SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER"

Transkript

1 Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs malerprojekter bør starte med en ordentlig afdækning af rummet. Start med at rydde al inventar i rummet hvis muligt. Alternativt anbefaler vi at samle alt i midten af rummet, så du kan bevæge dig frit omkring væggene. Træk en fuld længde afdækningspap af (brug en hobbykniv til at skære i pappen som vist i videoen) Tape pappen fast til gulvet efteer al lufte er presset ud - hold 1 mm afstand til væggen, så du undgår at rive maling af væggen efteer tørring Fortsæt indtil hele gulvet er dækket af Dæk stikkontakter, og andre genstande som stikker ud af væggen, af med afdækningstape Døre skal afdækkes med afdækningstape eller afdækningsplast Brug ligeledes afdækningsplast til radiatorer og andet inventar Tip: Lad malertape sidde så kort tid som muligt på gulvet, da den kan være svær at få af igen efteer nogen tid. Afdækningspap: Til faste underlag som fx træ-, laminat- og betongulve anbefaler vi afdækningspap, som du nemt kan tilpasse rummer, du ønsker at male. Afdækningsfilt: Kan også anvendes til gulve. Vi anbefaler desuden filt til blødere underlag som væg-til-væg tæpper. Kan nemt rulles sammen efteer brug og genbruges i andre rum. Afdækningsplast: Beskyt dine møbler, gulve, radiatorer, døre m.m. mod uønskede stænk med afdækningsplast, som er praktisk at afdække med. Tape: Dæk stikkontakter, paneler, greb, vindueskarme, dørkarme m.m. af med afdækningstape Husk: Brug aldrig aviser til afdækning, da tryksværten kan smittee af på gulvet, hvis avisen bliver våd. Klargøring af lofteet

2 Skruer og plugs hives ud og hullerne lukkes med letvægtsfiller eller filler. Har du betonlofteer, er det en god ide, at duppe de lukkede huller med en svamp, når filleren er halvtør. Er man lidt omhyggelig kan man skjule et hul fuldstændigt. Ved gipslofteer skal spartlingen være helt glat med lofteet. Er lofteet meget sodet efteer stearinlys, brændeovn mm. vaskes det med grundrens og herefteer rent vand. Mal evt. med spærrende loftemaling som spærrer for gennemslag af nikotin, sod og vandskjolder. Start med kanterne Når du skal til at male lofteet, er det vigtigt, at du starter med at male som du ville have gjort, hvis du skulle male vægge start med kanterne. Husk at male listerne i samme farve som lofteet. Kanterne males med en vinkelpensel, som er godt mætteet med maling. Første gang du dypper din pensel i malingen, er det et godt råd at dubbe penslen i siden af malerspanden, så penslen bliver godt mætteet med maling. Når penslen er godt mætteet, kan du påbegynde malerarbejde. Efteer kanterne er malet, kan du begynde på loftesfladen. Her er det specielt vigtigt at have udstyret i orden, især hvis du ikke vil ende op med et pletteet og ujævnt resultat.

3 Jo mere du går op i udstyret, jo bedre bliver dit slutresultat. En malerrulle til loft skal have en mindre børste end en malerulle til væg. Mindre børster giver nemlig mindre struktur og glem ikke, godt med maling. En god mængde maling er lige så vigtig når du maler loft, som når du maler vægge. Den rettee teknik: rul jævnt og mod rummets lysindfald Der findes faktisk en helt separat og særlig teknik til, hvordan du korrekt maler lofte: rul jævnt og rul mod rummets lysindfald. Når du maler lofte skal du rulle din malerrulle mod lyset. Det vil sige, at du skal rulle mod eksempelvis et vindue. Når du maler lofteet skal du male hele lofteet på én gang. Hvis du holder pause midt i dit arbejde, risikerer du et ujævnt resultat. Når du har malet lofteet første gang, skal du vente til det er helt tørt. Herefteer er det tid til omgang nummer to. Lofteet har brug for flere lag, ligesom vægge har. Den fejl mange begår når de maler loft er, at de bruger for lidt maling, hvilket oft e fører til et misfarvet loft. Derfor er det vigtigt at du har fokus på, at dit udstyr er i orden, at du maler korrekt, at du bruger nok maling og at du maler hele loft et minimum to gange. Udstyr du skal bruge når du skal male lofte: Malerrulle Forlænger skæfte Spartelmasse Skraber Loftesmaling Pap / plastik Malertape Stige Er loft et over 3 meter bredt, så del loft et i flere dele. Hvis loft et er eks. 5 meter bredt, kan du dele loft et i to dele, og male den ene halvdel først. Med 2 meter forlængerskaft og rulle, kan du sagtens male 2,5-3 meter af loft et, hen til enden og dereft er tage den anden halvdel, og lave et lille overlap, på det du lige har malet. Hvis ikke du kan male så langt, kan du jo dele loft et i tre dele. Det skal gå lidt hurtigt når du maler loft et, hvis du deler det op. Så skynd dig, og brug ikke tid på andre unødige ting, end at male loft et. Overlapninger kan ment blive at se, hvis den første når at tørre helt ind, så det giver dobbelt maling i overlapningen.

4 Maling af vægge Det er vigtigt, at det gamle malinglag er rent og sidder ordentligt fast, for at den nye maling kan hæftee. Derfor skal du vaske snavs og fedt ned med vand tilsat maler- eller grundrens. Vask efteer med rent vand. Hvis den gamle maling sidder løst, skal du med en spartel fjerne så meget, du kan. Husk at skyl efteer ved at tørre overfladerne af med en svamp, der er skyllet op i rent vand. Hvis lofteet eller væggene har været kalket eller malet med limfarve, og du nu vil give lofteet en anden overfladebehandling, vil limfarven smittee krafteigt af, og den nye maling vil ikke binde fast. Derfor er det vigtigt, at du bliver ved med at vaske, indtil det ikke længere smitteer af. Sådan reparerer du revner og huller Det er vigtigt, at du kradser huller og revner godt ud og fjerner alt løst materiale. Herefteer fugtes området let, inden spartelmasse føres på og presses godt ind i hullet. Glat efteer med en våd svamp, så reparationen bliver pæn, eller slib efteer tørring, hvis det er en glat overflade. Drejer det sig om større huller, er det i mange tilfælde nødvendigt at lægge spartelmassen på ad flere omgange. Lad spartelmassen tørre imellem de enkelte lag. Spartelmasse svinder en smule ind, når det tørrer. Du kan bruge gipsfiller til huller og akrylfuge til revner. Til vandskurede vægge er det en god ide at røre lidt sand i filleren.

5 Har du en meget ujævn væg, kan du overveje at fuldspartle væggen med sandspartel. Det er et stort arbejde med flere arbejdsgange, men resultatet bliver til gengæld flot. Vælger du at fuldspartle, skal du sørge for at overfladen kan bære laget af spartelmasse. Det vil sige, at gamle tapetrester, afskallende maling og lign. skal fjernes, før du spartler. Vent med at slibe efteer, til spartelmassen er helt tør. Der kan evt. være behov for en pletsparling og slibning efteer første behandling. Når der er spartlet og slebet, har du en helt plan overflade, som skal grundes, evt. beklædes og males. Er der revner mellem vægge, paneler, lister og skabe skal de fuges med en overmalbar akrylfuge. Dettee udføres samtidig med at væggene males. Sæt malertape på en millimeter ude på panel eller skabsside. Læg en fuge og tør overflødig fugemasse af. Mal fugen over og træk forsigtigt tapen af med det samme. Hvis du anvender malertape ved beskæring, fx hvis du vil have lofteet i én farve og væggen i en anden, er det en god idé at male kanten af tapen med bundfarven. Så lukkes kanten, og du undgår, at malingen trækker op under malertapen. Maling af vægge Også når det gælder væggene, starter du med at male med pensel og lille rulle langs alle kanter, karme, rundt om radiatorer osv. Herefteer tager du fat med den store rulle.

6 Hvis det er større rum, du skal male, kan du vælge at male langs kanterne på én væg ad gangen, så malingen stadig er våd, når du maler med den store rulle (vådt i vådt). Derved kan du få strukturen fra den store malerrulle helt ud til hjørnerne. Sørg for, at der er rigeligt med maling på rullen. Antallet af lag, der skal til, afhænger af, hvor godt malingen dækker. Hvis du maler med hvid maling på en hvid væg, vil 1 lag oftee være tilstrækkeligt, mens 2 lag ikke altid er nok, hvis du fx skal have en lys farve til at dække en mørk. Husk at tage malertapen af så hurtigt som muligt efteer sidste lag maling - det giver de pæneste kanter. Start med at male alle kanter med en pensel Mal rundt om radiatorer og langs stikkontakter, karme, paneler, lister m.m. med en pensel Rul penselstrøg efteer med en lille malerrulle Rul hele væggen efteer med en stor malerrulle gerne vådt i vådt. Ved større vægge anbefaler vi, I er to om arbejdet, hvis I vil male vådt-i-vådt, som det ses i videoen Er du alene om opgaven, skal du kun male kanter så langt frem, at du stadigvæk kan nå at male efteer med den store malerrulle, mens malingen endnu er våd Mal hele væggen 1-2 gange alt efteer behov. Lad malingen tørre efteer anvisningerne på spanden Mal med pensel ved overgangen mellem væg og lofte først.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE Skab din personlige atmosfære RUSTIK indfarvet spartelmasse fra Dana Lim giver dig de optimale muligheder for at sætte dit helt eget præg på

Læs mere

Yunik Paint Smarter Farverådgivning

Yunik Paint Smarter Farverådgivning Yunik Paint Smarter Farverådgivning Et let og effektivt system til det svære farvevalg YU 21 S0500-N YU 25 Grey Touch Indrettet med NORDIC GRAPHIC YU 22 Rose Shadow YU 24 Graphic Yellow YU 23 Anthracite

Læs mere

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk indendørs Kom rigtig godt i gang Med denne guide giver vi vores viden og erfaring videre til dig, så du står tilbage med det bedste resultat.

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Datablad. Råmasse. CVR:

Datablad. Råmasse. CVR: Produktinformation FäRG er en danskproduceret indfarvet spartelmasse, som giver dine vægge et mere råt og karakteristisk udtryk. Spartelmassen er udviklet af erfarne fagfolk med fokus på kvalitet og holdbarhed.

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 Arbejder i jeres lejligheder. Byggeriet skrider hastigt frem, og håndværkerne skal snart i gang med arbejderne indvendigt i din lejlighed og ude på altanen. Du bliver

Læs mere

STANDARD FOR MALERBEHANDLINGER OG FARVER

STANDARD FOR MALERBEHANDLINGER OG FARVER STANDARD FOR MALERBEHANDLINGER OG FARVER Side 1 af 14 DTU Standard for malerbehandlinger og farver Version 3.0 - Juli 2017 Udarbejdet af: Udgivet af: Ansvarlig: Rekvireres:, Bygningssektionen Synne Remvig

Læs mere

Spartling af perforerede gipsplader

Spartling af perforerede gipsplader Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Vi gør byggeri let Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Spartling af perforerede gipsplader er ikke omfattet af pjecen Hvor går

Læs mere

AKB KBH HÅNDBOGEN VEDLIGEHOLDELSE 2 SÅDAN ISTANDSÆTTER DU DINE VÆGGE 2 VEDLIGEHOLDELSE AF GULVE 3

AKB KBH HÅNDBOGEN VEDLIGEHOLDELSE 2 SÅDAN ISTANDSÆTTER DU DINE VÆGGE 2 VEDLIGEHOLDELSE AF GULVE 3 AKB KBH HÅNDBOGEN VEDLIGEHOLDELSE 2 SÅDAN ISTANDSÆTTER DU DINE VÆGGE 2 VEDLIGEHOLDELSE AF GULVE 3 ISTANDSÆTTELSE AF LOFTER 4 6 RÅD TIL AT UNDGÅ FUGT 6 DU KAN SPARE 7 4 RÅD TIL AT SPARE PÅ VANDET 7 6 RÅD

Læs mere

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Klerkegården Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Indhold Hvad bliver nyt i din bolig? Side 4 Arbejdet udføres i to omgange Side 4 Reparationer udføres bedst muligt Side 5 Her kan du stille

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige et par ting der skal limes, jeg har brugt almindelig

Læs mere

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Lofter: Backers Hvid Ekstra 5 Vægge: Scotte 20 Råhvid Træværk: Elegant Glans 40, RAL 9010 BECKERPLAST 5 EXTRA Beckerplast

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby. Standard malerbehandlinger og farver

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby. Standard malerbehandlinger og farver Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Standard malerbehandlinger og farver Gældende fra: 15. april 2016 Indhold Indhold... 2 Forord... 4 Definitioner... 4 Dokumentation... 4 Malerbehandling

Læs mere

Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning

Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse/anvendelse Gyptone BIG er gipsakustiklofter med stor designværdi, da der ikke forekommer synlige samlinger.

Læs mere

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve ISERIT A/S Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen vægge - lofter - gulve 1 Vejledning til vedligeholdelse Normalistandsættelse af boligen Der er placeret mange forskellige materialer, installationer

Læs mere

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding.

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. Byggetips Træskrog Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. (Fig. 1). Derefter monteres dæk og evt. skot. Når dette er tørt, slibes spanterne i smig (fig.

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler.

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Du skal bruge følgende værktøjer: En arbejdsbænk med en lige kant Nogle vægte

Læs mere

ÅB 51 1.tv. Fordør, udvendig: Ingen bemærkninger Fordør, indvendig: ÅB 51 1.th. Fordør, udvendig: Ingen bemærkninger Fordør, indvendig: 2

ÅB 51 1.tv. Fordør, udvendig: Ingen bemærkninger Fordør, indvendig: ÅB 51 1.th. Fordør, udvendig: Ingen bemærkninger Fordør, indvendig: 2 ÅB 5.tv. Fordør, udvendig: : Trekantsliste (monteres ikke) ÅB 5.th. Fordør, udvendig: 2 : Trekantsliste (monteres) 2: Udbedres (pletmales) : Afslutning af vinyl på dørtrin 2: Fuge ved kabelkasse mod loft

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ Tegnforklaring: Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

Gyptone BIG system Monteringsvejledning

Gyptone BIG system Monteringsvejledning Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse/anvendelse Gyptone BIG er gipsakustiklofter med stor designværdi, da der ikke forekommer synlige samlinger. Gyptone BIG kan anvendes i mange forskellige

Læs mere

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER. Kære kunde

GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER. Kære kunde GulvKanonen ApS CVR nr.: 39247356 Mileparken 22 2740 Skovlunde GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER Kære kunde Nedenfor finder du ( Kunden ) GulvKanonen ApS ( GulvKanonen ) arbejdsbetingelser, som udgør

Læs mere

Afdækning & tape. Afdækning & tape

Afdækning & tape. Afdækning & tape Afdækning & tape Gode tilbud på afdækningsplast, malermåtter, gulvpap, afdækningsfilt, afdækningstape, gaffertape, malertape, sparteltape, malerremser m.m. GAFFATAPE 50MM X 50M, SØLV 195Μ God, universal

Læs mere

#FARVER18

#FARVER18 #FARVER18 WWW.FARGS.DK #HAVTORN #LØVFALD #SKOV Når tankerne falder på den Skandinaviske natur, drømmer man sig hurtigt til de store mørke skove, hvor svampet mos dækker skovbunden, og den blå himmel titter

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber Litochrom STARLIKE Planspartler Forsegler Klæber DK Tre funktioner i ét produkt Planspartler Forsegler Klæber Smudsafvisende og vandafvisende. Forebygger udbredelsen af svamp og mug. Ideel til at forny

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7 Maler Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter og udførelse (00) Afrensning

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ MONTGEVEJLEDNING - FORSKLLING F TRÆ Tegnforklaring: Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

Gulve reparation af gulvbelægninger

Gulve reparation af gulvbelægninger Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af gulvbelægninger Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Gulvfliser som køkkenbordplade

Gulvfliser som køkkenbordplade Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ DESIGNPNEL MONTGEVEJLEDNING - FORSKLLING F TRÆ Tegnforklaring: Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

Beskrivelse Boligen har malede vægge, lofter, paneler, karme og skyggelister, samt gulv i depotrum.

Beskrivelse Boligen har malede vægge, lofter, paneler, karme og skyggelister, samt gulv i depotrum. Malede overflader Beskrivelse Boligen har malede vægge, lofter, paneler, karme og skyggelister, samt gulv i depotrum. Vægge Beckers, lys råhvid glans 7 0500-N, Scotte 7, væg acryl Vægge teknikrum Beckers,

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2019-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning VIGTIG INFORMATION: Læs monteringsanvisningen grundigt igennem inden montering. Følg anvisningerne i manualen og opbevar den til senere brug ADVARSEL VEDRØRENDE

Læs mere

GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER. Kære kunde

GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER. Kære kunde Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab J.nr. 31-48264 Dato 14. august 2019 GULVKANONEN APS ARBEJDSBETINGELSER Kære kunde Nedenfor finder du ( Kunden ) GulvKanonen ApS ( GulvKanonen ) arbejdsbetingelser,

Læs mere

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N!

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNING AF B O L Et vinylgulv skal lægges næsten som et væg-til-væg tæppe, og er du vant til at foretage

Læs mere

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle Rie Wiberg SM GR AG AT SP IS RØ VE 24 juleideer for alle Kære læser Rie Wiberg 24 juleideer for alle Jeg håber, at du får glæde af bogen her. Hvis du er interesseret i andre hobbies, så kig forbi www.altomhobby.dk,

Læs mere

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Egenskaber Anvendelse Egenskaber Optik mat, glans 7, ifølge EN 13300 Tekniske data Underlag Krav indvendigt til

Læs mere

Tapet, væv, filt og struktur

Tapet, væv, filt og struktur Tapet, væv, filt og struktur Tapet, væv, filt og struktur Her finder du væv, filt og miljøvæv, i flere kvaliteter og strukturer. Malerfilt og glasvæv er meget poulært, både fordi det er solid og klassisk

Læs mere

Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 899,00 DKK 425,00 DKK 340,00 ekskl. Moms. Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 599,00 DKK 312,50 DKK 250,00 ekskl.

Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 899,00 DKK 425,00 DKK 340,00 ekskl. Moms. Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 599,00 DKK 312,50 DKK 250,00 ekskl. god dansk maling direkte fra fabrik - betal kun for det i spandene! Her er en liste over de varer, jeg har valgt at have på lager, og som kan købes og afhentes i Ørum. Obs! Jeg kan ikke modtage Dankort

Læs mere

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER Pleje og vedligeholdelse JUNCKERS.DK 1 WALKING O N DANISH DESIGN JUNCKERS TRÆPLEJE Når du bruger Junckers Træpleje produkter, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine

Læs mere

Gyptone BIG Curve system Monteringsanvisning

Gyptone BIG Curve system Monteringsanvisning Monteringsanvisning Design og teknik Produktbeskrivelse er en unik løsning som forener design og akustisk regulering. er et buet loft monteret på stål-skinnesystem, som derved ikke har nogle synlige samlinger.

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Væg, loft & struktur. Væg, loft & struktur

Væg, loft & struktur. Væg, loft & struktur Væg, loft & struktur Væg, loft & struktur Loftmaling, vægmaling, vådrumsmaling og strukturmaling samt vandskuringsmaling. Loftmaling glans 2 & 5. Vægmaling glans 5, 7, 10, 20, 25 & 90. 2017 VÆG, LOFT &

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

Vægbeklædning. Vægbeklædning. Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt. Papirfugestrimmel/sparteltape.

Vægbeklædning. Vægbeklædning. Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt. Papirfugestrimmel/sparteltape. Vægbeklædning Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt PAPIRREMSE / SPARTELTAPE 50MM X 75MTR Papirfugestrimmel/sparteltape. Papirremsen skal bruges ved spartling

Læs mere

Vægbeklædning. Vægbeklædning. Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt ARMERINGSTAPE 48 MM X 90 M

Vægbeklædning. Vægbeklædning. Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt ARMERINGSTAPE 48 MM X 90 M Vægbeklædning Glasfilt, armeringsfilt, glasvæv, miljøvæv og vævlim. Mængderabat fra 10 ruller væv/filt ARMERINGSTAPE 48 MM X 90 M Selvklæbende glasfibervæv til reparation. Velegnet til plade- og element

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Hullet i væggen nede ved døren dækkes m. plade. træplade / skruer. Se om vi har materialerne i værkstedet. 7 meter varmt vands plastslange.

Hullet i væggen nede ved døren dækkes m. plade. træplade / skruer. Se om vi har materialerne i værkstedet. 7 meter varmt vands plastslange. Opholdsstuen Højttaler ledning sættes op. Kabelclips + stige. Hullet i væggen nede ved døren dækkes m. plade. træplade / skruer. Se om vi har materialerne i værkstedet. Male vindueskarme inde. Der skal

Læs mere

Forskellen ses på resultatet. Spartelmasse tilpasset dine behov

Forskellen ses på resultatet. Spartelmasse tilpasset dine behov Forskellen ses på resultatet Spartelmasse tilpasset dine behov Enkle råd til et bedre resultat Vælg spartelmasse udfra metode og underlag. Tjek overfladerne inden du begynder arbejdet. Overfladerne skal

Læs mere

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug:

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Brugervejledning og generel information Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Fjern ikke de gennemsigtige beskyttelses-skærme på kontakterne, da de beskytter de elektriske dele mod slibestøv.

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

KOMPROMENT Keylite. Produktdata/Anvisning

KOMPROMENT Keylite. Produktdata/Anvisning KOMPROMENT Keylite Produktdata/Anvisning Produktdata /Anvisning nr. 31 Keylite - Sne og is I kolde områder kan betragtelige mængder sne og is lægge sig på taget, og Keylite s tagvinduer kan i længere perioder

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Malerfagligt Behandlings-Katalog

Malerfagligt Behandlings-Katalog Malerfagligt Behandlings-Katalog Vægge > Nybehandling > Gipsplade, forsænket kant til spartling Nybehandling V 2820 Byggemateriale: Gipsplade, forsænket kant til spartling Funktionsklasse: Æstetiske og

Læs mere

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag.

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag. Arbejdsanvisning weberfloor industri Anvendelsesområde Boliger, garager, kældre, butikker, kontorer, gallerier og atelierer: Til gulve udsat for fodtrafik, håndtrukket pallevogne, kørsler med lette lastbiler

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

Udviklet til porebeton Ytong Pudssystemet

Udviklet til porebeton Ytong Pudssystemet Udviklet til porebeton Ytong Pudssystemet Ytong Pudssystem YTONG PUDSSYSTEM - UDVIKLET TIL OVER- FLADEBEHANDLING AF POREBETON Ytong Pudssystem tilfører facader og indvendige overflader den flotteste finish

Læs mere

Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som:

Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som: Cempexo Murmaling, Hvid Cempexo Murmaling, Hvid Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som: Beton Gasbeton Fibercement Mursten Puds/vandskuring Sandsten

Læs mere

træplejesystem Gulvbehandling indendørs

træplejesystem Gulvbehandling indendørs træplejesystem Gulvbehandling indendørs Grund- og færdigoliering Vælg produkt Med Junckers GulvOlie plejer du ikke alene dit gulv på allerbedste måde, du tilfører også gulvet glød, dybde og slidstyrke

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat.

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. 1 Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. KLARGØRING Vi anbefaler, at alle planker til samme gulvprojekt bestilles på samme tid. 2 Sørg altid for at opbevare Pergo-vinyl omhyggeligt for

Læs mere

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1 9 Specifikationer 9/1 Specifikationer 9/2 Spændmomenter 9/3 Specialværktøj 9/4 9/4 1 Side 1 af 5 Denne vejledning giver retningslinier for reparation af karrosseriskader på køretøjets overog underdel.

Læs mere

Fuge og filler. Fuge og filler

Fuge og filler. Fuge og filler Fuge og filler Malerfinish, acrylfuge og filler samt Polyfilla. Så kan du få klargjort ordentligt og få tilføjet den sidste finish, for den professionelle afslutning. Søm og skruehuller i vægge og lofter

Læs mere

Fredborg byggesjusk - eksempler på fejl og mangler ved arbejdet. Side 1 af 38

Fredborg byggesjusk - eksempler på fejl og mangler ved arbejdet. Side 1 af 38 Side 1 af 38 Omfang: Nærværende bilag omfatter et fotoregistrering af typiske fejl og mangler ved arbejdet. Malerarbejdet - Paneler, karme, lister og vinduer:... 2 Malerarbejdet Vægge:... 12 Køkken:...14

Læs mere

Wasco Askesuger Best.nr. 1506

Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Modelnavn: MAC173-1200W-20L 1/6 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ Tegnforklaring: B C Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA.

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrende vandig maling til væg og loft med yderst gode spærrende/isolerende egenskaber. Afhængigt af gennemslagets karaktér påføres et eller to lag. Glansen er mat

Læs mere

Grunder, spartel og lim.

Grunder, spartel og lim. Grunder, spartel og lim. Grunder, spartel og lim. Grunder, Polyfilla, vævlim og tapetlim. Uundværligt tilbehør, når du maler og sætter i stand. Find gode råd til at male vægge og lofter her Bestil inden

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ Tegnforklaring: B Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t Kom indenfor Godt i gang Loft Vægge Sandmaling Køkken og bad Væv og filt Træ og metal Metal Træværk Gulve 04 05 06 08 14 16 18 22 22 24 26

Læs mere

Energibesparende Reducer varmeregningen på mindst mulig plads Reducerer CO 2 udslippet

Energibesparende Reducer varmeregningen på mindst mulig plads Reducerer CO 2 udslippet fermacell Varmvæg 2 Fermacell Varmvæg Pladsbesparende indvendig efterisolering Maksimal isoleringsevne på mindst mulig plads Effektiv efterisolering af kolde ydervægge Man sparer op til 50 mm plads i forhold

Læs mere

Læggeanvisning for Everfloor Marinegulve 14 mm side 1 Læs hele læggeanvisningen inden montering påbegyndes Bryd ikke emballagen før gulvet lægges. Pakken opbevares i rummet 48 timer før lægning. Egnede

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLNING AF TRÆ Tegnforklaring: B C Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

Reparation af småskader på både.

Reparation af småskader på både. Reparation af småskader på både. Det kan ofte hænde at man får småskader på sin båd, isætning og optagning ved slæbesteder, uheld ved anløb til bådebroer og den slags. Vi ærgrer os over det alle sammen,

Læs mere

MONTAGESERVICE FAST PRIS - TRYGT OG ENKELT

MONTAGESERVICE FAST PRIS - TRYGT OG ENKELT MONTAGESERVICE FAST PRIS - TRYGT OG ENKELT Sådan fungerer det BAUHAUS Montageservice tilbyder montering og installering af udvalgte produkter som du har købt i BAUHAUS. Montageservice går i al sin enkelthed

Læs mere

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Vådrumssystem LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Love og regler Bygningsreglementet: Bygningsreglementet skelner mellem den vandbelastede del og andre dele af vådrummet. På baggrund af BR-95 er indført

Læs mere