REJSEBREV 1. EFTERÅR 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REJSEBREV 1. EFTERÅR 2016."

Transkript

1 REJSEBREV 1. EFTERÅR Søndag den 28. august. Vogntoget er pakket og klar til turen sydover. Det nye cykelcover er hentet hos sejlmageren i Skælskør og monteret som foreskrevet. Suz fejrer fødselsdag, så vi kører først til en lille morgenbrunch i Højbjergparken. Ønsker til lykke. Får selv en stor krammer, og gode ønsker for efterårsturen, der i år går mod SØ til Albanien og Grækenland. Vi fraviger vores indædte modstand mod færgepriserne på Østersøen, og vælger i år Gedser Rostock overfarten. Det er der to grunde til. Vi sparer ca. 235 km, da vi har valgt at køre gennem Polen. Og så er vi måske kun Torsten nysgerrig efter at se den nye færge M/F Berlin, der er indsat på ruten for ganske nylig efter et noget turbulent byggeprojekt, der ikke lader IC4 skandalen noget tilbage at høre i forhold til fejlagtig projektering. Vi sætter sædvanen tro god tid af til køreturen til Gedser. Det var nu ikke nødvendigt, for færgen var over en halv time forsinket i ankomst. Så allerede her var den tidsmæssige besparelse ved at fortone sig i ingenting! Færgen var da nydelig! Men indretninger var nu ikke noget, der rykkede meget ved vores fornemmelse for æstetik og kunstnerisk udfoldelse. Det var sådan på det jævne, og bar tydeligt præg af de kompromiser, man har måtte indgå i forbindelse med det fra starten fejlslagne projekt. Og så er den jo også Tysk! Til gengæld serverede de en udmærket gullaschsuppe. Det har man altid været god til syd for grænsen. Afgang Drøsselbjerg. Nikolaj. Lidt betænkelig! Gedser færgehavn. M/F "Berlin". Afgang Gedser. Noget forsinket. Broen og besætningens aptering er i dag totalt lukkede områder, hvor der ikke er umiddelbar adgang for passagerer eller gamle pensionister.

2 Så efter en hurtig rundtur, var der god tid til fordybelse på overfarten, der trods alt varer 1 time og 45 minutter. Det blev sent inden vi kom til Rostock, men valgte alligevel at køre videre og overnatte på en autocamperplads i Kyritz, nær Berlin. Turen var ikke uden udfordringer, da der trak et voldsomt uvejr ind over nordtyskland, der fik selv de store BMW og Mercedes til at trække i nødbremsen, og sætte hastigheden ned til gammeldags østtyske forhold. Mandag den 29. august. Efter en god tiltrængt nattesøvn sætter vi kurs mod Polen. Vi har længe på ønskeseddelen haft et besøg i Auschwitz/Birkenau lidt uden for Krakow. Men da de Polske veje ikke umiddelbart er noget at prale af, bider vi turen over, og tager en overnatning på en autocamperplads i Przemkow. Pladsen ligger i forbindelse med en nydelig restaurant, der imidlertid er lukket. Men naboen sager, at vi uden problemer kunne benytte parkeringspladsen. Så det lod vi naturligvis ikke være usagt. Polen har motorveje af vekslende kvalitet. Det første stykke efter grænsen tillod kun en hastighed på max. 60 km/t, hvis man ville undgå skader på de indre organer! På landevejene har man stadig indtrykket fra ungdommens veje i Danmark inden FDM og andre bilglade institutioner fik fældet samtlige vejtræer i landet, og for sent opdagede, at de faktisk øgede trafiksikkerheden. Det selv om en uheldig sjæl ind imellem kunne kom til skade i et frontalt sammenstød med et træ, der ikke var sådan at flytte! Og nu prøver man så noget halvhjertet at råde bod på tidligere tiders fejltagelse. Ikke med den helt store succes, da mange af de nye planter lider en noget kummerlig tilværelse, og sjældent holder sig i live i flere vækstsæsoner. En stille stund på "Berlin". Przemkow. Tirsdag den 30. august. Vi havde egentlig planlagt at besøge Auschwitz på egen hånd. Vi kender historien, og har aldrig Polsk landevej med hyggelige vejtræer. været særlig begejstret for at gå i hælene på en guid, der fortæller stolpe op og stople ned om detaljer, vi alligevel har glemt dage efter! Men det projekt måtte vi opgive af flere grunde, og sluttede os til en engelsktalende guidetur, der varede 3 4 timer incl. bustransport mellem Auschwitz og Birkenau, der ligger et par kilometer fra hinanden. Koncentrationslejrene Auschwitz/Birkenau var nok de mest forfærdelige nazisterne etablerede under 2. Verdenskrig. 1,5 millioner mennesker blev udryddet med koldt blod. Ca tusinde om dagen under spidsbelastning. Info. Auschwitz.

3 Auschwitz. Arbeit Macht Frei. Transporten ankommer. Gaskammeret i Auschwitz Krematoriet i Auschwitz. KZ- anlægget i Auschwitz er stort set bevaret efter krigen, men Auschwitz II, også kaldet Birkenau, der var den egentlige udryddelseslejr, blev delvist ødelagt af tyskerne, da de trak sig tilbage i slutningen af krigen. Træbarakkerne blev brændt. Kun skorstene står tilbage. Gaskamre og krematorier blev sprængt i luften, og henligger nu kun som ruiner. Birkenau.

4 Onsdag den 31.august. Dagen står i køreglædens tegn! Hårdt arbejde fra morgen til aften ad små veje gennem Polen og Slovakiet til det sydlige Ungarn, hvor vi havde spottet en autocamperplads. 10 timers kørsel og kun 535 km. på kilometertælleren. Pladsen lå langt ude på Lars ty... mark i forbindelse med noget stutteri og en restaurant nær byen Bugac. Der var ingen at betale til da vi ankom, og heller ikke næste morgen. Så overnatningsprisen var overkommelig! Torsdag den 1. september. Motorvejene i Ungarn og Serbien er gode, og ikke særlig trafikkerede, så vi tilbagelagde 430 km. på blot 5 timer. Dagens mål var en lille campingplads lidt syd for Beograd i byen Jagodina. Bugac. "Fin overnatning"! Pladsen var helt ny, og bestemt i den mindre afdeling af campingpladser. Pladsen var gravet ud i bjerget over byen, og bestod af i alt 8 pladser. Dertil en beskeden reception og et toiletrum med to toiletter og et baderum til deling. Der var ingen da vi ankom, men venlige naboer ringede til campingmutter, der kom spænende på sin el-cykel i løber af en halv time. Naboen mente nok vi trængte til lidt forplejning, og bød på et lille traktement, hvilket vi dog takkede pænt nej tak til. Nedkørslen til pladserne var ualmindelig stejl. Så selv om vi har rigelig med HK, valgte vi alligevel den øverste ved porten. Vi har valgt ikke at veksle valuta i de lande, hvor vi kun er på gennemrejse. Indskrivning Camp. Ruza Vetrova. Det går udmærket, da man med stor fornøjelse tager mod Euro. Og ikke umiddelbart er karrig med kursen, der ved lidt almindelig hovedregning virker meget fornuftig. Her på pladsen fik vi oven i købet tilbage i, hvilket vi normalt ikke er vant til. På en tankstation uden betalingskort fik vi retur i lokal valuta, som det dog viste sig vi fik brug for ved udrejse, hvor en pæn uniformeret dame opkrævede 300 dinarer ( ca. 25 kr.). Hun kaldte det miljøafgift uden vi dog Udsigten fejler ikke noget. fik kvittering på beløbet. Men kaffekassen skal jo også have et tilskud ind imellem! Fredag den 2. september. Selv om udsigten fra bjerget ikke fejler noget, traver vi alligevel en tur ned i byen. Den største attraktion er ubetinget en stor park. En grøn oase i et kuperet terræn i en ellers ret trist by. Men her er der etableret rindende vand i rigelige mængder, friluftscene og små restauranter og udskænkningssteder.

5 Aqua Park, Jagodina. På Grøntorvet i byen havde vi ikke brug for forsyninger, men den venlige stadeholder ville både give hånd og fotograferes. Så det blev han naturligvis. Måske fordi lykken havde tilsmilet ham mere end makkeren, der måtte tage til takke med en presenning på hjørnet til en lille smøge Aqua Park, Jagodina. En tilfreds grønthandler. En knap så heldig kollega. Lørdag den 3. september. Afgang Jagodina og kurs mod Sarajevo. Det går ad små veje med vekslende trafik! Og hastighedskontrollen er intens, så speederen skal behandles med varsomhed.

6 Grænsekontrollen mellem Serbien og Bosnien-Hercegovina tager tid indtil vi opdager, at vi blot kan køre udenom lastbilerne, hvor papirgangen kan være en langvarig affære. Turen gennem dalen mod Sarajevo er vidunderlig smuk. Den følger på lange strækninger floden Drina, hvor de gamle broer er et betagende skue. Og de er trods alt ikke alle ødelagt under Balkankrigen, hvor man ellers ikke var særlig nøjeregnende med ødelæggelser af også gamle kulturelle og historiske monumenter. Indrejse Bosnien-Hercegovina. Men tiden gå jo, når der både skal fotograferes og tages hensyn til trafikken. Efter 8 timers og 371 km i logbogen har vi fået nok for den dag. Vi gider ikke flakke rundt inde i Sarajevo for at finde parkering i nærheden af den gamle by. 15 km. inden målet trækker vi håndbremsen på en tankstation, og slår os ned for natten der.

7 REJSEBREV 2. EFTERÅR Søndag den 4. september. Efter en rolig nat på tankstationen kører vi det sidste lille stykke vej ind til Sarajevo, en by med ca. ½ million indbyggere, i det forfængelige håb at finde en acceptabel parkeringsplads ikke for langt fra centrum. Men forfængeligheden blev gjort til skamme. Det var en håbløs opgave. Vi fandt ganske vist et par lukkede områder med parkeringsvagt, og var sikre på, at lidt hård valuta i ville åbne alle døre. Men den gik ikke! Vi blev pænt afvist og bedt om at veksle på et nærliggende hotel. Det orkede vi simpelt hen ikke i over 30º varme og stadig et pænt stykke til centrum. Så det blev til en paradekørsel gennem byen, der umiddelbart virkede genopbygget efter krigen. Infrastrukturen så også ud til at være på plads, selv om nogle af sporvognene så noget bedagede ud. Vi satser i stedet på lidt oplevelser i Mostar godt 100 km. længere ned mod kysten. Og der var vi heldige. 2 min. gang fra den gamle bydel med broen Stari Most, finder vi en P-plads mod betaling hvor vi med lidt god vilje kan knibe os ind. En nat med truckerne. "Rundtur i Sarajevo"! Flot tur mod Mostar. Jo! Der var krig på kniven. Broen Stari Most var under krigen centrum for indædte Mostar - Stari Most. kampe mellem på den en side af broen de kristne, og på modsatte side muslimerne. Broen blev jævnet med jorden, men efter fredsafslutningen genopbygget, med velvillig hjælp fra udlandet, og står nu som et vartegn for fred og forsoning. Gennem vores tur i dag har vi ikke set mange tegn på tidligere stridigheder, men her har man, måske for et syns skyld, ladet nogle bygninger stå, med tydelige tegn på krigens gru.

8 Turister var der i hobetal. Men de lokale pyntede nu også i gadebilledet! Hele området omkring broen var en lang souvenirbod af den værste slags. Så det var slemt! Kirker, moskeer og minareter var genopbygget, og kunne med små skridt til siden fra hovedgaden nydes i en stille stund. Lokal pynt" i gadebilledet. Kun adgang for mænd! Når fødderne er vaskede. Et par skridt fra hovedgaden. Det var en varm dag. Temperaturen sneg sig over 30º i skyggen. Så er det fristende når nu lejlighed byder sig med en kold dukkert i klart, rent og især koldt flodvand fra bjergene. Lissie nægtede i starten at kendes ved badedyret, men accepterede trods alt underhylerne, når der nu var tale om en nødsituation! Hvem kunne også vide, at der var en lido her i byen!

9 Vi kører fra Mostar sidst på dagen, dog uden at blive fristet af det lokale kunsthåndværk. Selv om det ikke skortede på opfordringer. Vi havde hjemmefra planlagt at besøge en lille kurby centralt i Montenegro, hvor man reklamerede med stegte ål til en fornuftig pris. Og det lyder jo ikke så dårligt. Det var kørselsmæssigt lidt af en udfordring, da vejene sandt for dyden ikke var prangende, og vi med jævne mellemrum erfarede, hvorfor der er kofangere på biler! Grænsekontrollen mellem Bosnien-Hercegovina og Montenegro tog igen en del tid, selv om trængslen var til at overse. Da vi kom forbi en landevejskro opgav vi de stegte ål. Trak håndbremsen, forhørte os hos tjeneren, hvad han kunne anbefale, og fik tilladelse til at overnatte i baghaven. Torsten havde forelsket sig i noget gedeskank. Men det syntes den gode tjener nu han skulle holde sig fra! Det blev i stedet til en vidunderlig lammeragout, ½ liter øl og aftenkaffe til 12 pr. næse. Mostar. En lokal sælger! Plads nok! Jo! Hvis man tror på det. Og her får vi god brug for vores erfaring fra landbruget!

10 Mandag den 5. september. Tjeneren holdt, hvad han lovede. Fint natlogi i baghaven, hvor vi om morgenen blev vækket af bjældeklang, da den lokale landmand drev sine kreaturer på græs. Måske i de omkringliggende vejrabatter. Hvem ved? Vi havde fået rigelig kørsel på småvejene med de udfordringer det nu giver. Farvel stegte ål. Vi fortsatte mod turens næste mål, Autocamp Safari i Ulcinj, der ligger ved kysten tæt på grænsen til Albanien. Men inden vi nåede så langt, haglede uheldene ned over os. Først opdagede vi et stenslag på forruden, så den var revnet. Kort tid efter fik vi alarmer for fejl på bremser og motor, men besluttede at fortsætte, da der tilsyneladende ikke var overhængende fare på færde, og landede først på eftermiddagen på Camping Safari, hvor vi fik plads næsten med forhjulene i Adriaterhavet. Landevejskro "Kastel". Fuld af fortrøstning kørte vi videre mod de stegte ål. Men da vi kom til frakørslen mod den lille by, opgav vi alligevel det forehavende. Tirsdag den 6. september. En ren slapper på pladsen, hvor der dog bliver tid til at aftale tid på et lokalt autoværksted dagen efter, så vi kan få løst de små opgaver på vogntoget. Langs kysten i Montenegro. Ulcinj. Autocamp Safari.

11 Onsdag den 7. september. Det viser sig nu, at opgaven ikke er helt så lille som vi havde håbet. Alarmen på bremserne skyldes en følerfejl. Bremsebelægningerne skiftes uden de helt store problemer. Men det er straks værre med alarmen på motoren. Motortesten viser, at diesel partikelfilteret er snavset, og føleren antagelig ligeså. Endvidere er der med stor sandsynlighed vand i dieselolien. Ved nærmere eftertanke kan vi godt erindre, at vi tankede langt ude på landet i Serbien, og bestemt ikke fra den mest moderne tankstation. Og det skulle vi så ikke have gjort. Men det er jo altid nemt at være bagklog. Problemet er så, at i Montenegro udkobler man partikelfilteret på alle nye biler, da de er for dyre at reparere. Så reservedele findes overhoved ikke i landet. Værkstedet prøver alle mulige kunstgreb for at løse problemet. Uden at det lykkedes. I første omgang prøver vi med udskiftning af sensoren. På værkstedet anbefaler man, at vi selv fremskaffer stumperne, og får dem fremsendt hertil. Anders er en uvurderlig hjælp til den opgave. Finder stumperne i Tyskland, og få dem sendt hertil. Nu venter vi blot på, at de dukker op på et eller andet tidspunkt, og det sker nok ikke sådan lige hen over natten! Torsdag den 8. september. Ventetid er altid lang. Især hvis man er en lidt utålmodig sjæl! Men omstændighederne fanger, så vi kan lige så godt indstille os på et lidt længere ophold end egentlig planlagt hjemmefra. Og bliver problemet kun løst delvis - hvad der er noget der tyder på bliver turen nok også ændret, så vi ikke forvilder os længere sydpå til Albanien og Grækenland med selv de mest uskyldige alarmer på displayet. Men nu får vi se. Under alle omstændigheder er det ikke det værste sted at være strandet, når nu galt skal være. Her er sol, sommer. Behagelige temperaturer, godt badevand og en strand der ikke er overrendt på denne årstid. "Bossen" er med på opgaven. Meget betryggende. Hvad fanden gør vi nu lille du!

12 REJSEBREV 3. EFTERÅR Fredag den 9. september. Autocamp Safari er nu ikke det værste sted man kan strande og vente på reservedele nordfra. Pladsen ligger ganske vist 10 km. fra den gamle by i Ulcinj og den lille havn. Men det er jo ikke noget problem med to gode cykler. Ulcinj. Ulcinj At vi er i et delvis muslimsk land, ser vi mange beviser på. Moskeer og minareter er almindelige i gadebilledet, og klædedragten har også en tanke i den retning, selv om den ikke virker særlig ortodoks. Der bliver hevet og trukket. Og givet et los i røven! Hallalslagtet kød er almindelig i Supermarkederne, og restauranterne er også med på den bølge. Slagtedyrene er måske knap så begejstrede for den tradition. Vi oplevede i hvert tilfælde en families store bryderier med at få en ged ned af trapperne til en restaurants kælderetage. Den havde måske en anelse om, hvad der var på færde! Efter en hyggelig rundtur med kolde fadøl, er vi klar til hjemturen. Men hvis geden ikke kendte legenden om offerlammet. Så havde vi heller ikke helt taget alle Ægyptens 10 plager i ed.

13 Der mangler tilsyneladende et par stykker endnu. Vi når ikke mange halve meter ud af byen, før Torsten s cykelkæde knækker. Det sker nu lige ud for turistkontoret. Så hjælpen er nær. Troede vi! Men nej! Sagde den søde unge pige. I Montenegro cykler man ikke. Her kører man i bil. Men vi kunne da prøve på et autoværksted. Her var muligvis hjælp at hente. Vi får hende til at ringe efter en Taxa, der også kan rumme to cykler. Den venter vi længe på, uden at den dukker op. Længere henne af gaden, ud for et lille Supermarked, holder der een, vi prajer. Jo! Han kan skam køre med hvad som helst, hvor som helst, når det passer os. Men det var jo også en indkøbstur, da vi var ved at løbe tør for noget proviant. Så vi handler først ind inden afgang. På turen har han godt gang i mobiltelefonen, og inden længe bedyrer han os med fagter og enkelte engelske brokker, at han skam kender en, der kan reparere cyklen. Men først kl dagen efter. Vi betaler for turen, og giver rigelig med drikkepenge. Turen kostede kun godt 11,00, og vi aftaler ny tur til byen lørdag kl Mad til rimelige priser. Lørdag den 10. september. Taxaen er der præcis som aftalt, og vi kører mod byen igen. I en lille sidegade ligger vores redningsmand. Et lille gadeværksted, der tilsyneladende havde rigelig at lave, og tog sig af alt fra gamle Tomos knallerter til bedagede motorsave. Investeringen i værkstedsfaciliteter var til at overse. Alt foregik på fortorvet, og al mulig ragelse og brugte stumper lå på et gammelt bord og en betonvæg. For en sikkerheds skyld aftalte jeg med taxachaufføren, at han blev hidkaldt igen, hvis operationen mislykkedes. Prisen for køreturen efter taxameter var igen godt 11,00. Der blev lagt rigelig med drikkepenge. Men det kunne der ikke være tale om. I dag skulle jeg kun betale 10,00! Efter et hurtigt overblik var mekanikeren ikke i tvivl om, at den lille sag kunne han let klare. Men den gamle mand med den lige så gammel Tomos kom først til mølle. Et styk reparation. Vær så god! Først til mølle. Der blev taget et led af kæden. Og så blev den samlet igen. Ind imellem fik han en hjælpende hånd, især da Og så blev det min tur. kæden skulle den rigtige vej gennem gearskiftet. Men operationen lykkedes tilsyneladende. Og så står man igen med pungen i hånden og fuld af fordomme. Gu` ved, hvad det kan løbe op i? Hvad det kostede? Nej! Det skulle han bestemt ikke have noget for. Det manglede bare!! Så bliver man lidt flov, og nødtvunget fik jeg ham til at putte 5,00 i lommen. Om det holder vil så vise sig. Men jeg kom da helskindet hjem til campingpladsen.

14 Søndag den 11. september. Intet nyt siges at være godt nyt. Men her venter vi stadig på stumper til camperen. Vi ved dog så meget, at de er sendt fra Berlin fredag. Så der er vel håb forude. Og imens kan vi jo dykke ned i biblioteket, og glæde os over, at der stadig er langt til bunden er nået. Mandag den 12. september. Kan man ikke tale om andet, kan man jo altid konstatere, at vejret er helt fantastisk. Og badestranden er jo lige ved hånden. At det ind imellem kniber med almindelig oprydning hos naboerne, kan vi jo være lige glade med. Vi kan bare holde os på vores side af hegnet. "Læsetime"! Tirsdag den Lørdag den 17. september. Om der sker noget! Nej! Det er meget lidt. Stumperne lader stadig vente på sig, men fredag ringer de fra værkstedet, og beder mig køre derind. Dog ikke med camperen. De vil blot fortælle, at pakken nu er ankommet til posthuser i Podgorica, 80 km. herfra, og der skal betales importtold, før den kan udleveres. De mener nu nok de kan finde en løsning, så vi ikke selv skal køre derop. Så går der nok nogle dage med den lille operation. Man sørger for god udsigt til forfædrene. Men i bedste fald, kan de have stumperne lørdag. Og det er jo i dag, men der er stadig intet nyt fra vestfronten! Vi fordriver tiden med lidt by-, bade- og indkøbsture. Cyklen holder da endnu, hvilket cykelsmeden var kendelig tilfreds med, da vi tilfældigt stødte på ham i byen.

15 7,00 for vask og klip! Vi møder ikke mange landsmænd her. Men Bjarne og Bente fra Odense kommer forbi. De er nu på vej hjemover, hvor Bente stadig har et lille nap på arbejdsmarkedet, og er her kun et par dage. Det bliver til en del udveksling af erfaringer som autocampister i Europa. Men de skal desværre videre, og har jo også en bil, der ikke har været forbi en gammel Serbisk tankstation. Den kører endnu, og forhåbentlig hele vejen hjem. Bjarne og Bente på visit.

16 REJSEBREV 4. EFTERÅR Søndag den september. Vi går nu over til ugebreve, da vi stadig ligger på camping i Ulcinj med et lettere handicappet køretøj. Vi kan heldigvis stadig cykle ture i nærområdet, da den havarerede cykelkæde stadig holder. Lidt længere mod syd møder vi en helt nyopført katolsk kirke. Om det er en skønhedsåbenbaring kan man altid diskutere, men den er opført ved hjælp af frivillige bidrag fra udenlandske trosfæller. Og der var da også en del til søndagsmesse om formiddagen. Lidt længere sydpå, nær grænsen til Albanien, ligger en lille fisker- og badeby, Ada Bojana, der bestemt ikke er overrendt af turister. Byen ligger ved udløbet af en flodarm til grænsefloden, og er meget besøgt af lokalbefolkningen. Vi nød en eftermiddag sammen med de lokale lystfiskere og badedyr. Katolikkerne har godt fodfæste i Montenegro. En kølig pilsner fra kassen! Ada Bojana. Man er nu også leveringsdygtig i andre ydelser! Ada Bojana. Og sulten stilles uden problemer. Men endelig, efter 15 dage, får vi besked om, at reservedelen er ankommet til værkstedet efter en tur forbi Montenegros toldvæsen, hvor told, bureaukrati, papir m.v. løber op i 100,00. Så er det vist også betalt.

17 På værksted igen. Ud med det gamle og ind med noget nyt. Og så prøver vi at regenerere partikelfiltret igen. Det foregår under meget høje temperaturer, så der er både kølevand og pulverslukker ved hånden. Men det hjalp nu lige fedt. Efter fire timer lykkedes processen kun delvis. Filteret er kun 60% regenereret, og der er ingen garanti for, at det ikke bliver dårligere! Så turen går ikke længere sydover i år. Vi bliver her og nyder det gode vejr og de små priser, og så må vi se, om vi ikke kan narre Fiat ten hjemover senere i oktober måned. Hvis ikke, må den jo op på et fejeblad! Vi har stadig et velforsynet bibliotek med et udvalg, der spænder vidt takket være gode venner. Til noget af udvalget skal man nu ikke være alt for sart. Men det er vi jo heller ikke! Tak til Helge og Susan. Den første er faktisk rigtig slem! Og Ole er hentet i en kasse med kasserede bøger. På bunden er den egentlig god nok! Tirsdag og fredag er det torvedag i byen. Vi faldt for den friske regnbueørred, selv om den var dyr /kg.

18 Men lod til gengæld fjerkræet beholde hovedet, hvor det nu hører hjemme! Alternativ til et bofællesskab på ferie! Har man en rigtig stor familie, er her måske et godt bud på en sommerferietur. Her er plads til 24 sovende beboere, og chaufføren klarer alle opgaver fra madlavning til toilettømning! Så er der snart serveret! Men! Vi har nu rigelig i vores lille mobile hjem.

19 REJSEBREV 5. EFTERÅR Mandag den 3. oktober. Vi forlader vores lidt tvungne eksil, i daglig tale kaldet reservatet. Men når det nu ikke kunne være anderledes, var det såmænd ikke så ringe endda. Men 28 dage samme sted, er nu ikke lige vores kop te. At fortsætte sydover gennem Albanien, vil være at udfordre skæbnen, så vi vender næsen nordover med kurs mod Dubrovnik i Kroatien. Lidt proviantering i vores lille supermarked bliver der dog tid til på vejen. Priserne er lave her i Montenegro, så det ville være dumt at køre forbi. Kystvejen nordpå er vidunderlig smuk, og vi kunne have valgt at fortsætte rundt omkring Kotor bugten, med den tur tog vi for et par år siden, så vi vælger i stedet den lille færgeoverfart ved indsejlingen til bugten, og sparer derved adskillige kilometer. Og så har vi jo lidt med færger! Det er nu meget hyggeligt! Lidel forsøger ihærdigt at købe idea! Færgefart, Kotor bugt. Vi havde vel egentlig ingen forventninger, hvis vi blot kom over på et eller andet tidspunkt. Men blev kendelig overrasket, da vi erfarede at man sejlede pendulfart med 4 små færger, der hver gang var lastet fuldt ud. Overfarten tog ca. 10 min. og kostede 9,00 for camper og to personer.

20 Indsejlingen til Kotor bugten. Efter et par hundrede kilometer, hvor Fiat én har opført sig eksemplarisk, har vi udsigt til Dubrovnik og den gamle bydel. Indkørslen sydfra er imponerende og meget smuk. I Kroatien er der ikke noget der hedder fricamping, hvor man finder en lille listig plet at slå sig ned på. Gør man det, varer det ikke mange halve timer før en venlig betjent ankommer, og gør en opmærksom på sin fejltagelse. Vi gør derfor som alle andre. Finder en passende campingplads, og slår os til ro der. Camping Solitudo ligger tæt på den gamle by, og der er bus lige uden for pladsen. Og en fornuftig badestrand. Dubrovnik. Camping Solitudo. Stadig sommer og badevejr.

21 Tirsdag den 4. oktober. Fantastisk vejr. Næsten for godt til en bytur. Det bliver det nu alligevel til, fra først på formiddagen. Dubrovniks gamle bydel er på UNESCO s liste over verdens kulturarv. Og med god ret. Den er simpelthen enestående. Under borgerkrigen fik den ganske vist nogle alvorlige skrammer i lakken, men de er for længst udbedret. Turistidylen har igen på godt og ondt sænket sig over byen. Og turister! Dem er der mange af. Dubrovnik. Gadebelægningen er nærmest blankpoleret. Havnemolen. Pragtfuld i det gode vejr. Fin udsigt fra frokostrestauranten.

22 Bevæger man sig blot ganske få skridt bort fra hovedstrøget, kan man stadig opleve almindelig sydlandsk idyl og hverdag. Men den sidste fisker som vi oplevede for et par år siden har tilsyneladende kastet håndklædet i ringen. Eller garnet på kajen. Vi spejdede forgæves efter hans lille jolle i havnen! Jo! Og så har de da også noget humoristisk sans her borte fra alfarvej. Så helt katolske er de nu ikke alle sammen! Springvandet er ikke Manneken Pis og var i øvrigt tørlagt, da vi trillede forbi! Hverdag i sidegaderne.

23 REJSEBREV 6. EFTERÅR Onsdag den 5. oktober. Dubrovnik er mere og andet end den gamle bydel. Vejret er stadig strålende, så vi tager en spadseretur rundt langs det nye havneområde. Her er virkelig turistaktivitet så det vil noget. Ikke underligt med tre store krydstogtskibe langs kajen. Dubrovnik. Krydstogtkaj. Skibsbyggerfaget har bestemt udviklet sig over de seneste mange år. Hvor æstetikken så er blevet af. Kan man jo altid diskutere! Røven på den store tjener penge. Den lille havfrue er til pynt. Og yderst til højre har vi Dubrovniks maritime forsvar under borgerkrigen, hvor Serbere og Montenegrinere sendte tonsvis af granater ned over den stakkels by. Byen! Den er der nemlig penge og omsætning i. Så hvem vil ikke gerne eje den. Det blev så i sidste ende Kroatien, der vandt den kamp. Men byen ligger stadig som en underlig tarm langs kysten, afbrudt fra hovedlandet af ca. 20 km. kyststrækning, der blev tilkendt Bosnien Herzegovina. Fredag den 7. oktober. Vi har nu fået så megen tillid til Fiatén, at vi tør tage på opdagelse langs kysten. Lidt nord for Dubrovnik strækker en ca. 100 km. lang halvø, Peljeŝac, sig op langs kysten. På det NV lige hjørne ligger byen, Orebiĉ, målet for vores anstrengelser. Halvøen er tilsyneladende hjemsted for Kroatiens vinproduktion. Vinmarker så langt øjet rækker, og utallige anprisninger om gratis smagsprøve og salg fra stalddøren. Vi holder os nu i skindet. Har dårlige erfaringer med vin fra Kroatien. Så hellere en øl. Den tagen man ikke fejl af. Orebiĉ

24 Campingpladsen er et kapitel helt for sig selv. Anlagt yderst på klipperne ned til egen badestrand. Er man utilfreds med den, er pølen et fornuftigt alternativ. Og endelig selv om det normalt ikke er det vi sætter i højsæde så er lokummerne af en standard vi vagabonder normalt ikke er vant til. Og så skal vi ikke selv tørre fliserne af! Vejret arter sig nogenlunde fornuftigt årstiden taget i betragtning. Badetøjet bliver stadig luftet. Og kommer der en byge, er der tålelig netforbindelse, så indendørs kan vi hygge os med f.eks. Bonderøven! Camping Nivio, Orebiĉ. Nej! Det her er ikke "Bonderøven"! Den ægte vare. Lørdag den 8. oktober. Vi ligger lidt uden for byen, så cyklerne kommer ned af stativet, når vi triller ind til den lille havn med færgeforbindelse til den nærliggende ø, Korĉula. Selv om øen er ganske lille, og kun har indbyggere, sejler der både bil- og passagerfærge, med pænt mange afgange dagligt.

25 Bilfærgen til Korĉula. Bilfærgen til Korĉula. Mandag den 10. oktober. Vi opdagede dog, at passagerfærgen til Korĉula kun sejlede jævnligt på hverdage, og bilfærgen lagde til noget uden for Korĉula by. Så vores lille ø-hop blev udsat til i dag. Overfartstid 15 min. og der var pænt mange passagerer med den lille motorbåd. Ikke store forhold. Matrosen klarer fortøjningen. Og forplejningen står man selv for. Torsten plejer at invitere sig selv en tur på broen, men blev afvist af en sur kaptajn. Men han kan jo også have en dårlig dag, eller fået et rap over fingrene af stewardessen, der jo ikke var om bord. Så vi bringer et par billeder af nogle, der ligner! Byen er typisk for gamle middelalderbyer langs kysten i Kroatien. Anlagt på en lille halvø, og omkranset af svære fæstningsværker. De er typisk meget velholdte, selv om de som her er lidt kulisseagtige og meget turistede.

26 Farvel Korĉula!

27 REJSEBREV 7. EFTERÅR Tirsdag den 11. oktober. Afgang Orebič midt på formiddagen. Vi skal nå færgen på modsatte side af halvøen. Den sejler kl fra Trpanj til Ploče, og overfarten tager en god times tid. På vej nordover sparer vi en køretur på næsten 200 km., og to grænseovergange mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina. Og prisen er fornuftig, ca. 350,00 kr. alt inklusiv. Færgehavnen er nu ikke som vi kender den hjemmefra. To vejbaner langs kajen. Billetkontor som nabo til travernaen, og billetteringen klarer styrmanden ved om bordkørsel. Men færgen! Den er ny og meget flot. Blot 1½ år gammel. Bygget på værftet i Pula, og udrustet med bl.a. sidste nye manøvregrej. Fire azimutpropeller. En i hvert hjørne. Afgang Orebič. Færgehavnen i Trpanj. Færgen er i havn om få minutter! Og hvor ved vi så det fra? Jo! Torsten fik selvfølgelig snasket sig til en tur på broen. Her var helt andre takter end sidst forsøget blev gjort på den lille motorbåd. Det blev til en hel times hyggesnak og underholdning til fælles glæde for begge parter. Imens hyggede Lissie sig i salonen. Hun er lidt blufærdig overfor sømænd. Især når de som her er påmønstret 14 dage ad gangen!

28 Ploče havn anløbes af andet end færger. På fastlandet får vi et par hundrede kilometer motorvejskørsel. Hvilket Fiatén er ganske godt tilfreds med! Vi tager frakørslen mod Ŝibenik, og kører til en lille campingplads nær Kraka Nationalpark. Onsdag den 12. oktober. Vi har været her tidligere engang i 1980érne, og vil godt genopleve en af Europas smukkeste områder. Vejret har været noget blandet den seneste uge. Men netop i dag er vi heldige eller er det planlagt? Kraka Nationalpark.

29 Sol fra tidlig morgenstund og temperaturer, så vi ikke får for megen sved på panden. "Hulemænd"! Og vandfald. Og så er det "badetid"!

30 REJSEBREV 8. EFTERÅR Torsdag den 13. oktober. Fra Kraka vandfaldene kører vi lidt længere nordpå. Efter godt 100 km. lander vi på campingpladsen i Nin, lidt nord for Zadar. Igen en ganske lille by omkranset af vand på alle sider. Men trods sin lidenhed med en gammel historie, da den i tidernes morgen har været regeringsby. Der en nu ikke meget tilbage af fordoms storhed ud over broerne og en lille bykerne, der stadig hæges om. Her er naturligvis også en tapper kriger og og en skytshelgen, hvor man får sit ønske opfyldt, hvis man kysser hans storetå. Og den skrøne er der vist mange, der tror på! Nin Jo! Overtroen lever stadig. Men hvad byen måske ikke helt kan leve op til i form af oplevelser, finder vi til gengæld under en lille eftermiddagstur rundt lagunen. En pragtfuld gammel rutebil bygget om til autocamper. Den lykkelige ejer er Schweizer. Han har kørt km. i bussen uden problemer, og mener, at den nok har kørt omkring 1 mio. kilometer i alt. Om vi må komme indenfor og se interiøret? Ja! Naturligvis. Og selv om varmegraderne var moderate, startede han alligevel klimaanlægget! Et rulletag i forreste del af bussen. Ikke meget hovedstadsagtig! Autocamper Saurer, årgang Så er man kørende!

31 Søndag den 16. oktober. Vejret har været ustadigt nogle dage. Så en planlagt bytur til Zadar blev udskudt til en anden god gang. Nu er vejret blevet strålende, så vi pakker sydfrugterne og kører nordover. Vi fravælger motorvejen inde i landet, og tager i stedet kystvejen, der vel er en af de smukkeste strækninger i Kroatien. Men man skal have god tid. Og det har vi jo. Ca. 200 km. til øen Krk tage fem timer med en kort frokostpause indlagt. Den gamle bro over sundet ved Zadar blev sprængt under borgerkrigen i 1993, så serberne ikke kunne får deres kampvogne ud til byen. Den nye bro er opført efterfølgende, og bruges flittigt til elastikspring. Vi forsøgte os nu ikke på denne tur!

32 Kystvejen nordover. Kystvejen nordover. Udsigt til sydenden af Krk med et par småøer i forgrunden. Vi slår os ned på Camping Njivich i byen af samme navn på øen Krk. Det blev til nogle dage, hvor højdepunktet nok var, at vi stadig kunne dyrke vores kl badetur i havvand! Camping Njivich.

33 Torsdag den 20 oktober. Afgang Krk. Kursen sættes tværs over Istrien til Novigrad. Endnu en lille ferieby på vestkysten af halvøen, der tilbyder alt, hvad en ferie- og solhungrende nordeuropæer kan ønske sig. Vi er dog så langt henne på sæsonen, at turiststrømmen er tørret ud, og solen lader også en del tilbage at ønske! Og strandstole! Dem kan det vist godt betale sig selv at indkøbe. Novigrad by er nu heller ikke det helt store. Det mest positive man kan sige er, at den har en stadig aktiv fiskerihavn. Og en enorm lystbådhavn, hvis det ellers er interessant! Novigrad.

34 REJSEBREV 9. EFTERÅR Søndag den 23. oktober. Det sker ikke så tit. Vi er trods alt pensionister. Men inden vi vender ryggen til Novigrad, og fortsætter nordpå, bliver der trods alt plads i budgettet til en lille fiskeanretning, serveret på hvid dug, og med stivede stofservietter som tilbehør! Novigrad. "Good By"! En nøjere granskning af håndbøgerne leder os på sporet af en lille campingplads i det NV-lige hjørne af Slovenien, der stadig er åben. Da vi ikke har noget imod bjerge og bjergkørsel, bliver det målet for dagens etape. Vi krydser op langs grænsen mellem Kroatien, Slovenien og Italien, og er glade for, at der ikke er grænsebomme her, efter at alle lande nu er medlem af EU. Vi slipper for motorvejsafgift i Slovenien, ved at tage en lille, smuk bjergvej rundt Triest, og lander omkring middagstid i Kobarid. Byen ligger på den gamle østlige frontlinie under 1, Verdenskrig, kendt som Isonzo Fronten. Fronten gik fra Alperne til Adriaterhavet, og man kæmpede bravt fra , uden at fronten rykkede mange meter. Området er spækket med museer og minder fra og om perioden. Nu er det et yndet rekreativt område, med et udbud af alpine sportsudfoldelser, her i byen bl.a. Riverrafting på floden Soĉa, der stort set løber gennem pladsen. Kobarid. Efteråret er så småt på vej.

35 Velegnet til Riverrafting! 1. Verdenskrig var hård ved området. Venlige påbud er stadig ikke til at tage fejl af! Byens krigsmonument indviet af Mussolini i Og så begyndte han forfra!

36 Vejret er nu ikke det bedste til en Alpetur. Skyerne hænger lavt, og ind imellem giver de også nedbør. Der bliver dog plads til en lille eftermiddagstur langs floden til turens højdepunkt. Et lille vandfald, der ganske vist ikke minder det mindste om Niagara! Men mindre kan nu også gøre det. Kobarid. NV-lige Slovenien. Kobarid. Tirsdag den 25. oktober. Så går det hjemover i små hurtige etaper på max 400 km. om dagen. De første 50 km. er ad små, smalle bjergveje, hvor vi endnu engang får klippet sidespejlet af en modkørende bil. Det bliver dog ved skrækken. Spejlene hænger lidt sørgeligt i ledningerne, men er lige til at genmontere. På vej hjemover. Første overnatning i Freilassing i Tyskland. En lille lidt forsømt by i det gamle DDR, hvor man tilsyneladende har begravet Karl Max, og kastet sig over gamle velkendte guder. Meget iøjnefaldende havde kristendommen tilsyneladende fået en renæssance! Nej! Det er ikke på UNESCO s liste. Freilassing. Freilassing.

37 Onsdag den 26. oktober. Næste stop Strullendorf lidt længere nordpå. Bestemt heller ikke noget at skrive lange beretninger om. Men autocamperpladsen ved sportshallen var udmærket. Bysbørnene var søde! Og man tilbad andre guder! Strullendorf. Torsdag den 27. oktober. Endnu et bette nøk nordpå til Bockenem. Lidt mere tysk bindingsværkidyl, og en katedral der i forhold til byens størrelse vel er noget overdimensioneret. Så den er nok fra den katolske periode! Strullendorf. Bockenem. Bockenem. Fredag den 28. oktober. Autocamperpladsen i Flensburg er en sikker sidste destination inden vi krydser grænsen til Danmark dagen efter. Traditionen tro bliver der altid afsat tid til en lille bytur. Slingre op ad hovedgaden, en lille fadbanse og selvfølgelig en tur forbi Muesumsværftet for at se, om projekterne skrider planmæssigt frem. Og det gør de, selvom det går langsomt. Flensburg Museumsværft.

38 Flensburg Museumsværft. Flensburg Museumsværft. Lørdag den 29. oktober. Sidste dag på efterårsturen. Vi krydser Storebælt, og er glade for, at vi ikke skal vente på næste færge. Og selv om nostalgien omkring den gamle overfart stadig lever i bedste velgående især blandt os tidligere ansatte må vi med hånden på hjertet erkende, at det trods alt er blevet nemmere. Og broen er en utrolig flot repræsentant for danske ingeniører og deres formåen. Fiat ten holdt lige til vi landede hos ungerne i Korsør. Så begyndte alarmerne igen at lyse i instrumentpanelet. Godt gået! Vi humpede til Drøsselbjerg, og må nok indstille os på et større serviceeftersyn hos Fiat i Slagelse. Det blev ikke den tur vi havde planlagt. Men så blev det noget andet. Og som man siger i erhvervslivet, så er det vigtigt at være omstillingsparat. Og det må man sige vi har været på denne tur!

REJSEBREV 2. EFTERÅR 2016.

REJSEBREV 2. EFTERÅR 2016. REJSEBREV 2. EFTERÅR 2016. Søndag den 4. september. Efter en rolig nat på tankstationen kører vi det sidste lille stykke vej ind til Sarajevo, en by med ca. ½ million indbyggere, i det forfængelige håb

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Rejsebrev 9, forår 2015.

Rejsebrev 9, forår 2015. Rejsebrev 9, forår 2015. Torsdag den 23. april. DMI har ikke helt holdt det de lovede heldigvis! Vi vågner op til højt klart solskinvejr, og glæder os allerede til turen over Pyrenæerne ad den smukke vej

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Rejsebrev 7. Efterår 2015.

Rejsebrev 7. Efterår 2015. Rejsebrev 7. Efterår 2015. Tirsdag den 20. oktober. Vi forlader campingpladsen i Cesenatico, og glemmer i skyndingen kilerne vi bruger under hjulene, hvis terrænet er ujævnt, og opdager det først, da vi

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Rejsebrev 4, forår 2015.

Rejsebrev 4, forår 2015. Rejsebrev 4, forår 2015. Mandag den 30. marts. Vi fejrer fødselsdag på den lille taverne med udsigt til Guadiana. Udvalget er ikke det helt store. Kylling eller noget med lam! Til gengæld fejler udsigten

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Rejsebrev 7. Forår 2016.

Rejsebrev 7. Forår 2016. Rejsebrev 7. Forår 2016. Torsdag den 7. april. Det er nu, vi har brug for en vaskemaskine, så vi checker ind på den lille campingplads i Alverangel, lidt syd for Tomar. Pladsen ligger direkte ned til Castelo

Læs mere

Rejsebrev 5, forår 2015.

Rejsebrev 5, forår 2015. Rejsebrev 5, forår 2015. Påskedag, søndag den 5. april. Vi ligger stadig ved Barragem de Odivelas, og nyder den smukke natur rundt om søen. Lange spadsereture, i det omfang Lissies knæ kan klare strabadserne,

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Rejsebrev 4. Efterår 2015.

Rejsebrev 4. Efterår 2015. Rejsebrev 4. Efterår 2015. Søndag den 27. september. Klokken er to om natten. Vi havde ikke helt taget højde for lørdagsunderholdningen i Volterra. Der bliver stadig spillet høj diskomusik fra et nærliggende

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

REJSEBREV 5. FORÅR 2013.

REJSEBREV 5. FORÅR 2013. REJSEBREV 5. FORÅR 2013. Den 31. marts var vi lige på stranden ved Sagres for at vinke farvel til surferne. Helt fra morgenstunden var der gang i brædderne. Dog ikke uden forudgående opvarmning og strækøvelser.

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Rejsebrev 7, efterår 2014.

Rejsebrev 7, efterår 2014. Rejsebrev 7, efterår 2014. Onsdag den 1. oktober. Vejret er stadig forrygende. Grækerne syntes muligvis lidt for varmt og tørt. I går eftermiddags var der fuld udrykning med brandslukningskøretøjer til

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Dalmatien og Adriaterhavet

Dalmatien og Adriaterhavet Dalmatien og Adriaterhavet Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 02.06.2019 13.06.2019 7.595,- Højdepunkter Den smukke kyststrækning i Kroatien Dubrovniks enestående beliggenhed Ophold

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

REJSEBREV 6. FORÅR 2013.

REJSEBREV 6. FORÅR 2013. REJSEBREV 6. FORÅR 2013. Mandag den 1. april. Campingplads i Evora. Pladsen er ikke noget at skrive hjem om. Til gengæld er prisen høj. Og sådan er det jo mange gange. Hvis kunderne kommer alligevel, er

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

REJSEBREV 4. FORÅR 2013.

REJSEBREV 4. FORÅR 2013. REJSEBREV 4. FORÅR 2013. Den 27. marts triller vi ud af Portimao. Efter sigende skulle der være en super camperplads i Alvor kun 7 km. herfra. Og det ville jo være en passende køretur på en ellers kedelig

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Rejsebrev 3, forår 2015.

Rejsebrev 3, forår 2015. Rejsebrev 3, forår 2015. Søndag den 22. marts. Vi vælger at blive i El Rocio week-enden over, i det forfængelige håb, at der nok sker noget i byen de dage. Og det gør der minsandten. Spaniolerne valfarter

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Rejsebrev 1. Efterår 2015.

Rejsebrev 1. Efterår 2015. Rejsebrev 1. Efterår 2015. Søndag den 5. september. Lissies nye knæ er en ren solstrålehistorie. Vi tør godt køre her en måned efter operationen selv om rejseforsikringen først dækker efter to måneder.

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Rally Danimarca Ferrari 70 år. Den 3. juni 2017

Rally Danimarca Ferrari 70 år. Den 3. juni 2017 Den 3. juni 2017 Tag med til Ferraris fødselsdag - Det bliver ikke det samme uden dig! Kære Ferrari-ejer Den 3. juni 2017 bliver dagen, hvor vi fejrer Ferraris 70 års fødselsdag i Danmark. Vi skal fejre

Læs mere

Reersø november 2017

Reersø november 2017 Reersø 3.-5. november 2017 Årets sidste (weekend)tur Skal campingåret da allerede være slut? Kalenderen snyder næppe, og et kig ud ad vinduet bekræfter, at sommeren definitivt er forbi. November står foran

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Undersøgelses resultater

Undersøgelses resultater Undersøgelses resultater Autocamper adfærds mønster autocamperplads - campingplads Campervenner & autocamper-info.dk November 2015 AUTOCAMPER ADFÆRD JI/2015!1 ! Resultater af autocamper adfærds undersøgelsen

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol.

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Del 10 DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Oprindelig havde jeg planlagt et længere ophold på Sandsletta, hvilket ville give flere muligheder til at komme rundt på

Læs mere

3 DAGE ÅRET RUNDT TAQUILE LEV LOKALT OG BESØG DE FLYDENDE SIVØER EN UNIK MULIGHED FOR AT LEVE LOKALT HOS EN OPRINDELIG KULTUR

3 DAGE ÅRET RUNDT TAQUILE LEV LOKALT OG BESØG DE FLYDENDE SIVØER EN UNIK MULIGHED FOR AT LEVE LOKALT HOS EN OPRINDELIG KULTUR 3 DAGE ÅRET RUNDT TAQUILE LEV LOKALT OG BESØG DE FLYDENDE SIVØER EN UNIK MULIGHED FOR AT LEVE LOKALT HOS EN OPRINDELIG KULTUR 01 ARQUIPA TIL TAQUILE I hentes af en minivan og køres den korte strækning

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Hamborg-turen august 2016

Hamborg-turen august 2016 Hamborg-turen 25.-28. august 2016 Torsdag den 25/8 om morgenen i flot vejr mødtes 20 forventningsfulde turistforeningsmedlemmer på Kalundborg Station. De fleste deltagere havde et begrænset kendskab til

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

REJSEBREV 8. FORÅR 2013.

REJSEBREV 8. FORÅR 2013. REJSEBREV 8. FORÅR 2013. Figueira da Foz er ikke noget at skrive hjem om. Badeby, casino og kulørte lamper. Vi lå lidt udenfor byen, og blev ikke fristet af de tilbud. Og i øvrigt havde vi vores egen strand,

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere