Kirkeblad. For Langå og Torup Sogne. Nr. 5 december - januar - februar 2018/19

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkeblad. For Langå og Torup Sogne. Nr. 5 december - januar - februar 2018/19"

Transkript

1 Kirkeblad For Langå og Torup Sogne Nr. 5 december - januar - februar 2018/19

2 Praktiske oplysninger for Langå & Torup Sogn Sognepræst: Anna-Christine Elming Gydevej Langå Tlf.: ace@km.dk Træffes efter aftale, mandag fri Organist og korleder, Langå og Torup: Peer Munkgaard Ulstrupvej 30, 8870 Langå (Annekset) Tlf.: peerkorganist@gmail.com Kirkegårdsleder, Langå: Jørn K. Nielsen Tlf.: Træffes på kontoret Ulstrupvej 30, 8870 Langå (Annekset) mellem kl , mandag fri Kirke- og kulturmedarbejder, Langå: Pernille Skou Finnemann Tlf.: kkm.langaakirke@gmail.com Formand Torup menighedsråd: Peter Skovridder Hollerupvej 7, Torup 8860 Ulstrup Tlf.: Kirkeværge, Torup menighedsråd: Posten er pt. ubesat. Henvendelse skal ske til formand eller graver i Torup kirke. Torup kirke/kirkegård: Hollerupvej Ulstrup troupkirke@gmail.com Graver Tove Nielsen Træffes på Tlf.: Kasserer for Torup menighedsråd: Enghøj Kirkekontor Att.: Torup Kirkekasse Enghøj Allé Randers NV Formand Langå menighedsråd: Jørgen Feldbæk Nielsen Villavej Langå Tlf.: jfn@dadlnet.dk Kirkeværge, Langå menighedsråd: Karen Arnbjerg Vinkelvej Langå Tlf.: karenarnbjerg@gmail.com Kasserer for Langå menighedsråd: Dorte Bruus, LandboMidtØst Trigevej 20, Søften Kirkeblad udgives af Langå og Torup menighedsråd Ansvarshavende og layout: Pernille Skou Finnemann Fotos: Pernille Skou Finnemann/Niels Drescher Pedersen/folkekirkens grafiske værktøjskasse/ pixabay Hjemmeside: Trykning af kirkeblad: Hvid Grafisk, Mediehuset 8900 Randers

3 Med dette nummer af kirkebladet går vi tilbage til gammel praksis således, at kirkebladet kun udkommer fire gange om året. Det betyder, at julesærnummeret udgår og decembers mange arrangementer omtales sammen med januar og februars begivenheder. Så husk: Smid IKKE bladet ud, når der ryddes op efter julen. Der er også sket en anden ændring: I år vil 1. s. i advent med gudstjeneste i Langå kirke kl ikke blive efterfulgt af underholdning og kaffebord. Der har været ringe tilslutning de seneste år, og nu prøver vi noget andet. Nemlig en aften hvor Randers Statsskoles kor synger julen ind. Det sker torsdag den 29. november altså lige inden advent bryder løs. Efter koncerten serveres der gløgg og æbleskiver. Og så er vi klar til at byde december velkommen. Adventstiden er for de fleste en dejlig tid. For børn og barnlige sjæle stemmer advent sindet med forventning og glæde. Vi hygger med kalenderlys og adventsgaver, hjerter i guld og sølv, røde sløjfer og andet pynt kommer op i stuerne. Der skal bages, skrives ønskesedler og købes julegaver. Nu begynder det. Lige netop på den sureste og mørkeste tid af året. Og midt i alt det dejlige husker vi også dem, der ikke har så meget at glæde sig over og se frem til. Adventstiden er en anderledes tid i året. Hvor vi for en gangs skyld vover os ud i at undsige det mørke og kolde, - det der så let får os til at opgive og blive modløse. Adventstiden giver gnisten, der får os til at tænde lyset for hinanden. Og mod til at synge: Vær velkommen, Herrens år. Glædelig adventstid.

4 RANDERS STATSSKOLES KOR SYNGER JULEN IND I LANGÅ KIRKE TORSDAG DEN 29. NOVEMBER KL Gymnasieelever fra Randers Statsskole holder julekoncert i Langå kirke. De ca. 80 optrædende elever er enten medlemmer af skolens kor, orkester eller musikstudieretningshold. Siden august har eleverne deltaget i skolens frivillige musikaktiviteter efter skoletid for at indøve musikken til skoleårets mange koncerter. I oktober var eleverne på hyttetur ved Grenå, hvor de arbejdede intenst med julerepertoiret. Resultatet kan man høre torsdag aften d. 29. november, hvor koret vil synge en række danske juletoner og engelske christmas carols. Orkesteret består af træblæsere og messingblæsere, og de spiller udvalgte instrumentalstykker. Desuden medvirker skolens musikstudieretningshold med en række a cappella-numre i form af velkendt julemusik. Efter koncerten serveres der gløgg og æbleskiver.

5 JULEKONCERT MED RANDERS KAMMERORKESTER TIRSDAG DEN 4. DECEMBER KL I LANGÅ KIRKE For 6. år i træk, har vi den store fornøjelse, i samarbejde med Koncertforeningen, at kunne byde velkommen til julekoncert i Langå kirke med Randers Kammerorkester. Det er en dejlig tradition og en god oplevelse for de mange tilhørere. Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente, professionelle kammerorkester. De spiller hvert år omkring 100 koncerter af forskellig art i Randers og omegn. Og Langå Kirke er så heldig at have én af deres julekoncerter. Menighedsrådet byder på et lille glas efter koncerten. Og der er, som altid, fri entré.

6 INDSAMLINGER I KIRKERNE JULEAFTEN Juleaften samles der penge ind i både Langå og Torup kirke. Så hvis du vil støtte formålet, så husk at tage lidt penge med. Vi har, desværre, endnu ikke mulighed for at benytte mobilepay, men der arbejdes på sagen! Skulle det gå i orden vil nummeret stå fremhævet med STORE tal :-) I Langå samles der ind til KFUKs Sociale arbejde, og vores bidrag er mærket til Reden i København. I Torup samles der ind til Kirkens Korshær. Begge modtagere af vores bidrag gør et kæmpe arbejde for socialt udsatte, for hvem varmestuer og væresteder har større betydning end man umiddelbart kan fatte, når man selv sidder lunt og godt. Tak til alle, der kan afse et beløb.

7 JULEHJÆLP Igen i år opretter vi en madbank, hvor den som har overskud kan aflevere madvarer, der IKKE kræver opbevaring på KØL. Det kan være kartofler på glas, rødkål, mandler, grødris, slik, kaffe, te, stearinlys osv. Frisk frugt og evt. kødvarer indkøbes lige før uddelingen for penge, der er givet til formålet. Det man vil forære til madbanken kan man aflevere i Præstegården, Gydevej 1 fra den 7. december til den 17. december. Der vil i år også være mulighed for at aflevere varerne i REMA i den vogn, der er mærket kirkernes julehjælp. Den vil jævnligt blive tømt. Tak til alle, der kan bidrage. ANSØGNING om del i madbankens aktiviteter sendes til undertegnede senest den 17. december. Ansøgningen skal indeholde oplysninger om: NAVN OG ADRESSE HUSSTANDENS STØRRELSE ALDER PÅ BØRN UNDER 12 ÅR KORT BEGRUNDELSE FOR, HVORFOR MAN SØGER. Uddelingen vil finde sted omkring den december. Hilsen Anna-Christine Elming Gydevej Langå Mail: ace@km.dk

8 JULEGUDSTJENESTER FOR DE MINDSTE OG DERES VOKSNE ONSDAG DEN 12. DECEMBER KL FOR DE 0-3 ÅRIGE TORSDAG DEN 13. DECEMBER KL FOR DE 3-6 ÅRIGE Onsdag skal vi se, høre og føle juleevangeliet. Der er blå himmel over Betlehem, engle i luften som synger og spiller, der er en stor stjerne, en krybbe og et barn, der græder... Torsdag kommer vi til at opleve hyrder på marken og engle der flyver rundt og fortæller godt nyt, de synger og er glade. Der er også en kæmpe stjerne, der står stille over en stald. Hvad sker der lige? Det finder vi ud af. Husk, at vi er så glade for, at børnene kommer og pynter kirkens juletræer. Det er de flotteste i hele provstiet. Så medbring juletræspynt både onsdag og torsdag. Så mangler vi kun at sætte lys på den 24. december Hilsen fra alle os i Langå kirke

9 3. SØNDAG I ADVENT DE 9 LÆSNINGER DEN 16. DECEMBER i LANGÅ KIRKE KL OG TORUP KIRKE KL Denne dejlige skik kommer fra England og er nu en fast tradition i mange danske kirker. Gennem 9 bibellæsninger fortælles frelseshistorien i store træk: Skabelse, syndefald, Guds udvælgelse og frelse i julens barn. Mellem hver læsning er der musik og sang. Dels vil der være kendte fællessalmer, dels vil korene synge nogle af deres bedste adventssalmer. I begge kirker vil gudstjenesten blive indledt med Luciaoptog. I Torup kirke byder menighedsrådet på gløgg og knas efter gudstjenesten.

10 Bankospil i Sognegården lørdag den 1. december kl Der vil være mange fine gevinster og 3 præmier i hvert spil - måske er du heldig at vinde. På dagen vil der være mulighed for at købe lune frikadeller m/tilbehør - kaffe/ te - hjemmebagt brød/kager og æbleskiver. Alt sammen til priser som i gamle dage. I salgsboden kan man købe hjemmelavede ting: marmelade, syltede rødbeder, hjemmebagt brød og kager, syede/strikkede ting, dekorationer og kranse/gran, buketter til kirkegården. Herudover vil der være Amerikansk Lotteri med mange fine gevinster. En del frivillige her i Langå er godt i gang med at lave ting til arrangementet, men skulle du ligge inde med nogle hjemmelavede ting, der kan sælges i boden eller bruges til gevinster, vil vi meget gerne modtage dem. Det kan afleveres i sognegården fredag eftermiddag den 30. november efter kl. 14 eller ved henvendelse til: Anne Marie Munk, Wahlsvej 4, Langå. Tlf: Mona Boesen, Hostrupvej 35, Langå. Tlf: Danmission - Fremtidsbørn: Er en organisation der arbejder for fattige børn og unge i Afrika, Asien og Mellemøsten. Når du støtter børnene, hjælper du dem til en bedre fremtid. Vores bidrag støtter børn og unges familier og lokalsamfundets udvikling, hvor det kommer børnene til gavn. Det, der betyder noget Zakaria var på markedet i Aleppo for at købe grøntsager sammen med sin far, da granaterne sprang. Min far døde for øjnene af mig. Zakaria blev hårdt såret og sidder nu i kørestol. Sammen med en tante flygtede han, som enebarn, videre fra Aleppo til Deir- Attieh. Jeg bliver ved med at huske eksplosionerne fra den dag min far døde. Nu sidder jeg her på et værelse med min tante, uden venner og andre børn, at snakke med. Jeg lider i stilhed. Jeg har brug for nogen som kan lette min smerte. Fortæller den lille dreng. Det er her Danmission opretter børnecentre sammen med frivillige hjælpearbejdere. Her lærer børnene at håndtere og bearbejde deres krigstraumer. Din hjælp kan gøre en forskel for mange mennesker. Du er velkommen i sognegården, til at spille BANKO - der er fine gevinster, gøre et godt køb eller spise frokost.

11 NYTÅRSTAFFEL ONSDAG DEN 9. JANUAR KL Taflet er også kendt som én af de to fællesspisninger, der afholdes årligt i Langå Sognegård. Men taffel lyder af lidt mere - lidt royal har man vel lov at være. Hvad vi får at spise er en overraskelse, køkkenholdet holder tæt. Men det er altid lækkert og veltilberedt. TAK til køkkenholdet for jeres store indsats. Når vi har spist bliver vi underholdt af ERIK LINDSØE. Han har før været i Langå Sognegård til alles tilfredshed, - der er både lune og indhold i hans foredrag. Denne gang vil han lære os at bruge humoren som medicin. Det koster 30 kr. at spise med, børn under konfirmationsalderen spiser gratis, drikkevarer kan købes til særdeles rimelige priser. Der betales, når vi ses i sognegården. HUSK TILMELDING! PÅ mail: ace@ km.dk eller tlf.: / eller på kupon herunder, som afleveres i våbenhuset senest den 24. december. Tilmelding til fællesspisning den 9. januar 2019: Navn: antal: Adresse: Afleveres senest den 24. december

12

13 NYTÅRSHILSEN FRA TORUP SOGN Endnu et år er ved at være gået, og hermed en lille jule- og nytårshilsen fra Torup. Vi har traditionen tro holdt adskillige arrangementer i Torup. Et af de store højdepunkter er vores fastelavnsfest, som vi altid holder udendørs, med en stor flok udklædte børn, som alle kæmpede for at blive kattekonge eller dronning. Naturligvis med en lille belønning for bedste udklædning. Til forårsmødet havde vi Frank Jensen, som kunne fortælle om sine oplevelser som dansk turist på cykel, ude i den store verden han havde cyklet tværs over Australien. Til forårskoncerten var vi så heldige at få besøg af marimbasolisten Kai Stensgaard som også spillede på hegnsklokker. Sankt Hans var ved at blive en ener for sig selv, da det var et rekordtørt år, og der var afbrændingsforbud i det meste af landet op til. Men vejrguderne var med os, og der nåede lige akkurat at komme nok regn til, at vi måtte tænde både bålet og grillen. Provst Birgith Nørlund Jensen var åres båltaler. Til høstgudstjeneste prøvede vi i år noget nyt: Nemlig at holde gudstjenesten om eftermiddagen. Vi havde efter gudstjenesten dækket op, til det helt store kagebord, og det blev en hyggelig eftermiddag. Til efterårsmødet var det Niels Drescher Pedersen, der viste sine lysbilleder og fortalte på sin helt egen og gode måde om hver enkelt billede, der var fra området omkring Langå og Torup. Jeg vil også lige benytte muligheden til at fortælle, at vi har investeret i en ny kirkegårdslåge, da den gamle var ved at gå til. Vi er allerede godt i gang med planlægningen af arrangementerne til det nye år, hvor vi til vores forårsmøde har fået Kurt Leth fra TV2, kendt fra programmet Kurt kom forbi til at komme til Torup, hvor han vil fortælle og vise billeder fra programmerne. Jeg vil slutte med at sige tak for året der gik. Og ønsker jer alle en god jul og et godt nytår. Peter Skovrider Formand Torup MR

14

15 NYTÅRSHILSEN FRA LANGÅ SOGN Ny sognegård i 2020? Vi har i det forløbne år arbejdet for at sikre bedre arbejdsforhold til de ansatte. Annekset, som i øjeblikket rummer kontorer, omklædning, bad m.m., er utidssvarende og er flere gange er blevet skarpt kritiseret af arbejdstilsynet. Vi har samtidigt et ønske om at alle medarbejderne ved kirken burde arbejde samme sted. Derfor genoptog vi en diskussion om et nyt sognehus som både skal rumme tidssvarende forhold for de ansatte samt rumme sognets aktiviteter, herunder undervisning, koncerter mv.. Vi afholdte i efteråret 2017 et idé-generingsmøde, hvor mange fra byens foreninger og andre interesserede var med. Sammen med arkitektfirmaet Signatur, lavede vi herefter et skitseprojekt i foråret 2018, som blev præsenteret for provstiudvalget i Randers Søndre Provsti, der skal bevilge kirkeskattemidler til byggeriet. De har i princippet nu sagt ja, dog med et reduceret budget. Vi håber i foråret 2019 at være klar med et endeligt projekt som så skal godkendes. I heldigste fald kan vi så begynde byggeriet af en ny sognegård i Vi har besluttet, at der ikke skal bygges på det store frie område ud mod Ulstrupvej, for at sikre indblikket til kirken. Vi arbejder med en løsning, hvor både annekset og den nuværende sognegård fjernes og erstattes af én ny bygning. Nyt maskinhus Vi har fået tildelt midler til at bygge et nyt maskinhus til alle de mange maskiner vi bruger på kirkegården. Det nye maskinhus bygges i 2019 nord for kirkediget og helt mod øst så det ikke ødelægger blikket ind til kirken fra Gydevej. Vi kommer med flere informationer senere, når de endelige byggeplaner er klar. Sikring af usikre gravsten Arbejdstilsynet er kommet med et påbud om at usikre gravstene skal sikres. Det skyldes dels en tragisk dødsulykke i 2016 på en kirkegård i København, men også flere ulykker hvor ansatte er kommet til skade med gravstene der vælter. Derfor er kirkegårdens personale ved at gennemgå alle gravsten. Herefter vil der blive skrevet ud til alle de berørte med usikre gravsten. Det er gravstedets ejer der også ejer gravstenene og derfor har ansvaret for at stenene er sikre. Men vi vil forsøge at være behjælpelig og undersøger i øjeblikket forskellige muligheder for at kunne hjælpe gravstedsejerne. Jørgen Feldbæk Formand Langå MR

16 KYNDELMISSE GUDSTJENESTE DEN 3. FEBRUAR KL Det er hvidt herude Kyndelmisse slår sin knude Overmåde hvas og hård. Hvidt forneden, hvidt foroven, Pudret tykt står træ i skoven Som ud i min abildgård. St. St. Blicher fra Trækfuglene, 1838 Den 2. februar er det kyndelmisse. I gamle dage tog man vejrvarsel af denne dag. Hvis vejret var godt, solrigt og vindstille, så var der dårligt vejr forude. Var kyndelmissedagen derimod kold og klam, så var det værste af vinteren overstået. Vi får se. Kyndel betyder lys, så kyndelmisse handler om lys. Det gør gudstjenesten den 3. februar også. Det er efterhånden blevet en tradition i Langå kirke, at mandskabet fra Grensten Kirke kommer og forestår gudstjenesten med deres helt eget koncept for en lys-fest-gudstjeneste. Birgitte Wedell-Wedellsborg er ved orgelet, Lisbeth Gaba, Jytte Worre og Kenneth Nielsen står for sangen, og Børge Jensen er liturg. Glæd jer. /ACE

17 Kan du gætte hvem jeg er? for jeg har fået maske på, misk, mask, maske på... Så er det FASTELAVN DEN 3. MARTS KL TORUP KIRKE Og Torup menighedsråd lægger sig igen i selen for at gøre det til en festlig dag. Junior- og spirerkoret medvirker og synger nogle glade forårs- og fastelavnssange til gudstjenesten, de er klædt ud, og det opfordrer vi alle andre til også at være. Der er præmier til de mest fantasifulde udklædninger. Opfordringen gælder også de VOKSNE. Slå til tønden med et brag der bliver kamp om at blive kattekonge! Når kronerne er delt ud og tønderne smadret og plyndret så er der boller og varm kakao til alle. Og skulle det være hundekoldt, så har vi heldigvis mulighed for at gå inden døre i vores dejlige hus. Vi glæder os til en festlig fastelavnsfest i Torup. Tag endelig fætre, kusiner, lege- og klassekammerater med. Det er sjovt, når vi er mange. Hilsen Torup Menighedsråd

18 FYRAFTENSANDAGT Efter nytår fortsætter vi med fyraftensandagterne i Langå kirke den SIDSTE TORSDAG i måneden: Torsdag den 31. januar kl Torsdag den 28. februar kl Andagterne er af ca. en halv times varighed. Vi synger 3 fællessalmer og hører evangeliet til den kommende søndag. Vi hører også koret synge et par af de ting de arbejder med, og får lidt stille musik på orgelet. En oplagt blå time til at samle sig ro og fred midt i en travl hverdag. /ACE

19 KRUDTUGLEKIRKE Efter nytår inviterer Langå kirke igen alle byens børn i alderen 0-3 år og deres forældre, dagplejemødre, bedsteforældre mv., til KRUDTUGLEKIRKE. Vi mødes i kirken kl hvor vi laver sanglege, fortæller en lille historie, sanser og leger. Efter kirken kan man hygge sig med hinanden i sognegården, spise sine medbragte madpakker og lege - og de voksne kan få en kop kaffe. Datoer: Tirsdag den 15. januar kl Tirsdag den 12. marts kl Tirsdag den 9. april kl Krudtuglekirken er gratis og kræver ikke nogen tilmelding - man møder bare op på dagen. Vi glæder os til nogle hyggelige formiddage med sang, leg og musik i kirken og til at se en masse søde kirke-krudtugler Kærlig hilsen Anna-Christine, Peer og Pernille

20 FÆLLESSPISNING I MARTS ONSDAG DEN 6. MARTS KL Så er det tid til årets 2. fællesspisning i Langå Sognegård. Efter middagen swinger vi med Thylanders Jazztrio. Trioen spiller velkendte melodier af danske og amerikanske komponister repertoiret spænder fra Carl Nielsen til Oscar Peterson. Nænsomt fortolket i et let jazzet udtryk der bliver både nostalgi og fornyelse i ørene. Så slip for madlavning og opvask derhjemme denne dag det er lettere at melde sig til fællesspisningen. Det gør du på mail: ace@km.dk eller på kupon herunder, som afleveres i våbenhuset senest den 24. februar. Tilmelding til fællesspisning den 6. marts 2019: Navn: antal: Adresse: Afleveres senest den 24. februar

21 Forårsmøde i Torup: Kurt kommer forbi Onsdag d.13 Marts kl Kurt Leth fortæller om spændende personer på hans vej igennem tv-journalistikken fra starten i Danmarks Radio via TV 2 systemet. Mange af indslagene på tv bygger på menneskelige historier plus en perlerække af indslag om mennesker fra sportens verden. Et bevægende, charmerende og humoristisk foredrag om mennesker og deres livshistorier. Foredraget er først og fremmest fængende beretninger og anekdoter om nogle af de mest spændende og fantastiske mennesker, som Kurt har mødt i sine mange år som journalist. Det være sig som som skrivende-, radio- og tv-journalist. I sit foredrag giver Kurt også et indblik i, hvordan man laver tv. Hvordan optager han og kameramanden? Hvordan finder han emnerne? Der er også livlige historier om Kurts tid som "skriverkarl" på Jyllands Posten. Om tiden som radiojournalist i det midt og vestjyske og jobbet som pressemand i Udenrigsministeriet under Uffe Ellemann.

22 Har du konfirmationstøj i skabet? Vi søger brugt konfirmationstøj Vi lever i et samfund, hvor flere og flere tænker i ressourcer, bæredygtighed og genbrug, blandt andet på grund af det pres køb-og-smid-væk-kulturen lægger på såvel miljø som økonomi. I Kristrup sognegård formidles konfirmationstøj til alle i Randers, der har lyst til at få konfirmationstøj med historie. Vi tager gerne imod pigetøj såvel som drengetøj (det kan både være hele drengesæt eller dele af et drengesæt, såsom skjorte, jakke, bukser, butterfly). Tøjet kan afleveres i Kristrup sognegård. Vi giver en stor tak for konfirmationstøjet, som vi formidler gratis videre, men ingen penge. For aftale eller spørgsmål, kan I kontakte Anna-Christine Elming, på ace@km.dk eller Konfirmanderne i Langå og Torup sogne er naturligvis også omfattet af det gode tilbud om at hente gratis konfirmationstøj i Kristrup.

23 BLIV INDSAMLER TIL FOLKEKIRKENS NØDHJÆLPS SOGNEINDSAMLING SØNDAG DEN 10. MARTS Nye veje til håbet Der findes ingen fast formel for, hvordan man bedst hjælper mennesker i nød. Hver ny krise kræver, at man tænker i nye baner. Det er dét, vi gør hos Folkekirkens Nødhjælp - finder de bedst mulige måder i en hvilken som helst situation i de 25 lande, vi arbejder i. I næsten 100 år har Folkekirkens Nødhjælp hjulpet mennesker i yderste nød. Og vi er gode til det, vi gør. I 2017 blev FKN vurderet af DANIDA til at være én af Danmarks bedste NGO er til humanitært arbejde. Sammen kan vi hjælpe og give fremtidsmuligheder og håb til dem, der modtager hjælpen. Meld dig som indsamler Søndag d. 11. marts 2018 kan du være med til at gøre en forskel for verdens udsatte meld dig som indsamler i Langå og Torup sogne. Tilmelding kan ske til Anna-Christine Elming på på tlf.: ace@km.dk / eller på noedhjaelp.dk

24 Dagene længes, vinteren strenges... Brorson

25 TAK, GRETE Fra 2005 har Grete Nielsen været torsdags-bedste for juniorkonfirmanderne. Og virkelig været: BEDSTE. Børnene på alle 14 hold har elsket Grete, - hendes lyserøde kage, rouladen, pølsehorn, pizzasnegle og andre lækkerier. Det har også været godt at få en hjælpende hånd fra Grete, når der skulle laves ark til mappen: f.eks. når der skulle limes billeder ind og de kom til at sidde helt skævt, så kom Grete og fik det rettet op. Eller hvis man faldt og skulle have lidt trøst og et plaster på. Det var også bedst, at det var Grete, der gjorde det. Når man sådan giver sin torsdag eftermiddag væk til frivilligt arbejde i 13 år, så må det også give lidt tilbage. Og direkte adspurgt, så svarer Grete også; Om det har været sjovt: JA, - det garanteret. Og Grete bærer mange sjove episoder med sig. F. eks. da juniorkonfirmanderne havde været på et løb på kirkegården, hvor posterne har navne efter de bibelske fortællinger: Nazaret, Nain, Jeriko osv. Da de kom ind til kage, spurgte Grete et hold: Hvor har I så været, kan I huske bynavnene? Og svaret var: Nej, hvordan skulle vi kunne det? Da var der gået 5 minutter, men nu stod serveringen klar, og så var det vigtigere. Der er lavet spandevis af saftevand og bagt kilovis af dejligt brød, og vi kan ikke sige Grete tak nok for hjælpen. Du har været uundværlig. For du har jo også lavet kaffe til os, ryddet op efter os, skrevet adresser på invitationerne til afslutningen og meget mere. Hvad gør vi nu uden dig? 1000 TAK for alt dit arbejde. Kærlig hilsen Peer, Pernille & Anna-Christine (og alle forhenværende JK-teams)

26 DET SKER I LANGÅ & TORUP KIRKE Dato Tid Arrangement 29/ Koncert med Randers Statsskoles kor, Langå 1/ Bankospil for fremtidsbørn, Langå 4/ Julekoncert med Randers Kammerorkester, Langå 12/ Børnejulegudstjeneste for de 0-3 årige, Langå 13/ Børnejulegudstjeneste for de 3-6 årige, Langå 20/ /9.20 /10.20 Skolejulegudstjenester, Langå 9/ Nytårskur med fællesspisning og Humor som medicin, Langå 15/ Krudtuglekirke, Langå 23/ Sangeftermiddag 100 nye salmer, Langå 31/ Fyraftensandagt, Langå 20/ Filmaften: To Verdener, Langå 27/ Foredrag: Livet efter udstødelse, Langå 28/ Fyraftensandagt, Langå 3/ Fastelavn, Torup 6/ Fællesspisning med Thylanders jazztrio, Langå 11/ Folkekirkens Nødshjælps sogneindsamling, Langå 12/ Krudtuglekirke, Langå 13/ Forårsmøde i Torup Kurt kommer forbi 20/ Foredrag: Indtryk fra USA, Langå 3/ Koncert: Forårskoncert i festlig stemning, Langå 9/ Krudtuglekirke, Langå 22/ Kirketur, Langå 4/ /11.00 Kirkens fødselsdag for de 0-3 årige /3-6 årige, Langå

27 GUDSTJENESTER I DECEMBER DAG LANGÅ TORUP 2. december 1. s. i advent 4. december tirsdag 9. december 2. s. i advent 12. december onsdag 13. december torsdag 16. december 3. s. i advent 20. december torsdag 23. december 4. s. i advent 24. december Juleaften 25. december Juledag 26. december 2. juledag 31. december Nytårsaften Julekoncert Børnegudstjeneste 9.30 Børnegudstjeneste De 9 læsninger kl Skolejulegudstj / 9.20 / De 9 læsninger / GUDSTJENESTER PÅ KILDEVANG UGE: DATO: TID PRÆST: december kl Børge Jensen december kl A-C Elming januar kl Børge Jensen 6 6. februar kl A-C Elming februar kl Børge Jensen marts kl A-C Elming

28 GUDSTJENESTER I JANUAR-FEBRUAR DAG LANGÅ TORUP 6. januar H3K 13. januar 1. s. e. H3K 20. januar 2. s. e. H3K 27. januar 3. s. e. H3K 31. januar torsdag 3. februar 4. s. e. H3K 10. februar S s. e. H3K 17. februar Septuagesima 24. februar Seksagesima 28. februar torsdag 3. marts Fastelavn 10. marts 1. s. i fasten Børge Jensen 9.00 Andagt Kyndelmisse Andagt

Kirkeblad. For Langå og Torup Sogne

Kirkeblad. For Langå og Torup Sogne Kirkeblad For Langå og Torup Sogne Nr. 4 september - oktober - november 2018 Praktiske oplysninger for Langå & Torup Sogn Sognepræst: Anna-Christine Elming Gydevej 1 8870 Langå Tlf.: 8646 1094 (udgår snarest)

Læs mere

NR.5 Oktober, November, December 2015 ÅRG.48

NR.5 Oktober, November, December 2015 ÅRG.48 K i r ke b l a d F o r L a n g å & To r u p S o g n e NR.5 Oktober, November, December 2015 ÅRG.48 Advent i Langå og Tor up December fylder et helt kirkeblad, - ja, for december fylder meget i alle menneskers

Læs mere

Så er det altså jul igen, det lar sig ikke skjule. sang vi i min barndom, da den sang var ny. Ja, det er advents- og juletid, og vi glæder os.

Så er det altså jul igen, det lar sig ikke skjule. sang vi i min barndom, da den sang var ny. Ja, det er advents- og juletid, og vi glæder os. K i r k e b l a d F o r L a n g å & T o r u p S o g n e N R. 5 D e c e m b e r 2 0 1 6 ADVENT. Så er det altså jul igen, det lar sig ikke skjule. sang vi i min barndom, da den sang var ny. Ja, det er advents-

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

Lunde Nyt Januar 2019

Lunde Nyt Januar 2019 Lunde Nyt Januar 2019 Dato Tid Aktivitet Arrangør Sted Lunde 29. dec. 18.30 Julebal Lunde Kro Sogneforening 9. jan. 19.00 Banko Brugerrådet Bavnbo 15. dec. 14.30 Sang Brugerrådet Bavnbo 20. jan. 09.30

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Juleudgave 2009. Konfirmanderne opførte Selma Lagerlöfs: Den hellige nat.

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Juleudgave 2009. Konfirmanderne opførte Selma Lagerlöfs: Den hellige nat. KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 5 Juleudgave 2009 Konfirmanderne opførte Selma Lagerlöfs: Den hellige nat. Kulisserne kommer ikke til sin ret på billedet, men de var virkelig fine og gav den rette

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

AS-KLAKRING-JUELSMINDE

AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2015, Januar, Februar 2016 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Det sker... Ny maleriudstilling i Kirkebakkehuset Frem til midt i januar udstiller Gerda Blåbjerg. Vi kender jo alle Gerda Blåbjergs

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Kirkeblad For Langå og Torup sogne

Kirkeblad For Langå og Torup sogne Kirkeblad For Langå og Torup sogne Nr. 4. september - oktober og november 2016 Årgang 48 1 Høstgudstjeneste i Torup kirke HØSTGUDSTJENESTE I TORUP, DEN 4. SEPTEMBER KL. 10.30 I år har vi været så heldige

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

KvongPosten Januar 2018

KvongPosten Januar 2018 KvongPosten Januar 2018 Nytårsskål i Kvong Mandag den 1. januar kl. 15.00 efter gudstjenesten er der mulighed for, at ønske hinanden godt nytår og menighedsrådet er vært for et lille glas og et stykke

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR GUDSTJENESTER DECEMBER 2014 Lørdag d. 6. december Julemarkedsgudstjeneste 10.30 Lundtofte Kirke v. Pernille Bach- og Julie Rebel Efterfulgt af julemarked i Sognegården Søndag d. 7. december 2. søndag i

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke!

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke! Vi havde en rigtig dejlig julepyntedag med helt overvældende opbakning. Det er bare en vældig god tradition, hvor vi får pyntet hjemmet op, samtidig med at snakken går på kryds og tværs. Jens Krøyer spillede

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019

Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Nyhedsbrev Tingager Plejehjem forår 2019 Foråret er på vej. Vi har allerede hygget på terrasserne. Orangeriet bliver så flot takket være Ruth som tager sig af det. Der er sat tomater og plantet i kasserne.

Læs mere

PÅ S KEUGEN 2017 i Langå og Tor u p.

PÅ S KEUGEN 2017 i Langå og Tor u p. K i r k e b l a d F o r L a n g å & T o r u p S o g n e N R. 2 M a r t s, A p r i l, M a j 2 0 1 7 PÅ S KEUGEN 2017 i Langå og Tor u p. Påskeugen er næsten lige så traditionsrig som advent og jul. Dog

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Plejecentrene Poppelbo

Plejecentrene Poppelbo Arrangementer. December, jul og nytår Plejecentrene Poppelbo og Lærkebo 2014 Kære beboere og pårørende i Poppelbo og Lærkebo 1 Med denne folder vil vi meget gerne synliggøre de mange fælles arrangementer,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Læreplanstema: Kulturelle udtryksformer og værdier Nordre Børnehave

Læreplanstema: Kulturelle udtryksformer og værdier Nordre Børnehave Læringsmål (mål og tegn) Læreplanstema: Kulturelle udtryksformer og værdier Nordre Børnehave Hvad skal barnet lære i relation til det konkrete tema, og hvilke tegn findes herpå? Praksissituation (baggrund)

Læs mere

Nyhedsbrev november 2018

Nyhedsbrev november 2018 Nyhedsbrev november 2018 Fælles Bedsteforældredag den 30 november: Der vises krybbespil og vi skal lave juledekorationer og spise julefrokost. Besteforældrerne skal medbringe skål/fad, pynt og lys. Vi

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017 Nyhedsbrev fra Seden Skole Julen 2017 Seden Skole har haft en dejlig og spændende periode her henover efteråret og vinteren. Den 1. oktober fik skolen ny skoleleder, nemlig Marianne Bernstorff Justesen,

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår Til eftertanke Hvad gør julen til noget særligt? Emneuge Rundt i 9 lande Opslagstavlen Åben Skole, Gallafest, Hele skolen cykler, Feriekasser Avisen 6. og 7. kl. laver avis Brunch 2. kl. holder brunch

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

SPORTSUGE KVONG I.F

SPORTSUGE KVONG I.F SPORTSUGE KVONG I.F. 27.07-04.08 2019 Lørdag d. 27.07 Brian P kl. 13.00 Flaghejsning på stadion. Jonas, Jacob, Thomas kl. 13.15 Forskellige gade dyster. Hanne og Charlotte kl. 17.30 Familieaften menuen

Læs mere

Landsbynyt December 2011

Landsbynyt December 2011 Landsbynyt December 2011 Kære forældre Julen er forventningernes tid i hvert fald hos alle de børn, vi er sammen med hver dag i Sebber Landsbyordning. Forventning og glæde ser vi i deres ansigter, når

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Juleudgave 2010

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Juleudgave 2010 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 5 Juleudgave 2010 Når kulden svøber sig om træer og kviste Og vintermørket gør os triste Da tænder håbet lys på grønne grene For Kristus kommer! Vi er ikke ene. (Holger

Læs mere

Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet

Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet Minikonfirmander januar 2016 I 2016 var tilbuddet om Minikonfirmandundervisning

Læs mere

November 2017 januar 2018

November 2017 januar 2018 November 2017 januar 2018 Friluftsgudstjeneste i Vester Nebel september 2017 Babysalmesang Et nyt hold begynder den 10. januar 2018 kl. 10 i Bryndum Kirke og fortsætter til den 7. marts Vi danser, leger

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere