Kunsten er ikke at ligne, men at være. Designed by David Lewis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunsten er ikke at ligne, men at være. Designed by David Lewis"

Transkript

1

2 Skabt til trivsel Vores mål med UNIC har været at tage så meget som muligt af noget velkendt og hjemligt med ind i tandlægeklinikkens rum. Det har vi gjort for at skabe behagelige og afslappede rammer for pa tient og for tandlæge - for at tilpasse møblet de mennesker, der skal ligge i stolen og arbejde rundt om den. Mennesket er tænkt med i hele processen - fra patient over tandlæge og klinikassistent til også at omfatte serviceteknikeren. Velkommen til en behandlingsenhed, der tager udgangspunkt i mennesker. Thomas Steen Nielsen, heka dental

3 2 For nogle mennesker betyder det årlige besøg hos tandlægen ikke så meget - ikke mere end et rutinetjek hos en hvilken som helst anden læge. For andre - min svigerdatter for eksempel - er det ligefrem forbundet med stort velbehag. Hun glæder sig hver gang til at få poleret tænderne og set det hele efter. Hun føler sig renset bagefter, nærmest wellness for tænder og mund. 3 Kunsten er ikke at ligne, men at være Men for mange er det årlige besøg hos tandlægen forbundet med stort ubehag. Angst måske, ja man taler ligefrem om tandlægeskræk. De mennesker har vi haft i tankerne i arbejdet med at formgive UNIC. En anden væsentlig udfordring, når man arbejder med design til tandlæger, er det situationsbestemte arbejde. For situationen er faktisk konstant den samme: Tandlægen sidder på sin stol og flytter sig faktisk ikke særlig meget. Imens farer klinikassistenten rundt og henter, bringer, skriver og gør ved. Det er måske én af grundene til, at udsigten til et ophold i tandlægestolen for mange mennesker er så fremmedgørende og giver anledning til uro: Man ligger som et lille menneske midt i al teknikken, som man næsten bliver en del af, med sugekanyle i mundvigen og hvinende boremaskiner gennem emaljen. Derfor skal alting være inde for rækkevidde for tandlægen: Instrumentbord, instrumenter, bakker, lampe, røntgen osv. En af vores vigtigste målsætninger for den behandlingsenhed, som I ser her, er, at den skal være menneskelig. Eller i det mindste menneskeligere. Det er en idé, vi blandt andet ser reflekteret i de svungne, organiske former, den bølgende overside, den S-formede top, og den møbelhed, der præger behandlingsenheden. Vi har forsøgt at dræne den så meget som muligt for det stramme, kliniske look. David Lewis, Designer Designed by David Lewis Den internationale anerkendte industrielle designer David Lewis, som Heka Dental har samarbejdet med siden 2003, er kendetegnet ved altid at tage udgangspunkt i det enkelte projekt og ikke lade sig styre af en fastlåst designfilosofi. Denne grundlæggende indstilling til at udvikle smukt, funktionelt design har gjort David Lewis verdensberømt for sine markante designs for bl.a. Bang& Olufsen, Vestfrost, Elica og Scholtès.

4 4 5 Fra vision til produkt Det startede med en vision, som blev omsat til tusindvis af streger. Derefter fulgte et utal af prototyper, før det endelige møbel opfyldte alle vores krav til den ultimative behandlingsenhed. Som i al god design handler det om at få æstetik og funktionalitet til at gå op i en højere enhed. Vores mål med UNIC er at levere en enhed, der - i kraft af sit indbydende ydre og gennemtænkte funktioner - skaber de perfekte rammer for et behageligt besøg hos tandlægen.

5 6 7 Den lange vej til succes Udgangspunktet for at skabe funktionelt design er at lytte til de mennesker, der skal bruge produktet. Mere end små og store detaljer er blevet vurderet af de mennesker, som kommer i berøring med UNIC - patienter, tandlæger, klinikassistenter og serviceteknikere. Vi har justeret UNIC efter de input, vi har fået. Og så har vi bedt vores testpersoner om at vurdere det på ny. Det har vi gjort om og om igen, fordi vi ved, at de mindste detaljer gør hele forskellen.

6 8 9 Fokus på detaljen Det er de små ting, der gør forskellen på godt og dårligt design. Vi har kælet for hver en detalje i UNIC, fordi vi ved, at vores kunder skal have glæde af den i mange år. Tag for eksempel UNIC baglågen i rustfrit stål, hvor de enkelte stykker er slebet i den retning, som slibningen skal vende, når de er samlet. Det betyder, at samlingen mellem stykkerne forsvinder helt i det færdige produkt. Det er dyrere. Det er mere besværligt. Men vi vurderer, at det er helt nødvendigt for den samlede oplevelse. Nogle vil måske mene, at det er ligegyldigt, at der bliver brugt så mange ressourcer på små detaljer. Andre vil fryde sig over, at vi går hele vejen efter det perfekte.

7 10 11 Designet til at skabe ro UNIC sikrer en optimal kontakt mellem tandlæge og patient. Tandlægen har alle instrumenter inden for rækkevidde og kan derfor arbejde effektivt og kontinuerligt - uden på noget tidspunkt - at slippe kontakten til patienten. Altså en rolig arbejdsgang, som giver patienten de bedste betingelser for at slappe af. Med UNIC har vi skabt et møbel, hvor enhver detalje har til formål at skabe tryghed og trivsel for patienten.

8 12 13 Letvægteren UNIC er beviset på, at en behandlingsenhed ikke behøver at være tung og klodset. Hele UNICs behandlingsenhed fremstår, som om den svæver frit i rummet. Vi har gjort brug af mange virkemidler for at fremhæve enhedens lethed - fx arbejdsbordet og bakkerne, der bæres centralt ved drejeled eller slangerne, der ikke på noget tidspunkt rører gulvet. Ligeledes kan nævnes de symmetriske former, organiseringen af instrumenterne i en cirkelform, der mimer skylleskålens form - og instrumentbordets håndtagsform, der ses gentaget i holderen til glasset.

9 graders design Vi har valgt poleret rustfrit stål på UNIC gulvkonsol og baglågen. En af de enestående fordele ved poleret, rustfrit stål er, at omgivelserne spejler sig i det. Det betyder, at UNIC tager omgivelsernes farve, uanset hvor du placerer den.

10 16 17 Minimalistisk på overfladen Funktionel og fleksibel bag facaden Vi har været meget bevidst om at gemme alt det væk, som ikke behøver at være synligt på UNIC. Arbejdsbordet er nærmest minimalistisk, og der er intet overflødigt tekno-lir, ingen unødvendige dimser eller dippedutter. Det er blandt andet derfor, man har en fornemmelse af, at UNIC er et møbel. UNIC - indbegrebet af enkelhed.

11 18 19 Design i perfekt balance UNICs armsæt gemmer på både strøm, vand og luft bag den let industrialiserede overflade af anodiseret aluminium. De store led arbejder millimeter-præcist i enhver position på trods af de forskelligartede belastninger fra arbejdsbord, monitor, røntgen og lampe. Resultatet er et armsæt med optimal balance.

12 20 21 Enkel teknologi skaber en enkel arbejdsgang Instrumentbordets håndtag er fuldt integreret med display og taster. Det er let at finde med både øjet og hånden - også selvom man har opmærksomheden rettet andetsteds. Med en let berøring på glas/kumme tasten, stopper suget, OP-lampen slukker og patientstolen indstilles i skylleposition, mens glasset fyldes. Herefter drejer glasskålen, og patienten kan enten skylle munden via skyllefontænen eller glasset. Berøres glas/kumme tasten igen, returnerer patientstolen til den seneste arbejdsposition.

13 22 23 Fra Solo til Duo - på under 2 sekunder Fleksibilitet skaber arbejdsglæde. Derfor har vi sørget for, at UNIC tilpasser sig de mangeartede arbejdsopgaver - nemt og smidigt. Assistent-enheden er designet med teleskopisk arm, der kan indstilles fra solo til duo-behandling på få sekunder.

14 24 25 Komfort i højsædet En afslappet patient er ensbetydende med ideelle arbejdsvilkår for tandlægen. Derfor har vi med UNIC skabt en behandlingsenhed, der er komfortabel for både patient og tandlæge. Man sidder som en drøm i UNIC, og tandlægen har ideelle arbejdsbetingelser, uanset om man står eller sidder ned. Oplevelsen af patientstolen, materialevalg og farver komplementerer UNICs stilrene, lette design. Samtidig har vi lagt vægt på funktionalitet og enkel indstilling af stolen med foden eller via tastaturet på instrumentbordet.

15 26 27 Den rette stemning Forestil dig, at du sidder for dig selv og kigger ud over havet. Tankerne flyder af sted, og du oplever en skøn indre ro, som breder sig i hele kroppen. Det er præcis den stemning, vi går efter at skabe. UNIC giver patienten mulighed for at slappe af, mens tandlægen og assistenten arbejder roligt og effektivt.

16 1] 2] 3] 4] 7] 8] ] 5] 6] 9] 1] I balance ophænget er de enkelte instrumenter individuelt afbalancerede og de lange silikone slanger giver ergonomisk rigtige arbejdsmuligheder. 2] UNIC kan leveres med enkelt- eller dobbeltbakke og med røntgen betragter. 3] UNIC kan leveres med monitor for patientvenlig fremvisning af intraorale billeder, video, digital røntgen eller anden form for IT-medie. 4] Den patenterede runde fodkontrol regulerer hastighed og inten sitet på de valgte instrumenter. Den kan betjenes fra alle sider med højre eller venstre fod og frigør dig fra fastlåste arbejds positioner. 5] UNIC kan leveres med variabel fodkontrol. 6] UNIC leveres med regulerbare sugekanyler eller med hygiejniske aluminiumssugekanyler til kirurgi. 7] Instrumentaflægget er let aftageligt og kan autoklaveres. 8] UNIC kan leveres med automatisk vandgennemskyl af instrumenter. 9] UNIC leveres med automatisk suge slangerense system, der aktiveres ved et enkelt tryk, og man straks er klar til en ny patient behandling. Under behandlingen kan sugeslangerne desinficeres kontinuerligt.

17 1] 2] 3] 6] 8] ] 7] 5] 9] 10] 1] Fontæneenheden er drej bar og giver maksimal pladskomfort. 2] Flaskevandssystem. 3] Sterilvandsanlæg for montering i bakkeadapter. 4] Fontænens overdel kan let afmonteres. 5] UNIC operationslampen giver et optimalt behandlingslys med lampehovedet placeret på en selvbalan cerende fjederarm, der sikrer en stabil position. 6] Stabil position. Den dobbelt-indstillelige nakkestøtte sikrer stabil position af patientens hoved, både for børn og voksne. 7] Nem rengøring. UNIC-polsteret kan let afmonteres for rengøring. 8] Patientkomfort. Kompensationen i ryg/sædebevægelse og den integrerede arm- og lændestøtte sikrer at patienten sidder behageligt under hele behandlingen. 9] UNIC patientstolen kan leveres med et eller to armlæn. 10] Joystick. Valgfri placering af op til 3 individuelle fodjoystick giver optimal bevægelsesfrihed for dig og din assistent.

18 UNIC Specifikationer 32 UNIC eller enkeltdele er designbeskyttet og enkelte dele er patentbeskyttet. UNIC: Balance Underhængte Fodkontrol: Standard Variabel pedal Instrumenter: Turbinemodul Multiflex, fiberlys Fiberoptikmotor modul: Incl. Bien Air mikromotor o/min. Fiberoptikmotor modul: Bien Air, MX Børsteløs inkl. Digipad Fiberoptikmotor modul: NSK Ti-Max mikromotor o/min. Sprøjtemodul: Model UNIC, 3-funktion Sprøjtemodul: Model Luzzani, 3-funktion Sprøjtemodul: Model Luzzani, 6-funktion Sprøjtemodul: Model Luzzani, 7-funktion m/lys Ultralydtandrenser modul: Model Suprasson Ultralydtandrenser modul: Model Piezon Lyspolymeriseringsmodul: Model UNIC LED 5W Intraoralt kamera: Model Sopro ekskl. software Intraoralt kamera: UNIC IntraCam ekskl. software Monitor incl. lamperør med fleksibel arm (s-vhs, pal og alm. tilslutning) Enkeltbakke Dobbeltbakke Røntgenbetragter for mon - tering i bakkeadapter 1, inkl. adapter Vandbehandling: Vandtilførelse med luftgab Kim-anlæg med auto - matisk dosering Flaskevandssystem instrumentbord Vandgennemskyldning af instrumenter Hygiejnisk udluftning af vandkanaler Sterilvandsanlæg for montering i bakkeadapter Fontæne: Manuel drejning Automatisk drejning Dürr fontæneventil i.f.m. vådsug Selektiv sug 2 på tele - skoparm Sugeslangerensesystem/ - rensning samt vandskyl, automatisk 3-funktionssprøjte monteret på teleskoparm: Model UNIC 3-funktionssprøjte monteret på teleskoparm: Model Luzzani 6-funktionssprøjte monteret på teleskoparm: Model Luzzani LED lampe m/trykknap monteret på teleskoparm Varmtvandbeholder for drikkeglasfylder Varmtvandbeholder for drikkeglasfylder og instrumentbord Lynkobling for udsugning Lynkobling for vand/luftseparator Separationsautomatik indbygget: Model Dürr Separationsautomatik indbygget: Model Metasys Amalgamudskiller inkl. separation, indbygget: Model Dürr Amalgamudskiller inkl. separation, indbygget: Model Metasys Stikkontakt 220V mon - teret på unit Røntgenadapter for montering af saksearm UNIC EDI Operationslampe lux, 5000 kelvin uden sensor UNIC EDI Operationslampe lux, 5000 kelvin med sensor 33

19 UNIC patientstol Specifikationer Polsterfarver 34 UNIC patientstol: 2 stk. elektriske spindelmotorer Maks. vægt på stol 240 kg Driftvægt 140 kg 458 Soft 460 Soft 35 Dobbelt-indstillelig nakkestøtte, 1 joystick 459 Soft 693 Soft 4 programmer, 3 programmer og Last Position Polster: Soft polster Super Soft polster Armlæn: Højre Venstre 349 Soft 451 Soft 348 Soft 358 Soft Fod joystick, ekstra - op til 3 joystick totalt 351 Soft 1107 SuperSoft 1108 SuperSoft UNIC eller enkeltdele er designbeskyttet og enkelte dele er patentbeskyttet SuperSoft 1102 Supersoft

20 36 Om heka dental Heka Dental A/S har siden 1965 leveret units til tandlæger over det meste af verden og er i dag markedsledende leverandør af units til Skandinavien. Virksomheden er familieejet, og al produktion, udvikling og administration foregår i Danmark. Samtlige arbejdsgange er naturligvis ISO-certificeret for at sikre et højt kvalitetsniveau på alle funktioner. heka dental tilpasser kvalitet og design til de individuelle krav, som vores kunder stiller. For at sikre den enkelte tandlæge den bedst mulige vejledning og information, varetages levering, installation og servicering af et omfangsrigt og veluddannet net af forhandlere. Du er altid velkommen til at besøge vores virksomhed eller kontakte os med spørgsmål og ideer. Der tages forbehold for ændringer og trykfejl samt farvenuancer 09/ Heka Dental A/S Baldershøj 38 DK-2635 Ishøj, Denmark Telefon Fax DK

21

DENTALNYHEDER OG MESSETILBUD FRA FYNS DENTAL kontakt os og få et godt tilbud tilpasset din klinik!

DENTALNYHEDER OG MESSETILBUD FRA FYNS DENTAL kontakt os og få et godt tilbud tilpasset din klinik! nyt og spændende sortiment & gode messetilbud HUSK! Messekataloget kan også læses i en online version på: fyns-dental.dk God fornøjelse! Vi forhandler nu også nyt og spændende sortiment supplerer vores

Læs mere

Friske forsommer tilbud

Friske forsommer tilbud Friske forsommer tilbud fra tandlægebranchens stærke samarbejdspartner April-maj-juni 2015 www.dentsupport.dk Dent Support 2015 Autoklaver, der kan stå distancen Vil du guides sikkert gennem både købet

Læs mere

DDD. XO 4 units nu hos DDD. Service der virker. 3D røntgenspecialister. Digital Dental Danmark. digitaldental.dk FAIR PRISER

DDD. XO 4 units nu hos DDD. Service der virker. 3D røntgenspecialister. Digital Dental Danmark. digitaldental.dk FAIR PRISER DDD dygtige, dynamiske, dedikerede december 2014 > Tilbud på DIGORA > 3D røntgen FAIR PRISER > udstyr > indretning > forbrugsvarer > service > Morita intropriser XO 4 units nu hos DDD Service der virker

Læs mere

Postkassen dit visitkort ved vejen. Vi passer godt på din post

Postkassen dit visitkort ved vejen. Vi passer godt på din post Postkassen dit visitkort ved vejen Vi passer godt på din post 1 En historie om dig... Postkassen er noget af det første, dine gæster, naboer og forbipasserende ser ved din bolig. Et slags udendørs visitkort.

Læs mere

Kvalitet i flot design

Kvalitet i flot design Q 26 Q 36 Q 46 Q 49 Q 56 Q 58 Q 66 Q 78 Q 88 Q 98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner 1 DK 2 Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

Vejen til indre ro. Meditation med kropsscanning

Vejen til indre ro. Meditation med kropsscanning Vejen til indre ro Der findes mange måder at meditere på. Jeg præsenterer her fire former, som alle er lette at gå til og hver varer 12 minutter. Kropsscanning er den mest enkle og derfor god at starte

Læs mere

Nye koncepter til mobile tandklinikker

Nye koncepter til mobile tandklinikker Bachelorprojekt Nye koncepter til mobile tandklinikker Dato: 20/12-2010 Student: Nikolaj Apitz s053871 Vejleder: Claus Thorp Hansen Studieretning: Design og innovation Institut: DTU Management Projektperiode:

Læs mere

viegajournal Håkan har nået overfladen 1/08 Det svære materialevalg Indbygningsteknik og velvære Side 8-11 Side 12-13

viegajournal Håkan har nået overfladen 1/08 Det svære materialevalg Indbygningsteknik og velvære Side 8-11 Side 12-13 Håkan Kronlund startede hos Viega i Sverige for tre år siden. Siden har han hver eneste dag glædet sig til at gå på arbejde. I fritiden kører han i Corvette og rygtet siger, han løber marathon, når familien

Læs mere

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q Q Q Q9 Q Q8 Q Q7 Q78 Q88 Q98 DK Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den tilbagevendende oplevelse

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Boligstylist modul 6

Boligstylist modul 6 Boligstylist modul 6 Neo Feng Shui Harmoniske energier i boligen I dette modul skal du lære om den spændende filosofi Neo Feng Shui, som du med stor fordel kan kombinere med din viden om boligindretning.

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Inspiration til dit nye hus

Inspiration til dit nye hus Inspiration til dit nye hus Når du skal bygge dit eget hus, er der mange ting du skal tænke over, tage hensyn til og tage stilling til. Det er en fantastisk process og vi er med dig hele vejen igennem.

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Indhold Indtryk 4 Introduktion 10 Viano Trend 12 Viano Ambiente 16 Fleksibilitet 20 Kørselsdynamik 24 Motorer og tekniske data 26 Mål 28 Viano 4Matic

Indhold Indtryk 4 Introduktion 10 Viano Trend 12 Viano Ambiente 16 Fleksibilitet 20 Kørselsdynamik 24 Motorer og tekniske data 26 Mål 28 Viano 4Matic Viano Indhold Indtryk 4 Introduktion 10 Viano Trend 12 Viano Ambiente 16 Fleksibilitet 20 Kørselsdynamik 24 Motorer og tekniske data 26 Mål 28 Viano 4Matic 30 Sikkerhed 32 Standard- og ekstraudstyr 34

Læs mere

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem BUDSKABSPLAKATER NEMT OG HURTIGT Nem og hurtig tilgang til alle relevante opslag, budskaber og informationer. side 19 10 VIGTIGE PUNKTER NÅR DU INDRETTER Hvor vil I hen? Hvilke behov vil I have opfyldt?

Læs mere

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE

GROHE armaturer til bad. www.grohe.dk. www.grohe.dk. DK 08.2007 Copyright by GROHE GROHE armaturer til bad DK 08.2007 Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nyder du vand? Armaturer side 12 Termostater side 72

Læs mere

Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER

Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER DEN BEDSTE LØSNING TIL ETHVERT GELÆNDERPROJEKT LAD DIN VISION BLIVE TIL VIRKELIGHED INDHOLD VELKOMMEN TIL Q-RAILING, HER FINDER DU INNOVATIVE GELÆNDERSYSTEMER I MODERNE DESIGN

Læs mere

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk.

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. LK IHC Control Komfort og sikkerhed i hjemmet Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. Lauritz Knudsen A/S Industriparken 32 2750 Ballerup Telefon

Læs mere

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Collection / Skandinavien 2014

Collection / Skandinavien 2014 Collection / Skandinavien 2014 Kære læser Du vil nu blive præsenteret for specielt udvalgte produkter fra TOTO s hovedkatalog. Vi har valgt at fokusere primært på toiletter, WASH- LETs, samt en lille afstikker

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Garuda har netop lanceret et nyt koncept,

Garuda har netop lanceret et nyt koncept, Årgang 4, Nummer 3 Oktober 2000 TEMA: Personprofiler via Internettet Garuda har netop lanceret et nyt koncept, Garuda Applicant System (GAS), der gør det muligt at udfylde Garudas PersonProfiler via Internettet.

Læs mere

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk Sov godt Af Anne Søvang Juni 2012 www.annesoevang.dk Copyright 2012 1 Søvn er vigtig. En god søvn hjælper kroppen med at regenerere og forny sig. Så kan føle os veludhvilede og er klar til den nye dag,

Læs mere

Helles diner. LÆS OGSÅ: 10 Tyve går efter dyrt udstyr 32 Ulovlige aktionærlån 38 Tandlægen og havet

Helles diner. LÆS OGSÅ: 10 Tyve går efter dyrt udstyr 32 Ulovlige aktionærlån 38 Tandlægen og havet E R H V E R V S M A G A S I N E T SKAL LÆSE TANDLÆGE TANDTEKNIKER TANDPLEJER KLINIKASSISTENT INSPIRATION TIL DEN DANSKE TANDLÆGEBRANCHE UDGAVE 54 / APRIL Helles diner Cool 50 er-stil i nyåbnet klinik,

Læs mere

Responsiv hjemmeside

Responsiv hjemmeside Kom/it niv.a 3.år Responsiv hjemmeside Hospidana Carina Aa Hansen, Mathias Larsen, Peter Lærke 2014 Forord I vores rapport vil man kunne gå ind og læse omkring hvorfor vi har valgt at opbygge vores hjemmeside

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 2015 Andreas Pedersen. Alle rettigheder forbeholdes. 1 Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere vil blive retsforfulgt i videst muligt

Læs mere