Sæby. Sæbys særlige steder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sæby. Sæbys særlige steder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry"

Transkript

1 Sæby Sæbys særlige steder Betonskulpturen Børnekunst i storformat Englelyd i Sæby Gedebjerget Gybels plantage Gåtur langs åen Jernkilden Jordbassen Kvindernes Grundlovs-Eg Middelalder-graffiti Nellemanns Have Pindborggade Professorens Plantage Sæby Flyveplads Trut i trompeten

2 De lokale hemmeligheder - gemte, glemte og oversete attraktioner Lysets Land har mange smukke og spændende steder at besøge. Der er overraskende traditioner og interessante ting, som kan opleves, når blot man er opmærksom på, at de findes. Som gæst i et område kan der gå lang tid, før man finder disse ting og steder. Måske oplever man dem slet ikke, fordi man overser dem. Tag på jagt efter de lokale hemmeligheder, de gemte, glemte og oversete attraktioner. Det kræver kun en smule hjælp og en håndsrækning fra de, som kender området - de lokale. Den håndsrækning får du her. Her deler lokalkendte deres viden om de hjørner af Lysets Land, som ellers ligger gemt, glemt og overset. Det, du får i denne folder, er ikke de steder, som normalt fremhæves som turistmagneter, men de ting og steder, man som gæst ofte overser. God fornøjelse. Serien Find de lokale hemmeligheder består også af 10 forskellige foldere, som kan fås på et af de lokale turistbureauer i Frederikshavn kommune. Desuden kan de downloades på Frederikshavn turistbureau tlf Skagen turistbureau tlf Sæby turistbureau tlf Aalbæk turistbureau tlf

3 Betonskulptur - aftryk af natur, kultur og religion Stygge Krumpensvej 2, 9300 Sæby Denne næsten obelisk-agtige skulptur er 8 meter høj og er skabt af kunstneren Arnt Uhre i Den er udført i beton og har en vægt på 15 t. Søjlen er støbt direkte i jorden og det giver et både råt og detaljeret udtryk og en overflade med meget spændende strukturer. Søjlen troner midt i et forretningsområde, midt i den kultur, som den også udtrykker og har aftryk af. Skulpturen har tre sider, som viser forskellige dele af livet. Den første side af skulpturen er et direkte aftryk af jorden og udtrykker naturen. Den ande side er religiøs og her er både Odin og Kristus afbilledet. Mytologi og kristendom side om side. Den tredie side er kulturens og civilisationens side. Dette er symboliseret ved aftryk af den klassiske søjle.

4 Børnekunst i stort format - Fruen fra Havet beskytter byen Havnen, Nordre mole, 9300 Sæby Denne kæmpestore skulptur, som står på Sæby Havn er lavet af den norske kunstner Marit Benthe Norheim i samarbejde med 88o børn i Sæby. Skulpturen hedder Fruen fra Havet, som er et navn hentet fra Ibsens skuespil af samme navn. De 880 børn har udarbejdet deres egne beskyttelsessymboler hhv. i keramik og ler, som herefter er presset i sandforme og støbt i glas på Sæby Glaspusteri. På afstand ligner det en mosaik og tæt på er det som et stykke nutidig lokalhistorie. Symbolerne er vidt forskellige, idet hvert barn selv har bestemt, hvad der bedst ville kunne beskytte ham eller hende, at have ved sin side eller i hånden i en farefuld situation. Er det mor eller far? Er det bamsen? Mobiltelefonen? Eller nogle helt andre ting? At gå rundt og studere figuren og symbolerne sætter helt bestemt tanker i gang om livet. Det er en galionsfigur lavet i hvid beton, der er sprøjtet på flamingo. Den er 6,25 m høj med indstøbt keramik og glas. Skulpturen er en dobbeltsiddet Janus-figur. Et mytologisk væsen med to ansigter, som på én gang symboliserer begyndelse og slutning, fortid og nutid, afrejse og hjemkomst. Figuren har således en udadvendt side med åbne øjne og en indadvendt side med lukkede øjne, dvs. fruen har evne til både at se ind i sig selv og ud i verden.

5 Englelyd i Sæbys gader - fra klokkespillet i Sæby kirke Strandgade, 9300 Sæby Når man går gennem Sæbys gamle bydel, så er lyden af klokkespillet i den gamle klosterkirkes tårn den helt rigtige lyd. Så fornemmer man både roen og livet i byen. Klokkespillet i Sæby kirke er installeret i Det har 24 klokker, som er støbt på klokkestøberiet Paccard i Frankrig. Klokkespillet kan høres 3-4 gange om dagen på hele timetal. 4 gange om sommeren, kl. 8, 12, 15 og 18. Om vinteren spilles kun 3 gange om dagen. De melodier, der spilles på klokkespillet, kaldes rintoneller og er nøje udvalgte til at kunne spilles på klokkespillet og de er specielt arrangeret til dette formål. Sæby kirkes klokkespil er doneret af forhenværende praktiserende læge Arne Vasegaard og hustru og deres navne er indgraveret på den største af klokkerne. Læs mere på

6 Gedebjerget - et udkig højt over Sæby Gedebjergvej 10, 9300 Sæby Gedebjerget er ifølge legenden opkaldt efter vikingehøvdingen Gjede. Han brugte bjerget som udkigspost, når han spejdede efter skibe og nye ofre for sørøveri. Gedebjerget ligger 85 m over havet, højt hævet over Sæby med udsigt over havet, byen, skoven og Sæbygård Slot. Man kan i klart vejr se Frederikshavn, Læsø, den lange kystlinje og få et fantastisk overblik over Sæby. Det smukke udsigtspunkt er i dag fredet. Gedebjerget ligger i Sæbygård Skov, som med sine dybe slugter og den slyngede å, har en stemning af mystik og af uberørthed. Parker på p-pladsen ved Skovlyst og følg skovstien herfra. Gå forbi tennisbanerne til stenen, der viser til højre mod Gedebjerget. Få kort over området på Sæby turistbureau.

7 Gybels Plantage - børnelægens hjertesag Tranåsvej, 9300 Sæby. Parkering i bunden af Tranåsvej Følg stien, som går i forlængelse af vejen. Det meste af Gybels Plantage består af gran- og fyrskov, men har også et område med bøgetræer. Inde i plantagen ligger der to mindre søer, hvor bl.a. frøer/haletudser trives og hvor man finder bænke til at sidde på, når man skal have en pause og nyde den idylliske udsigt over søerne. Det er også her de lokale står på skøjter om vinteren, da søerne ligger godt i læ og isoverfladen dermed bliver glat og god at skøjte på. Gybels Plantage hører til Fritidsgården Store Toftelund. Børnelægen Gybel var skolelæge i Sæby og ved sin død testamenterede han området til børnene i Sæby Kommune. En smuk tanke, som i dag giver mange børn mulighed for at lege i skoven. Det er ikke kun børnene, som kan få fornøjelse af plantagen. Den er åben for offentligheden og i plantagen er der flere stiforløb, bl.a den ca. 3 kilometer lange Hjertestien, som byder på mange smukke udkig til både sø, skov og små, åbne områder. Få en oversigt over stiforløbet på turistbureauerne.

8 Gåtur langs Sæby Å - få det travle byliv lidt på afstand 9300 Sæby Sæby er indbegrebet af dansk købstadsidyl med gulkalkede bindingsværkshuse, smalle gader og romantiske stier - som f.eks. Fiskerstien langs Sæby Å fra havnen til den gamle vandmølle. Åens løb parallelt med Algade har skabt grundlag for mølleri, farveri og garveri. Beboerne i Algade på å-siden havde lange, smalle haver ned mod åen og var med gris og høns samt kål i haven og en lille båd i åen til fiskeri selvforsynende med fødevarer. Bag det tidligere Clasens Hotel i Algade ved museet havde hotellet sin hyggelige have ned mod åen. Her holdt kunstnere og feriegæster til i slutningen af 1800tallet. Forfatteren Herman Bang har skildret hotellet og livet i haven i bogen Sommerglæder. Parken danner i dag ofte ramme om stemningsfulde koncerter om sommeren, og i august inviterer Sæby alle på en rejse tilbage til år 1900 under navnet Glade sommerdage. I parken ses den 4 m høje skulptur af en kontrabas, der vokser op af jorden. Åen passerer under Frederikshavnsvej ved Sæby Vandmølle fra Møllen med kampestensfundament, bindingsværksfacader og stemmeværk er smukt restaureret. Vandmøllen tilhørte tidligere Sæbygård Slot, men er i dag privatbolig og kan kun ses udefra. I Sæby Å springer bæk-og regnbueørrederne lystigt, og der er aborre, skaller og ål, men også store havørreder.

9 Jernkilden - wellness i gamle dage Kildevej, 9300 Sæby Arkitekten Ulrik Plesner har bygget den meget specielle og lidt upåagtede pavillon i nordisk vikingestil, der husede Sæby Jernkilde ved Sæbygaard skov i udkanten af byen. Ved et tilfælde opdagede man i 1883, at et kildevæld på stedet kunne helbrede blodmangel, og man gik i gang med at foranstalte kurophold, der efter sigende kunne kurere alt fra blodmangel over skarlagensfeber og hovedpine til almindelig uoplagthed. Folk strømmede til fra både Danmark og Sverige og det daværende kurhotel bag kildepavillonen havde kronede dage. At vandet havde livgivende virkning var Kilde-Sofie, der passede pavillonen, et godt eksempel på: Hun døde i år gammel. Pavillonen er sat i stand, men kilden er lukket. Dog kan man stadig få sig et glas vand fra pumpen - almindeligt kommunevand!

10 Jordbassen - dybe toner fra jordens indre Fiskerstien, 9300 Sæby Går man tur langs Sæby Å, møder man denne særprægede skulptur. Skulpturen er er lavet i stål, er 4 meter høj og lavet af kunstneren Thomas Andersson i Skulpturen forestiller en bas. Det særprægede ved skulpturen er, at man kun ser halvdelen af bassen. Det ser ud som om, den vokser op af jorden, at den har rødder dybt nede i Sæbys undergrund. Bassen hælder svagt til den ene side, som om den hviler sig lidt, inden måske beslutter sig for at bevæge sig videre op over jordoverfladen. Jordbassen er placeret i et lille anlæg ved Fiskerstien, hvor der om sommeren ofte holdes små, udendørs koncerter.

11 Kvindernes Grundlovs Eg - mere end 90 år gammel Anlægget, Stationsvej, 9300 Sæby Da danske kvinder i 1915 endelig fik tilkæmpet sig stemmeret, blev dette også fejret i Sæby. En kreds af kvinder plantede den 5. juni 1915 en eg i anlægget på Stationsvej. Rundt om i Danmark findes der ege, som også markerer denne begivenhed, f.eks. på Himmelbjerget. Egen trives og står i dag som en levende skulptur og fortæller sin stille historie om det år, demokratiet blev indført i Danmark. En sten foran forklarer træets baggrundshistorie.

12 Middelalder-graffiti og brætspil i kirken - og munke, der snød Sæby Kirke, Strandgade, 9300 Sæby Sæby kirke finder man 20 af oprindeligt 32 munkestole, som stammer fra middelalderen. I stolene har elever fra byens latinskole haft travlt med at snitte i træet. Der er indridset 52 skibe, mange navnetræk og et enkelt hjerte med navnene Christianus og Andreæ. De skibstyper eleverne har indridset, var dem, de havde set nede i Sæby havn i tallet. Dermed fortæller denne middelalder-graffiti søfartshistorie og det giver os et meget godt billede af, hvordan skibene så ud dengang. På nogle af de øverste bænke i kirkeskibet kan man også se indridsede brætspil: Mølle og dam og kryds og bolle. Dengang var det bestemt, at præstens prædiken skulle vare en time, så spillene har nok været nyttige. Stolene blev også benyttet af munkene. Under lange dele af gudstjenesterne skulle de stå op og det kunne være anstrengende. Heldigvis var der under sæderne, som kan vippes op, et fremspringende hoved, hvor de trætte munke kunne lade sig synke ned på og hvile. Undskyldningen for denne komfort var, at det kunne Gud ikke se. Og hvad man ikke ser, har man som bekendt ikke ondt af. Læs mere på Disse udskårne hoveder blev passende nok kaldt barmhjertighedspinde.

13 Nellemanns Have - paradis med æbler Langtvedvej, 9300 Sæby Haven er en gammel abildgård, som blev grundlagt af Nellemann i Haven har Nordeuropas største samling af paradisæblesorter, mere end 200 forskellige. I den gamle have snoer gangstier sig mellem de mange æbletræer, som omkranser og overdækker stierne og danner tuneller, hvor trækronerne mødes over hovedet på besøgende. Der er mange små pladser i haven, hvor man kan gemme sig, meditere og finde tid til at møde sig selv. Der en en stemning af eventyr i haven, som også rummer skov, sø og kæmpestore rhododrendonbuske. I haven er der både dyrkede arealer, have- og skovområder. Nellemanns Have er et smukt anlagt område, hvor varierede haverum lægger op til gåture og oplevelser af de mange planter og af landskabet. Her er der samspil mellem haveanlæg og vild natur. Der er gratis adgang til haven hele året. Åbent fra solopgang til solnedgang. Læs mere på

14 Pindborggade - en skønhed og en rædsel Pindborggade, 9300 Sæby Åen klukker i baggrunden, når man går gennem den meget stemningsfulde, gamle Pindborggade i Sæby. Her har man meget flot restaureret gadens belægning, så den er ført tilbage til oprindeligt udseende Gaden følger forløbet af Sæby Å og flere steder er der kig ned til åen, som løber gennem Sæby. Langs gaden på åsiden ligger flere flot renoverede gamle huse. Sammen med brostensbelægningen skaber de en stemning af idyl. Men al denne skønhed ændrer sig til rædsel, når man ser på den ande side af gaden. Her ses bagsiden af butikkerne i Sæbys gågade og det pynter ikke i den ellers så stemningsfulde gade. Det er en sær oplevelse at tage en spadseretur gennem denne lille gade og tænke på, at den har ligget der i flere hundrede år - og nu er halvdelen fjernet til fordel for en nyere måde at bygge by på. I gamle dage sagde man hånligt om gaden, at husene var byggede af pinde - deraf opstod navnnet, Pindborggade. I ældre tid fandt man i Sæby de såkaldte vandgyder. Det var små, smalle gyder eller smøger, som gik fra nærmeste vej og ned til åen. Disse sikrede en uhindret adgang til vand, f.eks. i tilfælde af brand. I pindborggade findes endnu enkelte af disse smalle gyder.

15 Professorens Plantage - en ubemærket naturperle Solsbækvej, ca. 6 km syd for 9300 Sæby Kør ind overfor gården Sønder Solsbæk, nr. 272 Professorens Plantage ligger mellem Sæby og Lyngså og anses for at være et af østkystens fineste naturområder. Området består af skov og klithede og har en meget varieret natur. Her finder man lyng, hyben, blåbær, hyld og enebærbuske. Klitheden er rig på bær og urter til snapsen. I august/september kan man f.eks plukke perikon og gul snerre, som også kaldes Jomfru Marias sengehalm. Begge planter er fremragende til brygning af bjesk. Plantagen rummer et meget varieret fugle- og dyreliv, bl.a mange forskellige fugle på træk langs kysten: Drosler, finker, mejser, musvitter, bogfinker, små sangere, siskener og sjakkere. De nyder de mange bær i plantagen i september-november. Klitheden ligger helt ud til Kattegat og ad små stier kan man gå ned til stranden. Stranden er her rig på muslinger, skaller og rav. Stranden bruges ofte af windsurfere. Navnet Professorens Plantage kommer af, at en københavnsk professor og dr. phil. købte plantagen og i en årrække ejede den. Her er rasteplads og offentlige toiletter.

16 Sæby flyveplads - nær himmel og hav Understedvej 150, 9300 Sæby. Sæby Flyveplads ligger i det smukke nordjyske landskab ved gården Ottestrup, 6 km vest for Sæby. På pladsen er der livlig aktivitet og her er både motorfly, svævefly og ultralette fly. Piloterne og flyene er i luften hver onsdag og torsdag aften og i weekender. Ildsjælene, som holder livet omkring flyvepladsen aktivt, hilser gerne gæster velkommen og man kan få en snak om deres hobby og passion. Læs mere på www. eksa.dk

17 Trut i trompeten - flaget spilles ned på havnen i Sæby I skolernes sommerferie kan man opleve dagens stemningsfulde afslutning kl. 21, når hornblæseren med retræten og en enkelt sommerhymne spiller flaget ned på havnen. Det er musikere fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden, som på skift sommeren igennem blæser i trompeterne. Den sidste aften i sæsonen er der 8 trompetister, som står på hver sin mole, og sammen blæser Dannebrog ned. Denne oplevelse er så fantastisk og medrivende, at de små hår på armene og i nakken stritter. En stemning, der er svær at beskrive, så den kommer til sin fulde ret, men skal opleves ved selvsyn og hørelse.

KLØVERSTIER. Sæby. 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion!

KLØVERSTIER. Sæby. 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion! KLØVERSTIER Sæby 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion! www.visitsaeby.dk Read more / Erfahren Sie mehr: www.visitsaeby.dk Grøn rute 2,5 km. Dette er en

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

KLØVERSTIER. Sæby. 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion!

KLØVERSTIER. Sæby. 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion! KLØVERSTIER 4 fantastiske vandre- og løberuter, der kombinerer oplevelser og frisk luft med motion! www.visitsaeby.dk Read more / Erfahren Sie mehr: www.visitsaeby.dk Grøn rute 2,5 km. Dette er en hyggelig

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

oplev FReDeRIKSBoRG SloTShave BaRoKhaveN og landskabshaven

oplev FReDeRIKSBoRG SloTShave BaRoKhaveN og landskabshaven oplev FREDERIKSBORG SLOTShave BAROKHAVEN OG LANDSKABSHAVEN N ØDAM BADSTUEDAM SLOTSSØ 0 100 200 METER frederiksborg slot terrasserne i barokhaven monogrammerne kaskaden Optisk bedrag egestykket bygningerne

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Det Sker Sæby september 2015

Det Sker Sæby september 2015 Tirsdag 22. september kl. 10.00: Lokalkomitéen for Hjerteforeningen i Sæby tilbyder en frisk gåtur på Hjertestien i Gybels Plantage. Turens varer ca. en time. Mødested: Start fra parkeringspladsen på Kjeldgårdsvej,

Læs mere

Morhagen Fäbodhotell. Tæt på skove og søer i Dalarna. Morhagen Fäbodhotell. Hotellet tilbyder

Morhagen Fäbodhotell. Tæt på skove og søer i Dalarna. Morhagen Fäbodhotell. Hotellet tilbyder Morhagen Fäbodhotell Morhagen Fäbodhotell ligger i det flotte landskab i Dalarna og Bergslagen, i Sunnansjö nær Ludvika. Her kan I slappe af og nyde den svenske natur og kulturhistorie. I nærheden ligger

Læs mere

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum Nomaden Nomaden er flyttet til den smalle gade i den lille købstad. På den 400 meter lange kulturvej har Nomaden slået sig ned i mellem to byhuse det gule og det røde. Det er i forbindelse med det store

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

oplev SOrgenfri VED mølleåen

oplev SOrgenfri VED mølleåen oplev SOrgenfri slotshave LANDSKABSHAVEN VED mølleåen Skovbrynet FUGLEVAD STATION N MØLLEÅEN Kongevejen SORGENFRI SLOT Lyngby Hovedgade LYNGBY SØ sorgenfri SLOT Den gamle køkkenhave MØLLEÅEN DRONNINGEKILDEN

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Med den ensomt beliggende kirke Himmerland er så rig på prægtige

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI Aarhus Grundlovstriatlon den 5. juni 2014 Dansk Politiidrætsforbund Kære Triatleter Det er en stor fornøjelse for mig, at byde jer velkommen til det første triatlon-stævne i PI Aarhus regi.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Det Sker Sæby Februar 2016

Det Sker Sæby Februar 2016 Mandag 22. februar kl. 08.00-12.00: Få en rundvisning og se det arbejdende værksted, hvor frivillige borgere og ildsjæle genskaber de gamle huse i, som de stod omkring 1900 skala 1:10. Snyd ikke dig selv

Læs mere

KIRKEVANDRING I VENDSYSSEL

KIRKEVANDRING I VENDSYSSEL KIRKEVANDRING I VENDSYSSEL Uge 19 i 2012 lørdag 5.maj til lørdag 12. maj Tag med guide Joan Christensen på en tur, hvor vi ikke studerer byggestil og kirkearkitektur, men møder De levende stene. Vi vil

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

Velkommen til H+ Hotel Goslar

Velkommen til H+ Hotel Goslar H+ Hotel Goslar Velkommen til H+ Hotel Goslar Introduktion Det 4-stjernede H+ Hotel Goslar ligger i grønne omgivelser i udkanten af den spændende by Goslar. Hotellet ligger blot 15 minutters gang fra den

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Fordybelse og Dark Sky Møn & Nyord Møn Biosfæreområdets værktøjskasse Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Introduktion Denne artikel hjælper dig med at fremme Møn Biosfæreområdet som et sted,

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Vandrefestival tur i Naturpark Åmosen

Vandrefestival tur i Naturpark Åmosen Vandrefestival tur i Naturpark Åmosen Lørdag den 25. aug. 2012, var vi ca. 20 mennesker der startede en vandretur fra Maglemosevej i Stenlille. (Nederst til højre på kortet). Vejret var skiftevis overskyet,

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 6. juni 2014 Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på, særligt i Italien, startede renæssancen

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken 8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bondehuset bag bakken SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bolig sommerserie Living 9 Rikke Koks Andreassen er kommet i Kikhavn, siden hun var barn.»området betyder

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst -[forside]- -[overmenu]- Lejligheder og værelser Lejligheder og værelser Naturperlen er en hyggelig landejendom med en fantastisk udsigt over den

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell Skinnarbu Nasjonalparkhotell Tilbring en aktiv ferie i de norske fjelde. Den imponerende natur indbyder til mange aktiviteter i det fri og området omkring hotellet er specielt egnet til jagt og fiskeri.

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole Forløb 10 HISTORIE Billedkunst 4-6 klasse Bondestenalder, Middelalder og Landboreformer kan godt virke lidt fjerne, men lige uden for skoledøren

Læs mere

Velkommen til landsbyerne GAMMEL SKØRPING. Helligkorskilde, Majstang og Butikken

Velkommen til landsbyerne GAMMEL SKØRPING. Helligkorskilde, Majstang og Butikken Der er så kønt i Gammel Skørping. Velkommen til landsbyerne GAMMEL SKØRPING Helligkorskilde, Majstang og Butikken Gammel Skørping er en landsby, der har måttet gå så grueligt meget igennem. Gennem langt

Læs mere

Juleaften 2009 Herlev Hospital

Juleaften 2009 Herlev Hospital Juleaften 2009 Herlev Hospital Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest. Amen. Julen har med stemning at gøre. Vi vil så gerne i julestemning. Vi ønsker brændende, at den skal indfinde

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

Råen - et godt sted at slippe fantasien fri for børn og barnlige sjæle!

Råen - et godt sted at slippe fantasien fri for børn og barnlige sjæle! Råen - et godt sted at slippe fantasien fri for børn og barnlige sjæle! Kender du det lille private skovområde Råen i Vetterslev? I den sydligste del af Ringsted Kommune, lidt øst for Vetterslev findes

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 10. Puente del Molino Højdemeter: Ca.300 m. Længde tur/retur: Ca. 6,0 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca.3,15 timer. Turen byder på korte skrappe stigninger. Fra Pampaneira

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse Landboreformerne fik stor betydning for landet og landsbyerne. Fra landsbyens tætte fællesskab flyttede nogle af gårdene ud på markerne.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Vendsyssel Historiske Museum har fem afdelinger, og alle steder er der mulighed for, at grupper kan bestille

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Det Sker Sæby November 2016

Det Sker Sæby November 2016 Onsdag 23. november kl. 14.00: "Jul i Tyrol" Operasanger og organist Anders og Henriette Hald spiller og synger Tyroler- og Julesange. De optræder i tyrolerdragter, og finder den ægte julestemning i sang,

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10-12 LAV DIT EGET INSEKTBO For at tiltrække de nyttige og bestøvende insekter til haven, kan man lave et insektbo og hænge

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Rejsebrev 7, efterår 2014.

Rejsebrev 7, efterår 2014. Rejsebrev 7, efterår 2014. Onsdag den 1. oktober. Vejret er stadig forrygende. Grækerne syntes muligvis lidt for varmt og tørt. I går eftermiddags var der fuld udrykning med brandslukningskøretøjer til

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen.

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen. Roadbook Montane Lakeland 50 DK Julsø Rundt 2014 I denne roadbook kan du se den officielle rute til Julsø Rundt 2014. Ruten kan også downloades fra http://ultratrail.dk/julsoerundt/ruten/ Sammen med kortudsnittene

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Kyst til kyst. 9. juli -? juli 2016

Kyst til kyst. 9. juli -? juli 2016 Kyst til kyst 9. juli -? juli 2016 9. juli. 09:45-13:27. 21170 skridt. 14,31 km. Turen begyndte ved p-pladsen ved Blåvand Fyr. Gik en smuk tur langs stranden, ca. 5 km. Fulgte ruten til Tirpizx-stillingen,

Læs mere

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 MEGET I VENTE! Du modtager denne oversigt over de kommende arrangementer i Naturpark Åmosen, fordi du har skrevet dig på vores nyhedsliste under et

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere