Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Mettes lommejolle i fin form under bådetræffet i Helligpeder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Mettes lommejolle i fin form under bådetræffet i Helligpeder."

Transkript

1 Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Mettes lommejolle i fin form under bådetræffet i Helligpeder. I dette nummer Chimera sejler nu turistsejlads fra Svendborg. Læs skibets historie før årene på Bornholm.

2 Åbent hus arrangementet søndag d. 3/6 Det blev en herlig søndag. Både og mennesker mødtes og god musik fra Østersøens Perler opstod. Selv solen skinnede og øllet smagte bedre end det plejer. Ca. 500 personer besøgte os på dagen for at se hvad vi fordrev tiden med. Vi berettede om vore planer og selv om vi ikke var færdige med alt, var der noget at se på, medlemmer at snakke med og meget at spørge om. Der blev også skabt kontakter og lavet aftaler. Der kom besøg fra Skillinge, Klara Marie bygget 1883 af Søren Mathias Bech i Rønne. Umiddelbart efter åbningstalerne meldtes det at skonnerten var på vej ind i havnen. Timet og tilrettelagt. Mester deltog også, og det kønne skib bidrog ligeledes med åbent skib til de gode oplevelser. Andrés sofahjørne Grete og Ole taler om garnknytning og lanternefarver Vi oplevede en redningsopvisning i havnebassinet og åbne skibe hos Marinehjemmeværnet og slæbebåden Ursus. Horst stillede den værste sult hos gæster og deltagere fra sin mobile kabys. Ja sådan var den dag i korte træk.

3 Træbådstræffet i Helligpeder søndag d. 17/6 Endnu et sommerarrangement blev velsignet af det skønneste vejr. Grete Kusk holdt samtidig indvielse af sin herlige hytte på havnen. Sejl på havet, træbåde i havnen og kaffe og øl i hytten. Harmonikaens toner smøg sig om sildegammer og fiskerskure. Af og til har man det rigtig godt. Byggeriet til museets udstilling! Det opmærksomme medlem vil have observeret en stilstand i byggeriet. Jeg må nok påtage mig skylden. Jeg kendte ikke til varigheden af Teknisk Forvaltnings sagsbehandling, da vort åbent hus arrangement blev planlagt, og da jeg efter et par måneder rykkede for et svar på vor ansøgning om byggeri af halvtaget, var behandlingen ikke påbegyndt. På tidspunktet hvor vort byggeri skulle påbegyndes for at stå klart inden 3/6 havde jeg åbenbart fejlagtigt forstået, at kun et par bagateller manglede inden tilladelsen kunne gives, og jeg satte byggeriet i gang. Det kan have irriteret sagsbehandleren og være årsag til nogle krav om brandsikring eller større afstand til naboerne. Vi arbejder nu med en løsningsmodel, og en fornyet ansøgning skal behandles. Så det varer lidt tid endnu inden den færdige udstilling kan ses. Det er frygteligt surt. Poul Lorjabyggeri Vi påbegynder byggeriet af den fladbundede pram til Sorthat-Muleby Borgerforening onsdag d. 5. september. En ret enkel konstruktion, men en god båd. Er der nogen der vil deltage, evt. sideløbende med dit personlige lorja-projekt, så kontakt John på tlf

4 Kontingent 2007: 200,- / ordinært medlemskab, Hvor man er velkommen når som helst. 700,- / det udvidede, med maskinadgang og alm. elforbrug. Efterlysning!!!! Folk i malerhabit. Lørdag 11. aug. kl Vi skal male værftet på Sydhavnen rødt. Grillmad med bådebyggerbryg for en flad 50er. Tilmelding Børge senest 9/8: Tlf eller nærmeste politistation Annonce: Godt Bådebyggerbryg - Til gaver og indvortes brug - 1 kasse á 15 stk. ½ l. fl.: kr. 225,- Husk klubaften onsdag og klubformiddag søndag. Både i Allinge og Rønne Bestyrelsen: Formand: Poul Forum Sørensen, Grønnegade 3, Rønne Næstformand: Jens Erik Jensen, Søndergade 31, Allinge Sekretær: Mette Bing, Krummeledvej 12, Hasle Kasserer: Erling Vagn Andersen, St. Torv 6A, Rønne Medlem: John Hansen, Rønnevej 53, Åkirkeby Suppleant: Mikkel Christensen, Storegade 30, Svaneke Suppleant: Horst Leider, Bedegadevej 42B, Allinge Revisor: Ole Nielsen, Søndergade 16, Allinge Suppleant: Lars Kølle,

5 Den skotske general faldt i krigen, men Chimera sejler stadig. (Bornholms Tidende ) Den forunderlige historie om skibet, der i 1912 blev bygget som lystyacht. I 1947 skete der en sensation i Gudhjem. - Der kom et nyt skib til havnen, som var det største siden Den gang var en brig på 200 tons hjemmehørende her. Det ny skib Chimera angaves at kunne laste 150 tons. Skibet blev købt i Cardiff i England af kaptajn Johs. Koch og skipper Johs. Kjøller. Planerne med det var at bygge det om til lastfartøj og erstatte dampmaskinen med en motor. Skibscertifikatet oplyser: Bygget i 1912 i Sandhaven i Skotland af træ. Længde 26,39 m, bredde 5,87 m, dybde 2,23 m, 86,45 bruttoregistertons, nettotonnage 49,4 tons. Uddannelsesskib Chimera blev stationært skib for lodserne. Der var 20 lodser om bord som lærlinge, og der var da 24 køjer. Lodserne skulle være parate til at blive overført til skibe på vej gennem kanalen. Overførsel skete i joller. I 1939 fik Chimera en ny opgave, idet det blev øvelses skib for kadetter, men ved krigens afslutning blev det lagt op. Søfolk fra Cardiff kan stadig huske det gamle skib, og Poul Sonne,»Østlandsrederiet», har personligt talt med nogle af dem under et besøg i Cardiff. Interessen var stor, og han måtte love at sende billede over til Cardiff, visende skibet, som det nu ser ud.

6 Johs. Kjøller havde inden han købte Chimera en anden båd,»sydvestmonsunen». Den var bygget i 1912 i Køge og blev i 1945 købt af Johs. Kjøller, der da boede på Christiansø. I 1969 var den hjemmehørende i Hasle under navnet, Helle Munch. Den blev solgt til ombygning til lystfartøj til Irland. Denne båd var mindre end»chimera», og det var grunden til at Johs. Kjøller ønskede at skifte skib. Kaptajn Johannes Koch blev reder for «Chimera» og Johs. Kjøller blev skibets fører. Til avisen udtalte de, at det var et godt skib bygget af eg. Efter ændringer til lastfartøj ville det komme til at stå i kroner. Rejsen fra England til Rønne forløb ikke uden dramatik. Med om bord var Andreas Koch, som Johs. Kjøller betegner som en velnæret fyrbøder. Det var en virkelig god maskine, der sad i skibet, og det kunne sejle 14 mil, og bådebygger Knud Stenby i Rønne fortæller, at det var et meget stort skruehul, der var i båden. Den store maskine skulle fodres med kul, men der var ikke forsyninger nok med. Derfor måtte alle de løse ting, der var om bord, som kunne brænde, puttes i det forslugne fyr, men hjem til Rønne nåede man dog. Træværk fra Chimera blev kunstting Johs. Kjøller fortæller, at da skibet kom på værft i Rønne, blev der solgt forskel lige dele, der ikke længere skulle anvendes. Han mener, at dampkedlen havnede på et bornholmsk savværk, men det har dog ikke hidtil kunnet efterspores. Stenby tror, at maskinen blev solgt til ophugning til»produkten». Den gamle skrue, der var en seks tommer høj, firebladet bronzeskrue, blev solgt for 250 kroner. Koøjerne blev solgt til Kaj Madsen i Rønne, der benyttede dem i et lystfartøj. Forskelligt træværk blev udskiftet og meget af det gamle træ, blev benyttet (og noget findes endnu) til træskærerarbejder, idet Johs. Kjøller bearbejdede det kunstnerisk. I Alkimisternes udsalg i Melsted, der drives af Johs. Kjøller og hans kone, kan man stadig se ting forarbejdede fra»chimera». På skibet er der også stadig noget tilbage, som har været i det oprindelige skib, men det er ret få ting. Det gamle dækhus, der oprindeligt stod foran står nu agter. Her er det gamle træ værk og skabe bevaret, og her hænger også et meget smukt barometer fra skibets første dage. Også rattet er det oprindelige.

7 Den videre skæbne Efter at skibet havde været på værft i 1½ år var det klart til at sætte ind i fragtfart med en ny motor af mærket»alvin». Den købtes af fisker Knud Holm i Gudhjem. Nu er»chimera» forsynet med en Mercedes-Benz diesel på 320 hk fra 1965.»Chimera» kom til at sejle tre år fra Odense, men blev så hjemskrevet i Gudhjem. I maj 1955 blev det ombygget til passagerskib til ruten Gudhjem-Christiansø, som blev drevet af Johs. Kjøller. Osvald K. Jensen, Gudhjem, og Sonne købte»chimera i I november 1967 gik det over til rederiet»østlandet i Svaneke, der også ejer»ertholm». Fra overtagelsen har skibet stort set kun været benyttet til skibsfart til øen i et par måneder hver sommer, dels fra Gudhjem, dels som afløser for postbåden»peter» af Svaneke. Ombygningen fandt sted på værftet i Rønne og skibet sejlede i en række år som lastfartøj. Derefter satte Johs. Kjøller det ind på en rute til Christiansø. Efter salg tilhører det nu Rederiet»østlandet» l og benyttes stadig som passagerbåd til Christiansø. I avisen dengang, i 1947, blev navnet stavet»chemera», men Erik Pedersen (Med sejl, damp og motor) skriver, at det oprindelige navn var»chimaera» og at det efter ombygning i Rønne fik navnet»chimera. Johs. Kjøller, der nu bor i Melsted, mener, at navnet stammer fra William Shakespeares skuespil Stormen, hvori en luftånd med det anførte navn forekommer. Det er sikkert også sandsynligt. Skibet er bygget i 1912 i Sandhaven af J.G. Forbes. Det blev bygget som yacht med dampmaskine af en general og var beregnet til lystbåd. Det fortælles, at generalen og hans søn begge blev indkaldt i verdenskrigen 1914, og at de begge faldt. I 1917 blev skibet solgt til Cardiff- lodserne i Bristolkanalen.

8 Vore dages Chimera På»Chimera» findes ved bovsprydet en figur, der er bevaret fra skibets bygning. Den hentyder formentlig til den luftånd, der skal have givet den navn. I øvrigt fortæller skipper Poul Sonne, rederiet»østlandet», at han ikke mener, at der findes ret meget tilbage af det oprindelige skib i den udvendige beklædning m.v. Der er i de senere år ofret kroner om året i vedligeholdelse på skibet. Det er nu indregistreret til 150 personer. Han mener, at skibet har sejlet omkring mennesker over om året. Det vil sige, at omkring en halv million passagerer i tidens løb har sat deres fødder på dette ærværdige skibs dæk. I den første tid»chimera» sejlede passagersejlads var det forsynet med to master. Det var en galease. Af praktiske grunde er agtermasten nu kun af meget ringe højde. Til trods for de mange ombygninger m.v. er det stadig den oprindelige facon, skibet har, og man kan godt tænke sig, at den forlængst afdøde general og hans søn i Skot land, har haft megen glæde af at sejle med så stor og flot en lystbåd. Vilhelm Kjølby Fotos: Bornholms Museums billedsamling

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2008 Værktøjsbænk fra sejlmager Byders sejlloft i Larsegade. Foto:NHL I dette nummer Spejlbåden fra Boderne (Chr. Nielsens opmåling) Godt nytår til alle. Trods det

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2007 Højt kvalificeret arbejde. Mads giver bagsiden af værftsbygningen det glatte lag I dette nummer Holdbarhedsskala m.m. for træ til bådebygning. Vinterens opgaver

Læs mere

Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening.

Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening. Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening. Chr. Ø er nu også frihavn for Træskibs Sammenslutningens skibe. Prikken over

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Husk julefrokost 4. december Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 5 2015 Romantica forlader vort værft efter 2,5 år, som et nyt og bedre skib. Romantica Det oprindelige mineudlægningsfartøj bygget for

Læs mere

Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto.

Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto. Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto. Finn Espen fortæller om Mester, TS medlemsskib, på rundturen hvor ca. 60 nysgerrige TS-folk på

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Kun meget få har endnu ikke betalt årets kontingent! årets kontingent! at indbetale Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 5 2014 Fra Vinden Drar Fögelö, Ålandsøerne. Storbåde m.m.fortøjrer for natten. Bornholmeregen

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012 Husk at sende din mail-adr. til pfs@traebaade.dk hvis du stadig modtager nyhedsbrev pr. post Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012 Jolle i havnen på Rågö. Vinden Drar 2012 var en succes. Læs mere

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2007 Der arbejdes ihærdigt på at få værftet til at se anstændigt ud inden den officielle åbning d. 3. juni. På dette foto er det Mikkel der gi r den hele armen. Vi

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013 Det er ikke for at være umedgørlig, men der er stadig nogle få gode medlemmer der endnu ikke har nået at få overført kontingent 2013 Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013 Foto: Morten Brandborg Den

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Har du husket det? Dit kontingent! Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2015 Det gode skib Freja mod oplevelser, mod syd og mod sin fjerne fødeø Bornholm Mikael Hammerlunds 8. sommer Nu på vej hjem til

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011 Vi forsøger et andet layout. Der må lidt fornyelse til og vi håber det falder i smag? Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011 Endnu en skibsmodel er tilgået vor forening. Der medfulgte ingen historie

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2009 En Kanonbåd er i sin oprindelige udgave et lille krigsskib, der bliver roet frem, og kun har beskeden sejlføring. Kanonbåden er en formindsket udløber af galejen,

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2015 Peders MWM er ved at være klar til det gode skib Rosa Lindoliemaling Linoliemaling har været brugt siden 1600-tallet til effektivt at farve og beskytte døre,

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et ukendt skib, og udstillet på det imponerende søfartsmuseum: Forum Maritime i Åbo, Finland

Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et ukendt skib, og udstillet på det imponerende søfartsmuseum: Forum Maritime i Åbo, Finland Arbejdet i vor forening har omkostninger. Disse modsvares af indtægter fra diverse opgaver og ikke mindst af vore medlemmers kontingentbetaling! Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Amatørfotograf (og sagfører) Anton Pedersen med sit bokskamera

Amatørfotograf (og sagfører) Anton Pedersen med sit bokskamera Amatørfotograf (og sagfører) Anton Pedersen med sit bokskamera Anton Pedersen, sagfører og amatørfotograf Stemningsbilleder med hav og fiskere. På billedet til højre er det fiskere fra Hasle der er på

Læs mere

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 7 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 8 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 Rønne Havn Snellemark 30 Muleby Hasle Torv Vang havn Hammershus Sandvig Allinge Tejn Havn Helligdommen Gudhjem

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Program Forår 2018 Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres.

Program Forår 2018 Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres. Program Forår 2018 Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres. Adressen er: Skolegade 5A, 7600 Struer Side 1 Lidt information fra formanden Hej alle HK seniorer Vi

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Dagsorden 1 : Valg af ordstyrer 2 : Valg af referent og 2 stemmetællere 3 : Årsberetning

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Kun meget få har endnu ikke betalt årets kontingent! Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2014 Fisker Ernst Knudsen besigtiger hans bestilling. Den fladbundede jolle til ålefiskeri ved Sorthat Odde er

Læs mere

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge 36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge Den traditionsrige sejlads, Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe løber af stabelen i næste uge. Med de sidste tilmeldinger er Fyn Rundt nu oppe på 36

Læs mere

HYTTEFADET. Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 147, 43. årgang November/December 2009 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Bruno viser en pakket båd på Esrumsø Tryk: Scandinavian

Læs mere

1911 ombygget til galease BRT 20 NRT 16 Dybde midtsskib 4,8 feet

1911 ombygget til galease BRT 20 NRT 16 Dybde midtsskib 4,8 feet P-båd OWTP HAABET P.148 BRT 19 NRT 11, Længde 48,0 feet, Bredde 14,5 feet, Dybde 4,8 feet. 60 hk Byggnr. År1884 H. Christoffersen, Assens. Historie. 1. 1884 bygget til P Christiansen, Aarhus. Sk. METHA

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 2. marts 2018 Gangforeningen Bornholm Turplan: ca. 5 og 10 km ture. Start kl. 09.00 hvor intet andet er nævnt. For ikke medlemmer koster det kr. 20.00

Læs mere

Generalforsamling i henhold til dagsordenen.

Generalforsamling i henhold til dagsordenen. Køge og Omegns Garderforening. Referat af den ordinære generalforsamling den 7. marts 2016. Generalforsamlingen blev afholdt i Køge Boldklubs Restaurant. Generalforsamling i henhold til dagsordenen. Formand

Læs mere

M e d l e m s b l a d

M e d l e m s b l a d Side 12 September kvartal 2014 12. Årgang M e d l e m s b l a d Traktorringridning i Bøjden 2014 Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil:

Læs mere

10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014. - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden

10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014. - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden Side 1 af 11 10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014 - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden Side 2 af 11 Wotan Vraget Wotan kan dykkes

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling. Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet..

Indkaldelse til generalforsamling. Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet.. NYHEDSBREV Januar 2010 15. årgang Nr.1 Dagsorden Indkaldelse til generalforsamling Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet.. 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

KURATRØNTAN. Mølleaksel på plads NYT FRA. Kuremøllen for fulde sejl Foreningen Kuremøllens Venner

KURATRØNTAN. Mølleaksel på plads NYT FRA. Kuremøllen for fulde sejl Foreningen Kuremøllens Venner NYT FRA KURATRØNTAN 1861 2014 Foreningen Kuremøllens Venner www.kuremoellen.dk Kuremøllen på Kurebakken, 3 kilometer fra Svaneke og 74 meter over havet, er en ottekantet jordhollænder, opført i 1861 af

Læs mere

Kalender: Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2011

Kalender: Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2011 Kalender: TS-Pinsestævne i Nyhavn: 10/6 12/6 2010 Vi deltager sammen med Svanefolkene og sejler med Freia. Lasten fyldes med bornholmsk producerede fødevarer, der sælges på kajen. Avancen går til vore

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2007 20 fods Utzonspidsgatter af lærk er mod afhentning foræret til BTL. Båden trænger til udskiftning af et par bord og renovering af dæk og en kærlig hånd i øvrigt.

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

Lisbet er kvinden med træbådshistorien

Lisbet er kvinden med træbådshistorien Klassisk Nr. 128 Maj 2016 Svendborg lokker 1 Lisbet er kvinden med træbådshistorien Hans Jürgens både Nyt medlem med vidtfavnende interesser og kunnen Af Stig Ekblom Hans-Jürgen Petersen har lige meldt

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Nyhedsbrev forår 2015.

Nyhedsbrev forår 2015. Nyhedsbrev forår 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Velkommen til nye medlemmer Bådbyggeriet på Mythuegård. Laksen Aktiviteter. En lang og mild vinter ser nu ud til endeligt at være overstået. Som et nyt

Læs mere

Program. Forår Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres. Adressen er: Skolegade 5A, 7600 Struer.

Program. Forår Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres. Adressen er: Skolegade 5A, 7600 Struer. Program Forår 2019 Alle arrangementer holdes i Struer Aktivitetscenter, med mindre andet annonceres. Adressen er: Skolegade 5A, 7600 Struer Side 1 Lidt information fra formanden Hej alle HK seniorer Hermed

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk

www.gangforeningen-bornholm.dk www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 5. dec. 2014 Turplan 5 og 10 km. Start kl. 9.00, hvor intet andet er nævnt. 5.10 P-plads ved BAF (bag brugsen), Østermarie 12.10 Åhalsegård, Kirkedalsvej

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Nyt fra KURATRØNTAN KUREMØLLEN FIK SÅ HATTEN PASSEDE

Nyt fra KURATRØNTAN KUREMØLLEN FIK SÅ HATTEN PASSEDE Side 1 af 7 Nyt fra KURATRØNTAN 1861 2006 www.kuremoellen.dk Kuremøllens Venner KUREMØLLEN PÅ KUREBAKKEN, 3 KM. FRA SVANEKE OG 74 METER OVER HAVET, ER EN OTTEKANTET JORDHOLLÆNDER, OPFØRT I 1861 AF CHRISTIAN

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 Side 1 af 8 Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 (Fredag) 42048 Daniel Pedersen 3730 Nexø 2239 0831 40500 Holger Hansen 3700 Rønne 5695 5509 6179 2607 40800 Bernt H. Jensen 3720

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2018

LILLA DAN Togtplan 2018 LILLA DAN Togtplan 2018 Oplev de danske farvande ombord på skonnerten Lilla Dan - eller deltag på kapsejladserne Fyn Rundt og Limfjorden Rundt 67 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til SKIBET er en såkaldt galease, det vil sige det har to master, hvor den agterste er kortere end stormasten. Var det omvendt, ville SKIBET være en

Læs mere

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Redegørelse fra Opklaringsenheden Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Færgen ØEN, grundstødt ved stenmolen ud for Mommark havn. Foto: Opklaringsenheden Faktuel information Færgen ØEN betjener

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006 Nyhedsbrev juni 2006 Kære medlem af Den Grønne Gruppe! Vi har herved fornøjelsen at invitere dig og din ægtefælle til Den Grønne Gruppes årlige stævne på Houens Odde Spejdercenter 29. 30 september Stævnet

Læs mere

Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk

Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk Bælum Møllelaug Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk 1. Valg af en dirigent, referent og 2

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2008 Læs om rejsen til Nordpolen i dette nummer. Bådebyggeren på værftet. Raffaello er kommet godt i gang igen med sit håndværk efter at han, samt kone og børn, blev

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2008 En flig af en stille fjord spejler nattehimlen, silhuetter af dansende par, spillemænd og en storbådsmast. Det er Vinden Drar. Foto Astrid Olhagen. VINDEN DRAR

Læs mere

Januar 2006. Medlemsblad for

Januar 2006. Medlemsblad for Januar 2006. Medlemsblad for Allinge-Sandvig Byforenings Bestyrelse. Formand: Anders Koefoed Larsen, Kampeløkken 9, 3770 Allinge, tlf. 56 48 06 17, e-mail: akl@vip.cybercity.dk Næstformand: Richardt Bendtsen,

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

SOMMERTURNERING OG FESTMIDDAG

SOMMERTURNERING OG FESTMIDDAG SOMMERTURNERING OG FESTMIDDAG Fredag 4.august 2017 Der blev spillet en Red Ball holdturnering sideløbende med en individuel Stableford turnering i såvel damesom herrerækken. Der var tilmeldt 61 spillere

Læs mere

Januar marts Deadline næste udgave 04. marts 2016

Januar marts Deadline næste udgave 04. marts 2016 Januar marts 2016 www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 04. marts 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Gangforeningen Bornholm. Torsdag d. 18. februar 2016 kl. 19.00 på Bornholms

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 1. December 2017 Gangforeningen Bornholm Turplan: ca. 5 og 10 km ture. Start kl. 09.00 hvor intet andet er nævnt. For ikke medlemmer koster det kr.

Læs mere

KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE

KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE Ruts Kirke c. 1870 med det gamle tårn og før udvidelse af kirkegården mod vest, Foto; G. Støckel. Ældst kendte foto at Ruts Kirke. Klokketårnets historie og restaureringer NIELS-HOLGER

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

SOMMERTURNERING FREDAG 2.AUGUST 2019

SOMMERTURNERING FREDAG 2.AUGUST 2019 SOMMERTURNERING FREDAG 2.AUGUST 2019 Dagens turnering var tilrettelagt som en red ball holdturnering sideløbende med en individuel stableford turnering for såvel damer som herrer. 46 spillere deltog på

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 01.05.2020 1.995,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Hotel Abildgaard god mad og flot beliggenhed Drikkevarer ad

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/ Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede

Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/ Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede Referat generalforsamling i T3 Klub Danmark - søndag den 6/3-2016 Svalehøjvej 7, 5800 Nyborg 12 stemmeberettigede medlemmer tilstede 1. Valg af dirigent Søren H 2. Valg af referent Niels Verner 3. Formandens

Læs mere

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet. Gl. Turisten en passagermotorbåd bygget 1922 i Ry Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.dk 1 Forhistorie Fra 1861 og frem til 1922 var det Hjejle-selskabet

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans Kringle Nielsen, Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg I sidste halvdel af 1960erne opstod et stærkt ønske hos børnene om også at komme med ud at sejle, især hos de to ældste på 5 og

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 August 2003 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Rantzausmindevej 120 Tlf. 62 20 93 07 Næstformand: Peter Wæver Hansen, Rantzausmindvej

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 2. September 2016 Turplan 5 og 10 km. Start kl. 9.00, hvor intet andet er nævnt. Dato Sted Turleder Telefon 03.07 Kanondalen, Skansevej Mogens Holm

Læs mere

Entreen mellem 1. klasses ryge- og spisesalon med kort over Østersøen og skibets rute indlagt.

Entreen mellem 1. klasses ryge- og spisesalon med kort over Østersøen og skibets rute indlagt. HAMMERSHUS 1936 M/S HAMMERSHUS er helt igennem Skibet af 1936, saavel hvad Ydre som Indretning og tekniske Installationer angaar. Det er specielt indrettet for Farten på Bornholm, men er tillige bygget

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell Side 12 Juni kvartal 2014 12. Årgang Medlemsblad Fint restaureret Bolinder Munktell Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

Efterløn s & Pensionistklub Skive

Efterløn s & Pensionistklub Skive Efterløn s & Pensionistklub Skive Program 2013 Programmet kan også ses på: http://midt-vestjylland.nnf.dk/seniorer/skive Efterløn s & Pensionistklubben s Bestyrelse Formand Ivan Christiansen 97 54 15 82

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm.

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm. Stabil fremgang i medlemstallet Støtteforeningen Hirtshals Fyr bag en lang række aktiviteter i 2013 398 medlemmer i Støtteforeningen Hirtshals Fyr ved årsskiftet, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke

Læs mere

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Uddannelsesudvalgets beretning. 4. Fremlæggelse af regnskab. 5. Behandling af

Læs mere

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013 DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Billede taget og udlånt af Sejlfoto.dk Besøg Dansk Accent Klub på internettet www.accent26.dk

Læs mere

Næstved Kulturforening

Næstved Kulturforening Næstved Kulturforening 2018 21. 22. april Det gamle Ridehus Grønnegade 10, 4700 Næstved Kl.10-16 Gratis adgang Ferniseringen finder sted lørdag d. 21. april kl. 11 13 Michael Perch, Formand for Omsorgs-

Læs mere

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev G Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev Nummer 39. Maj. 2018 Gjern Fiskeriforenings konkurrence løber af stablen på lørdag den 5. maj. I år skal vi igen på messe i Skarrild og vores spinnedag bliver flyttet

Læs mere

Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus

Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus Vandrådsmøde og generalforsamling 2011 Program For alle vandværker i Sønderborg kommune. Nye normer for motorer med høj virkningsgrad. Ved Helge Vandel Jensen.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 28. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2017. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 28. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2017. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 28. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2017 Læs inde i bladet: ÅRETS ARRANGEMENTER INVITATION TIL GENERALFORSAMLING VELKOMMEN TIL TOTAL RENOVERET HAVN 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

1. Valg af dirigent 2. Til dirigent valgtes Frederik Madsen, der konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.

1. Valg af dirigent 2. Til dirigent valgtes Frederik Madsen, der konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. Referat af generalforsamling i Zonen Randers den 21. juni 2017 i Fritidscentret, Randers Til stede var: Ole Berg Sørensen, Else-Marie Sørensen, Erik Kløve, Preben Hjort Mortensen, Ib Chr. Ibsen, Finn Børglum,

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 1. marts 2019 Gangforeningen Bornholm Turplan: ca. 5 og 10 km ture. Start kl. 09.00 hvor intet andet er nævnt. For ikke medlemmer koster det kr. 20.00

Læs mere

ÅRETS ARRANGEMENTER HAVNEINDVIELSE PRODUKTNYHEDER

ÅRETS ARRANGEMENTER HAVNEINDVIELSE PRODUKTNYHEDER BØLGEBRYDEREN 28. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2017 Læs inde i bladet: ÅRETS ARRANGEMENTER HAVNEINDVIELSE PRODUKTNYHEDER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg Information og

Læs mere