Hvordan underviser man børn i Salme 23

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan underviser man børn i Salme 23"

Transkript

1 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det er vigtigt, at børnene får lært salmen udenad på en spændende måde, forstår betydningen af versene og ved, hvordan de kan bruge dem i deres hverdag. Her er en idé - trin for trin - der viser, hvordan man kan undervise børn i Salme 23. Brug uger på at lære børnene hele salmen. Ønsker man en nemmere måde at holde billederne på, kan man evt. sætte dem sammen tre og tre under hinanden med tape. Sæt også tape på bagsiden. Man kan evt. efterlade en millimeter luft mellem papirerne, førend man sætter tape på. Uge 1 Indledning: Hvor mange af jer har prøvet at klappe et får? (Lad børnene svare.) I Bibelen er der et sted, hvor der står en hel masse om får. Det er fordi David, som har skrevet det, var fårehyrde. Han blev sendt ud på marken af sin far for at passe familiens får. David skulle sørge for, at fårene havde det godt, havde nok grønt græs at spise og ikke blev angrebet af vilde dyr. Præsentation: Prøv at hør, hvad David skriver i Salme 23. (Læs hele salmen højt for børnene). Forklaring: David kalder Herren sin hyrde. David vidste, at ligesom han passede på fårene, passede Gud på ham. Han siger, at han er et af Herrens får. Alle dem, der tilhører Herren, kan sige med David: Herren er min hyrde. De næste gange skal vi lærer meget mere om, hvordan Gud er hyrde for alle dem, der tror på ham. Uge 2 Salme 23,1: Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød. Indledning: Inden klub: Klip to billeder af to forskellige voksne ud af en avis eller et ugeblad. Skriv God hyrde bag på det ene billede og Dårlig hyrde bag på det andet billede. Personen på billedet, hvor der står Dårlig hyrde bag på, må ikke ligne en skurk. I klub: (Vis børnene de to billeder uden at de ser, hvad der står bagpå.) Prøv at forestille jer, at I skulle på overlevelsestur i skoven med en af disse to voksne. I skal nu beslutte jer for, hvem I helst vil følges med. Dem, som helst vil følges med denne voksne, skal sætte sig til højre og dem, der helst vil følges med den anden, skal sætte sig til venstre. (Giv børnene tid til at bytte pladser.) På et tidspunkt på overlevelsesturen, hvor I er langt inde i skoven, bliver det storm - og regnvejr. Den ene voksne (peg på billedet, hvor der står God hyrde bag på), ved lige præcis, hvor der ligger en hytte i nærheden. Han skynder sig at få alle børnene i ly der. Den anden voksne (peg på det andet billede), ved ikke noget om en hytte, og han gider ikke vente på børnene, så han løber sin vej for selv at komme i sikkerhed.

2 Jer, der valgte at være sammen med denne voksne (peg på billedet, hvor der står God hyrde bag på) på overlevelsesturen, kom ikke til at lide nød, men jer, der var sammen med den anden voksne, ville sikkert komme til at lide nød altså til både at fryse, blive sultne og fare vild. Præsentation: I Bibelen har David skrevet, at han ikke lider nød. Hør hvorfor! (Læs Salme 23,1 højt for børnene. Vis børnene det illustrerede vers og sig første vers 2-3 gange sammen med dem.) Forklaring: Hvem er Herren? (Lad et barn svare.) Hvad er en hyrde? (Lad et andet barn svare.) Hvad er en god hyrde? (Lad børnene komme med deres forskellige bud og peg derefter på billedet af den voksne, der passede på børnene.) Denne voksne var ligesom en god hyrde, fordi han blev i skoven og hjalp børnene, da de havde brug for det. (Vend billedet, hvor der står God hyrde på bagsiden, så børnene kan se det.) Gud er ligesom en god hyrde. Han ved, hvad vi har brug for, og hvordan han kan hjælpe os. Denne voksne var ligesom en dårlig hyrde. (Vend det andet billede om.) Han løb sin vej, da børnene havde allermest brug for ham. Det vil Gud aldrig gøre. Han bliver sammen med os, når vi har det svært og har brug for hjælp. Troende børn: Hvis du tilhører Herren altså tror på ham - kan du være sikker på, at Gud er din hyrde. Han vil altid hjælpe dig og blive hos dig. Du kan huske på dette vers fra Bibelen og synge det, når du er trist eller ked af det og tænke på, at Gud er hos dig og vil hjælpe dig. Ikketroende børn: Hvordan kan man vide om man tilhører Herren? Alle dem, som har Jesus i deres hjerte og har givet deres liv til Gud, tilhører Herren. Hvis du ikke tilhører Herren, kan du komme til det i dag. Du kan bede til Jesus og sige undskyld for alle de forkerte ting, du har gjort og fortælle ham, at du gerne vil tilhører ham. Når man tilhører Gud, vil han hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre. Nogle gange vil Gud måske bede dig om at gøre noget, som du ikke har lyst til, men når du tilhører Herren, er det ham, der må bestemme over dit liv. Men Gud lover at være med dig og hjælpe dig. Han vil kun bestemme det, der er bedst for dig. Repetition: Børnene skal have gentaget verset mindst 10 gange i alt. Sig verset med børnene indimellem, at du forklarer det. Varier den måde sangen synges på: - Hvisk verset - Udvælg nogle linier som skal hviskes - Hold verset på hovedet - Sig verset uden at se på teksten Uge 3 Salme 23,2: Han lader mig ligge i grønne enge, han leder mig til det stille vand. Indledning: Måske har du prøvet at vågne tidligt en morgen og i stedet for at blive liggende i din egen seng, er du løbet ind til din mor eller far og har puttet dig ind til dem. Nogle gange er det bare det bedste at ligge helt stille ved siden af sin far eller mor. Det er ikke alle, der har en far eller mor, de kan putte sig ind til, når de er kede af det eller bange, men Bibelen fortæller os, at Gud på nogle måder ligner en far eller mor, man kan putte sig ind til.

3 Præsentation: Det skriver David om i Salme 23 vers 2: (Læs Salme 23,2 højt for børnene og vis dem det illustrerede bibelvers.) Forklaring: Hvad er en eng? (Lad børnene svare.) Hvad er det stille vand? (Lad børnene svare.) Prøv at forestille dig, at du var et får, som lå i en dejlig grøn eng, hvor der var masser af mad og vand. Der var også en hyrde, der sørgede for, at der ikke kom nogle farlige dyr og angreb dig. Du kunne ligge helt trygt og bare nyde det. Gud vil gerne hjælpe dig med at finde et sted, hvor du kan glemme alt det, du er bekymret for, og hvor du kan slappe helt af. Det er måske ikke i en grøn eng, som den David skrev om. Måske er det i en hængekøje som drengen på billedet? Eller måske er det hjemme på dit værelse? Måske er det et helt andet sted? Troende børn: Hvis du tilhører Gud, kan du, lige meget hvordan din dag har været, sætte dig et sted alene og fortælle Gud om alle de ting, du er bekymret for, ked af eller nervøs for. Så kan du sidde helt stille og tænke på, at Gud elsker dig og vil hjælpe dig med alle disse ting. Det er lidt på samme måde, som det kan være godt at ligge helt stille ved siden af sin far eller mor. Ikketroende børn: Måske kender du ikke Gud, men du vil gerne kunne fortælle Gud om alle dine bekymringer og vide, at han hjælper dig. Gud har lovet at være hos alle dem, der tror på Jesus og har bedt ham om at fjerne alle de forkerte ting fra deres hjerte. Du kan i dag bede til Jesus og sige undskyld for alt det forkerte, du har gjort, og bede ham om at komme ind i dit hjerte og bo. Der er ikke noget, han hellere vil, end at rense dit hjerte og være sammen med dig. Repetition: Sig både første og andet vers mindst 10 gange under gennemgangen af verset. Sig versene to gange i træk uden pause imellem. Varier den måde versene siges på: - Stå på et ben og sig versene. - Stå på det andet ben og sig versene. - Lad en hånd og en fod røre gulvet og sig versene. - Lad den anden hånd og den anden fod røre gulvet og sig versene. - Ingen hænder eller fødder må røre gulvet, mens versene siges for sidste gang. Uge 4 Salme 23,3: Han giver mig kraft på ny, han leder mig ad rette stier for sit navns skyld. Indledning: (Lav et lille drama for børnene, hvor du lader som om, du er fuldstændig udkørt.) Jeg er bare så træt! Det er som om, mine ben slet ikke kan bære mig. Jeg har ondt i hovedet og jeg har mest af alt lyst til at lægge mig ned at sove. Men det kan jeg jo ikke, for jeg skal i børneklub. Præsentation: Hvad kan man gøre, når man har det sådan? Bibelen fortæller os hvem, der kan give os nye kræfter. Det kan vi læse om i Salme 23 vers 3. (Læs verset højt for børnene fra din Bibel. Vis dem derefter, at verset også står i sangen.) Forklaring:

4 Han giver mig kraft på ny Hvornår har man brug for, at Gud giver en nye kræfter? (Lad børnene komme med deres forskellige bud.) Ja, det kan være til mange forskellige ting. Kan I huske, at vi talte om, hvad det betød, at Gud vil lede os til grønne enge og det stille vand? (Lad børnene svare.) Når vi er helt stille sammen med Gud og fortæller ham om alle de ting, vi går og tænker på, kan Gud tale til os stille i vores hjerte. Måske kommer du til at tænke på engang, du kunne løse en matematikopgave, som du først troede var helt umulig, og derfor får du nye kræfter til at gå i gang med dine lektier. Det kan også være, at du er blevet drillet af to fra din klasse, og så husker Gud dig på, at han elsker dig fantastisk meget, og på den måde får du kræfter til at være ligeglad med, hvad de siger til dig. han leder mig ad rette stier Kan man bede Gud om hjælp til at vælge den rigtige skovsti, hvis man er faret vild i skoven? (Lad børnene svare.) Ja, det kan man godt, men når der står i dette vers, at Gud leder os ad rette stier, så er det ikke kun skovstier, man kan tænke på. Gud vil også hjælpe os med at vælge at gøre det rigtige. Måske skal du vælge, om du vil se en uhyggelig gyserfilm eller en hyggelig tegnefilm, eller du skal vælge, om du skal gå til klaver eller håndbold. Vi skal hele tiden vælge mellem forskellige ting, og Gud vil hjælpe dig med at vælge det bedste, hvis du beder ham om det. for sit navns skyld Når du følger Gud og beder ham om at give dig nye kræfter og lede dig til at vælge de rigtig ting, så vil andre mennesker kunne se på dig og tænke: Den Gud han/hun tror på, er virkelig en stor Gud! På den måde kan du være med til at gøre Guds navn berømt. Når dette bibelvers fortæller os, at Gud leder os ad rette stier for sit navns skyld, betyder det, at han leder os, fordi han gerne vil have, at alle andre mennesker også skal kende ham og hans navn. Troende børn: Hvis du tror på Gud, så tænk på dette vers, når der er noget, du slet ikke orker, og bed Gud om at give dig nye kræfter. Husk også at bede Gud om hjælp, når der er noget, du skal vælge. Ikketroende børn: Er der nogen, som kan huske hvem, der kan kalde Gud for sin hyrde? (Lad børnene svare.) Ja, det kan alle dem, der tror på ham. Det, der står i Salme 23, gælder for alle dem, der tror på Gud. Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil tro på Gud? (Lad børnene svare og kom evt. selv med supplerende forklaringer.) Repetition: Gentag verset mindst ti gange under gennemgangen af verset. - Læs verset højt fra den illustrerede salme sammen med børnene. - Sig kun tredje vers. Sig hele tiden verset to gange i træk. Varier måden det siges på (Hviskes, stå på et ben, dem der har hvide sokker på, drengene osv.). - Sig de første tre vers af salmen sammen. Uge 5-6 Sig de første tre vers af Salme 23 med børnene. Repetér forklaringerne til verset, f.eks. vers 1 i uge fem, og vers 2-3 i uge seks.

5 Uge 7 Salme 23,4: Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, din stok og din stav er min trøst. Indledning: Er der nogen af jer, der er bange for mørke? (Lad børnene svare.) Der er mange, som er bange for mørke eller andre ting. Når man kender Gud, behøver man ikke være bange. Præsentation: Det står der noget om i Salme 23 vers 4. Er der en, som vil læse verset højt for os andre? (Lad et af børnene komme op og læse verset højt fra din Bibel. Tag derefter den illustrerede sang frem og vis, hvor vers 4 står.) Forklaring: Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, Hvad vil det sige at frygte noget? (Lad børnene svare.) Det kan være, du har hørt, at dine forældre måske skal skilles, eller der er nogen fra din skole, som har lovet dig bank. Det gør dig rigtig bange, og det kan føles som om, du går i en mørk dal. Men selvom der sker uhyggelige ting, skal vi ikke blive bange, for Gud er hos os og passer på os. din stok og din stav er min trøst. (Inden klubben: Tegn et billede af en stok (en stærk kæp), og tegn et billede af en hyrdestav (en stav formet, så den har en halvcirkel i toppen).) Da David var fårehyrde, tror jeg, at han havde både en stok og en stav. Stokken kunne han bruge, når der kom vilde dyr for at angribe fårene (vis billedet af stokken). Hyrdestaven kunne han bruge til at redde et får, der var faldet ned mellem klipper eller andre steder, hvor det ikke selv kunne komme op (vis billedet af hyrdestaven og forklar, hvordan halvcirklen i toppen kunne bruges til at løfte et får). Fårene kunne også genkende hyrdestaven, så hvis David gik så langt væk, at fårene ikke kunne se ham, kunne de måske se den lange stav med buen i toppen og på den måde finde ud af, hvor de skulle gå hen. Troende børn: Hvis Gud er din hyrde, kan du forestille dig, at han har en stok, som han beskytter dig med. Hvornår har vi brug for, at Gud beskytter os? (Lad børnene svare.) Du kan også forestille dig, at Gud har en hyrdestav. Hvis du på et tidspunkt har et problem, som du slet ikke kan løse, er du ligesom et får, som er faldet ned mellem nogle klipper. Gud vil hjælpe dig, ligesom en hyrde hjælper sit får. Ikketroende børn: Der står mig i dette vers. Hvem er det? (Lad børnene svare.) Ja, det er alle dem der har taget imod Jesus. Hvis du ikke har taget imod Jesus, og gerne vil have Gud som din hyrde, kan du i dag bede Jesus om at rense dit hjerte for alle de forkerte ting, du har gjort. Du kan f.eks. bede sådan: Kære Jesus, undskyld at jeg har gjort så meget forkert. Jeg vil gerne have, at du renser det væk og bliver min hyrde. Repetition: Gentag verset mindst 10 gange under gennemgangen af verset. - Læs verset almindeligt to-tre gange. - Gentag verset som pingpong. (Du siger første ord Selvom, børnene siger næste ord jeg, du siger tredje ord går, børnene siger fjerde ord i osv.) Gentag dette ca. fem gange. Lad også børnene være dem, der starter med at sige første ord. Uge 8 Repetér de første fire vers af Salme 23 med børnene. Repetér forklaringerne til vers 4.

6 Uge 9 Salme 23,5: Du dækker bord for mig for øjnene af mine fjender. Du salver mit hoved med olie, mit bæger er fyldt til overflod. Indledning: (Tag en flaske madolie med i klub.) Hvad bruger man denne olie til? (Lad børnene svare.) Kan I komme i tanke om noget andet? (Giv børnene et lille stykke tid til at tænke sig grundigt om.) Da David levede, brugte man nogle gange olie til noget ganske særligt. Præsentation: Det står der noget om i Salme 23 vers 5. (Læs verset højt fra Bibelen og vis børnene, at det samme vers står i den illustrerede sang.) Forklaring og anvendelse: (Der er ingen anvendelse til de børn, der ikke er troende. Sørg for at have det på et andet tidspunkt i børneklubprogrammet.) Du dækker bord for mig for øjnene af mine fjender. Hvornår dækker man bord? (Lad børnene svare.) Ja, det gør man, når man skal spise. David skriver, at Gud dækker bord for ham. Det betyder, at Gud gav ham, hvad han havde brug for - f.eks. mad og tøj. Gud er stærk, og derfor kunne han sørge for David, selvom der var nogle fjender, der ønskede at han skulle dø. Hvis Gud er din hyrde, vil han også give dig, hvad du har brug for. Når du beder til Gud, så sig ham tak for alt det, han giver dig: Mad, tøj, et værelse, forældre og venner. Du salver mit hoved med olie, mit bæger er fyldt til overflod. Hvem har I hørt om, der blev salvet med olie? (Lad børnene svare.) Ja det gjorde David. Samuel hældte noget olie ud over Davids hoved for at salve ham. Hvorfor blev David salvet? (Lad børnene svare.) Ja, fordi Gud havde valgt ham til at være konge. Når nogen bliver salvet, er det ofte, fordi de bliver udvalgt til noget helt særligt. Hvis du tror på Gud, har Gud udvalgt dig til noget helt særligt. Gud har nok ikke udvalgt dig til at være konge, men han har en helt speciel opgave, som han vil bruge dig til. Repetition: Gentag verset 10 gange sammen med børnene under gennemgangen af verset. - Læs verset almindeligt fire-fem gange. - Repetér de første fem vers af Salme 23. Gør det to-tre gange. Uge 10 Repetér de første fem vers af Salme 23. Repetér forklaringerne til versene, f.eks. vers 4 i uge 10 og vers 5 i uge 11.

7 Uge 11 Salme 23,6: Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever, og jeg skal bo i Herrens hus alle mine dage. Indledning: Emma tænkte nogle gange på, hvad der ville ske i fremtiden. Ville der mon blive krig her i Danmark? Ville hun finde et arbejde, hun var glad for, når hun blev voksen? Ville hun få en god familie? Nogle gange, når hun blev bekymret for fremtiden, huskede hun på et vers fra Bibelen. Præsentation: Det var Salme 23 vers 6. Hvem vil læse verset højt fra min Bibel? (Lad et barn komme op og læse verset højt fra din Bibel. Vis derefter, at verset står i den illustrerede sang.) Forklaring: Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever, Hvad betyder troskab? (Lad børnene svare.) Ja, det er, når man holder, hvad man lover og er trofast. Gud holder altid, hvad han lover. Hvor længe vil Gud være god imod og trofast overfor dem, der tror på ham? (Lad børnene svare.) Ja, det vil han være ligeså længe, vi lever her på jorden. og jeg skal bo i Herrens hus alle mine dage. Hvad er Herrens hus? (Lad børnene svare.) Ja, det er Himlen. Hvordan er der i Himlen? (Lad børnene svare.) Ja, der er meget bedre, end vi overhovedet kan forestille os. Alle dem, som har fået renset deres hjerte fra synd og tror på Jesus, kommer i Himlen, når de en dag dør her på jorden. Troende børn: Hvis du tror på Jesus, behøver du ikke være bange for, hvad der vil ske i fremtiden om der vil blive krig, hvad du skal være, når du bliver stor, eller hvad der vil ske, når du dør. Gud har lovet at være god imod dig og være trofast, så længe du lever her på jorden, og når du en dag dør, vil du komme op i Himlen, hvor alting er godt. Ikketroende børn: Det er kun dem, der har et rent hjerte, der kan komme til Himlen. Vi kan ikke selv skaffe os et rent hjerte, fordi vi alle sammen har gjort mange ting forkert. Måske har du løjet, slået, bagtalt, mobbet eller noget andet, du godt ved er forkert. Jesus har gjort noget helt fantastisk, der gør, at vi kan få et rent hjerte. Han døde på et kors, selvom han aldrig har gjort noget forkert. Gud lagde alle de forkerte ting, som du og jeg har gjort, over på Jesus, og på den måde tog Jesus vores straf. Efter Jesus var død, blev han levende igen, og han er i Himlen nu. Hvis du aldrig har bedt Jesus om at rense dit hjerte, men du har besluttet dig for, at du vil tro på ham, kan du bede til ham i dag. Du kan f.eks. sige: Kære Jesus. Jeg vil gerne have, at du fjerner alt det forkerte, jeg har gjort. Jeg vil gerne tro på dig resten af mit liv. Repetition: Gentag verset 10 gange. - Læs verset almindeligt to-tre gange. - Lad børnene holde sig for det ene øje, mens verset gentages. - Lad børnene holde sig for det andet øje, mens verset gentages. - Lad børnene holde sig for begge øjne, mens verset gentages. - Gentag hele Salme 23 to-tre gange (varier evt. ved at hviske på udvalgte vers). Uge 12 Repetér hele Salme 23. Repetér forklaringen til vers seks.

8 Uge 13 Repetér hele Salme 23. Lad børnene tjekke i Bibelen, at det, de har lært, er præcis magen til det, der står i Bibelen. Børn & Tro

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 32-36 Sådan kan det bruges I hjemmet Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 32: David salves til konge Nøglesætning: Gud ser dig og kender dit

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Hvad er det, du siger -2

Hvad er det, du siger -2 Hvad er det, du siger -2 Alt, hvad Gud siger, er sandt og godt. Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver, ligesom han har sagt sikken en magt

Læs mere

Et godt valg -2. Daniel hører fra Gud

Et godt valg -2. Daniel hører fra Gud Et godt valg -2 Daniel hører fra Gud Mål: Børnene må indse, at de kan ændre situationer, når de tager sig tid til at søge Gud, lytte til ham og hører fra ham. Fremtiden ligger i Guds hænder, og han hjælper

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -3

Min Gud er en stor, stor Gud -3 Min Gud er en stor, stor Gud -3 Min Gud er min Befrier! Mål: At lære børnene, at Gud er vores Frelser og Befrier. Han har altid magt til at befri os fra alt. Tekst: 1. Kongebog 17, 17-24 (Elias beder for

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 15 livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 1 »Vi vil leve i bøn«sådan lyder en af kerneværdierne i IMU, og derfor ønsker vi at sætte fokus på bøn. 15 livliner er en opfordring til at

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

GPS 17-26. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 17-26. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 17-26 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 17: Moses bliver født Nøglesætning: Gud ønsker at passe på dig Huskevers

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

LEKTIE. Den første julesang. Parat til at undervise. Jesus er Guds dyrebare gave til os.

LEKTIE. Den første julesang. Parat til at undervise. Jesus er Guds dyrebare gave til os. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 3 Den første julesang Ugens tekst og referencer: Luk 2,8-14. Den store Mester, kap. 4. Huskevers: Alle gode gaver kommer fra oven. (Jak 1,17) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Lad det vokse -4. Det koster at følge Jesus.

Lad det vokse -4. Det koster at følge Jesus. Lad det vokse -4 Det koster at følge Jesus. Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn lærer, hvilke ting der kan stå i vejen for vækst; børn indser, at ikke alle, som tror på Jesus, vil blive ved

Læs mere

Vi gør det sammen -6

Vi gør det sammen -6 Vi gør det sammen -6 Sammen med Gud behøver vi ikke være bange Mål: Fortæl børnene, at det vigtigste af alt er, at Gud er med os, for når Gud er med os, er det lige meget, hvem der er imod os. Han kan

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION Forud er der normalt gået 6 timer, fra pumperne med sovemedicin og smertestillende medicin er slukket, til lægerne kan lave den første hjernedødsundersøgelse. Herefter

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

LEKTIE. Når som helst, hvor som helst. Parat til at undervise. Vi kan tale med Jesus når som helst og hvor som helst.

LEKTIE. Når som helst, hvor som helst. Parat til at undervise. Vi kan tale med Jesus når som helst og hvor som helst. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 5 Når som helst, hvor som helst Ugens tekst og referencer: Mark 1,35-38. Huskevers: Beder I til mig, vil jeg høre jer. (Jer 29,12) Hovedformålet er, at børnene Ved at bøn

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Prædiken i Humlebæk Kirke. Anden søndag efter påske, 14. april 2002

Prædiken i Humlebæk Kirke. Anden søndag efter påske, 14. april 2002 ERLING TIEDEMANN Prædiken i Humlebæk Kirke Anden søndag efter påske, 14. april 2002 Læsninger: Salme 23 ("Hyrdesalmen") Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød, 2 han lader mig ligge i grønne enge, han

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Hovedformålet er, at børnene Ved, at giversind er en måde at tilbede på. Føler glæde over at give Viser det, ved at give glad og velvilligt

Hovedformålet er, at børnene Ved, at giversind er en måde at tilbede på. Føler glæde over at give Viser det, ved at give glad og velvilligt LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 9 Den fattige enkes gave Ugens tekst og referencer: Luk 21,1-4. Mark 12,41-44. Den Store Mester, s. 418-420. Huskevers: Gud elsker en glad giver. (2 Kor 9,7) Hovedformålet

Læs mere

Vi er en familie -3. Alle folkeslag hører til samme familie

Vi er en familie -3. Alle folkeslag hører til samme familie Vi er en familie -3 Alle folkeslag hører til samme familie Mål: Børn lærer, at alle, som kender Jesus, hører til den samme familie, hvor Gud er vores far, og Jesus er vores storebror. Her er det lige meget,

Læs mere

6. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 15. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 746/434/516/27//509,v.1-5/509,v.6 Uddelingssalme: 694

6. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 15. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 746/434/516/27//509,v.1-5/509,v.6 Uddelingssalme: 694 1 6. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 15. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 746/434/516/27//509,v.1-5/509,v.6 Uddelingssalme: 694 Åbningshilsen Endnu en sommersøndag. I dag en søndag om at få livskvalitet,

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne

5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne Lektion 4: Om forstyrrelser og ro i klassen 5 min Evaluering fra sidste lektion: Hvad virkede godt? 5 min Tanker om tanker repetition fra sidste lektion og lidt nyt dialog med eleverne 5 min Tanker på

Læs mere

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013.

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. v/ sognepræsterne Lene Sander, Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev og Tina Skov Løbner, Marie Magdalene-Koed. HØR - DET GROR!" Når vi laver børnegudstjenester tænker

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 2 Andagt 60-120 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

ingen er så tryg i fare

ingen er så tryg i fare Syng med Nr 63 - tekstvejledning ingen er så tryg i fare Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Ingen er så tryg i fare ( Syng med, Lohse nr. 42 el. DDS nr. 49). Tekst Se Udvalgt salme Matt 10,29-31

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

4.2 Du må også være discipel

4.2 Du må også være discipel 42 Du må også være discipel - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 42 Du må også være discipel Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften skal handle om, at Guds plan stadig involverer os Disciple

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Studie 18. Kristen adfærd

Studie 18. Kristen adfærd Studie 18 Kristen adfærd 97 Åbningshistorie Spørgsmål, der skræmmer livet af mig: Hvilke film er det ok at se? Hvad er der galt med det tøj, jeg har på? Er der noget galt med min musik beskriver den ikke

Læs mere

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK Juniorark G I P M A C L BIBE Bibeltimer 2016 TEMA KOG DAVID MED LIK TIL T Dette tilhører: danmarks folkekirkelige soendagsskoler Bibeltime 1 Fra fårehyrde til løftet om en kongestol David salves 1. Hvorfor

Læs mere

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet:

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet: 1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Josefs nye kjortel Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7 Budskabet: Gud elsker mig og har omsorg for mig. Se den smukke gave. Hvem er

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

LEKTIE. Vågn op lille pige! Parat til at undervise. Vi tjener Gud når vi beder for de syge.

LEKTIE. Vågn op lille pige! Parat til at undervise. Vi tjener Gud når vi beder for de syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 1 Vågn op lille pige! Ugens tekst og referencer: Mark 5,21-43. Den store Mester, kap. 36. Huskevers: Frem for alt ønsker jeg, at du må have det godt og være rask. (3 Joh 1,2)

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10 1 3. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 16. juni 2013 kl. 10.00. Én konfirmation. Salmer: 402/12/436/289//492,v.1-3//v.4-6/439/725/15 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen + I Faderens

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække Salmer DDS 732: Dybt hælder året i sin gang DDS 569: Ja, engang

Læs mere

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Gud er min far -1 Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Mål: Børnene ser Guds egenskaber som far: kærlig, tilgivende, givende og omsorgsfuld og børnene lærer nye måder at prise Gud på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Guds sendebud. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe (Hebr 1,14.)

Guds sendebud. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe (Hebr 1,14.) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 1 Guds sendebud Ugens tekst og referencer: Matt 1,18-25. Luk 1,26-38 og 2,8-14. Den store Mester, kap. 3. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe

Læs mere

Tekster: Es 25,6-9, 1 Joh 3,13-18, Luk 14,16-24

Tekster: Es 25,6-9, 1 Joh 3,13-18, Luk 14,16-24 Tekster: Es 25,6-9, 1 Joh 3,13-18, Luk 14,16-24 Salmer: Lihme 9.00 749 I østen Dåb: 448 Fyldt af glæde 49 Ingen er så tryg i fare 493 Gud Herren så 726 Gak ud min sjæl Rødding 10.30 3 Lovsynger Herren

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

DAVID OG GOLIAT BESØG. Bibeltime 2 DUKKETEATER I M498. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG GOLIAT BESØG. Bibeltime 2 DUKKETEATER I M498. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M498 DAVID OG GOLIAT Af: Hanne Kristoffersen Tekst: 1 Sam 17 Rekvisitter Bordteater med wc-rulle-dukker (se nedenfor). Mindst 8 wc-rulle-dukker (nærmere beskrivelse i afsnittet om dukketyper)

Læs mere

BØrneark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 BØRNEARK

BØrneark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 BØRNEARK BØrneark G N I P M A C L BIBE Bibeltimer 2016 TEMA KONG DAVID Dette tilhører: danmarks folkekirkelige soendagsskoler Bibeltime 1 Fra fårehyrde til løftet om en kongestol David salves Tekst: 1 Sam 16,4-13+19-21

Læs mere

4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722

4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722 4. søndag efter påske II Salmer: 754, 494, 478, 670, 492, 412, 722 Teksten som vi hørte for et øjeblik siden handler om frihed, et ord som de fleste nok har en positiv mening om. Men hvad er frihed egentlig?

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696

18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696 1 18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Vi er i kirke til

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE LEVENDE FORTÆLLING I M497 DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. trinitatis

Prædiken til 1. s. e. trinitatis Prædiken til 1. s. e. trinitatis Salmer 745 Vågn op og slå på dine strenge 292 Kærligheds og sandheds ånd 41 Lille Guds barn, hvad skader dig 411 Hyggelig rolig Nadver: 725 det dufter lysegrønt af græs

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

David 2. Originaltekst: Kathrine Hershey Tilpasset Europa: Paul Reid Dansk tekst: Pernille Helsø Korrektur: Dorthe Lykke Jensen Layout: Kresten Jensen

David 2. Originaltekst: Kathrine Hershey Tilpasset Europa: Paul Reid Dansk tekst: Pernille Helsø Korrektur: Dorthe Lykke Jensen Layout: Kresten Jensen David 2 Originaltekst: Kathrine Hershey Tilpasset Europa: Paul Reid Dansk tekst: Pernille Helsø Korrektur: Dorthe Lykke Jensen Layout: Kresten Jensen Teksten er udgivet af: Child Evangelism Fellowship

Læs mere

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31)

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 7 Helliget Gud Ugens tekst og referencer: Luk 2,21-38. Den Store Mester, kap. 5. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) Hovedformålet er,

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Jesu Liv 1. Copyright 1999, 2005 af Child Evangelism Fellowship PO Box 348 Warrenton, MO 63383-0348 USA

Jesu Liv 1. Copyright 1999, 2005 af Child Evangelism Fellowship PO Box 348 Warrenton, MO 63383-0348 USA Jesu Liv 1 Originaltekst: Kathrine Hershey Tilpasset europæiske forhold: Jennifer Haaijer Oversat af: Lis Walsøe Tekst udgivet af: Børn & Tros europæiske center Kilchzimmer CH-4438 Langenbruck, Schweiz

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -1

Min Gud er en stor, stor Gud -1 Min Gud er en stor, stor Gud -1 Min Gud kan alt! Mål: At lære børnene, at Gud kan alt. Han er den almægtige, og der er intet umuligt for ham. Tekst: 1. Kongebog 16, 29 17, 5 (Elias profeterer tørke i Israel.

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 7,36-50): En af farisæerne indbød

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Påskedag 16 Tekster: Salme 118,19-29 - 1.Peters brev 1,3-9 - Matthæusevangeliet 28,1-8

Påskedag 16 Tekster: Salme 118,19-29 - 1.Peters brev 1,3-9 - Matthæusevangeliet 28,1-8 Påskedag 16 Tekster: Salme 118,19-29 - 1.Peters brev 1,3-9 - Matthæusevangeliet 28,1-8 Vi kan slet ikke tænke os en påske uden påskeliljerne! Det er Grundtvigs skyld. ja, eller: først er det Guds skyld.

Læs mere

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. 5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 313-651/ 673-67 Vinderslev kl.10.30: 313-651- 301/ 673-484- 67 Tekst Joh 17,1-11: Sådan talte Jesus; og han så

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere