TAKTILE OG VISUELLE LEDELINJER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TAKTILE OG VISUELLE LEDELINJER"

Transkript

1 Taktile og visuelle ledelinjer hjælper personer med nedsat orienteringsevne med at opdage og finde gangområder og vigtige målpunkter. Taktil betyder, at ruteafmærkningen skal kunne mærkes med en blindestok. Visuel betyder, at ledelinjen skal have tilstrækkelig lyskontrast i forhold til resten af gulvet, så personer med nedsat syn eller kognitiv svækkelse lettere skal kunne orientere sig. Generelt Man kan anvende forskellige materialer til at lette orienteringen for blinde og svagsynede. En overflade med forskellig struktur, format og farve, kan fx bruges ti at angive en dør eller et område. Ledelinjer kan bruges både som middel til at føre synshandikappede sikkert rundt i komplekse knudepunkter og som middel til at holde retningen igennem store rum hvor synshandikappede kan have svært ved at orientere sig. Indendørs ledelinjer har vist sig at være en velegnet løsning hvor man laver en tydelig følbar ændring i gulvbelægningen eller en farvet løber i en kontrastfarve. Hvilke krav er gældende? Der findes ingen krav til ledelinjer og taktile gulve indendørs. Reglerne i Bygningsreglementet omfatter udelukkende udendørs markering. I Bygningsreglementet (BR10) stilles der hovedsageligt krav til ledelinjer og taktil markering eller kontrastmarkering i forbindelse med adgangsforholdene til og fra bygningen. Der er ingen specifikke krav til ledelinjer og taktil markering indendørs. I kapitel 3.2.1, stk. 3 beskrives at hvor det er relevant kan informationsskilte m.v. suppleres med ledelinjer. SBI-anvisningerne 222 og 230 beskriver grundprincipperne for ledelinjer og kontrastmarkeringer. Dansk Blindesamfund udgiver pjecen Tilgængelighed i detaljen, 2004, som beskriver grundprincipperne. Internationalt har standardiseringsorganet (ISO/IEC) vedtaget en guideline, som indtænker forholdene omkring

2 tilgængelighed, kaldet Guide 71, og EU har oversat denne til europæisk brug under navnet Guide 6. Dansk Blindesamfund deltager aktivt i det europæiske arbejde. Dansk Blindesamfund udgiver pjecen Tilgængelighed i detaljen, 2004 som beskriver grundprincipperne. Internationalt har standardiseringsorganet (ISO/IEC) vedtaget er en guideline, som medtager forholdene omkring tilgængelighed, kaldet Guide 71 og EU har oversat denne til europæisk brug under navnet Guide 6. Dansk Blindesamfund deltager aktivt i det europæiske arbejde Gulvtekniske løsninger: Der findes i øjeblikket ikke nogen svensk eller europæisk standard, som beskriver, hvordan et taktilt gulv skal se ud. BR10 indeholder ingen vejledning om, hvordan taktiliteten opnås, men angiver kun, at der bør tilstræbes en lyskontrast på mindst 0,4 mellem vejvisningsfladen og det omkringliggende gulv. Tarkett tilbyder følgende løsninger: Tarkett Tactile Strip Tactile Strip (TWSTRIP) er en 30 cm bred stribe af PVC. Basistykkelsen er 1,6 mm med 19 mm brede baner, hvor hver anden bane er hævet 1,6 mm over basen (38 mm bølgelængde). Dimensionerne nedenfor er i tommer. Produktet lagerføres i to lyse og tre mørke farver, så kontrastvirkningen mod det omkringliggende gulv kan opnås. Striben kan nedfældes i den eksisterende belægning eller i forbindelse med nylægning - og den kan svejses/fuges. På eksisterende belægninger kan produktet også tapes oven på eksisterende belægning.

3 Tabel 1. Lysstyrketal (v) og NCS-kode til Tarkett Tactile Strip Navn Farve NCS-kode Lysstyrketal (v) Tactile Strip Black 40 S 8502-R 0,15 Tactile Strip Brown 47 S 8005-Y80R 0,18 Tactile Strip Charcoal 20 S 7000-N 0,30 Tactile Strip Grey Haze 24 S 2005-Y50R 0,76 Tactile Strip Snow White 01 S 0804-Y30R 0,91 T-lister - til montering i parallelle baner på gulvet: Overgangsliste i metal /62 (ikke til montering på flydende træ-/laminatgulv. T-profilliste 87911XX hhv. Combistar 87912xx (kræver dilatationsfuge) Trægulv til forsænket lige bane med ilagt plastbeklædning Tarketts 13 hhv. 14 mm trægulve er ens, bortset fra slidlagets tykkelse. Det betyder, at to produkter (med den samme type låsesystem), der lægges ved siden af hinanden, giver en niveauforskel på 1 mm. Hvis en lige, taktil bane kræves i f.eks. en gang, kan midterbrættet i et 14 mm gulv udskiftes med 13 mm, og en Tactile Strip eller en stribe homogent vinylgulv kan nedfældes i sporet. Striben kan udstyres med taktile svejsefuger. Visuelle/taktile striber ved nedfældning og fræsning/svejsning af spor i plastbelægning I valgfri homogen plastbelægning fra Tarkett kan man nedfælde samme type belægning i en anden farve (lyskontrast mindst 0,4 iht. NCS). Ved fræsning af spor, der derefter svejses med almindelig svejsetråd, som skærer en gang, opnås en vis taktilitet i overfladen. Alternativt kan man svejse PVC-tråde i anden farve direkte i sporene på den eksisterende belægning. Det er dog tvivlsomt, om taktiliteten er tilstrækkelig ved disse løsninger.

4 Flere fakta om taktile overflader Synshandicappede/blinde med stok benytter en pendling- eller glideteknik: man pendler i ca. 80 cm bredde med stokken og afsøger ca cm pr. trin. Stokken kan have en fast porcelænskugle eller en rullende plastkugle, hvilket stiller større krav til rutefladernes struktur, for at de skal kunne identificeres. Ruteoverflader: Viser passende rute mellem "udvalgte strategiske punkter". Ruteoverflader kan være naturlige (asfaltkant, græsplænekant osv.) eller kunstige (taktile betonfliser, lister i gulvet). Kunstige ruteoverflader skal kunne mærkes tydeligt i forhold til de omkringliggende overflader. Stokken må ikke kunne sætte sig fast. Normalt udføres de som sinusformede, langsgående riller. Udendørs miljøer kræver grovere struktur end indendørs. Valgoverflader: Angiver "vejkryds" eller "frakørsel". Valgoverflader skal være glatte. Stopoverflader: Angiver fare (fx elevator, trappe, kant). Skal have en overflade, der griber i stokken. Normalt cirkelformede knopper med skåret top (dvs. ikke afrundet) (som en bunke enkroner oven på hinanden). Taktile striber skruet på hhv. nedfræset i stengulv. Valgoverfladen på billedet til venstre er (fejlagtigt) udformet som en stopoverflade.

5 Flere fakta om gulvtekniske løsninger for taktile ruteafmærkninger Der findes i øjeblikket ikke nogen standard, som beskriver, hvordan et taktilt gulv skal se ud. BBR indeholder ingen vejledning om, hvordan taktiliteten opnås, men angiver kun, at der bør tilstræbes en lyskontrast på mindst 0,4 mellem vejvisningsfladen og det omkringliggende gulv. Der arbejdes i øjeblikket i ISO-regi med betydelig svensk deltagelse, og Tarkett har regelmæssig kontakt med de svenske repræsentanter. I mangel på standarder for udformning af taktile ruteoverflader er der blevet udført en del mere eller mindre vellykkede forsøgsinstallationer. Der findes fabriksfremstillede løsninger på markedet, men der er også mange løsninger, hvor man benytter traditionelle teknologier og produkter til at lave taktile ruteafmærkninger. Uanset om man vælger en fabriksfremstillet eller lokalt tilpasset løsning, skal der tages hensyn til følgende faktorer: Taktilitet: Overfladestrukturen skal være grov nok til at kunne blive opfattet af de forskellige typer blindestokke, samtidig med at stokken ikke må kunne sætte sig fast. Banen bør have langsgående "riller". Ifølge udkast til ISO-standard for taktile ruteafmærkninger skal hver rille være mm bred med affasede kanter. Rillen skal være 4 5 mm høj, og en bane bør have 4 riller. Standarden er ikke fastlagt endnu - og den kan blive sendt tilbage til omarbejdning. Endvidere er det usikkert, om standarden vil blive indarbejdet i eventuelle nationale bygningslovgivninger. I løbet af de næste par år kommer vi derfor til at se en række forskellige løsninger til opnåelse af taktile og visuelle ruteafmærkninger. Lyskontrast: Banen bør have en lyskontrast i henhold til NCS på mindst 0,60 i forhold til den omkringliggende gulvflade. Bemærk dog, at blandt andet personer med demens kan opleve mørke farver dybtliggende, således at en sort, taktil ruteafmærkning opfattes som en grøft i gulvet. Rengøringsvenlighed: En bane med udtalt overfladestruktur midt på gulvet medfører naturligvis rengøringsproblemer. Blødt formede riller er at foretrække, fordi skarpe kanter samler snavs. Kravene til lyskontrast betyder, at de taktile baner ofte får en mørk farve, hvilket til gengæld mindsker problemerne med tilsmudsning af banerne.

6 Ved taktile baner med dybe eller høje "riller" kan der benyttes en gulvrengøringsmaskine med vandret roterende børster til rengøring. Slitage: Rillerne slides mere end den omkringliggende belægning. Enten kan banerne/rillerne fremstilles i mere slidstærke materialer (f.eks metal eller PVC med korn af aluminiumoxid), eller man kan rutinemæssigt udskifte banerne, når de slides. Erfaringerne viser dog, at normaltseende ikke vælger at gå på baner, der er tydeligt markerede med farve og prægning, hvilket reducerer slitagen. Andet: Hvis den taktile bane består af en bane, der limes mod underlaget, så er det at foretrække, at den nedfældes i eksisterende gulvbelægning og svejses/fugesluttes mod det eksisterende gulv. Det mindsker både risikoen for ophobet snavs ved kanterne og risikoen for, at banen løsner sig, når der trænger vaskevand m.m. ind under kanten. Ved montering på eksisterende gulv kan nedfældning dog betyde omfattende og forstyrrende arbejde med at fjerne den eksisterende belægning. Derfor kan montering med lim eller tape oven på den eksisterende belægning være at foretrække. Det gør det også lettere at udskifte eller flytte banen. Der findes løsninger, hvor 2 4 løse profillister af metal limes eller skrues i parallelle baner på gulvfladen. Hvis denne løsning benyttes på trægulve, der lægges flydende, skal man tage hensyn til risikoen for, at gulvets bevægelse bliver låst af listen.

7 Eksempel på lister, der skrues/limes mod trægulv. OBS! risiko for, at gulvets bevægelse låses, hvis gulvet er lagt flydende. Flere fakta om lysstyrkekontrast En lysstyrkekontrast på mindst 0,40 i henhold til NCS bør tilstræbes ved ruteafmærkninger. Lysstyrkeværdien afhænger af farvetonen og kan derfor ikke udledes af den "sædvanlige" NCS-kode. Lysstyrkeværdien kan måles med en NCS-måler. Måleren angiver en NCS-kode og lysstyrkens nøjagtige værdi. Der findes også tabeller fra NCS med lysstyrkeværdier for alle NCS-koder. Tarkett kan beskrive lysstyrkeværdier for alle gulvprodukter og tilbehør til offentlige miljøer, så man kan kombinere produkter, der giver tilstrækkelig kontrast mellem ruteoverfladen og den øvrige gulvoverflade. Man bør medtage i overvejelsen, at blandt andet personer med demens kan opleve mørke farver dybtliggende, således at en sort, taktil ruteafmærkning opfattes som en grøft i gulvet. Tabel 2. Lysstyrketal (v) og NCS-kode for typiske gulve i offentlige miljøer: Produkt Farve NCS-kode Lysstyrketal (v) iq Granit 384 S 8502-B 0,16 iq Granit 383 S 4502-B 0,53 iq Natural 283 S 2020-Y30R 0,74 iq Optima 853 S 3502-B 0,62 iq Optima 825 S 2010-Y40R 0,75 iq Eminent 088 S 4500-N 0,54 iq Eminent 092 S 3000-N 0,70 Veneto XF 604 S 5502-Y 0,43 Veneto XF 625 S 1030-Y30R 0,66 Salsa/Rumba Eg Natur S 4030-Y30R 0,49

8 Flere oplysninger om tilgængelighed kan findes i; SBI-anvisningerne 222 SBI-anvisning 230 Dansk Blindesamfund Tilgængelighed i detaljen, 2004, (ISO/IEC) Guide 71, (EU- Guide 6)

Datablad Wiking Fyr Prima

Datablad Wiking Fyr Prima Datablad Wiking Fyr Prima Fyr Prima - Ubehandlet Wiking Fyr plankegulve fremstilles af udvalgte stammer fra Nordsverige. Her vokser træerne langsommere, så de derved opnår større hårdhed. De 3-lags opbyggede

Læs mere

iq ONE UDEN PVC HOMOGENT GULV

iq ONE UDEN PVC HOMOGENT GULV HOMOGENT GULV UDEN PVC iq ONE iq One har en perfekt balance mellem design, fleksibilitet og holdbarhed, og er velegnet til områder, der stiller høje krav. Den unikke og innovative produktsammensætning

Læs mere

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING Eminent HOMOGEN GULVBEL ÆGNING VINYL > Bred og ny kollektion med et unikt design koncept > Ikke retningsbestemt mønster med 3D effect > iq intelligent kvalitet PUR forstærket overflade > Ingen brug af

Læs mere

Opmærksomhedsfelt - 90 cm bredde - ca. 20 m

Opmærksomhedsfelt - 90 cm bredde - ca. 20 m Opmærksomhedsfelt - 90 cm bredde - ca. 20 m Opmærksomhedsfelter udformes med følbar belægning og farve, som afviger i forhold til omgivelserne. Opmærksomhedsfelt udføres med ophøjede, runde knopper (fx

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve 17 www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone 2 Bambus Bambus er

Læs mere

II. udgave GH forms produktprogram til etablering af blindeledelinjer. 1 Pictoform. www.pictoform.dk

II. udgave GH forms produktprogram til etablering af blindeledelinjer. 1 Pictoform. www.pictoform.dk II. udgave GH forms produktprogram til etablering af blindeledelinjer 1 Pictoform www.pictoform.dk pictoform 26 / pictoform 36 / Picto-line / pictoform 32 WAYFINDING Pictoform ledelinjesystem er et af

Læs mere

TOMCAT DANMARK. Pads / Tilbehør / EDGE

TOMCAT DANMARK. Pads / Tilbehør / EDGE TOMCAT DANMARK Pads / Tilbehør / EDGE 20/02-2019 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 3 Pad start pakke - Stick-Edge / Nano-Edge --- 4 Øko behandlings pad (kemi fri stripping) --- 5 Lilla pad ---

Læs mere

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen Dato

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen  Dato 1. Administrative bestemmelser xx BR15 01.01.2016 UNDERSØGES 2. Bebyggelsesregulerende bestemmelser BR15 01.01.2016 2.1 Generelt Beregning af bebyggelsesregulerende forhold BR15 2.1 Kapitel 2 s gyldighed

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER Tilgængeligt byggeri - hvordan? Handicaprådets Tilgængelighedsudvalg ved Hjørring Kommune VEJLEDNING I TILGÆNGELIGHED Kære ejer/bygherre/rådgiver Du har søgt byggetilladelse eller

Læs mere

BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede

BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede BR08 og SBi 216 om udearealer fokus på synshandicappede Annette Bredmose, ingeniør M.IDA, tilgængelighedskonsulent, rådgiver By, bolig og ejendom Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Alborg Universitet,

Læs mere

Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange år.

Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange år. Scandinavian Butler INSPIRERET AF TRADITION & DESIGNET TIL DAGLIGDAGEN Tillykke med din nye rollator. Vi har gjort vores bedste for at give dig et sikkert og smukt produkt, der kan hjælpe dig rundt i mange

Læs mere

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact Enhver brug af produktet til andre formål end dem der er fastsat i betingelserne for brug, skal indsendes til Tarkett til godkendelse. Omnisports belægningen kan monteres på forskellige underlag alt efter

Læs mere

En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring

En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring Gulvspartel En innovative virksomhed med flere hundrede års erfaring Combimix er en ung svensk virksomhed, der fremstiller mineralbaserede byggematerialer. I sortimentet indgår produkter til blandt andet

Læs mere

Tilbehør 2010/2011 1

Tilbehør 2010/2011 1 Tilbehør 2010/2011 1 Gulvtilbehør for det perfekte slutresultat Tarketts brede sortiment af gulvtilbehør er tiltænkt for at gøre det lettere for dig, at vælge det rigtige produkt til det rette rette gulv,

Læs mere

SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN

SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN SÅDAN BYGGER DU TERRASSEN Underlaget skal være i orden Du skal være meget omhyggelig med opbygningen af de strøer, som terrassen skal hvile på. Brug tid på at gennemtænke og måle, tag med jævne mellemrum

Læs mere

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder PGINCP(-)MD215 2150 x 13 mm x 48 mm 1 (inklusive kniv + skinne) Produktbeskrivelse Listen med Incizo teknologi er en enkel løsning til at skabe et perfekt finish

Læs mere

Undervisning. Gulvguide til skoler, gymnasier, uddannelsesinstitutioner og universiteter. Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg

Undervisning. Gulvguide til skoler, gymnasier, uddannelsesinstitutioner og universiteter. Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg Undervisning Gulvguide til skoler, gymnasier, uddannelsesinstitutioner og universiteter Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg Produktvalgsnøgle pr. funktion VINYL Linoleum TEKSTIL TRÆ LAMINAT SPORTSGULV

Læs mere

Redskabsregulativ for TeamGym 2013-2014

Redskabsregulativ for TeamGym 2013-2014 Redskabsregulativ for TeamGym 2013-2014 Vedtaget på TeamGyms aktivitetsmøde 27. oktober 2013 1 Rytmeserie 1.1 Gulvflade Rytmegulvet er 14 x 20 m. Arealet skal dækkes af måtter i tykkelsen 30-35 mm (+/-

Læs mere

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CKHM) er et regionalt videnscenter for handicappede borgere og personale i kommunerne og på regionens institutioner. Centrets indsatsområder omfatter kompenserende

Læs mere

_ B-129-01514 K itchen B o a r d o G L a Min atb or dpl a der 1

_ B-129-01514 K itchen B o a r d o G L a Min atb or dpl a der 1 Kitchen Board OG LAMINATBORDPLADER B-129-01514 1 Godkendelser VTT EXPERT SERVICES OY VTT-C-2753-08 PRODUCT CERTIFICATE Kitchen Board Enklere kan det ikke gøres! Med vægpaneler tilpasset specielt til området

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Datablad Wiking Eg Natur

Datablad Wiking Eg Natur Datablad Wiking Eg Natur Eg Natur Hvid Hårdvoks Olie Eg Natur er fremstillet af udsøgt dansk eg, der er hårdt og stærkt kvalitetstræ. Natursorteringen er den lyse varieret sortering med flot knastspil

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve Bambus Bambus er et produkt, hvis styrke er kendt verden over. Styrken gør bambus velegnet til bl.a. stilladser, bærende konstruktioner i huse, både, møbler og meget andet.

Læs mere

Banens placering og udformning

Banens placering og udformning side 1/5 Banens placering og udformning Banen er ved DTU placeret i bibliotekssalen i bygning 101. Banens layout vil i hovedtræk være som vist på baneskitsen (figur 1), men der kan forekomme mindre variationer,

Læs mere

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV Lægningsvejledning Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T Läggningsanvisning April 2014 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter

Læs mere

kitchen board FH: Fremstillet af:

kitchen board FH: Fremstillet af: kitchen board B-129-0515 05.15 4000x Trykk: Kai Hansen a.s FH: Fremstillet af: Salgskontor i Danmark: A.Rindom A/S Gammelager 3 DK-2605 Brøndby Tlf. 43 96 22 11 Fax 43 63 17 24 e-mail: rindom@rindom.dk

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV.

DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV. DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV. SLIDSTÆRKT, ATTRAKTIVT DESIGN DISANO BY HARO Designgulve er meget trendy og det er der god grund til: De er slidstærke, ser flotte ud og er udstyret med attraktive

Læs mere

GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND

GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND Myndighederne kræver, at gulvene skal have "passende fjedring", men der angives dog ingen metode til måling af fjedringen. Der er metoder til måling af støddæmpning og deformation i gulvbelægninger. Et

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Komponentliste Bips nr Overflader. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Komponentliste Bips nr Overflader. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Komponentliste Bips nr. 40-48 Overflader Revision: 2017.06.01 Indholdsfortegnelse Materialer og produkter... 3 Generelle forskrifter, normer m.v.... 3 42 Indvendig

Læs mere

Monteringsvejledning for Fletco Carpets

Monteringsvejledning for Fletco Carpets Indholdsfortegnelse Bagsiden er en vigtigt del af et gulvtæppe, både i forbindelse med montering og i det daglige brug, derfor tager denne monteringsvejledning udgangspunkt i de forskellige bagsidetyper

Læs mere

Nye tilgængelighedsløsninger

Nye tilgængelighedsløsninger VEJREGLER OG DERES ANVENDELSE Nye tilgængelighedsløsninger Tilgængelighedsprojekter kan gøres bedre for brugerne erfaringer og ny viden samles op i vejregelforberedende rapport, som grundlag for test i

Læs mere

Roth QuickBox koblingsdåse

Roth QuickBox koblingsdåse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg Beskrivelse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg kan anvendes til både 12, 15 og 18 mm PEX rør i 20, 25 eller 28 mm tomrør. Koblingsdåsen er produceret

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Alligator Ramper. DF - Rampe. Montage- og Brugsanvisning. MOBILEX A/S Grønlandsvej 5 DK-8660 Skanderborg Danmark

Alligator Ramper. DF - Rampe. Montage- og Brugsanvisning. MOBILEX A/S Grønlandsvej 5 DK-8660 Skanderborg Danmark Alligator Ramper DF - Rampe Montage- og Brugsanvisning MOBILEX A/S Danmark Rev. 10/13 Side 1 af 5 UM-DF-Ramper-DK 1. Indledning Kære kunde, Denne brugervejledning er en beskrivelse af produktet med vigtige

Læs mere

Redskabsregulativ for TeamGym Vedtaget på TeamGyms aktivitetsmøde 25. oktober 2015.

Redskabsregulativ for TeamGym Vedtaget på TeamGyms aktivitetsmøde 25. oktober 2015. Redskabsregulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget på TeamGyms aktivitetsmøde 25. oktober 2015. 1 Rytmeserie 1.1 Gulvflade Rytmegulvet er 14 x 18 m Arealet skal dækkes af måtter i tykkelsen 30-35 mm (+/-

Læs mere

lys I ElEGANT DESIGN

lys I ElEGANT DESIGN l ED YS I LEGANT ESIGN Micro-line 6 mm Størrelser: 1m og 2m længder, større kan skaffes. Fastgørelse: med beslag eller dobbeltklæbende tape. Overflade: Fås i rå eller anodizid overflade. Micro-line 6 mm

Læs mere

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV Lægningsvejledning Läggningsanvisning Safetred Universal og Safetred Spectrum December 2012 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter efter

Læs mere

Vurdering af farveforskelle

Vurdering af farveforskelle 06 Trægulve Vurdering af farveforskelle Trægulve ændrer udseende med tiden på grund af lyspåvirkning, overfl adebehandling, rengøring og slid. Ændringerne er forskellige om gulvet er nyt eller taget i

Læs mere

Postkasseanlæg i Topkvalitet. Vægmonteret anlæg

Postkasseanlæg i Topkvalitet. Vægmonteret anlæg Vægmonteret anlæg Vægmonteret anlæg Et væghængt anlæg kan monteres både ude- og indendørs og leveres med forskellige størrelser brevkasser, afhængig af vægplads og hvor mange lejligheder, der er i opgangen.

Læs mere

Lægningsvejledning - vinyl

Lægningsvejledning - vinyl Lægningsvejledning - vinyl SMARAGD AQUA, SMARAGD RELIEF, SMARAGD PLUS OG SMARAGD MARIN 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt, jævnt og fri for sprækker. Pletter fra farve, olie o. lign.

Læs mere

FlisER - mosaik - GRANIT - INSPIRATION TIL DIT HJEM 07

FlisER - mosaik - GRANIT - INSPIRATION TIL DIT HJEM 07 Rengøring og vedligeholdelse af fliser Nemt at renholde! Om et produkt er nemt at renholde eller det modsatte, bestemmes af bl.a overflade struktur og farvespil! En dybsort blank flise opleves absolut

Læs mere

Smedejern og essesmedning

Smedejern og essesmedning Smedejern og essesmedning Søren Vadstrup Center for Bygningsbevaring RAADVAD Skadetyper og deres årsager

Læs mere

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader Scotchprint Graphics Fortovsreklame Guide til montage overflader Dette dokument viser nogle typiske udendørs overflader og en vurdering af om overfladen er velegnet til brug af Scotchprint Graphics Fortovsreklame.

Læs mere

GULVLAK (VANDBASERET) GULVLAK (OPLØSNINGSMIDDELBASERET) CLASSIC 11 GULVOLIE RENGØRING SEALMASTER 5 BASIC 6 PRO 18 7 STAR 8 TOP 5 9 WOODFILLER 10

GULVLAK (VANDBASERET) GULVLAK (OPLØSNINGSMIDDELBASERET) CLASSIC 11 GULVOLIE RENGØRING SEALMASTER 5 BASIC 6 PRO 18 7 STAR 8 TOP 5 9 WOODFILLER 10 PRODUKT KATALOG GULVLAK (VANDBASERET) SEALMASTER 5 BASIC 6 PRO 18 7 STAR 8 TOP 5 9 WOODFILLER 10 GULVLAK (OPLØSNINGSMIDDELBASERET) CLASSIC 11 GULVOLIE HARDWAX OIL 12 NATURAL 13 RE-COVER 14 RENGØRING SOAP

Læs mere

Sundhedssektor. Gulvguide til hospitaler, klinikker og plejehjem. Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg

Sundhedssektor. Gulvguide til hospitaler, klinikker og plejehjem. Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg Sundhedssektor Gulvguide til hospitaler, klinikker og plejehjem Lovkrav Gulvtekniske løsninger Produktvalg Produktvalgsnøgle pr. funktion VINYL Linoleum TRÆ LAMINAT SPORTSGULV iq Natural / iq Granit /

Læs mere

Thorsman Mini-kanaler DMT. En komplet serie af hurtigt monterede, sikre og elegante installationskanaler

Thorsman Mini-kanaler DMT. En komplet serie af hurtigt monterede, sikre og elegante installationskanaler Thorsman Mini-kanaler En komplet serie af hurtigt monterede, sikre og elegante installationskanaler 4 stærke årsager til at vælge Thorsman. Frihed til at vælge det mest omfattende system på markedet. 5

Læs mere

Inspirationskatalog. RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter

Inspirationskatalog. RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter Inspirationskatalog RG ergonomiske stå- og aflastningsmåtter Ergonomiske måtter Kravet til et bedre arbejdsmiljø stiger hele tiden, og det er derfor vigtigt at alle medarbejdere har de bedste forudsætninger

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

ErgoFloor. ErgoFloor aflastningsmåtter. Fordele: Ergonomiske og mijørigtige måtte og gulvløsninger

ErgoFloor. ErgoFloor aflastningsmåtter. Fordele: Ergonomiske og mijørigtige måtte og gulvløsninger ErgoFloor aflastningsmåtter Vedvarende, stillestående arbejde på hårde gulve kan medføre problemer med bevægeapparatet, herunder især ryg, nakke, lægmuskler, knæ og fødder. Faldulykker og belastningsskader

Læs mere

06 Rustfri slebet. 04 Messing 00 Aluminium. 06 Rustfri slebet 04 Messing. 00 Aluminium. 00 Aluminium. 06 Rustfri slebet 04 Messing.

06 Rustfri slebet. 04 Messing 00 Aluminium. 06 Rustfri slebet 04 Messing. 00 Aluminium. 00 Aluminium. 06 Rustfri slebet 04 Messing. 1.00.01 BRANDDØRSSKINNER 3,0 mm 30,0 mm 06 Rustfri slebet 04 Messing 10330 00 Aluminium 3,0 mm 40,0 mm 06 Rustfri slebet 04 Messing 10340 00 Aluminium 4,0 mm 40,0 mm 06 Rustfri slebet 04 Messing 10440

Læs mere

MURAFDÆKNINGER SÅLBÆNKE

MURAFDÆKNINGER SÅLBÆNKE MURAFDÆKNINGER SÅLBÆNKE CLASSIC Scandi-Roc tilbyder et Murafdækningsprogram som er fremstillet i en slank dimensionering, hvilket giver et elegant og let udseende. Alle afdækninger er forsynet med vandnæse,

Læs mere

Screeningsredskabet HOUSING ENABLER

Screeningsredskabet HOUSING ENABLER 113 Screeningsredskabet HOUSING ENABLER Kortlægningsskema Dato. Navn Boligens adresse...... Identifikationskode 114 Housing Enabler BOLIGENS STANDARD (ifølge Boverket, 2008) FØLGENDE NØDVENDIGE BOLIGFUNKTIONER

Læs mere

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed

Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Hytter og lejrpladser Tilgængelighed Skal i bygge ny hytte. Bygge om eller til. Renovere. Har i en lejrplads. Så se her, hvordan og hvor lidt der skal til for at der bliver adgang for alle. Formålet med

Læs mere

By Timberman UNIKKE GULVE. med korkisolering. fordi livet skal være lunt

By Timberman UNIKKE GULVE. med korkisolering. fordi livet skal være lunt By Timberman UNIKKE GULVE med korkisolering fordi livet skal være lunt Wicanders Commercial Limed Grey Oak B0T7001 2 Stilsikker hygge Wicanders gulve med korkisolering findes i mange lækre designs og kvaliteter.

Læs mere

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser.

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser. Virksomheden SCANDICSAND blev etableret i marts 2009, med en klar målsætning - at tilbyde prisbillige kvalitetsløsninger inden for børsteslibning til træ- metalog plastindustrien. SCANDICSAND sikrede sig

Læs mere

Q40 ARBEJDSBORD. Design: Nordicroots Q40. Vejl. prisliste ekskl. moms - Danske kr.

Q40 ARBEJDSBORD. Design: Nordicroots Q40. Vejl. prisliste ekskl. moms - Danske kr. ARBEJDSBORD 2016 41 ARBEJDSBORD ARBEJDSBORD: Bordplader leveres i 23 mm MDF. bordplader leveres som standard med ret kant (Kantprofil 2), men kan mod tillæg bestilles med faset kant (Kantprofil 1). Pristillæg

Læs mere

3M fiberrondelsortiment. Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller

3M fiberrondelsortiment. Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller 3M fiberrondelsortiment Gå i gang! Mere end gennemsnitlige fiberrondeller En enestående kombination af ydelse og udbytte! Bedst i deres klasse - fiberrondeller fra 3M I 2009 satte 3M en ny standard for

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk Monteringsanvisning Jackon vådrum V Å D R U M Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering 10-2013 erstatter 02-2012 Jackon vådrum Produktbeskrivelse Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651

Læs mere

L A M INATBORD P L A DER

L A M INATBORD P L A DER L A M INATBORD P L A DER OVERSIGT SORTIMENT 2012 JANUAR 2012 SORTIMENT OVERSIGT Hornbaek Scandiwood præsenterer Skandinaviens mest komplette sortiment i laminatbordplader. Programmet er udviklet i et tæt

Læs mere

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde:

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde: Monteringsanvisning Santex E-line Skydepartier Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: +5 5 mm Tolerance højde: +7 7 mm Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter,

Læs mere

MURAFDÆKNINGER SÅLBÆNKE. 3 serier Classic Varia Modena. 2 serier Basic Line [Skifer] New Line [Granit]

MURAFDÆKNINGER SÅLBÆNKE. 3 serier Classic Varia Modena. 2 serier Basic Line [Skifer] New Line [Granit] MURAFDÆKNINGER 3 serier Classic Varia Modena SÅLBÆNKE 2 serier Basic Line [Skifer] New Line [Granit] NYH ED MURAFDÆKNINGER CLASSIC 29x50 cm 36x60 cm Scandi-Roc tilbyder et Murafdækningsprogram som er fremstillet

Læs mere

Fugning med nora fugemasse

Fugning med nora fugemasse Fugning med nora fugemasse 1. Fugning af samlinger Rens samlingerne for snavs (med børste ell. lign.). Der påsmøres en nora flydende voks over samlingerne, som skal fuges. Der må ikke løbe voks ned i samlingen

Læs mere

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne:

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne: Produktguide LAMINATGULV 50_018 GODT AT VIDE Vores laminatgulv kan lægges på det eksisterende gulv, undtagen på tykke væg-til-væg-tæpper. Vi har det tilbehør du kan få brug for, som forskellige underlag,

Læs mere

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT Dekorativ og slidstærk gulvbelægning / epoxymaling Underlag: beton, puds, murværk, keramik Garager 1. Grunder: BS 2000 2. Toplag BS 3000 Hobbyrum 3. Mønster flager

Læs mere

Hillerød Bibliotek. Case: Hillerød Bibliotek Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/6

Hillerød Bibliotek. Case: Hillerød Bibliotek Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/6 25.08.2008 Case: Hillerød Bibliotek Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/6 Hillerød Bibliotek Med den integrerede tilgængelighed er der udviklet en

Læs mere

Datablad Wiking Ask Country

Datablad Wiking Ask Country Datablad Wiking Ask Country Ask Country Life Hvid Olie Wiking Ask plankegulve fremstilles af udsøgt dansk ask. Ask er en smuk lys træsort med en helt unik struktur i brunligt til rødligt kernetræ. Plankerne

Læs mere

KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation

KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation 7 2,75 8 Sådan arbejder du med KUBUS Systemerne - Skær profi lerne vinkelret over. - Afgrat profi len omhyggeligt. - Brug eventuelt en slibespindel, så

Læs mere

VALG AF GULVBOKS. VIP SERIES by BAASTRUP COPENHAGEN NEW YORK TOKYO BERLIN BAASTRUP A/S

VALG AF GULVBOKS. VIP SERIES by BAASTRUP COPENHAGEN NEW YORK TOKYO BERLIN BAASTRUP A/S VALG AF GULVBOKS VIP SERIES by BAASTRUP BAASTRUP A/S COPENHAGEN NEW YORK TOKYO BERLIN Guidelines Guidelines til valg af den korrekte gulvboks GUIDELINE no 1: Designmuligheder GUIDELINE no 2: Installation

Læs mere

Fra skovens træer til dit gulv

Fra skovens træer til dit gulv Fra skovens træer til dit gulv 1 2 Primaplank - Eg m/ hvidpigmenteret olie el. matlak Eksklusiv EKO Primaplank med fasede sider 3 Primaplank - Ask m/ hvidpigmenteret olie el. matlak Primaplank - Eg m/

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Komponentliste Bips nr Overflader. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Komponentliste Bips nr Overflader. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Komponentliste Bips nr. 40-48 Overflader Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse Materialer og produkter...3 Generelle forskrifter, normer m.v....3 42 Indvendig vægoverflader...3

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Udenomsfaciliteter Arkiv nr. 103.11-03 Ramper, pladser og veje Udgivet 17.03.03 Vaskeplads til landbrugsmaskiner Revideret - Side 1 af 3 Byggebladet er annulleret

Læs mere

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde:

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde: Skydepartier Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se komponentliste på næste side. OBS! Næsten alle skruer er Torx-skruer. De skal bruge en T20 Torx-bit

Læs mere

Din guide til lædermøbler

Din guide til lædermøbler Din guide til lædermøbler Vælg læder efter livsstil Lædermøbler er fantastiske. Betrukket med et af naturens egne materialer indtager de rummet med deres naturlige glød. Forelskelsen sker hurtigt og umiddelbar,

Læs mere

Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011

Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011 Inspektion af handicaptilgængeligheden i forbindelse med en togrejse fra Vordingborg til Kalundborg via Roskilde den 17. maj 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00237-7/LF 2/9 Den 1. december 2011 afgav Folketingets

Læs mere

DOORS. Skydedør. Med Indbygningskarm 2015-2 1

DOORS. Skydedør. Med Indbygningskarm 2015-2 1 Skydedør Med Indbygningskarm 2015-2 1 SafcoDoors Indbygningskarm Spar plads med en skydedør i indbygningskarm fra SafcoDoors. Elegant og praktisk løsning når der skal åbnes op mellem to rum og samtidig

Læs mere

Gulve reparation af gulvbelægninger

Gulve reparation af gulvbelægninger Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af gulvbelægninger Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Alle tiders tumleplads

Alle tiders tumleplads lle tiders tumleplads 10 Gør Det Selv 10/2001 Det -formede legehus har alt, hvad der skal til, når børnene leger. Det er spændende og en lille smule farligt alligevel er det en solid og billig konstruktion.

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED HØRINGSBOG FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED Februar 2013 HØRINGSBOG Endelig udgave Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 6 2

Læs mere

iq NEW FOR LIFE LEVETID LEVETID FREMTID GULVE HØJ YDEEVNE BESPARELSER SLIDSTÆRKE FOR I HELE GULVETS I HELE GULVETS EN BÆREDYGTIG OG UNIKKE

iq NEW FOR LIFE LEVETID LEVETID FREMTID GULVE HØJ YDEEVNE BESPARELSER SLIDSTÆRKE FOR I HELE GULVETS I HELE GULVETS EN BÆREDYGTIG OG UNIKKE BESPARELSER I HELE GULVETS LEVETID Spar på vedligeholdelse og tjen hurtigt investeringen ind takket være iq s fremragende egenskaber. Gulvet vedligeholdes med skånsomme plejemetoder og skal aldrig voks-

Læs mere

metalprofiler Alt i gulve og tilbehør til den professionelle håndværker

metalprofiler Alt i gulve og tilbehør til den professionelle håndværker metalprofiler Alt i gulve og tilbehør til den professionelle håndværker Derfor har Scandinova altid den bedste profil! Alle vore DURI profiler (ekskl. stål messing) er eloxeret 10-20 my hvilket giver en

Læs mere

PREMARK Katalog. Gyldig fra Præfabrikerede vejmarkeringer af termoplast. Udlægning på asfalt: 1. Fej underlaget grundigt med en kost.

PREMARK Katalog. Gyldig fra Præfabrikerede vejmarkeringer af termoplast. Udlægning på asfalt: 1. Fej underlaget grundigt med en kost. PREMARK Katalog Gyldig fra 2018 Præfabrikerede vejmarkeringer af termoplast Udlægning på asfalt: 1. Fej underlaget grundigt med en kost. 2. Afmærk det sted, hvor PREMARK skal placeres. 3. Opvarm overfladen

Læs mere

EAST 21. MATERIALELISTE Est. 2002

EAST 21. MATERIALELISTE Est. 2002 EAST 21 MATERIALELISTE Der kan forekomme ændringer undervejs i projektet, hvorfor materialet er med forbehold. Beskrivelsen af de materialer som følger med projektet er derfor med forbehold for ændringer.

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Stormbox installationsvejledning

Stormbox installationsvejledning Stormbox installationsvejledning Generelt STORMBOX-kassetterne skal installeres i overensstemmelse med denne montagevejledning samt evt. lokale forskrifter.. Store mængder af vand infiltreres på et koncentreret

Læs mere

Rengøring. APV-spørgeskema

Rengøring. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema Rengøring Virksomhed: Afdeling: Dato: 29-10-2010 09:46 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt, tobaksrøg, dampe, fugt)

Læs mere

We love. vinyl EN NY GENERATION AF VINYLGULVE SLIDSTÆRKT TIL HVERDAGEN DERHJEMME. PHTHALATE FREE Technology. *indføres gradvist fra januar 2014

We love. vinyl EN NY GENERATION AF VINYLGULVE SLIDSTÆRKT TIL HVERDAGEN DERHJEMME. PHTHALATE FREE Technology. *indføres gradvist fra januar 2014 We love vinyl EN NY GENERATION AF VINYLGULVE SLIDSTÆRKT TIL HVERDAGEN DERHJEMME PHTHALATE FREE Technology *indføres gradvist fra januar 2014 Kollektion 2014 generation En ny af vinylgulve er ankommet!

Læs mere

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed.

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed. Monteringsvejledning max 30 kg max 4 kg max 4 kg max 4 kg max 70 kg Montering med 2 personer! max 8 kg max 6 kg max 15 kg Læs altid monteringsvejledningen! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91842AS4X4VII 2017-06

Læs mere

Datablad Wiking Eg Atlantic

Datablad Wiking Eg Atlantic Datablad Wiking Eg Atlantic Eg Atlantic Hvid Hårdvoks Olie Wikings Prestige serien er eksklusive planker med en bredde på 235mm. Fremstillet af udsøgt dansk eg, der er hårdt og stærkt kvalitets træ. Atlantic

Læs mere

Gulve og paneler

Gulve og paneler Februar 2016 Gulve og paneler www.sodra.dk 1 Cm 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Et bredt standardsortiment så du finder det helt rigtige Vores brede standardsortiment omfatter mere end 1.000 artikler - gulve, lister,

Læs mere

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N!

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNING AF B O L Et vinylgulv skal lægges næsten som et væg-til-væg tæppe, og er du vant til at foretage

Læs mere