, oplysninger, dimensioner, vægtangivelser m.m. i denne publikation kan ændres uden forudgående varsel. Modtageren af vores produkt er ansvarlig for at sikre overholdelse af alle ejendomsrettigheder og eksisterende love og retsforskrifter. = registreret væremærke for BASF gruppen i mange lande. Feb EEBE 1410dk

MasterGlenium Sky. Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien

MasterGlenium Sky. Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien MasterGlenium Sky Løsninger til højydelsesbeton i færdigbetonindustrien 2 MasterGlenium SKY Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutionseksperter finder innovative

Læs mere

Højeffektiv cementbaseret vandtætning

Højeffektiv cementbaseret vandtætning Højeffektiv cementbaseret vandtætning 1 Højeffektiv cementbaseret vandtætning MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 2 Højeffektiv cementbaseret vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04

Læs mere

Løsninger til restaurationsbranchen. Slidstærke og hygiejniske gulve

Løsninger til restaurationsbranchen. Slidstærke og hygiejniske gulve Løsninger til restaurationsbranchen Slidstærke og hygiejniske gulve 2 Løsninger til restaurationsbranchen Slidstærke og hygiejniske gulve Strenge hygiejnekrav i en branche med fart på Det professionnelle

Læs mere

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger

Holistisk design. Fugefri væg- og gulvløsninger Holistisk design 2 Holistisk design Vores reference i Zürich (Schweiz): ETH Sports Center Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Ekspertise fra gulv til væg 06 _ Fugefri overgange uendelige

Læs mere

MasterTop CLN 50 og 70. BASF-produkter til rengøring af gulv- og vægsystemerne Ucrete og MasterTop

MasterTop CLN 50 og 70. BASF-produkter til rengøring af gulv- og vægsystemerne Ucrete og MasterTop MasterTop CLN 50 og 70 BASF-produkter til rengøring af gulv- og vægsystemerne Ucrete og MasterTop 2 MasterTop CLN 50 og 70 Et holdbart og tiltalende udseende er afgørende for dekorative gulve i både erhvervs-

Læs mere

MasterSeal 7000 CR. 360 beskyttelse til ekstreme forhold

MasterSeal 7000 CR. 360 beskyttelse til ekstreme forhold 360 beskyttelse til ekstreme forhold er et system til tætning og beskyttelse af beton med en unik kombination af anvendelses- og funktionsmæssige egenskaber, der imødekommer de udfordringer, der kan opstå

Læs mere

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger Gulve til fremtidens generationer 2 Gulve til fremtidens generationer Vores reference i Ishøj (Danmark): Teknisk skole Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Bevis for bæredygtighed 06 _

Læs mere

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger

Gulve til fremtidens generationer. Bæredygtige gulvløsninger Gulve til fremtidens generationer 2 Gulve til fremtidens generationer Vores reference i Ishøj (Danmark): Teknisk skole Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Bevis for bæredygtighed 06 _

Læs mere

Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse

Guide til industriel vandtætning. Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse Guide til industriel vandtætning Vellykkede projekter fra specifikation til professionel udførelse 2 Guide til industriel vandtætning Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Vandtætning af

Læs mere

Erhvervs- og kulturbygninger. Kommercielle gulvløsninger

Erhvervs- og kulturbygninger. Kommercielle gulvløsninger Erhvervs- og kulturbygninger 2 Erhvervs- og kulturbygninger Vores reference i Neckarsulm (Tyskland): Bechtle AG Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Master Builders Solutions fra BASF:

Læs mere

BASF gulvløsninger Fugefrie gulvsystemer. Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule. Indhold

BASF gulvløsninger Fugefrie gulvsystemer. Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule. Indhold Gulvløsninger 2 BASF gulvløsninger Vores reference i Dresden (Tyskland): 80. Grundschule Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ 06 _ Ubegrænsede muligheder 08 _ Kreative gulve 10 _ Det optimale

Læs mere

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton Løsninger til broer 2 Løsninger til broer Master Builders Solutions fra BASF Bygget på samarbejde. Vores Master Builders Solutions eksperter finder innovative og bæredygtige løsninger, der opfylder dine

Læs mere

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger Skoler og institutioner 2 Skoler og institutioner Vores reference i Ostrov nad Ohrí (Den Tjekkiske Republik): CTVO teknisk skole Indholdsfortegnelse 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Fugefri

Læs mere

Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg. MasterSeal Traffic kunststofbelægninger

Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg. MasterSeal Traffic kunststofbelægninger Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg MasterSeal Traffic kunststofbelægninger Fugefrie løsninger til parkeringsanlæg Vores reference i Affalterbach (Tyskland), Mercedes-AMG GmbH Indhold 0 _ Master Builders

Læs mere

Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg. Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner

Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg. Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner Løsninger til drikkevandsog spildevandsanlæg Produkter til beskyttelse af fugtpåvirkede konstruktioner 2 Løsninger til drikkevands- og spildevandsanlæg Uddannede entreprenører Projektering Erfaring VANDTÆTNINGS-

Læs mere

When Speed Matters Hurtige løsninger til betonreparation

When Speed Matters Hurtige løsninger til betonreparation When Speed Matters Færdiggørelse på 1 døgn Med mere end 60.000 biler i døgnet må vi ikke lave fejl. Vi valgte den pålidelige og sikre løsning fra BASF, fordi vi kunne afslutte arbejdet på én nat og sikre

Læs mere

MasterFiber. Omfattende løsninger til fiberforstærket beton

MasterFiber. Omfattende løsninger til fiberforstærket beton MasterFiber Omfattende løsninger til fiberforstærket beton MasterFiber omfattende løsninger til fiberforstærket beton Anvendelse af MasterFiber Syntetiske fibre giver en tredimensionel armering af beton

Læs mere

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton

Løsninger til broer. Beskyttelse og reparation af beton Løsninger til broer 2 Løsninger til broer Løsninger til broer Broer er udsat for konstant påvirkning af vejret, salte, skiftende temperaturer og fysisk belastning. Derfor kan ubeskyttede armerede betonkonstruktioner

Læs mere

Industri. Beskyttende gulvløsninger

Industri. Beskyttende gulvløsninger Industri 2 Industri Vores reference i Magdeburg (Tyskland): ENERCON, producent af eludstyr Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Gulve til skrappe krav 06 _ Ubegrænsede muligheder 08 _ Gulvsystemer

Læs mere

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger Sundheds- og plejesektoren 2 Sundheds- og plejesektoren Vores reference i St. Gallen (Schweiz): St. Gallen hospital Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Sundhed starter med det rigtige

Læs mere

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger

Skoler og institutioner. Intelligente gulvløsninger Fugefri gulve. Uforstyrret læring. Vi finder den perfekte gulvbelægning til dig. Vores Master Builders Solutions specialister sikrer dig det helt rigtige fodfæste til din uddannelsesinstitution hvad enten

Læs mere

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid 2 Beskyttelse af beton Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations- og beskyttelsessystemer 05 _ Forlængelse

Læs mere

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid

Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid Beskyttelse af beton Løsninger, der forlænger din konstruktions levetid 2 Beskyttelse af beton Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Reparations- og beskyttelsessystemer 05 _ Forlængelse

Læs mere

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger

Sundheds- og plejesektoren. Hygiejniske gulvløsninger Sundheds- og plejesektoren Vores reference i St. Gallen (Schweiz): St. Gallen hospital Indhold 0 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ Sundhed starter med det rigtige gulv 06 _ Ubegrænsede muligheder

Læs mere

Nexa Autocolor Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER

Nexa Autocolor Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER Din forretningspartner INNOVATIVE REPARATIONSLØSNINGER Førende inden for farver, lak og værkstedsoptimering Nexa Autocolor er blandt verdens førende autolakmærker og forhandles i over 147 lande. Nexa Autocolor

Læs mere

Selvkompakterende Beton (SCC)

Selvkompakterende Beton (SCC) Selvkompakterende Beton (SCC) Eigil V. Sørensen Aalborg Universitet Institut for Byggeri og Anlæg Bygningsmateriallære www.civil.aau.dk Materialedagen, 16. april 2009 1 Indhold SCC Definition Karakteristika

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers mål,

Læs mere

Betonteknologi. Torben Andersen Center for betonuddannelse. Beton er formbart i frisk tilstand.

Betonteknologi. Torben Andersen Center for betonuddannelse. Beton er formbart i frisk tilstand. Betonteknologi Torben Andersen Center for betonuddannelse Beton er verdens mest anvendte byggemateriale. Beton er formbart i frisk tilstand. Beton er en kunstigt fremstillet bjergart, kan bedst sammenlignes

Læs mere

ER DET MULIGT? Op til 800 m kantsten produceret og indbygget på én dag!

ER DET MULIGT? Op til 800 m kantsten produceret og indbygget på én dag! ER DET MULIGT? Op til 800 m kantsten produceret og indbygget på én dag! FOR OS ER DET! Læs videre og se, hvordan... LØSNINGEN SR-Gruppen og glideformsstøbning in situ. Vi støber og indbygger i én arbejdsgang:

Læs mere

Spildevandsrensningsanlæg. Guide til løsninger for vandtætning, reparation og beskyttelse

Spildevandsrensningsanlæg. Guide til løsninger for vandtætning, reparation og beskyttelse Guide til løsninger for vandtætning, reparation og beskyttelse 2 360 beskyttelse MasterSeal 7000 CR - vores unikke vandtætnings- og betonbeskyttelsessystem til ekstreme forhold - se side 22 3 Løsninger

Læs mere

Jesper Bjerregaard, BASF Casper Villumsen, Teknologisk Institut. 23. Marts 2011

Jesper Bjerregaard, BASF Casper Villumsen, Teknologisk Institut. 23. Marts 2011 Små, voksfyldte plastikkapsler i betonen reducerer bygningens energibehov Jesper Bjerregaard, BASF Casper Villumsen, Teknologisk Institut 23. Marts 2011 BASF Omsætning i 2010 63,8 milliarder. Antal ansatte

Læs mere

Tandhjul og Tandstænger

Tandhjul og Tandstænger Tandhjul og Tandstænger /// Standard eller tilpassede løsninger /// Høj kvalitet /// Ekspertise, erfaring og viden /// Korte leveringstider /// Bred vifte af materialer /// Specielle størrelse muligt ///

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Temperatur og hærdning

Temperatur og hærdning Vedr.: Til: Vinterstøbning og styrkeudvikling i terrændæk EXPAN Betons styrkeudvikling ved lave temperaturer I vintermånederne med lave temperaturer udvikles betonens styrke meget langsommere end resten

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KOAKRØRSSYSTE UTRA DOUBE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - arkedets mest komplette kloaksystem Uponor kloakrørssystem Ultra Double Et sikkert og omkostningseffektivt

Læs mere

Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø

Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø Få fingrene i en ansvarlig cement... for en klimavenlig produktion for et godt arbejdsmiljø Ansvarlig på alle områder Aalborg Portland stræber konstant efter at udvise ansvarlighed til gavn for vores fælles

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Erik Madsen TC development Grundfos. Fokus på global vakuumhærdning.

Erik Madsen TC development Grundfos. Fokus på global vakuumhærdning. Fokus på global vakuumhærdning. internationalt Salgsselskabe r: 45 Salgsselskaber (heraf 8 salgsselskaber med produktionsaktivitet) 2 Kernen i ' værdigrundlag: dl BEING responsible is our foundation THINKING

Læs mere

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørteknik vi går i rørene uden at gå i vejen! www.aarsleffrørteknik.dk Kloakrenovering hurtigt, sikkert og holdbart Velfungerende afløbssystemer er uundværlige

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

MasterSeal 7000 CR Brugermanual

MasterSeal 7000 CR Brugermanual Indhold 1. Introduktion til 04 1.1. Udvalg af systemkomponenter 04 2. Grundere 05 2.1. MasterSeal P 770: den kemisk-resistente grunder 05 2.2. MasterSeal P 385: den multifunktionelle grunder 05 2.3. Sådan

Læs mere

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN - dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN Fakta om Logistikparken Projekt: Lagerbygninger, terminaler og administrationsbyggeri Bebygget areal: Total: 106.000 m 2,, heraf 5000 m 2 kontorer 101.000 m 2 lager

Læs mere

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure.

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. www.siemens.dk/buildingtechnologies Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. optimering monitorering -opgradering -opdatering Service giver optimeret drift,

Læs mere

Webers svindfri betoner

Webers svindfri betoner Webers svindfri betoner Svindfri betoner til alle formål Weber er en af Europas største mørtelproducenter, som leverer et bredt sortiment af svindfri betoner. Produkterne er højt specialiseret; det er

Læs mere

CO 2 footprint. Hvor adskiller Connovate s betonbyggesystem sig fra traditionelle betonbyggesystemer:

CO 2 footprint. Hvor adskiller Connovate s betonbyggesystem sig fra traditionelle betonbyggesystemer: CO 2 footprint Indledning Det er denne rapports formål at sammenligne Connovate s beton modul system, med et traditionelt beton byggesystem, og deres miljømæssige belastning, med fokus på CO 2. Hvor adskiller

Læs mere

MasterInject April 2016 Fleksibel, lavviskøs PU-injektionsharpiks til permanent standsning af indtrængende vand gennem revnet beton og murværk

MasterInject April 2016 Fleksibel, lavviskøs PU-injektionsharpiks til permanent standsning af indtrængende vand gennem revnet beton og murværk PRODUKTBESKRIVELSE MasterInject 1330 er en 2-komponent PU-baseret, fleksibel injektionsharpiks med lav viskositet. Harpiksen hærdner både under tørre og våde forhold og bliver til et vandtæt, fleksibelt

Læs mere

GARANTERER DEN HØJESTE SIKKERHED OG HOLDBARHED

GARANTERER DEN HØJESTE SIKKERHED OG HOLDBARHED GARANTERER DEN HØJESTE SIKKERHED OG HOLDBARHED Spæncom har mere end 35 års erfaring med at udvikle, sælge, fremstille og montere miljøgodkendte tanke. Vi leverer til blandt andet landbrug, fiskeopdrættere,

Læs mere

Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder

Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder Den foretrukne leverandør hos verdens førende mejerivirksomheder Markedsstyret udvikling Langsigtede kunderelationer Sammen med kunder og andre partnere arbejder vi konstant på at udvikle forbedrede membrantyper,

Læs mere

Ucrete Industrigulve. Verdens mest solide gulv

Ucrete Industrigulve. Verdens mest solide gulv Ucrete Industrigulve 2 Ucrete Industrigulve Vores reference i Çayırova (Tyrkiet): Namet charcuterivarefabrik Indhold 03 _ Master Builders Solutions fra BASF 04 _ 06 _ Gulve til dine specifikke krav 08

Læs mere

Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen

Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen Hvor mangler vi viden om reparationer og reparationsprodukter? v. Gitte Normann Munch-Petersen Agenda Reparation af nye konstruktioner Reparationsmetoder Branchenetværk Reparation af nye konstruktioner

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S

S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S Stilladser og overdækninger udført i krympeplast. Krympeplast er rent naturprodukter, og derfor et GRØNT genanvendeligt produkt uden skade for miljøet.

Læs mere

Webers svindfri betoner

Webers svindfri betoner Webers svindfri betoner Standardbeton - til boliger, industri og landbrug Svindfri betoner til alle formål Weber er en af Europas største mørtelproducenter. Med et bredt sortiment af svindfri betoner kan

Læs mere

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID Siden 2003 har Geesinknorba tilbudt hybrid systemer på komprimatorer. I 2009 vandt Hybrid Plug-In systemet CIWM Recycling Award og skubbede

Læs mere

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT EGENSKABER Perfekt kombination af styrke og fleksibilitet Fugefri belægning indendørs og udendørs

Læs mere

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd 2 Førende inden for lyd Avanceret akustisk ekspertise Med mere end 60 års erfaring inden for design og udvikling af elektro-akustisk teknologi,

Læs mere

Det komplette produktprogram

Det komplette produktprogram Det komplette produktprogram kvalitet pålidelighed værdi for pengene Hvorfor vælge Mitsubishi? JAMSTEC Når du vælger Mitsubishi, vil du få fordel af de mange års teknisk erfaring, det globale perspektiv

Læs mere

Tidl. Concresive 1366. Erst. PCI Apogel F Marts. 2015 erst. feb. 2014

Tidl. Concresive 1366. Erst. PCI Apogel F Marts. 2015 erst. feb. 2014 PRODUKTBESKRIVELSE MasterInject 1360 er en 2-komponent, epoxybaseret injektionsharpiks med lav viskositet. Den bruges til injektion med lavt/højt tryk og tyngdekraftbaseret indføring i revner i beton for

Læs mere

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC Autoværn Godkendt iht. EN 1317 Tid er penge og trafik sikkerhed. Systemet: Et af formålene for vore udviklingsingeniører hos REBLOC var at udvikle et enkelt system, der normalt fungerer uden yderligere

Læs mere

Toyota Material Handling i Europa

Toyota Material Handling i Europa Toyota Material Handling i Europa Total dækning Toyota Material Handlings netværk strækker sig over 30 lande i Europa med mere end 4500 mobile teknikere. Altid lokalt med global support Uanset hvor du

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

Alsipercha Faldsikringssystemer

Alsipercha Faldsikringssystemer Alsipercha Faldsikringssystemer ALSINA Grupo Alsinas målsætning "At tilbyde løsninger for betonstrukturer der hjælper vores kunder til at forbedre effektiviteten og sikkerheden i deres projekter, med en

Læs mere

Luftlækager er ikke det rene sjov. LOCTITE-løsninger til trykluftsystemer.

Luftlækager er ikke det rene sjov. LOCTITE-løsninger til trykluftsystemer. Luftlækager er ikke det rene sjov. LOCTITE-løsninger til trykluftsystemer. Trykluft: Luftlækager: En relevant økonomisk faktor. En dyr, usynlig trussel. 26 % Trykluft anvendes i vid udstrækning til industribrug

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

10% Effektivitet i særklasse En ny vej til lavere omkostninger. Micro Plate varmevekslere til varme og varmt vand. bedre varmeoverførsel

10% Effektivitet i særklasse En ny vej til lavere omkostninger. Micro Plate varmevekslere til varme og varmt vand. bedre varmeoverførsel Effektivitet i særklasse En ny vej til lavere omkostninger Micro Plate varmevekslere til varme og varmt vand 10% bedre varmeoverførsel takket være et innovativt pladedesign, der optimerer flowhastigheden.

Læs mere

Danfoss en bæredygtig forretning i vækst Vores bidrag til løsning af klimaudfordringerne

Danfoss en bæredygtig forretning i vækst Vores bidrag til løsning af klimaudfordringerne Danfoss en bæredygtig forretning i vækst Vores bidrag til løsning af klimaudfordringerne Martin Brander, Head of Hardservices & Security, Danfoss A/S 1 Public Affairs & Sustainability 31. Januar 2019 Det

Læs mere

Lagertruck med Lithium-Ion batterier

Lagertruck med Lithium-Ion batterier www.toyota-forklifts.dk Lagertruck med Lithium-Ion batterier optimering af omkostninger minimering af stilstandstid mindre miljøpåvirkning Toyota lancerer nu Toyota Li-Ion, en nye serie af lagertruck,

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Driftssikker Vindmølle

Driftssikker Vindmølle Driftssikker Vindmølle Kingspan Wind er det seneste produkt i Kingspan Groups miljøvenlige sortiment. Resultatet af 30 års forskning, udvikling og innovation med installationer i mere end 60 lande og på

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Farvevariationer for nystøbt beton

Farvevariationer for nystøbt beton Farvevariationer for nystøbt beton 1 Farvevariationer for nystøbt beton Farvevariationer hvad ser vi? Lyse og mørke område Brunlige misfarvninger Andet Hvad er den fysiske forandring i betonens overflade?

Læs mere

Agenda. Hvorledes sikres det beslutningsmæssige grundlag for CO-2 neutrale byggerier & renoveringer?

Agenda. Hvorledes sikres det beslutningsmæssige grundlag for CO-2 neutrale byggerier & renoveringer? Agenda Totaløkonomi i energineutralt byggeri Hvorledes sikres det beslutningsmæssige grundlag for CO-2 neutrale byggerier & renoveringer? Totaløkonomi i energineutralt byggeri Energiberegner Brugervenlig

Læs mere

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN www.nordicplatform.dk S KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN AIRSTEPS er et nyudviklet stilladsdæk produceret i komposit af Nordic Platform. AIRSTEPS er utroligt stærke, lette og opfylder alle krav

Læs mere

MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems

MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems Introduktionen af nye vejbelægninger i et vejnet, som kan reducere bilisternes brændstofforbrug med 3 4 %, vil have

Læs mere

Pigger Cream. - Et unikt flydende koncept til avanceret opdræt af pattegrise

Pigger Cream. - Et unikt flydende koncept til avanceret opdræt af pattegrise - Et unikt flydende koncept til avanceret opdræt af pattegrise Et innovativt flydende mælkeprodukt til livskraftige pattegrise Velsmagende UHT-mælk i flydende form er et unikt produkt på markedet og noget

Læs mere

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer MELBYE SKANDINAVIA Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer EKSPERTER I FIBEROPTISKE NETVÆRKSLØSNINGER sortiment af produkter og løsninger til konstruktion af fiberoptisk infrastruktur. Uanset hvad

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400 2. G e n e r a t i o n LEVERES NU OP TIL DN400 Optimal tolerance pr. dimension & fuld trækfasthed G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R VAFOS Vand- og afløbsprodukter 2. generation

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Lette systemer til vandbåren gulvvarme. Nem installation SpeedUp på temperaturregulering

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Lette systemer til vandbåren gulvvarme. Nem installation SpeedUp på temperaturregulering MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Lette systemer til vandbåren gulvvarme Nem installation SpeedUp på temperaturregulering SpeedUp og SpeedUp Eco gulvvarmeplader Montering af gulvvarmeinstallationer 1 2 Monter

Læs mere

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem BYG VÆGGE DER STÅR FOR NOGET I tusinder af år har vi bygget vægge. For at beskytte os selv og for at skabe boliger for familien. Når vi bygger

Læs mere

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton STÆRK PÅ OVERFLADEN Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton Betonrenovering Overfladebehandling Wire Wrapping Glass Flake Lining Specialbelægninger Unikke kompetencer styrker samarbejdet

Læs mere

3D printmaterialer. 3D printmaterialer: Hvad skal det kunne: Hvad har andre gjort Hvad har vi gjort Jens Henriksen 1

3D printmaterialer. 3D printmaterialer: Hvad skal det kunne: Hvad har andre gjort Hvad har vi gjort Jens Henriksen 1 3D printmaterialer: Hvad skal det kunne: Hvad har andre gjort Hvad har vi gjort 24-02-2017 Jens Henriksen 1 24-02-2017 Jens Henriksen 2 Hvad skal materialet kunne: Pumpes Flydeevne og formstabilitet Langsom

Læs mere

FIBER BETON TEKNOLOGI

FIBER BETON TEKNOLOGI FIBER BETON TEKNOLOGI Omkostningseffektiv, økologisk, innovativ og teknisk avanceret Fiberbeton-teknologien har været vores focus område i over 30 år; det er vores kernekompetence. Vi implementere løbene

Læs mere

Solfanger. FIN Made in Germany

Solfanger. FIN Made in Germany Solfanger FIN Made in Germany Solfangere Made in Germany Førende teknologi Made in Germany fordi kun det bedste er godt nok! Solar Technologie Internationals (STI) højtydende plan solfangere er baseret

Læs mere

Ecophon Master Rigid. Fordi alle klasselokaler skal optimeres akustisk

Ecophon Master Rigid. Fordi alle klasselokaler skal optimeres akustisk Ecophon Master Rigid Fordi alle klasselokaler skal optimeres akustisk Optimeret rumakustisk komfort i klasselokaler Optimeret rumakustisk komfort i klasselokaler Ecophon har flere års erfaring med at studere

Læs mere

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008 PRODUKT INFORMATION Værd at vide om 2008 KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Oversigt: 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et

Læs mere

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Fundamenter, vægge, tage, dæk... Førende global teknologi til bæredygtigt byggeri. Den højeste miljømæssige ydelse

Læs mere

ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230. Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem. Statisk måler med ultralydsteknik

ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230. Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem. Statisk måler med ultralydsteknik Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem Statisk måler med ultralydsteknik ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230 Markedets bedste: Den nye generation af varme- og kølemålere med et fremtidsorienteret

Læs mere

BioCrete TASK 7 Sammenfatning

BioCrete TASK 7 Sammenfatning BioCrete TASK 7 Sammenfatning Udført for: BioCrete Udført af: Ulla Hjorth Jakobsen & Claus Pade Taastrup, den 30. maj 2007 Projektnr.: 1309129-07 Byggeri Titel: Forfatter: BioCrete Task 7, sammenfatning

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Et forbedret lydmiljø. hjælper dine elever og lærere

Et forbedret lydmiljø. hjælper dine elever og lærere Et forbedret lydmiljø hjælper dine elever og lærere Et naturligt lydmiljø forbedrer indlæring og undervisning Tag himlen med indenfor den ultimative lydabsorbent Efterhånden som evolutionen har taget os

Læs mere

BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf

BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf Verdens mest anvendte bygningsmateriale Sand, sten, vand og cement. Det er grundingredienserne i en god klassisk beton.

Læs mere

AvantGuard. Redefinering af anti-korrosion

AvantGuard. Redefinering af anti-korrosion AvantGuard Redefinering af anti-korrosion Tre metoder til at beskytte mod korrosion Jern er det mest udbredte konstruktionsmateriale i verden. Desværre reagerer jern spontant, når det udsættes for atmosfæriske

Læs mere

En virksomhed i detaljer

En virksomhed i detaljer En virksomhed i detaljer > Præcision i detaljer! GSL præcision i ét stykke GSL er en mellemstor virksomhed og et af de mest innovative stålstøberier. Høj kvalitet og stor præcision er lige så selvfølgelige

Læs mere

Alsipercha Faldsikringssystemer

Alsipercha Faldsikringssystemer Alsipercha Faldsikringssystemer ALSINA Grupo Alsinas målsætning "At tilbyde løsninger for betonstrukturer der hjælper vores kunder til at forbedre effektiviteten og sikkerheden i deres projekter, med en

Læs mere

AvantGuard. redefinering af anti-korrosion

AvantGuard. redefinering af anti-korrosion AvantGuard redefinering af anti-korrosion AvantGuard redefinering af anti-korrosion Hempel introducerer AvantGuard, en helt ny innovativ korrosionsbeskyttende teknologi, baseret på aktiveret zink, som

Læs mere

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID HER KAN DU FÅ DÆKKET DINE KRAV TIL SLID Det slidbestandige Raex-stål er designet til Stålkonstruktioner, der udsættes for slitage. Det slidbestandige Raex-stål kan forlænge

Læs mere