TEKNISKE BESKRIVELSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNISKE BESKRIVELSER"

Transkript

1

2 TEKNISKE BESKRIVELSER SYSTEMLØSNING ARMAFLEX ULTIMA MED FØLGENDE PRODUKTER: ArmaFlex Ultima cellegummi isolering Armafix Ultima isoleret rørbærer ArmaFlex Protect brandtætning rørgennemføring ArmaFlex Ultima lim Isoleret rørbærer til køle- og airconditionanlæg til forebyggelse af kondensdannelse i fastgørelsespunkter Kondensisolering Materialer og produkter: Armafix Ultima isoleret rørbærer er del af et (system Armaflex Ultima) eller produkt med tilsvarende dokumenteret teknisk data og egenskaber som fleksibel cellegummi (FEF) efter EN Brand: Godkendt med hensyn til brand. Brand klassificering Euroclass BL s1,d0 når det bruges sammen med Armaflex Ultima-slanger og B s2,d0 når det bruges sammen med Armaflex Ultima plader, iht. til DS/EN Miljø: Cellegummi isolering er fri for bromerede flamme hæmmer, fri for MCCP (sammenkædede klorparaffiner). Tykkelser: Alle dimensioner passer til Armaflex Ultima slanger og plader. Kravspecifikation samt udførelse: Producentens anvisninger skal følges. Installatørens arbejde: Den Isoleret rørbærer sættes på røret og beskyttelsesfolien fjernes. Rørbelastningen skal fordeles jævnt over de bærende kerner. Producenten specificerer den maks. tilladte afstand.

3 Isolatørens arbejde: Monter isoleringen imod den isoleret rørbærer og lim dem sammen med godkendt lim. Alle samlinger skal limes helt tæt, så der sikres en korrekt diffusionstæt konstruktion. Korrosion: Rør eller overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejde påbegyndes: Montering: Produkterne Installeres i henhold til producentens anvisninger. Det er vigtigt, at producentens instruktioner følges nøje, så der opnås diffusionstæthed på installationen. Rørgennemføringer i etageadskillelser og vægge hvortil der i henhold til byggelovgivningen stilles krav om en brandteknisk klassifikation Rørgennemføringer af stål-, kobber-, plast- eller flerlags komposit rør isoleres med cellegummi. Samtlige brandadskillelse samt væge- og gennemføringer i gulve skal tætnes så at godkendt brandklasse opnås. Alle gennemføringer skal være godkendte og kunne dokumenteres iht. Til national lovgivning. Materialer og produkter: Armaflex Protect er del af et system eller produkter med tilsvarende eksternt dokumenterede tekniske data og egenskaber. Armaflex Protect kondensisolering og brandbeskyttelse bruges til varmt og koldt vands rør samt varme- og kølerør med rørdiameter på op til 326 mm for ikke brændbare rør og 75 mm til brændbare rør. Brand: Godkendt for brandtætning af gennemføringer for installationer. Fleksibel brandtætning og kondensisolering til ikke-brændbare og brændbare rør ført igennem brandsikre vægge og lofter (EI 30 til EI 120). Godkendelse iht. MK

4 Tiltænkt brug: Anvendes til udfyldning af gennembrydninger for rør af stål, kobber eller Alu-pex i etageadskillelser eller homogene vægge af beton, letbeton eller murværk, og vægge af gipskartonplader på stålskelet, i henhold til hvor byggelovgivningen stiller krav om en brandteknisk klassifikation. Rørisoleringen skal placeres symmetrisk i gennemføringen. Slanger skubbes enten ind på røret eller er forsynet med not og limet sammen. Alle stødsamlinger og langsgående samlinger skal limes og dækkes med Armaflex selvklæbende tape. Plader limes ved de langsgående samlinger og er yderligere fastgjort med en viklingstråd (6 viklinger pr. meter). Til isolering med "Armaflex Protect" - rør eller -plader skal alle stødsamlinger og langsgående samlinger limes med Armaflex-lim 520 eller Armaflex-lim HT 625 og dækkes med Armaflex selvklæbende tape. Afgreninger eller t-stykker skal også isoleres med "Armaflex Protect" indtil den påkrævede længde. I nogle tilfælde er det påkrævet på begge sider af "Armaflex Protect" ifølge producentens installations anvisninger for at vedhæfte et sammenhængende isoleringsmateriale korrekt med "Armaflex Ultima". Hvis sammenhængende isolering ikke er påkrævet, er det også tilladt at forbinde evt. anden isolering ved "Armaflex Protect" systemet. Rørdiameter, godstykkelse, isoleringstykkelse og isoleringens samlede længde skal være i overensstemmelse med tabel i MK 6.10/1781. Rørgennemføringerne skal i øvrigt udføres i nøje overensstemmelse med anvisningerne af juni 2011 fra Armacell GmbH, samt nationale brandtekniske krav. Fyldning af det resterende mellemrum Fleksible vægge: Det resterende mellemrum på (0-5 cm i bredde) fyldes med godkendt gipsmasse/fuge med en minimums tykkelse helt ud til beklædningen, efter at mellemrummet er fyldt med ikke brændbar rockwool-indpakning/bagstop eller helt med godkendt gipsmasse/fuge. Stive vægge og gulve: Det resterende mellemrum (0-5 cm i bredde) fyldes med en støbeblanding af godkendt mineral fyldningsprodukt af (ikke-brændbar materiale efter klasse Al eller A2), f.eks. cementmørtel, gips osv. Frigang mellem rørgennembrydningerne: Alle rørgennembrydninger kan installeres uden frigang mellem dem. Rørbærer: Den første rørbærer skal laves på begge sider af væggen med en afstand på 650mm fra vægoverfladen ud til fikserings punktet.

5 ISOLERING AF INSTALLATIONER TERMISK ISOLERING Af INSTALLATIONER MONTERING AF ISOLERING Rørbøjler til rørbærer for isoleringen skal være af korrosionsbestandigt materiale. Alle slanger med kondensisolering skal installeres uafbrudt gennem væg eller etageadskillelser. Rørledninger skal være helt tørre, når der monteres kondensisolering. Isolér aldrig anlæg eller systemer som er i brug! start isolerede anlæg først efter limens gennemhærdningstid er overstået. Isolér aldrig kolde vandrør eller kølerør, hvis de enheder, der skal isoleres, sidder for tæt sammen. Tilstrækkelig plads (min. 100 mm) skal være tilstede mellem isolerede rør, væg eller loft for at sikre fri konvektion omkring emnerne, da luftbevægelser gennem fri konvektion giver en ekstra sikkerhed mod kondens på kolde rør. Selvklæbende Armaflex tape bør ikke anvendes som det eneste fastgøringspunkt for ende samlinger og samlinger på langs og søm. Hvis påkrævet skal det kun anvendes på Samlinger og søm som allerede er limet med Armaflex klæber og kun efter limens gennemhærdningstid er overholdt, som sikrer at opløsningsmidlet fra klæberen er forsvundet. På alle kolde rør installationer skal isoleringen limes til røroverfladen ved hver rørende. På denne måde kan isoleringssystemet opdeles så evt. skader derfor vil være begrænset til aktuelle punkter og er lette at detektere efterfølgende. Rør og overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejdet påbegyndes. Det er vigtigt, at malingen er helt tør, inden isoleringen monteres. Isoleringen må først installeres timer efter påføring af korrosionsbeskyttende maling er påført. Generelt kan to-komponent anti-korrosions-systemer baseret på epoxy og polyrethan materiale anvendes sammen med Armaflex lim. ISOLERING AF RØR MED ARMAFLEX SELVKLÆBENDE SLANGER Rengør alt støv, snavs, olie og vand fra rørsystemet med Armaflex rensemiddel hvor dette er nødvendigt. Armaflex slangerne monteres når omgivelsestemperaturen er mellem +10 og +35 C. Skub ikke Armaflex-slangen over bøjningen. Alle bøjninger skal isoleres med præfabrikerede segmentbøjninger i henhold til Armaflex montagevejledning. For yderligere sikkerhed er det nødvendigt at sikre alle langsgående limsamlinger med en ekstra Armaflex Ultima selvklæbende tape ( 50 mm bredde). TERMISK ISOLERING AF INSTALLATIONER ISOLERINGSTYKKELSER Isoleringsmaterialer til varme- og kolde rør skal opfylde kravene i DS 452.

6 Termisk isolering med diffusionstætte samlinger på slanger eller Plader af cellegummi materiale (FEF) på rørledninger Kondensisolering af alle kolde rør og koldt brugsvand Kondensisolering af indvendige tagnedløb Kondensisolering af indvendige afløbsinstallationer Termisk afsmitning Materialer og produkter: Armaflex Ultima hoved komponent af (system Armaflex Ultima) eller produkt med tilsvarende dokumenteret teknisk data og egenskaber som fleksibel cellegummi (FEF) efter EN Brand: Godkendt med hensyn til brand med brand klassificering Euroclass BL s1,d0 for slanger og B s2,d0 for plader i henhold til EN Miljø: Cellegummi isolering er fri for bromerede flamme hæmmer, fri for MCCP (sammenkædede klorparaffiner). Isoleringsmaterialet skal have en miljøproduktdeklaration type III (EPD). Montering og tætning af samlinger skal gøres i overensstemmelse med fabrikantens installationsanvisninger og skal udføres af en godkendt og certificeret isolatør for cellegummiisolering. Producentens anvisninger skal følges, så der sikres en diffusionstæt installation. Korrosion: Rør eller overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejde påbegyndes:

7 Termisk isolering med diffusionstætte samlinger med plader af cellegummi på beholdere, tanke, o. lign. Termisk/Kondensisolering. Materialer og produkter: Armaflex Ultima hoved komponent af (system Armaflex Ultima) eller produkt med tilsvarende dokumenteret teknisk data og egenskaber som fleksibel cellegummi (FEF) efter EN Brand: Godkendt med hensyn til brand med brand klassificering Euroclass BL s1,d0 for slanger og B s2,d0 for plader i henhold til EN Miljø: Cellegummi isolering er fri for bromerede flamme hæmmer, fri for MCCP (sammenkædede klorparaffiner). Isoleringsmaterialet skal have en miljøproduktdeklaration type III (EPD). Montering og tætning af samlinger skal gøres i overensstemmelse med fabrikantens installationsanvisninger og skal udføres af en godkendt og certificeret isolatør for cellegummiisolering. Producentens anvisninger skal følges, så der sikres en diffusionstæt installation. Korrosion: Rør eller overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejde påbegyndes:

8 Termisk isolering med diffusionstætte samlinger med plader af cellegummi på cirkulær ventilationskanal Termisk/Kondensisolering. Materialer og produkter: Armaflex Ultima hoved komponent af (system Armaflex Ultima) eller produkt med tilsvarende dokumenteret teknisk data og egenskaber som fleksibel cellegummi (FEF) efter EN Brand: Godkendt med hensyn til brand med brand klassificering Euroclass BL s1,d0 for slanger og B s2,d0 for plader i henhold til EN Miljø: Cellegummi isolering er fri for bromerede flamme hæmmer, fri for MCCP (sammenkædede klorparaffiner). Isoleringsmaterialet skal have en miljøproduktdeklaration type III (EPD). Montering og tætning af samlinger skal gøres i overensstemmelse med fabrikantens installationsanvisninger og skal udføres af en godkendt og certificeret isolatør for cellegummiisolering. Producentens anvisninger skal følges, så der sikres en diffusionstæt installation. Korrosion: Rør eller overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejde påbegyndes:

9 Termisk isolering med diffusionstætte samlinger med plader af cellegummi på rektangulær ventilationskanal Termisk/Kondensisolering. Materialer og produkter: Armaflex Ultima hoved komponent af (system Armaflex Ultima) eller produkt med tilsvarende dokumenteret teknisk data og egenskaber som fleksibel cellegummi (FEF) efter EN Brand: Godkendt med hensyn til brand med brand klassificering Euroclass BL s1,d0 for slanger og B s2,d0 for plader i henhold til EN Miljø: Cellegummi isolering er fri for bromerede flamme hæmmer, fri for MCCP (sammenkædede klorparaffiner). Isoleringsmaterialet skal have en miljøproduktdeklaration type III (EPD). Montering og tætning af samlinger skal gøres i overensstemmelse med fabrikantens installationsanvisninger og skal udføres af en godkendt og certificeret isolatør for cellegummiisolering. Producentens anvisninger skal følges, så der sikres en diffusionstæt installation. Korrosion: Rør eller overflader der ikke er af korrosionsbestandigt materiale, skal beskyttes mod korrosion, inden isolerings arbejde påbegyndes:

TEKNISKE BESKRIVELSER

TEKNISKE BESKRIVELSER TEKNISKE BESKRIVELSER SYSTEMLØSNING AF/ARMAFLEX MED FØLGENDE PRODUKTER: AF/ArmaFlex cellegummi isolering ArmaFix AF isoleret rørbærer ArmaFlex Protect brandtætning rørgennemføring ArmaFlex tilbehør - lim

Læs mere

Armaflex Protect Rørgennembrydningsforsegling MK 6.10/1781

Armaflex Protect Rørgennembrydningsforsegling MK 6.10/1781 Oplysninger om installation af rørgennembrydningsforsegling "System Armaflex Protect" (se bilag 1 og 4) Isoleringen "Armaflex Protect" er indbygget centreret som et rør eller en plade omkring røret i gennembrydningszonen.

Læs mere

DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX

DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Sikker Euroklasse B/ BL -s3, d0 og stor modstandsdygtighed over for vanddamptransmission

Læs mere

DEN INNOVATIVE RØRBÆRER

DEN INNOVATIVE RØRBÆRER DEN INNOVATIVE RØRBÆRER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Sikker forebyggelse af varmebroer Miljøvenlige, lastbærende segmenter af letvægts-pet Hurtig montering takket være den selvklæbende lukning 21 Powered

Læs mere

SIKKER INSTALLATION. Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (

SIKKER INSTALLATION. Powered by TCPDF (  Powered by TCPDF ( SIKKER INSTALLATION Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forhindrer varme og kulderbroer Rørbærer i ét stykke med selvklæbende lukning Den eneste komplette systemløsning med BLs1,d0 på marked 41 Powered by

Læs mere

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikkerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1724

Godkendelse MK 6.10/1724 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Brandsikring af installationsgennemføringer. Betegnelse: System Protecta EX Gipsmørtel GODKENDELSESINDEHAVER: Protecta A/S Ravneveien 7 Linnestad Næringsområde N-3174 Revetal

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1771

Godkendelse MK 6.10/1771 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Brandsikring af installationsgennemføringer. GODKENDELSESINDEHAVER: Protecta A/S Ravneveien 7 Linnestad næringsområde N-3174 Revetal Telefon +47 3330 6690 Telefax +47 3330

Læs mere

MONTERINGSFORSKRIFT FOR RØRBÆRERE

MONTERINGSFORSKRIFT FOR RØRBÆRERE MONTERINGSFORSKRIFT FOR RØRBÆRERE Den termiske afkobling af ophængspunkter ved køleisolering med Armaflex. Ved monteringen af isolerede rørbærere skal følgende betingelser opfyldes, for at man kan garantere

Læs mere

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forebygger kondensdannelse og sparer energi Lastbærende segmenter fremstillet af genbrugt PET, der igen kan genanvendes Stor systemsikkerhed sammen

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1674

Godkendelse MK 6.10/1674 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Brandsikring af kabel- og rørgennemføringer. Betegnelse: Brandbøsning GODKENDELSESINDEHAVER: ROCKWOOL A/S Hovedgaden 501 2640 Hedehusene Telefon 46 56 16 16 Telefax 46 56

Læs mere

DEN FLEKSIBLE HØJTEMPERATUR CELLEGUMMI TIL ØGET TERMISK EFFEKTIVITET

DEN FLEKSIBLE HØJTEMPERATUR CELLEGUMMI TIL ØGET TERMISK EFFEKTIVITET DEN FLEKSIBLE HØJTEMPERATUR CELLEGUMMI TIL ØGET TERMISK EFFEKTIVITET Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Modstandsdygtigt over for de fleste normale vejrtyper Indbygget vanddampspærre reducerer risikoen for

Læs mere

PRISLISTE. Ballerup Tempovej Ballerup Kolding Niels Bohrs Vej 1A 6000 Kolding

PRISLISTE. Ballerup Tempovej Ballerup Kolding Niels Bohrs Vej 1A 6000 Kolding PRISLISTE Tempovej 18-22 2750 Niels Bohrs Vej 1A 6000 Navervej 6B 7430 Johann Gutenbergs Vej 11-13 8200 N www.armadan info@armadan.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: Indhold: Side: VVS AF/Armaflex 3-8 Armafix AF

Læs mere

FLEKSIBILITET VED HØJE TEMPERATURER

FLEKSIBILITET VED HØJE TEMPERATURER FLEKSIBILITET VED HØJE TEMPERATURER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Avanceret isolering til industrianlæg Reducerer risikoen for korrosion under isoleringen (CUI) Indbygget modstandsdygtighed over for

Læs mere

DEN ALSIDIGE LØSNING TIL FAGFOLK

DEN ALSIDIGE LØSNING TIL FAGFOLK DEN ALSIDIGE LØSNING TIL FAGFOLK Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Fuldt sortiment til nem montering på rørledninger og kanaler i alle størrelser Effektiv reduktion af varmetab Systemsikkerhed med Armafix-

Læs mere

Armaflex Protect Rørgennembrydningsforsegling MK 6.10/1781

Armaflex Protect Rørgennembrydningsforsegling MK 6.10/1781 Oplysiger om istallatio af rørgeembrydigsforglig "System " ( bilag 1 og 4) Isolerige "" er idbygget cetreret som et rør eller e plade omkrig i geembrydigszoe. Rør skubbes ete id på eller er forsyet med

Læs mere

DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX

DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forbedret systemsikkerhed sammen med NH/ Armaflex Nem samling med dobbelte selvklæbende

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1675

Godkendelse MK 6.10/1675 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Brandsikring af kabel- rørgennemføringer. Betegnelse: Conlit Brandskot GODKENDELSESINDEHAVER: ROCKWOOL A/S Hovedgaden 501 2640 Hedehusene Telefon 46 56 16 16 Telefax 46 56

Læs mere

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Indbygget vanddampspærre, der mindsker risikoen for korrosion under isoleringen (CUI) Fremragende

Læs mere

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Pålidelig kondenskontrol baseret på Armaflex teknologi med lukkede celler Effektiv reduktion af varmetab

Læs mere

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Opfylder Euroclass B/B L -s3,d0 og meget modstandsdygtig

Læs mere

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Pålidelig kondenskontrol baseret på Armaflex teknologi med lukkede celler Effektiv reduktion af varmetab

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ISOLERET RØROPHÆNG

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ISOLERET RØROPHÆNG ISOGLOBAL RØRBÆRER PRISLISTE 01/2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 SIDE ISOLERET RØROPHÆNG ISOGLOBAL RØRBÆRER VVS... 04-08 ISOGLOBAL RØRBÆRER RF... 09-11 ISOGLOBAL RØRBÆRER ISOFIX...12-15 ISOGLOBAL RØRBÆRER HT...16-18

Læs mere

Verdenssensation! Protect DEN FLEKSIBLE BRANDSIKRINGSBARRIERE. Armaflex Protect brandsikring og isolering på én gang

Verdenssensation! Protect DEN FLEKSIBLE BRANDSIKRINGSBARRIERE. Armaflex Protect brandsikring og isolering på én gang Verdenssensation! Den sikre brandsikringsbarriere Protect Protect DEN FEKSIBE BRANDSIKRINGSBARRIERE brandsikring og på én gang Protect til stål-, rustfri stål- og kobberrør samt brændbare rør med lukkede

Læs mere

DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX

DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forbedret systemsikkerhed sammen med NH/Armaflex Nem samling med dobbelte selvklæbende lag Passende

Læs mere

MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl

MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl 1 (5) 2013 1 28 Generel produktbeskrivelse Typisk detaljetegning Protecta FR Akryl er fremstillet for at forhindre spredning af brand, gas og røg gennem åbninger og tekniske

Læs mere

ArmACEll løsninger til systemer køling, AirCondtion og VEntilAtion

ArmACEll løsninger til systemer køling, AirCondtion og VEntilAtion ARMACELL LØSNINGER TIL SYSTEMER KØLING, AIRCONDTION OG VENTILATION AF/Armaflex Armafix AF NH/Armaflex Armafix NH HT/Armaflex Armaflex Duct tubolit Split & duosplit Arma-Chek D Arma-Chek R Arma-Chek Silver

Læs mere

ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM

ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Modstandsdygtig over for UV-stråling og vejr Matcher rørbøjninger og T-stykker i metallook Nem at montere

Læs mere

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

Ny generation af æstetik og ydeevne

Ny generation af æstetik og ydeevne Ny generation af æstetik og ydeevne Nem at montere og rengøre Modstandsdygtigt over for UV-stråler og vejr Ikke-metallisk system med varigt, eksklusivt sølvfarvet udseende Væsentlig reduktion af installationsomkostninger

Læs mere

Armaflex-System-Garanti.

Armaflex-System-Garanti. Armaflex-System-Garanti. For Armacell er disse to ting vigtige: produktkvalitet og systemsikkerhed. For at kunne bringe disse to ting ud på markedet tilbyder vi Armaflex-System-Garanti. Dermed er du både

Læs mere

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget 1 TRADITION MØDER DOKUMENTATION Af teknik udvalget PROBLEMSTILLING. Brandbeskyttelse af stålkonstruktion til R 60 ( BD 60) Tradition Dokumentation Anvendelse af 3 lag beklædning med samlet tykkelse på

Læs mere

DET ØKONOMISKE ALTERNATIV TIL KOBBER

DET ØKONOMISKE ALTERNATIV TIL KOBBER DET ØKONOMISKE ALTERNATIV TIL KOBBER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Let, omkostningseffektiv rørledning i aluminium, der kan genbruges Kompatibelt med gængse kølemidler som R410A og R407C Belægningen

Læs mere

PROFESSIONEL LØSNING TIL VARME OG SANITET

PROFESSIONEL LØSNING TIL VARME OG SANITET Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) PROFESSIONEL LØSNING TIL VARME OG SANITET Komplet systemløsning Hurtig indtjening af investering Enestående energibesparelse Sortimentet

Læs mere

RØROPHÆNG AF KØLERØR - NÅR DET ER BEDST. ARMAFIX AF - Lukket rørophængningssystem til profesionelle

RØROPHÆNG AF KØLERØR - NÅR DET ER BEDST. ARMAFIX AF - Lukket rørophængningssystem til profesionelle RØROPHÆNG AF KØLERØR - NÅR DET ER BEDST ARMAFIX AF - Lukket rørophængningssystem til profesionelle Undgår kuldebro i det kritiske rørophængsområde Stærk PU kerne og selvklæbende lukning Isoleringstykkelserne

Læs mere

Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem. Teknisk Information

Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem. Teknisk Information Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem Teknisk Information Geberit Silent-db20 - afløbssystemet med lyddæmpende egenskaber Et afløbssystem med mange anvendelsesområder Silent-db20 er et lyddæmpende

Læs mere

HVIS DU VIL SPARE PÅ ENERGIEN. TUBOLIT den økonomiske isolering imod energitab. < 0,038 W/(m. K) } Nem montage } Effektiv VVS isolering

HVIS DU VIL SPARE PÅ ENERGIEN. TUBOLIT den økonomiske isolering imod energitab. < 0,038 W/(m. K) } Nem montage } Effektiv VVS isolering HVIS DU VIL SPARE PÅ ENERGIEN TUBOLIT den økonomiske isolering imod energitab Varmeledningsevne λ 10 C < 0,038 W/(m. K) Nem montage Effektiv VVS isolering 65 Tubolit af speciel kvalitets-polyethylen til

Læs mere

PAROC HVAC FIRE Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011

PAROC HVAC FIRE Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 INDHOLD Brandsikring med PAROC Stenuld... 3 PAROC Hvac Fire Mat EI 30 AluCoat, 60 mm. Cirkulære og ovale kanaler... 4 PAROC

Læs mere

Brandtætningsskum 2K

Brandtætningsskum 2K Brandtætningsskum 2K Brandmodstandsevnen for blandede tætninger er: Brandmodstandsevnen for kabel og rørgennemføringer er: EI 120 Side 1 af 16 for massive og flexible vægge og etageadæk ETA-11/0206 Tætninger

Læs mere

1/2 Ø 1/2 Ø. Montagehåndbog

1/2 Ø 1/2 Ø. Montagehåndbog 1/2 Ø 1/2 Ø Montagehåndbog >> ARMAFLEX Montagehåndbog Montagehåndbog Montagehåndbog >> ARMAFLEX 1 GENERELT 3» Arbejde med Armaflex 3» Værktøj til montage af Armaflex 3» Korrekt anvendelse af Armaflex lim

Læs mere

DEN KOMPLETTE ISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG BESKYTTELSE

DEN KOMPLETTE ISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG BESKYTTELSE DEN KOMPLETTE ISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG BESKYTTELSE TUBOLIT det robuste og pålidelige isoleringssystem til reducering af varmetab fra VVS anlæg samt reduktion af støj fra tekniske

Læs mere

Monteringsvejledning Brandtætningsskum 2K

Monteringsvejledning Brandtætningsskum 2K Monteringsvejledning Brandtætningsskum 2K Brandmodstandsevnen for blandede installationer er: Brandmodstandsevnen for kabel og rørinstallationer er: EI 120 Side 1 af 16 for massive og flexible vægge og

Læs mere

DET MOTERINGSVENLIGE ISOLERINGSSYSTEM TIL INDENDØRS OG UDENDØRS BESKYTTELSE.

DET MOTERINGSVENLIGE ISOLERINGSSYSTEM TIL INDENDØRS OG UDENDØRS BESKYTTELSE. DET MOTERINGSVENLIGE ISOLERINGSSYSTEM TIL INDENDØRS OG UDENDØRS BESKYTTELSE. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Lav vægt Nem at montere og vedligeholde Modstandsdygtig over for UV-stråling, olier og kemikalier

Læs mere

Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten

Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten Monteringsanvisning Det er vigtigt, at du læser denne monteringsanvisning grundigt igennem, inden du begynder med monteringen af din nye skorsten. Er der tvivlsspørgsmål

Læs mere

PAROC Hvac Fire. Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011

PAROC Hvac Fire. Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 PAROC Hvac Fire Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 Teknisk Isolering November 2013 Indhold Brandsikring med PAROC Stenuld... 3 PAROC Hvac Fire Mat Cirkulær kanal...

Læs mere

Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol

Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol Pålidelig kondenskontrol Dobbelt selvlukkende Solid inderkerne med optimal varmeydeevne Forbedret systemsikkerhed λ 0 C 0.034 W/(m K) Støv- og

Læs mere

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) 2-i-1 forisoleret system, sparer monteringstid i forhold til

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1488

Godkendelse MK 6.10/1488 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Bærende og ikke-bærende BS-ydervægge 30 og 60. GODKENDELSESINDEHAVER: Gyproc A/S Hareskovvej 12 4400 Kalundborg Telefon 59 57 03 30 Telefax 59 57 03 01. MÆRKNING: Hver enkelt

Læs mere

Brandisolering af ventilationskanaler

Brandisolering af ventilationskanaler Revideret Oktober 2010 Brandisolering af Montagevejledning iht. DS 428, 3. udgave 2009 Det er lettere at isolere med ISOVER Indhold Side Brandklassifikationssystem 3 ULTIMATE Protect - Effektiv brandisolering

Læs mere

RØRBÆRERLØSNINGEN TIL VVSINSTALLATIONER

RØRBÆRERLØSNINGEN TIL VVSINSTALLATIONER RØRBÆRERLØSNINGEN TIL INSTALLATIONER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) I henhold til de forskellige klasser af den danske standard DS 452 Fremstillet af genbrugt PET, der kan genbruges igen Tilpasset efter

Læs mere

NÅR ENERGIEN SKAL DERHEN, HVOR DER ER BRUG FOR DEN! SH/ARMAFLEX - den professionelle isolering til forhindring af energitab.

NÅR ENERGIEN SKAL DERHEN, HVOR DER ER BRUG FOR DEN! SH/ARMAFLEX - den professionelle isolering til forhindring af energitab. λ = 0,040 W/(m. K) Svært brandbart B1, normalt brandbart B2 Brandmodstand R 90 NÅR ENERGIEN SKAL DERHEN, HVOR DER ER BRUG FOR DEN! SH/ARMAFLEX - den professionelle isolering til forhindring af energitab.

Læs mere

Universal Rørskål og Lamelmåtte. Danmarks hurtigste. Vi er Danmarks bedste makkerpar... -og de hurtigste! makkerpar!

Universal Rørskål og Lamelmåtte. Danmarks hurtigste. Vi er Danmarks bedste makkerpar... -og de hurtigste! makkerpar! Universal Rørskål og Lamelmåtte Danmarks hurtigste Vi er Danmarks bedste makkerpar... og de hurtigste! makkerpar! R Isoleringens hurtigste makkerpar er din stærke partner... Universal Rørskål og Lamelmåtte

Læs mere

CONLIT. ARBEJDSVEJLEDNING Brandlukning af installationsgennemføringer med ROCKWOOL Conlit System

CONLIT. ARBEJDSVEJLEDNING Brandlukning af installationsgennemføringer med ROCKWOOL Conlit System 1 ONLIT REJSVEJLENING rand af installationsgennemføringer med ROKWOOL onlit System 2013 2 Indholdsfortegnelse Godkendte typer... 3 Lovkrav... 3 MK-godkendelser... 3 Produkter... 4 Principper for... 5 Udsparringer...

Læs mere

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Indbygget vanddampspærre, der mindsker risikoen for korrosion under isoleringen (CUI) Fremragende

Læs mere

DEN KOMPLETTE POLYETHYLENISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG LYDISOLERING

DEN KOMPLETTE POLYETHYLENISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG LYDISOLERING DEN KOMPLETTE POLYETHYLENISOLERINGSPAKKE TIL EFFEKTIV ENERGIBESPARELSE OG LYDISOLERING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Komplet sortiment af PE-produkter til termisk og akustisk isolering Opfylder europæiske

Læs mere

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data

IsoCover. IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data IsoCover IsoCover er en helt vandtæt og UV bestandig beklædning til isolerede rør og kanaler. Materiale egenskaber Tilbehør Montage Tekniske data FORDELE. Selvvulkaniserende. Ingen limninger eller lugtgener.

Læs mere

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Effektivt og sikkert - i sort design CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Tryghed i hverdagen Vi bruger omkring 90 % af vores tid inden døre i vores bolig, på arbejdet, i skolen, i børnehaven eller

Læs mere

MONTASJEVEILEDNING ISOLERINGSSYSTEMER. www.kaimann.no

MONTASJEVEILEDNING ISOLERINGSSYSTEMER. www.kaimann.no ISOLERINGSSYSTEMER MONTASJEVEILEDNING www.kaimann.no HOVEDKONTOR: WILHELM KAIMANN GmbH & Co. KG TYSKLAND Produksjon og distribusjonssenteret i D-6 Hövelhof www.kaimann.com En professionel rørisolering

Læs mere

Den komplette isoleringspakke til effektiv energibesparelse og beskyttelse

Den komplette isoleringspakke til effektiv energibesparelse og beskyttelse Den komplette isoleringspakke til effektiv energibesparelse og beskyttelse Komplet serie i isoleringsprodukter i polyethylen Energibesparende Mekanisk beskyttelse λ 40 C 0,040 W/(m K) Overholder EnEV-bestemmelser

Læs mere

Forebyggelse betaler sig sådan undgår du brand

Forebyggelse betaler sig sådan undgår du brand Forebyggelse betaler sig sådan undgår du brand Når du har en Landbrugsforsikring hos os, giver vi dig råd og vejledning om, hvordan du forebygger skader. Jo sikrere dit landbrug er, jo mindre er risikoen

Læs mere

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk Monteringsanvisning - Aduro Stålskorsten Det er vigtigt, at du læser denne monteringsanvisning grundigt igennem, inden du påbegynder monteringen af din

Læs mere

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de?

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Træinformation, Temadag om brandsikkert byggeri, december 2015 Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende -

Læs mere

DET FØRSTE VALG TIL PROFESSIONELLE INSTALLATIONER

DET FØRSTE VALG TIL PROFESSIONELLE INSTALLATIONER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) DET FØRSTE VALG TIL PROFESSIONELLE INSTALLATIONER Forlænger udstyrets levetid Stor fleksibilitet og nem installation Forhindrer sikkert

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED Vindspærre Dampspærre Placering i væg, tag og loft Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen i boliger så tæt som muligt på de opvarmede rum. Erfaringsmæssigt

Læs mere

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i bryggers/kælderrum. Fordele

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i bryggers/kælderrum. Fordele Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2010, REV. OKTOBER 2011 Efterisolering af rør, ventiler m.m. i bryggers/kælderrum Efterisolering af rør, ventiler m.m. giver hurtigt tilbagebetalte energibesparelser. Hvis

Læs mere

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK 6.00/009 8. udgave Januar 2014 Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Læs mere

FDC - Brand- og røgspjæld (BRS) til runde kanaler FDC. Brand- og røgspjæld (BRS) til runde kanaler

FDC - Brand- og røgspjæld (BRS) til runde kanaler FDC. Brand- og røgspjæld (BRS) til runde kanaler FDC Brand- og røgspjæld (BRS) til runde kanaler Opfylder kravene til et BRS-spjæld jævnfør DS 428 Typegodkendt brandspjæld som opfylder EIS 120 klassificeringen i henhold til DS/EN 1366-2 og DS/EN 13501-3

Læs mere

CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER

CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER Monteringsvejledning for brndisolering iht. DS428, 4. udgve, 2011 - og lukninger med Conlit Brndskotplde, EI60 [BS60] Klsse EI 30/E 60 A2-s1, d0 1 2013 Runde

Læs mere

FLEKSIBEL HALOGENFRI TEKNOLOGI

FLEKSIBEL HALOGENFRI TEKNOLOGI FLEKSIBEL HALOGENFRI TEKNOLOGI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Pålidelig løsning til skibsværftsindustrien Professionel isolering til renrum Forhindrer spændingskorrosionsrevner ved installation på rustfrit

Læs mere

MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl

MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl MONTAGEANVISNING Protecta FR Akryl 1 (5) 2012 3 26 Generel produktbeskrivelse Typisk detaljetegning Protecta FR Akryl er fremstillet for at forhindre spredning af brand, gas og røg gennem åbninger og tekniske

Læs mere

ETPR-E-1 Røgspjæld / flamme- og røgspjæld Monteringsanvisning, drift og vedligehold 12/2009

ETPR-E-1 Røgspjæld / flamme- og røgspjæld Monteringsanvisning, drift og vedligehold 12/2009 ETPR-E-1 Røgspjæld / flamme- og røgspjæld Monteringsanvisning, drift og vedligehold 12/2009 Generelt Røgspjæld og flamme- og røgspjæld ETPR-E-1 bruges som lukkemekanisme for at forhindre, at brand og røg

Læs mere

2. OPLAG, 6. udgave, 10. marts 2015 Erstatter 5. udgave, 1. juni ISOVER HVAC håndbog

2. OPLAG, 6. udgave, 10. marts 2015 Erstatter 5. udgave, 1. juni ISOVER HVAC håndbog 2. OPLAG, 6. udgave, 10. marts 2015 Erstatter 5. udgave, 1. juni 2014 ISOVER HVAC håndbog Indholdsfortegnelse Indhold Side Indholdsfortegnelse Sådan bruger du tabellerne Fastholdelse af isolering Lovgivning:

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED Let konstruktion med installationslag. Paralleltag med installationslag Ventileret loftrum. Dampspærre monteret med installationslag Placering i væg, tag og loft. Dampspærren

Læs mere

Vejl. prisliste. 1. juni 2012. Teknisk isolering Conlit brandsikring. BALLERUP Tempovej 18-22 2750 Ballerup Tlf. 70 26 06 36 Fax 70 26 34 05

Vejl. prisliste. 1. juni 2012. Teknisk isolering Conlit brandsikring. BALLERUP Tempovej 18-22 2750 Ballerup Tlf. 70 26 06 36 Fax 70 26 34 05 Vejl. prisliste 1. juni 2012 Teknisk isolering Conlit brandsikring Tempovej 18-22 2750 Ballerup Fax 70 26 34 05 Gejlhavegaard 7-9 6000 Kolding Fax 70 26 03 77 N Johann Gutenbergsvej 11-13 8200 Århus N

Læs mere

Afsluttende prøve - rørmontør opgave A

Afsluttende prøve - rørmontør opgave A Afsluttende prøve - rørmontør opgave A Opgave A Din prøve er opdelt i to faser og har en varighed over 2 dage inkl. nedtagning og oprydning. Dag 1. Fase 1: En praktisk installationsopgave med tilhørende

Læs mere

BE FLEX-system HDPE slanger og fordelingsbokse til bygninger med lav installationshøjde

BE FLEX-system HDPE slanger og fordelingsbokse til bygninger med lav installationshøjde BE FLEX-system HDPE slanger og fordelingsbokse til bygninger med lav installationshøjde Tekniske informationer Info om systemet: Dette flexsystem består af HDPE slanger, bokse til ventiler, fordelingsbokse

Læs mere

Vejledning 31. Brandtætninger. Brandtætning af gennembrydninger for installationer. Brandteknisk

Vejledning 31. Brandtætninger. Brandtætning af gennembrydninger for installationer. Brandteknisk 2. udgave April 2005 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Institut Brandtætninger Brandteknisk Vejledning 31 Brandtætning af gennembrydninger for installationer Indholdsfortegnelse Indledning.......................................

Læs mere

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde. Fordele. Lavere CO 2 -udledning

Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde. Fordele. Lavere CO 2 -udledning Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2010 REVIDERET DECEMBER 2014 Efterisolering af rør, ventiler m.m. i forbindelse med varmekilde Omkring husets varmekilde befinder der sig ofte en række delvist isolerede

Læs mere

Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer.

Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer. 1 af 5 GENNEMFØRINGER I TRÆBASEREDE (TAG)ELEMENTER Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer. I det

Læs mere

Anvisning: Udvidelse af badeværelse.

Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Maj 2015 Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Generelt Inden arbejdet udføres, skal der skriftligt indhentes byggetilladelse hos AB Solbjergs bestyrelse og eventuelt andre relevante myndigheder. (Kun Solbjerg)

Læs mere

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) 2-i-1 forisoleret system, sparer monteringstid i forhold til

Læs mere

Brandsikring af ventilationskanaler

Brandsikring af ventilationskanaler Brndsikring f ventiltionsknler Klsse EI 30/E 60 A2-s1, d0 November 2 010 Monteringsvejledning for brndisolering iht. DS428, 3. udgve, 2009 - og lukninger med Conlit Brndskotplde, EI60 [BS60] Runde knler

Læs mere

Installatør Prisliste Januar 2013 (ekskl. moms) Side 1.12

Installatør Prisliste Januar 2013 (ekskl. moms) Side 1.12 Installatør Prisliste Januar 2013 (ekskl. moms) Side 1.12 Standard længde 2 m. Udv. rør diam. Meter pr. karton Varetekst Vvs nr. Art. nr. Pris pr. m. Dkr. Godstykkelse 9 mm. 6 mm. 352 m. K-Flex Rørisolering

Læs mere

ISOVER ULTIMATE Fireboard. - Brandbeskyttelse af betonhuldæk

ISOVER ULTIMATE Fireboard. - Brandbeskyttelse af betonhuldæk ISOVER ULTIMATE Fireboard - Brandbeskyttelse Le lo Med 20 mm ISOVER ULTIMATE Fireboard fås: R 120 A2-s1,d0 [BS-bygningsdel 120] Baggrund Erhvervs- og byggestyrelsens eksempelsamling Tabel 3.1 angiver,

Læs mere

IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING

IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING IDRÆTSCENTER VEST, RANDERS KOMMUNE TIL OG OMBYGNING Brandstrategi, brandteknisk dokumentation og brandteknisk udførelse Revision : Revisionsdato : Dato : 15.08.2019 Sagsnr. : 19.04.076 Udarbejdet af :

Læs mere

DEN PROFESSIONELLE HØJTYDENDE ISOLERING TIL LANGVARIG ENERGIBESPARELSE - 40 ÅRS ERFARING

DEN PROFESSIONELLE HØJTYDENDE ISOLERING TIL LANGVARIG ENERGIBESPARELSE - 40 ÅRS ERFARING DEN PROFESSIONELLE HØJTYDENDE ISOLERING TIL LANGVARIG ENERGIBESPARELSE - 40 ÅRS ERFARING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Reduktion af energitab på op til 85% Med Microban antimikrobiel produktbeskyttelse

Læs mere

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Indhold 1. Produktinformation Side 2 2. Klassificering Side 2 3. Lovkrav Side 2 4. Anmeldelse af skorsten Side 3 5. Hvor

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU Anvendelse Fordele RAW INTEFU systemet sikrer, i henhold til DIN 4108 og BR15/18, de damp- og lufttættelag i isolerede konstruktioner. Membranen skaber, for den isolerede

Læs mere

Obex brandbeskyttende bøsning MONTERINGSVEJLEDNING BØSNING BRAND BESKYTTENDE

Obex brandbeskyttende bøsning MONTERINGSVEJLEDNING BØSNING BRAND BESKYTTENDE MONTERINGSVEJLEDNING BRAND BØSNING BESKYTTENDE 1 2 OBEX BRANDBESKYTTENDE BØSNING Tætninger til rørgennemføringer op til EI 120 for massive vægge, massive gulve og lette vægge. Brandhæmmende gennemføringssystem

Læs mere