Renovering af agterkahyt på Speedy.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Renovering af agterkahyt på Speedy."

Transkript

1 Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige efter at båden var taget op af vandet i efteråret sidste år og er netop blevet færdig med det hele. Det kan måske lyde som lang tid, men der er overhovedet ikke lavet noget i vintermånederne, da temperaturen ikke er høj nok til at arbejdet med lim og glasfiber for slet ikke at tale om mig selv, som er noget af en frossenpind. Først lige nogle billeder af agterkahytten, som viser, hvordan den så ud, inden jeg gik i gang: Bagbord side. Ryglænet er afmonteret. Bagbord side over hylden fremad.

2 Bagbord side under hylden ind i stikkøjen. Styrbord side. Hylden er afmonteret. Styrbord side fremad.

3 Styrbord side ind i stikkøjen fremad. Som det ses, har træet fået noget fugt igennem årene. Agterskabet. Op under dækket over agterskabet.

4 Loftet mod bagbord. Loftet mod styrbord. Det ses jo tydeligt på billederne, at den gamle beklædning var gået løs næsten over det hele og sad og bulede. Beklædningen er en nappa med en bagside af skumgummi på en 2 3 mm tykkelse. Skumgummien ældes med årene og smuldre fuldstændig og som følge deraf løsner beklædningen sig. Indtrængende fugt gør heller ikke tingene bedre. Først skulle loftsbeklædningen fjernes efter at alt træværket og glasfiberkanten omkring nedgangen var blevet fjernet. Loftsbeklædningen er hæftet fast med hæfteklammer hele vejen rundt i kanten af agterkahytten og er ikke fastgjort på midten, men hænger bare løs. Jeg ville lave en hel loftsplade, så beklædningen skulle gerne af i et helt stykke, så den kunne bruges som model. Her ses loftbeklædningen mod det agterste skot i styrbord side.

5 Loftsbeklædning mod styrbord agterste hjørne. De 3 streger på beklædningen over vinduet er for markering af samling af sidebeklædningen. Loftsbeklædning mod agterste bagbord hjørne. Her ses tydeligt alle hæfteklammerne. Loftsbeklædning afmonteret.

6 Loftsbeklædningen afmonteret. 2 Den gule ledningen ved pil nr. 1 er forsyningsspændingen. Den hvide ledningen ved pil nr. 2 er tændledningen til loftslampen. Den grå ledning ved pil nr. 3 er forsyningen til agterlanternen. 3 1 Loftet ved nedgangen. Der er, som det ses, indstøbte forstærkninger i langsgående retning. Loftet i forkahytten er lavet på samme måde med den forskel at forstærkningerne var tværskibs. Loftbeklædning afmonteret. Nedgang mod bagbord side.

7 En eller anden medarbejder på Sagafabrikken har haft noget topcoat tilovers, som han har læsset af mellem forstærkningstræet i loftet. Så skulle beklædningen på siderne afmonteres. Alle de indvendige aluminiumsrammer omkring vinduerne blev afmonteret for at fjerne beklædningen og for at den nye beklædning kunne komme ind bag aluminiumsrammerne. Styrbord side hvor beklædningen er fjernet. Styrbord side. Det grå på siden er gammel lim og skumgummi. Ledningen der hænger ned er til lampen, som sidder over agterskabet.

8 Bagbord side. Bagbord side. Agterskabet. Mørkt og dystert ser det ud. Da beklædningen under de 3 agterste vinduer var fjernet viste det sig at træværket under vinduerne havde fået en del vand igennem årene og var blevet helt opløst. Træet der er indstøbt som forstærkning er en spånplade og sådan en tåler jo som bekendt ikke vand eller fugt.

9 Midterste agterste vindue. Der er et stort hul markeret med en pil ind i glasfiberen under vinduet. Byggesjusk fra Sagafabrikken. Vi har haft lidt problemer med, at der kom vand ind i agterkahytten, når det regnede. Først troede jeg, at det var vinduerne, der var utætte, men da beklædningen nu er fjernet skulle det vise sig, at sandheden var en anden. Her ses hvordan den indstøbte spånplade har udvidet sig og er begyndt at smuldre. Her er en af synderne. Der er trængt vand ned ved boltene, der holder de agterste pullerter. Her er det den bagbord.

10 Her er det boltene, som holder den styrbord agterste pullert. Denne er den værste af de 2 pullerter. Under de to 12 mm bolte var der et par 50x50 mm firkantskiver på ca. 3 mm tykkelse. Firkantskiverne var af jern, som jo bekendt ruster. Boltene var dog af rustfrit stål. Det gyser lidt i mig, når jeg tænker tilbage på, at jeg et par gange har haft en båd på slæb, som havde fået motorproblemer. Jeg kunne nemt have revet boltene op af dækket med de små plader nedenunder. Dårligt træ lige under midterste og bagbord agterste vindue, der hvor agterkanten af agterkahytten knækker. Endnu engang dårligt træ under det midterste agterste vindue. Spørgsmålet var nu, hvordan jeg skulle reparere det? Jeg har valgt at lave det så originalt som muligt, idet det efter min mening giver det pæneste slutresultat. Så det var bare i gang med stemmejernet og få fjernet alt det dårlige træ.

11 Her ses styrbord side mod agterenden hvor jeg har fjernet alt det dårlige træ helt ud til skibssiden. Styrbord side. Alt det dårlige!

12 Her er det igen styrbord side. Nyt træ er blevet tilpasset og limet op under dækket. Først blev undersiden af dækket slebet med groft sandpapir og derefter afvasket med acetone. Limningen forgik ved at lægge en glasfibermåtte på oversiden af træet og derefter presse den op mod dækket med nogle stykker træ og kiler indtil at glasfiberen var hærdet. Derefter er det igen støbt ind i glasfiber som det ses på billedet. Hjørnerne af træet skal rundes, da man ikke kan lægge glasfiber omkring en skarp kant uden at det vil gå fra igen. Her ses den nye træforstærkning indstøbt i glasfiber under det midterste agterste vindue. De agterste pullerter har jeg haft afmonteret. Det viste sig, at der så at sige ikke var noget pakning eller silicone mellem dækket og pullerterne. Byggesjusk fra Sagafabrikken. Ikke så sært at de var utætte! Her er det boltene som holder den styrbord pullert. Jeg har lavet nogle nye forstærkningsplader af 5 mm rustfri stål. Der er brugt Sikaflex 291 til at pakke mellem pullert og dækket både udvendigt og indvendigt. Holderen udvendigt til flagspillet tog jeg ligeledes af for at pakke den med Sikaflex for en sikkerhed skyld.

13 Nu var det efterhånden tiden til at få sat noget nyt beklædning på i agterkahytten, men forinden skulle bunden lige være i orden. Alt gammel lim blev først skrabet af over det hele hvor beklædningen havde siddet, hvorefter det blev afvasket med acetone. Efter dette blev glasfiberen slebet med groft sandpapir. De værste ujævnheder og huller blev spartlet og slebet og igen afvasket i acetone. Til spartlingen brugte jeg en polyesterspartel med glasfibertråde i. Denne spartelmasse bruges også på biler og kan købes hos f.eks. T-Hansen. Alle vinduerne blev også taget ud, da de skal have nye gummilister. Den gamle beklædning blev brugt som skabelon til at klippe den nye beklædning efter. Der er meget spild, så det er om at få placeret stykkerne så spildet reduceres til det mindst mulige. Den nye beklædning er den samme, som jeg brugte i forkahytten. Det er en 3 mm skumbeklædning, som jeg har købt ved Holbæk Bådcenter. Beklædningen er brandhæmmende og den bliver vist også kaldet for svineflæsk.

14 Til at lime beklædningen op med blev der brugt CascoFlex 3442 gulvlim. Limningen på ikke sugende underlag forgår ved, at man smører lim både på glasfiberen og på bagsiden af beklædningen. Derefter skal det ligge og tørre til limen lige snapper, når man mærker med en finger. Den virker nu som en kontaktlim og den skal sættes rigtig første gang, da den binder med det samme og er ikke til at få af uden at beklædningen rives i stykker. Til at påføre limen bruges pensel og malerrulle. Ny beklædning er sat på styrbord side ved vinduerne. Styrbord side op under dækket over agterskabet. Imellem træforstærkningerne har jeg limet flamingo og derefter slebet det plant med træforstærkningerne.

15 Agterste bagbord vindue. Ledningen der stikker ud er til nye lamper. Underside af dækket over agterskabet. Agterste styrbord vindue op under dækket.

16 Her er Susanne ved at klippe beklædningen til under de langsgående hylder. Beklædningen er den samme som i forkahytten. Det hedder vist noget med Teddy og har en kraftig stofbagside. Det er købt i Stof & Stil i Odense. Det er ret nemt at sætte op og former sig fint efter bådens sider. Det limes også på med CascoFlex 3442, men her skal der kun smøres lim på glasfiberen og stoffet lægges ned i den våde lim. Når det er noget med stof, så er det Susanne, der tager over. Her klipper hun beklædning. Beklædningen monteret på bagbord side.

17 Bagbord side med ny beklædning. Nej, jeg sover ikke! Her er det styrbord side, hvor jeg er i gang med noget tilskæring. Byggerod! Som tidligere nævnt ville jeg have en hel loftsplade i stedet for at hæfte beklædningen fast i kanten af agterkahytten. Til denne plade brugte jeg en 6 mm østenfinerplade, som blev skåret til efter den gamle loftsbeklædning og derefter beklædt med Nappa.

18 Gammel loftbeklædning lagt ud på østenfinerplade. Loftsplade! Beklædning af loftpladen med Nappa. Nappa en blev også købt i Stof & Stil i Odense. Igen blev der brugt CascoFlex 3442 til limning. Limen blev påført pladen og Nappa en blev lagt ned i limen, mens den endnu var våd. Til at glatte den ud blev der brugt en gummirulle.

19 Beklædning af loftsplade. Alt træbeklædningen og alle lister blev slebet helt i bund ned til det bare træ, hvorefter det er blevet lakeret 3 gange med Hempel alkydlak. Lakerede træbeklædning klar til montering! Træbeklædning!

20 Alle vinduer i agterkahytten har fået nye gummilister. Alt træbeklædningen, lister og loftplade blev monteret. Susanne har syet nye gardiner. Der er monteret nye lamper købt i Biltema. Vi har valgt at ikke at montere ryglænene på de langsgående hylder igen. Helt ærligt, hvor tit sidder man nede i agterkahytten og skal bruge et ryglæn. Vi gør i hvert fald ikke. Det giver noget mere plads, når man ligger der og sover. Jeg har lavet nogle mahognilister og monteret på forkanten af hylderne i stedet for ryglænene. Endelig blev agterkahytten færdig. Jeg vil lade de efterfølgende billeder tale for sig selv.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33 Det var så denne lille beretning om renoveringen af agterkahytten på Speedy. Hvis der er nogen, der har spørgsmål, er de meget velkommen til at kontakte Susanne eller mig. God vind og rigtig god sommer til alle! Hilsen Susanne og Per.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2005-04-30 Holmehaven 18 2670 Greve

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2005-04-30 Holmehaven 18 2670 Greve MONTAGE VEJLENING FOR ÅVINUER H åd Side: 1 2005-04-30 INHOL 1. Indledning...3 1.1. Før du starter...3 1.2. Udtagning af gamle vinduer....3 1.2.1. Afrensning...4 1.3. Tilpasning af hul...4 1.4. Montage

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

Børster i andre materialer

Børster i andre materialer Børster i andre materialer Traditionelt laver man altid børster i træ i sløjdundervisningen. Det er billigt, nemt og kræver kun det traditionelle værktøj ethvert sløjdlokale har. Men der er også mange

Læs mere

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20 VEJLENING I FREMSTILLING AF SKAELONER FOR ÅVINUER Page 1 of 6 ate: 2008-06-20 INHOL 1 Indledning... 3 2 HI skabeloner... 3 2.1 Eksisterende huller... 3 2.2 rug af glas monteret i gummilister eller alu

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271!

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! DEN 271 Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! Hvorfor lave kølen?? Vi har nok alle hørt det - men tror vi på det? Hvor stor er effekten i virkeligheden? Er det nødvendigt at afmontere kølen? Hvor meget

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE MODEL FL220 BRUGERVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Dimension: L: 93 x B: 62 x H: 144 cm Rist dimension: L: 86 x B: 55 cm Luftforbrug: 250-520 ltr./min. Vægt: 46 kg. Strøm: 230V/50Hz Bemærkning:

Læs mere

RINE MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Marine Side: 1 2010-09-30 Holmehaven 18 2670 Greve

RINE MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Marine Side: 1 2010-09-30 Holmehaven 18 2670 Greve MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER HD Marine Side: 1 2010-09-30 INDHOLD 1. Indledning.... 3 1.1. Før du starter... 3 1.2. Udtagning af gamle vinduer... 4 1.2.1. Afrensning... 4 1.3. Tilpasning af hul...

Læs mere

Vi bygger en 1:24 Hardbody

Vi bygger en 1:24 Hardbody Vi bygger en 1:24 Hardbody Tekst: Keld Høfler Fotos: Keld Høfler Jeg vil i denne artikelserie følge op på Carsten Grønnemann s glimrende serie om bygning af en 1:24 S16D Production bil. Men denne gang

Læs mere

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2006-09-12 Holmehaven 18 2670 Greve

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2006-09-12 Holmehaven 18 2670 Greve MONTAGE VEJLENING FOR ÅVINUER H åd Side: 1 2006-09-12 INHOL 1. Indledning....3 1.1. Før du starter...3 1.2. Udtagning af gamle vinduer....3 1.2.1. Afrensning...4 1.3. Tilpasning af hul...4 1.4. Montage

Læs mere

Lav en gips form til SoftBait.

Lav en gips form til SoftBait. Lav en gips form til SoftBait. Til formålet er der andet end almindelig gips der er bedre egnet. Jeg har før brugt noget som hedder stengips, det er meget hårdere og finere i overfladen end almindelig

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012

Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012 Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012 Jeg er efterhånden blevet spurgt en del gange om tips til malerarbejde, så nu tog jeg mig sammen og lavede denne billedguide af en tanklakering. Det kunne

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige et par ting der skal limes, jeg har brugt almindelig

Læs mere

d. f.pool Vandmiljø Opstilling af Rund Pool ikke nedgravet Fig 1. Fig 2.

d. f.pool Vandmiljø Opstilling af Rund Pool ikke nedgravet Fig 1. Fig 2. Når placeringen er valgt, sørg for et solrigt sted, vær da omhyggelig med at bunden er stabil og rettet af (er i lod horisontalt), sidste lag bør være udført med strand sand. Lad bunden skråne ind mod

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

ARKITEKTONISKE GLAS LØSNINGER. Rammeløs bundprofil til glas

ARKITEKTONISKE GLAS LØSNINGER. Rammeløs bundprofil til glas ARKITEKTONISKE GLAS LØSNINGER Rammeløs bundprofil til glas STEMS Innovativ, aluminium bundprofil til glas NEM OG HURTIG INSTALLATION Designet således at bundprofilet kan monteres på en flade, der ikke

Læs mere

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte:

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte: Byg Åer og søer Tilmelding: Side 1 af 22 Et vinduesmodul bliver til I vinduet (se forneden) bliver der plads til et lille trinbræt, lidt mark (eller skov) og den øverste del af åen. Og en lille og gammel

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Vinterens opfindelse - Badeknasten!!

Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Freja er jo en rigtig selvbygger, der er altid projekter i gang, og hun bliver nok aldrig helt færdig. Forrige projekt var sprydet, det var jo en kæmpe succes, så nu

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Uafsluttede sager for Andelshaverne.

Uafsluttede sager for Andelshaverne. Roskilde d.: 17/2/2013 Uafsluttede sager for Andelshaverne. Hus nr 2 Vinyl i vådrum. Behandling: Svejsninger og rørgennemføring efterses for skader. Vinylen kontrolleres for buler. Få buler i gulvet Hus

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

LUGER. Gyproc Inspektionsluger. Komplet sortiment af stål- og gipsluger

LUGER. Gyproc Inspektionsluger. Komplet sortiment af stål- og gipsluger LUGER Gyproc Inspektionsluger Komplet sortiment af stål- og gipsluger Produktoversigt Gyproc Planex Gipsluge Easy Open Enkel åbningsmekanisme (Push-up) Integreret i vægge og lofter Spartelfri luge Kan

Læs mere

Spartling af perforerede gipsplader

Spartling af perforerede gipsplader Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Vi gør byggeri let Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Spartling af perforerede gipsplader er ikke omfattet af pjecen Hvor går

Læs mere

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6 Riva Aquarama kom på markedet i 1963 som en viderudvikling af den dobbelt-motorede Tritone. Riva en er den seneste udgave af en lang og traditionsfyldt række mahogny speedbåde. Riva Aquarama 1965 Skala

Læs mere

Buntmager svendeprøve juni 2005.

Buntmager svendeprøve juni 2005. Buntmager svendeprøve juni 2005. Annette Traberg Thomsen. Læreplads: Kopenhagen Fur. Vejleder: Marianne Hansen, EUC SYD. Indholdsfortegnelse:. Opgaven: Opskæring: Grotzmærkering: Fugtning: Håndstrækning:

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse!

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! Oplevelsen af udemiljøet omkring huset kan med enkle Til-Tag forvandles fra ubehageligt, vådt og trækkende, til behageligt, tørt og lunt. Med

Læs mere

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile.

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile. LM Lunderskov Møbelfabrik blev grundlagt i 1940 af ejeren Ejner Lorentzen. Det lille værksted beskæftigede sig med fremstilling af børnemøbler i træ. Forretningen gik godt og Ejner Lorentzen ansatte snart

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning

Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning Gyptone BIG system på træforskalling Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse/anvendelse Gyptone BIG er gipsakustiklofter med stor designværdi, da der ikke forekommer synlige samlinger.

Læs mere

workflow af Katrine Hast

workflow af Katrine Hast af Katrine Hast Opgavebeskrivelse Min kunde Rene Karlson, har et firma, hvor han lejer forskellige transportmidler ud, samt selv kører rundt. Han havde købt sig en køletrailer, som han gerne ville have

Læs mere

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med

Ovenlysvinduer. Tillæg til Plannja Trend montage anvisning. Med systemgaranti Se garantibestemmelser. I samarbejde med Ovenlysvinduer Tillæg til Plannja Trend montage anvisning Med systemgaranti Se garantibestemmelser I samarbejde med Vejledning Vedrørende undertag skal udluftning og afvanding omkring ovenlysvinduer ske

Læs mere

TOP RAILING. Glasværn Gelændersystemer

TOP RAILING. Glasværn Gelændersystemer TOP RAILING Glasværn Gelændersystemer MAB TOP RAILING SYSTEM -en rigtig løsning til ethvert formål! Top Railing Systemerne er det rigtige produkt valg, til alle værn løsninger, hvor æstetik, flot udseende,

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-11 Arbejder i jeres lejligheder. Byggeriet skrider hastigt frem, og håndværkerne skal snart i gang med arbejderne indvendigt i din lejlighed og ude på altanen. Du bliver

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING Produkter der fungerer Produkter der holder Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING BRUGSANVISNING SIS440 Nådden skal være ren og tør. Det omgivende træ skal indeholde mindre end 12% fugt.

Læs mere

Eksklusivt køkkenbord. til discountpris

Eksklusivt køkkenbord. til discountpris LET SVÆRHEDSGRAD: Skal det være eksklusivt, skal det også være præcist. Det stiller krav til dig men rent prismæssigt er der luft til at fejle en gang eller to. TIDSFORBRUG: Selve arbejdet tager et par

Læs mere

MC Kommunikation Bluetooth

MC Kommunikation Bluetooth MC Kommunikation Bluetooth Et projekt fra Ib Refer InterPhone og BMW System 6 hjelm Montage af Bluetooth anlægget InterPhone i BMW System 6 Jeg købte i sommeren 2008 et Bluetooth samtaleanlæg fra InterPhone

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

Pipaluk mast og cockpitteak.

Pipaluk mast og cockpitteak. Pipaluk mast og cockpitteak. I cockpittet var der jo allerede lavet ny dørk den bag ratsøjlen var knækket, og den over motoren var et must for at sikre at vandet ikke finder den vej ned over motoren. Kistebænkesæderne

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

Montage. Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips.

Montage. Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips. Montage Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips. De nærmere specifikationer på gulvpladerne fremgår af produktoversigter og datablade. MONTAGE GULVE

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

LIM FUGESKUM EFFEKTIV MONTAGE KVALITETS PRODUKTER & FUGEMASSE SOM SIKRER HOLDER DET DU LOVER

LIM FUGESKUM EFFEKTIV MONTAGE KVALITETS PRODUKTER & FUGEMASSE SOM SIKRER HOLDER DET DU LOVER LIM FUGESKUM & FUGEMASSE KVALITETS PRODUKTER SOM SIKRER EFFEKTIV MONTAGE HOLDER DET DU LOVER LIM TRÆLIM 750 ML RAW Trælim er en enkomponent trælim til brug indendørs til limning af de fleste typer træ.

Læs mere

FREMSTILLING AF HUNDESLÆDE VED SLÆDEPATRULJEN SIRIUS

FREMSTILLING AF HUNDESLÆDE VED SLÆDEPATRULJEN SIRIUS FREMSTILLING AF HUNDESLÆDE VED SLÆDEPATRULJEN SIRIUS Ca. 63 cm Skitse for fremstilling af hundeslæde ved Slædepatruljen SIRIUS Max. 32 cm Min. 275 cm Max. 430 cm 2 Ca. 75 cm 28 mm Min. 17 mm Min. 4 cm

Læs mere

Polyester. Dansk Forening for Rosport Materielkursus 2 Uddannelsesudvalget. Polyesterens egenskaber. Opbevaring. Hvad består en glasfiberbåd af

Polyester. Dansk Forening for Rosport Materielkursus 2 Uddannelsesudvalget. Polyesterens egenskaber. Opbevaring. Hvad består en glasfiberbåd af 10 Polyester Hvad består en glasfiberbåd af Polyesterens egenskaber Opbevaring Der bruges som regel polyester til at holde sammen på glasset. Dette produkt er en kunstharpiks, fremstillet af spildprodukter

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter 8-12,76 Samleled glas Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter Ny fl eksibel klikprofi l i 3 dele. Gummitætning til 9 forskellige glastykkelser gør det muligt at bruge

Læs mere

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme Hassellunden 6 765 Smørum Danmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Model UNIVERSAL SÆDEVARME Varenummer SH4-050 - Sædevarme sæde SH4-050 - Sædevarme sæder Monteringsvejledning af Carbon Fibre

Læs mere

Rustbehandling af kølen - af Bjarke M. Christensen

Rustbehandling af kølen - af Bjarke M. Christensen Version 2, 04.12.2006 Rustbehandling af kølen - af Bjarke M. Christensen Alle bådejere med jernkøle taler om det. Også maxi sejlere. Den pokkers rust. Bådejere med glasfiber indkapslet køl og bly køl har

Læs mere

Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles

Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles Model Florida 1800x1800mm Læs brugsanvisningen grundigt inden produktet samles DANISH DESIGN Denne model er i farven SØLV www.superroof.dk DK: Opmål 251 cm fra jorden og til overkanten af Befæstigelses

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data IsoCover IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data FORDELE. Selvvulkaniserende. Ingen limninger eller lugtgener.

Læs mere

SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek

SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek Velkommen til alle vores nye medlemmer SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek erfaring er klart, at det er nemmest at lave en pæn og harmonisk kniv på en klinge, som er kile-formet (se 2 eksempler på billedet).

Læs mere

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes Entrémøbel - præsentabelt og anderledes GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON FÅ SKÅRET TRÆET I SILVANS SAVVÆRK! Lægterne/gulvstrøerne: Vores blev skåret ud i flg. mål: 2 stk. 2 meter lange (lodrette). 12 stk. 148

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

FRITHIOF Installationsvejledning

FRITHIOF Installationsvejledning 1 1 1 1 1 1 FRITHIOF Installationsvejledning 2 PRISLISTE FEBRUAR 2007 Placering af rør i hjørne med hjørneafdækning Placering af rør i skab. Det er nemt at installere en Frithiof - også i eksisterende

Læs mere

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1 9 Specifikationer 9/1 Specifikationer 9/2 Spændmomenter 9/3 Specialværktøj 9/4 9/4 1 Side 1 af 5 Denne vejledning giver retningslinier for reparation af karrosseriskader på køretøjets overog underdel.

Læs mere

Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt

Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt Sanne valgte at indrette sin nye salon, Hair de luxe, med hvide vægge, lofter og gulv samt hvide stole og behandlingspladser og lade tilbehøret stå i accentfarver,

Læs mere

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre Du begynder med at skaffe originale tegninger og billeder I dette tilfælde bygges Køge Gl.Stationsbygning og billeder og tegninger hentes på Lokalhistorisk museum De originale tegninger måles op og skaleres

Læs mere

hele ugens post Få plads til

hele ugens post Få plads til å plads til hele ugens post r brevkassen ved at kaste op, hver gang den bliver tvangsfodret med reklamer og gratisaviser? Så byg en brevkasse i størrelse XXL med en appetit så glubsk, at den nemt fortærer

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING (DK)

MONTAGEVEJLEDNING (DK) MONTAGEVEJLEDNING (DK) Tillykke med Deres nye møbel fra dk3 ROYAL SYSTEM reolen blev tegnet i 1948 af den legendariske danske designer og producent Poul Cadovius. Det var ét af verdens første væghængte

Læs mere

Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter.

Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter. Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter. Indhold: 1. Almindeligvedligeholdelse Rengøring-Voksning-Polering 2. Fjernelse af misfarvning 3. Reparationer af Skrammer-Ridser-Splinter.

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ

MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ MONTAGEVEJLEDNING - FORSKALLING AF TRÆ Tegnforklaring: Forskallingen skal være min. 60 mm bred ved de korte endesamlinger (ved brug af træforskalling; stålforskalling kan være min. 45 mm). Den resterende

Læs mere

HL Muffer danner en 100% tæt overgang mellem kloakrør i beton, ler og støbejern og pvc/pp.

HL Muffer danner en 100% tæt overgang mellem kloakrør i beton, ler og støbejern og pvc/pp. HL Muffer danner en 100% tæt overgang mellem kloakrør i beton, ler og støbejern og pvc/pp. EKSPANSIONSMUFFEN: Indvendig foring, der gør at kloakmesteren nemt og hurtigt løser opgaver f.eks. ind under sokler

Læs mere

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve ISERIT A/S Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen vægge - lofter - gulve 1 Vejledning til vedligeholdelse Normalistandsættelse af boligen Der er placeret mange forskellige materialer, installationer

Læs mere

Fremstilling af æske til briller / brilleetui

Fremstilling af æske til briller / brilleetui Fremstilling af æske til briller / brilleetui Jeg har en svaghed for æsker, emballage o.lign. det kombineret med gør det selv-gen er nok årsagen til, at jeg gennem tiden har lavet mange.kasser til mit

Læs mere

gennemfarvet facadeplade

gennemfarvet facadeplade power board gennemfarvet facadeplade POWER BOARD POWER BOARD C facadeplader gennemfarvet fibercementplade i 3 farver Bredde mm 1200 Længde mm 2400 Tykkelse mm 8 Vægt kg pr. plade 33,41 Vægt kg pr. m 2

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

Reparation af småskader på både.

Reparation af småskader på både. Reparation af småskader på både. Det kan ofte hænde at man får småskader på sin båd, isætning og optagning ved slæbesteder, uheld ved anløb til bådebroer og den slags. Vi ærgrer os over det alle sammen,

Læs mere

Monteringsvejledning for Fletco Carpets

Monteringsvejledning for Fletco Carpets Indholdsfortegnelse Bagsiden er en vigtigt del af et gulvtæppe, både i forbindelse med montering og i det daglige brug, derfor tager denne monteringsvejledning udgangspunkt i de forskellige bagsidetyper

Læs mere