facts! 10 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "facts! 10 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3"

Transkript

1 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 10 indgange Fra tømrer og smed til slagter og tandklinikassistent. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig. facts! om UDDANNELSE Mange spørgsmål melder sig, når man skal i gang med en uddannelse. Få svar på det meste her. Læs side 15 EUX Er ET alternativ til gymnasiet for dig, der gerne vil bruge både hænderne og hovedet. EUX er svendebrev og gymnasialt niveau på én gang. tjek mere her!

2 På Syddansk Erhvervsskole kan du blive alt mellem himmel og jord eller næsten da Vi har 10 forskellige indgange med uddannelser, der passer til dig, uanset om du er vild med teknik og mekanik, brænder for at hjælpe andre, eller om du er mere til det gode håndværk med fokus på detaljen. Fælles for alle vores uddannelser er, at de er for dig, der gerne både vil bruge hænderne og hovedet. Læs mere OM VORES UDDANNELSER HER PÅ DE NÆSTE SIDER ELLER på sde.dk/eud nysgerrig læs mere på sde.dk Bil, fly og andre transportmidler Er du til motor, mekanik og moderne teknologi Uddannelsen til mekaniker giver dig et stort kendskab til den teknologi, der bruges ved reparation af moderne køretøjer. Som mekaniker kommer du til at arbejde med fejlfinding, reparation og justering af motorer samt bremser, koblinger og styretøj på enten personbiler eller lastbiler. Du er i tæt kontakt med kunden, som du vejleder i forbindelse med reparationer og servicearbejde. lastvognsmekaniker personvognsmekaniker trailermekaniker Du skal have lysten til at skille ting ad for at finde ud af, hvordan de hænger sammen. Det med biler har altid sagt mig noget. Jeg fik arbejde hos en ophugger og vidste, at det var biler, jeg ville. Det er ikke a walk in the park at gå her vi får en masse teknisk og praktisk viden, og skal kunne beregne og udføre opgaver meget præcist. Hvis man er med i både det faglige og det sociale, er det lettere at stå op til skoledagen. Som led i uddannelsen får man mulighed for at tage kørekort via lærepladsen. Man lærer også at svejse og at håndtere giftige kemikalier. Mads Cardel, 20 år, mekaniker-elev. Hvis du vil bruge mere end hovedet... Scan koden og læs mere om uddannelsen til mekaniker.

3 læs mere om bygge og anlæg på SDE.dk bygge og anlæg det, du skaber, danner rammerne for andres liv både nu og i fremtiden. Bygnings- og brugerservice Du er den, der giver en hjælpende hånd. Virksomheden skal have skiftet ventilationsanlægget. holdelse er nøgleordene inden for indgangen Her er uddannelserne for dig, der gerne vil arbejde rammer for for eksempel beboere i ejendomme eller Der skal lægges gulve og laves nye vinduer i en ældre Bygge og anlæg, og uanset hvilken vej, du vælger, med mennesker og yde en høj service, der hjælper for de ansatte i virksomheder. villa. Nybyggeriet skal have lavet badeværelse og er du garanteret masser af udfordringer, når tradition andre i dagligdagen. Du lærer om service, køkken, men før huset kan opføres, skal fundamentet og fornyelse skal gå hånd i hånd. sikkerhed og psykologi. Du bliver introduceret til støbes. Der er fokus på professionelle og klimavenlige bygningsadministration og moderne rengørings- Ejendomsservicetekniker løsninger, der passer til den enkelte kundes behov. metoder, og du lærer at tilrettelægge dine egne Serviceassistent Udvikling, produktion, opførelse, reparation og vedlige- Byggemontagetekniker opgaver og at arbejde miljøbevidst. Denne indgang Sikkerhedsvagt Bygningsmaler Murer Snedker er for dig, der både kan arbejde selvstændigt og i Struktør tømrer Vvs-energi teams, og som kan lide at sikre gode og ordentlige Sammenholdet og det sociale er überfedt! Det handler om mennesker og service. Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde med kreative og praktiske fag, Mange bliver overraskede over, at en erhvervsuddannelse som ejendomsservice- og har altid vidst, at jeg gerne vil have et arbejde, hvor jeg kunne bruge tekniker også har fag som psykologi og kommunikation. Men man møder mange mine hænder. Noget af det bedste på tømreruddannelsen er de mange mennesker på godt og ondt og har brug for værktøjer til at tale med folk også når udfordringer, vi får, som kræver, at man presser sig selv. Det sociale der er konflikter. Det er værktøjer, man også kan bruge i mange andre situationer. betyder også rigtig meget, og der er en rigtig god stemning på Man får også flere beviser allerede på grunduddannelsen, for eksempel Jannick Oliver Hansen, 20 år, tømrer-elev. tømrer-uddannelsen. Scan koden og bliv klogere på uddannelserne brand-, hygiejne- og førstehjælpsbevis. Scan koden og se, hvordan du kommer i gang. Asbjørn Esmann, 25 år, ejendomsservicetekniker-elev. inden for Bygge og anlæg.

4 skønhed, farver, wellness form og trends og kreativitet Frisør Kosmetiker Krop og stil Du skaber andres stil. Mad til mennesker Sæt smag og krydderi på tilværelsen. Wellness, design og styling er i fokus på indgangen Som frisør lærer du at arbejde med hår både krea- Mad til mennesker er for dig, der brænder for at oplært i service, god betjening og i at give Krop og stil. Her er uddannelserne for dig, der tivt og klassisk så du kan klippe og style kunderne i arbejde med fødevarer, tilberedning af mad og med kunderne madoplevelser for alle pengene. brænder for at gøre andre til den bedste udgave af den stil, de ønsker. Som kosmetiker arbejder du med sundhed og ernæring. Du får kendskab til det klas- dem selv. skønhedsbehandlinger, spa og wellness blandt siske danske køkken, men lærer også om andre andet i skolens lækre spacenter, der er blandt de spændende madkulturer. Bager Detailslagter bedste i branchen. Du lærer en masse om fødevareproduktion, sundhed, Ernæringsassistent ernæring og naturligvis god hygiejne. Du bliver Kig på, hvad du er god til selv og find det, der passer til dig, og som du passer til. Vi har vores egen humor her man skal ikke være sart, hvis man vil være slagter. I folkeskolen handlede det først og fremmest om det boglige når man Der bliver gjort meget ud af at ryste os godt sammen. Derfor har vi også et er stærkere i de kreative fag, kan man let føle, at man ikke duer til noget. godt sammenhold, og der er en rigtig god stemning. Når der er konkurrencer og Mange har en fordom om, at hvis man ikke er god i skolen, så kan man mesterskaber, er det tit os piger, der ender med at vinde konkurrencerne. Vi er nok altid blive frisør. Men sådan er det ikke, og mange bliver mere detaljebevidste og mere kritiske. Man skal være forberedt på, at der er overraskede over, hvor meget der kræves, både fagligt og fysisk. meget, der skal læres det tager jo lige så Birgitte S. Nielsen, 21 år, frisør-elev. Scan koden og læs om de uddannelser, der gør verden smukkere. lang tid at blive slagter, som det gør at blive diplomingeniør Scan koden, hvis du vil vide mere om de spændende uddannelser. Malene Skøtt, 24 år, slagter-elev.

5 Mediegrafiker Digital media Web-integrator Medieproduktion gør dine egne ideer til virkelighed og arbejd kreativt og praktisk med alle aspekter af grafisk produktion. Du leger med teknikken, med form og farver. Slipper Indgangen Medieproduktion er for dig, der er kreativiteten løs og laver morgendagens computerspil. til teknologi og vil være med til at skabe og forme Designer web-løsninger og får budskaberne ud fremtidens digitale kommunikationsløsninger. Her får over rampen, så de rammer den rigtige målgruppe du opfyldt din drøm om at arbejde med film, tv, trykte hver gang. medier, web og it. Produktion og udvikling Klassisk håndværk og moderne teknologi. Hvis du har hænderne skruet rigtigt på og interesse for vindmøller og massive produktionsanlæg. Kort sagt en teknik, kan du uden tvivl finde drømmeuddannelsen i indgang med mange muligheder. Produktion og udvikling. Du arbejder med produktionsprocesser, metoder og CNC-tekniker maskiner og bliver i stand til at håndtere forskellige typer Industrioperatør Industritekniker tekniske og avancerede produktionsmaskiner. Der er Skibstekniker Smed Teknisk designer rige muligheder for at være kreativ og fordybe sig både i de helt små detaljer og store projekter som skibe, Lea Blak Jørgensen, 22 år, mediegrafiker-elev. Du skal have skabertrang, hvis du vil være mediegrafiker. Jeg valgte mediegrafikeruddannelsen, fordi jeg ville have en uddannelse, hvor jeg kan bruge mig selv og mine ideer til at skabe et færdigt produkt. Det er det at kunne give mine ideer form, og at arbejde kreativt med design, som betyder mest for mig. Vi får ikke tingene serveret på et sølvfad her, men til gengæld får vi mulighed for at realisere vores egne ideer. Scan koden og læs om mulighederne i en kreativ branche. God kombination af teori og praksis. Mange er ikke klar over, at industriteknik er et håndværk, hvor du arbejder med maskinteknik. Jeg havde fået tilbudt en praktikplads, hvor de arbejder med hydraulik, og da vi ikke kunne finde en særlig hydraulik-baseret uddannelse, kontaktede vi skolen for at få hjælp til at finde en uddannelse, som kombinerer hydraulik-delen med maskinteknik. Det var sådan, jeg hørte om industriteknikeruddannelsen. Der er en god kombination af tegne- og værkstedstimer, og man får prøvet det, man lærer af. Scan koden og læs mere om, hvad man kan blive inden for Produktion og udvikling. Morten A. Christensen 19 år, industritekniker-elev.

6 Audiologiassistent Tandklinikassistent Hospitalsteknisk assistent Neurofysiologiassistent Sundhedsservicesekretær Strøm, styring og it Elektronik og detaljer og masser af teknisk viden. Sundhed, omsorg og pædagogik Gør en forskel hver eneste dag. Strøm, styring og it er indgangen for dig, der er til strøm og elektronik, og vil lære at opbygge, vedligeholde og reparere tekniske installationer og it-systemer. Der er både uddannelser for dig, der er til strøm og installationer og for dig, der hellere vil rode med it og teknik. Fælles for uddannelserne er, at du lærer at beregne og udføre komplekse løsninger, der passer til den enkelte kunde eller bruger. It-supporter Datatekniker Elektriker Automatiktekniker Dette er indgangen for dig, som vil arbejde med mennesker, og som brænder for at gøre en forskel på jobbet. Du kan komme til at arbejde med så forskellige områder som børn og unge, diagnosticering inden for audiologi og neurofysiologi og tandbehandling. Men fælles for uddannelserne er, at det handler om mennesker. Du lærer at håndtere de udfordringer, der kan opstå i arbejdet med mennesker med forskellige problemer og diagnoser og du lærer, hvordan du skal håndtere tavshedspligten og være professionel i vanskelige situationer. Louise Klausen, 21 år, elektriker-elev. Kast dig ud i det du er god til også selvom det måske er et mandefag. Jeg ville arbejde med mine hænder og startede på grundforløbet for at finde ud af, om elektrikeruddannelsen var noget for mig. Hvis man er i tvivl om, hvad man skal vælge, vil jeg anbefale, at man kaster sig ud i det prøv virksomhedspraktik og prøv den virkelige verden i et par uger eller start på en grunduddannelse. Som pige i et mandefag må man være forberedt på noget mandehørm, men man bliver accepteret fuldt ud som kollega. Der er ingen forskel på, om man er dreng eller pige, når det kommer til det faglige. Prøv faget af enten i praktik, i brobygning eller tag grunduddannelsen og find ud af, om det er noget for dig. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med mennesker og gerne noget lægefagligt eller tandlægefagligt. Jeg valgte denne uddannelse for at prøve mig selv og faget af. Jeg fandt ud af, at faget er rigtig interessant, og at det helt sikkert er det rigtige område for mig. Når jeg har færdiggjort uddannelsen, vil jeg gerne læse videre til tandlæge, men jeg har valgt at tage hele tandklinikassistentuddannelsen, så jeg altid har noget at falde tilbage på, hvis det viser sig at tandlægestudiet alligevel ikke er noget for mig. Isa Russell, 22 år, tandklinikassistent-elev. Scan koden for at læse om uddannelserne inden for Strøm, styring og it. Scan koden og find ud af, om en uddannelse inden for området er noget for dig.

7 ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS TRANSPORT OG LOGISTIK NÅR TINGENE SKAL BRINGES PÅ RETTE HYLDE. LÆS MERE OM TRANSPORT OG LOGISTIK PÅ SDE.DK EUX UDDANNELSE TIL HOVED OG HÆNDER Lærer du bedst, når teori og praksis forenes Vil du have en uddannelse, der virkelig kan bruges til noget Og er du ganske enkelt vild med at bruge både hænderne og hovedet Når varer skal flyttes fra A til B, og varerne bagefter skal på plads på deres rette hylde, er du med en uddannelse inden for Transport og logistik en del af det. Uddannelserne giver dig viden om transport, lagring og distribution, og du skal også lære de administrative it-programmer, der styrer logistikken, at kende. Du får viden MARTIN NIELSEN, 20 ÅR, CHAUFFØR-ELEV. om de grundlæggende regler for transport af gods, og allerede under grundforløbet kommer du ud på vores øvelsesområde og prøver dig selv af som chauffør. HVIS DU VIL VÆRE: CHAUFFØR KØRSELS-, LAGER- OG TERMINALDISPONENT LAGER- OG TERMINAL Det er fedt at tænke på, at man er med til at holde Danmark kørende. Min far er chauffør, så jeg kendte noget til det, inden jeg valgte uddannelsen. Der er mange timer bag rattet, men der er meget mere i det at være chauffør. Man skal være forberedt på, at der er computer-dage indimellem og at der er mange beregninger, der skal laves i forbindelse med jobbet. For eksempel skal man ofte selv lægge turen. Man skal også tit læsse bilen, så vi har også ergonomi på skolen, hvor vi lærer at løfte rigtigt. I løbet af uddannelsen får man kørekort til personbil og lastbil og også kørekort til at køre med stor trailer og hænger. Scan koden, hvis du drømmer om en karriere inden for Transport og logistik. Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. EUX giver dig en erhvervsuddannelse med en række fag på gymnasialt niveau på en og samme tid. Det betyder i praksis, at det tager lidt længere tid at få svendebrevet, men til gengæld har du så direkte adgang til videregående uddannelser, når du er færdig. PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE KAN DU TAGE EN EUX INDEN FOR DISSE OMRÅDER: EUX LASTVOGNSMEKANIKER EUX PERSONVOGNSMEKANIKER EUX MURER EUX SNEDKER EUX STRUKTØR EUX TØMRER EUX VVS- OG ENERGISPECIALIST EUX ERNÆRINGSASSISTENT EUX INDUSTRITEKNIKER EUX KLEJNSMED EUX DATATEKNIKER EUX ELEKTRIKER LÆS MERE PÅ SDE.DK/EUX SEBASTIAN OVESEN, 22 ÅR, EUX TØMRER Jeg har altid gerne villet være tømrer. Med EUX kan jeg altid komme videre,hvis jeg gerne vil noget andet end tømrerfaget om nogle år.

8 facts! Ofte stillede spørgsmål Uddannelser af højeste kvalitet mere end elever kan ikke tage fejl! Du kan altid ringe til os på Er der adgangskrav til at starte på en uddannelse Du skal have afsluttet 9. klasse for at starte på et grundforløb. Der er adgangsbegrænsning på enkelte grundforløb. Det drejer sig om uddannelserne til digital media, frisør, kosmetiker, mediegrafiker og sundhedsservicesekretær. Adgangsbegrænsning betyder, at du kun kan blive optaget på grundforløbet, hvis du på forhånd har en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed. Syddansk Erhvervsskole har dog et antal kvotepladser, der gør, at vi kan optage et begrænset antal elever, som ikke har en uddannelsesaftale. Koster det noget at tage en uddannelse Undervisningen er gratis, og der er ingen krav om, at du skal købe undervisningsbøger de kan lånes på skolens biblioteker. På nogle af vores uddannelser kræver vi dog, at du køber noget udstyr. Skal jeg have en læreplads, før jeg starter Du kan begynde på de fleste grundforløb uden at have en læreplads. Men efter grundforløbet er det nødvendigt med en uddannelsesaftale, for at du kan komme videre på hovedforløbet. Det er dit eget ansvar at søge en praktikplads/ læreplads og få lavet aftaler med dit kommende lærested. Men vi hjælper og støtter dig selvfølgelig. Hvad hvis jeg ikke finder en læreplads På nogle uddannelser kan du komme i skolepraktik, hvis du ikke har fundet en læreplads. Du får løn, mens du er i skolepraktik, men lønnen er klart mindre, end hvis du er i praktik hos en mester. Du skal fortsætte med at søge praktiksted, når du er i skolepraktik. Kan jeg få SU Ja, du kan få SU fra kvartalet efter din 18 års fødselsdag. Beløbet afhænger af, om du bor hjemme og af dine forældres indtægt, ind til du er 20 år. Læs mere på su.dk. Kan jeg læse videre med en erhvervsuddannelse Ja, du har mange muligheder for at læse videre med en erhvervsuddannelse. Læs mere på sde.dk/mereuddannelse. Her finder du en oversigt over de muligheder, du har inden for de forskellige fagområder. Kan jeg komme til skolen med offentlig transport, og kan jeg få rabat på billetter Ja, som elev kan du få rabat på offentlig transport. Se mere på uddannelseskort.dk. Der kører busser direkte til alle vores adresser. Hvad hvis jeg har flere spørgsmål Du kan altid ringe til os på og komme til at snakke med en vejleder. Eller du kan sende os en mail på vejledning@sde.dk.

9 Overnatningsmuligheder Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem. Se mere på sde.dk HVIS DU VIL BRUGE mere end hovedet Syddansk Erhvervsskole er Danmarks største tekniske erhvervsskole med mere end årselever og Danmarks største tekniske gymnasium. Vi bor på flere adresser i både Odense, Vejle og Grindsted, og hos os kan du vælge mellem 45 forskellige erhvervsuddannelser og en lang række kurser. Vil du høre mere om os og vores uddannelser, er du velkommen til at ringe til vores Vejledningscenter på Læs mere på sde.dk

facts! tjek mere her! Læs mere fra side 3

facts! tjek mere her! Læs mere fra side 3 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 10 indgange Fra tømrer og smed til slagter og tandklinikassistent. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig.

Læs mere

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 6 indgange Fra tømrer og smed til bager og slagter. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig. facts! om UDDANNELSE

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE

ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE! PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE KAN DU TAGE EN EUX INDEN FOR DISSE OMRÅDER: HVOR LANG TID TAGER DET?

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX Uddannelsen EUX Hospitalsteknisk assistent giver dig det bedste fra

Læs mere

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN?

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Smed kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads

Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads Praktik-ja tak - gode råd til dig i jagten på en praktikplads INDHOLD 6 4 Gode råd til dig i jagten på en praktikplads Bygge og anlæg 8 Fra jord til bord 10 Håndværk og teknik 12 Teknologi og kommunikation

Læs mere

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Jeg synes, det er interessant at være i skolepraktik. Det er anderledes. Det giver ikke 100 % faglig kompetence, men det giver

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvor kan jeg tage uddannelsen? Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense

Læs mere

EUD - Erhvervsuddannelser

EUD - Erhvervsuddannelser EUD - Erhvervsuddannelser Erhvervsuddannelser En typisk erhvervsuddannelse varer mellem 2 og 5 år (de fleste varer 4 år) består af grundforløb og hovedforløb skifter mellem praktik og skoleophold Forløbet

Læs mere

Teknisk Gymnasium Produktion og udvikling Strøm, styring og IT

Teknisk Gymnasium Produktion og udvikling Strøm, styring og IT Medieproduktion Krop og stil Mad til mennesker Bygge og anlæg bil, fly og andre transportmidler kurser Bygnings- og brugerservice Hvis du vil bruge mere end hovedet Teknisk Gymnasium Produktion og udvikling

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Klejnsmed kombinerer det bedste fra

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne på EUX Byggeri og håndværk giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Erhvervsuddannelse med ekstra bonus. Personvognsmekaniker Lastvognsmekaniker. Vil du have flere kort på hånden?

Erhvervsuddannelse med ekstra bonus. Personvognsmekaniker Lastvognsmekaniker. Vil du have flere kort på hånden? Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Personvognsmekaniker Lastvognsmekaniker Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus EUX Personvognsmekaniker

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE I GRINDSTED VÆLG MELLEM 9 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 6-12 NYT EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 I GRINDSTED FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Datatekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VÆLG MELLEM MERE END 50 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 8-31 NYHED NYE EUX- UDDANNELSER TIL PIGERNE SIDE 4-5 FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE HER

Læs mere

FEDE FAG- INGER + EUX

FEDE FAG- INGER + EUX Til dig direkte, der komm er fra 9.-1 0. klas se 5 FEDE FAG- INGER RETN + EUX Fagretninger EUX Følg din interesse på Skills Akademiet og EUX Akademiet På Skills Akademiet og EUX Akademiet har du et halvt

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FRISØR / KOSMETIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FRISØR / KOSMETIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER / VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne til EUX Frisør og EUX Kosmetiker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvilke uddannelser gælder det for? EUX BYGNINGSMALER (Odense og Vejle) EUX MURER (Odense

Læs mere

Tilskud til voksenlærling

Tilskud til voksenlærling Cykel- og motorcykelmekaniker-uddannelsen Cykelmekaniker 30.06.2009 Motorcykelmekaniker 30.06.2009 Cykelmontør 30.06.2009 Knallertmekaniker 30.06.2009 Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Entreprenørmaskinmekaniker

Læs mere

I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du

I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du UDDANNELSESOVERSIGT I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du kan ringe og få en snak med en vejleder,

Læs mere

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE odense-vejle. Hvis du vil bruge mere end hovedet...

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE odense-vejle. Hvis du vil bruge mere end hovedet... SYDDANSK ERHVERVSSKOLE odense-vejle Hvis du vil bruge mere end hovedet... Syddansk erhvervsskole Syddansk Erhvervsskole er resultatet af en fusion mellem Odense og Vejle tekniske skoler. Danmarks største

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. juli 2013 (Placering af uddannelser på voksenlærlingelister

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Liste over samtlige erhvervsuddannelser Hovedforløb Speciale Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

HAR DU SKILLS? Så har vi en fagretning der passer til dig! Skills Akademiet

HAR DU SKILLS? Så har vi en fagretning der passer til dig! Skills Akademiet HAR DU SKILLS? Så har vi en fagretning der passer til dig! Skills Akademiet Fagretninger EUD/EUX EUD EUD/EUX EUD/EUX EUD/EUX 2 aarhustech.dk / skills Følg din interesse på Skills Akademiet og EUX Akademiet

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2013 31. december 2014 Bådassistent 1. juli 2013 31. december 2014 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2013

Læs mere

OVERGANGSKRAV TIL HOVEDFORLØBET PÅ VVS-ENERGIUDDANNELSEN

OVERGANGSKRAV TIL HOVEDFORLØBET PÅ VVS-ENERGIUDDANNELSEN OVERGANGSKRAV TIL HOVEDFORLØBET PÅ VVS-ENERGIUDDANNELSEN For at blive optaget på hovedforløbet på vvs-energiuddannelsen skal du først have bestået: GRUNDFORLØBSPRØVEN MATEMATIK E ARBEJDSMILJØ VED SVEJSNING

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig

Læs mere

Praktikmuligheder påvirker sjældent elevers fagvalg

Praktikmuligheder påvirker sjældent elevers fagvalg 23. oktober 2015 ARTIKEL Af Malene Dissing Praktikmuligheder påvirker sjældent elevers fagvalg På nogle erhvervsuddannelser har alle elever en praktikplads, mens hver anden elev ikke har en praktikplads

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvor kan jeg tage uddannelsen? Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense

Læs mere

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb Information om skolepraktik - til dig som går på grundforløb På de næste sider finder du en masse nyttige informationer til dig som er i gang med grundforløbet. Måske overvejer du at komme i Skolepraktik,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Gældende fra 1. januar 2013 Hovedforløb Speciale Gældende til Bil, fly

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker Karrosseriuddannelsen Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker

Læs mere

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BYGGE OG ANLÆG VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BYGGE OG ANLÆG VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? NY OPBYGNING mere synergi mellem teori og praktik ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BYGGE OG ANLÆG VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I ÉN UDDANNELSE! ERHVERVSUDDANNELSE MED

Læs mere

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130 14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM RISINGSVEJ 60 PETERSMINDEVEJ 1 MUNKEBJERGVEJ 130 FØLG SPORET TIL DIN KARRIERE ADGANG TIL U I LOI N UNDER UDDANNELSEN FA EN HUEI DU KA I BRUGE TA I EN EUX

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2012 31. december 2013 Bådassistent 1. juli 2012 31. december 2013 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2012

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Datatekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger

Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Torsdag d. 24. september 2009 UU-Roskilde Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. juli 2009 (Placering af uddannelser på positivlister

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Ernæringsassistent giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg Erhvervsuddannelser, hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2015 Senest revideret 10. december 2014 Bil, fly og andre

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du

I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du Uddannelsesoversigt I denne lille folder kan du se, hvilke uddannelser du kan tage på collegerne under Tech College Aalborg. Du kan læse mere på hjemmesiderne, eller du kan ringe og få en snak med en

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Februar 2016. GF1 og GF2, euv og eux undersøgelse af andet optag efter EUD-reformen

Februar 2016. GF1 og GF2, euv og eux undersøgelse af andet optag efter EUD-reformen GF1 og GF2, euv og eux undersøgelse af andet optag efter EUD-reformen 1 I januar 2016 gennemførte Danske Erhvervsskoler en undersøgelse af optaget på GF1, GF2, euv og eux for alle medlemsskolerne. Denne

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. 1 Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. januar 2009 Se tidligere versioner på www.brsyddanmark.dk

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen DIN VEJ TIL EUD Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét Andreas Poulsen GF.1 DIN VEJ TIL ALLE ERHVERVSUDDANNELSER Gf1. er for dig, der er interesseret i en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker Uddannelser på STYLE & WELLNESS College Aalborg frisør kosmetiker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulenter! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU?

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Program UU-vejledning 10. klasse Erhvervsuddannelser EUX Gymnasiale uddannelser Andre og individuelle udd. Afrunding Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Uddannelsesvejledning

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE 14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE I FØLG SPORET TIL DIN KARRIERE LOI N UNDER UDDANNELSEN FA EN HUEI DU KA I BRUGE TA I EN EUX UDFORDRINGER 50 FORSKELLIGE UDDANNELSER

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB HVAD VIL DU VÆRE GOD TIL? INDHOLD På Tech College Mariagerfjord er du og din læring i centrum. Her bliver du undervist af engagerede faglærere med erfaring fra erhvervslivet. Ildsjæle

Læs mere

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 249 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 249 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 249 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VÆLG MELLEM 50 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 8-31 EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE HER SIDE 32-33 sde.dk/facebook

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

2012 Elevtrivselsundersøgelsen

2012 Elevtrivselsundersøgelsen 12 Elevtrivselsundersøgelsen Selandia - CEU Svarprocent: 73% (1912 besvarelser ud af 2612 mulige) Elevtrivsel Selandia - CEU Regionsgennemsnit EUD ekskl. SOSU (Region Sjælland) Landsgennemsnit EUD ekskl.

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Erhvervsuddannelser kræver mod, tankekraft og dygtige hænder. Og det er uanset om du vælger en erhvervsuddannelse eller en EUX, der kombinerer

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN e - kontakt os, og hør mere. EUX Kræver mere af dig Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk EUX er den uddannelse,

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

TILMELDING TIL SPECIALINTROKURSUS

TILMELDING TIL SPECIALINTROKURSUS TILMELDINGSBLANKET Al tilmelding skal ske til UU-vejlederen på din skole Ønsker du denne tilmeldingsblanket elektronisk, så gå ind på www.uu-mariagerfjord.dk og ind under vejledning i folkeskolen og dernæst

Læs mere

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK N I N G g praktik N Y O P BrgYi G mellem teori o mere syne TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK ER SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE HVAD ER EN EUX?

Læs mere

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK

NY OPBYGNING. mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK NY OPBYGNING mere synergi mellem teori og praktik TIL VIRKSOMHEDER VIL DU HA LIDT EKSTRA? TAG EN EUX-ELEV BYGGERI OG HÅNDVÆRK HVAD ER EN EUX? EUX Byggeri og håndværk er en uddannelse, der kombinerer håndværk

Læs mere

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info skurser på Fagretningen Benzin og spænding Auto Vi giver dig kendskab til indhold og opbygning af de faglige og teoretiske områder inden for fagretningen. I løbet af ugen vil du lære om nogle af de opgaver

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VÆLG MELLEM 45 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 8-29 EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE HER SIDE 30-31 sde.dk/facebook

Læs mere

Herkomst. Igangværende uddannelsesaftaler

Herkomst. Igangværende uddannelsesaftaler Uddannelsesudvalget UDU alm del - Svar på Spørgsmål 126 Offentligt Oversigt over andelen af indvandrere og efterkommere, der har en uddannelsesaftale, og andelen der søger Herkomst Igangværende uddannelsesaftaler

Læs mere

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår?

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår? Brugerundersøgelse 2015 UU-Lillebælt Er du: Dreng Pige 423 47,8% 457 51,6% Hvilken klasse går du i? 9. klasse 702 79,3% 10. klasse 183 20,7% Specialklasse 0 Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts

Læs mere

HTX - Vejle 8. klasse 2016 (man-tirs)

HTX - Vejle 8. klasse 2016 (man-tirs) HTX - Vejle 8. klasse 2016 (man-tirs) Uddannelsessted: Syddansk Erhvervsskole, Vejle Tekniske Gymnasium Strandgade 3 Holdnavn: HTX - Vejle 8. klasse 2016 (man-tirs) HTX Periode: Uge 15, 2 dage, 11/04-2016

Læs mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere Din guide til AMU mu Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere AMU er for alle AMU tilbyder voksen- og efteruddannelse for det danske arbejdsmarked. AMU henvender sig især til ufaglærte og faglærte

Læs mere

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen Hovedforløb Speciale Gældende til Bygge og anlæg Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger Anlægsstruktør 30. juni 2015 Brolægger 30. juni 2015 Bygningsstruktør 30. juni 2015 Kloakrørlægger 30. juni

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER.

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX-uddannelsegiver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer

2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer 2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer Skolen redegør for de særlige udfordringer, den har vedrørende frafaldsmønstre på skolen, herunder hvilke elever der falder fra, hvornår de

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus

Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus I generationer har vi uddannet vores unge mennesker til et højt fagligt niveau. Dagens og morgendagens samfund stiller yderligere

Læs mere