Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858"

Transkript

1 Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 KESSEL Olie-/benzinudskiller KESSEL Koalecensudskiller I henhold til EN 858 NG 3-20 til indbygning i jord Produktfordele Let at montere uden brug af maskiner Let og hurtig installation Genbrugsmateriale 100% vandtæt. Installation og service på denne enhed skal udføres af autoriseret kloakmester Forhandles af: Lauridsen Handel & Import A/S Ambolten Varde Revideret Jan (Tekniske ændringer kan forekomme)

2 Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhedsforanstaltninger Side 3 2. Generelt 2.1 Anvendelsesområder Side Beskrivelse af udskilleren Side 4 3. Transport og opbevaring 3.1 Transport Side Opbevaring Side 5 4. Installation 4.1 Olie / Benzin udskiller Side Målskitse og tekniske data Side Koalecens udskiller Side Målskitse og tekniske data Side Installation Side 8 5. Klargøring 5.1 Klargøring af udskiller Side Deltagere ved klargøring Side 9 6. Tømning af udskiller Side10 7. Vedligehold Side10 8. Reservedele og tilbehør Side Garanti Side Vigtige kontakter og information Side Udskillerens data Side 17

3 1. Sikkerhedsforanstaltninger Kære Kunde, Før De installere og tager denne KESSEL olie/benzin og koalecens udskiller i brug skal De læse og følge alle angivelser og instruktioner som installations-, drifts- og vedligeholdelsesvejledningen indeholder og angiver. Ved levering af udskilleren skal denne efterses og kontrolleres for at sikre, at denne ikke har lidt skade under transporten. Hvis dette er tilfældet følges instruktionerne angivet under Garanti ifølge indholdsfortegnelsen Ved installation, drift og reparation af denne enhed skal alle gældende sikkerhedsforanstaltninger følges : DIN 4124 Sikkerhedforanstaltninger for udgravning DIN EN Standard procedurer for installation af kloakrør BGR 117 (tidligere ZH1/77) Standard procedure for arbejde i små rum / arealer Intet spildevand må ledes i udskilleren, som kan hindre denne i at fungere korrekt. Rygning forbudt: Rygning er ikke tilladt i nærheden af udskilleren under drift, vedligehold eller reparation, da der kan forekomme metan- og biogasser! Det er strengt forbudt at antænde ild eller gnister nær eller omkring udskilleren! Der kan være glat! Vær forsigtig i nærheden af udskilleren under tømning, rengøring og vedligehold. Der kan være yderst glat i omgivelserne pga. spildt olie eller benzin! Regler for området omkring udskilleren: Ingen adgang til udskilleren for ikke autoriseret personale Placeringen af udskilleren skal vælges med omtanke, idet der skal være fri adgang til denne for vedligehold, inspektion, reparation og tømning Spildevandet fra udskilleren kan indeholde bakterier. Efter kontakt med spildevandet eller selve udskilleren er det vigtigt af vaske, rengøre og desinficere al hud, som har været i berøring med dette. Al personale som har noget at gøre med udskilleren skal have grundlæggende kendskab til ovenstående sikkerhedsforanstaltninger. Hjælpeanvisninger: 1. Dækslet på benzinudskilleren må ikke skrues eller låses fast. 2. Dækslet på benzinudskilleren må ikke have udluftningshuller. 3. De brønde som er tilsluttet udskilleren må ikke have nogen form for vandlås. 4. De brønde som er tilsluttet skal være udstyret med slamfang. 5. Spildevandet må ikke pumpes i udskilleren. 6. Rengøringsmidlet som anvendes til at rengøre udskilleren må ikke være emulgerende. Det skal være et rengøringsmiddel som hurtigt separerer vandet. ( kontakt fabrikanten af rengøringsmidlet for yderligere informationer)

4 2. Generelt 2.1 Anvendelsesområder KESSEL olie / benzin og koalecens udskiller er specielt konstrueret for at forhindre, at spildevand indeholdende olie og benzin ledes i renseanlæg, søer, åer og kommunale drikkevands reservoirer. Udskillelse af olie og benzin fra spildevandet, der hvor det opstår, er den mest effektive og økonomiske løsning. Installation af Kessel olie / benzin- og koalecens udskiller garanterer en behandling af spildevandet i overensstemmelse med de europæiske regler og forskrifter. 2.2 Beskrivelse af udskilleren KESSEL olie / benzin- og koalecens udskiller er konstrueret til indbygning i jord og inkluderer et separat eller integreret slamfang / aflejringskammer. Udskilleren er lavet af en ny type polyethylen PE-HD med et vokslignende lag, som betyder, at det ikke er nødvendigt at overfladebehandle udskilleren yderligere. De øverste dele af udskilleren er lavet af duroplast eller polypropylen Udskilleren er lavet til indbygning i jord og findes til belastningsklasse B (12.5 ton) eller D (40.0 ton) Yderligere tekniske informationer om udskilleren kan findes på info skiltet, som er fastgjort på alle enheder og i de tekniske specifikationer, som findes i denne manual.

5 3. Transport og opbevaring 3.1 Transport Transport af en KESSEL udskiller skal altid udføres af et transportfirma, som har det rette kendskab, udstyr og personale til at håndtere denne type af produkter. Under transporten skal udskilleren være fastgjort. Udskilleren skal løftes på plads på lastvognen. Den skal placeres således den står stabilt og uden risiko for kontakt med anden gods. Når udskilleren skal løftes af lastvognen er det vigtigt at følge nedenstående regler: Udskilleren må ikke løftes ved hjælp af stålwirer eller kæder. Udskilleren skal løftes ved hjælp af løftestropper. Udskilleren løftes ved at placere løftestropperne under til- og afløbsstudserne, som vist på tegningen. Løft ikke udskilleren i de små huller mellem de to mandehuller, som er vist på billedet. Alternativt kan en gaffeltruck anvendes. Fastgør da udskilleren til gaffeltrucken ved hjælp af løftestropper. 3.2 Opbevaring Hvis udskilleren skal opbevares, inden denne installeres, er det vigtigt at udskilleren placeres på et fast og jævnt underlag. Udskilleren kan ligeledes opbevares udendørs.

6 4. Installation 4.1 Installations billede: KESSEL Olie / Benzin udskiller Illustrationen viser olie / benzin udskiller med Klasse D dæksel 4. 2 Målskitse og tekniske data

7 4. Installation 4.3 Installations billede: KESSEL Koalecens udskiller Illustrationen viser koalecens udskiller med Klasse B dæksel 4.4 Målskitse og tekniske data

8 4. Installation 4.5 Installation Foretag en inspektion af udskilleren ved modtagelse af leverancen. Efterse for skader opstået under transport. Tilløbet til Kessel udskilleren skal installeres på frostfri dybde. Dette kan gøres ved hjælp af det højdejusterbare forhøjer stykke. Dækslet til mandehullet kan rekvireres i følgende belastningsklasser A (1.5 ton), B (12.5 ton) og D (40.0 ton) i henhold til standardnorm EN 124. Rengør før installationen tætningssporet, således der ikke forefindes skidt, sandkorn eller andet, før tætnings ringen sættes på plads. Kontroller også hele udskilleren udenpå og indeni for sprækker og huller, som kan være opstået under transport og opbevaring. OBS En standard Kessel olie / benzin eller koalecens udskiller må ikke installeres under grundvandsniveau. Før installation fastsættes grundvandsniveauet i installationsområdet, for at sikre, at grundvand ikke kan trænge ind i udskilleren. 1. Hullet, i hvilket udskilleren skal installeres, skal være tilstrækkelig dyb og i stand til at klare den dimensionerede belastning. I bunden af hullet komprimeres et cm lag af grus, som afsluttes med et 3 10 cm lag af sand eller fint grus. 2. Før installation skal alle løse dele fjernes fra udskilleren (lukkeventil og et eventuelt koalecensfilter) og placeres på et sikkert sted. Placer udskilleren i det forberedte hul. Vær obs. på, at udskilleren står plan og i den rette højde i hullet. Fyld udskilleren med vand fra vandhanen. 3. Hullet skal nu fyldes med et ikke bindende materiale som f. eks. sand eller fint grus. Efterfyld omkring selve udskilleren og ikke omkring de øverste ringe/rør. Fyldet skal være fast komprimeret i et lag på ca. 300mm. Ved belastningsklasse D (40.0 ton) skal udskillertanken afstives med en plastomviklet stålarmeret betonplade for trykaflastning. Information vedrørende belastningsklasse D kan rekvireres fra KESSEL. 4. Tilslut til- og afløb til afløbssystemet. 5. Monter og juster udskillerens overdel til det ønskede niveau og spænd denne med spændebåndet. (Spændebåndet skal hvile på selve udskillertanken). Finjustering af overdelen kan gøres ved justeringsskruerne på klemringen. Efterfyld området omkring opføringsrøret med sand eller fint grus og efterlad plads til et dæksel på 15 cm af stålarmeret beton.

9 OBS Der må ikke placeres nogen last ovenpå udskillerens dæksel før udskilleren er helt fyldt med vand og eventuelt støbning over tanken er hærdet.

10 5. Klargøring 5.1 Klargøring af udskiller Inden udskilleren tages i brug skal følgende kontrolleres: At udskilleren er helt ren. Tilse både til- og afløb, samt at udskillerens indvendige side er fri for skidt og snavs. Den rengjorte tank er helt fyldt med vand op til afløbet. (Denne arbejdsgang er allerede udført i henhold til afsnittet installation i denne manual) Monter den automatiske stangventil og koalecensfilter i tanken (hvis koalecensfilter skal installeres) Monter dækslet (dækslet må ikke skrues i eller fastgøres til udskilleren. Dækslet skal kun hvile på udskilleren)

11 6. Tømning af udskiller Udskilleren skal tømmes, når olie og benzin niveauet har nået ca. 4/5 dele ( 80% ) af kapaciteten eller min. hver 6. mdr. OBS: De rigtige tømnings intervaller er meget vigtig for at sikre udskillerens rette og optimale funktion. På baggrunden af vigtigheden for de rette tømnings intervaller anbefales det at lave en tømningskontrakt med et autoriseret slamsugerfirma. Tømningsmetode: Fjern dækslet. Fjern den automatiske lukkeventil og koalescensfilteret (ved tømning af koalescensudskiller) Rens og rengør filteret med rent vand og undersøg for eventuelle skader (slam og olie / benzin ) Før tømningslangen fra slamsugervognen ned på bunden af udskilleren og tøm tanken. Når tømning af tanken er fuldført renses og rengøres tankens vægge og udskilleren tømmes derefter for indholdet. Monter den automatiske lukkeventil og koalecensfilter ( ved tømning af koalescensudskiller ) Efterfyld tanken med rent vand fra vandhanen. Kontroller, rengør og eftersmør lågets tætningsring. ( Hvis det er nødvendigt udskift denne). Sæt atter dækslet på og lås spændebåndene med snablåsen. 7. Vedligehold Inden udskilleren tages i brug og tilses med intervaller (min. 2 gange pr. år) skal udskilleren kontrolleres: Hele den ind- og udvendige vægside skal rengøres og kontrolleres for skader hver gang udskilleren tømmes. Til- og afløbsstudserne skal også kontrolleres. Det anbefales at føre logbog for udskilleren. Dokumentation og information omfattende alle tømninger og andet udført arbejde skal føres i logbogen for fremtidig dokumentation. Kontroller: At denne instruktions- og vedligeholdelsesvejledning samt øvrige tilhørende dokumenter findes på et tilgængeligt og beskyttet sted. Også dokumentation på alt arbejde udført på denne udskiller opbevares her. Tømning af udskilleren udføres af autoriserede fagpersoner. Sikkerhedsforanstaltningerne, som er beskrevet i denne manual skal følges nøje. Rensning af koalecensfilter (VIGTIGT) Koalescensindsatsen afmonteres og kontrolleres for synlige skader. Hvis filtret er defekt, bestilles et nyt hos Lauridsen Handel Varde. Tlf Filtret skylles med vandslange med min. 4 bars tryk over en balje eller lignende. Højtryksrenser kan bruges, hvis trykket kan justeres til max 60 bar og kun i koldt vand. Filtret monteres efter endt vask, og baljen hvor i filtret er skyllet, tømmes over i udskilleren.

12 9. Garanti Hvis et Kessel produkt er fejlbehæftet forbeholder Kessel sig retten til at reparere eller bytte produktet. Hvis produktet har en tilbagevendende fejl og dette er forsøgt repareret eller byttet 2 gange, har kunden ret til at annullere ordren eller få en kreditnota på det evt. indbetalte beløb. KESSEL skal skriftligt informeres om fejl på det leverede produkt. I tilfælde af, at fejlen ikke er synlig eller svær at se, skal Kessel informeres så snart fejlen opdages. I tilfælde af at produktet er repareret eller ombyttet skal det nyligt reparerede eller udbyttede produkt behæftes med den samme garanti, som originalproduktet. Termen fejl refererer til produktet eller delen som det er nødvendigt at reparere eller bytte. Det er nødvendigvis ikke hele produktet som skal byttes. KESSEL produkterne har en garanti på 24 måneder. Denne garantiperiode regnes fra tidspunktet, hvor varen forlader Kessel for at leveres hos kunden. Garantien omfatter alene nye produkter. Normal slitage på produkterne regnes ikke for fejl. Problemer som opstår på produkterne pga. forkert installation, håndtering eller manglende vedligehold er også fejl, der ikke er omfattet af garantien.

KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858

KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 KESSEL Olie-/benzinudskiller KESSEL Koalecensudskiller I henhold

Læs mere

KESSEL Fedtudskiller Euro NG 7, 10, 15 og 20 til installation i jord iht. EN 1825-1

KESSEL Fedtudskiller Euro NG 7, 10, 15 og 20 til installation i jord iht. EN 1825-1 Installations, Drifts- og vedligeholdelsesvejledning KESSEL Fedtudskiller Euro NG 7, 10, 15 og 20 til installation i jord iht. EN 1825-1 KESSEL Fedtudskiller Type G godkendt i henhold til EN 1825-1 Produktfordele

Læs mere

Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN

Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN 1825-1 Euro-Norm EN1825-1 Let og hurtig installation Kompakt og let konstruktion 100% resistent mod aggressive fedtsyrer Let at transportere Teleskopisk

Læs mere

KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1

KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1 Installations, Drifts og Vedligeholdelsesvejledning KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1 KESSEL Fedtudskiller G Produktfordele Euro-norm EN1825-1 Let og hurtig

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere Indhold: Komponenter.. 1 Anvendelsesområde.. 2 Personel, Journal, teknisk ændringer... 2 Produktbeskrivelse 2 Tilbehør.. 2 Funktion.. 2 Installation:

Læs mere

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Installations- og vedligeholdelsesvejledning Konstruktion Watercare olie-/benzinudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langlineært polyethylen (PE) med uovertruffen

Læs mere

KESSEL Fedtudskiller type G, D og D+S Til fritstående opstilling i frostfrie rum iht. EN

KESSEL Fedtudskiller type G, D og D+S Til fritstående opstilling i frostfrie rum iht. EN Installations-, Drifts- og Vedligeholdelsesvejledning KESSEL Fedtudskiller type G, D og D+S Til fritstående opstilling i frostfrie rum iht. EN 1825-1 KESSEL Fedtudskiller type G, D og D+S Produktfordele

Læs mere

LGA Landesgewerbeamt Bayern Bauart geprüft mit Sicherheit geprüfte Qualität. und überwacht DIN EN 13564-2

LGA Landesgewerbeamt Bayern Bauart geprüft mit Sicherheit geprüfte Qualität. und überwacht DIN EN 13564-2 und überwacht MONTAGEVEJLEDNING DIN EN 13564- VVS nr. 154140616 VVS nr. 154140618 VVS nr. 15414060 VVS nr. 154140016 VVS nr. 154140018 VVS nr. 15414000 VVS nr. 154140316 VVS nr. 154140318 VVS nr. 15414030

Læs mere

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen (PE) med en uovertruffen slagstyrke.

Læs mere

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 2 1. Idriftssættelse Ved idriftsættelse fyldes udskilleren med vand til det løber i udløbet. Flydelukken monteres i styreskinnerne, derefter er udskilleren

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 15 430 Sdr. Ringvej 1 6600 Vejen Tlf. 70 21 26 26 Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

1200 L. Spatank Installationsvejledning

1200 L. Spatank Installationsvejledning 1200 L Spatank WaterCare spatanke BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES! Konstruktion WaterCare spatanke er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen (PE) med en

Læs mere

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion og design WaterCare olieudskillere er rotationsstøbte

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 42 637 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt

Læs mere

Retningslinjer. Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg

Retningslinjer. Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg Retningslinjer Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg 2 Formål med retningslinjen Formålet med retningslinjen er at udskille benzin og olie fra afløbsvand, så det ikke efterfølgende giver problemer

Læs mere

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning 1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES!

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere

Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Industriafdelingen Vejledning til brugere af olieog benzinudskillere Denne folder beskriver forhold,

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med efterfølgende nedsivning : Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank og

Læs mere

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter/biologisk sandfilter (Polonite)

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter/biologisk sandfilter (Polonite) Installationsadresse: Dato: Det beplantede filter er dimensioneret for personer. Det beplantede filter, SOP krav, med Polonite-fosforbrønd: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas.

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas. 2005/1 TEXAS Motor ECF 26-36 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Identifikation af symboler

Læs mere

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning 1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES!

Læs mere

Pilefordampningsanlæg

Pilefordampningsanlæg DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg Installationsadresse : Dato : Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb afledes til

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med fosforbrønd: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank med en fosforfældningsbrønd

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning Installationsadresse: Dato: Det beplantede filter er dimensioneret for personer og opfylder SO krav. Det beplantede filter med aktiv beluftning (Forced Bed Aeration, FBA ): Bundfældningstank pumpebrønd

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer og opfylder SO-krav. : Bundfældningstank pumpebrønd beplantet filter afløb Husets spildevand ledes til en bundfældningstank, hvor der foregår en

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9054508-509 230V Fluefanger Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fluefanger til 150 m 2 - Varenr. 9054508 Fluefanger til 200

Læs mere

Drifts og vedligeholdelseshæfte

Drifts og vedligeholdelseshæfte Drifts og vedligeholdelseshæfte For at forebygge og undgå driftsforstyrrelser i Deres kloakinstallationer, bedes De gennemlæse dette drifts- og vedligeholdelseshæfte, grundigt. De kan herunder se, hvilke

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med hævert pumpe og efterfølgende nedsivning: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Brugsanvisning emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

Betjeningsvejledning:

Betjeningsvejledning: Betjeningsvejledning: Medium og small afstivningskasse fra Stenger ApS Stenger ApS Smedegade 29 6535 Branderup Tlf.: 74835318 CVR: 29214778 Indholdsfortegnelse Beskrivelse... 3 Tilbehør:... 3 Løfteudstyr:...

Læs mere

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe Installationsadresse: Dato: Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune

Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune Olie- og benzinudskillere i Syddjurs Kommune Hvad er en olie- og benzinudskiller? Begrundelse for krav om olie og benzinudskillere Benzin

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme - SANTANA - - SANTAFE - - GEVENDE - SANTANA SERIEN : SA-HL133 SA-HL164 SA-HL205 SANTAFE SERIEN : SF-HL133 SF-HL164 SF-HL205 GEVENDE SERIEN : GE-HL133

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk Castor SystemRoMedic TM Manual - Dansk 2 1 2 5 6 7 4 5 6 7 1. Skinne (medfølger ikke) 2. Hjørnedel. Bolte med møtrik til fastgørelse 4. Løftemotor (medfølger ikke) 5. Støtteben 6. Bærehåndtag på støtteben

Læs mere

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugermanual. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugermanual. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Mobile Flex 2-pælssystem 4-pælssystem Brugermanual Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til montører, ergoterapeuter og andet personale,

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Olie- og fedtudskillere

Olie- og fedtudskillere Oktober 2011 Olie- og fedtudskillere PRODUKTSORTIMENT Solutions for Essentials Introduktion Hvorfor er udskillere nødvendige? De seneste års øgede belastning på det kommunale kloaknet har øget risikoen

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

BRUGERMANUAL BB 700 1

BRUGERMANUAL BB 700 1 BRUGERMANUAL BB 700 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

Bortskaffelse af spildevand fra autocampere, skal laves ordenligt!

Bortskaffelse af spildevand fra autocampere, skal laves ordenligt! Bortskaffelse af spildevand fra autocampere, skal laves ordenligt! autocamper-info.dk 31. maj 2015 1 Forsyning- og tømning af autocampere Der er mange måder at lave bortskaffelse af spildevand for autocampere

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING Denne maskine opfylder følgende direktiver og retningslinier: EMC 92/31/EEG & RoHs 2002/95/EEG FOOD 1935/2004/EEG 93/68/EEG WEEE 2002/96/EEG LVD 73/23/EEG. 2007 Animo Alle rettigheder

Læs mere

olie- og benzinudskillere og sandfang

olie- og benzinudskillere og sandfang Vejledning i drift og vedligeholdelse af olie- og benzinudskillere og sandfang Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Indledning Formålet med denne vejledning er at sikre, at sandfang samt olie- og benzinudskillere

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Udskillere af polyethylen (HDPE) for installation i jord, præfabrikeret iht. EN 1825 og DIN 4040-100 LIPUMAX-P LIPUMAX-PD www.aco.dk - Tel. +45 5766

Læs mere

Dansk betjeningsvejledning D K

Dansk betjeningsvejledning D K orcatm ansk betjeningsvejledning 2008 R82 A/S. All rights reserved. The R82 logo and the Orca are registered trademarks of R82 A/S. 06.2011 INHOLSFORTEGNELSE Sikkerhed... 4 Garanti... 4 Vedligeholdelse...

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM. Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM. Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm UPONOR INFRSTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm 05 2011 61005 Uponor renseog inspektionsbrønd 1000 mm Generel information

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg

Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg Indholdsfortegnelse Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg 1.0 MASKINENS SPECIFIKATIONER DANSK BENZIN HØJTRYKSANLÆG 3 1.1 IDENTITETS-KLISTERMÆRKE 3 2.0 SIKKERHED 4 2.1 INTRODUKTION 4 2.2 KORTE SIKKERHEDSINSTRUKSER

Læs mere

Bruger vejledning. Model Nr. VQ1330SWD. Våd/Tør Støvsuger. For din sikkerhed

Bruger vejledning. Model Nr. VQ1330SWD. Våd/Tør Støvsuger. For din sikkerhed Bruger vejledning Model Nr. VQ1330SWD Våd/Tør Støvsuger For din sikkerhed Læs og forstå denne manual inden du tager enheden i brug, og gem den til senere brug. Indholdsfortegnelse Advarsel og Sikkerheds

Læs mere

Vejledning til. Skræmmekanon ZON MARK 4

Vejledning til. Skræmmekanon ZON MARK 4 Vejledning til Skræmmekanon ZON MARK 4 Installation og idriftsætning: - Efter at have fjernet indpakningen, isættes de medleverede plastpropper i enden af støttebenene. Fastgør venstre og højre støtteben

Læs mere

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk Dykpumpe 9135939 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Kære kunde, Vi takker for din tillid til vores produkter! Læs brugsvejledningen omhyggeligt,

Læs mere

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune.

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskriften er udarbejdet i henhold til 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj

Læs mere

Diamant -slibemaskine. Chef`s Choice BRUGSANVISNING. Model CC 120 Plus. Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug.

Diamant -slibemaskine. Chef`s Choice BRUGSANVISNING. Model CC 120 Plus. Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug. Chef`s Choice Diamant -slibemaskine BRUGSANVISNING Model CC 120 Plus Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug. Inden ibrugtagning skal brugsvejledningen læses igennem, og de beskrevne

Læs mere

Stormbox installationsvejledning

Stormbox installationsvejledning Stormbox installationsvejledning Generelt STORMBOX-kassetterne skal installeres i overensstemmelse med denne montagevejledning samt evt. lokale forskrifter.. Store mængder af vand infiltreres på et koncentreret

Læs mere

Teknik- og miljøforvaltningen

Teknik- og miljøforvaltningen Teknik- og miljøforvaltningen!"# $$% % & ' ( Jernpladsen A/S Vandtårnsvej 90 2860 Søborg 11.01.02 SPILDEVANDSTILLADELSE Tilladelse i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 4 til tilslutning af overfladevand

Læs mere

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON Ikke at følge instruktionerne og advarslerne for sikkert brug af afspærringsballoner, kan medføre

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Udskillere af polyethylen (HDPE), fritstående for indendørs installation i frostfri omgivelser præfabrikeret iht. EN 1825 og DIN 4040-100 ECO JET-O ECO

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Udskillere fremstillet af HDPE, præfabrikeret iht. EN 858 for installation i jord OLEOPATOR-P OLEOPASS-P www.aco.dk - Tel. +45 5766 6500 Fax

Læs mere

Olieudskiller. industrieblick Fotolia.com. Til installering af udskiller i jord og fritstående ACO Coalisator-P olieudskiller

Olieudskiller. industrieblick Fotolia.com. Til installering af udskiller i jord og fritstående ACO Coalisator-P olieudskiller Olieudskiller industrieblick Fotolia.com Til installering af udskiller i jord og fritstående ACO Coalisator-P olieudskiller Teknisk Information Olieudskillere - anvendelse Hvis mineralolier eller lettere

Læs mere

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt.

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. OB115N DA For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. ELEKTRISK HÅNDTØRRER INSTALLATIONSVEJLEDNING VIGTIGT!

Læs mere

Sneplov/-skraber til ATV

Sneplov/-skraber til ATV Original brugsanvisning Varenr.: 9056715 Sneplov/-skraber til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Sneplov/-skraber til ATV - Varenr. 9056715 Beskrivelse:

Læs mere

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Kosan Gas varenr.: 28150 Læs monteringsvejledningen før produktet tages i brug Advarsel 1. Følg altid de grundlæggende forholdsregler, når du bruger dette produkt.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. system inverter klimaanlæg Loftsmonteret type med luftkanal

BETJENINGSVEJLEDNING. system inverter klimaanlæg Loftsmonteret type med luftkanal BETJENINGSVEJLEDNING system inverter klimaanlæg FXM40LVE FXM50LVE FXM63LVE FXM80LVE FXM100LVE FXM125LVE FXM200LVE FXM250LVE FXMQ40MVE FXMQ50MVE FXMQ63MVE FXMQ80MVE FXMQ100MVE FXMQ125MVE FXMQ200MVE FXMQ250MVE

Læs mere

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugervejledning. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugervejledning. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Mobile Flex 2-pælssystem 4-pælssystem Brugervejledning Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, installatører, ergoterapeuter

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang

Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang 1. Formål Formålet med en udskiller er at fjerne olie- og benzinrester fra spildevandet. Olie og benzin i spildevandet kan

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Læses før ibrugtagning

Læses før ibrugtagning Læses før ibrugtagning Side 1 af 5 Følg venligst denne vejledning hver gang de tager dette anlæg i brug, herved sikre de, lang levetid for udstyret og sparer dem selv for unødige ærgrelser. Adskillelse,

Læs mere

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 0 Dette symbol vises ved tekst og instruktioner i brugerhåndbogen og på selve maskinen og indikerer potentiel fare; hensynstagen for at sikre din egen og andres

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIG information 2 Advarsler 2 Sikkerhedsforanstaltninger 3 Produktoversigt 4 Opsætning 4 Rørføringsforslag 5 Brug 6 Elektrisk diagram 6 Specifikationer 7 WEEE info. 7 1 VIGTIG information

Læs mere

Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 00

Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 00 ORIGINAL BRUGSANVISNING DD-ST-150/160-CCS Skinnekryds Læs brugsanvisningen grundigt igennem, inden apparatet tages i brug. Opbevar altid brugsanvisningen sammen med apparatet. Sørg for, at brugsanvisningen

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c Med forbehold for trykfejl og produktændringer. Brugervejledning Dustcontrol Støvsuger DC 2700c 1 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 2 Tekniske data... 3 Beskrivelse... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

REDSKABSHUS. Brugervejledning og samleinstruktioner. Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. Best.nr. HN8922

REDSKABSHUS. Brugervejledning og samleinstruktioner. Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. Best.nr. HN8922 REDSKABSHUS Best.nr. HN8922 Brugervejledning og samleinstruktioner Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. OBS: Man skal være mindst to til at samle skuret og man må påregne en arbejdstid hertil på 2-3

Læs mere

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 BRUGERMANUAL 1 VIGTIG INFORMATION DENNE VEJLEDNING ER UDELUKKENDE RETTET MOD KVALIFICEREDE INSTALLATØRER. DISSE OPLYSNINGER MÅ IKKE UDLEVERES TIL SLUTBRUGERE. LÆS

Læs mere

Betjenings- og servicemanual

Betjenings- og servicemanual Modular ismaskine Betjenings- og servicemanual Gældende for typerne FM170AFE FM170AFE-N VIGTIGT! 1. Denne vejledning er en vigtig del af produktet og bør opbevares omhyggeligt af brugeren. Læs venligst

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

BRUGERMANUAL TS 9000

BRUGERMANUAL TS 9000 BRUGERMANUAL TS 9000 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport

Læs mere

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 CUSTERS RULLESTILLADS Materielhuset A/S, Havdrup - DK, March 2005 Med forbehold af alle rettighederingen dele af denne publikation må reproduceres/kopieres eller publiceres

Læs mere

Letvægts kvalitets rollator. DK bruger-manual

Letvægts kvalitets rollator. DK bruger-manual Letvægts kvalitets rollator DK bruger-manual 1 Generel Information Kære kunde. Tillykke med købet som vi håber du bliver rigtig glad for, og ikke mindst lever op til dine forventninger. Denne bruger-manual

Læs mere

undgå vand i kælderen

undgå vand i kælderen undgå vand i kælderen www.ke.dk kære kunde Vand i kælderen er hvert år et problem for en del københavnere. Der er derfor god grund til at være opmærksom på at forebygge og være på vagt, hvis dit hus har

Læs mere

Purus Line Vinyl Plus

Purus Line Vinyl Plus Danska Purus Line Vinyl Plus Følg de gældende regler Installation af gulvafløb kræver autorisation. Gulvafløbet skal monteres af en autoriseret VVS installatør eller kloakmester, i samråd med en faglært

Læs mere

CLARO HÅNDVASK INKLUSIV GROHE EURODISC ARMATUR

CLARO HÅNDVASK INKLUSIV GROHE EURODISC ARMATUR Vejl. pris kr. 4.185,- inkl. moms. CLARO HÅNDVASK INKLUSIV GROHE EURODISC ARMATUR til kombination med, med eller uden tørrefunktion, efter eget valg, Maskine maks. 470 mm. dyb. Vvs nr. 80 2100.100 CLARO

Læs mere

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand Min rensebrønd er fuld af vand, så jeg må hellere ringe til Spildevand Sådan fungerer din kloak Lolland forsyning - spildevand Det er din kloak Når du ejer et hus, er alle kloakledninger på din grund din

Læs mere

Tørkøler type XP120. Brugsanvisning. Asarums Industri AB Tel: +46 454 334 00 Södra Industrivägen 2 4 Fax:+46 454 320 295 SE 374 50 Asarum Sweden

Tørkøler type XP120. Brugsanvisning. Asarums Industri AB Tel: +46 454 334 00 Södra Industrivägen 2 4 Fax:+46 454 320 295 SE 374 50 Asarum Sweden 660 Brugsanvisning Index P Generel beskrivelse Betegnelsessystem Modtagelse og montage 5 Installation 6 Forebyggende vedligehold 7 Generel beskrivelse Generel beskrivelse Tørkøleren er beregnet til udendørs

Læs mere