Giv brugeren en surround sound oplevelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Giv brugeren en surround sound oplevelse"

Transkript

1 Giv brugeren en surround sound oplevelse GN ReSound Danmark A/S Lautrupbjerg Ballerup Tlf: M DK Rev A ReSound og rediscover hearing er registrede varemærker, der ejes af GN ReSound Group Alle rettigheder forbeholdes.

2 Surround sound oplevelsen Hvis vi skal beskrive ReSound Live med en sætning, må det være: Lige som at gå fra et stereo anlæg til et avanceret surround sound system. Ved hjælp af en fyldig lyd samt forbedret lokaliseringsevne og taleforståelse i støj leverer ReSound Live en surround sound oplevelse, der giver brugeren et mere detaljeret lydbillede og dermed en større følelse af at være til stede i nuet. ReSound Live fortsætter vor fortrinlige designtradition med tilføjelse af flere bemærkelsesværdige nye modeller - blandt andet et meget lille RIE apparat med telespole og volumenkontrol. ReSound Live findes i tre prissegmenter, hvilket gør den til vor mest omfattende familie nogensinde og giver dig mulighed for at afhjælpe ethvert behov eller ønske, som brugeren måtte have. Kraften bag denne uforlignelige oplevelse er lydbehandlingsplatformen - surround sound processoren. Surround sound processoren består af en revolutionerende teknologi, der ligesom menneskets øre behandler bas og diskant forskelligt, hvilket giver et mere naturligt lydbillede. Men hvad er nok så væsentligt, - denne kraftfulde, fyldige, rige lyd opnås, uden at der gås på kompromis med apparatets evne til at levere optimal taleforståelse i støj. Uanset hvilken model, der vælges, vil brugeren være i stand til at genoptage sit liv. Og kunne gøre det i sikker forvisning om, at lydene høres og opleves på den måde, som de var ment at skulle lyde. Naturligt, detaljeret og uden artefakter!

3 ReSound Live giver den directionalitet, som brugerne vil bruge. Retningsvirkning uden at gå på kompromis med lydkvaliteten Ved hjælp af surround sound processoren er ReSound Live i stand til at levere en direktionalitet, som brugeren faktisk vil benytte og drage fordel af uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Traditionel direktionalitet med bass boost Omni Brugerpræferencer Omni Surround Traditionel sound direktionalitet med bass boost 35% 65% 41% 59% 30% 70% Surround sound Undersøgelsen var en dobbelt blindtest, der evaluerede lydkvaliteten af direktionalitetssystemer, udført på Audiology Department på Lessius University College i Antwerp, Belgien. Høreapparatbrugernes største problem er den manglende evne til at forstå tale i støj. Den eneste løsning, der har vist sig at have en effekt på dette problem, er at implementere direktionalitet, men det fører ofte til: Tab af rumlig bevidsthed Formindsket evne til at lokalisere og identificere lyde Tynd og unaturlig lydkvalitet Overforstærkning af vindstøj og intern støj i apparatet Ineffektive programskift i automatisk indstilling En ny undersøgelse* viser, at mange brugere foretrækker omnidirektional lydbehandling frem for direktional lydbehandling pg.a. ovenstående faktorer, og dermed går glip af en optimal taleforståelse. Dette er også dokumenteret i en omfattende undersøgelse (se til venstre) af brugerpræferencer. I den undersøgelse foretrak 2/3 omni frem for direktionalitet i en almindelig indstilling. Men med surround sound ændrede dette billede sig drastisk, idet dobbelt så mange respondenter foretrak surround sound frem for omni. Kort fortalt, hvis der ikke gås på kompromis med optimal hørbarhed, lydkvalitet og komfort, så revolutionerer surround sound processoren direktionalitetskonceptet. *Walden et al (2004). Predicting hearing aid microphone preference in everyday listening. J Am Acad Audiol 15:

4 ReSound Live brugere hører præcis, hvad der bliver sagt, uden at blive generet af vindstøj. Teknologi, der virker Surround sound processoren er specielt designet til at kunne efterligne et normaltfungerende øres funktion og arbejde. Individuelt Blending Point Diskant Bas Menneskets øre udviser forskellige karakteristika, når det behandler høje frekvenser (diskant) og lave frekvenser (bas). Ved de høje frekvenser ligner det et direktionalt mønster, og ved de lave ligner det et omni-direktionalt mønster. Ved at adskille bas (lave frekvenser) og diskant (høje frekvenser) og differentiere mellem direktionalitetskarakteristikker giver surround sound processor følgende fordele: Bedre taleforståelse i støj Ensartet loudness i begge frekvensområder Undertrykkelse af mikrofon- og vindstøj Øget bevidsthed og forbedret evne til at lokalisere lyde Derudover skaber surround sound processoren et trådløst, støjfrit blandingspunkt, der maksimerer lytteoplevelsen. En lytteoplevelse, der er karakteriseret ved fyldig lyd samt uforlignelig lokalisering og taleforståelse i støj. Traditionel directionalitet i lave frekvenser Bass boost Bas frekvenserne forstærkes hver for sig Ved traditionel direktionalitet er der afrulning af de lave frekvenser, hvilket formindsker hørbarheden. Dette problem løses sædvanligvis med bass boost, der dog har en tendens til at skabe støjgener. Dette problem opstår ikke med surround sound processoren, da bas og diskant frekvenserne forstærkes hver for sig, hvilket bevarer optimal hørbarhed og lydkvalitet uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.

5 Nogle øjeblikke i livet skal høres i al sin herlighed. Med ReSound Live går brugeren ikke glip af en eneste detalje. Fyldig lydkvaliet Skaber en kraftfuld, rig lytteoplevelse Surround sound processoren sikrer en naturlig, detaljeret og rig lyd uden generende baggrunds- og vindstøj. Hertil kommer også en bred vifte af kendte Sound by ReSound teknologier, der er gjort endnu bedre til ReSound Live : 17-band Warp kompression med udvidet båndbredde Warp17, der garanterer højtopløst kompression, efterligner nøje den menneskelige cochlea funktion. Denne imitation sikrer en forvrængning, der næsten er lig nul, og en bemærkelsesværdig renhed. Den udvidede båndbredde i Warp17 giver både højere og lavere frekvenser end den tidligere. NoiseTracker II Avanceret støjreduktion med en ny algoritme, der aktiverer fire forskellige niveauer af støjreduktion, uden at talesignalet forstyrres. Dual Stabilizer II DFS med WhistleControl Den seneste generation af tilbagekoblingsundertrykkelsessystemet Dual Stabilizer II DFS giver brugeren en suveræn lydkvalitet, der er stabil og fri for tilbagekobling. Derudover agerer den nye WhistleControl, som en form for nødbremse, således at brugeren ikke bliver generet af hyl og artefakter i selv de mest krævende lydmiljøer.

6 Uanset hvor de er, vil ReSound Live brugere drage fordel af den forbedrede bevidsthed af deres akustiske miljø. Lev livet med gode venner Exceptionel lokaliseringsevne og betydelig forøget bevidsthed Traditionel direktionalitet forbedrer taleforståelsen på bekostning af bevidsthed af omgivelserne. Men takket være surround sound processoren og Natural Directionality II giver ReSound Live brugeren det bedste fra begge verdner. Så uanset hvilket apparat, du anbefaler, vil brugeren være i stand til at genvinde kontrollen over sine omgivelser og drage fordel af forbedret taleforståelse i støjende omgivelser. Autoscope Adaptive Directionality Adaptive Directionality er et avanceret dobbelt mikrofonsystem, der formindsker uønsket baggrundsstøj og forbedrer fokus på tale. Autoscope sørger for, at høreapparatet automatisk zoomer ind på tale, der kommer forfra, og hvor der er overvægt af støj, og indstiller automatisk beambredden herefter. Bas Diskant Fokusøre: Omni Fast direktionalitet Støtteøre: Omni Synkroniseret omni Natural Directionality II synkroniserer tidsforskydelserne mellem støtteøret og fokusøret i de lave og de høje frekvenser for at skabe en mere naturlig balanceret opfattelse for brugeren. Natural Directionality II Natural Directionality II ophæver behovet for programændringer og udnytter det faktum, at hjernen kan prioritere lyde ved at bruge det ene øre til at fokusere med (på tale og lyde, der kommer forfra) og det andet til at overvåge (perifere lyde) med. For at kunne bevare tidsforskellen og den forøgede lokalisering bruges faseudligning, der synkroniserer og balancerer lytteoplevelsen mellem ørene. Resultatet er optimal taleforståelse i alle lydmiljøer med vedvarende bevidsthed om omgivelserne. Autoscope Adaptive Directionality zoomer automatisk ind på tale, når der er overvægt af baggrundsstøj, hvilket forbedrer taleforståelsen.

7 Den personlige kontakt Optimal hørelse og komfort i ethvert miljø Forstærkningsindstillinger med Environmental Optimizer Forstærkningsindstillinger for et typisk, automatisk program +9 db +9 db 0 db 0 db Høreapparater, der automatisk tilpasser sig det lydmiljø, de er i, er i teorien en god ide. I praksis er deres svigtende tilpasningsevne en af de hyppigste årsager til returnering af høreapparater. Derfor indeholder ReSound Live Environmental Optimizer, der er en avanceret egenskab, der automatisk leverer individuel forstærkning i syv forskellige lydmiljøer. Brugerens lydstyrkepræferencer for hvert af disse lydmiljøer kan indstilles og justeres i Aventa, hvilket gør det muligt at indstille apparatet, så det passer præcis til den enkelte brugers behov og præferencer. Environmental Optimizer har tre funktioner. Environmental FineTuner, der gør det muligt at fastsætte personlige lydstyrkepræferencer i Aventa. Environmental Classifier, der overvåger de forskellige lydmiljøer og omsætter de optimale personlige indstillinger til en given situation. Sidst men ikke mindst, Environmental Learner, der kan aktiveres til at overvåge brugerens præferencer og justere yderligere iht. disse i hvert af de syv lydmiljøer. Resultatet er et fuldautomatisk høreapparat, der leverer fortræffelig taleforståelse og komfort i hvert af de syv lydmiljøer. -9 db Ro Svag tale Kraftig tale Environmental Optimizer sikrer den korrekte individuelle forstærkningsindstilling i syv forskellige lydmiljøer, hvilket giver brugeren en god taleforståelse selv ved svag tale og optimal komfort. Svag tale i støj Kraftig tale i støj Støj Kraftig støj -9 db Ro Svag tale Kraftig tale Det generelle forstærkningsniveau i nutidens høreapparater medfører ofte vanskeligheder med taleforståelse og ubehag i støj, hvor forstærkningen ofte sænkes på bekostning af taleforståelsen. Svag tale i støj Kratig tale i støj Støj Kraftig støj

8 Godt design ReSound har længe været kendt for at være på forkant med høreapparatdesign. Vore høreapparater har konsekvent sat nye standarder både med henblik på udseende og ergonomi. ReSound Live fortsætter den tradition med tre bemærkelsesværdige nye modeller, der alle trækker på vor arv og tilbyder en blanding af usynlighed og komfort, der ikke er let at slå, med overlegen ydeevne og fleksibilitet. Nyt RIE apparat Meget lille, komfortabelt og tiltalende. Vor nye RIE model har et komplet udvalg af programmer samt mulighed for volumenkontrol og telespole. Det er også udstyret med isolate filtre, der giver en ekstra fugtbeskyttelse. CIC med ekstern mikrofon Lille, men kraftig. Det innovative CIC apparat med ekstern mikrofon tilbyder usynlighed, komfort og styrke. Placeringen af mikrofonen i pinna giver en naturlig beskyttelse, der løser problemet med vindstøj. Ny power BTE Denne nye power BTE tilbyder al den styrke, som du har brug for til kraftige hørenedsættelser i et meget mindre hus end tidligere. Den har oven i købet isolate overtræk, der hjælper med at beskytte mod fugt og stød. KOMPLET OVERSIGT CIC CIC med ekstern mikrofon MC ITC ITE Mini BTE RIE BTE Power BTE

9 Surround sound by ReSound egenskaber: ReSound Live 9 ReSound Live 7 ReSound Live 5 Individuelt Blending Point - justerbart Surround sound processor med integreret vindstøjundertrykkelse NoiseTracker II (-3, -6, -8, -10 db) 17-band Warp kompression med udvidet båndbredde 9-band Warp kompression med udvidet båndbredde WhistleControl Dual Stabilizer II DFS Impulse Noise Smoother Natural Directionality II AutoScope Adaptive Directionality MultiScope Adaptive Directionality Adaptive Directionality Fixed Directionality SoftSwitching EchoStop Environmental Optimizer Onboard Analyzer II Justeringshåndtag Fuldt fleksible programmer (4 programmer ialt) SmartStart Bip ved skift af program et.c. Komplet familie Ultimative Avancerede Standard ReSound Live 9 Vort mest avancerede høreapparat til dato. ReSound Live 9 er for brugere, der nægter at gå på kompromis med deres hørenedsættelse. Understøttet af surround sound processoren, har ReSound Live 9 alle de teknologier, der kræves for en ekstraordinær lydoplevelse samt at kunne tilpasse apparatet til ethvert individuelt behov eller præference. ReSound Live 7 Den mellemste familie, ReSound Live 7 forsyner ikke desto mindre brugeren med en highend lydoplevelse. 17-bånds Warp sikrer en usædvanlig ren lydkvalitet mens en serie af direktionalitets egenskaber og en bred vifte af forudindstillede muligheder gør det muligt at indstille apparatet iht. brugerens behov et langt stykke hen ad vejen. ReSound Live 5 Ukompliceret tilpasning, en imponerende vifte af egenskaber og god lydkvalitet gør ReSound Live 5 til en uimodståelig tilføjelse til rækken.

10 Produkt guide Standard apparater Til brugere, der sætter pris på flere programmer, volumenkontrol og lang batterilevetid. Livsstil apparater Til brugere, der sætter pris på kosmetik og apparater, der er lette at betjene. Super Power Budget Basic Plus Top

Mit barn har en hørenedsættelse

Mit barn har en hørenedsættelse Mit barn har en hørenedsættelse En vejledning til forældre Indholdsfortegnelse I er ikke alene 3 Hørenedsættelse 5 Hvordan vi hører 6 Ørets anatomi 7 Graden af hørenedsættelse 8 Milepæle i kommunikation

Læs mere

Teksten er stillet til rådighed fra hjemmesiden: www.hoerelse.info, der redigeres af Castberggård.

Teksten er stillet til rådighed fra hjemmesiden: www.hoerelse.info, der redigeres af Castberggård. Hørehandicap Teksten er stillet til rådighed fra hjemmesiden: www.hoerelse.info, der redigeres af Castberggård. Høreproblemer Øret er et meget fintfølende og kompliceret organ - et komplekst system, hvor

Læs mere

Høreteknik til erhvervsaktive

Høreteknik til erhvervsaktive We help ideas meet the real world DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL Høreteknik til erhvervsaktive Høretekniske Hjælpemidler på arbejdspladsen 2. udgave Maj 2006 DELTA Dansk

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

har givet os to ører designet til at arbejde sammen

har givet os to ører designet til at arbejde sammen Widex clear440-pa Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURLig lyd Naturen har givet os to ører, designet til at arbejde sammen. Og de nye WIDEX CLEAR 440-PA høreapparater

Læs mere

Støjdæmpning med glas

Støjdæmpning med glas Støjdæmpning med glas Teknisk vejledning Indledning Det kunne være en søndag eftermiddag, hvor du sidder indendørs og læser en god bog, måske ligger du i din seng og skal til at sove eller sidder på arbejdet

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet Kom godt i gang Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet 3 Tillykke! Tillykke med valget af dine nye høreapparater! En helt ny verden ligger for dine

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

Interessebaseret forhandling og gode resultater

Interessebaseret forhandling og gode resultater og gode resultater Af Poul Kristian Mouritsen, mindbiz Indledning Ofte anser vi forhandling for en hård og ubehagelig kommunikationsdisciplin. Faktisk behøver det ikke være sådan og hvis vi kigger os omkring,

Læs mere

De Seks Befriende Handlinger

De Seks Befriende Handlinger De Seks Befriende Handlinger Af lama Ole Nydahl De seks befriende handlinger er en motiverende belæring, man kan bruge direkte i sit liv. Det er almindeligt kendt, at buddhismens mål er meget praktisk,

Læs mere

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling?

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? - vejledning til tosprogede forældre Indhold Side Kære forældre 2 Flersprogethed som nøgle til verden barnemad? 3 Hvordan kan vi stimulere vores barn

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Planlægning af it-undervisning

Planlægning af it-undervisning Planlægning af it-undervisning IT- & Telestyrelsen, juni 2009. Planlægning af it-undervisning Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan hentes på IT- & Telestyrelsens hjemmeside: www.itst.dk ISBN

Læs mere

En møbelhandlers testamente

En møbelhandlers testamente EN MØBELHANDLERS TESTAMENTE En møbelhandlers testamente Inter IKEA Systems B.V. 1976-2013 1 At skabe en bedre hverdag for de mange mennesker ved at tilbyde et bredt sortiment af veldesignede og funktionelle

Læs mere

GODT SYN efter de 40

GODT SYN efter de 40 GODT SYN efter de 40 Dokumentation fra et seminar om multifokal tilpasning, hvor 12 nordiske eksperter mødtes og diskuterede emnet fra forskellige vinkler. Når synet ændrer sig... HAR PRESBYOPE KUNDER

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Den Kreative Platform

Den Kreative Platform Den Kreative Platform Søren Hansen & Christian Byrge Kreativitetslaboratoriet, Aalborg Universitet 2. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse........................................................................................................................................................

Læs mere

Jeg kommer heller ikke i dag. om støtte af sårbare unge i uddannelse

Jeg kommer heller ikke i dag. om støtte af sårbare unge i uddannelse Jeg kommer heller ikke i dag om støtte af sårbare unge i uddannelse Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 3 2010 Jeg kommer heller ikke i dag om støtte af sårbare unge i uddannelse Hallur Gilstón

Læs mere

Sprogtilegnelse i teori og praksis

Sprogtilegnelse i teori og praksis Sprogtilegnelse i teori og praksis Hvordan lærer børn sprog? Sprog er et komplekst fænomen, og det kan virke som et mysterium, hvordan små børn lærer sprog. De skal inden for meget kort tid af sig selv

Læs mere

Bachelorrapport Gode læringsmiljøer er mere end, hvor skabet skal stå januar 2014. Anne Klit Rønn 140681. Lone Marie Madsen 140570 PHS10C.

Bachelorrapport Gode læringsmiljøer er mere end, hvor skabet skal stå januar 2014. Anne Klit Rønn 140681. Lone Marie Madsen 140570 PHS10C. Gode læringsmiljøer er mere end, hvor skabet skal stå Good Learning enviroments are more than deciding where to put the cupboard Learning enviroment in kindergardens (A. K. Rønn, 2013) 140681 140570 PHS10C

Læs mere

Der eksisterer kun et problem

Der eksisterer kun et problem Der eksisterer kun et problem Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og andre steder vil du få mest ud

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Behold. hørelsen. & hold arbejdsmiljøloven. SpilleS teder & dis koteker

Behold. hørelsen. & hold arbejdsmiljøloven. SpilleS teder & dis koteker Behold hørelsen & hold arbejdsmiljøloven SpilleS teder & dis koteker Behold hørelsen og hold loven Kraftig musik kan bl.a. ødelægge hørelsen og give stress. Med høreskader følger ofte tinnitus og lydoverfølsomhed.

Læs mere