Sommerferie på den vestlige side af Kreta

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie på den vestlige side af Kreta"

Transkript

1 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo Tours var udbyder af rejsen, som var et tilbud til kr ,- for os begge to. Vi lejede en bil hos Avis i lufthavnen. Den havde vi hele ugen.

2 Vi havde bestilt en kategori A bil, men fik udleveret en kategori D bil, en Hyundai C 30 Udsigten fra lejlighedens balkon.

3 Lørdag den 31. august. Første køretur gik til vestkysten og sydpå, ned til det, de kaldte den lyserøde strand ved Elafonisi. Vi kørte så langt ud vestpå, som vi kunne komme og derefter sydpå. Vi er højt oppe og trods varmedis var der er en god udsigt ud over Middelhavet.

4 Vi holdt frokost på en lille Taverna på vejen. Her sad vi under et køligt tag af vindrue-planter med store klaser, både blå og gule og nød udsigten ud over vandet.

5 Vi kom ned på stranden, men da det var weekend, var der så overfyldt, at vi nøjedes med at gå en tur rundt om alle liggestolene og kører hjem igen til vores egen strand nær hotellet. Det kaldes den lyserøde strand og der var da også lidt rødt sand lige i vandkanten. Det kan åbenbart blive en hel del mere rødt, end det lige var da vi var der. Hjemturen blev lidt længere en planlagt, idet den tunnel, som vi skulle igennem var spæret. Vi måtte derfor op i højden igen ad små veje for at komme over bjerget.

6 Søndag den 1. september kørte vi byerne Hóra Sfakíon og Loutro på sydkysten af Kreta.

7 Vi kørte igennem Hóra Sfakíon og videre op ad bjerget for at komme til den lille by Loutró, hvor vi havde læst, at der skulle være en god strand. Det viste sig, at vejen sluttede oppe på toppen i en anden lille by, hvorfra man så skulle gå en lille time for at komme NED til Loutró og dermed samme vej tilbage, så det opgav vi med det samme. På forespørgsel om, hvordan man så kom til Loutró, fik vi at vide, at der sejler en båd fra Hóra Sfakíon til Loutró. Altså tilbage af de snoede veje igen og ned for at finde båden. Til alt held sejlede den ca. ½ time efter at vi var kommet derned, så vi parkerede bilen og gik ombord for at blive sejlet til byen istedet for. Det var en sejltur på ca. 50 minutter. I skyndingen glemte jeg vores kameraer i bilen, så vi har ingen billeder fra denne del at turen.

8 Da vi kom til Loutró, viste det sig, at det kun var en samling huse og restauranter i vandkanten og med en lille stenstrand i den ene ende. På vores kort kunne vi se, at der ovre på den anden side af pynten var endnu en lille by med bademulighed. Der sejlede en lille båd imelem de to steder, men den var sejlet, da vi fandt ud af, hvad vi ville. Vi fand en sti, der gik over til Finix, som stedet hed. Vi gik ad rød rute derover uden at vide, om vi kom der, men vi skulle da lige se hvad der var efter næste knæk på ruten. Efter lidt klatring over klipperne kom vi da - efter ca. 1 times gåtur - der over. Her var også kun en lille stenet strand, men lidt længere ude var der en mole, hvorfra man kunne bade - og det gjorde vi så. Senere på dagen ville vi tage båden tilbage til Hóra Sfakíon, men den sejlede inden vi nåede derhen. Vi spurgte så, om der ikke var en lettere vej derover, og fik udpeget den gule rute. Det ville tage ½ time - og det gjorde det. I Loutró ventede vi så på den store båd, der skulle sejle os til Hóra Sfakíon. Den kom fra en havn ved Samariá kløften og havde mange mennesker om bord. Turen igennem Samariá kløften er ca. 18 km og man bliver kørt til indgangen i busser - går så hele vejen igennem kløften, tager båden til Hóra Sfakíon, hvor busserne så holder og venter. Vi har gåturen til gode til en anden gang. Vi havde vores telefoner med, så da alle passagerene gik fra borde, stod vi lidt oppe på skibet og tog dette billede.

9 Mandag den 2. september kørte vi igen ind over bjergene til en anden lille by - Sougia - på sydkysten. Her fik vi vores frokost på en restaurant i vandkanten, hvorefter vi gik lidt østpå ad stranden for at bade. Det var - som næsten alle strande her på sydkøsten - en stenstrand. Da vi alligevel skulle have vores sandaler vasket, gjorde det ikke noget og vandet var herligt - klart og varm. Vi lå her et par timer og kørte så hjem til hotellet igen. Stranden ved Soúgia.

10 Billeder fra turen over til Sougla

11 Kastanietræ Vi nærmer os toppe og kan begynde at skimte Middelhavet på Kretas sydkyst.

12 Der blæste en god vind heroppe på toppen, så selvfølgelig er den plastret til med vindmøller. Så går det nedad mod Soúgia og stranden. Vi tog vores frokost på en strandrestaurant før vi lagde os ud i de varme sten på stranden.

13 Tirsdag den 3. september kørte vi lidt østpå og ind i bjergene til byen Agiroúpolis, en lille kridhvid landsby med små boder og mange blomster. Byen er delt i en øvre og en nedre del. I den nedre del er af byen er gyderne så smalle, at der kun er plads til gående. I den øvre del er der en meget fin udsigt ud mod havet i nord. Der findes et romersk mosaikgulv på stedet. Et lille rødt tog kørte turister rundt i området og ned til taverna Kastro. Kastro er en af flere taverner, som i de hede sommermåneder er et køligt udflugtsmål for kretensere. Her er masse af vand, der - via forskellige vandfald - søger nedad mod havet. Alle restauranterne havde bassiner med levende fisk. bl.a. ørreder og den store stør. Billeder fra byen Agiroúpolis, med det lille røde tog og de flotte blomster.

14

15 Udsigt til den nedre del af byen og havet i nord.

16 Der var et par kunstnere, der havde slået sig ned i byen. Her er det en keramiker, der har udstilling. Det romerske mosaik gulv, der formodenlig stammer fra et offentligt romersk bad fra det 3. århundrede efter Kr. Informationen var der da, men den trængte nu til en udskiftning!

17 Taverna Kastro, med de mange vandmøller og andre ting, som vandet kunne plaske igennem.

18 Her går der ørreder, lige til at fiske op og spise. I andre bassiner gik der Stør.

19 Vi fik vores frokost imellem alle vandhjulene og vandfaldene. Taget her var stoffet fra en gammel faldskærm. Skål!

20 På vej hjem til hotellet kørte vi forbi Kournás-søen, den største ferskvandsså på Kreta. Her var livlig aktivitet af badende og folk, der sejlede rundt i kanoer og pedalbåde. Vi nøjedes med at se på herlighederne og kikke lidt på souvenirs i en af de mange boder, der var på stedet.

21 Onsdag den 4. september kørte vi ind til slugten Thériso. En meget smal slugt, som man kan køre igennem i modsætning til de andre slugter, hvor der kun er stier. Vi kørte ind til byen af samme navn, fortsatte videre ud af vejen og det var så meningen, at vi ville komme tilbage til byen og kører hjem mod Chania igennem slugten endnu engang for at se den fra den side også. Det gik ikke lige som vi havde planlagt, så vi måtte køre ind i slugten igen, vende om og så køre ud igen. Inden vi vendte om tog vi lige vores frokost på en taverna i starten af slugten.

22

23

24

25

26

27

28 Vi så et lille skilt, der viste op til en kirke. Den skulle vi da op og se på. At vejen så blev smallere og smallere og uden asfelt, ja, det måtte vi så tage med. Det viste sig, at vi kom op til nogle gule bygninger, som så mere eller mindre forladte ud. Der var en lille kirke, men også noget beboelse og en forladt restauran. Om det bliver brugt en gang imellem, fandt vi ikke ud af. Vi listede lige så stille afsted igen af samme vej, som vi var komme op ad.

29

30 På vej ned kørte vi igennem en appelsinplantage

31 På Kreta har de også rødt jord.

32 ... og så har vi lige slugten for 3. gang idag. Nu er vi på vej hjem til Chania.

33 Vi ankom til Chania lige midt i siestaen, men så var der til at komme til. Senere på dagen kom der mere liv i gaden. Kirken på torvet.

34 Chanias gamle havnepromenade. Her sad vi lige og nød scenariet over en drinks.

35

36 Der er mange små hyggelige restauranter inde bag havnepromenaden.

37 Her viser Karen billederne fra dagens tur til vore naboer Bente og Arne fra Hjørring.

38 Torsdag den 5. september kørte vi igen vestpå. Målet var ruinen Polyrínia, som ligger højt oppe på en bjergtop. POLYRINIA De forstod det i gamle dage. At placere byer, borge og hellige steder højt, hvor udsynet var godt. Sådan er det også i Polyrinia, som er en blanding af fortid og nutid på en helt særlig måde. I klassisk hellenistisk tid var der en by og en helligdom, Akropolis, på toppen af højen over den nuværende landsby. Da Kreta blev en del af romerriget, blev der bygget en akvædukt af de sten, som havde været brugt til Akropolis. Så kom kirken, ca. 500 år senere, en sten-basilika, placeret oven på fundamentet fra en klassisk bygning bygget af stenene fra de ugudeliges helligdom. Og siden dengang har landsbyens beboere brugt løs af stenene, med og uden inskription, når der skulle bygges huse. Det er svært at se, hvornår en væg fra et hus er bygget for 100 år siden, og hvornår den er 3000 år gammel. De krogede trappegyder, som snor sig rundt i landsbyen, er i sig selv en oplevelse. En oplevelse er også Yorgos Tsichlakis værksted. Udenfor ligger et bjerg af afskåret oliventræ. Han bruger træet til at lave salatsæt, skåle, skærebrætter og små fine æsker, som han sælger i forretningen. Er man nysgerrig, giver han gerne en skænk raki af egen produktion på bænken i skyggen. Værkstedet findes på stien, som går gennem landsbyen til Akropolis. Det er lidt af en tur at gå helt til tops, man kan nøjes med at gå til Akropolis-tavernaen, hvor udsigten er næsten lige så god. Vi gik nu helt op til toppen og vel nede igen fik vi en forfriskning på Akropolis-tavernaen. Efter dette besøg kørte vi ud til vestkysten for at bade. På vej hjem lagde vi lige vejen forbi verdens ældste oliventræ. Der er ingen tvivl om, at vi skal denne vej!

39 Hullerne her i klippen er endestationen for den akvadukt, som de gamle romere lavede helt oppe fra toppen af bjerget og ned til byen.

40

41 En tavle, der fortæller lidt om området og ruinen, vi nu skal klatre op til. Lige efter restauranten Akropolis var byens kirke og gravplads. Fine grave i marmor - men også nogle, der måtte nøjes med pudset beton. Høj og lav, vi ender alle sammen det samme sted!! Udsigt fra kirken og over mod de omgivne bjergsider.

42 Lokale blomster. Vi skal helt op på toppen. Stien kan ses på nederste billede - den bedste del af den - forståes!

43

44

45 På vej op kom vi forbi dette lille kapel og starten på den romanske cisterne, som endte nede i byen.

46 Udsigt ned mod kirken og den tilhørende kirkegård. Korset står helt oppe på toppen. Herfra var der en fin udsigt ud over havet,

47

48 Korset står oppe ved pilen.... og så kom vi lige forbi en gammel stenmur, der stod omkring en mark med vindruer.

49

50 Det er da utroligt så skæv man kan blive af en en enkelt øl.

51 Verdens ældste oliventræ. Træet er 4000 år gammel. Stammen er 13 meter i omkreds. Det er hult indeni, så to børn sagtens kan lege derinde.

52 Fredag den 6. september. Vi skulle være uda af hotelværelset kl Vi kørte omkring kl fra hotellet om øst på mod et andet ruin område: Aptera- ruinerne, hvoraf nogle stammer fra en Hellenistisk bystat fra den 700 århundrede f. Kr. Romerne kom senere til og bygge de enorme cisterner og omfattende romerske bade. Begge dele kan ses idag og man kan ikke lade være med at beundre deres ingeniørmæssige snilde og undre sig over, hvor al vandet kom fra. I dag er det nemlig ret tørt. Aptera ligger højt med udsigt ud over Soúda bugten og Akrotíri halvøen, som vi senere kørte over på og helt op til den nordlige ende. Herfra kørte vi lidt rundt på halvøen og så bl.a. et gammelt kloster og en hellig grotte. Vi sluttede vores køretur med at køre op på det højeste punkt - Akropolis - på halvøen. Herfra var der en fin udsigt bl.a. til lufthavnen, hvor vi skulle ned og afleverer bilen og hvorfra vi senere på aftenen skulle flyve hjem til Danmark. Vi nåede at køre 967 km på denne ferie. Aptera ruinerne. Det yngste bygningsværk er klostret, som de sidste munke forlod i 1964

53 Romernse gamle cisterner, set udefra.

54 Romernes gamle cisterner er bevarede op til idag. De har engang været fyldt med vand, men hvorfra det vand er kommet, har man ingen forklaring på.

55 Et gammelt romerst badehus

56 Ved siden af ruinerne lå denne gamle borg, som man ikke kunne komme ind og se. Den lå med en meget fin udsigt ud over Souda bugten med halvøen Akrotíri i baggrunden.

57 Stavrós stranden og klippen på nordkysten. Det var her man i sin tid optog scenen med tovbanen i filmen: Zorba the Greek med musik af Mikis Theodorakis og Anthony Quinn i hovedrollen.

58 Helt ude ved norkysten af halvøen er der et gammelt kloster - Gourvernéto klosteret. Nu beboet af unge munke, som helst ikke vil have gæster. Imidlertid er der en grotte nedenfor klostret. Der går en sti ned til den via klostret have - og den må man godt gå igennem. Grotten er tilegnet en eller anden helgen og man bruger tilsyneladende grotten til hellige handlinger. Man fornemmer da en vis velkommehed af den hvide herre, der står inde i grotten.

59 Det er dog kun en stalagmit, der var kalket hvid. Inde i klostret var der et lille kapel.

60 Efter besøget i grotten havde vi bare et problem! Vi skulle samme vej tilbage, men denne gang gik det opad i ca. ½ time. Godt det blæste en god vind.

61 Her er vi på vej op til et højt punkt, som kaldes Akropoli. På toppen er der en Radiomast og en formidabel udsigt ud over vandet.

62 Udsigt over mod fastlandet eller rettere udsigt over mod den anden side af Souda bugten. Udsigt ned over Chania lufthavn, som vi herefter kørte ned til for at afleverer bilen og flyve hjem til Danmark.

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Besøg i Veszprêm og Budapest, Ungarn, 30/9-4/6/10.2015. Onsdag den 30. sep. 2015. 26 medlemmer deltog i rejsen, og vi startede på Søborg Torv, hvor der var arrangeret

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016.

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. København, den 3. juni, 2015 VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. Program TAORMIA Taormina er Siciliens mest kendte destination. Allerede romerne opdagede Taormina

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 31 uge 15 UGEBREV nr. 31 uge 15 Mange tak På vegne af bestyrelse, personale og børn vil jeg gerne sige mage tak til alle de fremmødte til vores arbejdslørdag i lørdags. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik lavet

Læs mere

Den standhaftige tinsoldat

Den standhaftige tinsoldat Den standhaftige tinsoldat Skrevet af H.C. Andersen Der var engang femogtyve tinsoldater, de var alle brødre, for de var født af en gammel tinske. Geværet holdt de i armen, ansigtet satte de lige ud; rød

Læs mere

Havørne-parret på Tærø 2010.

Havørne-parret på Tærø 2010. Havørne-parret på Tærø 2010. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen Igen i 2010 skete der noget drastisk ved havørnereden i fyrretræet på Skallehoved, idet reden styrtede ned onsdag den 12. maj i en kraftig blæst

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Mikael Pedersen PS10223 Pedersenssuresokker88@gmail.com 2 praktikperiode.

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

REJSEBREV 8. FORÅR 2013.

REJSEBREV 8. FORÅR 2013. REJSEBREV 8. FORÅR 2013. Figueira da Foz er ikke noget at skrive hjem om. Badeby, casino og kulørte lamper. Vi lå lidt udenfor byen, og blev ikke fristet af de tilbud. Og i øvrigt havde vi vores egen strand,

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Drejebog. til. Jagtstien rundt

Drejebog. til. Jagtstien rundt Drejebog til Jagtstien rundt Booking af de mange tilbud i "Børn, natur og bevægelse" sker til Fælleskontoret på Myrthuegård. Læs mere om dine muligheder for booking på hjemmesiden www.bnb.esbjergkommune.sk

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

JUNI 2015 LUKNING /IKKE LUKNING AF NØDDEHEGNET??

JUNI 2015 LUKNING /IKKE LUKNING AF NØDDEHEGNET?? JUNI 2015 LUKNING /IKKE LUKNING AF NØDDEHEGNET?? Efter yderlige undersøgelser indstiller CDA fortsat at det er Børnehuset Nøddehegnet der skal lukkes. Indstillingen er behandlet på børne -og skoleudvalgets

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009

Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009 Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009 Øvej 3 - Undløse - 4340 Tølløse Tlf.: 72 36 74 80 - Fax: 59 24 89 01 undloeseskole@holb.dk www.undloese.dk Det sker i december Torsdag d. 3-3A, 4A, 5A, 6A, 7A,

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2013

Nyhedsbrev juni 2013 Nyhedsbrev juni 2013 Fra formanden for De Berejstes Klub, Søren Fodgaard dbkformand@live.dk DBK Weekend på Hven Årets DBK-Weekend blev afholdt d. 7.-9. juni. Hvor de to foregående weekender har været præget

Læs mere

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene.

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene. Den Gamle Mand 1 Du blev født. Du voksede op. Du fik en uddannelse som lærer. Du fik en god stilling. Du blev gift. Du fik børn. Du holdt af dit arbejde. Du elskede rollen som ægtefælle og som far. Børnene

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 Næste uge er Juletemauge. En uge der er fyldt med traditioner og faglig viden. Her vil I kunne møde alt fra engle og kameler fra krybbespillet over yndige Luciabrude til

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09. Aktivitetscenteret Baunehøj

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09. Aktivitetscenteret Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj Juni-Juli-August 2016 Mærkedage Fødselsdag: Juni: Lillian Bretvold, Annelis Clausen, Grethe Gotenborg, Anni Hansen, Børge Pedersen.

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Ordinær generalforsamling torsdag d.31 3 2016. Der deltog 51 medlemmer I generalforsamlingen. REF. Annette Thulin Frostholm.

Ordinær generalforsamling torsdag d.31 3 2016. Der deltog 51 medlemmer I generalforsamlingen. REF. Annette Thulin Frostholm. Ordinær generalforsamling torsdag d.31 3 2016 Der deltog 51 medlemmer I generalforsamlingen. REF. Annette Thulin Frostholm Dagsorden 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Ib Simonsen 2. Beretning 3.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 2013 Det har været et ønske blandt borgere og personale i Bofællesskabet Stenlille, at vi 2 gange om året udsender et nyhedsbrev til pårørende og samarbejdspartnere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere