Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca."

Transkript

1 Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca. 4½ - 5 timer Vi boede i hovedstaden Ponta Delgada. Rejsearrangør var Bravo Tours og flyselskabet var Primera Air begge danske selskaber.

2 Vi boede på hotel São Miguel Park, et hotel, der lå lidt væk fra centrum. Der var ca. 10 min. gang ned i byen. Værelset lå på 6. sal, og vi havde en fin udsigt ud over dele af byen og vandet. Temperaturen var behagelige 17 til 24 grader ved hotellet (hele døgnet). Oppe i bjergene var der ned til 13 grader. Vi havde meget lidt regn, og det, der kom, kom oppe i bjergene.

3 Vi var på egen kost lige bortset fra morgenmaden, som var inkluderet i prisen. Et overdådig morgen-tagselv-bord. Om aftenen var der buffet (for egen regning). Vi spiste her en enkelt gang, men ellers gik vi ned i byen og fandt en af de mange hyggelige restauranter. På informationsmødet den første eftermiddag fik vi mange gode tips til restaurantbesøg. Vi boede så højt oppe, at vi kunne sidde og se på de store fly, når de kørte hen til enden af startbane for at gøre klar til take off. Der var nu ikke meget larm fra den kant. Dels var der ikke mange fly, og dels var de fleste propelfly, som ikke larmer som jetflyene.

4 Da vi ankom til hotellet, var vores værelse ikke klart endnu. Vi gik derfor en tur ned i byen for at se på lokationen. Smalle gader og smalle fortove, der var meget flotte med mønstre i sorte og hvide brosten.

5

6 Et af byens mange kunstmuseer. Her kom vi forbi lørdag aften på vej hjem fra en restaurant og ville lige se bygningen lidt mere an. Der kom en mand, der fortalte, at der var en gratis klassisk koncert derinde, og vi var velkomne til at høre med. Det gjorde vi selvfølgelig, og fik således en ekstra oplevelse med. Som alle andre sydeuropæiske byer har byen her også et marked. Det besøgte vi, men der var nu ikke megen aktivitet sådan en onsdag formiddag. Der er en stor produktion af ananas på øen og her er et udvalg. En af byens mange kirker. Vi var inde og se 3 af dem, og de er som sædvanlig rigt dekoreret.

7 Byliv omkring storetorv. Læg mærke til den fine brolægning. Husene var gennemgående meget velholdte.

8 Et af byens store gamle træer. Der var 3 store parker i byen. Vi besøgte 2 af dem. Der var en helt ny havn i São Miguel. Den er bygget til at kunne modtage krydstogtskibe og lokalbåde, der sejler til de andre øer. Der var også en rimelig stor marina med mange lystsejlere, men de fleste af den slags lægger til på den vestligere ø Faial på vej fra Amerika til Europa. I forbindelse med kajen var der bygget et amfiteater og der var en del restauranter hele vejen ud langs kanten af kajen. Der var et stort friluftbad med adgang til både havet (havnen) og til et lukket bassin.

9 I en af parkerne var der dette kæmpe træ med de store rødder. Læg mærke til Karen oppe på billedet til venstre. Det er altså ikke en dinosaur på øverste billede til højre, selvom det godt kan ligne en med kæmpe hals og hoved.

10 Vi lejede denne Citroen C3 i 4 dage og kørte rundt på øen. Første tur gik til den vestlige del af øen. Vi startede med at køre over til den nordlige kyst ved byen Capelas. Her nød vi det flotte lanskab med sorte klipper med det meget blå Atlanterhav. Overalt var der langs vejkanten store buske af blomstrende hortensier i alle farver (næsten) iblandet de flotte blå Agapanthus

11 Nordkysten ved Capelas

12 Vi udnævnte denne klippe til at være et kattehoved. Klippepartiet her hedder Elefantklippen - en elefant, der står og drikker af havet.

13 Vi var blevet fortalt, at adgangsvejen til den gamle havn i Capelas var MEGET smal. Det var den også!! Da vi kom forbi, skulle vi selvfølgelig prøve at køre derned og det var smalt. Vi måtte slå sidespejlene på bilen ind for at være imellem klippen og muren ud til vandet. En interessant køretur, men vi kom derfra uden ridser i lakken og med selvtilliden i behold!

14 Vel oppe igen holdt vi ind på denne lille rasteplads lang kysten. Her var bl.a. masser af Agapanthus.

15 Vi har nu forladt nordkysten for at køre op til Sete Cidades tvillingesøer Lagoa Azur og Lagoa Verde den blå og den grønne sø. Klosterklipperne ved Mosteiros

16 Vi kom først forbi søerne nede ved Sete Cidades. En bro adskiller de to søer. Vi var lige ude og snuse til luften før vi kørte op på kraterkan ten for at se søerne fra oven. Der er 30 naturlige tilløb til søerne med kun 9 udløb. Derfor har man gravet en meter lang tunnel igen nem kratersiden for at forhindre, at søerne går over deres bredder.

17 På vej derop kom vi forbi en af de andre søer i området: Lagoa de Santiago. Skoven omkring søerne er ren urskov.

18 Udsigtspunktet hedder Vista do Rei. På plancen kan man se søernes placering i krateret. Krateret Sete Cidades er et af de større vulkankratere på São Miguel. Krateret er år gammelt og det seneste udbrud var i Den lille sø afspejler kratersidens grønne bevoksning. Den største afspejler himlen. Farveforskellen er ikke så tydelig mere på grund af alger i søerne. Spøgelseshotellet Monte Palace blev bygget i 1985 med var kun åben ganske kort tid. Det var simpelhen for svært af lokke folk herop, selvom udsigten er overdådig, men når vejret er dårligt, ligger Monte Palace oppe mellem skyer og tåge. Der er optaget en portugisisk gyserfilm i og omkring bygningen, der i øvrigt bevogtes af hunde.

19 vi kørte nu ned ad ydersiden af krateret og kom til denne rasteplads med endnu en sø midt i en urskov

20 Mange steder var der indrettet med borde og bænke samt en muret grill. De blev flittigt benyt tet af lokalbefolkningen. Hvordan man så lige vil bruge bordet her nedenunder, det ved vi ikke. Måske børnene i den ene ende og de voksne i den anden. I forbindelse med picnicarealet var der en lille gåtur ud til dette udsigtspunkt Miradouro do Carvão, som ligger 500 meter over hav overfladen. Herfra er der et godt udsyn ud over tvillingesøerne.

21 På vej over til sydvestkysten kom vi forbi denne gamle aquadukt.

22 Ponta de Farraria. En lille lagune, hvor det kolde vand fra Altanterhavet skyller ind og bliver blandet og opvarmet af 62 graders varmt kildevand. Det giver en behagelig vandtemperatur på omkring 28 grader. Klippebassinet ligger i lavadeltaet Ponta da Ferraria, der blev dannet ved vulkanen Pico das Camarinhos udbrud omkring 1140.

23 Man kan ikke se den, men lagunen ligger lige her nedenfor. Vi er ved at være ved vejs ende med første dags køretur. Vi kørte hjem til hotellet ad kystvejen.

24 Målet for næste dags køretur var de varme kilder og en flot botanisk have i byen Furnas midt på øen. På vej til Furnas så vi et skilt, der viste vej til et udsigtspunkt. Det skulle vi da også have med og ganske rigtigt. Oppe på en bakketop dukkede dette tårn op. Hvad det har været brugt til, fandt vi aldrig ud af, men måske et hval-udkigstårn, da der var god udsigt ud over havet. Trods truende lave skyer fra nordvest, fik vi ingen regn. Det gjorde dog udsigten lidt mindre, men ikke noget, der forstyrrede indtrykket af naturen.

25 Og udsigten mod syd fejlede da heller ikke noget. Næste landkending ude under horisonten er Sydpolen. Der er intet land imellem os og den. Nordpå ramler vi ind i Grønland i området omkring Danmarkshavn, så man må sige, at der er langt til naboerne. De andre Azoriske øer ligger, med undtagelse af en, ude vestpå. Fra tårnet kunne vi se ned over Lagoa da Furnas, som vi var på vej til. Der er mange køer på São Miguel. 75 % af hele Portugals mælkeproduk tion kommer fra Azorerne. Malkningen foregår ved mobile malkeanlæg, som landmændende har stående på marken. Frisk mælk fås kun på gårdene. Mælken i supermarkederne er langtidsholdbar d.v.s. at den kan holde sig i seks måneder uden at stå på køl. Også heroppe var der hortensier i mange farver.

26 Udsigten fra 3 af de fire tårnvinduer. Vi var også helt oppe på taget for at nyde udsigten derfra.

27 Her er Furnas by set fra endnu et udsigtspunkt. Læg mærke til røgen nede i byen. Den stammer fra nogle kogende varme kilder, der er inde i byen. Ved siden af vejen dampede det også op. Der var meget mos i skovbunden ved siden af de varme kilder. Her boblede, sydede og lugtede der lige så meget af svovl, som da vi besøgte Yellowstone i USA.

28

29 Ved siden af de kogende kilder var der sådanne huller, lavet af et cement rør. Og hvad skal de så bruges til? Dem laver man mad i! Cozido er en azorisk ret, der tilberedes ved hjælp af jordens varme. Man sænker gryderne ned i de en-to meter dybe cementrør. Gryderne dækkes af et trælåg og en dynge jord/sand for at isolerer. Efter fem-syv timer er maden klar. Cozido inderholder kylling, oksekød, svinekød, blodpølse, krydderpølse, gulerødder, almindelige kartofler, søde kartofler og to slags kål. Furnas krateret er todelt. Søen i den ene del og byen i den anden. Søen Lagoa das Furnas er 12 meter dyb og forsynet med iltningsanlæg, fordi den er meget grumset af alger p.g.a. udvaskning af gødning fra de omkringliggende marker. Der er gjort meget for at rense søen. Bl.a. er markerne opkøbt og ligger brak. Furnas er São Miguels største vulkankrater, og vulkanen er fortsat aktiv. Seneste udbrud var 3. september 1630 men en vulkan regnes for at være aktiv i år efter et udbrud. Den vulkanske aktivitet ses i form af varme kilder og svovllugt. Der findes udstyr, der kan måle CO 2 -udslippet, der stiger før et udbrud, så man kan evakuere i god tid. I ugerne op til udbruddet i 1630 var der en del jordskælv, og det siges, at det havde været med til at redde nogle af beboerne i krateret. De varme kilder fungerer som sikkerhedsventiler, der letter lidt på det enorme tryk, der er i en vulkan. Kilderne bruges til at koge majs i. Ved siden af de varme kilder løber også en kold kilde med vand, der kan drikkes.

30 Ved indgangen til den gamle botaniske have Terra Nostra, grundlagt i 1778, står dette gamle træ. Grundlæggeren var amerikaneren Thomas Hickling. Parken har blomster, planter og træer fra mange steder i verden. Terra Nostra betyder vores jord. I parken kan man bade i ungdommens kilde, der er ca. 35 grader varm. Det siges, at hvis man bader i 20 minutter i det jernholdige vand, bliver man 20 år yngre. Vi var i vandet i godt 3 kvarter - og vi synes selv, det har hjulpet!! Vandet var helt karryfarvet og man kunne ikke se ned i det. Så snart hånden var under vandoverfladen, var den ude af syne. Bassinet får tilført vand fra de to vandhaner på billedet til venstre. Det var meget varmt, nok 50 grader, men med lidt tilvænning kunne man godt stå under det og få en herlig ryg- og mavemassage.

31

32

33

34 En hel allé af gamle Ginkgo Biloba træer. Stien var meget glat af alt det mos, der var på den.

35

36 Så er vi på vej tværs over øen til nordkysten. Oppe fra toppen var den en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Billedfarven snyder ikke. Atlanterhavet ER så blåt. De lokale børn svømmede i denne lagune, der gav læ for de forholdsvis store bølger.

37 Fiskerlejet Ponta da Maia med flot malede huse. Disse farver på husene så vi rigtig mange steder.

38 Tredje dag kørte vi til kratersøen Lago do Fogo, vandfaldet Caldeira Velha, byen Ribeira Grande på nordkysten, tværs over øen til øens gamle hovedstad Vila Franca do Campo og Kapellet Nossa Senhora på sydkysten og hjem via en tur på stranden tæt ved vores by, Ponta Delgada. Op over kraterkanten ved Lagoa do Fogo var der en formidabel udsigt ud over øens smalleste sted. Øverste billede viser sydkysten med vores by i baggrunden og nederset billede viser nordkysten med byen Ribeira Grande.

39 Lagoa do Fogo, der er 30 meter dyb, kaldes for Ildsøen og regnes for Azorernes smukkeste kratersø. Det seneste udbrud fra denne vulkan skete i Det er muligt at gå ned til søen igennem et naturreservat med mange havfugle, der yngler her. Kratersiderne er overalt meget grønne af lave planter og træer. Udsigt fra kraterkanten og ned mod nordkysten.

40 Caldeira Velha. Som der står i rejsebeskrivelsen: Hvis der pludselig braser en dinosaur igennem buskadset, vil det ikke overraske. I Caldeira Velha skaber boblende mudderpytter, eksotiske træbregner og tætte løvtræer en næsten forhistorisk stemning. Inde i skoven er der et vandfald, hvor varmt jernholdigt kildevand fosser ned i et lille bassin. Det gulgrønne vand er lunt og lige til at bade i. Det prøvede vi dog ikke. Vi have ikke fået badetøjet med derind.

41

42 Vi er nu kommet til Ribeira Grande, São Miguels næststørste by. Byen har fået sit navn efter den flod, der løber igennem den. Ribeira Grande betyder stor flod. Man har lavet en park, Jardim do Paradíso nede omkring flodens udløb i Atlanterhavet.

43

44 São Miguels gamle hovedstad Vila Franca do Campo, grundlagt i Byen blev i 1522 ramt af et jordskælv og efterfølgende jordskred, der ødelage store dele af byen. Vi fik vores frokost på en af havnerestauranterne og gik en lille tur omkring på havnen. De truende skyer holdt tæt. Et vejtræ med krumme tæer

45 Højt oppe over Vila Franca do Campo ligger det lille kapel Nossa Senhora da Paz. Ifølge en legende gik nogle hyrder engang på bakken og fandt en figur af Jomfru Maria i en grotte. De mente, det ikke var sikkert for figuren at være der, så de bragte den til deres præst, der tog den med til kirken. Dagen efter gik hyrderne igen på bakken, og de fandt figuren præcis samme sted som dagen før. De mente, at det var et tegn fra Gud om, at de skulle bygge et kapel til figuren. De valgte et godt sted på bakken og begyndte byggeriet. Dagen efter at fundamentet var bygget, havde det flyttet sig til nøjagtig det sted, hvor de havde fundet figuren to gange før. Nu turde de ikke andet end at bygge kapellet færdig, for nu havde figu ren udpeget stedet.

46 Der var bryllup oppe ved kapellet, da vi var. Kapellet var desværre lukket for publikum i weekenden, så vi kom ikke ind og hilse på Jomfra Maria. Udenfor Vila Franca do Campo er der en klippeø Ilheu, også kaldet Vila Franca-øen. Herude er der en naturlig lagune. Vandet her er altid et par grader varmere end i Atlanterhavet. Vi så øen og lagunen fra oven, da vi fløj hjem.

47 Sidste dags kørsel var primært ud til den østlige del af øen. Vi kørte igen til Furnas, men kørte så nordover mod nordkysten. Her stoppede vi ved endnu et vandfald Ribeira dos Caldeiros. Herfra fulgte vi nordkysten indtil byen Nordeste. Vi kørte så ind i landet i håb om at finde en naturpark oppe i højderne. Det lykkedes dog ikke helt, men vi var da tæt på naturen indtil vi endelig så et skilt, der førte os ud i civilationen igen. (Vores frøken GPS var blevet sur og var ikke med på denne tur). Vi fortsatte til byen Faial da Terra. Her var der byfest med musik foran et optog og gratis uddeling af hjemmebag. Vi fik et ordentlig stykke hver. I nærheden af byen er der en vandretur op til et vandfald. Der var omkring 1.8 km derind. Vi travede turen, som bød på både op- og nedture. Herefter kørte vi vestover igen og holdt ind på en af de mange flotte rastepladser, der er her i området. Vi kørte ned til en strand: Praia do Fogo ildstranden, ved Ribera Quente. Varme kilder blander sig her med havvandet, som derved er et par grader varme re end andre steder i Atlanterhavet. Efter badeturen kørte vi retur til Furnas som vi så et par gange inde vi endelig fandt en vej ud af byen. Herfra kørte vi, via nordkysten hjem til vores hotel og afleverede bilnøglerne i receptionen.

48 Ribeira dos Caldeiros. Endnu et af de mange vandfald på øen. Her var anlagt en lille have med gamle vandmøller, der blev brugt til at male hvede og majs.

49 Et studie i den blåt. Vi holder på en rastepalds på nordkysten på vej mod byen Nordeste.

50 Her holder vi på endnu en rasteplads. Vi er på østsiden af øen Denne her hedder Madrugade. Det betyder solopgang og det er det første sted man kan se solen stå op over São Miguel.

51 I Faial da Terra var der byfest med hornmusik og optog. Så er der dømt gratis kage!!

52 På vej ind til vandfaldet Saldo do Prego. Vandfaldet er et af højdepunkterne på vandreruten, der starter og slutter i landsbyen Faial da Terra. Langs den frodige rute ser man bl.a. bananpalmer, pynteananas og de såkaldte falske kaffetræer. Turen går igennem den forladte landsby Sanguinho.

53 Efter traveturen op og ned til vandfaldet var det rart at få kølet fødderne af.

54 Vi sluttede ferien af med at spise på restaurent Anfiteatro nede ved den nye havn. Det er en tjener- og kokkeskole, så tjenereleverne var nidkært overvåget af 2 overtjenere, der gav gode råd og rettelser til de vordende tjenere. Aftenstemning på havnen i Ponta Delgada

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Det sydvestlige USA 2.-18. april 2008 Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Vi drager mod vest Om få dage og timer er årets første eventyr en realitet. Efter tre måneders planlægning

Læs mere

USA-tur 3. maj 10. juni 2005

USA-tur 3. maj 10. juni 2005 USA-tur 3. maj 10. juni 2005 Af Ivan Johnsen Los Angeles Så godt som alle danske countrysolister har en eller flere gange været en tur over dammen for at besøge Guds eget land, og jeg var ved at være sådan

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

Derefter var det ikke særligt bemærkelsesværdigt landskab, vi kørte igennem til Williams i Arizona måske fordi vi var blevet godt forvænt.

Derefter var det ikke særligt bemærkelsesværdigt landskab, vi kørte igennem til Williams i Arizona måske fordi vi var blevet godt forvænt. SØN 20 Efter en god morgenmad (og øvli havde tanket) kørte vi mod Utah kl. 7.30 (11 grader, skyfrit og lidt blæst). Inde i Utah drejede vi mod syd mod Moab for at komme ned til Williams, der er udgangspunkt

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring S P E C I A L UGANDA en rejse til Nilens udspring CARITAS SPECIAL Man sk al bare følge Nil en hel e ve jen Kort om Uganda UGANDA Hvad er fattigdom? 12 ud af 100 børn dør inden deres 5 -års fødselsdag Det

Læs mere

,VODQGUXQGW. 2YHUK MODQGHW

,VODQGUXQGW. 2YHUK MODQGHW ,VODQGUXQGW. 'HQ-XOL'HWHUVRPRPUHMVHQDOOHUHGHHUEHJ\QGWYL KDUY UHWSncUKXV+DYQRJDIOHYHUHELOHQGHQHUEOHYHW IRUVYDUOLJIDVWJMRUWLHQFRQWDLQHUVDPPHQPHG PRWRUF\NOHU)RUXGHYHQWHUHQXIRUJOHPPHOLJUHMVH Den 10 Juli sætter

Læs mere

VORES NORSKE DRØMMETUR

VORES NORSKE DRØMMETUR VORES NORSKE DRØMMETUR En grupperejse sommeren 2013 FORSPILLET: Fredag, 14. juni 2013 oprinder afrejsedagen til den tur, vi med stor spænding har set frem til i meget lang tid: en grupperejse, arrangeret

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Lørdag d. 3. marts 2012. Kjesten: Morgenmaden i vort Casa Particulare (B&B) var flot anrettet med friskpresset juice, lækker frugtcocktail, te/kaffe/kakao, omelet og

Læs mere

Havundersøgelsesskibet Dana 1965/66

Havundersøgelsesskibet Dana 1965/66 Havundersøgelsesskibet Dana 1965/66 Den 1. november 1965, rejste jeg til København med natbåden fra Ålborg. Jeg skulle mønstre ombord i havundersøgelsesskibet Dana, for anden gang dette år. Dana var som

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk

MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk MEDLEMSBLAD FOR MC HØJBJERG nr 2/2008 MC Højbjerg Jegstrupvej 67 8361 Hasselager Tlf. 8629 5139 mail@mchojbjerg.dk Kløften/floden Tara, Montenegro ÅRHUS SCOOTER Klostergade 74 8000 Århus C Tlf 86 12 21

Læs mere

Ud at se - med mor og far

Ud at se - med mor og far Ud at se - med mor og far Brasilien & Argentina 1988 28.2. - 22.3.1988 Brasilien 1988. Udskrevet 23-07-08 1 (39) Indholdsfortegnelse Brasilien 1988. Udskrevet 23-07-08 2 (39) Denne rejse blev planlagt

Læs mere

Medlemsblad for Horsens Orienteringsklub. 42. årgang. nr. 215. september 2013. GULD til Elin og Jacob. Side 1 af 24

Medlemsblad for Horsens Orienteringsklub. 42. årgang. nr. 215. september 2013. GULD til Elin og Jacob. Side 1 af 24 Medlemsblad for Horsens Orienteringsklub 42. årgang. nr. 215. september 2013 S GULD til Elin og Jacob Side 1 af 24 Vigtige adresser m.m. Formand Lars Sørensen Galgehøj 10 8700 Horsens horsok@mail.tele.dk

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

Et Sømandsliv. Coastersømand. 40 år blandt coastersøfolk, småskibsredere og. andre pirater

Et Sømandsliv. Coastersømand. 40 år blandt coastersøfolk, småskibsredere og. andre pirater Et Sømandsliv Coastersømand 40 år blandt coastersøfolk, småskibsredere og andre pirater En beretning om et langt liv som coastersømand, i storm og stille, på godt og ondt AF Poul Erik Larsen 1 Forord Efter

Læs mere

SKABT AF IS, VIND OG VAND

SKABT AF IS, VIND OG VAND ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå SKABT AF IS, VIND OG VAND Af Peter Bering Dette er en pdf-fil med Skabt af is, vind og vand. Filen er stillet til rådighed for

Læs mere

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå DU STORE VERDEN Af Troels Gollander Dette er en pdf-fil med Du store verden Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

GLOBUS A. Af Troels Gollander

GLOBUS A. Af Troels Gollander ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå GLOBUS A Af Troels Gollander Dette er en pdf-fil med Globus A Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies # 05 Dec 08 Australien New Zealand Canada USA Amishfolket Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies 1 Forsidefoto: Stockphoto Bagsidefoto:

Læs mere

VEJR OG UVEJR. Af Peter Bering

VEJR OG UVEJR. Af Peter Bering ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå VEJR OG UVEJR Af Peter Bering Dette er en pdf-fil med Vejr og uvejr. Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere

Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)

Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Efterår 2014: Sydfrankrig Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Vi tager videre til området Lubéron i Provence. Det der er en skovklædt højderyg på godt 60 km længde og med den højeste top på godt 1100

Læs mere

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Fra vores svalegang kan man høre floden bruse nede i dalen. Rismarkerne står nu i fuldt flor, og det er snart høsttid. Da vi ankom til Vietnam, var markerne

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere