Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley"

Transkript

1 Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45508 Projektnavn Digital Valley Ansøger CLEAN Adresse Sundsmarkvej 20,1 Postnummer og by 6400 Sønderborg Kontaktperson Christian Boysen Kontaktoplysninger på kontaktperson Kommune Sønderborg CVR nummer Ansøgers beskrivelse af projektet: Digitalisering står højt på dagsordenen, og ifølge Europakommissionen (2016) er Danmark og Tyskland i top 10 blandt de mest digitaliserede samfund i Europa. Samtidig har Region Syddanmark og Schleswig-Holstein erhvervsmæssige styrkepositioner inden for industriel elektronik og energieffektive teknologier, robotteknologi, energiproduktion fra vind og sol samt transportteknologier inden for skibs- og luftfart. Styrkepositionerne er i nationalt og internationalt perspektiv stærke i sig selv, men der er potentiale for yderligere at styrke positionerne ved at accelerere samarbejde på tværs af styrkepositioner og landegrænsen. Styrkepositionerne er komplementære (eks. automatiseret produktion af ny industriel elektronik i vindmøllenacellen) og ved at binde grænseregionen endnu tættere sammen sandsynliggøres det, at samarbejdet på sigt kan blive markeds- og innovationsdrevet (uden offentlig støtte). Det opnås ved, at virksomhederne får en strategisk konkurrencefordel ved at være i økosystemer af flere styrkepositioner i ét fælles økonomisk område. Digital Valley den digitale superregion har til formål at supportere og understøtte samarbejder og innovation inden for og på tværs af styrkepositionerne i den dansk-tyske grænseregion. Målet er at etablere en strategisk innovationsplatform og klyngemekanisme mellem Region Syddanmark og Schleswig-Holstein til at accelerere samarbejder og innovation inden for og i mellem styrkepositionerne: - Styrke grænseregionens position som international anderkendt digitaliseringshub inden for styrkepositionerne - Matche viden, kompetencer, ideer mellem danske og tyske virksomheder og videninstitutioner på tværs af styrkepositionerne - Realisere flere innovationsprojekter mellem virksomheder og videninstitutioner på tværs af styrkepositionerne

2 - Initiere og skalere forskning og faciliteter til at drive nye ideer og innovation Arbejdspakke 7, som denne ansøgning omhandler, har til formål at koordinere og accelerere samarbejder og innovation i dag og i fremtiden inden for og på tværs af styrkepositionerne i Region Syddanmark og Schleswig-Holstein. Partnere og deres roller i projektet: Konkret vil denne arbejdspakke: - Etablere en vedvarende innovationsplatform, klyngemekanisme og bygger bro mellem virksomheder og videninstitutioner indenfor styrkepositionerne - Underbygge og supportere potentialer, udfordringer og konkrete udviklingsbehov med analyser - Formulere fælles strategier for innovation og vækst på tværs af styrkepositionerne Danske partnere, der søger REM-medfinansiering: 1. CLEAN - Sønderborg, CVR: , Leadpartner på arbejdspakken. Bidrager med stort kendskab til økosystemet samt erfaring med innovationssamarbejder og det grænseoverskridende samarbejde. 2. Odense Robotics v/udvikling Fyn, CVR: RoboCluster v/syddansk Universitet, CVR: Interreg 5A-Projektet Digital Valley, den digitale superregion Hovedansøger 1. Region Syddanmark, Vejle, CVR: Leadpartner, projektledelse, sekretariatsbetjening samt bidrager til etablering af strategisk platform. Øvrige netværksdeltagere: Øvrige forventede økonomiske partnere: 2. Delstaten Schleswig-Holstein 3. SDU 4. Christian Albrechts Universität zu Kiel 5. Industrie- und Handelskammer zu Flensburg, IHK Flensburg Eksempler på forventede netværkspartnere: Virksomheder, klynger og erhvervsorganisationer: Danfoss, Linak, AirBus, URS, Watt 2.0, Die Netzwerkagentur Erneuerbare Energien Schleswig-Holstein (EE-SH) Videninstitutioner: Flensburg Universität, AAU-Esbjerg, Fachschule Kiel Offentlige og politiske organisationer: Wirtschaftsförderung und Technologietransfer Schleswig-Holstein, WTSH Projektstart/projektslut: Vækstforums forretningsområde eller brede indsats: Robotteknologi og Energieffektive teknologier Hovedaktiviteter: Output: Resultater / effekter på kort og på langt sigt:

3 Skabe netværk og matchmaking mellem grænseregionens aktører indenfor styrkepositionerne Identificere og projektudvikle innovationsideer Lette adgangen til private og offentlige finansieringskilder til forskning og innovation Medvirke til afholdelse af 10 netværks- og matchmakingarrangementer med i alt 200 deltagere Identificere 25 perspektivrige innovationsideer inden for/på tværs af styrkepositionerne Projektmodne 10 af ideerne og bringe finansieringskilder i spil Facilitere samarbejder og innovation for i alt 40 virksomheder Antal virksomheder, der udvikler koncepter til nye produkter: I projektet: år efter: år efter: 30 Anslået skabt årlig omsætning: 0-2 år efter: 10 mio. kr. 2-5 år efter: 30 mio. kr. Anslået private virksomheders investeringer i forskning og udvikling 0-2 år efter: 5 mio. kr. 2-5 år efter: 15 mio. kr. 2. Økonomi, statsstøtte og særligt yderområdefokus: Ansøgt finansiering: Ansøgt: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede kr. 100 % udgifter, arbejds- pakke 7, danske partnere Interreg 5A kr. 60 % Regionale Erhvervsudviklingsmidler kr. 40 % Egenfinansiering 0,00 kr. 0 % Indstillet finansiering: Indstillet: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede kr. 100 % udgifter, arbejds- pakke 7, danske partnere Interreg 5A kr. 60 % Regionale Erhvervsudviklingsmidler kr. 40 % Egenfinansiering 0,00 kr. 0 % Kommentarer til budget og finansiering: Samlet budget for Digital Valley den digitale superregion er endnu usikkert, men der forventes et budget omkring mio. kr. Samlet budget, arbejdspakke 7, Styrkepositioner og innovation: kr. Samlet budget, arbejdspakke 7, danske parter: kr. Interreg 5A, danske parter i arbejdspakke 7: kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler: kr. Egenfinansiering, danske parter: 0 kr. Statsstøttevurdering: Denne sag behandles udelukkende som en medfinansiering af et Interreg-projekt.

4 Statsstøttevurderingen påhviler hermed Interreg-programmets forvaltningsmyndighed. Har projektet et særligt yderområdefokus: Ja. Virksomheder indenfor energieffektive teknologier, som er en af de primære målgrupper i projektet, har sit epicenter i Sønderborgområdet. 3. Uddybende vurdering: Vækstforumsekretariatets uddybende vurderinger: Forhistorie/baggrund: Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S, har præsenteret et idéoplæg om at skabe et kraftcenter for vækst og udvikling på tværs af den dansk-tyske grænse og på tværs af styrkepositionerne robotteknologi, industriel elektronik/energieffektive teknologier og transportteknologi. På baggrund af idéoplægget er der etableret en arbejdsgruppe med medlemmer fra Danfoss, URS, Udvikling Fyn, Odense Robotics, CLEAN, RoboCluster, SDU, Sønderborg Kommune, Innovationsfonden, Interreg-sekretariatet og Region Syddanmark. Arbejdsgruppen er enige om at indsende en ansøgning til Interreg 5A, Digital Valley den digitale superregion. Målet er at etablere en grænseoverskridende strategisk udviklingsplatform mellem Schleswig-Holstein og Region Syddanmark, som skal bygge bro mellem styrkeområderne nord og syd for grænsen og derigennem i højere grad binde regionen sammen samt styrke og udnytte vækst- og innovationspotentialet indenfor de regionale styrkepositioner. Ud over den strategiske platform, vil der inden for de nævnte styrkeområder blive arbejdet med fire forskellige temaer fordelt på fire arbejdspakker: Kvalificeret arbejdskraft og kompetencer, Forskningskompetencer og -infrastruktur, Styrkepositioner og innovation (der søges om medfinansiering til denne arbejdspakke i denne ansøgning) Grøn omstilling og digitale løsninger (arbejdspakken søges evt. finansieret via særskilt ansøgning til Interreg 5A) Der gøres desuden opmærksom på et eksisterende interreg-projekt PE:Region, der har som mål at styrke forskning og innovation i grænseregionen inden for effektelektronik (en delmængde af energieffektive teknologier/industriel elektronik). Dette projekt har også søgt om støtte til etablering af en grænseoverskridende samarbejdsplatform indenfor effektelektronik. Parterne bag de to projekter er i positiv dialog og enige om, at koordinering og samordning er nødvendig, afhængig af projekternes realisering. Ansøgningens relation til forretningsområdet, forretningsområdets udfordringer og målsætninger: Ansøger har stort kendskab til og erfaring med innovationsarbejde indenfor styrkepositionerne og på tværs af den dansk-tyske grænse.

5 CLEAN er eksempelvis projektleder på FURGY CLEAN Innovation, et eksisterende Interreg 5A-projekt, der arbejder med innovation indenfor energieffektive teknologier. Projektet har som delmål at etablere grundlaget for en blivende organisation / klyngestruktur, som kan videreføre og videreudvikle innovationssamarbejdet i grænseregionen og udvikle styrkepositionen Energieffektive teknologier. Vurdering af effektkæden, herunder den fremlagte argumentation/evidens samt overvejelser vedr. kritiske antagelser: Det er sekretariatets vurdering, at den fremlagte effektkæde er logisk og i høj grad tager udgangspunkt i erfaringer fra området. Det vurderes, at platformen vil sikre et strategisk og langsigtet samarbejde, som vil binde styrkepositionerne sammen og bidrage til at udnytte potentialerne i krydsfeltet mellem disse. Det er samtidig vurderingen, at det er en forudsætning at sikre samarbejde med interreg-projektet PE-Region Platform for at udnytte synergieffekter og undgå overlap. Projektets målgruppe: Målgruppen for denne arbejdspakke er primært virksomheder indenfor styrkepositionerne i grænseregionen. Tværgående kriterier: Virksomhedsengagement: Erfaringer fra FURGY CLEAN Innovation viser, at syddanske virksomheder har interesse i øget afsætning til tyske markeder, men også at søge samarbejder om innovation med tyske virksomheder og videninstitutioner. Virksomhedsengagementet underbygges af, at ideen bag Digital Valley-projektet er søsat af Jørgen Mads Clausen, Danfoss. Offentlig-private partnerskaber: Digital Valley-projektets vigtigste værktøj er samarbejder og strategiske partnerskaber mellem private og offentlige aktører og organisationer. Projektets strategiske sigte er ikke muligt at realisere uden offentlig-private partnerskaber. Samordning og koordinering: Projektets mål er at lægge grundstenene til en vedvarende innovationsplatform, en klyngemekanisme i grænseregionen og bygge bro mellem virksomheder og videninstitutioner i Region Syddanmark og Schleswig-Holstein inden for og på tværs af styrkepositionerne. Fokusering: Digital Valley-projektet er fokuseret på komplementære styrkepositioner i Region Syddanmark og Schleswig-Holstein og de potentialer, muligheder og udfordringer digitaliseringen stiller grænseregionen og de nævnte aktører og organisationer overfor. Globalisering: Styrkepositionerne er rettet mod globale markeder, hvori evnen til at udnytte digitaliseringsteknologier bliver stadig større konkurrenceparametre. Det er et mål med Digital Valley-projektet, at positionere grænseregionen som en international anerkendt digitaliseringshub indenfor styrkepositionerne. Vækst i yderområder: Digital Valley-projektet er særligt målrettet grænseregionens specialiseringer, herunder industriel elektronik og energieffektive teknologier med epicenter i Sønderborg. Bæredygtighed: Projektet vil i sin natur og med udgangspunkt i styrkepositionerne bidrage til udvikling

6 og markedsoptag af grønne, bæredygtige løsninger. Samfinansiering: Projektet søges samfinansieret med støtte fra Interreg, Region Syddanmark og finansiering fra projektets partnerskab.

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45328 Projektnavn PE-Region Platform - Grænseoverskridende

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2)

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/49736 Projektnavn STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr.

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Effektelektronik Region 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet: Ansøgt beløb Indstillet beløb

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/14581 Projektnavn Fremskudt trivselsberedskab Ansøger Campus Vejle Adresse Boulevarden

Læs mere

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45487 Projektnavn Access & Acceleration Ansøger Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet Adresse Alsion Postnummer

Læs mere

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR:

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationssamarbejder i Offshore klyngen 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4932 Projektnavn Innovationssamarbejder i Offshore klyngen Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/43965 Projektnavn JEPS Job, Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8577 Projektnavn Medstrøm (oprindeligt Kreativitet

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/42883 Projektnavn Moving Global Talent Ansøger work-live-stay southern denmark Adresse Green Tech Center Postnummer

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet FURGY Clean Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Smart Energy til markedet 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.720.958,45 kr. 6.720.958,45

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4943 og tidligere 14/32270 Projektnavn Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr. Bilag 21b Indstillingsskema til vækstforum Oprindelig ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb Indstillet beløb 22.400.000 kr. 22.400.000

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27339 Projektnavn SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Ansøger S.C. Nordic ApS Adresse

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer Marts 2010 Lean Energy Cluster Lean Energy Cluster er en dansk alliance af offentlige institutioner og private virksomheder der anvender, udvikler og markedsfører løsninger for effektiv energianvendelse.

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Business Boot Camp 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 3.168.548,08 kr. 3.016.823,14 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service Indstillingsskema til vækstforum Bilag 30a Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.221.232,51kr. 3.902.272,57 kr. Ansøger

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune Bilag 25c - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 2.153.315,20 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Årsplan 2011/2012. for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein

Årsplan 2011/2012. for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein Årsplan 2011/2012 for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein Strategiske grundlag Det grænseoverskridende samarbejde mellem Schleswig-Holstein og Region Syddanmark har i

Læs mere

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine Bilag 21e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling:

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Spirende fødevareoplevelser 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 14.721.090,00 14.721.090,00 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb I alt: 10.660.000kr. 2.660.000kr.i

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet TEK Innovation 2.0 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.225.277,71 kr. 6.225.277,71 kr. Regionale

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27209 Projektnavn Ernæring af gravide kvinder Ansøger Biosynergy A/S - Skarø is Adresse Østerhovedvej

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47358 Projektnavn OPI Visuel akustisk pleje og behandling Ansøger AKUART A/S Adresse Rådmandsgade

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Ansøgning: Sundiværk for studerende

Ansøgning: Sundiværk for studerende Ansøgning: Sundiværk for studerende Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Kr. 2.590.383,79 Kr. 2.590.383,79 Den Europæiske Regionalfond Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Årsdag Mandag 7. November. Sted:

Årsdag Mandag 7. November. Sted: Årsdag 2016 Mandag 7. November Sted: Program Kl. 16.00 Velkomst ved Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Rejsen fra Klitmøller til Cold Hawaii Ved formand

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR:

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 33b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 9.843.531,60 kr. 9.843.531,60 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 4a Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 UDKAST 1 Forord (uddybes) Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål 2 Potentialer

Læs mere

Fælles erklæring om fortsat regionalt samarbejde mellem delstaten Slesvig-Holsten og Region Syddanmark

Fælles erklæring om fortsat regionalt samarbejde mellem delstaten Slesvig-Holsten og Region Syddanmark Fælles erklæring om fortsat regionalt samarbejde mellem delstaten Slesvig-Holsten og Region Syddanmark Samarbejdet mellem delstaten Slesvig-Holsten og Region Syddanmark og dennes forgænger Sønderjyllands

Læs mere

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse:

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse: Bilag 20b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 5.994.416,50 kr. 5.994.416,50 kr. Ansøger

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Det syddanske Vækstforums Handlingsplan Omstilling til højere vækst

Det syddanske Vækstforums Handlingsplan Omstilling til højere vækst Det syddanske Vækstforums Handlingsplan 2009-2010 - Omstilling til højere vækst Fremtidens erhvervsfyrtårne Temaet for handlingsplan 2009-2010 er: Omstilling til højere vækst Regeringens seneste regionalpolitiske

Læs mere

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for 2016-2017 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum September 2016 [Input fra staten rammer og ophæng] Aftalen skal skabe bedre vilkår for vækst samt bidrage til

Læs mere

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Direktør Claus Schmidt Foreningens organisering Formandskab Formand Direktør Leif Friis Jørgensen Naturmælk Næstformand Borgmester H.P. Geil Haderslev

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth by Design 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 20.653.510,01 kr. 14.172.047,55 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende:

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende: Årsplan 2017/2018 for samarbejdet mellem Region Syddanmark og Delstaten Slesvig-Holsten 0. Ramme/indledning Region Syddanmark og Delstaten Slesvig-Holsten har samarbejdet hen over den dansk-tyske grænse

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum

Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum Erhvervspartnerskab mellem Trekantområdet Danmark og Syddansk Vækstforum - en del af den Regionale Udviklingsaftale 2016-19 mellem Region Syddanmark, Trekantområdet Danmark og kommunerne Billund, Fredericia,

Læs mere

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark Nye erhvervspolitiske satsninger i Syddanmark Udviklingsdirektør Mikkel Hemmingsen Syddanmark Odense, den 22. september 2008 Den regionalpolitiske vækstredegørelse Vækstredegørelsen sætter udfordringen

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

Vækstforum for Region Syddanmark

Vækstforum for Region Syddanmark Opgaver Udarbejde en regional erhvervsudviklingsstrategi for regionen Overvåge de regionale og lokale vækstvilkår Udvikle og indstille om medfinansiering af regionale udviklingsaktiviteter til regionen

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth Catalyst 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond Kr. 3.310.065,87 Kr. 3.310.065,87 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M.

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M. Bilag 17 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.049.162 kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

9. Tilskudssager ved annoncering om bioøkonomiske potentialer

9. Tilskudssager ved annoncering om bioøkonomiske potentialer 9. Tilskudssager ved annoncering om bioøkonomiske potentialer Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3094886 Resume Vækstforum Sjælland vedtog den 19. maj 2016 at igangsætte to

Læs mere

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring 1 Initiativet Syddansk Vækstforum ønsker at bidrage til

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet D2i Designklynge 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler 2.200.000 kr. 2.200.000 kr. Den Europæiske Regionalfond (reservation)

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast.

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast. Bilag 26b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø Bilag 24 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende:

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende: Ramme/indledning Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har samarbejdet hen over den dansk-tyske grænse i en årrække. Et samarbejde, som begge partnere løbende ønsker at styrke og videreudvikle.

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr.

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Globale Vækstkompetencer 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 11.568.882,49 kr. 11.568.882,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN 1 Hvad er Vækstforum? Vækstforums hovedopgaver: Hvad kan Vækstforum støtte? Et bredt erhvervspolitisk partnerskab med 21 medlemmer Vækstforum er

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr.

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr. Bilag 19 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 6.000.000 kr. 6.000.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger Bilag 18b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur Annoncering Pre Scale up initiativ Etablering af regionalt dækkende iværksætterinitiativ med henblik på blandt andet at øge optagelsen af syddanske iværksættere med højvækstpotentiale til Scale up Denmark.

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Regionshuset Viborg Regional Udvikling Energi & Miljø Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Kreativitet & Iværksætteri 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 16.000.000 kr. 16.000.000 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Dagsorden 24. juni 2013

Dagsorden 24. juni 2013 Dagsorden 24. juni 2013 Velkomst Præsentation af URS infrastrukturvision Pause Effektelektronik og regionale muligheder Eventuelt Frokost Velkomst Velkomst -Gæster og nye medlemmer af URS -Siden sidst

Læs mere

Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer

Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer InTra-Net Projekt - Notat REG X, Kolding, DK, and WTSH GmbH, Kiel, DE Indhold Mål og metode Antagelser Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer Model

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 8.324.788,94 kr. 6.787.712,15 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Regionsrådet Politisk valgt Valg I november 2009 41 medlemmer Carl Holst (V) 2 1 region - 22 kommuner Areal: 12,191 km 2 Indbyggertal: 1,2 millioner 3

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere