Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør. Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca."

Transkript

1 Sommerferie 2012 på São Miguel, den største af de 9 øer, der udgør Azorerne. fra den 26. juni til 3. juli. Flyvetid ca. 4½ - 5 timer Vi boede i hovedstaden Ponta Delgada. Rejsearrangør var Bravo Tours og flyselskabet var Primera Air begge danske selskaber.

2 Vi boede på hotel São Miguel Park, et hotel, der lå lidt væk fra centrum. Der var ca. 10 min. gang ned i byen. Værelset lå på 6. sal, og vi havde en fin udsigt ud over dele af byen og vandet. Temperaturen var behagelige 17 til 24 grader ved hotellet (hele døgnet). Oppe i bjergene var der ned til 13 grader. Vi havde meget lidt regn, og det, der kom, kom oppe i bjergene.

3 Vi var på egen kost lige bortset fra morgenmaden, som var inkluderet i prisen. Et overdådig morgen-tagselv-bord. Om aftenen var der buffet (for egen regning). Vi spiste her en enkelt gang, men ellers gik vi ned i byen og fandt en af de mange hyggelige restauranter. På informationsmødet den første eftermiddag fik vi mange gode tips til restaurantbesøg. Vi boede så højt oppe, at vi kunne sidde og se på de store fly, når de kørte hen til enden af startbane for at gøre klar til take off. Der var nu ikke meget larm fra den kant. Dels var der ikke mange fly, og dels var de fleste propelfly, som ikke larmer som jetflyene.

4 Da vi ankom til hotellet, var vores værelse ikke klart endnu. Vi gik derfor en tur ned i byen for at se på lokationen. Smalle gader og smalle fortove, der var meget flotte med mønstre i sorte og hvide brosten.

5

6 Et af byens mange kunstmuseer. Her kom vi forbi lørdag aften på vej hjem fra en restaurant og ville lige se bygningen lidt mere an. Der kom en mand, der fortalte, at der var en gratis klassisk koncert derinde, og vi var velkomne til at høre med. Det gjorde vi selvfølgelig, og fik således en ekstra oplevelse med. Som alle andre sydeuropæiske byer har byen her også et marked. Det besøgte vi, men der var nu ikke megen aktivitet sådan en onsdag formiddag. Der er en stor produktion af ananas på øen og her er et udvalg. En af byens mange kirker. Vi var inde og se 3 af dem, og de er som sædvanlig rigt dekoreret.

7 Byliv omkring storetorv. Læg mærke til den fine brolægning. Husene var gennemgående meget velholdte.

8 Et af byens store gamle træer. Der var 3 store parker i byen. Vi besøgte 2 af dem. Der var en helt ny havn i São Miguel. Den er bygget til at kunne modtage krydstogtskibe og lokalbåde, der sejler til de andre øer. Der var også en rimelig stor marina med mange lystsejlere, men de fleste af den slags lægger til på den vestligere ø Faial på vej fra Amerika til Europa. I forbindelse med kajen var der bygget et amfiteater og der var en del restauranter hele vejen ud langs kanten af kajen. Der var et stort friluftbad med adgang til både havet (havnen) og til et lukket bassin.

9 I en af parkerne var der dette kæmpe træ med de store rødder. Læg mærke til Karen oppe på billedet til venstre. Det er altså ikke en dinosaur på øverste billede til højre, selvom det godt kan ligne en med kæmpe hals og hoved.

10 Vi lejede denne Citroen C3 i 4 dage og kørte rundt på øen. Første tur gik til den vestlige del af øen. Vi startede med at køre over til den nordlige kyst ved byen Capelas. Her nød vi det flotte lanskab med sorte klipper med det meget blå Atlanterhav. Overalt var der langs vejkanten store buske af blomstrende hortensier i alle farver (næsten) iblandet de flotte blå Agapanthus

11 Nordkysten ved Capelas

12 Vi udnævnte denne klippe til at være et kattehoved. Klippepartiet her hedder Elefantklippen - en elefant, der står og drikker af havet.

13 Vi var blevet fortalt, at adgangsvejen til den gamle havn i Capelas var MEGET smal. Det var den også!! Da vi kom forbi, skulle vi selvfølgelig prøve at køre derned og det var smalt. Vi måtte slå sidespejlene på bilen ind for at være imellem klippen og muren ud til vandet. En interessant køretur, men vi kom derfra uden ridser i lakken og med selvtilliden i behold!

14 Vel oppe igen holdt vi ind på denne lille rasteplads lang kysten. Her var bl.a. masser af Agapanthus.

15 Vi har nu forladt nordkysten for at køre op til Sete Cidades tvillingesøer Lagoa Azur og Lagoa Verde den blå og den grønne sø. Klosterklipperne ved Mosteiros

16 Vi kom først forbi søerne nede ved Sete Cidades. En bro adskiller de to søer. Vi var lige ude og snuse til luften før vi kørte op på kraterkan ten for at se søerne fra oven. Der er 30 naturlige tilløb til søerne med kun 9 udløb. Derfor har man gravet en meter lang tunnel igen nem kratersiden for at forhindre, at søerne går over deres bredder.

17 På vej derop kom vi forbi en af de andre søer i området: Lagoa de Santiago. Skoven omkring søerne er ren urskov.

18 Udsigtspunktet hedder Vista do Rei. På plancen kan man se søernes placering i krateret. Krateret Sete Cidades er et af de større vulkankratere på São Miguel. Krateret er år gammelt og det seneste udbrud var i Den lille sø afspejler kratersidens grønne bevoksning. Den største afspejler himlen. Farveforskellen er ikke så tydelig mere på grund af alger i søerne. Spøgelseshotellet Monte Palace blev bygget i 1985 med var kun åben ganske kort tid. Det var simpelhen for svært af lokke folk herop, selvom udsigten er overdådig, men når vejret er dårligt, ligger Monte Palace oppe mellem skyer og tåge. Der er optaget en portugisisk gyserfilm i og omkring bygningen, der i øvrigt bevogtes af hunde.

19 vi kørte nu ned ad ydersiden af krateret og kom til denne rasteplads med endnu en sø midt i en urskov

20 Mange steder var der indrettet med borde og bænke samt en muret grill. De blev flittigt benyt tet af lokalbefolkningen. Hvordan man så lige vil bruge bordet her nedenunder, det ved vi ikke. Måske børnene i den ene ende og de voksne i den anden. I forbindelse med picnicarealet var der en lille gåtur ud til dette udsigtspunkt Miradouro do Carvão, som ligger 500 meter over hav overfladen. Herfra er der et godt udsyn ud over tvillingesøerne.

21 På vej over til sydvestkysten kom vi forbi denne gamle aquadukt.

22 Ponta de Farraria. En lille lagune, hvor det kolde vand fra Altanterhavet skyller ind og bliver blandet og opvarmet af 62 graders varmt kildevand. Det giver en behagelig vandtemperatur på omkring 28 grader. Klippebassinet ligger i lavadeltaet Ponta da Ferraria, der blev dannet ved vulkanen Pico das Camarinhos udbrud omkring 1140.

23 Man kan ikke se den, men lagunen ligger lige her nedenfor. Vi er ved at være ved vejs ende med første dags køretur. Vi kørte hjem til hotellet ad kystvejen.

24 Målet for næste dags køretur var de varme kilder og en flot botanisk have i byen Furnas midt på øen. På vej til Furnas så vi et skilt, der viste vej til et udsigtspunkt. Det skulle vi da også have med og ganske rigtigt. Oppe på en bakketop dukkede dette tårn op. Hvad det har været brugt til, fandt vi aldrig ud af, men måske et hval-udkigstårn, da der var god udsigt ud over havet. Trods truende lave skyer fra nordvest, fik vi ingen regn. Det gjorde dog udsigten lidt mindre, men ikke noget, der forstyrrede indtrykket af naturen.

25 Og udsigten mod syd fejlede da heller ikke noget. Næste landkending ude under horisonten er Sydpolen. Der er intet land imellem os og den. Nordpå ramler vi ind i Grønland i området omkring Danmarkshavn, så man må sige, at der er langt til naboerne. De andre Azoriske øer ligger, med undtagelse af en, ude vestpå. Fra tårnet kunne vi se ned over Lagoa da Furnas, som vi var på vej til. Der er mange køer på São Miguel. 75 % af hele Portugals mælkeproduk tion kommer fra Azorerne. Malkningen foregår ved mobile malkeanlæg, som landmændende har stående på marken. Frisk mælk fås kun på gårdene. Mælken i supermarkederne er langtidsholdbar d.v.s. at den kan holde sig i seks måneder uden at stå på køl. Også heroppe var der hortensier i mange farver.

26 Udsigten fra 3 af de fire tårnvinduer. Vi var også helt oppe på taget for at nyde udsigten derfra.

27 Her er Furnas by set fra endnu et udsigtspunkt. Læg mærke til røgen nede i byen. Den stammer fra nogle kogende varme kilder, der er inde i byen. Ved siden af vejen dampede det også op. Der var meget mos i skovbunden ved siden af de varme kilder. Her boblede, sydede og lugtede der lige så meget af svovl, som da vi besøgte Yellowstone i USA.

28

29 Ved siden af de kogende kilder var der sådanne huller, lavet af et cement rør. Og hvad skal de så bruges til? Dem laver man mad i! Cozido er en azorisk ret, der tilberedes ved hjælp af jordens varme. Man sænker gryderne ned i de en-to meter dybe cementrør. Gryderne dækkes af et trælåg og en dynge jord/sand for at isolerer. Efter fem-syv timer er maden klar. Cozido inderholder kylling, oksekød, svinekød, blodpølse, krydderpølse, gulerødder, almindelige kartofler, søde kartofler og to slags kål. Furnas krateret er todelt. Søen i den ene del og byen i den anden. Søen Lagoa das Furnas er 12 meter dyb og forsynet med iltningsanlæg, fordi den er meget grumset af alger p.g.a. udvaskning af gødning fra de omkringliggende marker. Der er gjort meget for at rense søen. Bl.a. er markerne opkøbt og ligger brak. Furnas er São Miguels største vulkankrater, og vulkanen er fortsat aktiv. Seneste udbrud var 3. september 1630 men en vulkan regnes for at være aktiv i år efter et udbrud. Den vulkanske aktivitet ses i form af varme kilder og svovllugt. Der findes udstyr, der kan måle CO 2 -udslippet, der stiger før et udbrud, så man kan evakuere i god tid. I ugerne op til udbruddet i 1630 var der en del jordskælv, og det siges, at det havde været med til at redde nogle af beboerne i krateret. De varme kilder fungerer som sikkerhedsventiler, der letter lidt på det enorme tryk, der er i en vulkan. Kilderne bruges til at koge majs i. Ved siden af de varme kilder løber også en kold kilde med vand, der kan drikkes.

30 Ved indgangen til den gamle botaniske have Terra Nostra, grundlagt i 1778, står dette gamle træ. Grundlæggeren var amerikaneren Thomas Hickling. Parken har blomster, planter og træer fra mange steder i verden. Terra Nostra betyder vores jord. I parken kan man bade i ungdommens kilde, der er ca. 35 grader varm. Det siges, at hvis man bader i 20 minutter i det jernholdige vand, bliver man 20 år yngre. Vi var i vandet i godt 3 kvarter - og vi synes selv, det har hjulpet!! Vandet var helt karryfarvet og man kunne ikke se ned i det. Så snart hånden var under vandoverfladen, var den ude af syne. Bassinet får tilført vand fra de to vandhaner på billedet til venstre. Det var meget varmt, nok 50 grader, men med lidt tilvænning kunne man godt stå under det og få en herlig ryg- og mavemassage.

31

32

33

34 En hel allé af gamle Ginkgo Biloba træer. Stien var meget glat af alt det mos, der var på den.

35

36 Så er vi på vej tværs over øen til nordkysten. Oppe fra toppen var den en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Billedfarven snyder ikke. Atlanterhavet ER så blåt. De lokale børn svømmede i denne lagune, der gav læ for de forholdsvis store bølger.

37 Fiskerlejet Ponta da Maia med flot malede huse. Disse farver på husene så vi rigtig mange steder.

38 Tredje dag kørte vi til kratersøen Lago do Fogo, vandfaldet Caldeira Velha, byen Ribeira Grande på nordkysten, tværs over øen til øens gamle hovedstad Vila Franca do Campo og Kapellet Nossa Senhora på sydkysten og hjem via en tur på stranden tæt ved vores by, Ponta Delgada. Op over kraterkanten ved Lagoa do Fogo var der en formidabel udsigt ud over øens smalleste sted. Øverste billede viser sydkysten med vores by i baggrunden og nederset billede viser nordkysten med byen Ribeira Grande.

39 Lagoa do Fogo, der er 30 meter dyb, kaldes for Ildsøen og regnes for Azorernes smukkeste kratersø. Det seneste udbrud fra denne vulkan skete i Det er muligt at gå ned til søen igennem et naturreservat med mange havfugle, der yngler her. Kratersiderne er overalt meget grønne af lave planter og træer. Udsigt fra kraterkanten og ned mod nordkysten.

40 Caldeira Velha. Som der står i rejsebeskrivelsen: Hvis der pludselig braser en dinosaur igennem buskadset, vil det ikke overraske. I Caldeira Velha skaber boblende mudderpytter, eksotiske træbregner og tætte løvtræer en næsten forhistorisk stemning. Inde i skoven er der et vandfald, hvor varmt jernholdigt kildevand fosser ned i et lille bassin. Det gulgrønne vand er lunt og lige til at bade i. Det prøvede vi dog ikke. Vi have ikke fået badetøjet med derind.

41

42 Vi er nu kommet til Ribeira Grande, São Miguels næststørste by. Byen har fået sit navn efter den flod, der løber igennem den. Ribeira Grande betyder stor flod. Man har lavet en park, Jardim do Paradíso nede omkring flodens udløb i Atlanterhavet.

43

44 São Miguels gamle hovedstad Vila Franca do Campo, grundlagt i Byen blev i 1522 ramt af et jordskælv og efterfølgende jordskred, der ødelage store dele af byen. Vi fik vores frokost på en af havnerestauranterne og gik en lille tur omkring på havnen. De truende skyer holdt tæt. Et vejtræ med krumme tæer

45 Højt oppe over Vila Franca do Campo ligger det lille kapel Nossa Senhora da Paz. Ifølge en legende gik nogle hyrder engang på bakken og fandt en figur af Jomfru Maria i en grotte. De mente, det ikke var sikkert for figuren at være der, så de bragte den til deres præst, der tog den med til kirken. Dagen efter gik hyrderne igen på bakken, og de fandt figuren præcis samme sted som dagen før. De mente, at det var et tegn fra Gud om, at de skulle bygge et kapel til figuren. De valgte et godt sted på bakken og begyndte byggeriet. Dagen efter at fundamentet var bygget, havde det flyttet sig til nøjagtig det sted, hvor de havde fundet figuren to gange før. Nu turde de ikke andet end at bygge kapellet færdig, for nu havde figu ren udpeget stedet.

46 Der var bryllup oppe ved kapellet, da vi var. Kapellet var desværre lukket for publikum i weekenden, så vi kom ikke ind og hilse på Jomfra Maria. Udenfor Vila Franca do Campo er der en klippeø Ilheu, også kaldet Vila Franca-øen. Herude er der en naturlig lagune. Vandet her er altid et par grader varmere end i Atlanterhavet. Vi så øen og lagunen fra oven, da vi fløj hjem.

47 Sidste dags kørsel var primært ud til den østlige del af øen. Vi kørte igen til Furnas, men kørte så nordover mod nordkysten. Her stoppede vi ved endnu et vandfald Ribeira dos Caldeiros. Herfra fulgte vi nordkysten indtil byen Nordeste. Vi kørte så ind i landet i håb om at finde en naturpark oppe i højderne. Det lykkedes dog ikke helt, men vi var da tæt på naturen indtil vi endelig så et skilt, der førte os ud i civilationen igen. (Vores frøken GPS var blevet sur og var ikke med på denne tur). Vi fortsatte til byen Faial da Terra. Her var der byfest med musik foran et optog og gratis uddeling af hjemmebag. Vi fik et ordentlig stykke hver. I nærheden af byen er der en vandretur op til et vandfald. Der var omkring 1.8 km derind. Vi travede turen, som bød på både op- og nedture. Herefter kørte vi vestover igen og holdt ind på en af de mange flotte rastepladser, der er her i området. Vi kørte ned til en strand: Praia do Fogo ildstranden, ved Ribera Quente. Varme kilder blander sig her med havvandet, som derved er et par grader varme re end andre steder i Atlanterhavet. Efter badeturen kørte vi retur til Furnas som vi så et par gange inde vi endelig fandt en vej ud af byen. Herfra kørte vi, via nordkysten hjem til vores hotel og afleverede bilnøglerne i receptionen.

48 Ribeira dos Caldeiros. Endnu et af de mange vandfald på øen. Her var anlagt en lille have med gamle vandmøller, der blev brugt til at male hvede og majs.

49 Et studie i den blåt. Vi holder på en rastepalds på nordkysten på vej mod byen Nordeste.

50 Her holder vi på endnu en rasteplads. Vi er på østsiden af øen Denne her hedder Madrugade. Det betyder solopgang og det er det første sted man kan se solen stå op over São Miguel.

51 I Faial da Terra var der byfest med hornmusik og optog. Så er der dømt gratis kage!!

52 På vej ind til vandfaldet Saldo do Prego. Vandfaldet er et af højdepunkterne på vandreruten, der starter og slutter i landsbyen Faial da Terra. Langs den frodige rute ser man bl.a. bananpalmer, pynteananas og de såkaldte falske kaffetræer. Turen går igennem den forladte landsby Sanguinho.

53 Efter traveturen op og ned til vandfaldet var det rart at få kølet fødderne af.

54 Vi sluttede ferien af med at spise på restaurent Anfiteatro nede ved den nye havn. Det er en tjener- og kokkeskole, så tjenereleverne var nidkært overvåget af 2 overtjenere, der gav gode råd og rettelser til de vordende tjenere. Aftenstemning på havnen i Ponta Delgada

Jordens indre på Azorerne

Jordens indre på Azorerne Vandreferie på Azorerne Jordens indre på Azorerne Vulkaner, temarker og blomstrende hortensia. Jordens indre på Azorerne Hvem kender ikke gamle dages vejrudsigt i radioen: Højtryk over Azorerne. Øerne

Læs mere

Azorerne - Cykelferie på São Miguel

Azorerne - Cykelferie på São Miguel Azorerne - Cykelferie på São Miguel En storslået cykeloplevelse på atlanterhavsøen Sao Miguel. I vil cykle igennem det frodige grønne landskab, der smukt beklæder de dramatiske vulkanske former, som er

Læs mere

2 140 m 140 m 3,5-4 t

2 140 m 140 m 3,5-4 t Jordens indre på Azorerne Hvem kender ikke gamle dages vejrudsigt i radioen: Højtryk over Azorerne. Øerne er bogstaveligt talt vulkankegler skudt op af havoverfladen som 9 små haver i det store Atlanterhav

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Azorerne 8. juni 15. juni 2015.

Azorerne 8. juni 15. juni 2015. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 8. juni 15. juni 2015. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig med vulkansk

Læs mere

Azorerne 6. juni 13. juni 2016.

Azorerne 6. juni 13. juni 2016. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 6. juni 13. juni 2016. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig med vulkansk

Læs mere

Skønne vandreture blandt vulkaner, temarker og blomstrende Azalea på hovedøen São Miguel.

Skønne vandreture blandt vulkaner, temarker og blomstrende Azalea på hovedøen São Miguel. VANDREFERIE PÅ AZORERNE JORDENS INDRE PÅ AZORERNE (FLY FRA CPH OG BLL) Skønne vandreture blandt vulkaner, temarker og blomstrende Azalea på hovedøen São Miguel. Jordens indre på Azorerne Hvem kender ikke

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Azorerne 5. juni 12. juni og august 2017.

Azorerne 5. juni 12. juni og august 2017. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 5. juni 12. juni og 14. 21. august 2017. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig

Læs mere

Azorerne - Vandreferie på São Miguel

Azorerne - Vandreferie på São Miguel Azorerne - Vandreferie på São Miguel São Miguel er den største af de Azorianske øer. Med tilnavnet den grønne ø vil I her opleve en fantastisk subtropisk frodighed, blandet med et helt specielt vulkansk

Læs mere

Azorerne 5. juni 12. juni og august 2018.

Azorerne 5. juni 12. juni og august 2018. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 5. juni 12. juni og 21. 28. august 2018. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig

Læs mere

Azorerne august 2019.

Azorerne august 2019. Vandring for alle 8 dage Vandring med god tid Azorerne 6. 13. august 2019. I vulkanens mund Azorerne er ubeskrivelig smuk og uberørt natur. Det er 9 øer af vulkansk oprindelse og stadig med vulkansk aktivitet

Læs mere

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, ,

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, , Angra dos Reis Sejlads mellem de 365 øer en eventyrverden Syd for Rio de Janeiro by ligger havnebyen Angra Dos Reis, som har aner tilbage til den portugisiske kolonitid. Ud for byens kyst ligger der omkring

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Dag 5 Island d. 6/8-2016

Dag 5 Island d. 6/8-2016 Dag 5 Island d. 6/8-2016 Vi vågnede op til en smuk morgen i Myvatn med udsigt over søen. Kaffe og havregrød, så var vi klar. Man kan se køkkenteltet med den blå presenning. På venstre side af vulkankrateret

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Algarve - vandring i det sydlige Portugal

Algarve - vandring i det sydlige Portugal Algarve - vandring i det sydlige Portugal Lørdag, den 10. november lørdag, den 17. november 2018 Turleder: Lokal guide + Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug Dagsprogram På denne vandretur skal vi udforske

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Højdemeter: Ca. 200 m. Længde tur/retur: 7,6 km. Sværhedsgrad: Turen er ikke fysisk hård. Vi havde lidt problemer på den afsluttende nedstigning

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016.

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. København, den 3. juni, 2015 VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. Program TAORMIA Taormina er Siciliens mest kendte destination. Allerede romerne opdagede Taormina

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA SRI LANKA 2010-2. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA 23.NOV Delhousie (90 km fra Kandy) Op kl. 6, omelet og en god kande kaffe, afregning, tuk tuk til Peradeniya og 1.klasse kupé til Hatton. Mens

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

TUR NR. 25. Lopera. En tur der starter ved Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 200 m.

TUR NR. 25. Lopera. En tur der starter ved   Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 200 m. TUR NR. 25. Lopera En tur der starter ved www.supersol.dk Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 200 m. Længde rundtur: Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Ca. 9 km. Det tager ca. 1,5

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

REJSEBREV 4. FORÅR 2013.

REJSEBREV 4. FORÅR 2013. REJSEBREV 4. FORÅR 2013. Den 27. marts triller vi ud af Portimao. Efter sigende skulle der være en super camperplads i Alvor kun 7 km. herfra. Og det ville jo være en passende køretur på en ellers kedelig

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Rejsebrev 5, forår 2015.

Rejsebrev 5, forår 2015. Rejsebrev 5, forår 2015. Påskedag, søndag den 5. april. Vi ligger stadig ved Barragem de Odivelas, og nyder den smukke natur rundt om søen. Lange spadsereture, i det omfang Lissies knæ kan klare strabadserne,

Læs mere

Sommerferie på den vestlige side af Kreta

Sommerferie på den vestlige side af Kreta Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Rocky Mountains til fods

Rocky Mountains til fods Rocky Mountains til fods En rejse hvor I skal vandre i den smukke Canadiske natur Tag med på en aktiv rejse, hvor I kommer helt tæt på den Canadiske natur i Rocky Mountains. På denne aktive rejse får I

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10 adresse afsender adressen afsendere adresser afsenderen adresserne afsenderne afstand aften afstande aftenen afstanden aftner afstandene aftnerne alder ballon alderen ballonen aske balloner asken ballonerne

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden *Et eventyr uegnet for mindre børn og sarte sjæle. Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Der var en

Læs mere