Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca."

Transkript

1 Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca. 4½ - 5 timer Vi boede i hovedstaden Ponta Delgada. Rejsearrangør var Bravo Tours og flyselskabet var Primera Air begge danske selskaber.

2 Vi boede på hotel São Miguel Park, et hotel, der lå lidt væk fra centrum. Der var ca. 10 min. gang ned i byen. Værelset lå på 6. sal, og vi havde en fin udsigt ud over dele af byen og vandet. Temperaturen var behagelige 17 til 24 grader ved hotellet (hele døgnet). Oppe i bjergene var der ned til 13 grader. Vi havde meget lidt regn, og det, der kom, kom oppe i bjergene.

3 Vi var på egen kost lige bortset fra morgenmaden, som var inkluderet i prisen. Et overdådig morgen-tagselv-bord. Om aftenen var der buffet (for egen regning). Vi spiste her en enkelt gang, men ellers gik vi ned i byen og fandt en af de mange hyggelige restauranter. På informationsmødet den første eftermiddag fik vi mange gode tips til restaurantbesøg. Vi boede så højt oppe, at vi kunne sidde og se på de store fly, når de kørte hen til enden af startbane for at gøre klar til take off. Der var nu ikke meget larm fra den kant. Dels var der ikke mange fly, og dels var de fleste propelfly, som ikke larmer som jetflyene.

4 Da vi ankom til hotellet, var vores værelse ikke klart endnu. Vi gik derfor en tur ned i byen for at se på lokationen. Smalle gader og smalle fortove, der var meget flotte med mønstre i sorte og hvide brosten.

5

6 Et af byens mange kunstmuseer. Her kom vi forbi lørdag aften på vej hjem fra en restaurant og ville lige se bygningen lidt mere an. Der kom en mand, der fortalte, at der var en gratis klassisk koncert derinde, og vi var velkomne til at høre med. Det gjorde vi selvfølgelig, og fik således en ekstra oplevelse med. Som alle andre sydeuropæiske byer har byen her også et marked. Det besøgte vi, men der var nu ikke megen aktivitet sådan en onsdag formiddag. Der er en stor produktion af ananas på øen og her er et udvalg. En af byens mange kirker. Vi var inde og se 3 af dem, og de er som sædvanlig rigt dekoreret.

7 Byliv omkring storetorv. Læg mærke til den fine brolægning. Husene var gennemgående meget velholdte.

8 Et af byens store gamle træer. Der var 3 store parker i byen. Vi besøgte 2 af dem. Der var en helt ny havn i São Miguel. Den er bygget til at kunne modtage krydstogtskibe og lokalbåde, der sejler til de andre øer. Der var også en rimelig stor marina med mange lystsejlere, men de fleste af den slags lægger til på den vestligere ø Faial på vej fra Amerika til Europa. I forbindelse med kajen var der bygget et amfiteater og der var en del restauranter hele vejen ud langs kanten af kajen. Der var et stort friluftbad med adgang til både havet (havnen) og til et lukket bassin.

9 I en af parkerne var der dette kæmpe træ med de store rødder. Læg mærke til Karen oppe på billedet til venstre. Det er altså ikke en dinosaur på øverste billede til højre, selvom det godt kan ligne en med kæmpe hals og hoved.

10 Vi lejede denne Citroen C3 i 4 dage og kørte rundt på øen. Første tur gik til den vestlige del af øen. Vi startede med at køre over til den nordlige kyst ved byen Capelas. Her nød vi det flotte lanskab med sorte klipper med det meget blå Atlanterhav. Overalt var der langs vejkanten store buske af blomstrende hortensier i alle farver (næsten) iblandet de flotte blå Agapanthus

11 Nordkysten ved Capelas

12 Vi udnævnte denne klippe til at være et kattehoved. Klippepartiet her hedder Elefantklippen - en elefant, der står og drikker af havet.

13 Vi var blevet fortalt, at adgangsvejen til den gamle havn i Capelas var MEGET smal. Det var den også!! Da vi kom forbi, skulle vi selvfølgelig prøve at køre derned og det var smalt. Vi måtte slå sidespejlene på bilen ind for at være imellem klippen og muren ud til vandet. En interessant køretur, men vi kom derfra uden ridser i lakken og med selvtilliden i behold!

14 Vel oppe igen holdt vi ind på denne lille rasteplads lang kysten. Her var bl.a. masser af Agapanthus.

15 Vi har nu forladt nordkysten for at køre op til Sete Cidades tvillingesøer Lagoa Azur og Lagoa Verde den blå og den grønne sø. Klosterklipperne ved Mosteiros

16 Vi kom først forbi søerne nede ved Sete Cidades. En bro adskiller de to søer. Vi var lige ude og snuse til luften før vi kørte op på kraterkan ten for at se søerne fra oven. Der er 30 naturlige tilløb til søerne med kun 9 udløb. Derfor har man gravet en meter lang tunnel igen nem kratersiden for at forhindre, at søerne går over deres bredder.

17 På vej derop kom vi forbi en af de andre søer i området: Lagoa de Santiago. Skoven omkring søerne er ren urskov.

18 Udsigtspunktet hedder Vista do Rei. På plancen kan man se søernes placering i krateret. Krateret Sete Cidades er et af de større vulkankratere på São Miguel. Krateret er år gammelt og det seneste udbrud var i Den lille sø afspejler kratersidens grønne bevoksning. Den største afspejler himlen. Farveforskellen er ikke så tydelig mere på grund af alger i søerne. Spøgelseshotellet Monte Palace blev bygget i 1985 med var kun åben ganske kort tid. Det var simpelhen for svært af lokke folk herop, selvom udsigten er overdådig, men når vejret er dårligt, ligger Monte Palace oppe mellem skyer og tåge. Der er optaget en portugisisk gyserfilm i og omkring bygningen, der i øvrigt bevogtes af hunde.

19 vi kørte nu ned ad ydersiden af krateret og kom til denne rasteplads med endnu en sø midt i en urskov

20 Mange steder var der indrettet med borde og bænke samt en muret grill. De blev flittigt benyt tet af lokalbefolkningen. Hvordan man så lige vil bruge bordet her nedenunder, det ved vi ikke. Måske børnene i den ene ende og de voksne i den anden. I forbindelse med picnicarealet var der en lille gåtur ud til dette udsigtspunkt Miradouro do Carvão, som ligger 500 meter over hav overfladen. Herfra er der et godt udsyn ud over tvillingesøerne.

21 På vej over til sydvestkysten kom vi forbi denne gamle aquadukt.

22 Ponta de Farraria. En lille lagune, hvor det kolde vand fra Altanterhavet skyller ind og bliver blandet og opvarmet af 62 graders varmt kildevand. Det giver en behagelig vandtemperatur på omkring 28 grader. Klippebassinet ligger i lavadeltaet Ponta da Ferraria, der blev dannet ved vulkanen Pico das Camarinhos udbrud omkring 1140.

23 Man kan ikke se den, men lagunen ligger lige her nedenfor. Vi er ved at være ved vejs ende med første dags køretur. Vi kørte hjem til hotellet ad kystvejen.

24 Målet for næste dags køretur var de varme kilder og en flot botanisk have i byen Furnas midt på øen. På vej til Furnas så vi et skilt, der viste vej til et udsigtspunkt. Det skulle vi da også have med og ganske rigtigt. Oppe på en bakketop dukkede dette tårn op. Hvad det har været brugt til, fandt vi aldrig ud af, men måske et hval-udkigstårn, da der var god udsigt ud over havet. Trods truende lave skyer fra nordvest, fik vi ingen regn. Det gjorde dog udsigten lidt mindre, men ikke noget, der forstyrrede indtrykket af naturen.

25 Og udsigten mod syd fejlede da heller ikke noget. Næste landkending ude under horisonten er Sydpolen. Der er intet land imellem os og den. Nordpå ramler vi ind i Grønland i området omkring Danmarkshavn, så man må sige, at der er langt til naboerne. De andre Azoriske øer ligger, med undtagelse af en, ude vestpå. Fra tårnet kunne vi se ned over Lagoa da Furnas, som vi var på vej til. Der er mange køer på São Miguel. 75 % af hele Portugals mælkeproduk tion kommer fra Azorerne. Malkningen foregår ved mobile malkeanlæg, som landmændende har stående på marken. Frisk mælk fås kun på gårdene. Mælken i supermarkederne er langtidsholdbar d.v.s. at den kan holde sig i seks måneder uden at stå på køl. Også heroppe var der hortensier i mange farver.

26 Udsigten fra 3 af de fire tårnvinduer. Vi var også helt oppe på taget for at nyde udsigten derfra.

27 Her er Furnas by set fra endnu et udsigtspunkt. Læg mærke til røgen nede i byen. Den stammer fra nogle kogende varme kilder, der er inde i byen. Ved siden af vejen dampede det også op. Der var meget mos i skovbunden ved siden af de varme kilder. Her boblede, sydede og lugtede der lige så meget af svovl, som da vi besøgte Yellowstone i USA.

28

29 Ved siden af de kogende kilder var der sådanne huller, lavet af et cement rør. Og hvad skal de så bruges til? Dem laver man mad i! Cozido er en azorisk ret, der tilberedes ved hjælp af jordens varme. Man sænker gryderne ned i de en-to meter dybe cementrør. Gryderne dækkes af et trælåg og en dynge jord/sand for at isolerer. Efter fem-syv timer er maden klar. Cozido inderholder kylling, oksekød, svinekød, blodpølse, krydderpølse, gulerødder, almindelige kartofler, søde kartofler og to slags kål. Furnas krateret er todelt. Søen i den ene del og byen i den anden. Søen Lagoa das Furnas er 12 meter dyb og forsynet med iltningsanlæg, fordi den er meget grumset af alger p.g.a. udvaskning af gødning fra de omkringliggende marker. Der er gjort meget for at rense søen. Bl.a. er markerne opkøbt og ligger brak. Furnas er São Miguels største vulkankrater, og vulkanen er fortsat aktiv. Seneste udbrud var 3. september 1630 men en vulkan regnes for at være aktiv i år efter et udbrud. Den vulkanske aktivitet ses i form af varme kilder og svovllugt. Der findes udstyr, der kan måle CO 2 -udslippet, der stiger før et udbrud, så man kan evakuere i god tid. I ugerne op til udbruddet i 1630 var der en del jordskælv, og det siges, at det havde været med til at redde nogle af beboerne i krateret. De varme kilder fungerer som sikkerhedsventiler, der letter lidt på det enorme tryk, der er i en vulkan. Kilderne bruges til at koge majs i. Ved siden af de varme kilder løber også en kold kilde med vand, der kan drikkes.

30 Ved indgangen til den gamle botaniske have Terra Nostra, grundlagt i 1778, står dette gamle træ. Grundlæggeren var amerikaneren Thomas Hickling. Parken har blomster, planter og træer fra mange steder i verden. Terra Nostra betyder vores jord. I parken kan man bade i ungdommens kilde, der er ca. 35 grader varm. Det siges, at hvis man bader i 20 minutter i det jernholdige vand, bliver man 20 år yngre. Vi var i vandet i godt 3 kvarter - og vi synes selv, det har hjulpet!! Vandet var helt karryfarvet og man kunne ikke se ned i det. Så snart hånden var under vandoverfladen, var den ude af syne. Bassinet får tilført vand fra de to vandhaner på billedet til venstre. Det var meget varmt, nok 50 grader, men med lidt tilvænning kunne man godt stå under det og få en herlig ryg- og mavemassage.

31

32

33

34 En hel allé af gamle Ginkgo Biloba træer. Stien var meget glat af alt det mos, der var på den.

35

36 Så er vi på vej tværs over øen til nordkysten. Oppe fra toppen var den en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Billedfarven snyder ikke. Atlanterhavet ER så blåt. De lokale børn svømmede i denne lagune, der gav læ for de forholdsvis store bølger.

37 Fiskerlejet Ponta da Maia med flot malede huse. Disse farver på husene så vi rigtig mange steder.

38 Tredje dag kørte vi til kratersøen Lago do Fogo, vandfaldet Caldeira Velha, byen Ribeira Grande på nordkysten, tværs over øen til øens gamle hovedstad Vila Franca do Campo og Kapellet Nossa Senhora på sydkysten og hjem via en tur på stranden tæt ved vores by, Ponta Delgada. Op over kraterkanten ved Lagoa do Fogo var der en formidabel udsigt ud over øens smalleste sted. Øverste billede viser sydkysten med vores by i baggrunden og nederset billede viser nordkysten med byen Ribeira Grande.

39 Lagoa do Fogo, der er 30 meter dyb, kaldes for Ildsøen og regnes for Azorernes smukkeste kratersø. Det seneste udbrud fra denne vulkan skete i Det er muligt at gå ned til søen igennem et naturreservat med mange havfugle, der yngler her. Kratersiderne er overalt meget grønne af lave planter og træer. Udsigt fra kraterkanten og ned mod nordkysten.

40 Caldeira Velha. Som der står i rejsebeskrivelsen: Hvis der pludselig braser en dinosaur igennem buskadset, vil det ikke overraske. I Caldeira Velha skaber boblende mudderpytter, eksotiske træbregner og tætte løvtræer en næsten forhistorisk stemning. Inde i skoven er der et vandfald, hvor varmt jernholdigt kildevand fosser ned i et lille bassin. Det gulgrønne vand er lunt og lige til at bade i. Det prøvede vi dog ikke. Vi have ikke fået badetøjet med derind.

41

42 Vi er nu kommet til Ribeira Grande, São Miguels næststørste by. Byen har fået sit navn efter den flod, der løber igennem den. Ribeira Grande betyder stor flod. Man har lavet en park, Jardim do Paradíso nede omkring flodens udløb i Atlanterhavet.

43

44 São Miguels gamle hovedstad Vila Franca do Campo, grundlagt i Byen blev i 1522 ramt af et jordskælv og efterfølgende jordskred, der ødelage store dele af byen. Vi fik vores frokost på en af havnerestauranterne og gik en lille tur omkring på havnen. De truende skyer holdt tæt. Et vejtræ med krumme tæer

45 Højt oppe over Vila Franca do Campo ligger det lille kapel Nossa Senhora da Paz. Ifølge en legende gik nogle hyrder engang på bakken og fandt en figur af Jomfru Maria i en grotte. De mente, det ikke var sikkert for figuren at være der, så de bragte den til deres præst, der tog den med til kirken. Dagen efter gik hyrderne igen på bakken, og de fandt figuren præcis samme sted som dagen før. De mente, at det var et tegn fra Gud om, at de skulle bygge et kapel til figuren. De valgte et godt sted på bakken og begyndte byggeriet. Dagen efter at fundamentet var bygget, havde det flyttet sig til nøjagtig det sted, hvor de havde fundet figuren to gange før. Nu turde de ikke andet end at bygge kapellet færdig, for nu havde figu ren udpeget stedet.

46 Der var bryllup oppe ved kapellet, da vi var. Kapellet var desværre lukket for publikum i weekenden, så vi kom ikke ind og hilse på Jomfra Maria. Udenfor Vila Franca do Campo er der en klippeø Ilheu, også kaldet Vila Franca-øen. Herude er der en naturlig lagune. Vandet her er altid et par grader varmere end i Atlanterhavet. Vi så øen og lagunen fra oven, da vi fløj hjem.

47 Sidste dags kørsel var primært ud til den østlige del af øen. Vi kørte igen til Furnas, men kørte så nordover mod nordkysten. Her stoppede vi ved endnu et vandfald Ribeira dos Caldeiros. Herfra fulgte vi nordkysten indtil byen Nordeste. Vi kørte så ind i landet i håb om at finde en naturpark oppe i højderne. Det lykkedes dog ikke helt, men vi var da tæt på naturen indtil vi endelig så et skilt, der førte os ud i civilationen igen. (Vores frøken GPS var blevet sur og var ikke med på denne tur). Vi fortsatte til byen Faial da Terra. Her var der byfest med musik foran et optog og gratis uddeling af hjemmebag. Vi fik et ordentlig stykke hver. I nærheden af byen er der en vandretur op til et vandfald. Der var omkring 1.8 km derind. Vi travede turen, som bød på både op- og nedture. Herefter kørte vi vestover igen og holdt ind på en af de mange flotte rastepladser, der er her i området. Vi kørte ned til en strand: Praia do Fogo ildstranden, ved Ribera Quente. Varme kilder blander sig her med havvandet, som derved er et par grader varme re end andre steder i Atlanterhavet. Efter badeturen kørte vi retur til Furnas som vi så et par gange inde vi endelig fandt en vej ud af byen. Herfra kørte vi, via nordkysten hjem til vores hotel og afleverede bilnøglerne i receptionen.

48 Ribeira dos Caldeiros. Endnu et af de mange vandfald på øen. Her var anlagt en lille have med gamle vandmøller, der blev brugt til at male hvede og majs.

49 Et studie i den blåt. Vi holder på en rastepalds på nordkysten på vej mod byen Nordeste.

50 Her holder vi på endnu en rasteplads. Vi er på østsiden af øen Denne her hedder Madrugade. Det betyder solopgang og det er det første sted man kan se solen stå op over São Miguel.

51 I Faial da Terra var der byfest med hornmusik og optog. Så er der dømt gratis kage!!

52 På vej ind til vandfaldet Saldo do Prego. Vandfaldet er et af højdepunkterne på vandreruten, der starter og slutter i landsbyen Faial da Terra. Langs den frodige rute ser man bl.a. bananpalmer, pynteananas og de såkaldte falske kaffetræer. Turen går igennem den forladte landsby Sanguinho.

53 Efter traveturen op og ned til vandfaldet var det rart at få kølet fødderne af.

54 Vi sluttede ferien af med at spise på restaurent Anfiteatro nede ved den nye havn. Det er en tjener- og kokkeskole, så tjenereleverne var nidkært overvåget af 2 overtjenere, der gav gode råd og rettelser til de vordende tjenere. Aftenstemning på havnen i Ponta Delgada

Azorerne 8. juni 15. juni 2015.

Azorerne 8. juni 15. juni 2015. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 8. juni 15. juni 2015. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig med vulkansk

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Juli 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Jeg holder ferie i uge 29-32. Med ønsket om en god sommer. Torben Ø. Nielsen Side

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Castello delle Forme

Castello delle Forme Castello delle Forme Firenze MARCHE TOSCANA Assisi Perugia UMBRIEN Castello delle Forme Umbrien, Italiens grønne hjerte - centralt beliggende øst for Toscana, nord for Rom og med en masse spændende byer

Læs mere

En uge på Azorerne i maj 201

En uge på Azorerne i maj 201 6. maj 2014: Vi delte en flaske Pommard 2005 til middagen i går, men kunne alligevel ikke komme tidligt i seng - rejsefeber? Vi fik kun sovet et par timer, inden vi skulle op kl. 03 og køre til lufthavnen.

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Tillykke FUK og tillykke med lillebror

Tillykke FUK og tillykke med lillebror 3 0. å r g a n g - N R. 8-2 0 1 3 O k t o b e r Tillykke FUK og tillykke med lillebror Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Kørselsændringer

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

NR. 1 Januar 2011 38. ÅRGANG. Foto: Jan Kristensen. Spændende dykning på Azorerne.

NR. 1 Januar 2011 38. ÅRGANG. Foto: Jan Kristensen. Spændende dykning på Azorerne. NR. 1 Januar 2011 38. ÅRGANG Foto: Jan Kristensen Spændende dykning på Azorerne. Bestyrelsen i VSDK: Formand: Carsten Olsen Ll.Sct.Hansgan de 10A 8800 Viborg 86600013 mob. 40607171 carsten@creativeconsult.dk

Læs mere

En rejse tilbage til ilden og isens land

En rejse tilbage til ilden og isens land En rejse tilbage til ilden og isens land Rejse til Island 3.- 8. juni 2015 Guide og rejseleder: Henning Andersen, Vulkanolog Henning fortæller om Island Dyb finanskrise eller et vulkanudbrud slår ikke

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island.

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Island 2009 Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Pris 16.000 kroner pr. person i dobbeltværelse. incl. halvpension, flyrejser,

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant.

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. 1 David Livingstone fortæller om farlig tur i kano ved Victoria Falls David Livingstone

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle.

Desuden kan Tjørnuvik og Saksun anbefales med flot natur,vandfald og fugle. Færøerne: 13-20 juli 2001 Turen til Færøerne var ikke en fugletur, men der blev alligevel tid til mange gode natur og fugleobs. Vi var en gruppe, og klassiske smukke natursteder skulle beses. Vi boede

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

1 Rejsen til Japan Torsdag den 23. marts var dagen, vi alle havde ventet på. Rejsen til Japan. Gennem 5 års opsparing, havde vi samlet omkring 200.000 kr. ind. Vi havde knoklet for pengene ved at vaske

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2008 Kulturelle Vandreture i maj og juni 2008 Således ser der ud en sommerdag i Ishøj Strandpark. Vidste du for eksempel at: vand er nødvendig for al hjerneaktivitet og dermed

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

2 Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk

2 Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk Azorerne 2 Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk Velkommen Bravo Tours byder hjerteligt velkommen til den største af de ni azoriske øer, São Miguel. Der er utroligt meget at opleve på São Miguel,

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Bangkok Koh Samui Explorer

Bangkok Koh Samui Explorer Bangkok Koh Samui Explorer Rejsen i hovedpunkter Længde: 14 dage / 13 nætter (Maj Oktober 2009) Højdepunkter: Længde: 14 dage / 13 nætter Start: Bangkok Slut: Bangkok Højdepunkter: Bangkok, Dinner Cruise,

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik.

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Taastrup, 2012-08-29 Kjeld Espersen Espersen.kjeld@gmail.com Tlf. 2728 5235 Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Dette stævne var i år lagt til Island og var fra den 16. 19. august. Det var lagt i samme

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough Denne Walktrough fører dig igennem højdepunkterne i Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen. Du vil dog gå glip af glæden ved at opdage tingene selv og du vil også gå glip af mange af dialogerne

Læs mere

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica.

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica. Redaktørens klumme Jeg er på mine lidt ældre dage blevet hjemmemenneske. Det forhindre mig ikke i at drømme. Den drøm, jeg her beskriver er en tur til Costa Rica. Selv om det er en drøm / et håb, så er

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere I Blekinge län, ca. 2½ times kørsel fra København er Snärjeskogen beliggende lige på grænsen til Sveriges sydligste

Læs mere

Her var vikinger. Velkommen til Lysløjpen ved Lillelund Engpark

Her var vikinger. Velkommen til Lysløjpen ved Lillelund Engpark Velkommen til Lysløjpen ved Lillelund Engpark Uanset om man er ung eller gammel, dyrker idræt eller "bare" har brug for en gåtur, så hjælper både ophold i naturen og bevægelse på sundheden. Når skov og

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien 800 m. drejer du til højre mod Langholt. Turen er i alt på ca. 12 km. Den kan forlænges ved at køre ad Elsamvej til Elværket. Her følger du første vej, Nefovej, til højre mod Stae. Når du kommer til Stae

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

I samarbejde med den lokale kapgang klub Phønix VI 39, er der i Vallensbæk Kommune lavet fem dejlige og naturskønne motionsruter i kommunen.

I samarbejde med den lokale kapgang klub Phønix VI 39, er der i Vallensbæk Kommune lavet fem dejlige og naturskønne motionsruter i kommunen. Gang i Vallensbæk I samarbejde med TrygFonden sætter Indenrigs- og sundhedsministeren fokus på fysisk aktivitet i 2007 under overskriften Gang i Danmark med Kronpris Frederik som protektor. Gang i Danmark

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere