Valgfagshæfte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfagshæfte 2015-16"

Transkript

1 Valgfagshæfte Haderslev Realskole

2 Valgfag i 8. og 9. klasse Valgfag er et tilbud til dig om at lære noget mere eller dygtiggøre dig i fag, du normalt ikke har på skemaet. Du skal have mindst ét valgfag i et halvt år, men du må gerne vælge flere. Herunder kan du se listen over de valgfag, der bliver udbudt. Ved at gå ind på skolens hjemmeside, / om skolen / valgfagshæfte, kan du se en nærmere beskrivelse af de enkelte fag. Når du har orienteret dig godt om fagene og snakket med dine forældre om det, udfylder I tilmeldingssedlen på næste side, og så afleverer du den til din klasselærer senest tirsdag, den 14. april. (NB: Tilmelding til Realexplorer findes på bagsiden.) Valget er bindende, og kun i helt særlige tilfælde kan man få lov til at melde fra eller skifte hold, for dine ønsker er nemlig med til at afgøre, hvilke fag der bliver oprettet. Der kan både være fag, hvor der er for få til, at det kan oprettes, og fag, hvor der er for mange, så ikke alle kan få det. Der kan også være skematekniske sammenfald, der gør, at man ikke kan få sine ønsker opfyldt. Bl.a. skal 8. kl.-elever, der skal gå til præst her i Haderslev, være opmærksomme på, at konfirmationsforberedelsen kan ligge samtidigt med det ene af valgfagsmodulerne. Derfor er det vigtigt, at alle også vælger et reserveønske. Før sommerferien kan du se, hvilket hold du er kommet på, på skoleintra og på et opslag, der bliver hængt op på 9. klasse-gangen. Du kan henvende dig på skolens kontor, hvis der er noget, du er i tvivl om.

3 Valgfagsudbud Billedkunst 2 timer, et halvt år Bridge 2 timer, et halvt år Elektronisk innovation 2 timer, hele året Engelsk på højt niveau 2 timer, et halvt år Film 2 timer, hele året Fodbold 2 timer, hele året Fransk 2 timer, hele året Madkundskab 2 timer, hele året Matematik 2 timer, et halvt år Materiel Design 2 timer, et halvt år Musical 4 timer, første halvår Real Explorer, 1 uge i september (se tilmeldingsseddel på bagsiden) Skak 2 timer, et halvt år Sløjd 2 timer, et halvt år Turnering 2 timer, andet halvår Volleyball 2 timer, første halvår Tilmeldingsseddel Obligatorisk valgfag: 1. Reserveønske: Ekstra valgfag. Skriv det fag, du helst vil have, øverst: 1. Reserveønske: 2. Reserveønske: 3. Reserveønske: Elevens navn: Klasse: Forældreunderskrift:

4 Nyt nyt nyt nyt nyt: Spil ikke sur spil Bridge! Kortspillet Bridge er verdens mest udbredte kortspil og spilles af over mennesker i Danmark. 10. klasse på besøg i Bridgecentret Når du spiller Bridge, bliver du udfordret i kombination, samarbejdsevne, fantasi, koncentration og kreativitet. Spillet spilles ved borde med 4 spillere, hvor de to er parmakkere. Man får udleveret hver 13 kort, som man så skal håndtere på den bedste måde. Vidste du hvor mange måder, det kan gøres på? Faget stiller ingen krav om grundlæggende kortviden. Men du må gerne være glad for at spille, og ikke nødvendigvis kort. Du lærer spillet helt fra bunden af og bliver hen af vejen ført ind i de vanskelige meldinger af kortene og spillets talrige finesser. Der er utroligt mange muligheder i spillet og hvert spil byder på nye udfordringer. Et spil varer ca. 8 minutter, og så er det bare i gang med det næste. Har du lyst til at udfordre dig selv og få en hobby, som du kan få glæde af resten af dit liv, skal du melde dig til et nyt spændende valgfag. OBS. Valgfaget afvikles i Haderslev Bridgecenter, der ligger lige ved siden af busstationen. Centret byder på hygge og en kop kakao, mens vi spiller. Centret har også en juniorklub, som du kan melde dig til. Her er der altid en voksen underviser til stede, og vi guider dig gerne yderligere ind i spillet, så du også kan komme til at spille turneringsbridge.

5 Kan du lide at arbejde selvstændigt med farver, sjove materialer og kan du lide at skabe flotte udtryk ud fra eget design, så skal du vælge billedkunst. Vi arbejder individuelt eller i fællesskab i eget tempo med mange forskellige områder og materialer fx: Grafik, ler, gips, maleri på lærred/papir, glas hvor du kan lave figurer eller brugsgenstande, genbrug hvor vi omskaber stole/lamper eller lignende til moderne design. Disse områder er kun et lille udpluk. Du er selv med til at bestemme indholdet i timerne ud fra interesser og egne ideer. Du behøver ikke være god til at tegne eller skabe noget for at vælge billedkunst, bare du har interessen, lysten og glæden ved at arbejde kreativt.

6 ELEKTRONISK INNOVATION ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag ValgFag Kunne du tænke dig at: -Lære om programmering? -Lære hvordan elektroniske kredsløb Fungerer? -Opfinde den ting, verden lige står og mangler? -Gøre det sammen med andre, der også kunne tænkte sig at forstå hvordan ting virker? Vi Arbejder med Arduino, et programmerbart prototypeboard. Først får du en lysdiode til at blinke, og så bygger vi ellers på med knapper, skydemodstande, displays mm. Hvor du ender er virkelig op til dig. Folk har med arduino bygget guitar-pedaler, robotter, spil sat til Tvét, 3D printere, droner samt tusinde andre ting. Du behøver ikke have kendskab til programmering eller arduino,. Det eneste du skal komme med er lysten til at lærer samt din nysgerrighed. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Arduino Arduino Rover Arduino Drone Arduino 3D printer Arduino prototypeboard Alt sammen ting der kan bygges ved hjælp at Arduino

7 Engelsk på højt niveau Trænger du til flere udfordringer i engelsk? Kunne du tænke dig at: - Udvikle dit sproglige niveau -Udvide dit ordforråd -arbejde med grammatik på højere niveau -læse længere og sværere tekster på engelsk - Holde kortere, spændende foredrag - Se engelsksprogede programmer/film Så skal du vælge dette valgfag.

8 Filmholdet! På filmholdet har du mulighed for at lærer at lave din egen film.!! Vi ser film og kigger på hvad andre har lavet.!!!! Vi vil arbejde med stumfilm, blue screen,musikvideo, under vandet og meget andet.!! Der bliver arbejdet i små grupper på 3-4 elever så alle prøver at filme og at styre slagets gang.!

9 FODBOLD I faget fodbold skal vi naturligvis spille spillet. Vi skal lave forskellige træningsøvelser omhandlende spillet også. Derudover skal vi se på og afprøve forskellige opstillinger taktisk set. Vi skal lege med diverse finter og måske også udføre dem. Den tekniske side af spillet vil vi også berøre via forskellige småspilsøvelser. Men det væsentligste vil blive selve spillet, så hvis du brænder for at spille fodbold, eller bare godt kan lide at tonse rundt med en fodbold, få dig rørt og have det sjovt, så er fodbold nok noget for dig.

10 Hvis du har lyst til at lære et ekstra sprog udover engelsk og tysk, er fransk lige noget for dig! Faget er et helårsfag med to timer om ugen. Du vil lære at begå dig i hverdagssituationer og blive fortrolig med fransk udtale. Det etårige forløb vil give dig et forspring,hvis du f.eks. vælger fransk som begyndersprog i gymnasiet, på handelsskolen eller en anden ungdomsuddannelse. Det vil også være en fordel for dig, som gerne vil til Frankrig som turist eller au-pair.

11 Madkundskab - Gør en forskel i dit og andres liv! Gennem praktisk arbejde skal vi lære om: I vil være med til at be- stemme, hvilke emner vi skal arbejd e med f. eks.: Madlavning Smage og krydderier Måltider Mad fra andre lande Kost Selvkomponerede retter Sundhed Årets højtider Forbrug Kosten gennem tiderne Hygiejne Fra jord til bord Råvarer i sæson Mad, sundhed og sport Vi skal undersøge, hvilken betydning maden har for vores eget liv, det omgivne samfund og hvordan der er sammenhæng mellem sociale, kulturelle og historiske aspekter. Madkundskab har 3 timer om ugen i 22 uger fordelt på hele skoleåret.

12 Dette kursus er beregnet for dig, der gerne vil være dygtigere til matematik. I starten af kurset finder vi sammen ud af, hvor du i matematikken har dine stærke og dine svage sider. Derudfra vælges så det materiale, der forhåbentlig kan gøre dig bedre, så du får flere stærke end svage sider. Du skal regne med lidt hjemmearbejde ind imellem - øvelse gør som bekendt mester! Du skal kun vælge dette kursus, hvis du vil arbejde seriøst med matematikken!

13 Her er noget for den kreative: Design og modeværksted, kan du lide at skabe ting fx NB! Du har to muligheder at vælge imellem: at deltage hele året eller først at starte til forårssemesteret. Materiel design Tøj, smykker, bælter og tasker Lamper, puder og siddemøbler. Genbrugsdesign: Skrot, cykelslanger, o.a.

14 Sløjd et kreativt valgfag. Kan du lide at bruge dine hænder og skabe forskellige produkter? Træ og metal er materialer der traditionelt er forbundet med faget sløjd, men materialer som plast, tråd, grønt træ og genbrugsmaterialer kan sagtens bruges. Sløjd er for dig der vil skabe nye produkter til et bestemt formål, det kan være til dit værelse eller noget helt andet. Kan du lide at tegne og designe dine ting er faget lige noget for dig. Sløjd er et fag, for den der ønsker at skabe et produkt efter egne ideer og ønsker.

15 Vil du være med til at genopfriske en fantastisk tradition på Realskolen - vil du være med til at sætte en musical op? Kan du lide at SYNGE, SPILLE TEATER, lave KULISSER eller spille i BAND? Så skal du vælge Musical som valgfag! Vi vil sætte en musical op, der både indeholder fed musik, sjove replikker og flotte kulisser. Vælger du faget MUSICAL - vil der være mange forskellige jobs, du kan søge f.eks. skuespiller m/u sangrolle, musiker, kulissearbejder, sminkør, sufflør eller lys/lyddesigner. Forestillingerne spilles i uge 47 på følgende dage/aftener: november 2015 Valgfaget starter i august og slutter med forestillinger for alle klasser og valgfagsholdets forældre i november. Det tæller som et helårsfag, da du har 4 lektioner om ugen, hvor vi øver og forbereder forestillingerne. Vælger du at være med i musical-valgfaget kan du GLÆDE DIG TIL: 1. at få en masse HYGGELIGE TIMER med kagespisning og godt kammeratskab 2. at være med i samtlige FORESTILLINGER på de ovenfor nævnte datoer 3. at bruge weekenden november på at ØVE og FINPUDSE stykket samt HYGGE dig med musicalholdet 4. at holde en EVALUERINGSAFTEN med pizzaspisning sammen med dine nye musicalvenner, når alle de fantastiske forestillinger er slut

16 Er du til natur, lejrliv og spændende oplevelser, så skal du med på Valgfaget der koster 1100 kr. at deltage i, starter med tre introduktionstimer i Vesterskoven, hvor pakning af rygsæk og lejrliv gennemgås, og vi laver nogle sjove teamworkøvelser sammen. Du skal være indstillet på at dette valgfag bliver både fysisk og psykisk udfordrende. Du skal b.la. gå nogle km med rygsæk, være klar til at udføre en række krævende opgaver samt kunne leve, lave mad og sove udendørs. RealExplorer vil foregå fra sep. omkring naturområdet Karpenhøj på Djursland. Her vil vi i fem dage vandre, klatre, rapelle, sejle i havkajak, bruge GPS på natløb, løbe orienteringsløb, konkurrere, og leve et super lejrliv i telte og shelters i det danske sensommervejr. NB: Husk at udfylde særlig tilmelding på næste side.

17 Vedr. Realexplorer: Forældreaccept: Med nedenstående tilmeldingsblanket bekræfter jeg som far/mor/værge, at mit barn vælger REALEXPLORER som valgfag. Jeg er indforstået med, at tilmeldingen er bindende, og at det medfører en udgift på 1.100,- kr., der skal betales til skolen senest den 18. august Ved betaling, brug venligst: Reg.nr Kontonr Tilmelding til Realexplorer Elevens navn: Klasse Forældres underskrift: Kontakttelefon til forældre: Eventuelle særlige hensyn: HUSK!: Afleveres til klasselæreren senest den 14. april

18 Valgfag skak Skak er et spændende og udviklende spil for piger og drenge. Når du spiller skak lærer du at koncentrere dig om konkrete opgaver i længere tid. Skakken træner fordybelse og styrker samtidig dine logisk-analytiske evner. Vi følger fælles mål for skoleskak i valgfag skak, hvor du får muligheden for at lære: skakkens regler, turneringsskak, teori, lynskak, teknikmærker, simultanskak, kykskak, babyskak, internetskak, og de populære læreprogrammer med Fritz und Fertig og meget mere! Til dine skakpartier kan du arbejde med skakprogrammet Chessbase, så du kan gemme dine partier og dermed blive klogere på dine stærke og svage sider i spillet. Vel mødt!

19 Turneringen Dette valgfag løber af stablen fra nytår til sommerferien, og foregår i tennishallen. Hver gang bliver I delt ind i hold og holdene gennemfører en turnering i et bestemt spil. (Hockey, basketball, funbattle, fodbold, badminton, volleyball m.m.) Vi finder en vinder hver gang! Elsker du konkurrence og spil, så er Turneringen valgfaget for dig!

20 Volleyball. Lær at spille volleyball. Få dine klassekammerater med og bliv skolens bedste hold i julevolleyballturneringen. Vi træner fingerslag, baggerslag, serv, smash, placering på banen og meget mere, og selvfølgelig spiller vi mod hinanden hver gang. Volleyball foregår i 1. semester fra sommerferien til jul med 2 lektioner om ugen i tennishallen. Meld dig til volleyball spillet der bliver sjovere, jo mere du kan.

Bridge Valgfag klasse.

Bridge Valgfag klasse. BILLEDKUNST Kan du lide at arbejde selvstændigt med farver, sjove materialer og kan du lide at skabe flotte udtryk ud fra eget design, så skal du vælge billedkunst. Vi arbejder individuelt eller i fællesskab

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Valgfagshæfte 2016-17

Valgfagshæfte 2016-17 Valgfagshæfte 2016-17 Haderslev Realskole Valgfag i 8. og 9. klasse Valgfag er et tilbud til dig om at lære noget mere eller dygtiggøre dig i fag, du normalt ikke har på skemaet. Du skal have mindst ét

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

SFO NYT MAJ og JUNI 2016

SFO NYT MAJ og JUNI 2016 SFO NYT MAJ og JUNI 2016 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og som allerede meldt ud ser sommerferien således ud Uge 26 er vi i vores egen SFO i Lynge i det Gl. Hus Uge 27 har vi sampasning med Engholm og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever Kære elever På Åby Skole samarbejder vi med UngiAarhus Silkeborgvej om valgfagsudbuddet. Derved har vi mulighed for både at udbyde nogle obligatoriske valgfag, som I SKAL deltage i og nogle frivillige

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Aktiviteter i uge 1. Torsdag: -Velkommen tilbage. Vi hygger i klubben. -Fodbold i hallen 13.30.-15.00. Husk sko!!!!

Aktiviteter i uge 1. Torsdag: -Velkommen tilbage. Vi hygger i klubben. -Fodbold i hallen 13.30.-15.00. Husk sko!!!! Aktiviteter i uge 1 Mandag: Tirsdag: Onsdag: - Lukket! -Lukket! -Lukket! Torsdag: -Velkommen tilbage. Vi hygger i klubben. Fredag: -Fodbold i hallen 13.30.-15.00. Husk sko!!!! Et rigtigt godt nytår til

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V E-mail: post@vesterbro-ungdomsgaard.dk www.vesterbro-ungdomsgaard.dk Tlf.: 3355 0080 TILMELDINGER MUSIKBUTIKKEN Vesterbro

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september Undervisningsdage: Oktober November December Januar Februar Marts 1. - 8. - 21. - 29. 5. - 12. - 19. - 26. 3. - 10. - 17. 7. - 14. - 21. - 28. 4. - 18. - 25. 4. - 11. - 18 Uge 42 er efterårsferie og uge

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG Pigefodbold MANDAG Er du pige og synes du, at det kunne være sjovt at spille fodbold uden at der er drenge med, er dette et hold for dig. Vi vil træne skud, driblinger, afleveringer etc., og spille en

Læs mere

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 TØNDER 10 Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og

Læs mere

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport er en forening med mange spændende aktiviteter. Se de følgende

Læs mere

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem Fredagshold Denne fredag, hvor disse billeder er taget, sidder der 4 unge mennesker rundt om et bord i Spilleriet. De sidder alle sammen med malerpensler og maler teatermasker, imens den ene læser op fra

Læs mere

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner Indholdsfortegnelse De pædagogiske læreplaner - konkrete handleplaner... 0 Mål for barnets personlige udvikling... 2 Mål for barnets sociale kompetencer...

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende.

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende. Ekstra kurser Skolen for Sen-Hjerneskadede - under Hjerneskadeforeningen Aarhus / Østjylland kan igen tilbyde undervisning, der er tilrettelagt specielt til personer med erhvervet hjerneskade. Undervisningen

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Klasse Situation Observation 3. klasse Før spillet. Der bliver spurgt ind til hvad børnene

Klasse Situation Observation 3. klasse Før spillet. Der bliver spurgt ind til hvad børnene Bilag 1 - Feltobservationer I dette bilag findes Feltobservationer, noteret under folkeskoleelevernes spilforløb. Disse feltobservationer er fremstillet i en skematisk opstilling, hvis første kolonne tydeliggør

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist.

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist. Fredagsbrev uge 22 Kære forældre Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan på Udefriskolen. Det viste sidste uges musical, som var et enestående projekt, hvor alles kompetencer og ressourcer kom i

Læs mere

SFO 2 Brandholms Alle` 8-10 2610 Rødovre Tlf. 36707532

SFO 2 Brandholms Alle` 8-10 2610 Rødovre Tlf. 36707532 BYBJERGETS FRITIDSCENTER SFO 2 Brandholms Alle` 8-10 2610 Rødovre Tlf. 36707532 Kære forældre. Velkommen til mangfoldighedens hus. Mangfoldigt både fordi Bybjerget er en SFO II, med mange muligheder og

Læs mere

Kaspo fritidshjem og Klub - info

Kaspo fritidshjem og Klub - info Kaspo fritidshjem og Klub - info --- 2014 --- Indhold Kaspo fritidshjem og Klub -info 3 Velkommen 5 Præsentation 6 Dagligdag i fritidshjem 7 Aktiviteter i fritidshjem 8 Livet i Klubben 9 Annonce Vi tilbyder

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole 10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole Udvikling med tradition Demokrati, ledelse og samfund Brobygning til ungdomsuddannelser Internationalt islæt Idræt, natur og friluftsliv Stærk faglighed Brenderup

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015 1 2 Indhold 1 Jeg er tilfreds med den måde, mine lærere underviser på... 3 2 Undervisningen er på et niveau, der passer fagligt til mig... 3 3 Jeg deltager aktivt i timerne og er altid forberedt... 5 4

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte forår 2011 Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i foråret 2011. Vi

Læs mere

Valgfag 2015/2016. Vissenbjerg Skole

Valgfag 2015/2016. Vissenbjerg Skole Valgfag 2015/2016 Vissenbjerg Skole Præsentation Du kan i dette katalog læse om følgende valgfag: Innovation og iværksætteri, Musik & sammenspil, Musical, Psykologi, Trend, ide & design, Fremtidskunst

Læs mere

2.- 6. klasse. mandag d. 1. august til søndag d. 7. august. Arrangører: Foreninger, Sport og Fritid, Ungdomsskolen

2.- 6. klasse. mandag d. 1. august til søndag d. 7. august. Arrangører: Foreninger, Sport og Fritid, Ungdomsskolen 6 1 0 2 2.- 6. klasse mandag d. 1. august til søndag d. 7. august Arrangører: Foreninger, Sport og Fritid, Ungdomsskolen AKTIV mandag den 1. august - søndag den 7. august Kig i programmet og tilmeld dig

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende Forældreinformation Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende grundlæggende værdier: Loyalitet

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere

10. KLASSE. Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder.

10. KLASSE. Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder. 10. KLASSE Tårnby Kommune Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder. 2012-2013 forord Du er snart færdig med 9. klasse og står

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

ONSDAG D. 14. MAJ fra kl. 18

ONSDAG D. 14. MAJ fra kl. 18 Nr: 256 ONSDAG D. 14. MAJ fra kl. 18 Grillen er klar fra kl. 18, kødet udleveres i køkkenet, tilbehøret fra et Ta -selv-bord. PRIS: BØRN 20 KR. VOKSNE 30 KR. Der er koldt vand i vores drikkeautomat, og

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst.

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst. SFO aktiviteter og Værksteder Nogle af aktiviteterne kører som en fast aktivitet hver uge. Andre følger årstiden eller er knyttet til faste traditioner som jul, fastelavn Hop & Rock osv. Nogle af aktiviteter

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2017/18 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2017 og foråret

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN FOLKESKOLEREFORMEN - De indholdsmæssige dimensioner Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Aug Sep 2013 Okt Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Nye børn og forældre ( 6 klasserne ) Rigtig hjertelig velkommen til alle jer nye, såvel børn som voksne. Vi glæder os rigtig meget til at

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

I HJØRRING FOR 10-15 ÅRIGE MANDAG 03.08. - TORSDAG 06.08.

I HJØRRING FOR 10-15 ÅRIGE MANDAG 03.08. - TORSDAG 06.08. I HJØRRING FOR 10-15 ÅRIGE MANDAG 03.08. - TORSDAG 06.08. SIDSTE UGE AF DIN SOMMERFERIE SOMMERCAMP 2015 Vi gentager succesen fra de sidste mange år med samarbejde med lokale klubber, hvor vi tilbyder SOMMERCAMP

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Workshops på Hovedbiblioteket:

Workshops på Hovedbiblioteket: 2.kvartal Klik på linket og hop direkte til den workshop du er interesseret i at vide mere om. Workshops på Hovedbiblioteket: Workshop 1: Lege Mindstorm First LEGO League Workshop 2: Sonic Pi Tænk musik

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 SkoleNyt oktober 2014 Indledning Så kom vi i gang med det nye skoleår. I skrivende stund har vi været igennem syv uger. Børn og voksne har mærket på deres

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Formålet med at have en kostpolitik, er at bidrage til styrkelse af børns sundhed, både her og nu og på længere sigt. For HellumHejHuset er det

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Aktiviteter i uge 2. Mandag: Vi hygger, og kommer i gang med 15 :-)

Aktiviteter i uge 2. Mandag: Vi hygger, og kommer i gang med 15 :-) Aktiviteter i uge 2 Vi hygger, og kommer i gang med 15 :-) Ethjulshockey i Gym. salen Vi skal have ryddet Krea for ufærdige "julegaver" m.m. Og så skal vi selvfølgelig i gang med nye ting. Stikbold i Gym.

Læs mere