Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN... bare ta mig!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN... bare ta mig!"

Transkript

1 Hvidovre Ældreråd orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS MAGASIN... bare ta mig! 22. ÅRGANG NR. 2 JUNI 2017

2 SIDE 2 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDEN SIDST Vild med Dans, Risbjerggård Nytårsbal. Der siges farvel til sæsonen Vild med Dans, Risbjerggård. Der er dækket op til Frivillige Æl-dres Forårsfest marts Menuen på årets skovtur var flæskesteg og Ris a lamande. Selvfølgelig skulle nissehuen være med. Ingen skovtur uden en dans. Denne galante herre efterlyste en danselysten kvinde, og hun kom. De mange små butikker blev studeret nøje, og de vakte mange minder hos alle. De flinke frivillige guider kunne fortælle mange historier om udstillingerne. Denne Fiat var stadig køreklar. Selvfølgelig blev fløden serveret i rigtige flasker. Og så var der tid til at købe ind.

3 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 3 Leder Hvidovre Ældreråd går en spændende tid i møde. Der skal for første gang afholdes valg til Ældrerådet samme tid og sted som valg til Kommunal og Regionsvalg. Vi håber på den måde at få endnu større opbakning til vores arbejde. Der skal vælges 7 medlemmer og op til 7 suppleanter. Der er i dette nummer af bladet omtalt Ældrerådets arbejde, og hvordan man kan stille op som kandidat. Vi håber på stor tilslutning. Den 31. maj blev Hvidovre Kommunes Demenshandlingsplan godkendt af Social og Sundhedsudvalget, og det betyder, at vi nu kan gå i gang med at føre alle de gode intentioner ud i livet. Det har været vigtigt for Ældrerådet at få godkendt Handlingsplanen, da det er en udbygning af den tidligere godkendte Værdighedspolitik. Af Birthe Mingon, formand for Ældrerådet Hvis planen skal lykkes, så er det nødvendigt, at alle forstår, at det ikke bare er en person, der virker underlig, eller er gået i barndom, men en person der har brug for hjælp og forståelse. Ældrerådet og Det Frivillige Ældrearbejde vil arbejde videre på at gøre Hvidovre til en demensvenlig kommune, og vi har brug for, at alle hjælper med. På forhånd tak for hjælpen. Hvidovre Kommunes Demenshandlingsplan er et arbejdsredskab for Kommunen, men det er en forudsætning for at det skal lykkes, at alle borgere går med i arbejdet for at skabe en mere tryg og værdig tilværelse både for de borgere, der er ramt af den frygtede sygdom, og deres pårørende, venner og omgivelserne. Vi skal være med til at få forretningerne til at forstå deres rolle, og vi skal være med til, at børnene får kendskab til sygdommen. Indholdsfortegnelse Siden sidst Valg Det arbejder Ældrerådet med Demenshandlingsplanen Spiseordning, Strandmarkshave - Pas på tricktyve Hvordan stiller jeg op til Ældrerådsvalget... 8 Seniorsamtaler... 9 Rygestop - tilbud Svend Nicolaisens orkester Hvidovre Lokalhistorie år Sundhedscentret Bibliotekerne tilbyder Det Sker i Hvidovre Adresseoversigt, Ældreråd og Lokalråd Praktiske oplysninger, adresse, telefonnumre og træffetid i Huset Fotos: Ole Willumsen og Birthe Mingon. Næste nummer af bladet udkommer i september 2017.

4 SIDE 4 ÆLDRERÅDET ORIENTERER Der er valg til Hvidovre Ældreråd tirsdag den 21. november Det er første gang, at valget finder sted på samme tid og samme sted som valget til kommunalbestyrelsen. Vi har tidligere prøvet flere former for afstemning. Brevstemmevalg, som det var i 2013, eller som tidligere med fremmødevalg. Det var ikke en succes. Vi glæder os til valget, og vi har aftalt orienteringsmøder i de fire områder, Nord, Risbjerg, Strandmark og Avedøre. Det første møde finder sted onsdag den 14. juni kl i Huset, Hvidovrevej 253B Efter sommerferien starter orienteringsmøderne op i august. Onsdag den 16. august kl i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49 De efterfølgende orienteringsmøder finder sted onsdag den 23. august 2017 kl i Pusterummet, Enghøjhuset, Hovedstien 10. På orienteringsmøderne bliver der fortalt om baggrunden for Ældrerådets arbejde, lovgrundlaget og samarbejdsaftalen med kommunen. Der bliver en grundig gennemgang af Ældrerådets opgaver, og hvordan Ældrerådet arbejder. Det er en god mulighed for at få svar på alle spørgsmål om Ældrerådet, og hvis du overvejer at stille op til det kommende valg, kan du stille spørgsmål for at få afklaret, om det er noget for dig. Torsdag den 24. august 2017 kl. 14 i Selskabslokalet, Ll. Friheden 1. På mødet er der en repræsentant for Hvidovre Kommune, der udleverer blanket for tilmelding som kandidat. Repræsentanten modtager også gerne blanketten retur, men den kan også senere afleveres til Betina Engelhardt Rasmussen på Rådhuset, eller i kontortiden i Huset, Hvidovrevej 253 B senest den 21. august.

5 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 5 DET ARBEJDER HVIDOVRE ÆLDRERÅD MED Det er lovbestemt, at alle kommuner skal sikre valg af et ældreråd. Der skal minimum være 5 medlemmer plus suppleanter. Hvidovre Ældreråd består af 7 medlemmer og op til 7 suppleanter. Suppleanterne er ikke personlige, men de træder til i den valgte rækkefølge. Valgperioden i Hvidovre 4 år. Det grundlæggende i Ældrerådets opgave er at blive hørt i alle sager, der berører den ældre del af befolkningen. Det betyder, at det ikke kun er Social og Sundhedsudvalgets sager, men også andre udvalg, der behandler sager, der berører de ældre. I loven står der også, at Ældrerådet aktivt skal indgå i samarbejde med kommunalbestyrelsen, dels ved at rejse spørgsmål og dels komme med synspunkter inden for de områder, der berører de ældre. I Hvidovre har det betydet, at Ældrerådet var med i arbejdet med at formulere Hvidovre Kommunes Ældrepolitik og Pårørendepolitik. I de sidste par år har Ældrerådet været aktiv deltager i arbejdet med Værdighedspolitikken, og som noget nyt, har Ældrerådet stået for invitationen til arbejdsgrupperne bag politikken. Det betyder, at alle interessenter har været med i det grundlæggende arbejde. Der har været afholdt en workshop, hvor deltagerne ud fra 5 overskrifter formulerede oplæg til indholdet af Værdighedspolitikken. Ældrerådet var med i arbejdet for at formulere det endelige indhold, der blev forelagt deltagerne på en ny workshop, inden det endelige udkast blev fremlagt til kommunalbestyrelsens godkendelse. Det næste projekt var de forebyggende samtaler. Her brugte vi en lidt anden fremgangsmåde. Der blev uddelt et spørgeskema til alle deltagerne i årets skovture, og besvarelserne dannede baggrund for en lille arbejdsgruppes gennemgang af de gamle procedurer, og der blev livligt drøftet, hvordan man kunne gøre det til et mere tiltrækkende tilbud. Ud fra de mange besvarelser af spørgeskemaerne fremgik det, at de ældre var åbne for fælles arrangementer i stedet for hjemmebesøg, og det blev taget med i det videre arbejde. På side 9 her i bladet kan du læse mere om samtalerne. Det seneste større projekt Ældrerådet har været med til er: Kommunens Demenshandlingsplan Arbejdet blev tilrettelagt på samme måde som arbejdet med Værdighedspolitikken. 42 personer deltog i de 2 workshops, resultatet blev forelagt den 31. maj 2017 til politisk godkendelse. Når Demenshandlingsplanen er godkendt, ligger der en række opgaver, der skal sikre, at indholdet af Demenshandlingsplanen føres ud i livet, så Hvidovre Kommune bliver en demensvenlig kommune. Ud over de nævnte projekter er der også opgaven med at rådgive kommunens politikere i emner, der berører de ældre, det har resulteret i 30 høringssager i Endelig er Ældrerådet også repræsenteret i bruger-/ pårørendeudvalgene på kommunens plejecentre samt i Aktivitetscentrets Brugerråd.

6 SIDE 6 ÆLDRERÅDET ORIENTERER HVIDOVRE KOMMUNE HAR FÅET EN DEMENSHANDLINGSPLAN Af Birthe Mingon Handlingsplanen sætter den overordnede ramme for indsatsen for borgere med demens og deres pårørende. Hvidovre Kommunes demenshandlingsplan ligger i forlængelse af kommunens Sundheds- og Forebyggelsespolitik og Værdighedspolitik og danner grundlaget for arbejdet på demensområdet. Medinddragelse, selvbestemmelse og dialog med borgere og pårørende sikrer, at indsatser og tilbud tilrettelægges ud fra en individuel vurdering og understøtter borgere med demens og deres pårørende i et værdigt liv med aktiviteter og udfoldelsesmuligheder. Det spændende afsnit i Handlingsplanen, som har samlet resultatet af workshoparbejdets fire arbejdstitler er DET VIL VI ARBEJDE FOR HVIDOVRE - en demensvenlig kommune Hvidovre Kommunes - Demenshandlingsplan 2025 Nu har Hvidovre fået sin egen Demenshandlingsplan. Arbejdet startede i januar, hvor over 40 engagerede borgere og medarbejdere samledes til en workshop med følgende overskrifter: 1. Det demensvenlige Hvidovre 2. Rådgivning og oplysning 3. Kompetenceudvikling 4. Tilbud på demensområdet. Deltagerne var delt op i fire grupper, der var sammensat, så der var deltagere med forskellig erfaring og viden. De mange input blev samlet sammen og brugt i det videre arbejde med at formulere indholdet. Det første udkast blev fremlagt for den samme gruppe deltagere på workshop nr. 2, og herefter blev udkastet tilrettet og finpudset. Her er der samlet en række udsagn, som skal danne baggrunden for det arbejde, der skal gøres, for at Hvidovres demente borgere og deres pårørende kan få et værdigt liv. Et af de områder, der er vigtigt i det videre arbejde, er Rådgivning og Oplysning. Under den overskrift er der en række punkter, der skal være med til at skabe større forståelse for Folkesygdommen, der breder sig i takt med, at antallet af ældre vokser. Der skal udarbejdes vejledning, så alle ved, hvor de skal henvende sig, og hvad Hvidovre Kommune kan tilbyde. En demensvenlig kommune er et lokalsamfund, hvor borgere med demens og deres pårørende kan færdes trygt. Det betyder, at butikker, virksomheder og kommunale enheder er bevidste om de problemer, som borgere med demens oplever. Naboer, venner og børn skal have mere viden om demens.

7 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 7 STRANDMARKSHAVE BYDER VELKOMMEN TIL SPISEORDNING Kommunens hjemmeboende pensionister har mulighed for at tilmelde sig husets spiseordning. Visitering til ordningen forgår via køkkenet på Strandmarkshave, og det er en forudsætning, at man er selvhjulpen og selv sørger for transporten. Maden indtages i husets festsal sammen med daghjemsgæsterne mellem kl Der serveres en hovedret og en biret samt kaffe. Prisen er 52 kr. pr. gang, som trækkes månedligt bagud via PBS. Man kan tilmelde sig enkelte af ugens dage eller benytte spiseordningen hele ugen. Af hensyn til husets øvrige arrangementer er det vigtigt, at spisetidspunktet overholdes. Hvis man er forhindret, eller ikke ønsker at spise her en dag, skal man kontakte køkkenet samme dag inden kl Man er forpligtet til at betale for maden, hvis den ikke afbestilles i rette tid. Menuplan udleveres hver måned sammen med husets blad Blå Tårn Vi holder løbende en del fester og arrangementer, som man også bliver indbudt til. Hvis der er spørgsmål, kan køkkenets økonoma Marianne Vilsbøll Jacobsen dagligt kontaktes på telefon TRICKTYVERIER PAS PÅ DANKORTET Hvidovre Ældreråd deltager i et samarbejde med politiet om forebyggelse af tricktyverier. Der holdes jævnligt møder med deltagelse af en repræsentant for det kriminalpræventive råd, det lokale politi, driftleder fra hjemmeplejen, en repræsentant for Sundhedscentret og en repræsentant for Hvidovre Ældreråd. Dette samarbejde sætter også sit præg på kurserne, Ældreliv Hvidovre, hvor den 2. kursusdag drejer sig om tryghed i hjemmet, og her deltager der en repræsentant fra politiet. På det seneste møde fik vi en orientering om noget af dette arbejde, og specielt om måden mange ældre bruger deres dankort på. Der blev bl.a. vist et klip optaget med en banks overvågning af deres hæveautomat. En ældre dame kommer hen til automaten for at hæve penge. Hun har rollatoren foran sig, og hun skal række over den for at betjene automaten. Et lille stykke derfra står to mænd på hver sin side af hende. Da hun har sat kortet ind, tastet koden og pengebeløbet, træder den ene mand hen til hende lader en 100 kr. seddel falde på jorden og siger, undskyld du tabte vist dine penge. Hun vender sig om for at tage imod sedlen, samtidig skifter den anden mand hendes dankort ud med et falsk kort og tager pengene fra automaten. Den ældre dame vender sig om igen og tager kortet, men hun står fortvivlet og siger, at jeg skulle da have flere penge. Det lykkedes de to tricktyve at hæve adskillige tusinde kroner på dankortet. De blev senere sporet til Fyn og Jylland, hvor den ene blev anholdt og sigtet for 50 forhold. Da antallet af tricktyverier på gaden er stigende, anbefaler politiet, at de ældre ændrer adfærd og undlader at hæve store beløb. De kan med fordel få skiftet det gamle dankort ud med et trådløst, hvor de nemt kan handle for op til 200 kr. uden at skulle bruge pinkode. HUSK Stå tæt på automaten og skærm for tastaturet. Gå aldrig med store pengebeløb på gaden. Undlad at hæve store pengebeløb - få eventuelt slægtninge til at hæve kontanter.

8 SIDE 8 ÆLDRERÅDET ORIENTERER HVORDAN STILLER JEG OP SOM KANDIDAT TIL ÆLDRERÅDSVALGET Der er heldigvis stor interesse for Ældrerådets arbejde, og der er flere, der har spurgt, hvordan man bliver kandidat. Den første betingelse er, at du er fyldt 60 år på valgdagen, dvs. den 21. november 2017, og har fast bopæl i Hvidovre Kommune. Dernæst skal du udfylde en kandidatblanket, der kan rekvireres ved kontakt til Hvidovre Kommune ved Betina Engelhardt Rasmussen på Telefon eller mail btk@hvidovre.dk Blanketterne uddeles også på orienteringsmøderne, der er omtalt her i bladet. Den udfyldte blanket kan afleveres til repræsentanten for kommunen på orienteringsmøderne. Den kan også afleveres i den opstillede postkasse i Huset, Hvidovrevej 253 B i åbningstiden Mandag-tirsdag-onsdag kl Blanketten skal være afleveret i Huset senest mandag den 21. august kl. 12. Kandidatblanketten kan også afleveres til Betina Engelhardt Rasmussen på Rådhuset. Den kan også sendes elektronisk efter aftale med Betina. Sidste frist for at aflevere blanketten til Betina er mandag den 28. august kl Er du interesseret i at deltage i arbejdet, men ønsker du ikke at stille op. Hvidovre Ældreråd har 4 Lokalråd, Nord, Risbjerg, Strandmark og Avedøre. Lokalrådene består af de Ældrerådsmedlemmer og suppleanter, der bor i området samt en række frivillige, der er interesseret i arbejdet. På alle orienteringsmøderne er det muligt at få en blanket, som blot skal udfyldes med navn, adresse, telefonnummer og evt. mailadresse, så vil der blive rettet henvendelse til alle. Denne blanket kan også rekvireres i Huset eller ved den række af møder, der afholdes for præsentation af de opstillede kandidater. Præsentation af kandidaterne foregår: 19. september kl , Dybenskærhave 20. september kl , Aktivitetscentret 21. september kl , Svendebjerghave 26. september kl , Huset, Hvidovrevej 253B 28. september kl , Søvangsgården 04. oktober kl , Krogstenshave 10. oktober kl , Strandmarkshave Møderne er åbne for alle. HVIDOVRE ÆLDRERÅD - FOR ET GODT ÆLDRELIV

9 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 9 Orientering fra Sundheds Centret SENIORSAMTALERNE ER KOMMET GODT FRA START Af sundhedskonsulent Bodil Lindekilde Nu er Hvidovre Kommunes nye model for de forebyggende hjemmebesøg - som fremover vil have betegnelsen Seniorsamtaler - kommet godt fra start. De forebyggende hjemmebesøg har tidligere været hjemmehørende i Visitationen. Indsatsen er ved årsskiftet til 2017 flyttet til Sundhedscentret og vil for fremtiden foregå herfra. Det falder godt i tråd med, at Seniorsamtaler er et tilbud, som både handler om trivsel og om sundhed i bred forstand, det vil sige såvel fysisk som mental og social sundhed. Sundhedscentret har i starten af 2017 ansat to nye medarbejdere til at varetage indsatsen: Kirsten Toft- Jensen og Joan Dybré Jensen. De to er kommet godt i gang med Seniorsamtalerne, og har allerede været i kontakt med en lang række borgere. Borgerne har taget godt imod dialogcirklen et nyt redskab, der kan anvendes som udgangspunkt for de individuelle samtaler om trivsel i hverdagen. Dialogcirklen er udformet på baggrund af input og ideer fra pensionister og foreninger samt Ældrerådet og medarbejdere i Hvidovre Kommune som en del af en borgerinddragende proces i 2016 vedrørende ønsker til fremtidens forebyggende hjemmebesøg. Hvornår får du tilbudt en seniorsamtale? Det år, du fylder 75 år, får du første gang tilbud om en seniorsamtale. Fra du fylder 80 år vil du modtage tilbud om en se-niorsamtale en gang om året. Er du i alderen år kan du, efter en individuel vurdering, få tilbudt en seniorsamtale, hvis du har et særligt behov eller oplever ændringer i din livssituation, der belaster din hverdag. Det kunne f.eks. være hvis: du har mistet en nær pårørende du har en alvorligt syg nær pårørende du udskrives fra sygehus du afslutter et rehabiliteringsforløb Får du både personlig og praktisk hjælp efter servicelovens 83 kan du få tilbudt en seniorsamtale, hvis du har et særligt behov. Ændret lovgivning giver mulighed for, at de forebyggende hjemmebesøg/ Seniorsamtalerne kan afholdes på forskellige måder enten som en individuel samtale i dit hjem, eller som et fælles arrangement. Da borgerne blev inddraget i processen vedr. Seniorsamtaler i 2016 viste det sig, at der særligt blandt borgere under 80 år - var interesse for fælles arrangementer i stedet for hjemmebesøg. 75-års fødselsdagsfest. Hvis du fylder 75 år i 2017 vil du derfor blive inviteret til at deltage i en 75-års fødselsdagsfest. Sundhedscentret vil være vært ved de første 3 fødselsdagsfester i Hvidovre, som afholdes om eftermiddagen på forskellige lokaliteter på følgende datoer: Tirsdag d. 19. september Tirsdag d. 26. september Tirsdag d. 31. oktober Deltagelse kræver tilmelding. Du vil få tilsendt en personlig invitation inden sommerferien med oplysninger om hvordan du tilmelder dig. Pårørende er velkomne til at deltage.

10 SIDE 10 ÆLDRERÅDET ORIENTERER Sundheds Centret ORIENTERER Vil du gerne være røgfri? Har du svært ved at holde op med at ryge, selvom du gerne vil? Og ved du ikke, hvor du skal finde hjælp til at stoppe? Sundhedscentret i Hvidovre hjælper dig med rådgivning til at blive røgfri. Sundhedscentret tilbyder gratis rygestopkurser for borgere og ansatte i virksomheder placeret i Hvidovre. Et forløb består af 6 mødegange over 8 uger, hvor du mødes med en rygestoprådgiver og med andre, der gerne vil stoppe med at ryge. På de første mødegange planlægger du din rygestopdag sammen med rådgiveren. Når du følger rygestopkurset, har du mulighed for at få tilskud til nikotinerstatning på op til 1700 kr. Du aftaler sammen med rådgiveren hvilken form for nikotinerstatning, der er bedst for dig og køber produktet på et af de lokale apoteker i Hvidovre. Hvidovre Kommune har siden 2014 været en del af et projekt sammen med flere andre kommuner på Vestegnen. Gennem projektet har borgerne på rygestoptilbuddene fået mulighed for at få tilskud til ni-kotinerstatning. Resultaterne efter de første 2 år i projektet viser, at 75 % af deltagerne på rygestopholdene er røgfri, når forløbet slutter. Mere end halvdelen af deltagerne forbliver røgfri 6 måneder efter kursusafslutning. Er du interesseret i at høre mere, kan du ringe til Stoplinien på tlf.nr.: eller til Sundhedscentret på tlf.nr.: Det får du i et rygestopforløb i Sundhedscentret 6 mødegange med undervisning af en rygestoprådgiver tilknyttet Sundhedscentret 4 x kuponer til en samlet værdi af 1700 kr. til hjælp til nikotinerstatning. Projektet fortsætter Hvidovre Kommune har besluttet, at projektet og samarbejdet på Vestegnen fortsætter i en 3-årig periode. De borgere, der deltager i rygestoptilbuddene, er i stor udstrækning borgere med bl.a. KOL, diabetes og hjertesygdomme. Kommunerne har en fælles koordinator, hvis arbejde vil indebære samarbejde med hospitaler, apoteker samt arrangere fællesmøder for de kommunale rygestoprådgivere, hvor der kan ske erfaringsudveksling og der kan findes nye indsatsområder. Hvidovre Kommune har siden 2007 haft aktivitet målrettet rygestop. I perioden er der sket et fald på 4% i antallet af voksne dagligrygere. I 2013 var 17% af borgerne i Hvidovre Kommune dagligrygere, og Hvidovre kommune ligger højt i forhold til de andre kommuner, da gennemsnittet i Region Hovedstaden i 2013 var 15%. Navnet på projektet Røgfrit på Tværs henviser til, at der er 9 kommuner, der er gået sammen om opgaven.

11 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 11 Frivillige Ældre Med dette eftermiddagsshow, indleder Frivillige Ældre sin kommende efterårs/vintersæson. Koncerten vil finde sted i Medborgerhuset en lørdag eller søndag eftermiddag i september (kl ) (datoen er desværre endnu ikke bekræftet) Svend Nicolaisen døde i februar 1991, 83 år gammel. Han var uddannet saxofonist og violinist og kom, efter en periode som omrejsende musiker til Hovedstaden i Siden da, tog hans karriere fart på, da han med sit berømte orkester deltog i snart alt, hvad der rørte sig indenfor den populære underholdningsmusik. Hans første større engagement var som kapelmester i Nykøbing Falster Revyen i 30 érne og efterfølgende gik turen rundt til Valencia, Glassalen, Hornbæk Badehotel, Zigeunerhallen, National Scala og senere Den Hvide Hest på Dyrehavsbakken, hvor hans hustru var restauratør. Han medvirkede i årevis i Danmarks Radios Middagskoncerter og spillede i mange år i Tivolis Promenadepavillon.

12 SIDE 12 ÆLDRERÅDET ORIENTERER HVIDOVRE LOKALHISTORISKE SELSKAB Lokalhistorie i Avedøre og Hvidovre Af formanden Jens Frederik Jørgensen Lokale stednavne og lokal identitet Hvidovre opleves af mange som en landsby med landsbyens mange positive præg af nærhed, kendskab til og omsorg for hinanden. Men Hvidovre er ikke én landsby, Hvidovre består af mange landsbyer lokale fællesskaber, der former hvert områdes identitet og historie. Når man f. eks. nævner Lejerbo, Nymarken, Risbjerg, Stationsbyen, så har mange en klar opfattelse af, hvad dette områdes særpræg er. Oplevede særpræg kan dog gentaget så mange gange, at det bliver til fordomme. De nære fællesskaber betyder meget. Sådan var det i landsbyen, hvor man hjalp og støttede hinanden. Nu betyder de første netværk meget for identiteten, de danner de første kapitler i barnets bog, og selvom identiteten udvikler sig livet igennem, vil der være rødder tilbage til barndommen til den børneinstitution eller skole, hvor man gik, eller den klub, man dyrkede sport i. At sende sine børn over f.eks. Gammel Køge Landevej for at gå i skole, er af mange forældre blevet oplevet som en grænseoverskridende handling. Alt dette er måske forklaringen på, at Hvidovre be-står af mange fællesskaber - landsbyer Lokalhistorien er vigtig for at forstå, hvorfor en kommune opfattes, som den nu engang gør. Lokalhistorien har dog ikke til formål at fastfryse en bestemt identitet og starte enhver beskrivelse med: Nej dengang i de gode gamle dage, det var tider. I disse år er den lokale identitet under pres af globalisering og stadigt større administrative enheder/ storkommuner. Vil det betyde, at identitet knyttet til et bestemt område forsvinder eller vil den helt nære identitet blive forstærket? Vi er alle født verdensborgere i den globale tidsalder, vi lever i, men jeg synes, at vi skal værne om den lokale historie og de lokale betegnelser, da de skaber identitet i en kommune. Forskelligheden er en charme. Fællesskab omkring kirken er bundet op på et lokalt stednavn. Med byudviklingen kom der skoler og plejehjem til - alle navngivet efter et lokalt stednavn. Også de første daginstitutioner kunne få navn efter det sted, de var placeret. På et tidspunkt oversteg antallet af institutioner dog mulighederne for at give dem lokale navne. Så fik de i stedet mere blomstren-de navne - Tusindfryd, Æblehaven eller dyre- og fuglenavne - Ræven, Ternen, m.fl. Villaområderne fik deres egen grundejerforening og navne, der knytter sig til lokaliteten - Strandøre, Kløverpris, Hvidovregårds Villaby, Præstemosen, Vedbyholm. Listen er meget længere! Hvidovrekortet er karakteriseret ved de nu tre baner, to motorveje og de få store gennemgående veje både nord-syd og øst-vest. Det betyder, at der i Hvidovre er en række trafikale barrierer, der gør, at kommunen bliver delt op i mindre områder. Det har også været med til at skabe et områdes identitet. Hvidovre Kommune

13 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 13 MINE ERFARINGER SOM MEDLEM AF AVEDØRE LOKALRÅD Af Birgit Willumsen, Avedøre Lokalråd Lokalrådsmedlemmerne deltager også i det årlige billetsalg til Hvidovre Kommunes skovture. Da jeg blev efterlønner efter et langt arbejdsliv, savnede jeg især det sociale netværk. Jeg begyndte derfor kort herefter at arbejde som frivillig for Røde Kors her i Hvidovre og arbejder der stadig. Her fik jeg et godt nyt netværk, og gennem det blev jeg opmærksom på Ældrerådet og de 4 lokalråd, som hører under Ældrerådet. Min mand Ole blev, via det nye netværk, opfordret til at opstille til Ældrerådsvalget i Han fik dog ikke nok stemmer nok til at blive valgt ind. Han blev i stedet formand for Avedøre Lokalråd, og har siden da passet dette "job" med stor interesse. Samtidig kom jeg selv med i Lokalrådet som almindeligt medlem. Vi har, gennem arbejdet i lokalrådet, noget vi er sammen om, og det har vi virkelig stor glæde af. Gennem arbejdet i lokalrådet får man stor indsigt i det arbejde, Ældrerådet udfører for de ældre her i vores kommune. Og ikke mindst det meget positive og udbytterige samarbejde der er mellem Ældrerådet og kommunen. Inden jeg kom med i dette arbejde, havde jeg ikke så stort kendskab til, hvor meget der gøres for de ældre her i kommunen. Så selv om jeg læser Hvidovre Avis, blev jeg alligevel forbavset over at få indblik i samspillet mellem kommunen og Ældrerådet. Hvad laver man så i lokalrådet? I Avedøre lokalråd afholder vi efter behov 6 til 8 møder om året i Huset på Hvidovrevej 253. Vi starter med morgenkaffe og brød og en snak inden det egentlige møde. På mødet får vi altid en orientering om, hvad der pt. sker i Ældrerådet og Frivillige Ældre. Desuden tager vi lokale problemer op. Det kan evt. være huller i vejen eller nogle fortovsfliser der ligger ujævnt. Ældrerådet kan herefter drøfte problemet med kommunen. En julefrokost holder vi også i forbindelse med et møde. Det foregår ofte hjemme hos et af medlemmerne. Desuden er der de årlige aktiviteter, hvor man, som medlem af et Lokalråd, er selvskreven som medhjælper. Der er bl.a. de kommunale skovture, der arrangeres af kommunen, Ældrerådet og Frivillige Ældre i fællesskab. Her kan man deltage i billetsalget i Medborgerhuset. Og i den periode, hvor skovturene afvikles, kan man deltage som medhjælper. Ofte er man med på flere af turene. I efteråret, når influenzavaccinationerne finder sted, medvirker lokalrådene i eget område. På dagen skal der laves og serveres kaffe m.v. Her får man mulighed for en snak med nogle af de mange fremmødte borgere. Eller man møder måske en gammel nabo, en tidligere arbejdskollega, eller andre man ikke har set længe. Det er både hyggeligt og socialt. Lokalrådene kan stå for forskellige arrangementer. Her i Avedøre Lokalråd har vi afholdt flere interessante foredrag. For et par år siden havde vi f.eks. besøg af "flygtningepræsten" Leif Bork Hansen, som bl.a. fortalte om dengang han skjulte flygtninge, og efterfølgende fik en dom for det. Jeg håber, at ovenstående giver nogle lyst til at melde sig som frivillig til et af de fire Lokalråd. Lokalråd Nord Hvidovre Ældreråd Lokalråd Lokalråd Strand mark Lokalråd Risbjerg Avedøre Hvidovre Ældreråds struktur Lokalrådene består af de medlemmer af Ældrerådet, der er valgt i området, suppleanterne til Ældrerådet og en lang række frivillige, der gerne vil deltage i arbejdet men som ikke ønsker at stille op til valg. Det giver en god mulighed for at få kendskab til arbejdet og måske en dag stille op til valg til Ældrerå-det. Lokalrådene følger valgperioden for Ældrerådet på 4 år.

14 SIDE 14 ÆLDRERÅDET ORIENTERER Kom og vær med til at fejre SUNDHEDSCENTRETS 10 RS JUBILÆUM Hvidovre Kommunes Sundhedscenter kan til sommer fejre sit 10 års jubilæum. Siden Sundhedscentret åbnede i 2007, er det vokset år for år, og i dag tilbydes der en bred palette af sundhedstilbud til borgerne. Det vil vi gerne markere ved en hyggelig eftermiddag, hvor man kan opleve nogle af vores sundhedstilbud. Kom og vær med til at fejre dagen sammen med os. Tirsdag 13 juni kl 14:00 16:00 i Sundhedscentret, Hvidovrevej 274 Vi ser frem til at fejre jubilæet med jer.

15 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 15 Hvidovre Bibliotekerne anbefaler: Sommerlæsning Løgnerens hus af Katrine Nørregaard Ægtemand, far og morfar, Kristian, er død af cancer og har efterladt 3 generationer af kvinder i krise. Nu skal de 3 tilbringe en uge i sommerhus, men den lille familie har konflikter om alt og sommerhusidyllen har svært ved at indfinde sig. Bogen om Baltimore-familien af Joël Dicker Marcus' egen middelklassefamilie er ikke nær så tiltrækkende som onklens familie i Baltimore - velhavende, overskudsagtig og med plads til Marcus. Sammen med sine fætre er han lykkelig som en del af den tætte, uovervindelige Goldman-trio. Intet kan gå galt. Der vokser et træ i Mostamägg af Britt Larsen Skovfinnerne bor i de dybe skove på grænsen mellem Norge og Sverige, de lever i pagt med naturen med bjørnejagt, magi, overtro og stærkt sammenhold. Vi følger bl.a. den unge Lina, der er på flugt med sin nyfødte og eneboeren Taneli, der mødes og sammen bygger en ny tilværelse op. (1.bd i serien Folket i Finnskogen) Desertørerne af Kim Blæsbjerg En familieejet storkoncern i international vækst er rammen for fortællingen om to unge mænd, der begge er involveret i virksomheden på hver sin måde. En fortælling om et Danmark i vor tid, præget af finanskrise og krig.( 1.bd i serie) Christas to forlovelser af Karsten af Lund Christas forlovede vender ikke tilbage fra 1. verdenskrig. I stedet bliver hun gift med hans soldaterkammerat og kommer til at leve et overklasseliv i Kolding. Som enke finder hun ud af, at hun har levet på en løgn. (Læsetips fra folderen sommerlæsning) Reserveringer i ferien Gå ikke glip af dine reserverede bøger under ferien. Gå på bibliotekets hjemmeside og sæt dem på pause, inden du rejser. Du mister ikke din plads i køen. Sommertid på Hvidovrebibliotekerne I perioden fra maj til og med august er åbningstiderne: Hovedbiblioteket: Mandag - torsdag: kl Fredag: kl Lørdag: kl Avedøre Bibliotek: Mandag - torsdag: kl Fredag: kl Lørdag: kl Vestegnens Kulturuge Lørdag den 9. september inviterer HvidovreBibliotekerne, Cirkusmuseet og Teater Vestvolden til en stor byfest i anledning af Vestegnens Kulturuge. Det sker lige midt i den kommende bymidte ved rådhuset, hvor der dagen lang vil være masser af sjove og interessante aktiviteter for både store og små. Du kan læse mere om HvidovreBibliotekernes mange arrangementer for efteråret i Hvidovrebibliotekernes folder, Oplev efterår 17. Folderen udkommer i starten af august. Biblioteket - lige til døren HvidovreBibliotekerne bringer materialer ud til ældre og handicappede, der ikke selv kan komme på biblioteket. Måske er det noget for dig eller din nabo Man kan bl.a. låne bøger, bøger med særlig stor skrift, lydbøger, musik, tidsskrifter og film på dvd. Få folderen næste gang du kommer på biblioteket. Tilmelding Kontakt Hvidovre Hovedbibliotek Bogtjenesten Hvidovrevej 280 Kommune Telefon:

16 SIDE 16 ÆLDRERÅDET ORIENTERER Det Frivillige Ældrearbejde i Hvidovre Det sker i Hvidovre Hvidovre Ældreråd JUNI 14. onsdag kl Orienterings-/opstillingsmøde, Ældreråds valg Huset Hvidovrevej 253 B JULI Vi er taget på ferie - hele juli måned På gensyn AUGUST 16. onsdag kl Orienterings-/opstillingsmøde, Ældrerådsvalg Aktivitetscentret, Hvidovregade 23. onsdag kl Orienterings-/opstillingsmøde, Ældrerådsvalg Avedøre Pusterummet, Hovedstien torsdag kl Orienterings-/opstillingsmøde. Ældrerådsvalg, Ll Friheden mandag Sidste frist for opstilling til ældrerådsvalg. SEPTEMBER 17. september Svend Nicolaisens Orkester, Medborgersalen. (med forbehold for ændring af dato.)

17 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE 17 Adresse og telefonliste for Hvidovre Ældreråd og oversigt over lokalråd. pr. 1. juni Hvidovre Ældreråd Huset Hvidovrevej 253 B Lokalrådet Nord Lokalrådet Strandmark Formand: Birthe Mingon Gurrevej 10, st.tv. Tlf bmingon@gmail.com Næstformand: Grete Hagedorn Oppegårdsvej 18 Tlf gretehagedorn@webspeed.dk Kasserer Christian Thode Strandmarksvej 18, 4.tv. Tlf christian@thode-family.dk Jørgen Nygaard Søstrand Alle 4 Tlf joergennygaard@live.dk Inge-Lise Rasmussen Hvidovrevej 310 Tlf ingelisebrasmussen@gmail.com Peter Lougart Hvidovre Strandvej 46 Tlf peterlougart@gmail.com Margit Dam Pagteroldvej 7 Tlf Dam.margit@gmail.com Formand Anker Hugger Baunebakkevej 149 Tlf Anker.Hugger@outlook.dk Grete Jensen Birgith Rothberg Jørgen Brix Lokalrådet Risbjerg Formand Irene Schjødt Mørups Alle 41 Tlf schjodt@mail.com Inge Søby Birthe Mingon Grete Hagedorn Tommy Nielsen Lillian Sterup Annette Hansen Ellen Ellesgaard Inge-Lise Rasmussen Stig Jørgensen Edith Lind Formand Peter Lougart Hvidovre Strandvej 46 Tlf peterlougart@gmail.com Christian Thode Marianne Thode Margit Dam Wivie Groth Hans Jørgen Christiansen Jørgen Nygaard Niels Erik Madsen Lokalrådet Avedøre Formand Ole Willumsen Strøbyholm 32 Tlf ole@obwillumsen.dk Birgit Willumsen Karen Margrethe Blichfeldt Karen Torp Bent Aarrebo Pedersen

18 SIDE 18 ÆLDRERÅDET ORIENTERER ER DER NOGET DER TRYKKER? JA, DET GØR HELLBRANDT TRYKCENTER, I SMÅ OPLAG TIL SMÅ PRISER... Ring og hør mere eller gå ind på Offset og digitalprint Plakat- og storformatprint Reklametryk DTP Farvekopi webdesign Variable data Ældrerådet Formand: Birthe Mingon Tlf. nr bmingon@gmail.com Ældrerådets kontor HUSET, Hvidovrevej 253 B Telefon hvidovreaeldreraad@gmail.com Hjemmeside Ældrerådets blad Redaktion Birthe Mingon (ansvarshavende redaktør) Peter Lougart Poul Petersen Ole Willumsen Det Frivillige Ældrearbejde Ældre hjælper Ældre Telefon Hellbrandt A/S Trykcenter Arnold Nielsens Boulevard Tlf Fax tryk@hellbrandt.dk Formand: Peter Lougart Tlf Der er rådgivning 2. og 4. torsdag i måneden kl Gruppen er behjælpelig omkring arv, testamente, sociale og økonomiske spørgsmål samt juridiske og skattemæssige spørgsmål. Har du spørgsmål, vi måske kan hjælpe dig med, så er du altid velkommen i HUSET Hvidovrevej 253 B Du er også velkommen til bare at se ind, når du kommer forbi. Så kan du se, hvordan vi bor, og du kan altid få en kop kaffe og en snak. Husets åbningstider: Mandag - onsdag kl og torsdag kl NB! Kontorerne har lukket i juli og december.

19 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDE RABAT 25% ERFARING SKAL DA BELØNNES. ER DU +60 FÅR DU 25% RABAT PÅ HELE BRILLEN! Så du får også rabat på det dyreste, glassene! Livserfaring er såmænd ej at foragte. F.eks. når man har lært at skelne mellem tilbud. Vores +60 tilbud betyder 25% rabat på både stel og glas. Jo, jo andre kan også gi dig rabat på enten stellene eller glassene, men det er så sandelig de færreste, der tilbyder dig at spare på hele brillen. Husk i øvrigt, at glassene som regel er langt det dyreste, når du køber briller. Især når du bruger flerstyrkeglas. Hos os behøver du blot købe stel fra prisgruppe 795 kr. og opefter - flerstyrkeglas starter ved 800 kr. Og der er altså 25% rabat på det hele. Mulighederne er der nok af. Kom ind og gå på opdagelse blandt vores hundredvis af stel. Vi glæder os til at se dig! Hvidovre Frihedens Butikscenter Tlf Sku ha gået til en værdig afsked - Vi er her den dag, døden bliver en del af livet og sammen skaber vi rammen om en værdig afsked Telefon Hvidovrevej 322 eva.begravelse@gmail.com enværdigafsked.dk

20 PERSONLIG RÅDGIVNING Se mere på Hvidovre Torv 9 Hvidovre Ældrerådets blad trykkes i eksemplarer og fordeles ved frivillig hjælp til de steder, hvor de ældre kommer. Det kan også afhentes på Rådhuset og på bibliotekerne. Ansvarlig for annoncetegning: Birthe Mingon, tlf Ældrerådets blad kan også læses på kommunens hjemmeside. Du kan også få din annonce i Hvidovre Ældreråds blad, der udkommer 3 gange om året, så er du med til at støtte det lokale Ældrerådsarbejde. Ældrerådet repræsenterer alle borgere over 60 år, og samarbejder med kommunen om alt, der berører denne aldersgruppe. Næste nummer af Ældrerådet Orienterer udkommer i september Du er velkommen til at kontakte Ældrerådet om annonce. Du kan ringe på eller sende en mail på bmingon@gmail.com

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN... bare ta mig!

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN... bare ta mig! Hvidovre Ældreråd orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS MAGASIN... bare ta mig! 22. ÅRGANG NR. 3 SEPTEMBER 2017 SIDE 2 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDEN SIDST SET I BILLEDER SKOVTUREN

Læs mere

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig!

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig! Hvidovre Ældreråd orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS MAGASIN...bare ta mig! 21. ÅRGANG NR. 1 JANUAR 2016 SIDE 2 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDEN SIDST SET I BILLEDER Det lille

Læs mere

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig!

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig! Hvidovre Ældreråd orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS MAGASIN...bare ta mig! 21. ÅRGANG NR. 3 SEPTEMBER 2016 SIDE 2 ÆLDRERÅDET ORIENTERER SIDEN SIDST - SKOVTUREN 2016 De høje

Læs mere

BILAG 1: KONCEPT FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG I HVIDOVRE KOMMUNE

BILAG 1: KONCEPT FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG I HVIDOVRE KOMMUNE BILAG 1: KONCEPT FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG I HVIDOVRE KOMMUNE Baggrund Lovgivning Den 1. januar 2016 blev loven om forebyggende hjemmebesøg ændret. Det betyder, at kommunalbestyrelsen skal tilbyde et

Læs mere

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ 4 5 Tirsdagsklub Hårlev, kl. 10-13 6 7 8 Gå-med Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 Foredrag: Fra jorden til månen Snurretoppen

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 10. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 10. årgang. Rolstrup Tidende April 2017 92. udgave 10. årgang. Gerda s hjørne Så skal jeg da lige love for, at det var mørkt om morgenen igen, nu her hvor vi er gået over på sommertid. Til gengæld får vi nogle dejlige

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK S VÆRDIGHEDSPOLITIK Indhold Ældre mødes med respekt 3 Værdighedspolitikken hænger sammen med Ældrepolitikken 4 Implementering af Værdighedspolitikken 6 Livskvalitet 8 Selvbestemmelse 10 Kvalitet, tværfaglighed

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hermed endnu en udgave af Rynkenyt. Tak for jeres opbakning til vores arrangementer jeg oplevede en meget hyggelig Nytårskur og fastelavnsfest. Det er dejligt at både

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 AKTIVITETSOVERSIGT 2014 Lørdag den 6. december Julebanko 2015 Lørdag den 10. januar Nytårsfest Tirsdag den 13. januar Politi-aften Lørdag den 7. februar Fødselsdagsfest

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK S Indhold Ældre mødes med respekt 3 Værdighedspolitikken hænger sammen med Ældrepolitikken 4 Implementering af Værdighedspolitikken 5 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 8 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Sådan opstiller du som kandidat til Ældrerådet Opstillingsliste og liste til anbefaling som kandidat

Sådan opstiller du som kandidat til Ældrerådet Opstillingsliste og liste til anbefaling som kandidat Sådan opstiller du som kandidat til Ældrerådet Opstillingsliste og liste til anbefaling som kandidat 3. april 2017 Ældrerådet er rådgivende i udformningen af ældrepolitikken i Herlev Kommune og medvirker

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 [Skriv tekst] Information om Ældrerådet i Ringsted Kommune Hvad er et Ældreråd? Alle kommuner skal nedsætte

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv

ÆLDREPOLITIK. Vejle Kommune et godt, aktivt og værdigt ældreliv ÆLDREPOLITIK Vejle Kommune 2018-2025 et godt, aktivt og værdigt ældreliv FORORD Hvad er det gode ældreliv? Netop det spørgsmål giver mange forskellige svar. Det, der er vigtigt for dig, er ikke så vigtigt

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lind Aktivitetscenter

Lind Aktivitetscenter Lind Aktivitetscenter - hvor efterlønnere og pensionister mødes! Praktiske oplysninger Årskalender Arrangementer Årstidsfester 2013-14 Side 1 Side 2 Forord: Vi byder velkommen til en ny sæson i vores nye

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Juni 2011 Siden sidst Skoleåret 2010/2011 er ved at være slut. På fredag samles vi alle sammen i gymnastiksalen til en fælles sommerferieafslutning med musik og fællessang.

Læs mere

Brugerrådets beretning for

Brugerrådets beretning for Brugerrådets beretning for 2015 2016 Så er der igen gået et år og det har været spændende og udfordrende. Det der har fyldt mest i det år, der er gået er nok byggeriet. Vi startede allerede for et år siden,

Læs mere

Alarmpladsen 3, Avedørelejren, 2650 Hvidovre

Alarmpladsen 3, Avedørelejren, 2650 Hvidovre HVIDOVRE LOKALHISTORIE AVEDØRE OG HVIDOVRE Forstadsmuseet / Hvidovre Lokalhistoriske Selskab 33. årgang - Nr. 2-2015 Indhold Side 47 Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Rytterskolen Hvidovre Kirkeplads 1,

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN Januarr kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Seniorsamtaler

Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Seniorsamtaler Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Seniorsamtaler 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Lov om social service 79 a. 2. Hvilket behov dækker ydelsen? Hvidovre Kommune tilbyder ældre borgere forebyggende

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 3 AUGUST 201 5 AKTIVITETSOVERSIGT Lørdag den 10. oktober HØSTFEST Onsdag den 4. november MORTENSBANKO Lørdag den 5. december JULEBANKO 2016 Lørdag den 9. januar NYTÅRSFEST Bindende

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag?

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag? KVALITETSSTANDARD Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Lov om social service 79 a om Forebyggende Hjemmebesøg Lov nr. 1894 af 29/12/2015

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

Lokal Motion Ballerup

Lokal Motion Ballerup Lokal Motion Ballerup Ordinær Generalforsamling torsdag d.16-03-2017 Deltager : 46 Referat: Starte med at holde 1 minuts tilhed for at mindes dem vi har mistet i løbet af året. 1. Valg af Dirigent valgt:

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Hilsen fra forstanderen Kære alle.

Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hilsen fra forstanderen Kære alle. Så er der igen gået tre måneder, og endnu en udgave af Rynkenyt skal laves. Siden sidst har vi fået resultatet af Brugerundersøgelsen fra 2018, og jeg har været rundt

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale.

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale. Munke Mose Allé 4-6, 5000 Odense C tlf. 66 12 42 05 (administration) tlf. 30 20 06 53 (stuen) tlf. 30 20 06 65 (1.sal) - www.plejec-munkemose.dk CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben

Læs mere

Aktiviteter April 2016

Aktiviteter April 2016 Aktiviteter April 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Efterløn s & Pensionistklub Skive

Efterløn s & Pensionistklub Skive Efterløn s & Pensionistklub Skive Program 2013 Programmet kan også ses på: http://midt-vestjylland.nnf.dk/seniorer/skive Efterløn s & Pensionistklubben s Bestyrelse Formand Ivan Christiansen 97 54 15 82

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2017 Lørdag d. 23. september Intro Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? 2 På indsamlingsdagen Briefing Inden I forlader

Læs mere

Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Tirsdagsklub Hårlev, kl

Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Tirsdagsklub Hårlev, kl Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 2 Villa Gallina, kl. 12.30 3 4 FREDAGS CAFÉ Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 7 8 9 Vemmetofte skov, kl. 12.30 10 11 Pårørendeskole Faxe,

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 2016 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 25. maj FOLKETINGET Onsdag den 8. juni ZOO Lørdag den 9. juli HANDICAP STRAND Lørdag den 30. juli SKOVTUR Torsdag den 25. august LØVFALDSTUR

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1 FOLKEPOSTEN lirpa 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre!

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Velkommen til Køgevejens Børne og Ungdomshus. Vi ved at det kan være svært at overlade sit barn fra fritidshjemmets trygge favn til en klub. Men vi vil

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang. Rolstrup Tidende April 2016 82. udgave 9. årgang. Gerda s hjørne Denne gang er jeg i god tid med at få skrevet i bladet. Jeg holder nemlig ferie ugen efter påske, og er ikke tilbage før avisen er på gaden.

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig!

Hvidovre Ældreråd. orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS. MAGASIN...bare ta mig! Hvidovre Ældreråd orienterer FOR ALLE BORGERE OVER 60 ÅR I HVIDOVRE KOMMUNE GRATIS MAGASIN...bare ta mig! 19. ÅRGANG NR. 3 SEPTEMBER 2014 SIDE 2 ÆLDRERÅDET ORIENTERER Foredrag i Huset om Sundhedscentret

Læs mere

Kun pkt. 1 Kun pkt. 4

Kun pkt. 1 Kun pkt. 4 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 04.06.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 04.06.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal Rådhus

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5 Valg til Viborg Ældreråd i Viborg Kommune for perioden 01.01.2014-31.12.2017 Side 1 af 5 Valgdato: Valget afholdes i perioden 05. 11. 19.11.2013. Valgform: Brevafstemning. Stemmeseddel, kandidatliste og

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Liv og glade dage på tværs af generationer. 7. 13. april 2014. Opdatering nu nærmer vi os!!!

Liv og glade dage på tværs af generationer. 7. 13. april 2014. Opdatering nu nærmer vi os!!! 1. april 2014 Liv og glade dage på tværs af generationer 7. 13. april 2014 Opdatering nu nærmer vi os!!! Højtlæsning Fastelavn for store og små Banko på lokalcentret I uge 15, den 7. 13. april, vil der

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Værdighed Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Det handler om respekt At være afhængig af hjælp, fordi man er

Læs mere

Klubberne Samuelsgården Stedet hvor venner mødes.

Klubberne Samuelsgården Stedet hvor venner mødes. Årgang 29. År 2016 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk Kære alle forældre E-mail: samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til.

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. Velkommen Kære læser Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. I brochuren vil du blive præsentereret for Ældrerådet

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Niels Jørgen, Bent, Nanna, Anne, Ulla, Lis og Bente. Afbud fra Gustaf. Fraværende: Kirsten og Henrik. Niels Jørgen skal gå kl. ca. 20. Referat fra møde i Vejby

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af, hvad der sker

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer Nyhedsbrev Juli 2017 Aktivitetskalender 3. kvartal 2017 Torsdagscafé hver torsdag fra kl. 14.00 til 16.00 Torsdagscafeen

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop

Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop Denne aktivitetsbeskrivelse er opdateret juli 2016 efter afslutning af runde 1, og er gældende for runde 2. Projektet leverer aktiviteter på væresteder

Læs mere

Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017

Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017 Afslutningsrapport Røgfri på Tværs 1. januar 2015-31.december 2017 Indhold Præsentation af Røgfri på Tværs Resultater kort fortalt Bilag: Stoprater 2015-2017 Antal tilmeldte i kommunale og nationale rygestoptilbud

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK I HOLBÆK KOMMUNE DATO FOR ÆNDRING Værdighedspolitik i Holbæk Kommune Med værdighedspolitikken udstikker vi en retning for, hvordan vi sammen skaber muligheder for, at alle oplever et

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere