Jeg holder dig under opsyn og gør nøjagtig hvad der passer mig (Sundstrøm). Der findes ingen grænser for mig (Sundstrøm)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg holder dig under opsyn og gør nøjagtig hvad der passer mig (Sundstrøm). Der findes ingen grænser for mig (Sundstrøm)"

Transkript

1 FORBRYDELSE MOD FAMILIE RØ EI Teoretisk hændelsesforløb ver r Vidnesbyrd, udsagn m.v. Udlægning 1 Anna Grethe afhøring 27/11:..har hørt at Bertel det sidste halve år var blevet mærkeligt og virkede som om, han var helt ude i tovene....ligesom han også skulle have kastet sten mod deres både 2 SMS terror og trusler mod familien Rønnei fra midio august til medio oktober. Vi gemmer og udskriver nogle SMS, hvis vi skulle få brug for beviser. Udskrift af SMS beskeder til Pia, Per og Maria er udleveret tilpolitiet og ligger i sagens akter (Vi optog ikke de tilsvarende telefonbeskeder, han indtalte.) 3 Sundstrøm forfølger og aflurer Pia på hendes arbejdspladser og trænger ombord på skibet den 28/8. Vi mobiliserer venner og naboer og kontakter politiet. Pia til Per :33:00 : Han har lige været her Pia til Bertel :47:00: u stopper du med at genere mig og min familie ellers må jeg melde dig til politiet for trusler og ulovlig indtrængen på min båd det er mit svar Hele SMS kommunikation fra den 28/8 er udleveret til politiet og ligger i sagens akter. Vi lever nu for låste døre. Jeg låser efter mig selv om jeg kun er væk fra Pia eller Maria i få minutter. 4 Sundstrøm sender et grænseoverskridende brev adresseret til PIA og PER. Brevet er udleveret til politiet og ligger i sagens akter. Naboerne bemærker den er helt gal med Bertel Henning Sundstrøm Han viser ligeledes aggression mod os. Sundstrøms SMS bærer præg af at han er ondsindet og volsomt jaloux. Han sender til os alle 3. Grænseløs i sprogbrug og tankegang. Jeg holder dig under opsyn og gør nøjagtig hvad der passer mig (Sundstrøm). Der findes ingen grænser for mig (Sundstrøm)

2 5 Bertel Sundstrøm begynder at skrive på sit afskedsbrev dateret den 1/ Det indeholder testamentariske bestemmelser og en formulering om, at han ikke gad mere. Der er tilføjet løbende til brevet. Brevet er udleveret til politiet og ligger i sagens akter 6 Sundstrøm aflurer Pia udenfor vinduerne i Solrød Idrætscenter, hvor hun underviser rygskadede. Pia alarmerer Per (SMS: Han er her), som haster til Solrød og efterlader Maria hjemme. Da Per efter at have undersøge omgivelserne møder Pia, spørger hun efter Maria. Vi alarmerer naboerne, som lige akkurat når frem inden Sunsdtrøm dukker op ved skibet. Herefter modtager vi SMS fra vores venner, når Sundstrøm observeres i havnen, og vi holder Maria i meget kort snor. 7 Politiet fandt spor af, at jagtgeværet blev savet over i Sundstrøms kolonihavehusets udhus, men man fandt ikke de afsavede dele. KTC: træsmuld, der kunne hidrøre fra geværets skæfte 8 Bertel Sundstrøm har torsdag den 22/11 et møde med sin advokat: Jeg kan kun sige, det drejede sig om personlig rådgivning 9 Eddie afhøring 4/12: Bertel var set på havnen søndag den 25. november, hvor han var gået rundt til alle, han havde lånt værktøj af, og afleveret tingene tilbage. Pb. Eddie ringer uopfordret til Glostrup politi med dette vidneudsagn efter kollisionen. 10 Sundstrøm ser os igennem vinduet mens vi klipper julestads den 25/11 omkring kl 15. Lone: Det var stadig lyst, da vi så Bertel Magt of afmagt Den mest effektive måde at terrorisere Pia og mig på er at true Maria. Sundstrøm forbereder et våben, der kan transporteres. Han havde planlagt at skyde Pia (os alle 3) Han skilte sig af med de afsavede dele. (Med mindre de lå i hans bil, som Jan tømte) (Oversavet jagtgevær er ikke til selvmord) Bertel Sundstrøms selvmordsplaner er formodentlig årsagen til mødet. Han venter derefter et brev fra advokaten. Bertel Sundstrøm planlægger at begå selvmord. Da han ser os, benytter antagelig lejligheden til at kontakte Pia med det formål at få hende ud i kolonihavehuset og tage hende med i sit selvmord.

3 11 Telefonoplysninger og vidneudsagn viser at Pia den 25/11 kl 17 begynder at ringe rundt for at aflyse 2 hold om formiddagen den 26/11 og lave nye aftaler til om eftermiddagen. Teleoplysningerer udleveret og ligger i sagens akter 12 Bertel Sundstrøm spiser aftensmad med Brunhilde d. 25/ Afhørte blev spurgt om samtaler med Bertel inden hans død. Til dette svarede afhørte, at hun var sammen med ham den 25/11 hjemme hos afhørte, hvor de spiste samen. Ud over dette havde afhørte haft 2 korte samtaler den 26/11 mellem kl. 08:30 og 10:00. Adspurgt om hvordan Bertel havde været under middagen, svarede hun, Bertel virkede normal og i godt humør. 13 De sidste linjer i afskedsbrevet: Men I må forstå at jeg gerne vil have at mor får det jeg ejer I får det jo i sidste ende alligevel Der er en advokat der er ved at lave papirer se min postkasse i havnen nr. 11. Brug huset men sæt det til salg Ifølge teleoplysningerne, ringede Sundstrøm til advokaten om torsdagen inden forbrydelsen. Derefter havde han samme dag et møde med advokaten. 14 Bertel Sundstrøm ringes op den 26/11 kl af sin tidligere kollega gennem 12 år,john. De taler sammen i over 6 minutter. Bertel er ikke en person, der fortæller noget om sig selv, men jeg vidste han var skidt gående. Han var gammel og sær og i dårligt humør Pia har accepteret at møde ham i Skovlunde om formiddagen og give den forklaring han forlanger.. Derfor rydder hun mod sædvane plads i sin kalender. Skuespil, det er alligevel vigtigere for Sundstrøm at få hævn end at leve videre med sin eks-kone og 2 døtre. Sundstrøm skriver de sidste linjer i sit afskedsbrev søndag aften eller mandag den 26/11 om morgenen efter sit besøg i Havnen om søndagen. Brevet, han venter fra advokaten, var åbenbart ikke i postkassen om søndagen den 25/11. Derfor må han i afskedsbrevet instruere sine efterladte i at hente brevet i postkasse 11 i Brøndby Havn. Advokaten sender brevet den 28/11 Jan henter brevet den 1/12 Men hvordan får Jan nøglen til postkassen i Havnen? John ringede op fra Næstved, men han husker ikke specifikt denne samtale, så Sundstrøm virkede normal. Men Sundstrøm virkede også normal da Nino bankede på efter voldshandlingerne mod Pia.

4 15 Bertel Sundstrøm taler med Brunhilde over sin firmatelefon 26/11 09:22 Ahørte ringede kl 10:00 til Bertel og undskyldte, hun havde vækket ham. De aftalte, at Bertel ikke skulle lufte hund om aftenen, da hendes aftale var aflyst. Bertel sagde det var fint, hvorefter de afsluttede opkaldet 16 Samtalen kl. 09:22 var den sidste samtale på firmatelefonen, som derefter viderestilles til som tilhører Sagsresume: Ved en efterfølgende besigtigelse af Bertel Sundstrøm på hospitalet sås han at have stukket 4 strips (plastichåndjern) ind under buksekanten Politiet fandt posen med de resterende strips i udhuset. I et tilstødende arbejdsskur findes sorte plaststribes magen til dem, Bertel havde i sin bukselinning 18 Nino bemærker ankomsten af Pias bil til parkeringsarealet i Skovlunde. På et tidspunkt bemærker jeg en sort personbil ankomme til parkeringsarealet 19 Pia medbringer et 4½ siders brev fra Sundstrøm: Jeg har overhoved ikke truet dig...jeg forlanger en forklaring...jeg må vide det Jeg har kopi af det hele...ved besigtigelsen af Pia Rønnei blev der fundet et håndskrevet brev udfærdiget af afdøde Bertel. Det fremgår af brevet at afdøde Bertel var volsomt jaloux 20 Pia medbringer foruden brevet fra Sundstrøm sin egen 2 siders udskrift af truende og ekstremt krænkende SMS er, som Sundstrøm har sendt os. Der blev ligeledes fundet en SMS udskrift fra afdøde Bertel til Pia. Disse ses ligeledes at være præget af jalousi Sundstrøm er i stand til at besvare opkaldet på helt normal vis uden at afsløre sine hensigter. Sundstrøm slukker eller viderestiller sin telefon. Sundstrøm forbereder sig ved at gå ud i udhuset og stikke 4 strips in under buksekanten og ned i højre ben. Hans plan er at binde Pia eller en anden. Pia er kørt til Skovlunde for at give ham den forklaring, han forlanger (for at lade os være i fred) Hun tror ikke han er farlig: Han er jo ikke en Peter Lundin Brevet begynder med Sundstrøm benægter at have truet. Han forlanger derefter gentagne gange en forklaring på, at Pia ikke vil have noget med ham at gøre. Brevet slutter: Jeg må vide det Jeg har kopi af det hele Hvad det så end betyder? Pia medbringer sine beviser for Sundstrøms utallige trusler og krænkelser mod os.

5 21 Skrig ledsaget af bump høres af Nino, som verificerer, det kommer fra Bertels kolonihavehus. Ninos afhøring : Gennemskærende rædselsslagne skrig, skrig uden ord ledsaget af bumpelyde. Kvindeskrigene var så høje, at hans 2 katte gik i panik og løb ud af huset via en kattelem Carsten Otto: Hun lå i en form for fosterstilling pakket ind i dynen. æsten siddende med benene ud foran sig, men lænet helt ind over dem med overkroppen. Hun sad ikke lænet op ad noget. Dynen var pakket tæt omkring hende og den var svøbt omkring hele hendes krop. Den dækkede ned til under knæene 22 Sundstrøm opfører sig påfaldende mistænkeligt efter skrigene, da Nino observerer at han flytter ting mellem sin egen blå varevogn og Pias bil. Nino Chieu: Han opførte sig ekstremt mistænkeligt. Det lignede noget fra en dårlig kriminalfilm Voldshandlinger mod Pia. Efter voldshandlingerne pakker han Pia stramt ind i en dyne Sundstrøm er nødt til få Pias bil væk fra pakeringsarealet. Han flytter tasken med jagtgeværet over på forsædet i Pias bil. Han observerer konstant, om nogen ser noget eller har hørt skrigene. Han har planer med jagtgeværet, ellers ville han ikke tage det med. 23 Jan fandt angiveligt ikke nogen af Pias ting i Sundstrøms bil. Sundstrøm har tilsyneladende ikke flyttet noget fra Pias bil 24 Nino observerer at Sundstrøm kører væk fra parkeringsarealet i Pias bil, hvilket får ham til at notere bilens registreringsnummer og kontakte politiet.. 25 Sundstrøm bakker Pias bil HELT op til havelågen med åbent bagagerum....og kommet over til Bertels hus ser vidnet, at den sorte Audi holder bakket helt hen mod havelågen ind til Bertels grund (men man fandt ikke noget fremmed i bagagerummet- tværtimod) 26 Pias røde rygsæk står ved bilen udenfor havelågen. Der står en stor lyserød rygsæk på græsset (Pia Rønneis) samt en anden mørk taske til sin bil. Sundstrøm er nødt til at køre bilen om til havelågen for at bære Pia uset ud af huset. Selv om han vil begå selvmord, vil han ikke have skyld for et mord. Derfor skal hun ud af huset. Sundstrøm bakker Pias bil op til havelågen for at kunne anbringe Pia i bagagerummet. Han har formodentlig fjernet mælkekassen med bilting den er ikke set siden. Sundstrøm er ved at læsse bilen. Pia er passiviseret og pakket stramt ind i en dyne. Pia ville ALDRIG efterlade sin rygsæk uden opsyn.

6 27 Da Nino banker på, er Sundstrøm ved at vaske op iført tophue og overtøj, men uden gummihandske og plaster på fingrene. KTC : der ikke er tegn på der er gjort rent efter en forbrydelse 28 Efter samtalen med Sundstrøm er Nino overbevist om, Sundstrøm har begået en alvorlig forbrydelse. Nino tænker, Sundstrøm har taget taskerne ud af bagagerummet for at gøre plads til en person, han har slået ihjel. 29 Pia hverken ses eller høres efter skrigene og bumpene er ophørt. Nino: Der var intet der indikerede at der evt. skulle være en anden person til stede (mens Sundstrøm flytter bil, flytter tasker, vasker op, taler med Nino...) 30 Begge Pias mobiltelefoner som hun altid bar i sin mavetaske er forsvundet. Mavetasken med telefonerne var tom. 31 Afskedsbrevet er lagt frem i huset Brunhilde: Da Bertel ikke svarede, kiggede afhørte sig omkring og så, at der lå en blok, hvor Bertel havde skrevet på 32 Sundstrøm ifører sig gummihandske på venstre hånd og pakker fingrene på højre hånd ind i tape/plaster. Mikael Stolberg: Jeg undrer mig over gummihandsken, men vil ikke tage den af, da jeg mistænker en smitsom eksem el.lign. Carsten Otto: Fingrene på hans højre hånd var plastret til. Hver finger var der plaster om. Der var blod på. Vi kiggede på hinanden og sagde begge: Hvad fanden har han lavet? Sundstrøm er på vej ud, men rydder op efter forbrydelsen, hvilket han åbenbart er god til, da KTC ikke finder noget som helst, der viser, Pia var i huset. Nino er ikke i tvivl om han har været vidne til en forbrydelse. Sundstrøm ved nu, han er opdaget. Pia er pacificeret og pakket stramt ind i en dyne. Mobiltelefoner kan afsløre ham. Derfor skaffer Sundstrøm sig af med dem. Mobiltelefoner kan spores ved masteoplysninger. Måske ligger der beviser på Pias telefoner i form af SMS. Ud fra karakteren af hans SMS er det heller ikke utænkeligt, at han har optaget sine voldshandlinger på video. Bertel har besluttet sit selvmord Selv om han har besluttet at begå selvmord, vil han forsøge at skjule sin forbrydelse. Han ifører sig gummihandske og tape for ikke at sætte fingeraftryk (En teori er, at Sundstrøms plan var, at fingere at Pia blev dræbt af Per ombord på skibet)

7 33 Sundstrøm stopper Pia ned i bagagerummet på hendes egen bil Alle beviser i huset er fjernet - tror han 34 Bertel Sundstrøm sender en SMS til eks-hustruen kl (11 min før kollisionen) V i huset nøglen sidder i døren tys Han benytter ikke sin firmatelefon Brunhilde: SMS en blev sendt fra et nummer, hun ikke kendte. Afhørte forsøgte flere gange at ringe til Bertel, både på hans eget nummer og på det ukendte nummer 35 Brunhilde forlader sin arbejdsplads for at lede efter Bertel Sundstrøm. Brunhilede: Da afhørte inden for ca. 30 minutter stadig ikke kunne få fat på Bertel, besluttede hun at køre hjem fra arbejde for at se, om Bertel var her. 36 Brunhilde: Hun kunne konstatere, at alle Bertel Henning Sundstrøms nøgler og hans bil var til stede 37 Brunhilde ser afskedsbrevet som er lagt frem :.. Afhørte læste de første par linjer, hvorefter hun ud fra teksten var klar over, han havde taget sit eget liv 38 Brunhilde: Afhørte var bange for, han lå i soveværelset, hvorfor hun ringede efter en fælles ven, Jan Jeldtoft, der er politimand, og bad ham komme til stedet. Afhørte satte sig herefter ud i bilen og ventede 39 Lastbilchauffør Carsten Otto kører fra Vallensbæk i spor 1 ind i sammenfletningen med Motorring 3. Han observerer Sundstrøm kommende bagfra også fra Vallensbæk Sundstrøm giver en sidste instruktion: (brev i huset nøglen sidder i døren tys) Måske et taletidskort Derefter bortskaffer han telefonen Brunhilde er stærkt bekymret efter SMS en kl 13.22, og beslutter sig for en fysisk eftersøgning. Sundstrøm ved, han ikke kommer tilbage og har ikke brug sine nøgler. Brunhilde er ikke i tvivl om, han har begået selvmord Brunhilde tør gå ind i huset, hvis han ligger død der. Hvorfor kommer han fra Sydmotorvejen, som ikke er den direkte vej fra kolonihavehuset i Skovlunde? Har han gjort holdt på vejen?

8 40 Sundstrøm forsøger at overhale Carsten Otto, som kører ind i sammenfletningens midterspor, men spor 3 er blokeret af en overhalende lastbil. Sundstrøm bremser hårdt op og trækker bag om Carsten Otto lige ind foran den bagvedkørende lastbil. Carsten Otto: Bilen kom kørende inden om i nødsporet ved sammenfletningen. En mand sidder bag rattet. Han forsøger at køre venstre om mig, men bremser ned og søger i stedet bag om mig og kommer op på min højre side Vidne: Så Audi skifte fra 2. til 1. vognbane lige ind foran en lastbil 500 meter før afkørse.l 41 Carsten Otto:. Jeg tænker»sikke en idiot«. Sådan en kørsel er jo livsfarlig. Han kommer op på min højre side af min lille lastbil 42 Carsten Otto: Idet han er ud for mig kigger jeg til højre. Vi fanger hinandens blikke. Jeg rystede på hovedet af ham, da vi fik øjenkontakt. Det var jo fuldstændigt vanvittigt det, han havde gang i. Men han kiggede bare på mig og accelererede fremad. Sundstrøm er på vej til Brøndby Havn. Ellers var han blevet i spor 2 og ikke ikke trukket bag om lastbilen Audien kan på dette tidspunkt både bremse og manøvrere. Sundstrøm har nu opgivet sin oprindelige plan, som forudsatte han kørte ubemærket til havnen uden at blive set eller stoppet af f.eks en politipatrulje og afsløret med et ladt oversavet jagtgevær, gummihandske overplastrede fingre og en forbrydelse i bagagerummet. Hvis han havde holdt sig til planen, ville han være blevet bag ved lastbilen og taget afkørslen til havnen uden at vække opmærksomhed Sundstrøm indser, at endnu et vidne har set ham. Han er set som fører af Pias Audi ved afkørslen til Brøndby Havn. Gummihandske og plastre er nu uden mening. Han beslutter selvmord ved at køre frontalt ind i lygtepælen med høj hastighed.

9 43 Sammenfletningens spor 1 blokeres af en forankørende personbil, hvorefter Sundstrøm kører ud i nødsporet og overhaler personbilen indenom. Han fortsætter i nødsporet og accelererer til ca. 150 km/t og overhaler yderligere 10 biler. Der er ca 500m fra sammenfletningen til afkørsel 22. Vidne: meter inden afkørsel blev afhørte overhalet indenom af mørk Audi i nødsporet m. 150 km/t. Den fortsatte i nødsporet og overhalede yderligere op mod 10 biler. 44 Nødsporet afløses glidende af spor 1 i afkørslen. Ca 10 meter efter den første lygtepæl i afkørslen er nødsporet helt afløst af afkørslens spor 1. Sundstrøm kunne, hvis han ville, uden videre have fortsat af afkørslen, (men ville da under alle omstændigheder være kørt af vejen i svinget på grund af hastigheden). Der foreligger ikke vidnesbyrd om at han var ved at støde sammen med andre biler på vej ind i afkørslen. 45 Omstændighederne ved kollisionen. Sundstrøm kører kl. 13:33 med 150 km/t frontalt ind i en lysmast og fortsætter ind i en bropille uden tegn undvigemanøvre eller bremselys. Carsten Otto: Intet stoplys. Han bremsede ikke. Han accelererede... han tog den med fuld hammer ind i lygtepælen og endte i betonpille Bent Isager Nielsen noterer: Det må anses som helt overvejende sandsynligt at Sundstrøm med forsæt i høj fart påkørte bropillen Han fortsætter med at accelerere indtil han ingen chancer har for at undgå at forulykke. Han valgte at køre frontalt ind i lygtepælen. Intet forhindrede ham i at træde på bremsen eller undvige, men han accelererer i stedet. Etter sammenstødet med lygtepælen er den videre færd ude af hans kontrol, da begge front air-bags udløses.

10 46 Redningsmandskabet finder tasken med ladt oversavet jagtgevær, ekstra ammunition, gaffatape og dolk. Sundstrøm har en gummihandske på venstre hånd og fingrene på højre hånd pakket ind i tape. Han har stukket 4 plastikstrips i buksekanten ned i højre ben. Tasken står på/ved forsædet. Falckredder Rene Smith fandt en taske, der lå på gulvet ved passagersædet m. oversavet jagtgevær, dolk i skede + to badesandaler + 3 nyindkøbte ruller 7 cm bred tape Marie Jacobsen, pb: I buksekanten foran i højre side sås 4 plastricstrips stikke op. Stripsene var sat ned i bukserne, således at de lå ned langs højre ben. 47 DanCrash:..Det betyder i forhold til Pias placering at udsmidning er sket fra bagagerummet, idet andre placeringer ville kaste hende mod bropillen. Placeringen på bagsædet er dog udelukket idet sideruden i venstre side er hel og i oplukket stand 48 Carsten Otto: Jeg knæler ned. Hun var viklet helt ind i dynen. Jeg hiver i den og fjerner den. Jeg måtte pakke hende ud. Den var viklet helt tæt om hende. Jeg måtte grave hende ud af dynen for at finde frem til hendes ansigt. Hun havde en jakke på. En dun-jakke eller dynejakke. Farven husker jeg ikke Forruden er splintret, men hel Jeg løber om på den anden side af bilen for vi kan ikke åbne venstre fordør. Jeg åbner den højre fordør, så jeg kan komme ind til manden. Jeg må flå den op. Jeg husker ikke, om ruden i døren er hel eller ej. Forruden er hel. Det husker jeg tydeligt.til gengæld var bagklappen åben og alt der havde været i bagagerummet, lå spredt over det hele. Han havde andre voldelige planer, og hensigter. Oversavet jagtgevær: Skyde eller true andre. Ekstra ammunition: Flere skud Plastikhåndjern: Fastholde andre. Gaffatape: Kneble andre. Gummihandske og tape om fingerne: Undgå at sætte spor. Gummihandsker, ekstra ammunition, strips og gaffatape er i hvert fald overflødige til selvmord Pia var placeret i bilens bagagerum og blev kastet ud af bagruden. Forruden var hel. Venstre dør var lukket og ruden var hel. Venstre siderude var hel. Højre dør var lukket, det er uvist om ruden var hel. Alle Airbags var gået Pia lå i bagagerummet pakket ind i en dyne

11 49 Mikael Stolberg: Da jeg senere bliver opmærksom på der var en person i tæppet, tænker jeg, personen har siddet og sovet i bilen pakket ind i tæppet. 50 Sundstrøm er fører af bilen. En kvæstet mand sidder på førersædet 51 Pia har elever fra kl Pia aflyste/omrokerede omhyggeligt undervisningen om formiddagen. Efterforskningen har senere vist, at hun aflyser nogle gymnastiktimer om morgenen og formiddagen, men aftaler nogle nye til samme dag om eftermiddagen 52 Sundstrøm kørte fra Skovlunde til Brøndby Havn. Kollisionen skete ved afkørsel 22 til Brøndby Havn. 53 Steffens teori: Pia blev passificeret i huset og bragt med i Sundstrøms selvmord. Dokumentet findes i sagens akter 54 Brunhildes vidneudsagn: Hun forstod ikke der var en kvinde med i bilen..da hun jo ud fra brevet vidste, Bertel ville begå selvmord 55 Brunhilde og Jan Jeldtoft Jensen sætter en eftersøgning i gang. De eftersøger fysisk Bertel Sundstrøm i Tåstrup, Skovlunde og Brøndby. Da afhørte inden for ca. 30 minutter stadig ikke kunne få fat på Bertel, besluttede hun at køre hjem fra arbejde for at se, om Bertel var her Eddie fortæller: Jan ringer og efterlyser Bertel før kollisionen med broen. Brunhilde beskriver sin tilstand som Gået i chok 56 Et vidne ringer uopfordret til politiet: Han oplyste, at det ikke ville undre ham, om kvinden i bilen blev dræbt af den person hun var sammen med i bilen, og han sagde, at vi burde undersøge dennes bopæl Mikael så også at Pia var pakket ind. Pia ville aldrig frivilligt lade Sundstrøm køre sin bil, men hun ligger i bagagerummet. Det er aldrig før sket, at elever venter forgæves. Maria eller Per er med i den oprindelige plan. Hvorfor ellers køre fra Skovlunde til Brøndby Havn? Med sit kendskab til Bertel Sundstrøm samt SMS og afskedsbrev, vidste Brunhilde, at han vil begå selvmord Brunhilde og Jan er helt overbevist om Bertel Sundstrøm vil begå selvmord, og sætter derfor en større eftersøgning i gang Vidnet er overbevist om der er tale om en forbrydelse, ellers ringer man ikke til uopfordret politiet.

12 57 Erlings udsagn i Berlingske Tidende den 12 juni:...jeg er faktisk heller ikke i tvivl om, at min bror har taget initiativet til, at han selv og Pia Rønnei omkom Per taler med Erling, som er overbevist om at motivet er år han ikke kunne få hende, var der ingen andre der skulle Erling er overbevist om, det var en overlagt handling fra Bertel Sundstrøms side.

Hvordan kan politiet leve med det? (Hanne Petersen)

Hvordan kan politiet leve med det? (Hanne Petersen) Citat: Hvordan kan politiet leve med det? (Hanne Petersen) Justitsministeren Klagesagen over Politiets embedsførelse i Rønnei-sagen Sagsforløb: Justitsministeren Sagsnr. 2010-2002/010-030. Dato Hændelse

Læs mere

Gerningsmanden var iført gummihandsker og medbragte et ladt oversavet jagtgevær, ekstra ammunition, kniv, gaffatape og strips

Gerningsmanden var iført gummihandsker og medbragte et ladt oversavet jagtgevær, ekstra ammunition, kniv, gaffatape og strips Gerningsmanden var iført gummihandsker og medbragte et ladt oversavet jagtgevær, ekstra ammunition, kniv, gaffatape og strips Vidneudsagn i Rønnei-sagen Hændelserne den 26. november 2007 Rønnei-sagen:

Læs mere

FORBRYDELSEN MOD FAMILIEN RØNNEI KRONOLOGISK HÆNDELSESFORLØB ver 2010-03-20

FORBRYDELSEN MOD FAMILIEN RØNNEI KRONOLOGISK HÆNDELSESFORLØB ver 2010-03-20 FORBRYDELSEN MOD FAMILIEN RØNNEI KRONOLOGISK HÆNDELSESFORLØB ver 2010-03-20 Dato Tidspunkt Hændelse Bemærkninger/spørgsmål/mv. Maria (vores datter på 16 år) modtager en SMS fra Bertel Henning Sundstrøm:

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

skulle lige tjekke, at alting var, som det skulle være, og hvad fandt jeg? Han holdt en dramatisk pause uden at regne med svar og var lige ved at gå

skulle lige tjekke, at alting var, som det skulle være, og hvad fandt jeg? Han holdt en dramatisk pause uden at regne med svar og var lige ved at gå Kapitel 2 Jeg er altså virkelig sulten og tørstig. Hvorfor kommer han ikke? stønnede Siri. En time var gået uden for stationen i Tarquinia. Det var middagstid og stegende hedt. Det lange hår var samlet

Læs mere

1 Historien begynder

1 Historien begynder LÆS STARTEN AF 1 Historien begynder Rikka galoperede gennem skoven. Hendes hjerte hamrede i brystet, og hun var træt. Alle fire ben gjorde ondt, men hun kunne ikke stoppe nu. Klahons Drømmejæger havde

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Politi begik fejl på fejl i drabssag (Berlingske Tidende)

Politi begik fejl på fejl i drabssag (Berlingske Tidende) Citat: Politi begik fejl på fejl i drabssag (Berlingske Tidende) Folketingets Ombudsmand Klagesagen over Politiets embedsførelse i Rønnei-sagen Sagsforløb: Folketingets Ombudsmand J.nr. 2010-4564-6110/PK3

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1 Log skema for Stalkingbegivenheder Dato Klokkeslæt Beskrivelse af begivenhed Sted for begivenhed Vidner - Navn adresse og telefon Dokumentation / Beviser Politikontakt Navn på betjent / aftaler Oktober

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

16. søndag efter trinitatis 2014 Opvækkelsen af Lazarus ham Jesus elskede - er den syvende og sidste tegnhandling, som fremstår i Johannesevangeliet.

16. søndag efter trinitatis 2014 Opvækkelsen af Lazarus ham Jesus elskede - er den syvende og sidste tegnhandling, som fremstår i Johannesevangeliet. 1 16. søndag efter trinitatis 2014 Opvækkelsen af Lazarus ham Jesus elskede - er den syvende og sidste tegnhandling, som fremstår i Johannesevangeliet. Jesus opvakte Lazarus fra de døde fordi han elskede

Læs mere

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog)

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog) Copyright 2011 Dortea Berg-Jensen Forsidefoto: Mette Berg-Jensen Omslag: Sitara Bruns Tilrettelægning og fotos: Dortea Berg-Jensen Coverillustrationer: Sven Aage Berg Bogen er sat med New Baskerville Tryk:

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den.

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. 17. jul. 2012 Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. nedenfor er altså mit bud på en tekst der handler om kamp og kærlighed, kampaspektet

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

ER DENNE HISTORIE SAND?

ER DENNE HISTORIE SAND? ER DENNE HISTORIE SAND? Dette er en bog om h å b. Men set i lyset af det postyr, der tidligere er opstået i forbindelse med udgivelsen af erindringer, der har indeholdt tvivlsomme fakta, er det rimeligt

Læs mere

Indberetninger af magtanvendelser, Særlig Social Indsats, 2015

Indberetninger af magtanvendelser, Særlig Social Indsats, 2015 Tilbud Indgreb Voksne SKEMA 1 125-128 Registrering og indberetning af godkendt magtanvendelse (personlig alarm, pejlesystem, fastholdelse i hygiejnesituation er mv.) Voksne SKEMA 2 126, stk. 1 Registrering

Læs mere

Du skal skrive en fortælling med titlen:

Du skal skrive en fortælling med titlen: Du skal skrive en fortælling med titlen: 1 DRENGEN, DER IKKE KUNNE FINDE HJEM Du må selv finde på handlingen i fortællingen, men der er nogle elementer du SKAL forholde dig til. 1) Drengen har et mål nemlig

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa)

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) Mek af Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) SCENE 1. EXT. UNDER RINGGADEBROEN, EFTERMIDDAG (17) er ude med sine to venner (16) og (18). står med en graffitidåse i hånden til højre for de to andre og sprayer

Læs mere

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M500 DAVID OG SAUL Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 19,9-24 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Tøj til dukkerne harpe til David (eller evt. guitar mundharmonika eller andet)

Læs mere

FYRET FRA JOBBET HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KOMMER DU VIDERE?

FYRET FRA JOBBET HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KOMMER DU VIDERE? FYRET FRA JOBBET HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVORDAN KOMMER DU VIDERE? Jeg er blevet fyret! Jeg er blevet opsagt! Jeg er blevet afskediget! Det er ord, som er næsten

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE LEVENDE FORTÆLLING I M497 DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Sag nr. 12/13699 Tobøl d 26.05.2013

Sag nr. 12/13699 Tobøl d 26.05.2013 1 Sag nr. 12/13699 Tobøl d 26.05.2013 Da sagen nu skal gå om, vil vi udover vores første ansøgning, med de gener, ulemper og groft krænkelse af privatlivets fred, som vi har af vejens brugere, gerne komme

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Ved en samtale med treårige Mias forældre antyder de, at Mia bliver opdraget med fysisk afstraffelse, hvis hun ikke hører efter.

Ved en samtale med treårige Mias forældre antyder de, at Mia bliver opdraget med fysisk afstraffelse, hvis hun ikke hører efter. Ved en samtale med treårige Mias forældre antyder de, at Mia bliver opdraget med fysisk afstraffelse, hvis hun ikke hører efter. 1 Du observerer ved en samtale med treårige Victors mor, at hun har et tydeligt

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 Drengen der tegnede af Frederik von der Hude Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 1 SC. EXT. PARK. DAG Det er en sjælden varm efterårsdag, solen skinner, luften er helt ren og de rød-gule blade dækker

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Odense Stadsarkiv, Historiens Hus Middelfart Letlæselig (side 1) Først i tyverne blev mor syg og indlagt på Odense Sygehus, og fik en behandling med stråler på underlivet, ved en forglemmelse fra sygeplejerskens

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

LENNY Tag nu et hvæs.

LENNY Tag nu et hvæs. Side 0 af 5 1. INT. S HUS. NAT (18) og hans gode ven (16) sidder hjemme hos Lenny, på et stort ægte tæppe. Værelset har en flippet stil generelt, og der er kun levende lys tændt. Man kan hører regn og

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Forladt. Mathias Amsinck Kalhauge. mkalhauge@gmail.com

Forladt. Mathias Amsinck Kalhauge. mkalhauge@gmail.com Forladt By Mathias Amsinck Kalhauge mkalhauge@gmail.com INT. - ETNRÉ (GANG) - EFTERMIDDAG FADE IN: En tom gang vises. Der er ingen, men en fjern lyd af dialog nærmer sig. Dialogen bliver tydeligere, og

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0104 Klageren: XX 7323 Give Indklagede: Sydtrafik CVRnummer: 29942897 Klagen vedrører: Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med

Læs mere

Dialogspørgsmålene er inddelt i to temaer: seksuelle overgreb og vold.

Dialogspørgsmålene er inddelt i to temaer: seksuelle overgreb og vold. Dialog DAGTILBUD Dialogspørgsmålene er velegnede til at sætte temaet Overgreb på dagsordenen i en personalegruppe i forhold til, hvordan I bør handle, når der opstår viden eller mistanke om overgreb. De

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 3: Den praktiserende læge 3 Den praktiserende læge Hvad passer på praktiserende læge? Hvad passer på en praktiserende læge? Hvorfor

Læs mere

DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN?

DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? TINAMARIA FABRINA JENSEN NÅR SANDHEDEN SKAL FREM 1 DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? TINAMARIA FABRINA JENSEN NÅR * SANDHEDEN * SKAL * FREM Copyright Tinamaria

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om alkohol. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet:

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Odense gågaden - En hjemløs råber efter mig føler mig lidt utilpas hvad vil han. han ville bare snakke så jeg

Læs mere

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007 1 DUEL Final Draft Af Saida Edberg Loveless Baseret på idé af toppen 5. Oktober 2007 2 1. INT. STUE - NIGHT En hånd kommer frem bag fra en sofa med en legetøjspistol. Der lyder et SKUD, da fingeren trækker

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger

Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Retningslinjer for den uerfarne spøgelsesjæger Flere gange om året bliver jeg ringet op af nogen som er bekymrede over en spøgelsesagtig tilstedeværelse, sædvanligvis i deres hjem. Nogle af dem er ligesom

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os.

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os. KATINKA KATINKA Nu er det slut med ulykkelig kærlighed NS: Skriver noter med sort 1 Int - s STUE - Night Rødvinen drypper på gulvtæppet fra bordet. (29) og (31) sidder ved spisebordet midt i derses cesar

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere