7. og 8. årg. VALGFAG DU SKAL I 7. ELLER 8. KLASSE NÆSTE SKOLEÅR. DERFOR SKAL DU VÆLGE 1 VALGFAG OG KAN VÆLGE 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "7. og 8. årg. VALGFAG DU SKAL I 7. ELLER 8. KLASSE NÆSTE SKOLEÅR. DERFOR SKAL DU VÆLGE 1 VALGFAG OG KAN VÆLGE 2."

Transkript

1 VALGFAG og 8. årg. DU SKAL I 7. ELLER 8. KLASSE NÆSTE SKOLEÅR. DERFOR SKAL DU VÆLGE 1 VALGFAG OG KAN VÆLGE 2. Halvårs-valgfag tæller som ½ valgfag Valgfagene ligger i en blok om TIRSDAGEN og i en blok om TORSDAGEN et fag i hver blok. Hvis du vil have ét valgfag, skal du ønske 2 fag i prioriteret rækkefølge. Hvis du vil have 2 valgfag, skal du ønske 3 fag i prioriteret rækkefølge. På de næste sider kan du læse om de enkelte valgfag. Aflever valgseddel senest fredag den 25. maj!

2 Adventure/friluftsliv Valgfaget Adventure/friluftsliv er for dig, som kan lide at være aktiv ude i naturen. Timerne kommer dels til at ligge i valgfagsblokken og dels som friluftsture, hvor vi overnatter 1-2 nætter i naturen. Friluftsliv handler meget om at kunne begå sig i naturen, samt at kunne klare diverse fysiske udfordringer. Det er primært et fysisk aktivt fag. Et andet nøgleord er teambuilding, hvilket handler om at klare diverse udfordringer i gruppe. Vi skal arbejde med opgaver som kun kan klares, hvis man formår at arbejde sammen på god facon. Faget indeholder mange forskellige discipliner, hvor du bliver udfordret både på det mentale og fysiske plan. Nedenstående liste er mulige emner: Klatring - træklatring, rapelling, Jakobsstige, pæleklatring, kæmpegynge Lejrliv - sove i shelter/telt, mad over bål/trangia MTB/cykling Kano/kajak Førstehjælp Triatlon Alverdens teambuildingsaktiviteter Orientering - kort og kompas, GPS. Mandehørmsrace Adventure-race

3 Billedkunst I dette valgfag kan vi: arbejde med digital billedkunst lave skulpturer: modellerede, udhuggede og sammenføjede lave installationskunst arbejde med forskellige teknikker som fx collage, maleri, blindkonturtegning, papmache, ler og gips arbejde undersøgende med billedlige virkemidler I Billedkunst arbejdes der både teoretisk og praktisk med begreber indenfor billedfremstilling. Eksempler på forløb i valgfaget billedkunst kan være at undersøge billedlige virkemidler indenfor temaet "uhyggelige billeder". Her kan vi arbejde med forskellige materialer og teknikker som fx oliekridt, maling og collage og undersøge hvilke virkemidler og fordele, der er ved de forskellige teknikker og materialer. Et andet eksempel på et forløb kan være at vi arbejder med skulpturer: Modellerede, sammenføjede og udhuggede skulpturer. Indenfor modelleret skulptur kan vi udarbejde krukker i ler der tilsammen "fortæller" en historie, indenfor sammenføjet kan vi lave skulpturer af "affald" (rene dåser, kartonkasser, plastikbøtter, elektronikaffald osv.) og indenfor udhugget kan vi lave skulpturer i gips. Et sidste eksempel på et forløb kan være, at man i mindre grupper arbejder med et selvvalgt tema, hvor man bruger forskellige teknikker og finder de billedlige virkemidler, der fungerer bedst i forhold til at udtrykke det tema gruppen arbejder med. PS.: Man behøver ikke være god til at tegne for at være med på billedkunstholdet.

4 DANS OG KOREOGRAFI - for dig der elsker at bevæge dig til musik I dette valgfag træder vi ind i dansens fantastiske univers. Vi vil beskæftige os med mange forskellige genrer inden for dansens verden og lade os inspirere af både nutidens og datidens musik og tv. Du lærer: forskellige dansegenrer at kende (fx standard, latin, showdance) at turde bevæge dig til musik at tro på dig selv at føre dansen ud i livet Du vil tage del i: udvælgelsen af genrer musikvalg valg af inspirationskilder Dans og koreografi er for alle, der har lyst til at bevæge sig til musik og danse sig glade. Gratis motion i skoletiden what s not to like?

5 DRAMA - For dig der elsker skuespil og teater, både på og uden for scenen I dette valgfag udforskes teatrets fantastiske verden. Vi vil bl.a. beskæftige os med forskellige tilgange til skuespil, scenografi, instruktion mv. Du lærer: hvordan du når ud over scenen og vækker publikum hvordan du lever dig ind i rollen og bliver ét med den i stedet for blot at spille en rolle hvordan du kan/skal bevæge dig for at udnytte scenen bedst muligt Du vil tage del i valg af skuespil valg af roller valg af kulisser, rekvisitter mv. Vælg Drama hvis dit hjerte brænder for at stå på en scene sammen med andre og få alt til at gå op i en højere enhed.

6 Idræt - for dig der kan lide fysisk aktivitet Aktiviteterne foregår primært i og omkring Multiforum (hallen i Vebbestrup), og de idrætslige aktiviteter tager ofte udgangspunkt i deltagernes interesser. Af og til kører vi også en tur for at spille fodboldgolf eller lignende. Undervisningen tager udgangspunkt i idrætsteori. Derefter afprøves dette i praksis, og der evalueres. Eleverne vil i størst muligt omfang blive inddraget som instruktører og vil få til opgave at planlægge og afvikle et forløb. Da eleverne kommer fra forskellige klasser, og da holdet ikke er så stort som et almindeligt årgangshold, har vi nogen hyggelige timer med masser af godt humør. Lektiecafé/Faglig fordybelse Du skal vælge Lektiecafé, hvis: du godt kan lide at hygge dig med dine venner, mens du laver lektier du godt kan lide at have lektierne overstået, inden du kommer hjem du gerne vil møde velforberedt du gerne vil kunne spørge en lærer om hjælp til opgaverne Hvis du ikke har lektier, skal du selv finde et emne, som du kan fordybe dig i.

7 Materielt design - for dig som kan lide at gå og rode i et værksted Materielt design er for dig som kan lide at gå og rode i værkstedet, bygge ting i træ, metal, læder og stof. Vi holder til i skolens snedkeri sløjdlokalet og med udgangspunkt i almindeligt håndværktøj har du mulighed for at føre et eller flere af de projekter ud i livet, som du har gået og tænkt på. Det kunne være at bygge en avanceret bordordner med skuffer, en skattekiste med hemmeligt rum eller måske en fed LED lampe. Imens du bygger dit projekt vil du lære, hvordan man bruger værktøjet på et professionelt niveau, vedligeholder sit værktøj så det er skræmmende skarpt og til sidst hvordan man f.eks. maler og lakerer, så dit projekt ser bedst muligt ud. Materielt design giver dig først og fremmest viden og forståelse for, hvordan værktøj, materialer og design bruges til at føre dit projekt ud i virkeligheden. Med den viden vil du kunne fortsætte med flere og vildere ting hjemme og endda måske få smag for en uddannelse som håndværker senere i livet.

8 Metalsløjd/motorlære - for dig der måske har en smed i maven! Er du interesseret i at arbejde med metal, lære noget om motorer, konstruere en go-cart, et motoriseret løbehjul, en havetrailer eller noget helt andet, så er dette valgfag lige noget for dig. Du lærer at bruge forskellige el-værktøjer, bl.a. en CO2-svejser, at måle, beregne og tilvirke dele til helheder. Du lærer også at blive en del af et praktisk team. Du lærer noget om sikkerhed, f.eks. skal du afsætte en hel dag til at deltage i et såkaldt 26 kursus på Produktionshøjskolen i Hobro. Metalsløjd/motorlære er for både drenge og piger, alle der har mod på at lære noget helt andet end det, man kan få i de boglige fag. Madkundskab - for dig der elsker mad og elsker at lave mad! Går du rundt med en kok i maven, eller har du bare lyst til lære at klare dig i køkkenet, når du en dag flytter fra din mors gryder, så er Madkundskab faget for dig. at Du kommer til at tilberede traditionel dansk mad, som din mormor laver den, ung moderne mad, mad fra andre lande, mad lavet med årstidens råvarer. Du skal tilberede dejlige desserter og bage mange forskellige slags brød og kager. I Madkundskab skal du lære at læse en opskrift - for derefter at føre den ud i livet. Du skal også lære at planlægge en fornuftig menu og skrive en indkøbsseddel. Vi skal snakke om kostrådene og grundlæggende hygiejneregler, og du får en masse gode råd og tips om madlavning. Sidst, men ikke mindst er Madkundskab et fag med gang i, hvor du kommer til at bruge din energi og din kreativitet, og hvor du får indflydelse på hvilke retter, vi laver.

9 Programmering med Arduino - For "nørder" C-programmering digital elektronik I en verden med computere overalt, styrer computere alting: Biler, vaskemaskiner, hovedtelefoner, lyskontakter, robotstøvsugere ja selv tøj. Arduino er en lille mikrochip fra Atmel, som er forberedt til at kunne køre kode i programmeringssproget C på en af Arduino-modellerne. Der er en bunke ind- og udgange, som du bruger til at modtage data fra f.eks. knapper, temperaturmåler, mikrofon eller andet. Dataene behandles i din kode, og vha. af udgangene kan du vise resultatet på skærme, styre alt fra lys til motorer i en robot og meget mere. (Læs mere på Programmering med Arduino tager udgangspunkt i, at du er nybegynder uden kendskab til programmering eller elektronik, men hvis du allerede er kode-ninja, er her muligheden for at finde sparring og ligesindede i et makerspace-lignende miljø. Vægten ligger på at konstruere god kode til dit projekt, som du kan bruge i praksis. Der stilles et Arduino grundsæt til rådighed, men ved større projekter skal du forvente en mindre egenbetaling til hardware. (Arduino-ting er meget billige i de fleste tilfælde). For at deltage i Programmering med Arduino skal du medbringe en computer med USB-port til at kode på, det kan fint være en gammel model PC/Mac/Linux.

10 Science - Ole Opfinders eller Georg Gearløs værksted Hvordan kan vi lave en stjernekikkert? en model/vulkan? en jordskælvs simulator? en skypumpe/tornado? et biogasanlæg? en solfanger? en solcelle? en sol parabol? et luftbarometer? en kastemaskine? en raket? osv. Hvordan fungerer en telefon? en cd/dvd spiller? et fjernsyn? en højttaler? en pladespiller? et køleskab? en brintbil/brændselscelle? osv. Science (tidl. Videnskab og Teknik) er et praktisk teoretisk fag, hvor hovedvægten ligger i idéen, og hvordan man med små midler og materialer kan fremstille eller undersøge ting, fænomener eller teknik i vores omgivelser. Eleven har selv en idé, om hvad der skal undersøges/laves. Der kan arbejdes alene eller i mindre grupper. Idéen udmønter sig i et projekt, der består af en praktisk og en teoretisk del. I de enkelte projekter vil der være informationssøgning og eksperimenter, der gerne skulle give en klarhed omkring projektet/idéen. Alle projekter afsluttes med en beskrivelse af idé, arbejdsgang og den bagved liggende teori. Formen er op til den enkelte elev. Man behøver ikke at være nørd! Alle er velkomne og mener du, at du har en lille nørd eller opfinder i dig, så er Science det rigtige valgfag for dig. Link til video om Science:

11 Skoleband - for dig der elsker musik og har rytme i blodet "Skolebandet" får musikken til at svinge, med rytmer, takter, akkorder og riffs. Vi skal arbejde med de forskellige instrumenters funktion, klang og betydning i et band. Fx det dybe basgroove, svingende tromme-beats og seje guitar-riffs. Alt sammen noget der selvfølgelig skal bruges for at få spillet nogle fede, sjove eller smukke sange. Hvad det er for nogle sange er i høj grad op til jer, da I naturligvis er med til at udvælge numre eller genrer. Fokus er på de forskellige elementer, der får musikken til at svinge, og selvfølgelig på masser af sammenspil! I skal vælge Skoleband, hvis I elsker musik, synger eller spiller et instrument, og synes det er sjovere at spille sammen med andre i et band, end at sidde hjemme på værelset og øve alene. I skal vælge Skoleband, hvis I vil være med i et sjovt fællesskab om musikken. Eneste krav til jer: Spilleglæde og engagement.

12 DEBAT, DISKUSSION OG DEMOKRATI - For dig, der elsker at udveksle holdninger. I dette valgfag lærer du bl.a. Hvordan man fører en sober debat. Hvordan man laver et slagkraftigt argument. Vi tager forskellige etiske spørgsmål op til debat, fx Bør man være organdonor? Er det forkert at klone et menneske? Er det ok, at burhøns lever i et bur? Kan der føres en retfærdig krig? Hvor går grænsen for ytringsfrihed? Vi vil også lave forskellige konkurrencer, hvor I skal duellere mod hinanden på holdninger. Glæd jer! Det bliver spændende og lærerigt!

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf Valgfag

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf Valgfag Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20 Obligatoriske valgfag: 7. klasse - 2019/20 Håndværk/Design I løbet af de to år du har valgfaget håndværk/design, kommer du til at arbejde i både træ- og tekstilværkstedet og måske i Science Lab. Nogle

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

VALGFAGS- FOLDER 2014/2015. Et samarbejde mellem Holme skole og Ung i Aarhus Horsensvej

VALGFAGS- FOLDER 2014/2015. Et samarbejde mellem Holme skole og Ung i Aarhus Horsensvej VALGFAGS- FOLDER 2014/2015 Et samarbejde mellem Holme skole og Ung i Aarhus Horsensvej Kære elever Holme skole og Ung i Aarhus Horsensvej har indgået et samarbejde for at tilbyde jer et bredt udvalg af

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 I 8/9. klasse kan du vælge mellem disse valgfag: SLØJD BILLEDKUNST TEATERKONCERT HJEMKUNDSKAB TEKSTILDESIGN SPANSK KOR RYTMISK MUSIK Der skal være mindst 16

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

September Kære elever i udskolingen

September Kære elever i udskolingen September 2017 Kære elever i udskolingen Igen i år har vi valgt at følge op på succesen med at arbejde med linjer i et koncentreret forløb over to hele uger. Du skal derfor i uge 41 (op til efterårsferien)

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Valgfag 2012/2013. Vissenbjerg Skole

Valgfag 2012/2013. Vissenbjerg Skole Valgfag 2012/2013 Vissenbjerg Skole Præsentation Vi er glade for igen at kunne præsentere flere nye valgfag, med en gruppe af topmotiverede valgfagslærere, som glæder sig til at se dig. Du kan i kataloget

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. / Lærer: Sarah Agergaard Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Lucia-optog! Igen i år er 2. klasses kor

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Workshops på Hovedbiblioteket:

Workshops på Hovedbiblioteket: 2.kvartal Klik på linket og hop direkte til den workshop du er interesseret i at vide mere om. Workshops på Hovedbiblioteket: Workshop 1: Lege Mindstorm First LEGO League Workshop 2: Sonic Pi Tænk musik

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Luci-optog! Igen i år er 2. klasses kor et julekor. Det betyder,

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1 Dronninglund Skole Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018 Maj 2017 Side: 1 7.-, 8.- og 9. klasse Dronninglund Skole Du skal i skoleåret 2017/2018 gå i 7.-, 8.- eller 9. klasse, og du skal

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole Valgfag 9. klasse Skovvejens Skole 2017 FORORD Lærere og pædagoger i udskolingen på Skovvejens Skole har i foråret 2017 uarbejdet denne folder, som skal danne grundlaget for elevernes valg af valgfag.

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen september oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen september oktober MANDAG MANDAG Springgymnastik Eggeslevmagle Idrætsforening og Oliemøllen tilbyder i samarbejde et hold i springgymnastik. Holdet vil tage udgangspunkt i at man ikke har prøvet det før, så alle kan deltage. Træningen

Læs mere

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole Idrætslinjen Gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der medfører kropslig og almen udvikling. Mulighed for at opleve

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V MUSIK på Vesterbro Ungdomsgård Absalonsgade 8, 1658 København V musik@vesterbro-ungdomsgaard.dk 33 55 00 87 Musik på Vesterbro Ungdomsgård Vesterbro Ungdomsgård skal være Københavns bedste musiktilbud

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer Faglighed Fællesskab Kristendom Kreativitet Udfordringer På Nøvlingskov Efterskole kan man være sig selv Martin V skoleåret 14/15 Det bedste ved Nøv er, at man altid kan finde nogle at snakke med Kathrine

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) i løbet af skoleåret 2012-13

Læs mere

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune SOMMER for børn 2018 Favrskov Kommune Uge 27 BMX-, SCOOT- OG SKATERSKOLE Er du bidt af en gal skater og vil du gerne lære nye tricks? Så kom til 2 dage, hvor den professionelle skater Thomas Tarzan Hansen

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

Valgfagshæfte 2015-16

Valgfagshæfte 2015-16 Valgfagshæfte 2015-16 Haderslev Realskole Valgfag i 8. og 9. klasse Valgfag er et tilbud til dig om at lære noget mere eller dygtiggøre dig i fag, du normalt ikke har på skemaet. Du skal have mindst ét

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte forår 2011 Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i foråret 2011. Vi

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

Anderledes Uge på Musikskolen

Anderledes Uge på Musikskolen Anderledes Uge på Musikskolen Vær med når musikskolen laver Anderledes Uge fra den 9.-17 marts. Der er ikke almindelig undervisning i denne uge. Til gengæld sker der en masse andre spændende aktiviteter

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

kulturskolen Musik Billedkunst drama Da n s SÆSONPROGRAM Kulturfag for alle TILMELDING 16. APRIL - 9. MAJ 2018 mariagerfjordkulturskole.

kulturskolen Musik Billedkunst drama Da n s SÆSONPROGRAM Kulturfag for alle TILMELDING 16. APRIL - 9. MAJ 2018 mariagerfjordkulturskole. SÆSONPROGRAM 2018-2019 kulturskolen Kulturfag for alle Musik Billedkunst drama Da n s TILMELDING 16. APRIL - 9. MAJ 2018 MARIAGERFJORD KULTURSKOLE MUSIK BØRN, UNGE OG VOKSNE Det skal være sjovt at gå til

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

En del af undervisningsforløbet vil ligeledes være en del af skolens UEA- undervisning.

En del af undervisningsforløbet vil ligeledes være en del af skolens UEA- undervisning. Fordybelsesfag på Hammerum Friskole Gennemsnitligt afvikles en del af undervisningen i 4.7. klasse som fordybelsesfag i to til fire lekti- oner om ugen. Fordybelsesfagene er derved obligatoriske. Dog har

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne give vores elever muligheden for at musikken kan komme til at spille endnu mere for dem, og samtidig udnytte at vi har et

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Profillinje katalog fra Arresø Skole

Profillinje katalog fra Arresø Skole Arresø Skole, Magleblik afdeling 10. november 2014 Profillinje katalog fra Arresø Skole Arresø skole vil arbejde for: Alle linjer lever fuldt ud op til den obligatoriske læseplan for klassetrinene 7. 9.

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Invitation til. Musikskolens Musikuge

Invitation til. Musikskolens Musikuge Invitation til Musikskolens Musikuge Uge 9 2014 1 Velkommen til Musikugen Musikskolen omlægger i uge 9 al den almindelige undervisning og tilbyder i stedet andre spændende, anderledes og alternative undervisningstilbud.

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset!

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset! DRAMU-weekend Velkommen på DRAMU-Weekend! Alle enheder er velkomne på denne weekend, der står i musikken og teatrets tegn! Måske mangler flokken lige noget for at kunne tage musiker eller skuespillermærket,

Læs mere

Tonede linjer. Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang Tonede linjer Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 9 toninger, som Bryndum skole og Sønderrisskolen udbyder for 8. og

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn CPR nr. Adresse 10. klasse FJORDSKOLEN Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme Et liv med musik... 18/19 FREDERIKSSUND PRIVATE REALSKOLE Kig ind i hvor eleverne efter skoletid kan komme og benytte huset Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

FORDYBELSESFAG HVORNÅR FÅR JEG SVAR?

FORDYBELSESFAG HVORNÅR FÅR JEG SVAR? FORDYBELSESFAG Du skal vælge et fag til dit skoleskema, der passer til dine interesser og evner, for det kommende skoleår 2018-19. Fordybelsesfagslektionerne kommer til at ligge som to sammenhængende lektioner

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Event Engelsk Fashion, Art & Design Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Musical Outdoor fokus

Læs mere

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen VALGFAG 2017-2018 Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang Østerhåbskolen Indhold Vælg med omtanke... 3 Kom i form... 4 Teknologi og innovation... 5 Skak... 6 Matematikken i maden... 7 Syværksted...

Læs mere